Bored Elon Musk adalah akaun Twitter yang @BoredElonMusk . Di platform ini mereka membincangkan pemikiran dan penemuan yang didorong oleh rasa bosan. Syarikat Boring adalah 90 & dimiliki oleh Elon Musk . Syarikat ini bertujuan untuk membuat sistem perjalanan dalam bandar.

Bosan Elon Musk

:eight_pointed_black_star: Bored Elon Musk - The Boring Company (TBC)

Pengasas Elon Musk
Tarikh Ditubuhkan 17 Dis 2016
Pangkat CB 1,331
Industri Infrastruktur, Logistik , Pengangkutan Awam
Kawasan Ibu Pejabat Kawasan Greater Los Angeles, Pantai Barat, AS Barat
Status Operasi Aktif
Jenis Pembiayaan Terakhir Venture - Siri Tidak Diketahui
Nama yang sah TBC - The Boring Co
Jenis syarikat Untuk Keuntungan
Bilangan Pekerja 51-100
Laman web membosankan syarikat.com

Boring Company adalah organisasi perkhidmatan pembangunan yayasan dan terowong Amerika yang ditubuhkan oleh Elon Musk. Projek-projeknya yang sekarang dan yang diusulkan bermaksud sistem perjalanan intra-kota (“loop”), walaupun organisasi telah menyatakan bahawa terowong-terowong yang ada sehingga mereka dapat mempertahankan perubahan yang tidak dapat dielakkan kepada pengangkutan bersama berbasis Hyperloop yang lebih lama antara jalan-jalan kota.

Syarikat Boring juga membina stesen bawah tanah di antara dua sistem di atas stesen darat, yang dihubungkan dengan terowong dengan landasan. Terowong yang dibersihkan dan stesen bawah tanah kembali sesuai dengan pencahayaan LED berbilang teduhan untuk menambah sentuhan gaya Las Vegas. Bilik perang yang berbeza memberi ruang kepada pemeriksaan kerangka. Sesuai dengan Las Vegas Convention and Visitors Authority, kerangka kerja dapat mewajibkan hingga 4,400 penunggang setiap jam. Rancangan memerlukan kemungkinan pertukaran ke kereta Tesla yang berkuasa sendiri.

Berdekatan, dan organisasi itu bekerjasama dengan City of Las Vegas untuk membina Las Vegas Loop, kerangka panduan sorotan sejauh 15 batu untuk mengaitkan Jalur, Lapangan Terbang Antarabangsa McCarren, dan pusat bandar. Tugas itu diperlukan untuk memanfaatkan Prufrock TBM yang dipasang secara eksklusif oleh organisasi, yang menurutnya bertujuan untuk melakukan terowong dengan kelajuan lebih menonjol daripada 1 batu setiap minggu.

Tidak ada garis masa yang dilaporkan untuk Las Vegas Loop, yang dinilai harganya antara $ 70 juta hingga $ 155 juta. Di bawah persetujuan dengan bandar, The Boring Co akan membayar pembangunan terowong, sementara penginapan dan tarikan yang berbeza di sepanjang kursus akan membayar untuk merancang dan membina stesen.

Menjelang November 2019, Steve Davis telah menjadi pemimpin Syarikat The Boring, setelah berusaha gigih untuk Musk sejak 2016. Davis mungkin merupakan perekrut paling tepat waktu di SpaceX (pada tahun 2003) dan mempunyai ijazah lulusan berkembar dalam sains fizikal molekul dan reka bentuk aeroangkasa. Dia mula bekerja pada Ph.D. dalam bidang Ekonomi dari George Mason University semasa menjalankan pejabat SpaceX Washington DC. Dia menyusun tesis 2010 tentang penurunan mata wang AS dan membuka bar yang "membuat salah satu restoran utama di Washington mengakui Bitcoin. Kami kemungkinan akan kehilangan siput dalam perlumbaan. " Organisasi mengemukakan idea berikut untuk mempercepat:

:small_red_triangle_down: Meningkatkan daya TBM.

Hasil kekuatan mesin syarikat Boring dapat meningkat dengan ketara (sambil menggabungkan reka bentuk semula yang sesuai dalam sistem penyejukan ).

:small_red_triangle_down: Terowong berterusan.

Semasa membina terowong, terowong mesin tanah halus semasa separuh masa dan mendirikan struktur sokongan terowong separuh lagi. Ia membazir. Inovasi yang ada dapat diubahsuai untuk membantu pergerakan terowong yang berterusan.

:small_red_triangle_down: Automatikkan TBM.

Walaupun mesin terowong lebar sederhana berkomputer, yang lebih besar pada masa ini memerlukan pelbagai pentadbir manusia. Melalui robotisasi TBM yang lebih besar, keselamatan dan produktiviti diperluas.

