Sekolah batu bata merujuk kepada pendidikan yang berlaku di sekolah jasmani, berbanding dengan persekitaran sekolah maya atau sekolah siber. Brick-and-mortar masih merupakan pendekatan dominan dalam pendidikan, dan walaupun sekolah dalam talian mempunyai kelebihan, pelajar dan majikan masa depan mereka lebih mengutamakan pengalaman di sekolah fizikal. Dalam suasana ini, pelajar biasanya menghabiskan sejumlah waktu tertentu pada waktu siang untuk dididik secara bersemuka oleh guru mereka di bangunan sekolah.

Apakah Pendidikan Batu Bata dan Mortar?

Anda pada dasarnya dapat memahami konteks pendidikan batu bata dan mortar dengan nama khasnya sendiri. Batu bata dan mortar adalah cara tradisional untuk bersekolah, dengan pelajar datang ke kampus dan menghadiri kelas di bilik darjah fizikal.

Sebagai sekolah yang paling dominan dalam mengikuti pendidikan , sekolah batu bata membolehkan pelajar berinteraksi antara satu sama lain dan membincangkan pertanyaan mereka dengan guru secara bersemuka. Mungkin inilah yang menjadikan bentuk pembelajaran tradisional ini masih sangat diminati, kerana pelajar dapat berkomunikasi dengan rakan sekelasnya atau bertanya secara peribadi kepada pensyarah . Mereka merasa lebih serius mengenai ujian mereka, menjelang setiap tarikh akhir yang sesuai dengan mereka dan berkomitmen untuk hadir secara berkala.

Walau bagaimanapun, gaya hidup sekolah seperti ini tidak sesuai dengan pemikiran pelajar lain. Kehadiran, kekurangan fleksibiliti, lokasi dan kehidupan kampus adalah komponen yang mereka anggap mengganggu; oleh itu, mereka memilih untuk menarik diri. Mereka tahu bahawa mereka terlambat atau tidak hadir adalah sesuatu yang boleh ditahan terhadap mereka nanti dalam peperiksaan. Atau mungkin jadual kuliah tidak mengikut pekerjaan sambilan dan menjadikan kehadiran mereka di kelas mustahil. Secara keseluruhan, kehidupan kampus terdengar luar biasa, dan sedikit dan tidak ada fleksibiliti mungkin terasa seperti ancaman terhadap kesediaan mereka untuk belajar. Nasib baik, teknologi menjadikan pilihan lain tersedia untuk mereka.

Apa itu Pembelajaran Dalam Talian?

Pembelajaran dalam talian dikenali sebagai pendidikan yang berlaku melalui Internet. Selalunya dinamakan sebagai "eLearning", atau "pembelajaran jarak jauh" - pembelajaran dalam talian melibatkan istilah payung untuk setiap pembelajaran yang berlaku di jarak jauh dan bukan di kelas tradisional.

Sekolah pada masa kini menggunakan LMS (Learning Management Systems) seperti Moodle, Blackboard, atau perisian yang serupa sebagai pengganti kelas. Tugasan dihantar dalam talian, perbincangan dalam format forum dan e-mel profesor sangat segera. Metodologi pembelajaran yang sangat baik ini disertakan dengan kemudahan, fleksibiliti yang lebih besar, dan aksesibilitas yang lebih besar. Pelajaran dapat diselesaikan mengikut jadual anda tanpa meninggalkan rumah atau terpaksa berpindah bergantung kepada hujan , salji, atau bencana alam.

Malah kosnya lebih rendah kerana kebanyakan program dalam talian lebih murah daripada bata dan mortar. Ini kerana bilik dan papan, tempat letak kenderaan, buku dan bayaran kehadiran tidak termasuk. Namun, anda mendapat faedah dan tahap pengetahuan yang sama seperti yang anda lakukan dari bilik darjah tradisional. Sebagai contoh, program ijazah dalam talian kami dirancang dan diajar oleh profesional industri. Kami berdedikasi untuk memastikan bahawa kualiti, kesesuaian dan disiplin program dalam talian kami sama dengan program on-ground kami. Persembahan kursus dalam talian dikemas kini secara berkala, dengan mengambil kira evolusi akademik dunia dalam pendidikan dalam talian.

Sebilangan kekurangan program dalam talian mungkin melibatkan kekurangan tekad, kadar pengekalan rendah dan kurang interaksi sosial. Kemungkinan besar inilah sebab mengapa pilihan ijazah lebih sedikit ditawarkan dalam talian daripada melalui pembelajaran tradisional. Tetapi jika anda mempunyai kesediaan dan komitmen, anda tidak boleh putus asa.

