Kerbau kerbau adalah lemak tidak sedap dipandang yang terkumpul di punggung atas antara bahu dan boleh berkembang dalam pelbagai keadaan.

Apa itu Buffalo Hump?

Kerbau kerbau adalah selulit yang tidak sedap dipandang yang terbentuk di punggung atas antara bahu dan boleh disebabkan oleh pelbagai keadaan, yang kebanyakannya disebabkan oleh peningkatan kadar kortisol atau glukokortikoid (hormon yang dibuat oleh kelenjar adrenal) Lebih buruk. Penyebab peningkatan tahap kortisol berkaitan dengan kortikosteroid oral . Kortikosteroid oral dapat merawat pelbagai penyakit, termasuk penyakit radang. Apabila badan menghasilkan kortisol terlalu banyak, tahap kortisol juga meningkat. Dia menghidap sindrom Cushing. Tumor menghasilkan tahap hormon yang tinggi. Menyebabkan organ adrenal memasukkan kortisol. Dalam beberapa kes, osteoporosis mungkin mempunyai bonggol kerbau, yang dicirikan oleh penipisan dan kelemahan tulang. Kerbau kerbau itu sendiri tidak menyebabkan kesan sampingan yang serius, tetapi mungkin akibatnya. Kecuali penyebab kerbau kerbau adalah penyakit yang perlu dirawat, bonggol kerbau mungkin tidak diperlukan. Ini bergantung pada penyebabnya dan mungkin termasuk perubahan dalam diet atau senaman, pembedahan, atau terapi hormon untuk tumor yang mendasari. Tanduk kerbau boleh menjadi tanda penyakit serius. Ini menyebabkan badan anda mengeluarkan hormon kortisol terlalu banyak. Sekiranya anda mempunyai benjolan yang tidak dapat dijelaskan di bahu anda, segera dapatkan rawatan perubatan.

RINGKASAN: Ketika lemak terkumpul di bahagian belakang leher, benjolan akan terbentuk di belakang bahu, juga disebut bonggol kerbau. Keadaan ini tidak semestinya serius. Tumor, kista, dan pertumbuhan tidak normal yang lain juga dapat terbentuk di bahu dan membentuk bonggol. Bonggol itu mungkin disebabkan oleh kelengkungan tulang belakang. Anda harus selalu berbincang dengan doktor mengenai perubahan fizikal di leher.

Gejala Berlaku Dengan Kerbau Kerbau:

Kerbau kerbau boleh disertai dengan gejala lain yang menunjukkan kortisol berlebihan, termasuk jerawat, sakit belakang, lebam mudah, perubahan mood, gula darah tinggi, pertumbuhan rambut yang berlebihan, dahaga, gas dan muka, kerap membuang air kecil, dan gangguan toleransi glukosa, darah tinggi gula lemak. Tekanan darah ( hipertensi ), perubahan kitaran haid, kegemukan, wajah berbentuk bulan, kulit lemah, penipisan (penurunan kekuatan kulit bulan).

Simptom-simptom lain yang mungkin berkaitan dengan Buffalo Hump:

Humpback bison bunch boleh disertai dengan gejala yang berkaitan dengan osteoporosis, termasuk kyphosis atau scoliosis (kelengkungan tulang belakang). Gejala yang mungkin menunjukkan penyakit serius Dalam beberapa kes, bonggol kerbau mungkin muncul, disertai dengan gejala lain, yang menunjukkan penyakit serius yang mungkin memerlukan penyelidikan segera. Sekiranya anda atau sesiapa sahaja yang mempunyai bonggol kerbau dan gejala serius lain, segera dapatkan rawatan perubatan, termasuk pembengkakan wajah atau pertumbuhan rambut yang berlebihan (gejala sindrom Cushing); tekanan darah tinggi (darah tinggi).

Apa yang Menyebabkan Kerbau Kerbau?

