Perniagaan adalah persediaan sebagai gabungan atau bahan yang sibuk dengan perniagaan, hari hadiah, atau tuan berjaya. Perniagaan akan menjadi elemen pendorong keuntungan kewangan atau mereka akan menjadi gabungan bukan keuntungan yang berfungsi untuk memenuhi misi amal atau tambahan penjelasan sosial.

Artikulasi "perniagaan" juga merujuk kepada usaha dan aktiviti orang yang teratur untuk membuat dan menjual kerja dan barang untuk keuntungan. Perniagaan sifar dari satu kepunyaan kepada keseluruhan persatuan AN. satu atau dua garis teori dijamin dengan memahami hubungan perniagaan bersama petunjuk progresif, spekulasi gabungan, dan organisasi yang sangat diperlukan .

KONSTRUK PERNIAGAAN:

Oleh dan besarnya, perniagaan dimulakan dengan rancangan perniagaan (pemikiran) dan reputasi. Bergantung pada pemikiran perniagaan, pengukuran matematik yang diaplikasikan secara luas mungkin diperlukan untuk membuat pemikiran Anda jika mengolah semula pemikiran menjadi perniagaan masuk akal dan jika perniagaan akan menyampaikan harga kepada pembeli. Nama perniagaan mungkin merupakan sumber penting utama firma; pemikiran yang berhati-hati seharusnya cenderung semasa memilihnya. Perniagaan yang beroperasi di bawah nama rekaan harus didaftarkan dengan negeri.

Perniagaan seringkali tersusun setelah kemajuan perniagaan diatur, yang mungkin merupakan laporan yang benar yang menyatakan objektif dan tujuan perniagaan, dan prosedurnya akan mencapai tujuan dan sasaran. Rancangan perniagaan adalah sangat asas setelah memperoleh wang tunai untuk memulakan tugas.

Tentukan pembinaan perniagaan yang sah. Bergantung pada jenis perniagaan, perlu mendapatkan geran, mematuhi keinginan pendaftaran, dan memperoleh lesen untuk bekerja secara sah. Di berbagai negara, perkongsian dipandang sebagai orang yuridis, yang menyiratkan bahawa perniagaan akan menuntut harta, memikul kewajiban, dan disaman di pengadilan.

REKA BENTUK PERNIAGAAN:

Sebilangan besar perniagaan mengatur diri mereka di sekitar rantai kepentingan atau pentadbiran, di mana sahaja jawatan dalam syarikat telah mengetahui pekerjaan dan tanggungjawab. pembinaan terkenal terkenal merangkumi kepemilikan tunggal, organisasi, perusahaan, dan organisasi berisiko terhad (LLC), dengan kepemilikan tunggal adalah yang paling biasa.

Kepemilikan tunggal, seperti namanya, mungkin merupakan perniagaan yang dimiliki dan diusahakan oleh individu tradisional yang bersendirian. tidak ada pembahagian yang sah antara perniagaan dan oleh itu pemiliknya; penilaian dan kewajiban sah perniagaan adalah hak milik pemiliknya.

Organisasi mungkin merupakan persatuan perniagaan antara minimum 2 orang Agensi Bangsa-Bangsa Bersatu yang menjadi sebahagian untuk membimbing perniagaan. setiap pembantu menyumbang aset dan wang untuk perniagaan dan tawaran dalam keuntungan dan kerugian perniagaan. Untung dan rugi biasa dicatatkan pada jenis penilaian setiap rakan.

Perkongsian mungkin merupakan perniagaan di mana sekumpulan orang bertindak sekaligus; selalunya, pemilik syarikat AN merupakan pelabur perdagangan perdagangan agensi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu untuk stok tradisional organisasi. Fusing perniagaan melepaskan pemilik tanggungjawab kewangan komitmen perniagaan; tetap, organisasi mempunyai peraturan penilaian yang sukar untuk pemilik perniagaan.