Pembelajaran yang disesuaikan

Pembelajaran campuran, juga disebut sebagai pembelajaran "hibrid pembelajaran" atau "mod campuran", umumnya menggambarkan amalan menggabungkan kaedah pembelajaran dalam talian, digital atau komputer - di mana pelajar mempunyai kawalan terhadap kapan, di mana, bagaimana dan seberapa cepat mereka belajar -Dengan instruksi tatap muka tradisional di lokasi yang jauh dari rumah mereka. Seperti yang dipraktikkan di bilik darjah, model pembelajaran campuran boleh berbeza secara signifikan dari sekolah ke sekolah, kerana terdapat sekurang-kurangnya enam model pembelajaran campuran . Pembelajaran campuran merupakan cara penyampaian pendidikan yang sangat berbeza, yang fleksibel, dibezakan, diperibadikan dan didorong oleh teknologi. Guru membimbing dan menyokong pelajar secara individu atau dalam kumpulan kecil, dan pelajar bekerja secara bebas atau dalam kumpulan kecil dengan kelajuan mereka sendiri dalam format digital. Sebagai bentuk pembelajaran berasaskan kecekapan, pelajar sentiasa dinilai dan maju mengikut pencapaian mereka sendiri. Oleh itu, sebagai contoh, pelajar mengambil ujian apabila mereka sudah siap, yang mana mereka mendapat gred dengan segera, dan maju dengan kelajuan yang berbeza, tidak semestinya mengikut kelompok umur mereka.

Pembelajaran campuran adalah topik hangat di kalangan pendidik yang percaya pembelajaran berbantukan teknologi adalah kaedah paling unik dan berpotensi paling penting untuk meningkatkan prestasi pelajar. Mereka menggambarkan pembelajaran campuran bukan sebagai reformasi pendidikan , tetapi sebagai transformasi, kerana akan mengubah cara siswa dinilai dengan menyingkirkan unit Carnegie, yang berdasarkan waktu duduk, sebagai ukuran standard untuk penilaian. Kritik, bagaimanapun, ragu-ragu terhadap utiliti pendidikan dan nilai pembelajaran dalam talian , dan mendakwa mungkin tidak sesuai untuk sebilangan guru, yang kurang celik teknologi dan dengan itu memerlukan lebih banyak latihan, dan pelajar kurang bermotivasi diri, yang memerlukan lebih banyak pengawasan.

Pembelajaran campuran adalah program pendidikan formal di mana pelajar belajar:

 • Sekurang-kurangnya sebahagiannya melalui pembelajaran dalam talian , dengan beberapa elemen kawalan pelajar terhadap masa, tempat, jalan, dan / atau kecepatan
 • Sekurang-kurangnya sebahagiannya berada di lokasi bata-dan-mortar yang diawasi jauh dari rumah
 • Dan kaedah sepanjang jalan belajar setiap pelajar dalam kursus atau subjek dihubungkan untuk memberikan pengalaman pembelajaran bersepadu.

Perbandingan antara sekolah dalam talian dan sekolah batu bata?

Hari ini, pembelajaran berlaku dalam pelbagai kaedah. Pelajar boleh memilih dari kelas tatap muka, kaedah tak segerak, hibrid atau campuran kelas tatap muka dan dalam talian, atau 100% bilik darjah dalam talian atau maya .

Melalui tetapan pembelajaran ini, pelajar dan guru dapat berkongsi interaksi bilik darjah fizikal atau interaksi dalam talian semata-mata. Pembelajaran maya menanamkan kebebasan pada pelajar jarak jauh, yang memungkinkan mereka menggunakan sumber yang dapat dicapai. Dengan mengunjungi perpustakaan maya dan mengakses sumber yang ada dalam talian, pelajar menjadi lebih mahir dalam penyelidikan. Kajian menunjukkan, bagaimanapun, bahawa konteks mempengaruhi proses pembelajaran pelajar secara signifikan. Pendidikan maya dalam talian memanfaatkan peluang pelajar muda untuk berinteraksi dengan rakan sebaya mereka dalam persekitaran yang selamat dan terkawal seperti kelas.

Sekolah dalam talian dan sekolah tradisional menggunakan matlamat yang sama: untuk menyediakan pendidikan berkualiti dan melahirkan pelajar yang kompeten dan produktif sepanjang hayat. Dengan teknologi yang lebih maju, pembelajaran maya telah menjadi pilihan rumah tangga untuk pendidikan. Yang paling penting, dengan ancaman besar dalam kesihatan dan keselamatan, ibu bapa cenderung ke arah pendidikan dalam talian.

