Ramai pemilik rumah ingin mengganti dandang jika mereka menyedari bahawa mesin baru mereka tidak dapat memenuhi keperluan pemanasan dan air panas mereka atau jika sudah atau anda lebih baik memperbaiki dandang ini sehingga ia gagal dan anda akan tinggal tanpa pemanasan dan air panas ketika dandang anda datang ke zaman ini. Dandang lama juga kurang cekap dan boleh menjadikan kos pemanasan berlebihan.

Adakah layak mengganti dandang saya?

Ia boleh diperbaiki sekiranya dandang berusia lebih dari 10 tahun. Lebih-lebih lagi, ia jauh lebih murah daripada dandang baru. Walaupun membeli yang baru boleh menjadi pilihan yang mahal, ia akan menjimatkan wang anda dalam jangka masa panjang dengan memanaskan rumah anda dengan berkesan dan mengurangkan caj gas anda.

Berapakah kos purata penggantian dandang?

Kos penggantian dandang gas biasa adalah sekitar $ 4000. Kosnya adalah $ 7,500 untuk model kecekapan tinggi. Pengiraan kos ini juga merangkumi penggantian dan pelupusan unit lama dan semua talian dan kabel yang diperlukan untuk pengoperasian sistem baru dengan betul.

Berapa lama dandang bertahan?

Dandang mempunyai jangka hayat purata 10-15 tahun. Anda harus memastikan dandang disimpan dengan betul dan tahan selama mungkin.

Tanda untuk Menggantikan dandang anda:

1. Api kuning

Api Biru adalah tanda yang sihat jika dandang terbakar. Tetapi jika api berwarna kuning, itu mungkin menjadi masalah. Api kuning mungkin menjadi amaran bahawa dandang bocor karbon monoksida. Gas ini tidak mempunyai warna dan tidak berbau. Ia boleh membawa maut.

2. Kebocoran:

Sudah tiba masanya untuk mempertimbangkan menukar unit jika air terjun keluar dari dandang anda. Kebocoran menyebabkan kecederaan pada bahagian dandang yang penting dan kerosakan pada air di mana-mana sahaja di dalam rumah dandang. Menyelamatkan anda sebaik sahaja berlaku kebocoran kegusaran bilik bawah tanah yang pecah. Sekiranya pemasangannya terlalu mahal, kaedah paling selamat adalah menggunakan dandang baru.

3. Kenaikan bil tenaga:

Dandang yang tidak boleh dipercayai mungkin merupakan petunjuk mengenai bil elektrik yang lebih tinggi. Ia kehilangan produktiviti apabila sistem pemanasan semakin tua. Di tengah-tengah proses, nampaknya berhenti sebentar. Operasi mula dan berhenti yang kerap bermaksud penggunaan lebih banyak tenaga. Anda juga akhirnya akan membayar lebih daripada purata elektrik. Dalam keadaan ini, disyorkan untuk mengganti dandang yang kurang berkuasa dengan dandang berkadar A.

4. Bau yang tidak biasa :

Terdapat juga bau dari dandang yang baik. Sekiranya dandang anda baru-baru ini mula mengeluarkan bau busuk, ia mesti diuji. Aroma yang sedikit biasanya menunjukkan karbon monoksida yang bocor. Dan jika karbon monoksida tidak berbau, dandang tidak terbakar dengan betul dan anda dapat mengesan bau samar semasa tumpah. Bau tidak sedap juga bermaksud bahawa dandang telah membakar bahagiannya.

5. Kerosakan yang kerap:

Apabila ada yang tidak kena dengan dandang dan pada suatu hari anda mesti tanpa air suam dan panas, dandang mesti pergi. Tidak ada gunanya membuang wang untuk penyelenggaraan, panggilan, dan penyelesaian cepat. Dandang segar dan ketenangan fikiran lebih baik.