Oleh itu, struktur perniagaan yang baru (paling mudah diakses di WY pada tahun 1977 dan negeri yang berbeza sepanjang tahun 1990-an), organisasi tanggungjawab terhad (LLC), dapat diakses; j pembinaan ini oins pindahan manfaat koleksi AN persatuan dengan manfaat risiko terhad AN yang perusahaan.

PERINGKAT PERNIAGAAN:

Saiz perniagaan berbeza dari organisasi pekerja yang sangat sedikit bekerja, seperti restoran keluarga, hingga agregat dunia seperti General elektrik. perniagaan yang lebih besar mungkin menyediakan stok syarikat untuk membiayai aktiviti. Untuk kes ini, organisasi tersebut disenaraikan di pasaran terbuka dan mempunyai keterangan dan batasan urus niaga. Sekali lagi, perniagaan kecil mungkin sesuai dengan semua pengawal secara autonomi.

INDUSTRI PERNIAGAAN:

Organisasi mungkin menggambarkan perniagaannya dengan menghantar perniagaan di mana ia berfungsi. sebagai contoh, perniagaan tanah, perniagaan perniagaan, atau perniagaan pembuatan alas tidur di mana perniagaan akan wujud. Oleh kerana ungkapan "perniagaan" akan disenaraikan dengan tugas-tugas sehari-hari bahkan sebagai pengaturan keseluruhan perusahaan, istilah ini sering terbiasa menunjukkan pertukaran berkenaan dengan item dasar atau pentadbiran. sebagai contoh, ExxonMobil menjalankan perniagaan dengan memberi minyak.

KARAKTERISTIK PERNIAGAAN:

Terdapat pelbagai sifat perniagaan tetapi 10 yang utama digambarkan di bawahnya:

1. Aktiviti wang:

Perniagaan mungkin merupakan aktiviti penciptaan dan aliran tenaga kerja dan barang. Ia menawarkan pembukaan perniagaan di banyak wilayah seperti perbankan, jaminan, pengangkutan, pengembaraan, perdagangan, dan lain-lain. Ini adalah aktiviti kewangan yang disembuhkan dengan penciptaan utiliti untuk kepuasan kehendak manusia.

Ia menawarkan bentuk keuntungan kewangan kepada penduduk umum. Perniagaan menghasilkan jumlah pembukaan tenaga kerja sehingga kemajuan ekonomi yang agresif. Ia mencapai kemajuan mekanikal dan tunai negara.

2. Membeli-belah dan Menjual:

Kegiatan asas perniagaan adalah perdagangan. Perniagaan ini merangkumi perbelanjaan untuk bahan, kilang dan peralatan yang tidak diperbaiki, barang tetap, harta benda, dan lain-lain. Sekali lagi, ia menawarkan barang-barang yang sudah siap kepada pembeli, pengedar, peruncit, dan lain-lain. Perniagaan membuat banyak pekerjaan dan perkara kepada pelbagai bahagian Populasi umum.

3. Kerjasama yang tidak dapat dielakkan:

Perniagaan pastinya bukan satu perkembangan masa. itu komunikasi lembut penciptaan dan penyebaran tenaga kerja dan benda. Satu-satunya perdagangan yang tidak boleh disebut sebagai perniagaan. Perniagaan semestinya didorong untuk membuat dan memperoleh pulangan biasa.

Perniagaan harus terus diingat untuk aktiviti eksplorasi dan proses biologi untuk mendapatkan status. Kerangka penambahbaikan pesakit membantu meningkatkan kelebihan rumah.

4. Motif Keuntungan:

Manfaat mungkin menjadi petunjuk kemajuan dan kekecewaan perniagaan. ia adalah perbezaan antara pembayaran dan perbelanjaan perniagaan. matlamat asas perniagaan biasanya bercakap untuk mendapatkan tahap keuntungan yang dapat dicapai yang paling tinggi melalui penciptaan dan penawaran tenaga kerja dan perkara. ini adalah keseronokan dalam hipotesis. keuntungan masuk dalam semua kemungkinan sebagai input asas di sebalik semua perniagaan berjaya.