Kerbau kerbau mungkin berlaku kerana banyak sebab, tetapi biasanya disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon atau pengumpulan lemak yang berlebihan . Dosis tinggi ubat-ubatan tertentu (seperti steroid atau gangguan endokrin) boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormon. Sindrom Cushing mungkin disebabkan oleh proses tidak normal dalam tubuh, seperti ketika kelenjar adrenal menghasilkan terlalu banyak kortikosteroid akibat tumor adrenal. Ini lebih biasa pada kanak-kanak. Penyebab asas sindrom Cushing paling kerap berlaku pada orang dewasa. Kerongkongan kerbau juga boleh disebabkan oleh kegemukan dan dapat diperburuk oleh osteoporosis, yang merupakan keadaan penipisan dan tulang yang lemah.

Apakah punca bonggol di bahu anda?

Penyakit atau ubat boleh menyebabkan bonggol bahu. Ia boleh terdiri daripada format berikut: dalam tulang jangka panjang Dalam gangguan kualitatif , kesan sampingan ubat preskripsi (seperti yang digunakan untuk merawat obesiti, sindrom Cushing (penyakit jarang di mana tubuh juga menggunakan sebahagian besar hormon kortisol) ), osteoporosis (sejenis penipisan tulang) Kesan sampingan penyakit ini) Penyakit tulang rapuh boleh menyebabkan tulang nipis secara tidak normal. Wanita menopaus dan orang tua lebih berisiko mendapat penyakit ini. Keupayaan badan mereka untuk menyerap kalsium berkurang. Osteoporosis boleh menyebabkan kecacatan. Ini adalah Cushing. Gejala sindrom kyphosis. Keadaan ini boleh menyebabkan kegemukan di atas pinggang, jerawat , sakit kronik, kitaran haid yang tidak teratur, dan perubahan libido. Seiring dengan perubahan otot dan tulang yang lain (seperti penipisan tulang dan kelemahan otot), sindrom Cushing juga boleh menyebabkan lemak terkumpul di bahagian belakang leher.

Kesan Perubatan Punca Kerbau Kerbau:

Punca bonggol kerbau. Kerbau kerbau juga disebabkan oleh penyebaran ubat-ubatan berikut: 1: Ubat sindrom penyakit imun (keturunan) yang selamat (lipodystrophy) 2: Kortison 3: Hidrokortison 4: Prednisone

Punca Endokrin Kerbau Kerbau:

Buffalo Hump juga mungkin disebabkan oleh masalah endokrin (kelenjar), termasuk hiperplasia adrenal (pertumbuhan kelenjar adrenal), pembengkakan kelenjar adrenal, sindrom Cushing (keadaan di mana badan mengeluarkan kortisol terlalu banyak), atau disfungsi hipofisis .

Sebab yang teruk atau mengancam nyawa kerbau kerbau:

Dalam beberapa keadaan, bonggol kerbau mungkin merupakan gejala penyakit serius atau mengancam nyawa yang memerlukan penyelidikan segera. Keadaan ini merangkumi tumor kelenjar adrenal atau hipofisis.

Apa kesukaran bungkuk kerbau?

Bulu kerbau itu sendiri tidak menyebabkan komplikasi serius, tetapi boleh membuat anda kelihatan malu atau tidak berpuas hati. Perubahan dalam diet dan senaman dapat membantu anda mengawal bonggol kerbau. Anda mungkin telah mengambil ubat itu, dan rancangan rawatannya mungkin berubah. Oleh kerana bonggol kerbau mungkin merupakan tanda penyakit serius, jika tidak dirawat, ia boleh menyebabkan komplikasi serius dan kerosakan kekal. Pastikan untuk mengikuti rancangan rawatan yang dirancang khas oleh doktor dan risiko komplikasi yang mungkin berlaku (seperti patah tulang, diabetes, dan osteoporosis). Adakah ia membantu? 165 Endokrinologi dan Metabolisme C. Lloyd III, MD, Flow Cytometer Dikemas kini baru-baru ini: 13 Disember 2020, Alat ini tidak memberikan nasihat perubatan. Ia hanya digunakan untuk memberi maklumat. Ia tidak dapat menggantikan nasihat, analisis, atau terapi perubatan pakar. Semasa mendapatkan rawatan berdasarkan apa yang anda baca di laman web, jangan abaikan nasihat perubatan profesional. Hubungi doktor anda atau segera hubungi 911. Periksa pautan. Ketahui cara merawat diabetes endokrin dan metabolik 9. Cubalah insulin sebelum usia 8. Lima perkara yang harus anda ketahui mengenai penyakit Graves Lima perkara yang harus anda ketahui mengenai penyakit tiroid dan mata Depresi Diabetes Hipoglikemia Mata Kering Parkinson's Disease-Disease.

