Definisi & Makna:

  • Bank Bulge Bracket adalah bank pelaburan keempat dan terbesar. Ia menyediakan semua perkhidmatan kepada bakal pelanggannya termasuk M & As, Modal ekuiti dan hutang, Pengurusan Aset dan Penyusunan Semula.

  • Bulge Bracket bank adalah syarikat perbankan pelaburan multinasional yang menawarkan pelbagai jenis pembiayaan dan khidmat nasihat kepada pelanggannya. Ia membuat kontrak bernilai $ 1 Billion atau lebih tinggi.

  • Bank yang mengekalkan portfolio pelanggan terbesar termasuk organisasi besar, syarikat dan kerajaan.

  • Jenis bank pelaburan yang mengumpulkan modal untuk pelanggan terbesar, tetapi bukan hanya itu, ia juga membantu mereka mengambil keputusan pelaburan .

Makna:

Bulge Bracket Bank adalah bank pelaburan jenis keempat yang terbesar di alamnya. Tidak seperti butik Regional atau Elite, ia menyebarkan rangkaian perkhidmatannya ke seluruh dunia. Ini adalah kumpulan perbankan yang paling terkenal dan berprestij di seluruh dunia. Semua bank pelaburan besar seperti JPMorgan, Goldman Sachs, mempunyai kaitan dengan jenis ini. Ukuran perjanjian yang ditanganinya melebihi $ 1 bilion, yang mengesahkan sifatnya yang luas. Bank braket bon mempunyai pelbagai pejabat dan kakitangan tertinggi di semua negara di dunia. Mereka menyokong syarikat gergasi termasuk badan awam, swasta dan kerajaan. Perkhidmatan mereka merangkumi penyelesaian pembiayaan dan nasihat. Bank bugle bracket tidak hanya memberikan sejumlah besar modal kepada klien untuk keperluan relatif mereka, mereka juga memberi nasihat kepada mereka mengenai pengambilan keputusan pelaburan; yang bermaksud, mereka memberitahu pelanggan peluang mana yang terbaik dari mereka dan seberapa menguntungkan pulangan itu. Sebagai contoh, penyelidikan keselamatan ekuiti dan hutang, perkhidmatan pengurusan Aset , pemodelan kewangan dan perkhidmatan perundingan untuk Penggabungan dan Perolehan , Perkhidmatan penyusunan semula .

Sinonim:

Bulge bracket, Bulge bracket, Bulge bracket bank, Bulge bracket bank pelaburan, Bank Pelaburan Perkhidmatan Penuh, BB

Contoh:

JP Morgan Chase, Bank of America Merrill Lynch, Goldman Sachs, Barclays Capital, Credit Suisse, Deutsche Bank, USB Group, Morgan Stanley, BofA Securities.

Jenis lain: