Bts (Bangtan Boys) yang bermaksud "Bulletproof boy Scout" / "Beyond The Scene" adalah kumpulan Korea yang terdiri daripada tujuh artis. Nama bts dengan nama panggilan mereka adalah: Jin (Kim Seokjin), RM (Namjoon), Suga (Min Yoongi), Jimin, V (Teahyung), Jungkook adalah tujuh ahli. Ini adalah nama pentas dan nama sebenar ahli bts. Setiap daripada mereka memainkan peranan yang berbeza seperti rapper, penyanyi, vokalis, dll.

:small_orange_diamond: Umur dan hari lahir Bts:

 • Jin (Kim Seok-jin): 4 Disember 1992 (25 tahun)
 • Jimin (Taman Jimin): 13 Oktober 1995 (22 tahun)
 • Suga (Min Yoongi): 9 Mac 1993 (25 tahun)
 • Jingkook (Jeon Jungkook): 1 September 1997 (20 tahun)
 • J-Hope (Jung Hoseok): 18 Februari 1994 (24 tahun)
 • Namjoon (RM): 12 September 1994 (23 tahun)
 • V (Teahyung): 30 Disember 1995 (22 tahun)

:small_orange_diamond: ahli nama samaran bts dan peranan ahli bts dalam kumpulan:

 • Jin: Kim Seok-jin (vokalis)
 • Jimin: Park Jimin (vokalis utama)
 • Suga: Min Yoongi (rapper yang dipimpin)
 • Jingkook: Jeon Jungkook (vokalis utama)
 • J-Hope: Jung Hoseok (pemeran utama)
 • Namjoon: RM (pemimpin)
 • Teahyung: V (vokalis)

ahli popular bts:

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Semua ahli dari anggota bts mempunyai tempat masing-masing dalam pasukan dan masing-masing mempunyai pangkalan peminat yang berasingan. Kim Namjoon memenangi begitu banyak hati dan hampir setiap peminat bts mempunyai ruang yang terpisah untuknya di hati mereka. Oleh itu, populariti individu bergantung pada banyak faktor seperti bahasa yang mereka boleh bercakap, bakat, penampilan, keperibadian dan lain-lain.

 • Contohnya, V lebih terkenal dan terkenal di AS. Bukan hanya ini, tetapi video V mendapat tontonan peringkat seterusnya di media sosial. Budak lagu bts dengan cinta adalah video lagu yang paling banyak ditonton.

 • Jungkook sangat popular di Korea. Dia juga orang yang paling banyak dipilih.

 • J-Hope sangat terkenal di seluruh dunia. Dia adalah vokalis, penari, dan rapper yang terkenal. Hot 200 adalah lagu yang paling disukainya. Orang menyukai keperibadiannya kerana sifatnya yang rendah hati. Dia membuat banyak amal dalam perjalanannya. Itulah sebab lain cinta orang terhadapnya.

 • RM mempunyai mata tambah selain daripada pemimpin bts. Oleh kerana dia berbahasa Inggeris seperti orang asli sehingga dia dapat berkomunikasi dengan mudah dengan peminatnya. Kerana itu, dia dapat berkomunikasi secara terbuka dalam rancangan bual bicara.

ahli bts:

Setiap ahli bts berbeza seperti nama bts yang berbeza. Masing-masing mempunyai latar belakang yang berbeza, minat yang berbeza, dan setiap individu mempunyai kisah mereka sendiri. Kehidupan terperinci anggota Bts dibincangkan dalam bahagian ini.

J-Hope::stars:

nama bts J-Hope memainkan begitu banyak peranan di pentas terbaik. Dia adalah penerbit, penari, dan penulis. Ada kisah di sebalik J-Hope sebagai nama bts. Dia mahu menjadi gambaran positif dan harapan untuk pengikutnya dan untuk pasukannya. Oleh itu, kata "harapan" dalam namanya mewakili harapan untuk kebaikan.

Kehidupan J-Hope:

J-Hope dilahirkan di Gwangju di Korea. Dia memulakan perjalanan nyanyiannya dari sebuah institusi bernama Gwangju music akademi. Di sana dia belajar menari selama enam tahun. Itulah sebabnya dia terkenal dengan kemahiran menari. Dia bahkan memenangi banyak hadiah sebagai penari terbaik.

Perjalanan Bts J-Hope:

Selepas Suga dan RM, J-Hope adalah orang yang menyertai bts. Dia bergabung sebagai pelatih dan pencipta. Dia terkenal dengan nada suaranya yang memberikan kemarahan kepada penonton. Dia mempunyai banyak variasi dalam kemahirannya dan dia menambahkan keseronokan dalam persembahannya. Dia menggunakan bahan-bahan yang sangat menarik dalam persembahan dan lagu-lagunya dan itulah sebabnya dia tidak pernah gagal memenangi hati.

Keperibadian J-Hope:

Selain menjadi penyanyi yang berjaya, dia juga merupakan manusia yang luar biasa. Dia telah memberikan begitu banyak sumbangan untuk anak-anak yang memerlukan.

Lagu:

Dunia harapan (1 Mac 2018)

Sup Mie Ayam (27 September 2019)

Akaun media sosial J-Hope:

Nama akaun Instagramnya ialah: @bts_jhope

Kim Tae-Hyung: :star:

nama bts Kim Taehyung tinggal di zaman awalnya di Geochang Country. Dia mempunyai 2 adik-beradik, 1 abang, dan 1 adik perempuan. Minatnya untuk menyanyi bermula di sekolah rendah. V memulakan perjalanannya sebagai pelatih yang dipilih oleh Big Hit Entertainment.

Lagu:

Tiada lagi impian (album: 2 Skool 4 keren)

Peluk saya (penutup)

Seseorang seperti anda (penutup)

Stigma (album: sayap)

Sejarah BTS:

Lagu-lagu bts terkenalnya merangkumi Momen terindah dalam hidup bahagian 1 dan bahagian 2. Dia memberikan tugasnya sebagai penulis dan penerbit. Memeluk saya adalah salah satu contoh terbaik bakatnya. Dia juga menulis dan menyusun begitu banyak lagu lain. Seperti lagu penutup Stigma dari Wings, peluklah saya, orang seperti anda, singulariti, sayangi diri sendiri, dll.

Perjalanan nyanyian:

V mempunyai kemahiran vokal yang luar biasa. Begitu banyak lagu yang berjaya dalam perjalanan mereka berjaya kerana suara yang berbeza ini. Stigma adalah salah satu lagunya yang luar biasa. Nada yang sangat menenangkan dan halus di Tear mempesonakan dunia. Sebenarnya, suaranya menjadi bahan khas dari semua lagu BTS. V sangat diilhamkan oleh Ruben Studdard dan Eric Benet.

Jungkook: :star2:

jungkook Dia tinggal bersama keluarga kecilnya termasuk orang tuanya, dia, dan saudaranya. Dia telah bersekolah di Busan. Dia seorang ahli sukan yang sangat bersemangat dan taksub dengan sukan badminton. Tetapi di kemudian hari, dia mula bermimpi menjadi penyanyi. Pada mulanya, persembahan G-Dragon di Heartbreaker memikatnya dan dengan itu perjalanan muziknya dimulakan. Jungkook adalah manusia paling manis setakat ini. Dia ikut serta dalam kempen "satu impian satu Korea" dalam perang di Korea dan memberikan pesan perdamaian.

Lagu:

Euforia (trek kedua)

Lagu pop (Mula) dari Wings

Kekasih diri sendiri: Jawapan (trek)

Akaun media sosial Jungkook:

Id Instagramnya: @ bts.jungkook

Jimin: :high_brightness:

jimin Jimin adalah nama bts salah satu anggota bts dan seperti nama bts lain, dia juga mempunyai nama pentas nick. Jimin tinggal bersama keluarga kecil yang comel termasuk 4 orang ahli. Dia, abang dan ibu bapanya. Dia telah melakukan pendidikan sekolah di sekolah menengah Yonsan. Dia mula belajar menari ketika dia baru di sekolah. Pada mulanya, dia belajar tarian mengunci plus pop dan tarian kontemporari dari sekolah menengah seni Busan dan membuktikan dirinya sebagai penari terbaik.

Lagu Korea (mistletoe) ditulis oleh Jimin. Kami tidak bercakap lagi adalah ciptaannya yang lain bekerjasama dengan Jungkook. Janji itu adalah salah satu lagunya yang paling banyak didengar.

Instagramnya ialah @btsjimin

Perjalanan nyanyian Jimin : Jimin menyedari bahawa dia dikurniakan dengan suara yang manis. Bukan hanya ini, dia terkenal dengan gerakan menari. Malah selebriti memujinya kerana tariannya bergerak di atas pentas. Dia taksub dengan kesempurnaan. Dia mahukan kesempurnaan dalam prestasi, kualiti kerja, dan pengalamannya.

Jimin adalah Manusia yang Baik: Dia menderma untuk banyak tujuan. Kebajikannya adalah untuk pelajar sekolah Dasar Busan Hodong. Dia telah banyak membantu pelajar-pelajarnya dari segi kewangan. Dia memberikan pakaian seragam, yuran untuk pelajar dengan latar belakang kelas menengah.

Kim Seok-jin::stars:

ahli jin bts Jin adalah nama bts Kim Seokjin. Perjalanannya untuk menjadi idola Korea dimulakan dengan Big Hit Entertainment. Dia memulakan kerjayanya sebagai pelakon.