Pilihan terapi bonggol kerbau biasa digunakan untuk menangani bonggol kerbau dengan menggunakan gangguan yang mendasari. Dalam beberapa kes, pembedahan plastik dapat membuang simpanan lemak. Namun, jika penyebabnya tidak dihapuskan, unta akan kembali ke puncak. Bincangkan penyesuaian dos atau rawatan dengan doktor anda. Jangan berhenti mengambil ubat preskripsi tanpa persetujuan doktor anda. Sekiranya bonggol disebabkan oleh kegemukan, diet dan senaman dapat disembuhkan.

Bagaimana diagnosis kerbau kerbau?

Pakar bedah anda hanya dapat mendiagnosis bonggol kerbau dalam ujian fizikal. Walaupun begitu, anda masih perlu meminta ujian untuk mengetahui sebab bonggol itu. Untuk memulakan proses ini, doktor anda akan bertanya mengenai sejarah perubatan anda dan sebarang gejala lain yang anda alami. Beberapa ujian biasa termasuk:

  • analisis jisim tulang
  • pemeriksaan darah
  • imbasan tomografi berkomputer (CT)
  • Pengimejan resonans magnetik (MRI)
  • Sinaran Elektromagnetik Frekuensi Tinggi Energik (X-ray)

Pencegahan:

Tidak ada kaedah yang dijamin untuk mencegah perkembangan firasat di punggung anda, tetapi anda boleh mengambil beberapa langkah untuk mengurangkan risiko perkembangannya. Ambil kalsium dan vitamin D yang disyorkan setiap hari untuk melindungi diri anda daripada osteoporosis. Sekiranya anda mempunyai penyakit yang tidak dapat memperoleh kalsium dari makanan, doktor anda mungkin akan menetapkan suplemen kalsium. Anda juga boleh mendapatkannya dalam talian. Anda harus kerap bersenam untuk mengurangkan risiko penipisan tulang dan kegemukan, dan menjaga diet yang sihat: jika anda menopaus atau berumur lebih dari 51 tahun, pengambilan kalsium harian anda akan meningkat dari 1.000 mg hingga 1.800 mg. Sebelum meningkatkan pengambilan kalsium anda, pastikan anda berjumpa doktor terlebih dahulu, terutamanya jika anda mengambil ubat atau mempunyai riwayat keluarga osteoporosis.

Potensi komplikasi:

Sebilangan besar komplikasi disebabkan oleh penyakit atau keadaan tertentu yang menyebabkan benjolan meningkat, menyukarkan leher untuk condong ke belakang, dan juga ketika cuba memutar kepala ke kiri dan ke kanan Akan menimbulkan masalah. Bungkuk semacam ini jarang menyakitkan. Oleh itu, jika anda merasa sakit, sila beritahu doktor anda dengan segera. Sebilangan orang mungkin merasa tertekan atau bimbang tentang hal ini. Sekiranya anda mengalami peningkatan tekanan atau gejala kemurungan, sila hubungi doktor anda untuk membincangkan pilihan rawatan.

Apa itu Buffalo Hump? Bagaimana merawat?