Diakui, seseorang mempunyai beberapa kelebihan berbanding yang lain, bergantung pada bagaimana anda melihatnya. Kami akan mempertimbangkannya, jadi anda mempunyai latar belakang mengenai bagaimana sekolah dalam talian dan sekolah tradisional yang berbeza antara satu sama lain.

LOKASI

Persekolahan dalam talian berlaku dalam keselesaan rumah anda. Ucapkan selamat tinggal di bas! Guru dan pelajar dapat berinteraksi sama walaupun jaraknya berjauhan. Ini dengan segera menyelesaikan masalah geografi yang mempengaruhi banyak pelajar dan guru. Tidak ketinggalan, jika pelajar sakit ringan, mereka masih boleh mengikuti kelas dan tidak pernah ketinggalan dalam kelas.

Dalam kelas dalam talian, anda boleh menggunakan aplikasi dan program yang berbeza untuk mengikuti peperiksaan , menyelesaikan projek, dan bekerjasama dengan rakan sekelas anda. Dengan itu, ia memerlukan sambungan internet yang mantap dan penyediaan komputer yang dapat menangani permintaan bilik darjah maya. Sudah tentu, pelajar perlu mempunyai sekurang-kurangnya pengetahuan asas tentang cara menavigasi pelbagai alat dalam talian. Anak - anak sekolah menengah diharapkan dapat memahami teknologi, tetapi secara berkala menghadiri kelas dalam talian masih boleh menuntut dan meletihkan

Sebaliknya, sekolah batu bata dan mortar menghendaki setiap orang, guru, dan pelajar hadir secara fizikal. Mereka juga memerlukan ruang yang sesuai untuk pengajaran seperti bilik darjah, makmal , dan gimnasium. Sekolah juga perlu menjaga kakitangan yang boleh dipercayai untuk memastikan bahawa premis tersebut selamat dan kondusif untuk belajar. Kos mengurus sekolah dan mengambil kakitangan yang kompeten dan mencari pendidik terkemuka adalah beban kewangan yang dibahagi oleh pelajar dan ibu bapa.

KOS

Sekolah dalam talian dijangka lebih murah daripada sekolah batu bata anda. Ya, masih ada sekolah dalam talian di luar sana yang dapat bersaing dengan sekolah tradisional dengan harga yang sesuai. Tetapi dalam talian bermakna tidak ada lagi bil utiliti untuk bangunan tersebut . Tidak memerlukan pekerja kebersihan atau staf sokongan lain, jadi pelajar tidak akan lagi menanggung yuran ini. Anda tidak akan diminta membeli buku atau barang keperluan sekolah. Dan adakah kita sudah menyatakan bahawa anda boleh menyelesaikan semua kerja sekolah anda di rumah tanpa perlu berulang-alik lagi?

Tetapi sekali lagi, selain daripada kos sekolah dalam talian, anda harus mempertimbangkan kos melabur dalam alat yang anda perlukan untuk belajar dalam talian dengan selesa. Anda perlu mempunyai sambungan internet yang boleh dipercayai melalui langganan bulanan. Juga, pertimbangkan bil elektrik dan bil utiliti anda yang lain. Namun, ingatlah bahawa jika dibandingkan dengan bayaran yang diperlukan di sekolah batu bata, ini adalah perbelanjaan minimum!

MASA

Dari segi kehadiran , tidak banyak perbezaan antara sekolah dalam talian dan sekolah batu bata. Anda masih perlu hadir semasa waktu persekolahan dalam talian. Tetapi anda tidak perlu melepaskan sebahagian kecil daripada hari anda untuk menyiapkan diri untuk pergi ke sekolah. Nampak rapi (berpakaian sesuai!) Dan log masuk ke bilik darjah maya anda. Sekiranya anda tidak terganggu untuk membuat persiapan sama sekali, ada hari-hari di mana anda tidak akan diminta untuk menghidupkan kamera anda.

Ya, akan tiba waktunya penggera anda tidak berbunyi atau ada yang tidak kena pada komputer anda, tetapi, sekurang-kurangnya, anda tidak perlu risau tentang lalu lintas atau cuaca buruk. Sebilangan besar sekolah menengah dalam talian menawarkan modul yang boleh anda lengkapkan di rumah, mengikut kadar anda sendiri, atau pembelajaran tidak segerak. Beberapa bahan pembelajaran seperti video dan tutorial bahkan telah dirakam terlebih dahulu sehingga anda dapat melihatnya kapan saja. Memandangkan persekolahan dalam talian lebih santai dari segi masa anda, anda boleh mengambil pekerjaan sambilan atau bahkan menemui hobi baru.