Lagu:

Senarai lagu Kim Seokjin termasuk:

Trek solo: Awake, Moon, Epiphany

Perjalanan:

Jin menulis begitu banyak lirik lagu dan dia juga bekerja sebagai tuan rumah di begitu banyak rancangan TV. Presiden Korea Selatan memberinya perintah kebudayaan kerana pasukan bts banyak memberi sumbangan kepada budaya Korea.

Bukan hanya ini, dia dapat bermain gitar dengan baik. Panel Grammy menyebut suara manisnya yang super duper sebagai "suara perak". Cinta palsu untuk Spring Day tercermin dalam vokal lembut Jimin.

Suga: :star2:

ahli suga bts Setidaknya 100 lagu Suga adalah untuk Persatuan Hak Cipta Muzik Korea seperti "anggur". Pada tahun 2012 Suga mengalami kecederaan bahu. Bahu kirinya didiagnosis dengan penyakit yang disebut "posterior labral robekan". Kerana masalah ini, Suga telah melalui banyak rintangan seperti ketidakupayaan untuk menggerakkan senjata ke atas yang menjadi buruk selama bertahun-tahun. Bahkan tiada rawatan yang berkesan untuknya.

Dia memulakan kerjayanya sebagai penulis lagu dan juga berpengalaman dalam pekerjaan studio rakaman. Minat rap dan muziknya bermula dari situ. Dia baru berusia 17 tahun ketika mula mengerjakan impiannya. Dia sangat menekankan cinta diri dan sentiasa memotivasi penonton untuk menjadi diri mereka sendiri. Dia mempunyai impian agar lagu-lagunya menjadi alasan untuk memberi inspirasi atau mempengaruhi peminatnya.

Minat Suga: Minatnya terutama dalam menyusun lagu, hip hop, menulis lirik, dan menjadikan lagu itu seperti seorang profesional. Lebih kurang 70 lagu Suga didaftarkan oleh Persatuan Hak Cipta Muzik Korea. Model peranannya ialah Epik High dan Stony Skunk.

Dia menjalani pembedahan serius. Dia menderita sakit usus buntu dan itulah sebabnya dia menjalani pembedahan apendiks pada tahun 2013. Keadaannya menjadi serius kerana sakit pembedahan tidak dapat diselesaikan sehingga dia dimasukkan ke hospital untuk jangka waktu yang lebih lama.

Kemanusiaan Suga: Dia mengagumi peminatnya dari segenap hatinya. Sebenarnya, dia membuat janji kepada peminatnya. Dia mempunyai hati yang besar untuk peminat yang tinggal di rumah anak yatim. Dia menyumbangkan daging kepada mereka sebagai tanda cinta dari nama bts.

RM::star:

Nama akaun Instagram RM ialah @btsnamjoon . Dia mempunyai berjuta-juta pengikut di media sosialnya. Dia mempunyai keluarga peminat yang gila.

Mengendalikan bts: Lagu pertamanya sebagai penyanyi individu adalah RM dan selepas ini Mono. Kedua-dua lagu ini mencapai tahap kejayaan tertinggi. Dia menyedari minatnya terhadap muzik ketika berusia 11 tahun.

Fly by Epik High menjadi inspirasi pertamanya. Lagu-lagu RM Seoul dan Tokyo sangat dekat di hatinya. Pada tahun 2018 dia memenangi gelaran idola terbaik ke-12. Pada tahun berikutnya dia mendapat pangkat 11.

Dia seorang yang genius. Dia mempunyai skor IQ 148 yang melebihi purata. Oleh itu, dia adalah orang atasan di akademinya.

RM juga bekerjasama dengan Honne dalam pembuatan semula lagu yang menangis atas anda yang dilancarkan secara rasmi pada tahun 2018.

Soalan Lazim:

:musical_note::musical_note: BTS ARMY , kumpulan tujuh anggota menggegarkan dunia dalam beberapa tahun. Oleh itu, seluruh dunia berminat dan ingin tahu untuk mengetahui nama bts, umur , kehidupan, perjalanan, dan lain-lain. Berikut adalah jawapan kepada soalan yang diajukan orang.

Adakah Jimin lebih tinggi daripada Suga 2020?

:point_right: Jimin dan Suga, kedua-duanya sama tinggi dengan perbezaan beberapa cm. Anggota bts yang lain menunjukkan ketinggian mereka tetapi Jimin dan Suga cukup kuat untuk menangani sebarang kekacauan.

Siapa yang mempunyai suara terendah di BTS?

:writing_hand: Kim Taehyung yang nama panggilannya V terkenal kerana dia mempunyai vokal terendah di antara pasukan bts.

Adakah Jin lebih tinggi daripada Namjoon?

:heavy_check_mark: Namjoon lebih tinggi daripada Jin. ketinggian bts dari tertinggi hingga terpendek adalah Namjoon, V, Jin, Yoongi, dan di Jimin terakhir.

Adakah BTS mempunyai teman wanita?

:clapper: Kemungkinan besar ya! BTS mempunyai teman wanita. Walaupun mereka bukan tokoh masyarakat atau terkenal seperti bts. Mereka telah merahsiakan kehidupan peribadi mereka. Itulah sebabnya mengapa lelaki selalu melakukan single.

Mengapa Jungkook dipanggil Bunny?

:point_right: Peminat Jungkook memberinya nama cinta iaitu "Bunny". Kisah di sebalik nama ini adalah senyumannya. Dia juga bersetuju dengan nama peminatnya dan suka memakai topi kelinci di telinganya semasa bertemu dengan peminatnya.

Mengapa Jhope disebut cahaya matahari?

:heavy_check_mark: J-Hope mendapat gelaran "sinar matahari dari bts" kerana kehadirannya yang bertenaga. Orang ramai memberinya sorotan kerana dia meletakkan kehidupan dalam persembahan.

Adakah Hoseok tinggal di rumah anak yatim?

 • Ya, Hoseok tinggal di rumah anak yatim kerana ketika berusia tujuh tahun ibunya meninggalkannya. Dia mula mengejar minat muzik pada usia 15 tahun. Hoseok bersekolah di rumah anak yatim.

Adakah Hoseok menghidap narkolepsi?

:writing_hand: Ibu Hoseok meninggalkannya ketika dia masih terlalu muda dan tidak membenarkannya. Oleh kerana itu, Hoesok banyak menderita dalam kehidupan dewasa. Dulu dia berfikir bahawa suatu hari ibunya akan kembali. Dia menghidapi Sindrom Munchausen tetapi bukan narkolepsi.

Mengapa J Hope dipanggil Hobi?

:heavy_check_mark: Hobi adalah nama panggilan J-Hoe. Peminat Korea beliau memanggilnya Hobi sebagai abjad "p" diucapkan seperti P di Korea.

Apa maksud Hoseok dalam bahasa Korea?

:heavy_check_mark: Makna Korea Hoseok adalah kod atau simbol.

Adakah IU suka Jungkook?

 • Jugkook adalah peminat IU. Dia mengambilnya sebagai inspirasi dan sangat menyukainya.

Siapa bekas kekasih Jungkook?

:point_right: Park Sewon adalah bekas kekasih Jungkook dan dia satu tahun lebih muda daripada kekasihnya.

Siapa yang dihancurkan Jungkook?

:musical_note: Berkali-kali dalam temu ramah, Jungkook mengaku bahawa IU adalah selebriti selebriti. Kita semua tahu bahawa dia adalah peminatnya yang paling gila.

Apa maksud min Yoongi?

 • Min Yoongi bermaksud harta yang besar dan nama panggilannya adalah Suga. Min Yoongi (Suga) masih bujang dan peminatnya sangat ingin tahu mengenai hubungannya.

Apakah IQ Taehyung?

 • Kim Taehyung yang nama panggilannya V mempunyai tahap IQ 142.

Apa itu Jimin IQ?

:star: Jimin mempunyai IQ di atas rata-rata dan itulah sebabnya dia adalah yang teratas dalam akademiknya. Dia mempunyai IQ: 148 yang besar pada skala IQ.

Adakah Yoongi kucing?

:heavy_check_mark: Yoongi menamakan dirinya "kucing" kerana kadang-kadang dia bertindak seperti itu. Malah pasukannya memerhatikan kucing dan penampilannya.

Siapa Yoongi atau Jimin yang lebih tinggi?

:writing_hand: Yoongi dan Jimin sama tinggi dengan perbezaan yang sangat kecil. Yoongi sekitar 5'9 sedangkan Jimin sekitar 5'8. Di Korea, ukuran ketinggian dalam cm. Jadi menurutnya, Jimin sekitar 173 sentimeter dan Yoongi sekitar 174 sentimeter.

Adakah Jimin betul-betul pendek?

:heavy_check_mark: Jimin tinggi tetapi kerana bentuk badannya, dia kelihatan sangat pendek.

Adakah Min Yoongi mempunyai kekasih?

 • Tidak ada berita yang disahkan mengenai hubungannya. Mungkin Min Yoongi tidak mempunyai kekasih. Tetapi dari beberapa sumber, maklumat palsu tersebar mengenai hubungannya dengan Suran.