Buffalo Hump (Buffalo Hump) adalah nama yang lebih memalukan, menjadikan orang merasa lebih sakit. Bison atau bonggol janda (atau bahagian belakang leher leher dalam perubatan) adalah penyakit di mana lemak berkumpul di antara bahu dan bahagian bawah leher. Orang dengan penyakit ini sering keliru tentang bagaimana penyakit ini mempengaruhi postur dan penampilan mereka. Tetapi pembengkakan kerbau mungkin cukup serius daripada hanya mencederakan kulit. Ini adalah tanda ketidakseimbangan hormon. Selepas carian pantas di Google, anda akan mendapati bahawa kerbau kerbau biasanya berkaitan secara langsung dengan sindrom Cushing, yang merupakan penyakit kronik ketidakseimbangan hormon kortisol. Ia juga boleh disebabkan oleh ubat steroid yang merawat reaksi autoimun dan keradangan. Atau, apabila metabolisme dan pelbagai fungsi tubuh tidak seimbang, ia mungkin dihasilkan oleh badan itu sendiri. Sekiranya anda mengesyaki bahawa bonggol kerbau anda sangat sakit, segera hubungi doktor keluarga anda dan minta penilaian dan jadual hormon. Cara lain untuk mendapatkan petunjuk adalah dengan memperhatikan sama ada anda mengalami gejala lain, seperti B. Pengurangan berat badan pada kaki, keletihan, kemurungan ringan, penipisan kulit dan lebam yang mudah, kenaikan berat badan di perut dan muka. Oleh kerana gejala ini mungkin berkaitan dengan banyak masalah lain, lebih baik berjumpa doktor. Kerbau kerbau merangkumi postur tubuh yang lemah, osteoporosis (penipisan tisu tulang), kerentanan genetik, menopaus, melahirkan anak, tidak menyokong penyusuan, kegemukan, peningkatan berat badan yang kerap, dan kifosis. Dalam kebanyakan kes, mereka adalah gabungan beberapa daripadanya. Biasanya, wanita akan melihat bonggol kerbau beberapa bulan selepas melahirkan dan mendapati ibu dan nenek mereka mengalami perkara yang sama. Dalam kes lain, pelanggan mungkin mengatakan bahawa dia berada dalam posturnya selama beberapa tahun dan telah mengalami kyphosis. Ditambah dengan kerja fizikal yang keras dan kenaikan berat badan baru-baru ini, ini mengakibatkan pembentukan lemak di antara bahunya. Apa pendapat anda mengenai Buffalo Hump ? Hubungi doktor anda terlebih dahulu untuk mengatasi masalah serius. Saya tahu, saya tahu, saya pernah mengatakannya sebelumnya, tetapi sangat, sangat penting! Pengesanan awal sindrom Cushing dapat membantu anda mengelakkan komplikasi kesihatan yang serius pada masa akan datang. Setelah kami menolaknya, kami dapat mempertimbangkan pilihan yang ada, dua di antaranya adalah latihan sedot lemak dan pembetulan postur yang paling biasa. Seperti prosedur pembedahan lain, sedot lemak juga mempunyai risiko kesihatan yang serius. Masalah lain ialah sedot lemak melibatkan penyingkiran sejumlah besar tisu sekaligus. Ia seperti bahagian badan anda yang hilang begitu sahaja! Oleh itu, dalam banyak kes, tubuh mula menjana semula tisu yang sama, kadang-kadang dua kali lebih cepat, sehingga bonggol dipulihkan, kadang-kadang bahkan lebih teruk daripada sebelumnya. Okey, bersenam kan? Tidak juga. Latihan dan pembetulan postur adalah baik dan bermanfaat, bukan hanya untuk pesakit kerbau Buffalo tetapi juga untuk semua masalah postur. Masalah dengan keadaan ini adalah bahawa walaupun anda melakukan senaman terbaik setiap hari dan berjumpa dengan pelatih seminggu sekali, tisu lemak yang degil tidak dapat berfungsi dengan baik. Mereka hilang selepas seminggu atau sebulan.