Manfaat diperlukan untuk ketekunan, peningkatan dan pembesaran perniagaan. Jelas setiap perniagaan membuat usaha untuk mengumpulkan keuntungan. Perniagaan mempunyai tujuan yang berbeza-beza namun menghasilkan keuntungan adalah matlamat asas bagi setiap perniagaan. ia diharapkan dapat membuat perubahan peristiwa kewangan.

5. Bahaya dan Ketidakpastian:

Bahaya digambarkan kerana kesan kelemahan yang timbul terhadap objektif perniagaan. Bahaya berkaitan dengan setiap perniagaan. Perniagaan diperkenalkan kepada 2 jenis bahaya, yang diinsuranskan dan yang tidak boleh diinsuranskan. bahaya yang diinsuranskan jelas.

Segmen yang jelas dapat dikendalikan sebahagiannya, sebagai contoh,

a) Cukai

b) pindaan mengikut jumlah pengaturan yang diharapkan

c) harga susunan dan barang

d) Harga overhed

e) Gaji

f) harga buruh dan barang yang dihebahkan

Unsur yang tidak konsisten merangkumi:

a) Perubahan contoh dan citarasa pembeli.

b) Kesan ekonomi asli kepada pelanggan.

c) Sebarang pergerakan mengejutkan yang dilakukan oleh lawan anda.

Penilaian dan oleh itu badan bahaya utama adalah penting untuk mengesahkan tindakan sebuah rumah. Keselamatan dan Risiko lembaga membantu dalam membatasi bahaya yang berkaitan dengan perniagaan.

6. Artistik dan Dinamik:

Perniagaan masa kini bersifat seni dan dinamik. rumah perlu kembali dengan masalah kreatif, pendekatan dan pemikiran untuk penciptaan dan pengangkutan tenaga kerja dan benda. Ia merancang untuk mendapatkan perkara baru, baru dan inovatif.

Seseorang harus bersikap artistik memikirkan cara perniagaan berjalan di bawah ini secara sistematik mengembangkan suasana kewangan, sosial dan kreatif. Perniagaan semestinya dimulai dengan hal-hal baru untuk memenuhi keinginan pembeli.

7. Tidak putus-putus pelanggan:

Masa perniagaan telah berubah dari usaha biasa kepada pemikiran semasa. Pada setiap hari, perniagaan menerima falsafah terancang pelanggan. tanggungjawab pelanggan adalah tanda sah setiap perkembangan kewangan.

Perniagaan masa kini percaya dapat memuaskan pembeli dengan memberikan masalah kualiti dengan perbelanjaan yang berpatutan. Ia menekankan pada keuntungan sama seperti kesetiaan pelanggan. pembeli senang apabila mereka mendapat tenaga penggerak yang sah untuk membeli.

Justifikasi perniagaan adalah membuat dan menahan pembeli. fleksibiliti untuk memahami dan memuaskan pembeli adalah bahagian terpenting untuk pencapaian perniagaan.

8. Aktiviti Sosial:

Perniagaan mungkin merupakan perkembangan kewangan. setiap perniagaan dan masyarakat bergantung. Perniagaan semasa berjalan dalam bidang komitmen sosial.

Perniagaan mempunyai komitmen terhadap populasi umum dan pada tahap ini ia memerlukan pertolongan pelbagai orang seperti dermawan kewangan, pekerja, pelanggan, bank, dan lain-lain dengan membuat stok di luar sana untuk pelbagai bahagian populasi umum, perniagaan dijalankan had sosial yang besar dan menyelesaikan masalah sosial. Perniagaan menginginkan sokongan dari pelbagai bahagian populasi umum untuk operasi yang betul .

9. Kawalan kerajaan:

Persatuan perniagaan tertakluk kepada pengurusan kerajaan. mereka harus bertahan untuk menyatakan standard dan peraturan yang disokong oleh kekuatan masyarakat umum. Pemerintah memastikan bahawa perniagaan didorong untuk sosial yang luar biasa dengan menjaga kemungkinan pentadbiran dan pengurusan dengan meminta dan mengubah undang-undang dan peraturan dari semasa ke semasa.