Kesimpulan:

:musical_note: Geng budak Bugton ini memenangi banyak hati kerana bakat mereka. Team terdiri daripada komposer muzik berbakat terbaik dan menjadi komposer terbaik terbaik . BTS tidak begitu terbuka mengenai kehidupan peribadi mereka. Mereka telah berkongsi masa lalu yang sangat singkat dengan peminat mereka. Di seluruh dunia, kumpulan ini mempunyai peminat yang menyayangi mereka dengan sepenuh hati dan ingin mengetahui semua perkara mengenai semua ahli. Walaupun kita mengemukakan soalan asas biografi bts seperti nama bts, umur bts, ulang tahun bts, keluarga bts, mereka akan menjawab semuanya dengan sempurna.

2 Suka

Nama BTS, mirip dengan kumpulan pop sebelum mereka, perhimpunan mempunyai nama panggung yang berbeza dengan nama asli mereka.

BTS adalah kumpulan muzik kanak-kanak popular dari Korea Selatan? namanya adalah singkatan dari ungkapan Korea Bangtan Sonyeondan yang bermaksud "Pengakap Anak Tidak Tertentu".

Bagaimanapun, mereka adalah Bangtan Boys yang disebut atau telah menyesuaikan nama BTS mereka dengan makna yang sama "Past The Scene".

Perhimpunan ini dirangka oleh organisasi pengalihan Big Hit Entertainment pada tahun 2013 atau lagu penyampaian melalui Universal Music.

Kumpulan kanak-kanak telah menyampaikan enam koleksi studio? tiga dalam bahasa Korea atau tiga dalam bahasa Jepun? sementara koleksi terbaru mereka, Map of the Soul: 7 disampaikan dalam Februari 2020

Nama BTS:

Jin

Yang paling terkenal dari kumpulan itu, Jin yang berusia 27 tahun dijuluki "menarik secara keseluruhan" setelah dia menunjukkan dirinya pada wawancara umum pada tahun 2017. Walaupun sebahagian besarnya mungkin tidak dapat melakukan persembahan yang serupa dengan itu, bagi Jin itu permainan yang wajar kerana dia sangat meneroka band kerana penampilannya. dengan cara yang sama seperti lelaki lain seusianya, Jin mematuhi permainan komputer di luar pentas dan, mengikut pemuzik individu RM, secara kebetulan dia adalah watak Sahabat yang kemungkinan besar dia akan menjadi Ross… dalam apa jua keadaan, dengan gaya yang jauh lebih baik.

Suga

"Tidak pernah ada yang kedua ketika saya tidak memiliki fantasi. Tambahan pula, saya memuaskan sepenuhnya yang selalu saya mahukan, ”rapper Suga mencerahkan Naver sambil membuka kegelisahan. Walaupun kenyataannya suasana ini suram, artikulasinya sendiri adalah pencapaian yang cukup terkenal. Kedudukan Suga dalam kumpulan ini diperoleh melalui keramaian yang tidak diubah: dia mula menyusun melodi yang berumur 13 tahun, bekerja rendah dalam studio kronik semasa akhir remaja atau sering tertidur kerana malam yang lewat di studio akaun. Jelas, dia sekarang atau lagi menyinggung dirinya sebagai "Virtuoso Suga". Moniker yang memuji diri adalah corak yang jelas.

J-Harapan

Artis bintang perhimpunan, kemampuan J-Hope di lantai tarian telah mendorongnya untuk menjadi terkenal sebelum bergabung dengan BTS, setelah hanya memenangi persaingan dengan kumpulan tariannya Nueron. Bagaimanapun, jangan bayangkan ini menyiratkan dia tidak memperhatikan muzik. Salah satu rapper perhimpunan itu, J-Hope menyampaikan mixtape solo tahun lalu, dengan mengungkapkan kepada Time bahawa dia "juga perlu memasukkan cerita saya sendiri untuk muzik atau menawarkannya dengan dunia". sekiranya anda baru menggunakan BTS, dia akan menambahkan lagu-lagu yang menyertainya ke senarai main anda terlebih dahulu: "Tidak Ada Lagi Mimpi", "Anak dalam Luv", "Dope", "Api", "Spare Me", "Blood Sweat atau Air Mata "," Tidak Hari Ini ". Mengapa kita harus menentang idea ini?

RM

Tidak layak untuk membuat kesimpulan sama ada dia Chandler atau Monica kepada Jin Jin, RM, menunjukkan dirinya berbahasa Inggeris dengan melihat? anda faham? Kawan. Setelah mempesonakan perniagaan dengan karyanya dalam kancah rap bawah tanah Korea, RM berubah menjadi bahagian BTS utama untuk didaftarkan pada tahun 2010 dan, dalam kapasitas ini, memikul fungsi ketua perhimpunan tersebut. dalam hal apa pun, seperti yang diungkapkannya kepada Miss Vogue tahun lalu, "BTS adalah pemerintah aturan mayoritas" atau pilihan koperasi diselesaikan oleh rangkaian gunting batu-kertas.

V

Seperti di Jimin, di sini atau di sana V berusia 24 tahun "bertindak mirip dengan bajingan", namun pulih oleh pancaindera pelindungnya. Tambahan pula, seperti yang diperhatikan oleh Jimin, "Dia benar-benar menawan." Siapa kata penampilan ini tidak semua ini penting? Bahagian lain yang juga berkecimpung dalam membuat muzik solo, pemandangan V secara konsisten bertekad untuk kemasyhuran pop, sejak dia mulai menyanyi atau bermain saksofon selama sekolahnya. Setelah beberapa saat berjalan, trek bebas pertama V dihantar menjelang akhir Januari atau sejak itu ditayangkan sebanyak 51.7 kali di akaun SoundCloud kumpulan ini.

Jimin

Seorang artis terkenal BTS, Jimin terkenal dengan penampilannya yang tidak bersalah. Memang, sebilangan kecil (secara terang-terangan J-Hope) bahkan mungkin sampai ke tahap ini bahawa "dia dibawa ke dunia dengan pesona". Kami belum melihat gambar bayi, namun kami akan mempercayainya. Walaupun menjadi individu dari salah satu kumpulan kanak-kanak terhebat yang pernah ada, Jimin juga berjaya mendapatkan prestasi sebagai tukang bebas, dengan lagu "Luck" atau "Falsehood" mengarahkan mereka ke 20 Charts Rasmi yang paling disiarkan Lagu BTS di UK. Bukan hanya itu: mirip dengan band yang lain, dia secara konsisten memberikan wang tunai untuk tujuan yang dia fikirkan, biasanya program latihan di kawasan lamanya, Busan. Tidak sukar untuk memahami sebab mengapa dia adalah salah satu superstar yang paling banyak tweet di planet ini, bukan?

Jung Kook

Anak kumpulan Jungkook bergabung dengan BTS pada usia 15 tahun, namun ini tidak bermakna dia tidak bertahan di antara baki perhimpunan. Dengan peretasan vokal yang tulen, sebelum bergabung dengan BTS, dia adalah salah satu hadiah baru yang paling popular dalam industri K-pop, setelah baru muncul di acara nyanyian Korea. Ketika ini dia berada di titik tertinggi permainannya, Jungkook telah memfokus pada minat yang berbeza, misalnya pembuatan filem atau membantu mengurangkan pengurangan caj import Korea yang tidak menentu terhadap Calvin Klein.

Apa melodi BTS yang paling hebat?

Band ini mempunyai pelbagai hit, termasuk:

Kid With Luv (menyerlahkan Halsey)

Simbol

DNA

Cinta Palsu

Mic Drop

Darah, Peluh atau Air Mata

Cadang Saya

Squander It On Me (Steve Aoki ft BTS)

Buat betul-betul

Saya perlukan awak

Letupan

Kesimpulannya

BTS adalah kumpulan muzik popular Korea Selatan. Kumpulan ini didirikan oleh 7 individu. Kumpulan ini kini terkenal di seluruh dunia. Setiap individu dari kumpulan muzik adalah muda, mahir atau hebat. Seperti semua orang Korea, band ini juga menarik atau cantik. Kumpulan ini telah mencipta banyak melodi terkenal yang serupa dengan Dynamite (terbaru), DNA, saya memerlukan anda atau yang lain. Band ini adalah satu-satunya yang merentasi 100 juta perspektif dalam beberapa hari

BTS adalah tujuh (7) kumpulan ahli. Nama BTS atau nama ahli BTS ialah RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V dan Jung Kook . Berasal dari Korea Selatan, BTS merupakan organisasi muzik kanak-kanak yang terbesar di dunia, memetakan peta dan rekod persekitaran kerana mereka meneruskan perjalanan dunia mereka sekarang.

Sekiranya anda baru dalam bidang ketenteraan BTS, selamat datang. Organisasi muzik kanak-kanak ini membuat gelaran sendiri sebagai beberapa artis muzik terbesar dalam industri muzik, membuat pencalonan yang boleh menjadi banyak Anugerah Muzik Billboard dan Anugerah Muzik Video MTV. Walaupun begitu, pengguna pasukan yang menggunakan k-pop menggunakan nama fasa mereka, terutama ketika mereka memperkenalkan diri semasa temu ramah. Anda mungkin tertanya-tanya adakah anda tahu nama asli pengguna BTS.

:arrow_right: Apa maksud BTS:

Judul BTS pada akhirnya menjadi akronim untuk "Bangtan Sonyeondan," yang diterjemahkan kira-kira kepada Boy yang "Pengakap Peluru dalam Bahasa Inggeris melalui bahasa Korea awal, sebutan ketahanan. Tetapi BTS memilih untuk menjenamakan semula gelaran mereka pada tahun 2017 untuk sekarang menyarankan "Beyond the Scene."