INTERAKSI SOSIAL

Sekolah dalam talian tidak menghendaki semua orang bertemu secara bersemuka. Semua interaksi sosial berlaku dalam talian atau hampir. Boleh dikatakan, ini merupakan salah satu kelebihan pembelajaran jarak jauh, terutama bagi pelajar introvert. Pelajar introvert berkembang dalam persekitaran yang serba boleh, yang memerlukan lebih banyak penulisan dan kurang bercakap. Dalam arahan tradisional, pelajar sering dipaksa untuk membuat persembahan lisan di tempat di mana kegagalan sama dengan rasa malu.

Di sekolah menengah maya, pelajar sekolah menengah seperti anda boleh menghantar e-mel kepada guru anda jika anda mempunyai pertanyaan atau kebimbangan. Sebilangan pelajar akan merasa sukar ini, ya. Tidak ada peraturan yang sukar dan pantas dalam kemampuan pelajar untuk belajar dan mencerna maklumat. Anda akan mudah terganggu apabila tidak ada guru yang hadir, atau kecenderungan untuk menunda semakin kuat. Orang lain dengan mudah kehilangan motivasi atau dorongan untuk menyelesaikan tugas kelas maya, tetapi dalam suasana bilik darjah tradisional banyak. Kita tidak boleh menolak hakikat bahawa membina kemahiran sosial di kalangan pelajar sekolah menengah menimbulkan cabaran di sekolah dalam talian.

PENGLIBATAN IBU BAPA

Secara amnya, penglibatan ibu bapa di sekolah batu bata terhad kepada berhenti atau mengambil pelajar dan menghadiri aktiviti sekolah. Dalam persekolahan dalam talian, ibu bapa sangat penting untuk kejayaan akademik anak-anak mereka. Pelajar anda akan bergantung kepada anda untuk mewujudkan persekitaran yang kondusif untuk pembelajaran mereka. Anda akan menjadi orang dewasa di rumah yang akan memastikan mereka kekal selamat dalam talian dan juga dalam kehidupan sebenar. Ya, ini adalah satu lagi beban kerja untuk anda, tetapi ini juga merupakan peluang untuk anda menjalin hubungan dengan anak - anak anda. Selain itu, anda akan lebih terlibat dalam proses pembelajaran mereka.

KUALITI PENDIDIKAN

Buat masa ini, kami tidak dapat mengukur secara pasti, yang memberikan pendidikan berkualiti tinggi dan menghasilkan graduan yang unggul. Sebilangan penyelidikan memberitahu anda bahawa dalam talian lebih baik, ada yang mengatakan sebaliknya, dan yang lain percaya bahawa ia sangat bergantung kepada pelajar.

Bagaimana kita menyampaikan pendidikan terus berkembang. Guru mencari cara baru untuk menyampaikan pelajaran mereka. Kolej dan universiti kini menawarkan kelas dalam talian bagi mereka yang menghadapi kesukaran untuk bersekolah. Yang lain akan menawarkan pembelajaran campuran, kombinasi keduanya kerana peluang baru dan akses kepada pendidikan telah tersedia. Pepatah "sekolah itu hebat" tidak pernah lebih benar.

Pembelajaran dalam talian vs kos pembelajaran Brick and mortar

Ijazah dalam talian berharga hanya 80 kali lebih sedikit daripada darjah tradisional

Jumlah kos purata darjah tradisional $ 85,000
Jumlah purata kos dalam talian $ 30,000

Pertimbangkan 5 Sebab Ini Untuk Menghadiri Sekolah Brick-and-Mortar

 • Akses ke Sumber Pembelajaran Fizikal
 • Kemudahan untuk Pelajar
 • Pengalaman Kampus
 • Tutor dan Akses Fakulti secara peribadi
 • Perkhidmatan Kaunseling dan Penjagaan Kesihatan

Seseorang yang ingin memajukan pendidikan harus melihat lima alasan ini untuk menghadiri sekolah batu bata. Program ijazah dalam talian dan perkhidmatan pendidikan lanjutan berkembang pesat dalam beberapa tahun kebelakangan, tetapi mungkin bukan pilihan terbaik untuk semua orang. Berikut adalah lima faedah pergi ke kolej batu bata.

