Penyiaran,

Definisi Penyiaran:

  1. Penghantaran program atau maklumat melalui radio atau televisyen.

  2. Hantar mesej atau sepanduk ke kawasan besar (atau semua peranti yang disambungkan) tanpa sasaran tertentu. Tidak seperti siaran terhad, penyiar menggunakan pendekatan senapang untuk menyebarkan maklumat. Lihat juga Multicast dan Unicast.

Sinonim Penyiaran

Strewing, Mixing, Peppering, Resetting, Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan, Difraksi, Penerbitan, Berkala, Penghutanan Semula, Isu, Penyejatan, Splay, Sirkulasi, Buku, Retimbering, Penyebaran ke luar negeri, transmisi Vestigial, Tone control, Radiobroadcasting, FCC, Diffusion, Volume control, Pembahagian, Seminasi, Attenuasi, Perluasan, Pengaturan, Penyebaran, Penyebaran, Promulgasi, Volatilisasi, Inseminasi, Bruiting about, Radiation, Planting, Scatterment, Bruiting, Broadcast, Dilution, Scattering, Publishing, Shotgun pattern, Bandying, Sprinkling, Dissipation, Spread, Fade-out, Ventilation, Penyiaran standard, Divergence, Seeding, FM broadcasting, Evulgation, Airing, Issuance, Spattering, Transmission, Fragmentation, Dispersion, Telecasting, Transplantation, Dispensation, Circumfusion, Propagation, Sowing, Display, Printing, Dispersal

Bagaimana menggunakan Penyiaran dalam ayat?

  1. Pengurus iklan menunjukkan kepada calon pelanggan bagaimana mereka dapat meningkatkan penjualan dan keuntungan mereka dengan lebih cepat dengan menggunakan program siaran yang baik.
  2. Dia hebat di radio dan kami selalu menonton permainan yang dimainkannya setiap hari.
  3. Sebaik sahaja peranti dan perisian tangkapan HD baru saya dihantar melalui e-mel melalui Amazon, saya akan mula melakukan streaming di Twtich.tv.

Makna Definisi Penyiaran & Penyiaran