:arrow_right: Nama Sebenar Ahli BTS:

Sama seperti bertahun-tahun, nama yang sesuai berfungsi sedikit yang sedikit di Korea Selatan. Di Korea, kumpulan keluarga yang merupakan orang pertama disenaraikan, diikuti dengan cara gelaran yang ditawarkan seseorang. Nama-nama ini berbeza dari yang ke Amerika Syarikat, di mana individu mempunyai nama yang mereka senaraikan terlebih dahulu, disertakan dengan gelaran orang yang mereka sayangi. Biasanya, nama ahli keluarga Korea hanya satu suku kata, dan tidak ada nama pusat.

Selalunya orang digambarkan hanya dengan suku kata pertama atau suku kata terakhir yang ditawarkan. Dengan semua pasukan yang merupakan k-pop yang merangkumi pengguna BTS Kim Seok-jin, siapa pun yang melancarkan gelaran biasanya "nama panggilan" mereka, yang boleh menjadi Jin. Dapatkan maklumat mengenai setiap nama asli lelaki BTS, di sini.

:one: Nama sebenar "Rap Monster's" ialah Kim Namjoon yang juga dikenali sebagai RM (Rap Monster's):

Rapper ini mungkin menjadi peneraju utama BTS dan sering merangkul gelaran fasa mereka, RM. Dahulu, dia menawarkan diri untuk nama fasa Rap Monster tetapi telah mengubah huruf "RM" menjadi simbol "Real Me", yang benar-benar mewakili pemuzik ini dengan baik.

Kim Namjoon biasanya akan bertindak sebagai wakil dan penterjemah untuk BTS, kerana dia mahir berbahasa Inggeris. Dia juga berbicara semasa Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, menyebutkan perkongsian kumpulan gabungan itu dengan UNICEF, yang berjudul kempen "Love Myself".

:two: Nama sebenarnya Jin ialah Kim Seokjin:

Dia Mr. Worldwide Tampan, tetapi dia juga penyanyi dan pengguna yang paling awal dari pasukan K-pop. Gelaran sebenar pelakon ini adalah Kim Seokjin walaupun Jin secara teorinya menjadi tajuk fasa mereka. Sebilangan peminat hanya memahaminya sementara "ibu" BTS yang lucu dan penyayang.

:three: Nama sebenar Suga Min Yoongi:

Hanya sedikit manis, dan lebih kerap daripada tidak hanya sedikit letih, dia hanya sedikit masin. Tajuk yang asli, salah satu rapper BTS yang paling penting, adalah Min Yoongi. Walaupun, ada yang hanya memahaminya sejak paling cerdik, yang paling "biadab mengenai pasukan, khusus untuk ulasan cerdas mereka.

:four: Nama sebenarnya J-Hope ialah Jung Hoseok:

Dia harapan anda, anda harapannya, dia J-Hope. Jung Hoseok memilih nama samarannya kerana ingin membawa harapan dan kebahagiaan kepada peminatnya. Sejak debut dengan BTS, pemain ini membuat reputasi sebagai dirinya sebagai rapper dan penari yang berbakat. Selain itu, J-Hope mempunyai mixtape sendiri, berjudul Hope World, yang mendapat banyak aliran di platform muzik seperti Spotify.

:five: Nama sebenar Jimin ialah Park Jimin:

Di antara vokalis BTS, gelaran pentas Jimin setara dengan nama mereka - Jimin. Pelakon ini dapat difahami untuk solo mereka yang muzik sejahtera. Jimin menjadi solo pertama di Korea kerana pengintip memiliki banyak trek berjaya di platform streaming. Pada kenyataannya, Spotify akhirnya ditetapkan olehnya, dengan tiga trek mencapai 50 juta persembahan.

:six: Nama sebenarnya V ialah Kim Taehyung:

Dia adalah salah satu daripada banyak orang BTS yang eksentrik. Dia tidak suka memakai kasut, di mana dia suka menukar warna kunci mereka. Ini penyanyi tajuk BTS yang asli Kim Taehyung. V juga boleh menjadi pemuzik di belakang trek solo, seperti "Winter Bear yang menyendiri."

:seven: Nama sebenar Jungkook ialah Jeon Jeongguk:

Ada yang memahaminya kerana maknae yang berwarna emas. Dia mampu menyanyi, mereka boleh menari, dia baik, dia tampan, dan dia juga pengguna yang paling muda dari BTS. Jeon Jeongguk biasanya menggunakan gelaran fasa mereka, Jungkook, yang sebanding dengan sebutan dengan judul asli mereka.

Pemuzik ini adalah dokumen yang dapat memecahkan muzik solo mereka, termasuk lagunya "Euphoria." Berdasarkan Showbiz Cheat Sheet, Jungkook baru-baru ini mencatatkan rekod penjualan produk Billboard World Digital Song. Kami tidak kagum.

:white_check_mark: Bagaimana BTS menjadi terkenal?

 • Setelah bergabung bersama, tujuh pemuzik muda, Bang Si-hyuk dari Big Hit Entertainment pertama kali memulakan BTS ke dunia anda pada tahun 2013 menggunakan album rakaman pertama mereka 2 Cool 4 Skool dan mengetuai "No More Dream" yang bersendirian menuju kejayaan yang sederhana. Selain itu, mereka bergabung dengan industri yang merupakan bahasa Jepun sebagai bahasa kesendirian mereka. BTS terus melancarkan rekod dalam bahasa Korea dan Jepun untuk menjelajah Asia selama bertahun-tahun yang boleh diikuti dengan beberapa hentian ke AS pada tahun 2015 untuk KCON.

 • Namun, tidak sampai 2016 yang mereka benar-benar mula membuang secara antarabangsa, menggunakan Wings EP mereka dan, kemudian, klip video muzik "DNA" memecahkan rekod. Memecahkan carta Artis Sosial Teratas Billboard merupakan tonggak utama lain, mereka tetap berada di puncak carta itu selama 95 hari pada masa penerbitan kerana mereka berjaya menjadi pemain utama rangkaian sosial Justin Bieber dan Selena Gomez untuk nama tersebut. Selain itu, mereka mendapat daya tarikan di pasaran AS menggunakan penampilan Billboard Music Awards mereka pada tahun 2017 dan promosi yang merupakan program pembahasan seterusnya.

 • Menjelang 2018, BTS telah menduduki tangga teratas album album Billboard dua kali lipat bersama dengan siaran terbaru mereka (selain peta di seluruh dunia dari Jepun ke Kanada), di luar stok perjalanan Amerika Utara musim gugur mereka, muncul di program seperti Good Morning America juga sebagai Pertunjukan Malam Ini Dibintangi oleh Jimmy Fallon dan bercakap di Majlis Umum PBB untuk memperkenalkan usaha pemerkasaan belia yang baru.

Bagaimana BTS menjadi begitu popular di media sosial?

Sebilangan besarnya adalah keberuntungan masa ini: mereka tiba di laman Twitter dan platform seperti penyelesaian live streaming V-Live, yang memulakan pada tahun 2014 ketika RM memberitahu TIME. "Oleh itu, akhirnya beruntung bagi orang-orang bahawa pemasaran media sosial menjadi lebih besar," katanya. "Mengunggah gambar, video, lagu - sekarang semua orang melakukannya, tetapi saya percaya kami hanya memulakan sentuhan sebelumnya, dan sangat jelas."

Label mereka mengambil pendekatan yang lebih banyak lagi daripada membuka laman sosial mereka daripada yang biasa di K-pop, yang membantu mereka menghasilkan persembahan dalam talian yang dapat dihubungkan oleh individu. Pada tahun-tahun yang lengkap, mereka juga telah menjadi pemilik Rekod Dunia Guinness untuk kebanyakan pertunangan Twitter untuk cincin perkahwinan. Konsert secara meluas, tetapi juga pantas untuk memperlihatkan wajah atau gambar lucu ke dalam meme yang telah disediakan di seluruh internet seperti banyak kertas peminat ARMY.

BTS adalah jenama terkenal di Korea Selatan. Band ini terdiri daripada 7 ahli yang dikenali dengan nama pentas mereka Jin, I Suga, J-Hope, Rap, Monster, Jimin, V dan Jungkook

Kejayaan BTS

Pembentukannya bermula pada tahun 2010 dan pertama kali dilancarkan pada tahun 2013. BTS adalah singkatan dari "Bangtan Sonyeondan" yang bermaksud Bulletproof Boy Scouts, tetapi mereka juga dikenal sebagai Bangtan Boys atau Beyond the Scene. Mereka memiliki 0.3 peratus daripada keseluruhan ekonomi Korea.

Pada tahun 2019 mereka menjadi kumpulan Korea pertama yang kekal di Billboard 200 sepanjang tahun. Pada bulan Disember 2020, BTS menduduki puncak 100 artis Billboard selama 15 minggu berturut-turut. Pada bulan Disember 2020, mereka dilabel sebagai "Penghibur Tahun Ini" oleh Time Magazine. BTS individu dikenali sebagai "ARMY".