Faedah menggantikan Dandang:

1. Kos operasi yang lebih rendah:

Dandang gas yang mengepam air yang dipanaskan ke radiator dan pemanas baseboard hidronik menggunakan lebih sedikit tenaga berbanding dengan pembakar minyak mereka. Pemanasan air (dikenali sebagai pemanasan hidronik) juga lebih berkesan daripada pemanasan udara yang memberikan kelebihan dandang gas berbanding relau gas dan gas.

2. Lebih banyak pengeluaran pemanasan:

Sistem hidronik menyebarkan haba mereka secara merata dan berterusan melalui rumah dan bukannya peralatan udara paksa. Anda tidak perlu memikirkan tempat sejuk dan bilik yang terlalu sejuk untuk ditumpukan dalam keadaan sejuk dengan dandang air panas gas.

3. Peningkatan Gaya Hidup:

Dandang baru telah meningkatkan pemanasan dan lebih berkesan untuk kehangatan dan kelonggaran yang optimum. Ia sangat fleksibel dan kurang mengganggu daripada model lama. Ini memastikan anda dapat menguap air dan rumah anda tanpa perubahan suhu kerana ini memudahkan penggunaan elektrik dengan berkesan. Ini membantu anda dengan tenang, dan pada akhir bulan, anda dapat menjimatkan masa dan sumber. Dandang boleh dijauhkan dari pandangan untuk membina lebih banyak ruang di rumah anda kerana ia datang dalam skala kecil.

4. Peningkatan Keselamatan dan Kebolehpercayaan:

Selain meminimumkan keperluan penyelenggaraan dandang moden, keluarga anda akan basah, selesa dan terlindung di rumah anda. Ketahanan dandang moden meningkatkan penyelenggaraan yang mahal dan bahaya menjalankan dandang yang ketinggalan zaman. Dandang lama akan membawa anda kepada pelbagai bahaya termasuk masalah pernafasan, ancaman kebakaran, dan keracunan karbon monoksida. Bergantung pada jenis pemanas dan sumber kuasa, keadaan berbahaya anda mungkin berbeza.

5. Kualiti udara dalaman yang lebih baik:

Dandang gas membekalkan air panas melalui grid saluran paip, sementara bulu udara yang dipanaskan menyebar melalui saluran paip dan sistem pengudaraan. Malangnya, awan pencemar udara dalaman mengalir di samping udara panas dari relau. Ketoksikan dalaman di udara tetap menjadi masalah berterusan bagi sistem haba udara paksa kerana pendedahan yang berpanjangan kepada bahan pencemar seperti itu boleh menyebabkan kesukaran bernafas, serangan alergi, dan keadaan kesihatan lain yang lemah atau tidak selesa.

Penggantian dandang di London selatan:

James Winney menyediakan pemasangan dandang terbaik di London Selatan. Pada harga yang paling berpatutan mereka memasang jenama dandang yang hebat. Mereka ada di sini untuk membantu anda memilih pemasangan dandang gas terbaik. James Winney pasti memberi anda pilihan yang tepat untuk memasang atau memperbaiki dandang mereka. Kitaran hidup setiap dandang dijamin. Mereka akan menambahkan penapis magnet yang betul untuk mengelakkan serpihan dan oksidan menyerang dandang, serta pengurang skala untuk mengurangkan skala sistem air dandang. Ini semua berlaku setelah peningkatan kekuatan yang menyeluruh. Ini akan meningkatkan kitaran hidup dandang. Saluran paip gas kecil sedang ditingkatkan untuk menampung dandang pemeluwapan baru. Malah mereka memberikan perkhidmatan terbaik untuk pembaikan dandang di London.

Kesimpulan:

Pembelian dandang adalah pelaburan besar, jadi penting untuk mencari syarikat yang tepat untuk memulakannya. James Winney adalah pengganti dandang Terbaik di London yang menggunakan rangkaian kejuruteraan Gas Gas Secure UK yang terbaik.