1. Akses ke Sumber Pembelajaran Fizikal

Sebilangan pelajar melakukan pembelajaran dengan lebih baik apabila mereka mempunyai akses kepada sumber pembelajaran fizikal . Seorang pelajar mungkin ingin mengunjungi perpustakaan kampus secara langsung, mengeluarkan buku rujukan dari rak dan menggunakannya untuk kertas penyelidikan mereka. Sebilangan bahan rujukan tidak dapat diperiksa dari perpustakaan, jadi lawatan secara langsung adalah mustahak. Pelajar mungkin tidak mempunyai komputer untuk menghantar kertas atau menggunakan sistem komunikasi atau ujian universiti, jadi mereka mungkin perlu pergi ke makmal komputer untuk aspek pekerjaan mereka.

2. Kemudahan untuk Pelajar

Kolej batu bata mempunyai banyak kemudahan yang dikhaskan untuk penggunaan pelajar. Sebagai contoh, kesatuan pelajar di kampus biasanya mempunyai ruang berkumpul, bilik mesyuarat, kawasan belajar, perpustakaan, kafe atau kafeteria , kedai kopi, kedai buku, ruang rehat dan banyak lagi. Sebilangan besar kampus kolej juga mempunyai gimnasium atau pusat akuatik dalaman untuk digunakan oleh pelajar. Tempat-tempat ini merangkumi bilik persalinan, pancuran mandian, peralatan kecergasan, timbangan dan peralatan dan perkhidmatan lain yang boleh digunakan oleh pelajar untuk menjaga kesihatan dan kesejahteraan mereka.

3. Pengalaman Kampus

Menurut Universiti Negeri Pennsylvania, satu lagi sebab untuk menghadiri kuliah batu bata adalah pengalaman di kampus. Kampus kolej mempunyai banyak aktiviti. Pelajar mungkin ingin menyertai kelab berdasarkan minat atau kerjaya masa depan mereka. Mereka mungkin mahu bergabung dengan saudara atau ahli keluarga. Sebilangan orang suka menghadiri acara sukan di kolej mereka. Tarian , perlumbaan, acara amal, penceramah tamu dan tunjuk perasaan adalah beberapa aktiviti lain yang diadakan setiap minggu di kampus kolej.

4. Tutor Diri dan Akses Fakulti

Sebilangan orang berkomunikasi atau belajar dengan lebih baik secara peribadi. Pelajar yang memerlukan bantuan tambahan untuk subjek boleh mendapat manfaat daripada bimbingan atau waktu pejabat yang diadakan oleh pembantu mengajar dan ahli fakulti. Mungkin lebih mudah untuk mendapatkan maklum balas mengenai kertas kerja atau projek dengan berjumpa dengan guru besar secara langsung semasa waktu pejabat mereka. Pelajar juga boleh membentuk kumpulan belajar dalam kelas tertentu. Mempraktikkan memberi pertuturan atau pertuturan lisan projek juga lebih mudah dicapai secara langsung di kampus kolej.

5. Perkhidmatan Kaunseling dan Penjagaan Kesihatan

Tekanan untuk menjadi pelajar kolej boleh menjadi sangat membebankan bagi sesetengah orang. Menghadiri kampus sekolah batu bata memberi pelajar akses kepada perkhidmatan kesihatan mental, termasuk kaunseling. Sebilangan besar kampus mempunyai perkhidmatan kaunseling drop-in dan janji temu untuk membantu pelajar yang merasa cemas, tertekan atau terharu. Klinik kesihatan pelajar kampus juga menawarkan perkhidmatan penjagaan kesihatan untuk rawatan perubatan rutin dan kecemasan.

Pilihan tempat untuk pergi ke kuliah dan jenis persekitaran kolej mana yang harus dipilih adalah yang penting. Beberapa faktor dalam keputusan itu termasuk kos, fakulti, jurusan yang ada, kemampuan untuk membuat penyelidikan, bantuan kewangan , magang, alumni dan perkhidmatan pekerjaan dan pengalaman di kampus. Setiap sebab untuk menghadiri kuliah bata dan mortar harus dipertimbangkan oleh calon pelajar.

Statistik Sekolah Bata dan mortar:

Satu kajian, yang dilakukan oleh kumpulan nirlaba "Public Agenda," mendedahkan beberapa statistik mengenai pilihan pelajar dan majikan untuk pendidikan batu bata:

 • 56% majikan lebih suka pemohon yang telah menyelesaikan ijazah dari institusi bata-sepenuhnya.
 • 82% majikan percaya bahawa pendekatan campuran, di mana terdapat unsur-unsur pendidikan bata dan mortar dan pendidikan maya, lebih berkesan daripada pendekatan murni murni.
 • 61% pelajar kolej komuniti percaya bahawa program dalam talian memerlukan lebih banyak disiplin daripada program batu bata.
 • 42% pelajar percaya bahawa seseorang belajar kurang dalam program dalam talian , sementara hanya 3% yang percaya seseorang belajar lebih banyak.