Nama dan Umur Sebenar BTS

1. Kim Seok-jin , juga dikenali dengan nama panggungnya Jin adalah ahli tertua BTS. Dia berumur 28 tahun.

2. Min Yoon-gi , juga dikenali dengan nama panggungnya I Suga. Dia berumur 27 tahun

3. Jung Ho-seok , juga dikenali dengan nama panggungnya J-Hope. Dia berumur 26 tahun.

4. Kim Nam-joon , juga dikenali dengan nama panggungnya Rap Monster. Dia berumur 26 tahun.

5. Park Ji-min , juga dikenali dengan nama panggungnya Jimin. Dia berumur 25 tahun

6. Kim Tae-hyung , juga dikenali dengan nama panggungnya V. Dia berumur 25 tahun.

7. Jeon Jung-kook , juga dikenali dengan nama panggungnya Jungkook. Dia berumur 23 tahun.

Nama BTS dalam Bahasa Inggeris

1. Nama panggilan Jin dalam bahasa Inggeris adalah "Alex"

2. Nama Suga dalam bahasa Inggeris adalah "Cody"

3. Nama J-Hope dalam bahasa Inggeris adalah "Nathan"

4. Nama Rap Monster dalam bahasa Inggeris adalah "Kyle"

5. Nama Jimin dalam bahasa Inggeris adalah "Brian"

6. Nama V dalam bahasa Inggeris adalah "Theodore"

7. Nama Jungkook dalam bahasa Inggeris adalah "Timothy"

Hari Lahir Ahli BTS

1. Jin dilahirkan pada 4 Disember 1992.

2. Suga dilahirkan pada tahun 1993 pada 9 Mac.

3. J-Hope dilahirkan pada 8 Februari tahun 1994.

4. Rap ​​Monster dilahirkan pada 12 September 1994.

5. Jimin dilahirkan pada 1 Oktober 1995.

6. V dilahirkan pada 30 Disember 1995.

7. Jungkook dilahirkan pada 12 September 1994.

Ahli BTS dari yang tertua hingga yang paling muda

1. Jin adalah ahli tertua BTS kerana dia dilahirkan pada tahun 1992. Pada masa ini, dia berusia 28 tahun.

2. Jungkook adalah ahli termuda BTS kerana dia dilahirkan pada tahun 1997. Pada masa ini, dia berusia 23 tahun.

Nama panggilan BTS

1. Jin dijuluki "raja visual" dan "Golden Ratio Guy" kerana penampilannya yang menakjubkan. BTS ARMY dan dia sendiri memperkenalkan dirinya sebagai 'Worldwide Handsome'

2. Suga dijuluki "Lil meow meow" dan "Yoongi"

3. J-Hope dijuluki "Hobi" dan "Sunshine"

4. Rap ​​Monster dijuluki "Dewa kehancuran" kerana dia kekok.

5. Jimin dijuluki adalah mochi.

6. V dijuluki "Taetae"

7. Jungkook dijuluki "Golden makane" kerana dia multitalen dan termuda.

Ahli BTS sebagai watak BT21

1. RJ

Jin adalah RJ dari BT21. RJ adalah alpaca yang sering memakai jaket dan mudah sejuk. Dia suka Alpaca dan menurut ahli BTS, Jin menyerupai Alpaca terutama ketika dia sedang makan makanan.

2. Bergegar

Suga Shooky dari BTt21. Shooky adalah kuki dengan sikap badass. Shooky membenci susu. Shooky terinspirasi oleh watak Jungkook dari Bt21 kerana Jungkook mahu wataknya harus memegang kuki di tangannya.

3. Mang

J-Hope is Mang from BT21. Mang is a pony that hides its face behind a mask. as J-Hopes lips form a heart when he smiles that is why the mask wearied by Mang has a heart-shaped nose. Mang is the latter part of the Korean word “huimang” meaning hope.

4. Koya

Rap Monster is Koya from BT21. Koya is a sleepy blue koala. Koya's ears are removable and a purple nose as purple color holds a special place for both BTS and ARMY. RM thinks that Koalas are cute.

5. Chimmy

Jimin is Chimmy in BT21. Chimmy is a puppy that wears a yellow hoodie. He also thinks that Chimmy's chubby face reminds him of his face when he first debuted in 2013.

6. Tata

V is Tata in BT21. Tata is a huge heart-headed character who is an alien with transforming powers. Being an alien Tata's superpower is that he can bend and stretch his limb into weird lengths and shapes. As V likes unique characters, so he wanted his BT21 character to be unique Tata is a character that V has been drawing in his initial sketches.

7. Cooky

Jungkook is Cooky in BT21. BT21 is a rabbit created by himself. Cooky has an attitude that likes to do workouts and imagines himself to be a muscular man. In his initial sketches, he drew a bunny with a six-pack because of his endless efforts to maintain his six-packs abs. He wanted his character to hold a chocolate chip cookie that inspired Suga to make Shooky.

BTS names are something I guess no one in the world doesn't know. Kenapa? Because not only they are famous but they have won million of hearts due to their performance and their activities. Let us start with the most eldest and world-wide handsome SEOKJIN.

SEOKJIN :

SEOKJIN is the eldest and the vocal of the group; he says that he raises Jungkook when he was younger. Jin was 20 years old when he got into BTS. JIN is also book geek and he completed his masters in 2017 by online education. Jin is all done to get into military and ARMY's are worried that Jin enlistment in the Korean army will make him leaves the group, breaking the group. Let us hope as an army that Jin don't leave soon and continuing making numerous music's just as he is doing now. His voice is said to smooth your heart. Jin is famous for his dad's jokes

Jung kook

Let us come to our youngest member of BTS that is kookie, our very own bunny kookie was only 13 when he entered the world of k-pop. He is the maknae of group and has the most beautiful voice in BTS according to the members, not only this IU is the inspiration of Jung kook. This confession was made by Jung kook in a variety show. Jung kook is the hardworking member of whole BTS group and not only this he can also rap. Jung kook has another sibling that is elder than him. Jung kook also completed his education

Jimin

Jimin is the smallest in height than Min Yoongi in whole the BTS group. According to him, he likes his eyes the most… Jimin is also called Shorty by his group mates. According to RM, which is the leader of BTS says that Jimin cries a lot and whenever someone is crying he also cries with them in compassion. Jimin is the one that can't see when he smiles. He says in one of his Vlive that his dad always appreciates him in doing whatever he wants, which is surprising when we see. Jimin also says that he was classmate of Taehyung in high school and according to V, jimin was a nerdy person.

MIN YOONGI

Our handsome and savage MIN YOONGI aka Suga is also the rapper of the group. He is the only one that doesn't laugh on any of the Jin's jokes. According to him, Jin jokes are not funny. Suga is workaholic type of person and he also has an older brother just like jungkook. According to some rumors, suga used to work part time ob when he did not join BTS. Not only this suga and hobi has the best bond, Jung kook is the only member to whom SUGA is caring to most. SUGA being the rapper has soft heart. He is the one that has collaborated with most of the female artist of Korea.

KIM TAEHYUNG

V also known as KIM TAEHYUNG is placed as the most handsome person to be alive in 2020. When we see to Kim taehyung we can analyze that no doubt he has breath taking beauty. Not with the looks, V also got some vocals skills. V was the only member of the group that comes from the country side and his father was the farmer. According to him, his father is his ideal personality. V also has a sister who's younger than him. V likes to pay with children. V is the only member in the group that don't come specifically to give an audition, but he went to audition with his friend who didn't got selected

KIM NAMJOON

Our leader, KIM NMAJOON who is also called RM (or rap monster) is the most genius in all groups as he has got an IQ of 148 and is the fan of fictional books. Not only this, jungkook is the member that came to BTS just because of RM. Rm is the only BTS member that knows how to speak English and he also is the one that delivers the speech in UNITED NATIONS in 2018 when they were covering their album of 'LOVE YOURSELF'. RM has composed various BTS song including JIMIN song of 'FILTER'. Kim namjoon is the rapper of the group and was scolded by his mom for doing rapping.

HOBI

Our last but not the least member is HOBI that is also called as J-HOPE by his fans. Hobi has a younger sister who is the fashion designer. J-HOPE father was the history teacher. J- hope is the one that is sympathetic in all the BTS members. He is of same age as RM. He is the rapper of the group and has got some great dancing skills.

BTS is considered as the biggest boy band in the world. On their current world tour they are constantly topping charts and setting records after their debut in 2013. The seven member group consists of RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V and Jung Kook. These young boys have grown beyond the boundaries of traditional Korean pop acts, as they have made a splash where ever they performed from Chile to California. Their constant followers, have always kept them trending on social media as are styled as “army”, at the majority of their public appearances. The name BTS stands for “Bangtan Sonyeondan,” in original Korean (방탄소년단) whose translation in English takes the form “Bulletproof Boy Scouts”. However BTS decided in 2017 to rebrand their name which now means “Beyond the Scene.”