:small_red_triangle_down: Pergi elektrik.

Tugas terowong semasa selalu merangkumi kereta api diesel. Ini boleh diganti dengan kenderaan elektrik.

:small_red_triangle_down: R&D Terowong

Tidak ada minat dalam Penyelidikan dan Pembangunan terowong (dan dalam pelbagai jenis pembangunan). Oleh itu, perniagaan pembangunan adalah salah satu bidang terpencil dalam ekonomi kita yang tidak meningkatkan kecekapannya selama 50 tahun terakhir.

:eight_pointed_black_star: Terowong Syarikat yang Membosankan

Terowong Membosankan Elon Musk

Syarikat Elon Musk seperti startup tunneling, The Boring Co., berurusan dengan terowong yang jauh lebih luas daripada yang dinyatakan secara bebas, yang dapat mengembangkan jangka masa perniagaan dengan ketara .

Syarikat Boring telah menempatkan pelanggan yang diharapkan di terowong yang jauh lebih luas daripada yang dibuatnya hingga sekarang, Bloomberg mengumumkan, yang dapat digunakan untuk mengirim kargo. Sejak dimulakan pada tahun 2016, permulaan terowong bertopeng Elon Musk berpusat di sekitar terowong yang akan menghantar pelancong untuk "menangani masalah lalu lintas yang memusnahkan jiwa" di kawasan bandar. Bagaimanapun, geladak baru Bloomberg menunjukkan bagaimana terowong yang lebih luas dapat digunakan untuk penghantaran kargo, sesuatu yang akan mengembangkan perniagaan Boring yang luar biasa.

Padang baru organisasi menggabungkan terowong yang jaraknya 21 kaki, hampir dua kali ganda ukuran terowong 12 kaki yang telah dibina oleh organisasi sehingga tahap ini, yang boleh mewajibkan dua kontena penghantaran bersebelahan.

Boring Syarikat kini tawar-menawar dengan County San Bernardino California untuk membina kira-kira 4 batu terowong yang akan muka stesen kereta api ringan dengan kejiranan Lapangan Terbang Antarabangsa Ontario. Organisasi ini telah melancarkan terowong yang lebih luas ke wilayah ini. Penyelia Curt Hagman berusaha mengumpulkan minat dalam terowong kargo untuk mengurangkan penyumbatan di jalan-jalan yang sibuk di sekitar Ontario, Chino, dan kawasan bandar yang berdekatan, seperti yang ditunjukkan oleh arkib oleh Bloomberg. Dinamakan Pelabuhan Darat, usaha tersebut telah lama tergelincir dalam struktur yang berlainan, dan bahagian varian ini masih ada di tahap ide.

:small_red_triangle_down: Mesin Elon Musk Boring

Tiga mesin awal yang membosankan yang digunakan oleh The Boring Company adalah: 51: 15–54: 30 Godot, mesin membosankan terowong biasa yang dibuat oleh organisasi Kanada Lovat, digunakan untuk tujuan penyelidikan. Line-ribut, mesin membosankan biasa yang sangat diubah suai. Pada bulan Februari 2019, Elon Musk menilai dalam tweet bahawa Line-tempest akan dinamis "dalam sebulan atau seperti itu."

Prufrock adalah "mesin yang dirancang sepenuhnya oleh Syarikat yang Membosankan": 52: 03 dan sedang dijalankan pada bulan Mei 2018. Menjelang akhir tahun 2018, TBC menyelesaikan rancangannya dan meminta bahagian masa panjang. TBC mula mengumpulkan mesin pada tahun 2019. Ia dijadualkan untuk membantu peningkatan kelajuan terowong sebanyak 15 kali ganda berbanding tahap terkini pada tahun 2017.:15:18–45 Prufrock dinamakan sempena “The Love Song of J. Alfred Prufrock” oleh TS Eliot. Ia mempunyai ukuran yang serupa dengan kapal angkasa SpaceX Dragon (3.7 meter (12 kaki)). Pada Februari 2020, Prufrock ditunjukkan berkumpul dalam catatan Twitter dengan kandungan: "Prufrock masih hidup."

:eight_pointed_black_star: MEMPERKENALKAN MOD BARU PENGANGKUTAN AWAM

Betapapun hebatnya perkembangan Dewan Barat, The Loop adalah perkara yang benar-benar menghentikan orang di trek mereka. Cara imajinatif ini untuk menangani pengangkutan pengembara masih belum ada di AS. Seperti The Boring Company, The Loop menawarkan untuk menunjukkan kepada peserta peluang untuk mendapatkan dari satu akhir LVCC ke yang berikutnya dalam satu saat. Biasanya berjalan sekitar 15 minit untuk berjalan kaki dari satu penamat ke akhir.