Apakah penyelesaian terbaik? Penyelesaian terbaik yang saya temui setakat ini adalah gabungan rawatan praktikal yang sangat mudah dan tidak selesa, tetapi sangat cepat dan bermanfaat apabila digabungkan dengan pembetulan postur. Sukan apa pun. Oleh itu, anda boleh menggunakan kedua-dua kaedah pada masa yang sama. Ia tidak invasif dan selamat dan dapat memendekkan prosesnya. Dalam kebanyakan kes, perubahan akan dapat dilihat segera setelah pertemuan pertama, dan maklum balasnya sangat luar biasa. Tempoh rawatan bergantung kepada beberapa faktor yang mempengaruhi faktor tertentu. Bonggol kerbau tidak semudah bonggol. Ia mempunyai banyak sebab, faktor, dan pilihan rawatan yang berbeza, seperti yang terbaik untuk memulakan pemeriksaan rawatan setelah berunding dengan ahli terapi untuk mengesahkan masalah. Setelah menghilangkan bahaya yang berpotensi ini, kami mendapati bahawa terapi konservatif yang menggabungkan terapi hands-on dan latihan yang diresepkan khas dapat memberikan hasil yang terbaik, cepat dan paling selamat.

Bagaimana untuk melepaskan diri dari tabiat kerbau yang sederhana?

Kerbau kerbau adalah sejumlah besar lemak yang terbentuk di punggung atas antara bahu, yang mungkin disebabkan oleh peningkatan kadar kortisol atau glukokortikoid (hormon yang dihasilkan oleh kelenjar adrenal) dalam darah. Kortikosteroid oral adalah penyebab biasa peningkatan kadar kortisol. Sindrom Shrub, penyakit yang mempengaruhi kelenjar pituitari; dan osteoporosis, yang dicirikan oleh penipisan dan kelemahan tulang. Sekiranya penyebab asas kerbau bukanlah penyakit yang dapat disembuhkan, mungkin tidak diperlukan untuk merawat bonggol kerbau. Sebagai tambahan kepada rawatan yang disyorkan oleh doktor, anda juga dapat mengurangkan jumlah pukulan kerbau dengan mengubah gaya hidup anda. Contohnya, diet sihat yang mengandungi kalsium dan vitamin D dapat membantu menguatkan tulang. Menurunkan berat badan untuk mengurangkan kegemukan yang berkaitan dengan kegemukan. Mandi air panas atau urutan boleh melegakan sakit sendi dan otot.

Adakah pelbagai varian Buffalo Humpback Whale Syndrome, Madelung's Disease, dan Symmetric Lipomatosis adalah gangguan metabolik yang sama?