Beberapa pameran penting yang diperintahkan oleh pihak berkuasa awam termasuk:

I. Akta Persaingan, 2002

ii. Akta Pengurusan Pertukaran Baru, 1999

iii. Akta Suasana, 1986

iv. Akta firma India, 1956

v. Akta keselamatan pelanggan

10. penggunaan sumber secara optimum:

Perniagaan berfungsi dengan penggunaan sumber material dan bukan material negeri yang ideal dan mencapai kemajuan yang berkaitan dengan wang tunai. Kekurangan sumber digunakan sepenuhnya untuk menumpukan kekayaan kewangan dan memenuhi ketetapan dan kehendak pembeli.

GAYA KLASIFIKASI:

Jenis pergeseran pemilikan perniagaan oleh wad, namun satu atau dua elemen standard ada:

Perniagaan tunggal:

Hak milik tunggal, dalam keadaan apa pun dikenali sebagai peniaga tunggal, dipikat oleh satu individu dan bekerja untuk keuntungannya. Pemiliknya menjalankan perniagaan sendiri dan akan menulis ejen. Pemilik tunggal mempunyai kewajiban tak terbatas mengenai semua tanggungjawab yang dipimpin oleh perniagaan, sama ada atau tidak dari harga operasi atau keputusan terhadap perniagaan. Semua aset perniagaan mempunyai tempat dengan pemilik tunggal, termasuk, sebagai contoh, sistem komputer, stok apa pun, instrumen pembuatan, atau barang runcit, sama seperti barang yang dilindungi oleh satu-satunya pemilik.

Persatuan:

Sebuah persatuan mungkin merupakan perniagaan yang dipikat oleh sekitar 2 orang. Dalam pelbagai jenis persatuan, setiap aksen memiliki komitmen yang tidak terbatas untuk tanggungjawab yang dipimpin oleh perniagaan. 3 jenis persatuan yang didorong oleh pendapatan adalah organisasi am, organisasi terhad, dan perkongsian risiko terhad.

Perusahaan:

Pemilik persatuan mempunyai kewajipan terhad dan perniagaan mempunyai orang asli gantian daripada pemiliknya. Syarikat boleh dijamin oleh kerajaan atau elit, dan mereka dapat mengetahui sama ada untuk mendapatkan keuntungan atau sebagai persatuan yang tidak menguntungkan. Usaha elit dan berpendapatan didorong oleh penyokong kewangannya, yang memilih badan pentadbir untuk mengarahkan organisasi dan memilih kakitangannya yang berwibawa. Perhimpunan terpilih dan berpendapatan boleh diadakan secara diam-diam oleh sekumpulan individu kecil, atau diadakan secara tidak terpelihara, dengan ditukar dengan potongan pai yang dicatatkan di bursa saham.

Berguna:

Sering disarankan sebagai "kawasan setempat", yang menyenangkan adalah perniagaan tugas terhad yang dapat mengatur mengenai manfaat atau bukan untuk keuntungan. Perbezaan yang menyenangkan dari persatuan kerana ia mempunyai orang, bukan penyokong kewangan, dan mereka mempunyai kedudukan yang dinamik. Koperasi selalu dinamakan sama ada koperasi pelanggan atau koperasi pekerja. Koperasi sangat penting bagi cara berfikir kerajaan yang terkenal dengan wang.

Persatuan bahaya terkurung (LLC), gabungan tanggungjawab terhad, dan jenis persatuan perniagaan yang tegas lainnya melindungi pemilik atau penyokong kewangan mereka daripada kekecewaan perniagaan dengan bekerjasama di bawah bahan undang-undang alternatif dengan pengesahan sebenar tertentu. Sebaliknya, perniagaan atau individu yang tidak diperbadankan bekerja sendiri tidak dijamin.