Untuk keadaan ini, kenderaan bergerak individu standard adalah AEV; untuk situasi ini, Tesla Model X atau Model 3. Elon Musk juga memiliki Tesla . Kes Model 3 yang diubah suai menganggap kenderaan sehingga 16 individu tanpa penangguhan seketika. Sensor kursus di terowong mengarahkan AEV. Mereka dapat melakukan perjalanan dengan selamat hingga 155 mph.

Visi Syarikat Boring yang lebih luas untuk AS adalah organisasi terowong yang sangat besar dengan banyak lapisan yang mendalam. Dengan melakukan terowong di bawah tanah, pengaruh budaya yang kurang memberangsangkan semasa pembangunan. Kemudian, pada saat itu, ketika permintaan sistem berkembang, lapisan terowong tambahan dapat dibina untuk membina had pengiriman pelancong di wilayah umum yang serupa. Begitu juga, The Boring Company mengatakan terowong ditunjukkan untuk menahan gegaran seismik.

Terowong ketika ini nampaknya tidak dapat dilakukan di AS untuk satu penjelasan penting: kos. Perkakasan terowong biasa telah sederhana dan tidak lengkap untuk memberikan hasil yang menarik. The Boring Company mengatakan projek-projek terowong masa lalu secara berkala mencapai $ 1 bilion untuk setiap batu. Untuk menjadikan terowong sebagai pilihan praktikal berbeza dengan jalan-jalan konvensional, kos tersebut harus dikurangkan dengan faktor 10.

:small_red_triangle_down: Peralatan yang lebih berguna:

Kadar terowong dan peralatan yang digunakan harus ditingkatkan. Gear konvensional melaburkan sebahagian besar dari terowong tenaganya ; separuh lagi dibelanjakan untuk meningkatkan struktur sokongan terowong. Walau bagaimanapun, The Boring Company mengatakan bahawa inovasi gear yang ada dapat diubahsuai untuk membantu melakukan terowong yang konsisten.

Mesin yang membosankan terowong juga perlu berfungsi lebih cepat. The Boring Company mengatakan hasil kekuatan mesin dapat meningkat dengan ketara apabila digabungkan dengan kemas kini yang sesuai dalam sistem penyejukan .

:small_red_triangle_down: Terowong yang lebih sederhana:

Kerana ukurannya yang lebih konservatif, AEV memungkinkan untuk mengurangkan lebar terowong sebanyak 50% hingga 14 kaki. Itu dengan sendirinya mengurangkan kos pembangunan sebanyak 300 hingga 400 peratus.

:small_red_triangle_down: Automasi:

Mesin yang membosankan terowong lebih kecil seperti sekarang dikomputerkan. Walau bagaimanapun, lebih banyak mesin gergasi tidak. Syarikat yang Membosankan mengatakan bahawa lebih banyak penekanan harus diberikan pada robotisasi mesin yang lebih besar ini, yang memerlukan beberapa kumpulan untuk bekerja.

:white_square_button: Sebagai AS: mencari jawapan untuk banyak cabaran asasnya, The Boring Company ingin membina kerangka kerja penggerak manusia bawah tanah yang berbeza tidak lama lagi. Organisasi ini mempunyai beberapa tugas yang berpotensi saat ini dalam tahap audit dan memungkinkan:

Los Angeles - menghantar individu dari pelbagai kawasan ke Stadium Dodger

Chicago - mempercepat pentadbiran dari pusat bandar ke Lapangan Terbang O'Hare

Washington, DC ke Baltimore

Syarikat Boring juga mempunyai terowong ujian yang kini bekerja di ibu pejabatnya di Hawthorne, California . Walaupun begitu, Las Vegas Convention Center Loop menangani percubaan komersial pertama organisasi.

:eight_pointed_black_star: Saham Syarikat Yang Membosankan

Stok Syarikat Elon Musk Boring

Syarikat Membosankan adalah salah satu usaha sampingan Tony Stark asli, Elon Musk. Musk, yang membantu menubuhkan Tesla dan menubuhkan SpaceX, menyusun pemikiran untuk The Boring Company ketika duduk di satu jam sibuk LA yang menyakitkan suatu hari.

"Lalu lintas membuat saya tidak siuman. Akan membuat mesin membosankan terowong dan hanya mula menggali…, ” Musk tweet pada bulan Disember 2016. Dia menjelaskan dalam tweet susulan, dengan mengatakan,“ Saya benar-benar akan melakukan ini ”dan“ Ia akan dikenali sebagai 'The Boring Company "." Hanya beberapa bulan selepas kenyataannya, pada Februari 2017, The Boring Company telah dengan berkesan mulai menggali "saluran ujian" selebar 30 kaki, panjang 50 kaki, dan 15 kaki di komando pusat SpaceX dalam misinya untuk mengubah cara individu berkeliling masyarakat bandar. Pada Ceramah TED pada bulan April 2017, Musk menilai The Boring Company mengambil 2–3% waktunya dan merupakan “ minat sampingan individu.”