Kajian ini meneliti hanya beberapa sisi perbincangan, tetapi merupakan bukti yang baik untuk hujah-hujah yang menyokong pendidikan batu bata

Soalan Lazim :pencil2:

1- Mengapa sekolah batu bata dan mortar lebih baik?

Sekolah bata dan mortar memberi pelajar persekitaran masyarakat tradisional dengan banyak peluang sosial. Pelajar juga sering melakukan kontak tatap muka dengan guru dan kakitangan sekolah , menjadikannya lebih mudah untuk mendapatkan bantuan di luar kelas.

2- Mengapa batu bata dan mortar lebih baik daripada sekolah dalam talian?

Tidak seperti sekolah batu bata tradisional, sekolah dalam talian menawarkan keupayaan ibu bapa untuk mengawal persekitaran pembelajaran anak mereka. Di samping itu, pembelajaran di rumah mungkin memberikan gangguan yang lebih sedikit daripada suasana bilik darjah tradisional, yang membolehkan pelajar memberi tumpuan dengan lebih mudah dan memanfaatkan sepenuhnya masa mereka.

3- Apakah strategi bata-dan-mortar?

Brick-and-mortar menggambarkan strategi pemasaran yang digunakan oleh perniagaan yang beroperasi dari kedai atau premis runcit untuk meningkatkan lalu lintas kaki. Strategi ini boleh merangkumi pemasaran digital , offline dan promosi di luar rumah.

4- Mengapa sekolah dalam talian begitu sukar?

Pembelajaran dalam talian lebih sukar kerana banyak sebab; dari kehilangan bahagian penting dalam pembelajaran anda, hingga tidak dapat mengakses pendidikan anda kerana internet, pembelajaran dalam talian telah menjadi penyesuaian yang sukar. Ramai pelajar telah berusaha untuk membuat lonjakan dari fizikal di sekolah untuk belajar secara hampir.

5- Mengapa pembelajaran dalam talian tidak baik?

Ini membosankan, membosankan, dan jumlah maklumat baru boleh sangat banyak. Bukan sahaja membuat murid kecewa, tetapi juga mengganggu guru . Pensyarah terganggu sesekali, kita juga manusia.

6- Adakah sekolah dalam talian dapat membantu mengatasi kemurungan?

Pelajar boleh menjadi mangsa buli di sekolah. Bagi pelajar ini, pembelajaran maya menawarkan jalan keluar dari kemurungan dan kegelisahan yang disebabkan oleh ketakutan untuk dibuli. Bagi pelajar lain, kelas maya juga dapat melepaskan diri dari tekanan tekanan rakan sebaya yang berterusan.

7- Mengapa mereka menyebutnya batu bata dan mortar?

Nama itu adalah metonim yang berasal dari bahan binaan tradisional yang berkaitan dengan bangunan fizikal: batu bata dan mortar, namun, itu berlaku untuk semua kedai dengan etalase fizikal, bukan hanya yang terbuat dari batu bata dan mortar.

8- Mana pembelajaran dalam talian yang lebih baik berbanding pembelajaran di bilik darjah?

Pembelajaran dalam talian boleh menjadi baik atau lebih baik daripada pembelajaran di dalam kelas. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa pelajar dalam pembelajaran dalam talian menunjukkan prestasi yang lebih baik daripada mereka yang menerima pengajaran tatap muka, tetapi ia harus dilakukan dengan betul.

9- Adakah sekolah dalam talian mempunyai waktu rehat?

Beberapa sekolah mempunyai kelas dalam sesi semasa cuti dan mereka mungkin benar-benar berehat dalam talian. Selain cuti, kebanyakan sekolah dalam talian tidak mematuhi cuti lain yang dijadualkan (seperti cuti musim bunga dan musim gugur, dll.).

10- Adakah belajar dalam talian lebih sukar?

Kadang-kadang sukar dan memerlukan disiplin diri yang besar, tetapi ada beberapa faedah yang serius. Anda boleh belajar di mana sahaja, kapan saja dan anda boleh mempunyai kelonggaran untuk membina rutin anda dengan cara yang tidak mungkin dilakukan dengan belajar tatap muka.

Kesimpulan:

Sebagai kesimpulan, kami memerhatikan bahawa sekolah bata dan mortar lebih baik daripada sistem pembelajaran lain yang telah kami bincangkan di atas, iaitu sekolah dalam talian atau maya dan sistem Blended Schooling.