Who are all the BTS members?

rapper and leader RM (Name: Kim Nam-jun)

RM is the official leader of BTS. He's famous for his rapping and also he is the only member of BTS who can speak English*.* He delivered an English language speech to the UN General Assembly in New York in favor of youth empowerment initiatives.

rapper and producer Suga (Name: Min Yun-ki),

Suga started as a teen with the stage name of Gloss as an underground rapper, Suga got his current name from early years when he used to play basketball. It is an abbreviation of “shooting guard.” Suga is famous for his rapid fire rhymes. He is also happy to speak about everything from mental health to politics. He also is a producer and was part of award winning songs for other artists' projects as well in addition to many of BTS's own tracks.

rapper and dancer J-Hope (Name: Jung Ho-seok)

J-Hope is the third member to join BTS after RM and Suga, he was first known for his dancing; and in his home province of Gwangju, he was part of an underground dance crew. After becoming a part of the boy band, J-Hope extended his skills to incorporate rapping and songwriting with recognition across the BTS discography. He himself released his own mix tape in March, named Hope World . It charted independently on the Billboard 200 and shared his signature message of peace and hope. He has spoken about his love of fashion, telling TIME he loves to shop when visiting new cities.

singer and dancer Jimin (Name: Park Ji-min)

Jimin is known for his sharp dance. He was discovered by Big Hit Entertainment during high school. He attended an arts school, where he focused on modern dance when he was younger. At shows, he performs the solo “Serendipity”and his moves offstage go viral.

singer Jin (Name: Kim Seok-jin)

A candid snapshot of Jin caught the internet attention at the Billboard Music Awards in 2017 that resulted in the fan-given moniker of “Worldwide Handsome.” He scouted on the street in South Korea before ending up in BTS. Jin gathered his own audience earlier with a popular food vlog, Eat Jin, where he posted candid videos of himself and his band mates eating home cooked meals and sharing their opinions.

singer V (Name: Kim Tae-hyung)

V is known for his soft vocals that pop on sometimes in the lower beat songs from the band. At shows, his notable moment comes when he sings and dances along with a life sized puppet as in emotional and advanced duet to his solo song “Singularity.” He is not only a songwriter and producer; he has also tried his hand in acting, and currently has an interest in photography as he told TIME.

singer Jung Kook (Name: Jean Jeong-guk)

Jung Kook is the youngest member of the group. He fills a special role in Korean pop groups called the “Maknae,” which refers to his youth but in BTS he is suppose to be the “Golden Maknae,” giving him status for his live chops. He is also one of the prime vocalists of the group and has appeared on the mysterious Korean singing reality show King of Masked Singer a few years ago to surprise and entertain audiences. He also likes to share his pen and paper illustrations on social media. And he tells TIME that he loves to perform, when the group is not doing shows months off, he looks forward to return to the stage.

About BTS

BTS otherwise called the Bangtan Boys, is a seven-part South Korean kid band that started arrangement in 2010 and appeared in 2013 under Big Hit Entertainment. The septet made out of RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V, and Jungkook—co-composes and co-delivers quite a bit yield. Initially a hip bounce gathering, their melodic style has advanced to incorporate a wide scope of classes. Their verses, frequently centered on close to home and social critique, address the topics of psychological wellness, inconveniences of young youth, misfortune, the excursion towards adoring oneself, and independence. Their work highlights references to writing and mental ideas and incorporates an elective universe storyline. The gathering has delivered a few collections and performed on a few world visits.

Subsequent to appearing in 2013 with their single collection 2 Cool 4 Skool, BTS delivered their first Korean-language studio collection, Dark and Wild, and Japanese-language studio collection, Wake Up, in 2014. The gathering's second Korean studio collection, Wings (2016), was their first to sell 1,000,000 duplicates in South Korea. By 2017, BTS crossed into the worldwide music market, driving the Korean Wave into the United States and breaking various deals records. They turned into the main Korean gathering to get a confirmation from the Recording Industry Association of America (RIAA) for their single “Mic Drop”, just as the primary Korean act to top the US Billboard 200 outline with their studio collection Love Yourself: Tear (2018). BTS likewise turned into the quickest gathering since The Beatles to acquire four US number-one collections, doing as such in less than two years. Love Yourself: Answer (2018) was the primary Korean collection affirmed platinum by the RIAA. In 2020, BTS turned into the primary all-South Korean act to arrive at number one on the Billboard Global 200 and US Billboard Hot 100 with their single “Explosive” and remix of “Savage Love (Laxed – Siren Beat)” and, with the arrival of “Life Goes On”, turned into the main gathering to have two number one introductions on the Hot 100.

Having sold more than 20 million collections on the Gaon Music Chart, BTS is the top of the line craftsman in South Korean history and holds the top of the line collection in South Korea with Map of the Soul: 7. BTS was positioned at number 45 on Billboard's Top Touring Artists of the 2010s, the solitary non-English talking follow up on the rundown. During their Love Yourself World Tour, BTS turned into the primary Asian and first non-English talking act to feature and sell out Wembley Stadium and broke the record for the single most noteworthy netting commitment in Rose Bowl Stadium history. Highlighted on Time's worldwide cover as “Cutting edge Leaders”, BTS has likewise showed up in the magazine's arrangements of the 25 most powerful individuals on the web (2017–2019) and the 100 most persuasive individuals on the planet (2019), where they were named “Rulers of Pop”. Forbes Korea named BTS the most persuasive famous people of Korea in 2018 and 2020, and BTS positioned 43rd in the Forbes Celebrity 100 (2019) as one of the world's top-procuring VIPs. Starting at 2019, BTS is purportedly worth more than $4.65 billion to South Korea's economy every year, or 0.3 percent of the nation's GDP. They pull in one in each 13 unfamiliar sightseers that visited South Korea and were referred to as one of the vital demonstrations in boosting worldwide music deals to $19 billion of every 2018.

Following the foundation of their Love Myself hostile to viciousness crusade in organization with UNICEF, BTS tended to the United Nations 73rd and 75th General Assemblies and turned into the most youthful ever beneficiaries of the Order of Cultural Merit from the President of South Korea because of their commitments in spreading Korean culture and language.

Nama

The gathering's name, BTS, represents the Korean articulation Bangtan, in a real sense signifying “Impenetrable Boy Scouts”. As indicated by part J-Hope, the name connotes the gathering's craving “to shut out generalizations, reactions, and desires that point on teenagers like bullets”. In Japan, they are known as Bōdan Shōnendan which deciphers similarly. In July 2017, BTS declared that their name would likewise mean “Past the Scene” as a feature of their new image identity. This all-inclusive their name to signify “developing youth BTS who is going past the real factors they are confronting, and going forward.”

About Band Members

RM

Stage Name: RM (아르엠), once in the past Rap Monster (랩몬스터)

Original Name: Kim Nam Joon (김남준)

Position: Leader, Main Rapper

Birthday: September 12, 1994

Zodiac Sign: Virgo

Stature: 181 cm (5'11")

Weight: 73.6 kg (162 lbs)

Blood classification: A

RM Facts:

– He was brought into the world in Seoul (Sangdo-dong) at that point he moved to Ilsan, Gyeonggi-do, South Korea when he was 4.

– He has a more youthful sister, Kim Kyung Min.

– Education: Apgujeong High School; Global Cyber University – Electronic designing major (lone wolf)

– RM concentrated in New Zealand and lived/remained there for a half year.

– His number one nourishments are meat (particularly Samgyeopsal) and Kalguksu (Korean blade noodles).

– He showed himself how to communicate in English, and can talk it incredibly well.

– BTS has been around since 2010, however they appeared in 2013 on account of the consistent part switch up. RM is the lone part left from the first line up.

– Despite his unpleasant and intense picture, he is extremely perky and loose.

– Hobbies: Surfing the web.

– His number one tones are dark, pink, and purple. (BTS meet for J-14 Magazine from 170505)

– His #1 number is 1.

– His #1 things are garments, PC, books.

– He enjoys clear climate.

– His good examples are Kanye West, and A$AP Rocky.

– He is a major supported for lgbtqia+ rights.

– RM thinks silver hair suits him the best. (Buzz Feed Interview 2018)

– He has co-made/co-delivered 160+ tunes.

– He delivered his first solo mixtape, “RM” on March 17, 2015.

– On November 13 2017, Namjoon composed a message on the gathering's legitimate fan bistro reporting he changed his stage name from Rap Monster to RM. Namjoon expressed that “RM” means “Genuine Me”.

– RM is positioned 79th on TC Candler “The 100 Most Handsome Faces of 2018”.

– RM's optimal kind: “hot, even to a mind. Somebody that is insightful and sure”

JIN

Stage Name: Jin (진)

Original Name: Kim Seok Jin (김석진)

Position: Sub Vocalist, Visual

Birthday: December 4, 1992

Zodiac Sign: Sagittarius

Tallness: 178.3 cm (5'10.2″)

Berat: 63 kg (139 paun)

Blood classification: O

Jin Facts:

– He was brought into the world in Anyang, Gyeonggi-do, however when he was around 1 year old his family moved to Gwacheon, Gyeonggi-do

– He has a more seasoned sibling, Kim Seok Joong, 2 years more established than him.

– Education: Konkuk University; Hanyang Cyber University – Films major (aces/graduate)

– He is the most seasoned part.

– His #1 number is 4.

– His number one climate is Spring daylight.

– Hobbies: Cooking, playing videogames on Nintendo gadgets, taking selcas.

– His good example is TOP from BIGBANG.

– He flickers his left eye when he is ravenous.

– Jin's number one tone is blue. His number one shading used to be pink.

– He likewise loves Disney princesses.

– He is an awesome cook.

– He appreciates taking a gander at photographs and plans.

– His number one nourishments are lobster, meat, and naengmyeon (Korean cold noodles).

– According to different individuals, he has the best body in Bangtan.

– Jin thinks pink hair suits him the best. (Buzz Feed Interview 2018)

– Jin was positioned 47th on TC Candler “The 100 Most Handsome Faces of 2018”.