Laman web organisasi menunjukkan lima tugas, dengan satu daripadanya selesai - terowong ujian di Hawthorne, CA. Terowong ujian berharga $ 10 juta untuk dibuat-buat, dan "Kerana populariti yang sangat tinggi , kunjungan melalui Terowong Uji Hawthorne adalah dengan memberi salam seperti dulu." Dari sisa empat, hanya satu yang sedang dalam pembangunan. Gelung Pusat Konvensyen Las Vegas di Las Vegas berfungsi untuk mengurangkan masa perjalanan di sekitar kawasan untuk perjalanan singkat dengan berjalan kaki singkat. Laman web ini bahkan menunjukkan susunan yang sangat idealis di mana terowong dapat dicapai melalui, dalam erti kata sebenarnya, seluruh jalur Las Vegas.

Selebihnya tiga usaha berada dalam tahap audit dan penyusunan. Terlepas dari apakah mereka pada awalnya pembangunan tidak mungkin dikatakan, bagaimanapun, aktiviti bersiap untuk Los Angeles, Chicago, dan Washington, DC ke Baltimore. Oleh itu, siapa yang menuntut The Boring Company, dan siapa yang membiayai? Pada mulanya, ini hanyalah tambahan dari SpaceX , berubah menjadi organisasi yang benar-benar bebas pada tahun 2018. Pada beberapa tahun awalnya, organisasi itu enggan mengumpulkan modal di luar, selain jelas melalui tawaran 20,000 $ 500 "bukan peluru api" .

Sehingga Disember 2018, 90% Syarikat Boring dituntut oleh Musk, dengan 6% dimiliki oleh SpaceX sebagai balasan kerana menggunakan aset SpaceX. Sepanjang tahun 2018, The Boring Company memperoleh $ 113 juta untuk modal bukan luar, dengan lebih dari 90% berasal dari Musk. Pada bulan Julai yang lalu, organisasi ini mengumpulkan wang luaran dengan menarik, menjual $ 120 juta saham pada nilai $ 920 juta kepada sebilangan kecil syarikat pembiayaan.

Oleh itu, walaupun mustahil untuk mengatakan apa yang ada di The Boring Company, terutamanya dengan Musk yang bertanggungjawab, satu perkara yang praktikal pasti - meletakkan sumber ke dalamnya akan menjadi polarisasi dan sangat menarik , seperti Tesla.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

:one: Adakah Saham Syarikat Yang Membosankan Diniagakan Secara Umum?

Tidak, Syarikat Boring eksklusif. Elon Musk adalah pelabur penting, memiliki bahagian yang lebih penting dari nilai.

:two: Siapa yang Elk Musk yang bosan?

Pada Disember 2018, 90% dari nilai dituntut oleh Musk, dengan 6% dipegang oleh SpaceX sebagai pertukaran untuk penggunaan aset SpaceX semasa permulaan organisasi yang mendasari.

:three: Adakah BoredElonMusk Elon?

Akaun Twitter yang memposting pemikiran inovatif yang, pada hakikatnya, indah, keren, dan kami harap tulen! Ini adalah akaun hiper-spoof canggih. "Walaupun rekodnya tidak dipantau oleh Elon Musk, inovasi yang di-tweet benar-benar membuat kita berharap itu adalah rekodnya!

:four: Apakah Twitter Elon Musk yang bosan?

Bosan Elon Musk ( @BoredElonMusk ) | Twitter .

:five: Siapa yang memiliki syarikat yang membosankan?

Elon Musk, Pada Disember 2018, 90% dari nilai dituntut oleh Musk, dengan 6% dipegang oleh SpaceX sebagai pertukaran untuk penggunaan aset SpaceX semasa permulaan organisasi yang mendasari.

:closed_book: Kesimpulannya

Minat awal Musk dalam memahami falsafah, sci-fi, dan buku impian tercermin dalam perasaan optimis dan bimbang dengan kemajuan manusia. Syarikat Boring dapat mereformasi terowong bawah tanah Elon Musk. Walau bagaimanapun, semua akaun lebih berdasarkan perubahan pengangkutan metropolitan daripada perniagaan terowong - terutama kerana pengukuran terowongnya yang lebih sederhana mungkin tidak sesuai dalam semua keadaan. Terdapat keperluan untuk mengingati penduduk di sekitarnya untuk memperbaiki rancangan untuk menilai apakah ia berlaku dan berharga untuk rangkaian metropolitan semasa dan masa depan.

artikel berkaitan

1. Elon Musk Hair 2. Belanja Elon Musk Money 3. Elon Musk Tweet Hari ini