Belanjawan,

Definisi Belanjawan:

 1. Perbelanjaan, pendapatan dan sumber yang dijangkakan dalam jangka masa yang menggambarkan keadaan dan matlamat kewangan masa depan.

  Sebagai alat pengurusan yang sangat penting, anggaran merangkumi (1) rancangan tindakan untuk mencapai objektif yang diukur, (2) standard untuk mengukur prestasi dan (3) cara untuk menangani kemungkinan situasi buruk. Sebuah kereta juga ditawarkan.

 2. Perbelanjaan Anggaran pendapatan dan perbelanjaan untuk jangka masa yang ditentukan.

 3. Benarkan atau izinkan sejumlah wang dalam anggaran

 4. Anggaran adalah anggaran pendapatan dan perbelanjaan untuk periode masa depan tertentu dan biasanya dirumuskan secara berkala dan dikaji. Untuk individu, sekumpulan orang, syarikat, kerajaan atau hampir apa sahaja yang memperoleh anggaran dan perbelanjaan dan belanjawan dapat ditetapkan.

 5. Ia agak mahal.

 6. Anggaran adalah konsep mikroekonomi yang mencerminkan janji ketika menukar satu item dengan yang lain. Telah siap. Hasil akhir dari komitmen ini adalah bahawa anggaran berlebihan bermaksud keuntungan yang diharapkan, anggaran yang seimbang bermaksud pendapatan sama dengan perbelanjaan dan defisit anggaran bermaksud perbelanjaan melebihi pendapatan. . .

 7. Banyak bahan biasanya ditulis atau dicetak.

Sinonim Belanjawan

Fork out, Slate, Cornucopia, Carrying charge, Resources, Operating cost, Line up, Fasces, Programma, Roster, Accounts, Sink money in, Swindle sheet, Deck, Cut-rate, Supplies, Replacement cost, Pocket, Cash reserve, Splurge , Murah, Outlay, Bahan, Bermakna, Sebilangan besar, Jatah, Alokasikan, Ramalan pendapatan dan perbelanjaan, Hemat, Ruang bawah tanah murah, Akhir, Diskaun, Harga rendah, Kedai, Koleksi, Membantu, Modicum, Item anggaran, Perbelanjaan, Mengukur , Hoard, Go through, Bindle, Liabilities, Fagot, Pool, Bottom dollar, Sesuai, Menu, Program operasi, Piece, Squander, perbelanjaan umum, Kos rendah, Perbendaharaan, Harga berpatutan, Inventori, Diskaun, Dump, Kos unit, Jumlah besar, Aset, Kedai, Peruntukan, Jumlah kecil, Pelan Pembangunan, Bahagian yang sama, Rick, Komisen, Bilangan, Pukal, Kalendar, Bungkusan, Stok, Bayar, Rouleau, akaun bank Swiss, Nyatakan, Kos tidak langsung, Penjimatan, Urusan, Gob , Jatah, Lot, akaun Bank, Benarkan, Hunk, Kumpulan, Tumpukan, Segmen, Ekonomi, Indeks Kos Sara Hidup, Akaun kena bayar, Akaun tertunggak, Susunan, Backlog, Buangkan wang, Bernilai wang, Bayar, Ekonomi, Perintah wang, Kuota, Berpatutan, Telur sarang, Harta karun, Repertori, Pencairan, Kepentingan, Pengumpulan, Pelan kewangan, Setengah, Kuantiti, Modest, Bite, Percentage, Checking account, Expense, Big end, Bouquet, Cut, Halver, Funds, Docket, Abundance, Proportion, Rake-off, Accumulation, Pecuniary resources, Packet, Destiny, Cost, Fate, Economical, Account piutang, Kos langsung, Meed, Stok, Kontinjen, Akaun perbelanjaan, Fardel, Prospektus, Pelan kewangan, Bahan, Senarai agenda, Kira, Pengeluaran, Murah, Penjimatan nyawa, Playbill, Munisi, Quiver, Peruntukan, Jumlah, Ramalan, Bahagian, Melabur, Nosegay, Overhead, Amaun, Menanggung kos, Tidak Murah, Berantakan, Mengorbankan, Posy, Kad, Exchequer, Kos bahan, Bekalan di tangan, Anggaran kewangan, Put out, Agenda, Wajar, Larder, Akaun belum dibayar, Purse, Sebahagian, Ekonomi , Ekonomi, Elaun Kos Sara Hidup, Mengetepikan, Beban perbelanjaan, Operat perbelanjaan, Bahagian kecil, Roll, Repertoire, Rizab, Penganggaran, Tumpukan, Mudah, Buka dompet, Kopling, Bahan, Amassment, Plenitude, Anywithal, Sensible, Cost of Living, Quantum, Balance, Slice, Manageable, Wone, Commissariat, Kos keluar, Materiel, Bundle, Stok dalam perdagangan, Dana, akaun Simpanan, Truss, Bill, Bill of tare, Jadual, Book, Token, Batting order, Commissary, Kitty, Bale, Bunch, Shabby, Bit, Mass, Allot , Tawar-menawar, Pembayaran, Murah, Nominal, Dividen, Rendah, Jalankan, Menetapkan, Mengagihkan kos, Agregat, Akaun bank tidak berdaftar, Susun atur, Pakej, Kos perdana, Bunga, Dos, Jumlah, Belanja, Dole, Caj, Batch, Belanja , Belanjawan rendah, Sederhana, Berkongsi, Kewangan, Baut, Protokol, Kos, Harga potong, Banyak, Elaun, Meriah, Penyediaan, Penerimaan, Kos buruh, Belanja, Potongan, Harga rendah, Dalam Cara, Kelembapan, Carte du jour , Heap, Pack, Earmark, Program, Murah, Buruk