Pertubuhan:

Asas adalah struktur di mana penglihatan perniagaan membeli hak untuk membuka dan menyimpan perniagaan dari syarikat yang lebih besar. Kepelbagaian di Amerika Syarikat tidak berkesudahan dan merupakan fenomena yang mengejutkan kewangan. Satu daripada dua belas perniagaan runcit di Amerika Syarikat diperluas dan 8 juta orang digunakan dalam perniagaan yang diperluas.

Persatuan yang terhad dengan jaminan:

Biasanya digunakan di mana persatuan dibentuk untuk tujuan bukan perniagaan, serupa dengan kelab atau motivasi yang dihormati. Orang-orang menjamin sebahagian keseluruhan (sebahagian besarnya kelihatan) keseluruhan jika persatuan tersebut mengalami pembubaran yang hancur, namun yang lain, mereka tidak mempunyai hak kewangan sama dengan persatuan tersebut. Pergaulan seperti ini biasa berlaku di England . Persatuan yang dibatasi oleh penegasan mungkin dengan atau tanpa modal saham.

Persatuan yang dibatasi oleh saham:

Jenis persatuan yang paling banyak dirasakan digunakan untuk perniagaan. Secara khusus, persatuan terbatas adalah "persatuan di mana bahaya setiap penyokong kewangan terhad kepada keseluruhan yang disumbangkan secara bebas" dengan persatuan menjadi "perwakilan organisasi yang paling terkenal." Pergaulan seperti ini biasa berlaku di England dan pelbagai negara berbahasa Inggeris. Persatuan yang dibatasi oleh tawaran boleh ditukar dengan persatuan pasaran terbuka atau persatuan yang dipegang secara halus

Persatuan yang dibatasi oleh jaminan dengan modal tawaran:

Komponen krimer, biasanya digunakan di mana persatuan dibentuk untuk tujuan bukan perniagaan, namun aktiviti persatuan hampir ditegakkan oleh penaja kewangan yang mengharapkan pulangan. Jenis pergaulan seperti ini mungkin sekarang tidak digariskan di UK, walau bagaimana rancangan permainan benar-benar ada dalam undang-undang agar mereka ada.

Persatuan tanggungjawab terhad:

"Sebuah persatuan yang disahkan secara sah dalam komunikasi eksplisit yang digambarkan oleh komitmen terbatas, ketua oleh orang atau ketua, dan halangan dalam kepemilikan bergerak", iaitu, struktur LLC LLC telah diberikan "hibrida" kerana ia "menggabungkan ciri-ciri usaha dan gabungan atau milik tunggal " . Seperti sebuah persatuan, ia mempunyai komitmen yang terbatas bagi orang-orang dari persatuan itu, dan seperti sebuah gabungan, ia "tentu saja melalui penilaian biaya kepada orang-orang" dan seharusnya "merosot setelah kematian atau muflis sebahagian".

Hubungan tanpa had dengan atau tanpa modal tawaran:

Komponen pelbagai jenis, persatuan di mana tugas orang atau penyokong kewangan untuk komitmen (menjangkakan ada) persatuan tidak terhad. Untuk keadaan sekarang, garis panduan persatuan tidak memberi kesan. Jenis organisasi yang lebih biasa adalah:

Organisasi yang dibentuk oleh paten huruf:

Sebilangan besar perkongsian dengan paten surat adalah syarikat tunggal dan bukan organisasi kerana istilah ini umumnya dilihat sekarang.

Organisasi kontrak:

Sebelum berlakunya enakmen organisasi semasa, ini adalah organisasi tunggal. Pada masa ini mereka biasanya tidak biasa, kecuali organisasi yang sangat lama yang benar-benar mendapat (di antaranya terdapat banyak, terutamanya banyak bank Inggeris), atau budaya semasa yang memenuhi kemampuan separuh pentadbiran (misalnya, Bank of England adalah syarikat yang dirangka oleh kontrak lanjutan).

Organisasi undang-undang:

Tidak biasa hari ini, organisasi tertentu telah dibentuk oleh resolusi swasta yang diluluskan dalam bidang penting.