Sindrom ini telah dijelaskan pada pesakit HIV yang menerima penghambat protease. Lipomatosis simetri (kerah Madelung), perubahan metaboliknya serupa dengan perencat protease. Penyebab penyakit Madelung belum dijumpai, dan dipercayai berkaitan dengan penyakit mitokondria. Seperti penyakit Madelung, lipomatosis multi-simetri dicirikan oleh adanya lipoma pada tisu subkutan leher, otot deltoid, dada, perut, dan punggung bawah. Lipomatosis simetri berganda juga berkaitan dengan pengambilan alkohol, dislipidemia, dan intoleransi glukosa. Menariknya, pesakit dengan lipomatosis simetri poli mempunyai ketahanan terhadap insulin yang disebabkan oleh hipertrigliseridemia alkohol. Pesakit HIV yang mengambil perencat protease mengalami kekurangan zat makanan, yang dicirikan oleh kegemukan pusat dan kehilangan lemak perifer, dislipidemia, intoleransi glukosa, dan ketahanan insulin. Lebih daripada 50% pesakit yang mengambil protease inhibitor setelah satu tahun rawatan akan mengalami hipertrigliseridemia. Inhibitor transkripase terbalik dapat menyekat polimerase γ-DNA mitokondria dengan analog nukleosida dan dapat menurunkan fosforilasi oksidatif, yang membawa kepada perubahan metabolik , seperti perubahan yang berlaku pada beberapa penyakit lipid simetri. Dapat diandaikan bahawa patogenesis yang sama dapat menyebabkan pengumpulan lemak di leher dan tisu subkutan yang berdekatan dalam pelbagai keadaan klinikal (seperti sindrom kerbau kerbau, lipomatosis simetri berganda, dan penyakit Madelung). Tisu adiposa coklat. Lipolisis menurun mungkin berkaitan dengan gangguan metabolisme mitokondria pada tisu adiposa coklat. Tisu adiposa memainkan peranan penting dalam keseimbangan tenaga mamalia, bukan sahaja sebagai penyebar lipid (tisu adiposa putih) tetapi juga sebagai agen penyebaran tenaga (tisu adiposa coklat). Protein), sel lemak coklat menghasilkan haba. Pada trimester terakhir kehamilan, protein dipisahkan dalam sel lemak. Sepanjang paksi leher, antara bilah bahu, dan sekitar ginjal. Protein yang tidak mengikat menurun dengan cepat semasa kelahiran dan hilang sepenuhnya pada masa dewasa. Lipoma multisimetrik lebih kecil daripada lipoma tisu adiposa putih dan tidak wujud dalam bentuk vesikel tunggal seperti sel lemak tisu adiposa coklat manusia yang lebih besar. Dalam warna coklat daripada adiposit putih, ciri morfologi tertentu yang terdapat pada adiposit prekursor dengan lipomatosis simetri berganda lebih cenderung muncul dalam warna coklat. Kami percaya bahawa dua jenis tisu adiposa memainkan peranan yang berbeza dalam sindrom lipodistrofi: satu jenis tisu adiposa terlibat dalam pengumpulan trigliserida. Jenis tisu adiposa lain terlibat dalam mobilisasi lipid. Lemak terkumpul dalam sel-sel lemak "coklat" yang menghalang sel darah putih. Sama seperti sindrom Cushing. Oleh kerana pemisahan tisu adiposa coklat antara RNA messenger dan protein tidak dapat disahkan dalam penyakit Madelung, lesi lipoma simetri berganda bukanlah tisu adiposa coklat yang berfungsi. Ia dianggap sebagai varian khas lipomatosis polisimetri (juga disebut penyakit Madelung). Fokus penyelidikan adalah pemeriksaan histopatologi dan ultrastruktur tisu lemak di leher dan di antara bahu.

Kaedah pembedahan untuk membetulkan bonggol kerbau:

Liposuction atau teknik pembedahan lain boleh digunakan untuk menghilangkan bonggol kerbau. Keberkesanan prosedur ini telah menimbulkan idea yang berbeza dalam komuniti pakar bedah plastik. Walau bagaimanapun, kebanyakan kes bergantung pada ukuran dan sebab operasi. Bulu kerbau biasanya diletakkan dengan wajah pesakit ke bawah, kemudian bonggol itu dibius dengan cairan pembengkakan dan lemak disedut dengan kanula.

Humpektomi kerbau bukan pembedahan:

Walaupun banyak pakar bedah plastik percaya bahawa sedot lemak adalah prosedur yang wajar untuk menghilangkan edema kerbau, masyarakat masih menganjurkan promosi pilihan bukan pembedahan. AirSculpt® yang dikembangkan oleh Elite Body Sculpture adalah kaedah bukan pembedahan terkemuka di pasaran untuk menghilangkan edema bonggol. kenapa? Oleh kerana tidak memerlukan anestesia umum, pisau bedah, akupunktur, atau jahitan, anda boleh berdiri tegak tanpa mengetatkan bahu.

Kesimpulan:

Apabila lemak berkumpul di leher, ia membentuk tubercle humeral, juga disebut tuberkul kerbau. Keadaan ini tidak semestinya serius, kerana tumor, sista, dan pertumbuhan tidak normal yang lain juga boleh terbentuk di bahu dan membentuk ketulan. Bulu kerbau adalah pengumpulan lemak di antara bahu. Ia bukan penyakit serius dari segi perubatan; oleh itu, anda mungkin mahu menghapusnya kerana alasan estetik semata-mata. Walau bagaimanapun, ini hanya berlaku apabila ia bukan tumor, kista, atau bentuk pertumbuhan tidak normal yang lain. Dalam beberapa kes, bonggol kerbau mungkin muncul kerana postur yang tidak betul. Dalam kes yang teruk, bonggol kerbau bahkan boleh mempengaruhi kemampuan anda berjalan dan seimbang. Mengambil ubat tertentu boleh menyebabkan nodul kerbau. Sekiranya anda didiagnosis menghidap penyakit Cushing, terlalu banyak kortisol juga boleh menyebabkan nodul kerbau.