Pengenalan

Ini adalah model kurikulum dan pengajaran khas yang digunakan di sekolah awam. Pelajar dalam suasana ini sering dididik secara bersemuka oleh guru mereka di bangunan sekolah untuk jangka waktu yang tetap pada waktu siang. Maklumat lebih lanjut boleh didapati di Cyber ​​Charter Schools.

Pendidikan Dalam Suatu Fizikal

Pendidikan batu bata, seperti namanya, adalah pendidikan yang berlaku di sekolah sebenar dan bukannya persekitaran sekolah maya atau sekolah siber. Walaupun terdapat faedah untuk persekolahan dalam talian, pelajar dan majikan berpotensi lebih suka pengalaman menghadiri institusi sebenar.

Ditemui Dalam Perniagaan Senibina

Kami telah menemui perniagaan seni bina kami bahawa reka bentuk sama ada membantu atau menghalang objektif sekolah - ia tidak pernah menjadi penonton. Bangunan ini meningkatkan penglibatan, kreativiti, dan pencapaian pelajar apabila reka bentuknya selaras dengan objektif sekolah. Apabila bangunan dan teknologi sekolah menyampaikan ketidakkonsistenan atau pesan yang tidak jelas, kemampuan sekolah untuk menyampaikan misinya terhambat. Trend ini dapat dilihat terutamanya di sekolah yang menggunakan pendekatan pembelajaran campuran.

Latihan Dan Pembelajaran Dalam Talian

Pembelajaran gabungan, secara sederhana, menggabungkan latihan tatap muka dan dalam talian. Ini membolehkan pelajar lebih banyak mengawal bagaimana, kapan, dan di mana mereka belajar, secara teori. Mereka yang menyokongnya dikenali sebagai penyokong.

Kepentingan pendidikan batu bata

Semua pembelajaran tulen, menurut pendidik John Dewey, berlaku melalui pengalaman.

"Dan pendidikan itu bukan sekadar alat untuk mempersiapkan hidup; itu adalah kehidupan itu sendiri. " Belajar dengan melakukan, menurut John Dewey, adalah kaedah pendidikan yang ideal. Jadi, apa sebenarnya yang dimaksudkan?

Ini menunjukkan bahawa orang belajar lebih banyak hasil daripada pengalaman mereka. Menunjukkan bahawa untuk mempelajari perkara baru, murid mesti berada di bangunan yang sebenar. Hasilnya, saya menyokong pelajar yang memilih untuk mengikuti pendidikan tradisional. Istilah "batu bata dan mortar" merujuk kepada kehadiran fizikal syarikat atau organisasi di bangunan atau struktur lain. Kedai, restoran, muzium, dan sekolah adalah contoh.

Peralihan Dari Sekolah Bata Dan Mortal

Medical College of Georgia (MCG), sebagai institusi pengajian tinggi kesihatan, telah beralih ke pendidikan jarak jauh sebagai cara untuk meningkatkan pendaftaran dan memberikan pengajaran berteknologi tinggi kepada para pelajarnya. MCG menggunakan penyelesaian yang dapat dilaksanakan ini untuk menangani keperluan untuk mengikuti perkembangan teknologi yang banyak dalam penyediaan penjagaan kesihatan serta permintaan yang semakin meningkat untuk lebih banyak pengamal penjagaan kesihatan (Carroll-Bradfield, 2004).

MCG adalah kolej dwi-mod yang terutama menawarkan program tradisional di kampus sementara juga menawarkan pelbagai program pendidikan jarak jauh dan program. School of Allied Health Sciences (SAHS), salah satu daripada lima sekolah MCG, adalah peneraju nasional dalam memekakkan telinga.

Pertimbangkan 5 Faedah Ini Untuk Menghadiri Kolej Tradisional

Lima alasan untuk menghadiri kuliah batu bata harus dipertimbangkan oleh semua orang yang ingin melanjutkan pelajaran. Perkhidmatan pendidikan dalam talian yang diprogramkan dan diperluas telah popular dalam beberapa tahun kebelakangan, tetapi bukan untuk semua orang. Berikut adalah lima kelebihan mengikuti kuliah tradisional.

1. Akses Sumber Pembelajaran Jasmani

Apabila pelajar mempunyai akses kepada sumber pembelajaran fizikal, mereka berprestasi lebih baik di dalam kelas. Seorang pelajar mungkin ingin pergi ke perpustakaan universiti dan mengambil buku rujukan dari rak untuk digunakan dalam makalah penyelidikan mereka. Beberapa bahan rujukan tidak dapat diakses.