Bagaimana menggunakan Belanjawan dalam ayat?

 1. Anggaran adalah anggaran pendapatan dan perbelanjaan dalam jangka masa tertentu dan digunakan oleh pemerintah, syarikat dan individu.
 2. Universiti menjangkakan defisit.
 3. Hormati anggaran keluarga.
 4. Gitar murah.
 5. Belanjawan peribadi sangat berguna untuk menguruskan sokongan kewangan individu atau keluarga dalam jangka pendek dan jangka panjang.
 6. Belanjawan telah ditetapkan dan kami tidak dapat mengubah jumlah kami kerana CEO baru membuat kami bertanggungjawab.
 7. Pada dasarnya, belanjawan adalah rancangan kewangan untuk jangka masa tertentu, biasanya satu tahun. Ini sangat meningkatkan kejayaan syarikat mana pun. Seperti kata pepatah, jika anda tidak merancang, anda bermaksud gagal.
 8. Belanjawan perniagaan sangat penting untuk kecekapan maksimum. Selain memperuntukkan sumber daya, anggaran dapat membantu anda menetapkan tujuan, mengukur hasil, dan merancang prospek.
 9. Untuk memastikan perbelanjaan anda dihapuskan, anda perlu menetapkan anggaran yang ketat dan setia.
 10. Saya tidak mahu membelinya kerana tidak sesuai dengan anggaran saya dan saya terpaksa membeli sesuatu yang lebih murah.

Makna Definisi Anggaran & Anggaran

Belanjawan ,

Bagaimana Anda Menentukan Belanjawan?

Anggaran adalah anggaran pendapatan dan perbelanjaan untuk periode masa depan tertentu dan biasanya dirumuskan dan dikaji secara berkala. Belanjawan boleh ditetapkan untuk individu, sekumpulan individu, syarikat, kerajaan atau hampir semua orang yang memperoleh dan membelanjakan.

 • Anggaran adalah anggaran pendapatan dan perbelanjaan dalam jangka masa tertentu dan digunakan oleh pemerintah, syarikat dan individu.
 • Anggaran pada dasarnya adalah rancangan kewangan untuk jangka masa tertentu, biasanya satu tahun, yang secara dramatis meningkatkan kejayaan usaha kewangan apa pun.
 • Anggaran syarikat sangat mustahak untuk menjalankannya dengan kecekapan maksimum.
 • Selain memperuntukkan sumber daya, anggaran dapat membantu anda menetapkan tujuan, mengukur hasil, dan merancang prospek.
 • Penganggaran peribadi sangat berguna untuk menguruskan kewangan individu atau keluarga dalam jangka pendek dan jangka panjang.

Anda boleh menentukan Anggaran sebagai, Senarai jangkaan pendapatan dan perbelanjaan untuk jangka masa yang tetap.

Pembahagian dana atau anggaran untuk jabatan, projek, dll dalam tempoh tertentu. Menguruskan perbelanjaan dan simpanan.

Pelan kewangan yang menganggarkan pendapatan dan perbelanjaan masa depan, atau kedua-duanya.

Makna Anggaran

 1. Anggaran pendapatan dan perbelanjaan untuk jangka masa tertentu.

 2. Benarkan atau tentukan jumlah tawaran tertentu

Ayat Belanjawan

 1. Universiti meramalkan kekurangan

 2. Gitar bajet rendah