Soalan Lazim:

S1: Adakah Sidang Kemuncak Unta Kerbau telah hilang? J: Wilson memberi amaran bahawa bonggol janda tidak akan hilang semalaman. Anda mungkin memerlukan masa yang lama atau bahkan berbulan-bulan untuk menyelesaikan masalah anda sendiri. Lebih-lebih lagi, jika anda menunggu terlalu lama, hampir mustahil untuk menyingkirkannya sepenuhnya. Sekiranya anda fikir anda mempunyai firasat balu, sila berbincang dengan doktor mengenai pilihan rawatan dan rawatan anda.

S2: Apakah penyebab bonggol kerbau? J : Benjolan kerbau mungkin berlaku kerana banyak sebab, tetapi biasanya disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon atau pengumpulan lemak yang berlebihan. Dosis tinggi ubat tertentu (seperti steroid) atau gangguan endokrin (seperti sindrom Cushing) boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormon.

S3: Bagaimana cara menyembuhkan bonggol kerbau? J: Selain rawatan yang disyorkan oleh doktor, anda juga dapat mengurangkan bonggol kerbau dengan mengubah gaya hidup anda. Contohnya, diet kalsium dan vitamin D yang betul dapat menguatkan tulang.

S4: Berapa kos untuk mengeluarkan bonggol kerbau itu? J: Berapakah kos untuk mengeluarkan firasat kerbau? Kos bergantung pada kaedah dan kawasan yang akan diproses. Liposuction standard: Lebih kurang US $ 2,500 (termasuk).

S5: Apa yang menyebabkan kerbau itu bonggol? J: Penambahan berat badan yang normal akan menyebabkan pengumpulan lemak yang halus ini, yang disebut kerbau kerbau, tetapi ini biasa terjadi pada pasien Cushing.

S6: Apa yang menyebabkan pembalut lemak di bahagian belakang leher? J: Pelapik ini juga disebut bonggol kerbau. Pengumpulan lemak antara tulang bilah bahu membawa kepada pembentukan bonggol di leher. Ubat yang digunakan orang untuk merawat HIV dan sindrom Cushing boleh menyebabkan lemak terkumpul di bahu mereka.

S7: Adakah bonggol kerbau diwarisi? J: Ini paling biasa terjadi pada wanita pascamenopause, dan juga sering terjadi pada gadis-gadis muda ketika disebut "firasat janda. Kadang-kadang, kyphosis adalah penyakit kongenital yang dapat menampakkan diri pada kanak-kanak berusia antara 10 hingga 15 tahun sebagai penyakit genetik, manifestasi kyphosis Scheuermann.

S8: Adakah bonggol kerbau biasa? J: Adalah biasa bagi wanita untuk mengalami bonggol kerbau beberapa bulan setelah melahirkan, dan adalah perkara biasa bagi ibu dan nenek untuk mengalami perkara yang sama. Dalam kes lain, pelanggan mungkin mengatakan bahawa dia telah berada dalam posturnya selama bertahun-tahun dan akibatnya mungkin mengalami kifosis.

Q9: Adakah tekanan menyebabkan ikan paus kerbau? Tahap kortisol yang tinggi boleh menyebabkan pengagihan semula lemak, terutama di bahagian dada dan perut dan wajah yang bulat. Apabila lemak berkumpul di leher dan bahu, ia akan membesar.

S10: Apa yang menyebabkan lemak leher? J: Sekiranya anda tidak dapat mengekalkan berat badan yang normal, lemak akan terkumpul di pelbagai bahagian badan anda dari masa ke masa. Kaki dan leher. Seiring bertambahnya usia, kulit di kawasan ini juga akan kendur, menyebabkan kulit longgar di leher.