– Jin was positioned 44th on TC Candler “The 100 Most Handsome Faces of 2019”.

– Jin's optimal sort is a young lady whose looks and character is like that of a doggy, who's acceptable at cooking, kind and takes great consideration of him.

SUGA

Stage Name: SUGA (슈가)

Complete Name: Min Yoon Gi (민윤기)

Position: Lead Rapper

Birthday: March 9, 1993

Zodiac Sign: Pisces

Stature: 174 cm (5'8.5″)

Berat: 59 kg (130 lbs)

Blood classification: O

Suga Facts:

– He was brought into the world in Buk-gu, Daegu, South Korea.

– He has a more seasoned sibling, Min Junki.

– Education: Global Cyber University – Liberal Arts Major (lone ranger)

– He talks with a satoori emphasize when he's anxious and when he cries.

– Hobbies: Doing nothing when he has available time, taking photographs, trying not to need to accomplish work.

– His number one food is meat.

– He is called Motionless Min on the grounds that on his days off he doesn't do anything.

– His number one tone is white.

– His #1 number is 3

– Suga loves taking photographs.

– His number one climate is the place where you can wear short sleeves at day and long sleeves around evening time.

– He gets a kick out of the chance to make rhymes for regular circumstances/gags.

– His good examples are Kanye West, Lupe Fiasco, Lil Wayne, and Hit Boy.

– Suga has co-made/co-delivered 120+ tunes.

– Suga utilizes the assumed name Agust D for his performance works. (“DT”, short for his origination “Daegu Town”, and “Suga”, spelled in reverse)

– Suga is positioned 67th on TC Candler “The 100 Most Handsome Faces of 2018”.

– Suga's optimal kind is a young lady who likes music, particularly hip-jump.

J-HOPE

Stage Name: J-Hope (제이홉)

Complete Name: Jung Ho Seok (정호석)

Position: Main Dancer, Sub Rapper, Sub Vocalist

Birthday: February 18, 1994

Zodiac Sign: Aquarius

Stature: 177 cm (5'10")

Berat: 65 kg (143 paun)

Blood classification: A

J-Hope Facts:

– He was brought into the world in Gwangju, South Korea.

– He has a more seasoned sister, Jung Dawon.

– His dad is a secondary school writing instructor (educating at Gwangju Global High School).

– Education: Gwangju Global High School; Universiti Siber Global

– Was the rapper in 2AM's JoKwon's “Creature”.

– Chose the name “J-Hope” as his stage name since he needs to be a wellspring of light and would like to his fans.

– He adores kimchi.

– His #1 season is Spring.

– Hobbies: Listening to music and window shopping.

– His number one tone is green. (since it's the shade of expectation – Billboard meet)

– His #1 number is 7.

– He tried out and won a ubiquity grant at a JYP Entertainment rivalry.

– He is exceptionally spotless.

– He despises working out/working out.

– J-Hope and BAP Youngjae tried out together for their JYP tryout.

– His good examples are G-monster of BIGBANG, A$AP Rocky, J.Cole, and Beenzino.

– He thinks red hair suits him the best. (Buzz Feed Interview 2018)

– J-Hope has co-created/co-delivered 110+ melodies.

– On March 2, 2018, J-Hope delivered his first mixtape “Expectation World”, with the title track “Dream”.

– J-Hope is positioned 88th on TC Candler “The 100 Most Handsome Faces of 2018”.

– J-Hope's optimal sort is a young lady who loves him, is acceptable at cooking, and thinks a ton.

JIMIN

Stage Name: Jimin (지민)

Complete Name: Park Ji Min (박지민)

Position: Main Dancer, Lead Vocalist

Birthday: October 13, 1995

Zodiac Sign: Libra

Stature: 174 cm (5'8.5″)

Weight: 58.6 kg (129 lbs)

Blood classification: A

Jimin Facts:

– He was brought into the world in Busan, South Korea.

– He has a more youthful sibling, Park Jihyun.

– Education: Busan High School of Arts; Global Cyber University – Theater and film major (unhitched male)

– Jimin was the last part to join BTS.

– Hobbies: Relaxing at whatever point he gets an opportunity.

– His #1 number will be number 3

– His number one tones are blue and dark.

– His number one nourishments are pork, duck, chicken, organic product, and kimchi jjigae.

– Jimin doesn't care for spinach (Run BTS ep. 65)

– He favors a bright and cool climate.

– Is known for his great abs.

– His tongue in cheek hits his kindred individuals as a method of indicating his friendship for them

– If music is playing he will begin to move regardless of where he is.

– His good example is TaeYang of BIGBANG.

– Jimin was positioned 64th in the “Best 100 Handsome Faces of 2017”.

– Jimin was positioned 25th on TC Candler “The 100 Most Handsome Faces of 2018”.

– Jimin was positioned nineteenth on TC Candler “The 100 Most Handsome Faces of 2019”.

– Jimin's optimal kind is an overall quite charming young lady who is more modest than him.

V

Stage Name: V (뷔)

Complete Name: Kim Tae Hyung (김태형)

Position: Lead Dancer, Sub Vocalist, Visual

Birthday: December 30, 1995

Zodiac Sign: Capricorn

Stature: 179 cm (5'10.5″)

Berat: 63 kg (139 paun)

Blood classification: AB

V Facts:

– He was brought into the world in Daegu, yet later moved to Geochang where he went through his time on earth until he moved to Seoul.

– He has a more youthful sister (Kim Eun Jin) and a more youthful sibling (Kim Jong Gyu).

– Education: Korea Art School; Universiti Siber Global

– It is said that when his secret picture was delivered 5 individual fan clubs were made.

– He has been in the gathering for a spell, yet fans didn't know about know about him until the time around his presentation.

– He enjoys whatever is interesting.

– V's #1 nourishments are Japchae and any sort of meat.

– Hobbies: Searching for music that nobody tunes in to, going on the PC.

– His #1 number is 10.

– His #1 tone is dark. (As indicated by BTS meet for J-14 Magazine from 170505)

– They call him Blank Tae in view of his empty articulation.

– He has a propensity for gnawing his nails and standing out his tongue.

– His good example is his father.

– V most loved things are PC, huge dolls, garments, shoes, embellishments, and anything interesting.

– Members state he is a shocking cook.

– He acted in the Korean dramatization “Hwarang” (2016-2017).

– V positioned first in the “Main 100 Most Handsome Faces of 2017”.

– V was positioned fifth on TC Candler “The 100 Most Handsome Faces of 2018”.

– V was positioned fourth on TC Candler “The 100 Most Handsome Faces of 2019”.

– V thinks red hair suits him the best.

– V's optimal kind is somebody who deals with him and loves just him and who has a ton of aegyo.

Jung Kook

Stage Name: Jung Kook (정국)

Complete Name: Jeon Jung Kook (전정국)

Position: Main Vocalist, Lead Dancer, Sub Rapper, Center, Maknae

Birthday: September 1, 1997

Zodiac Sign: Virgo

Stature: 178 cm (5'10")

Berat: 66 kg (145 lbs)

Blood classification: A

Jungkook's Spotify list: Jungkook: I am listening to it Right Now

Jungkook Facts:

– He was brought into the world in Busan, South Korea.

– He has a more seasoned sibling, Jeon Junghyun.

– Education: Seoul School of Performing Arts; Universiti Siber Global

– Before joining the gathering he was a handball player.

– Hobbies: Drawing.

– GOT7's Bambam and Yugyeom, BTS's Jungkook, Seventeen's The8, Mingyu, DK, NCT's Jaehyun and Astro's Cha Eunwoo (the '97 liners) are in a gathering visit.

– His #1 nourishments are anything with flour (pizza, bread, and so forth)

– He loves the number 1

– His #1 tone is dark. (Run BTS Ep. 39)

– Jungkook thinks dark hair shading suits him the best. (Buzz Feed Interview 2018)

– Said to be a talented cook.

– He enjoys shoes and cosmetics.

– Jungkook positioned thirteenth in the “Best 100 Most Handsome Faces of 2017”.

– Jungkook is positioned second on TC Candler “The 100 Most Handsome Faces of 2018”.

– Jungkook is positioned first on TC Candler “The 100 Most Handsome Faces of 2019”.

– His good example is G-Dragon of BIGBANG.

– Jungkook's optimal kind is somebody who's in any event 168 cm however more modest than him, is a decent spouse, great at cooking, shrewd, has pretty legs, and is pleasant. Likewise a young lady who likes him and is acceptable at singing.

small_orange_diamond: Bts ages and birthdays:

Jin (Kim Seok-jin): 4 December 1992 (25 years old) Jimin (Park Jimin): 13 October 1995 (22 years old) Suga (Min Yoongi): 9 March 1993 (25 years old) Jingkook (Jeon Jungkook): 1 September 1997 (20 years old) J-Hope (Jung Hoseok): 18 February 1994 (24 years old) Namjoon (RM): 12 September 1994 (23 years old) V (Teahyung): 30 December 1995 (22 years old)

:small_orange_diamond: bts members nick names and bts member roles in the group:

Jin: Kim Seok-jin (vocalist) Jimin: Park Jimin (lead vocalist) Suga: Min Yoongi (led rapper) Jingkook: Jeon Jungkook (main vocalist) J-Hope: Jung Hoseok (lead rapper) Namjoon: RM (leader) Teahyung: V (vocalist)

bts member:

diamond_shape_with_a_dot_inside: All members from bts members have their own place in the team and each of them has a separate fan base. Kim Namjoon won so many hearts and almost every bts fan has a separate space for him in their hearts. Well, the individual bts popularity depends on so many factors like languages they can speak, talent, appearance, personality and etc.