Tujuan

Tujuan kajian ini adalah untuk mengetahui bagaimana guru sekolah rendah yang mengajar mata pelajaran yang biasanya menuntut kerja langsung di sekolah menangani kehilangan kemudahan fizikal. Berikutan wabak penyakit Coronavirus 2019 (COVID-19).

Reka bentuk, metodologi, dan strategi

Enam guru sekolah rendah ditemuramah oleh penulis, berdasarkan wawancara, membina pengkodan landasan berulang untuk memahami bagaimana pengajar menghadapi cabaran, kesukaran mengajar dalam talian, sumber daya yang mereka perlukan, dan bagaimana mereka menganggap tanggungjawab dan pelajar mereka. Di dunia sekarang, belajar adalah satu keperluan.

** Dapatan **

Hasil daripada penutupan institusi batu bata, guru memikirkan semula kaedah pengajaran mereka.

Soalan Lazim

Apa itu Pendidikan? Terangkan secara terperinci.

Pendidikan adalah disiplin yang berkaitan dengan proses pengajaran dan pembelajaran di sekolah atau persekitaran seperti sekolah berbanding pendekatan sosialisasi tidak formal dan tidak formal yang lain (contohnya, projek pembangunan luar bandar dan pendidikan melalui hubungan ibu bapa-anak).

Pendidikan boleh didefinisikan sebagai penyebaran cita-cita masyarakat dan pengetahuan yang diperoleh. Ia setanding dengan apa yang disebut oleh saintis sosial sebagai sosialisasi atau budaya dalam hal ini. Kanak-kanak dilahirkan tanpa budaya, sama ada mereka dilahirkan di tengah-tengah puak New Guinea, Renaissance Florentines, atau kelas menengah Manhattan. Pendidikan bertujuan untuk membantu mereka mempelajari budaya dan membentuk tingkah laku mereka.

Apakah pembelajaran pendidikan sekolah Brick and Mortal?

Sekolah adalah sejenis institusi pendidikan yang menyediakan ruang dan syarat pembelajaran untuk pelajar belajar di bawah pengawasan guru. Sebilangan besar negara mempunyai sistem pendidikan formal, yang kadang-kadang wajib.

Pelajar bergerak melalui urutan sekolah dalam sistem ini. Tajuk sekolah ini berbeza mengikut negara (lihat bahagian Wilayah di bawah), tetapi biasanya merangkumi sekolah rendah untuk anak kecil dan sekolah menengah untuk remaja yang telah tamat sekolah rendah. Kolej universiti atau universiti adalah kolej atau universiti yang mengajar pendidikan tinggi.

Pelajar di negara tertentu boleh menghadiri pelbagai sekolah selain sekolah utama ini.

Apakah Perniagaan Brick-and-Mortar?

Perniagaan khas di tepi jalan yang memberikan produk dan perkhidmatan kepada pelanggan secara langsung di pejabat atau kedai yang dimiliki atau disewa oleh firma ini disebut sebagai "batu bata". Perniagaan batu bata termasuk kedai runcit dan bank tempatan. Oleh kerana perniagaan berasaskan web seperti Amazon.com Inc. (AMZN) biasanya mempunyai perbelanjaan operasi yang lebih murah dan fleksibiliti yang lebih besar, perusahaan batu bata sukar untuk bersaing.

Perniagaan tradisional dengan kedai atau kedai fizikal di mana pelanggan boleh menjelajah dan membuat pembelian secara langsung disebut sebagai batu bata.

Kesimpulan:

Banyak sekolah Amerika diwajibkan untuk membuat arahan dalam talian secara tergesa-gesa kerana wabak Covid-19. Saya membandingkan pengalaman pembelajaran dalam talian pelajar yang mendaftar di sekolah batu bata dan mortar yang beralih ke pembelajaran dalam talian pada musim bunga 2020 dengan pelajar yang sudah mendaftar di sekolah maya ketika wabak ini merebak.

Sekiranya tidak ada penilaian formal untuk mengukur kehilangan pembelajaran, perbandingan seperti itu dapat membantu menstekstualisasikan prestasi sekolah bata dan mortar dalam peralihan mereka ke pembelajaran dalam talian, dan mungkin memaklumkan bagaimana dasar dapat mempromosikan sekolah dalam talian berkualiti tinggi, kebimbangan dasar yang semakin meningkat di tengah sekolah yang meluas penutupan diramalkan untuk tahun akademik 2020-2021.