For example, V is more popular and famous in the US. Not just this, but V videos got next-level views on social media. The bts song boy with love is the most-watched song video. Jungkook is very popular in Korea. He is also the most voted bts person. J-Hope is very famous all over the world. He is a famous vocalist, dancer, and rapper. Hot 200 was his most liked song. People like his personality because of his humble nature. He made lots of charities in his journey. That is another reason for people's love for him. RM has plus points apart from the bts leader. As he speaks English like a native so he communicates easily with his fans. Because of this, he can openly communicate in talk shows.

bts

Every bts member is different just like different bts names. Each of them has a different background, different interests, and every individual has their own story. Bts members' detailed lives are discussed in this sectOr Bts journey

After Suga and RM, J-Hope was the person who joined the bts. He joined as a trainee and a creator. He is famous for his tone that gives goosebumps to the audience. He has so many varieties in his skills and he added fun to his performances. He uses very attractive ingredients in his performances and songs that is why he never fails to win hearts.

**J-Hope personality

Apart from being a successful singer, he is also a wonderful human being. He has made so many worthy donations for needy children.

**Songs:

Hope world ( 1 March 2018)

Chicken Noodle Soup (27 September 2019)

J-Hope social media account:

His Instagram account name is: @bts_jhope

1. J-Hope 2. RM 3. Jin 4. Jungkook 5. V 6. Jimin 7. Suga

Since their debut in 2014, the seven member in the group which are of RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V and Jung Kook have grown beyond the bounds of traditional mika K-pop acts, making a splash everywhere from Chile to California in america. Jungkook is unarguably the cutest member of BTS names. Because of his talent, charming looks and a great attitude, Jungkook is loved a lot by the ARMY blocks.

this was reported that Taehyung suffers from new york 'monochromatic blindness' meaning he could just see shades of gray admire and it is similar to seeing the world through an old black and white television screen, BTS is the South Korean boy group formed in 2013 and Taehyung, known by his stage name V is one seventh of the group, Suga (Min Yoon-gi) and Jimin (Park Ji-min) hehe are both 175 cm/5'9″ tall long.

Although they are the shortest members of BTS, their height is still quite impressive, Suga is the slimmest, weighing only 59 kg/130 lbs and Jimin weighs around 61 kg/134 pounds. So while the boys appear single in the public, that does not necessarily mean they do not have the girl friend, As 2020 wages on, we are here to look at all the rumored loves of BTS' lives, While the BTS ARMY is their number one love, there seems to be evidence at least some of the boys found someone to quarantine with that.

BTS' Jungkook bags another World's Sexiest Man the title is; Features along with Brad Pitt, Harry Styles in the list, PINKVILLA, J-Hope and Jungkook seem to be in no rush to get married boomb as they both wrote 100, jokingly, Seems like the duo is happy laugh being single and giving all their love to BTS and ARMY instead! maliku Jimin had an interesting way to write his ideal age to get married, which is 35-36 in this.

BTS has set numerous records since 2013, some years after their debut in 2015, BTS came in the first place on a weekly music performance show on one of Korea's three (3) major television broadcast networks with their first 1st single with “I NEED U” from their third 3rd mini-album, “The Most Beautiful Moment in Life, Pt one.”

BTS first song:

"No More Dream” was BTS' first single ever, and, impressively, the lyrics were written by BTS band members RM, Suga, and J-Hope along with their producers and directors.

BTS real names:

Rap Monster Real Name: Kim Namjoon Jin Real Name:Kim Seokjin Suga Real Name: Min Yoongi J-Hope Real Name: Jung hoseok Jimin Full Name: Park Jimin V Real Name: Kim Taehyung Jungkook Real Name: Jeon Jungkook

How to spell bts names?

Kim Nam Joon and it is pronounced: Guim-Nam-Chun Rapper Min Yoon Gi is Suga and his real name is the pronounced as: Min-Iun-Gui J – Hope's real name is Jung Ho Seok and it is the pronounced as: Chong-Jo-Sok BTS's dancer's name is Park Ji Min and it is the pronounced as: Bak-Chi-Min

BTS names are confusing but they are very unique and the weird part is that every boy resembles each other a lot. In case you're new to the BTS army force, welcome. This boy band becomes famous as probably the greatest specialists in the music business, procuring various series at the Billboard Music Awards and MTV Video Music Awards.

The individuals from this K-pop gathering frequently pass by their stage names, particularly when they present themselves during interviews. You might be thinking about what are the BTS individuals' real names.

BTS names:

Much the same as ages, lawful names work somewhat contrastingly in South Korea. In Korea, an individual's family name is recorded first, followed by an individual's given name. These names are not quite the same as those in the United States, where individuals have their given name recorded first, followed by their family name. Customarily, Korean family names are just a single syllable, and there are no center names.

Some of the time individuals are alluded to by just the first or last syllable of their given name. With the K-pop gatherings, that incorporates BTS part Kim Seok-jin, whose stage name is additionally his “epithet,” which is Jin. Learn every one of the BTS young men's genuine names, here.

Rap Monster real name is Kim Namjoon:

This rapper is the head of BTS and known by his stage name, RM. Beforehand, he gave himself the stage name Rap Monster, however, has since changed the letters “RM” means “Genuine Me,” which certainly speaks to this craftsman well. Kim Namjoon usually goes about as the interpreter and representative for BTS, as he is fluent in English.

Jin's genuine name is Kim Seokjin:

He's Mr. Overall Handsome, but on the other hand, he's an artist and the most seasoned individual from this K-pop gathering. Despite the fact that Jin is actually his stage name, this present entertainer's genuine name is Kim Seokjin. A few fans simply know him as the clever, mindful, “mother” of BTS.

J-Hope's genuine name is Jung Hoseok:

He's your expectation, you're his expectation, he's J-Hope. Jung Hoseok picked his stage name since he needed to carry expectation and joy to his fans. Since his introduction with BTS, this entertainer became well known as a gifted rapper and artist. Also, J-Hope has his own mixtape, entitled Hope World, which acquired a great many streams on music stages like Spotify.

Suga's genuine name Min Yoongi:

He's somewhat pungent, somewhat sweet, and quite often somewhat drained. The genuine name of Suga, one of the primary rappers of BTS, is Min Yoongi. Some know him as the sassiest, the generally “savage” individual from the gathering, specific for his clever comments.

V's genuine name is Kim Taehyung:

He's one of the unusual individuals from BTS. He doesn't care for wearing shoes, and he enjoys changing his hair tone. This artist of BTS's genuine name is Kim Taehyung. V is likewise the craftsman behind independent tunes, similar to the single “Winter Bear.”

Jimin's genuine name is Park Jimin:

One of the artists of BTS, Jimin's stage name is equivalent to his given name — Jimin. This entertainer is additionally known for his effective independent music. Jimin turned into the primary Korean independent craftsman, to have numerous tunes perform well on streaming stages. Truth be told, he set a Spotify precedent, having three melodies arrive at 50 million plays.

Jungkook's genuine name is Jeon Jeongguk:

Some know him as the brilliant maknae. He can sing, he can move, he's caring, he's attractive, and he's likewise the most youthful individual from BTS. Jeon Jeongguk regularly known by his stage name, Jungkook, which is comparable to his genuine name. This craftsman is likewise breaking records with his independent music, including his tune “Happiness.” According to Showbiz Cheat Sheet, Jungkook as of late set a Billboard World Digital Song Sales record. We're not amazed. Music by BTS, including Map of the Soul: Persona, is accessible on Spotify, Apple Music, and most streaming stages.

Jungkook Loves Candy and Couldn't Control Himself When BTS Visited This Store:

He resembles a child in a sweets store — in a real sense. Jungkook is the most youthful individual from BTS and despite the fact that he's adult fundamentally since the gathering's introduction, a few things remained the equivalent. J-Hope made certain to call attention to that when the symbols visited their Map of the Soul-themed “pop Up” shop in Seoul.

BTS has their own pop-up shop:

The ARMY Bombs are notorious, yet there's a lot of other merchandise for BTS fans to claim. Some new items were displayed at a spring up shop in Seoul, South Korea. That is the “2020 BTS POP-UP: MAP OF THE SOUL Showcase in SEOUL,” as seen during YouTube recordings presented on the BangtanTV account.

This area has a lot of photograph openings dependent on the BTS music recordings and tunes. That incorporates a brilliant area motivated by “Explosive” and a divider with dark wings, roused by “Dark Swan.” This pop-up store was just accessible temporarily, yet the BTS individuals actually got an opportunity to visit and look at the product.

Jungkook super loves treats:

BTS individuals got an opportunity to check out their pop up shop and take a few things back home. Every one of the individuals put diverse merchandise things in their trucks. V got a yellow floor covering. RM, saying he was longing for a candy, discovered a little one on a table. In the interim, Jungkook was occupied totally topping off his truck at the sweets area. A couple of different individuals meandered over to where Jungkook was making room in his truck.

Kesimpulan:

BTS names are now clear, and nowadays everyone is going crazy over them and their songs. They have many fan following and usually, the fan following consists of young teenage girls who are very attached to this Korean boy band.