Perhatikan bahawa "Ltd setelah nama organisasi bermaksud organisasi terhad, dan PLC (organisasi terhad awam) menunjukkan bahawa tawarannya dipegang secara meluas." Dalam ucapan yang sah, pemilik organisasi selalu disebut sebagai "individu". Dalam organisasi yang dibatasi atau tidak dibatasi oleh saham (dibingkai atau disatukan dengan modal tawaran), ini akan menjadi pelabur. Dalam organisasi yang dibatasi oleh jaminan, ini akan menjadi penaja jamin. Beberapa wad laut telah membuat organisasi jenis laut yang luar biasa dalam usaha menarik perniagaan untuk kawasan mereka . Model menggabungkan "organisasi portfolio terpencil" dan organisasi alasan terhad.

Bagaimanapun, terdapat banyak subklasifikasi jenis organisasi yang dapat dibentuk dalam bangsal yang berlainan di planet ini. Organisasi juga sekarang dikenali sebagai organisasi awam dan perniagaan persendirian untuk tujuan undang-undang dan pentadbiran. Organisasi awam adalah organisasi yang tawarannya dapat diperdagangkan di pasar terbuka, secara teratur (walaupun tidak secara umum) pada perdagangan saham yang memaksa keperluan pengeposan / Peraturan Penyenaraian berkenaan dengan saham yang diberikan, pertukaran tawaran dan isu penawaran yang akan datang untuk membantu dengan menyokong kedudukan perdagangan atau pasaran perdagangan tertentu. Perniagaan milik swasta tidak diperdagangkan pada bahagian pasaran terbuka, dan sering kali mengandungi batasan pergerakan penawaran. Dalam bidang tertentu, perniagaan milik swasta mempunyai jumlah pelabur yang paling banyak.

Organisasi induk adalah organisasi yang memiliki stok demokratik yang mencukupi di firma lain untuk mengawal eksekutif dan tugas dengan mempengaruhi atau memilih direktoratnya; organisasi seterusnya dianggap sebagai pembantu organisasi induk. Makna organisasi induk berbeza mengikut lokasi, dengan definisi biasanya dicirikan melalui undang-undang yang menguruskan organisasi dalam bidang itu.

KLASIFIKASI PERNIAGAAN:

Perniagaan dikelaskan dalam syarat berikut:

 1. Pertanian, seperti penjinakan ikan, makhluk, dan binatang peliharaan, sama seperti perniagaan kayu, minyak dan perlombongan yang memisahkan aset tetap dan bahan mentah, seperti kayu, petrol, gas petroleum, logam, tanaman atau mineral.

 2. Perniagaan pentadbiran monetari merangkumi bank, firma pemodal, persatuan kredit, kad caj, agensi insurans, organisasi sumber dan spekulasi, misalnya, firma bernilai swasta, rizab bernilai swasta, amanah usaha tanah, rizab kelimpahan berdaulat, rizab faedah, aset bersama, senaraikan aset, dan dana bersama, perdagangan saham, dan organisasi yang berbeza yang menghasilkan keuntungan melalui spekulasi dan eksekutif modal.

 3. Organisasi penyelewengan dan pejabat komunikasi yang luas menghasilkan keuntungan pada asasnya dari tawaran inovasi berlesen. Mereka menggabungkan studio filem dan rumah penciptaan, organisasi komunikasi yang luas, misalnya, syarikat penyiaran satelit, pejabat media maju dalam talian, pejabat kemampuan, sumber berita mudah alih, makalah, rumah pengedaran buku dan majalah.

 4. Pembuat mekanikal menghasilkan barang, baik dari bahan mentah atau dari bahagian segmen, kemudian, pada saat itu mengirimkan barang yang telah siap dengan keuntungan. Mereka menggabungkan barang dagangan yang tidak ketara seperti kenderaan, pengangkutan, alat klinikal, kaca, atau kapal terbang.

 5. Perniagaan tanah menjual, menyumbang, mengembangkan banyak harta tanah, termasuk tanah, rumah persendirian, dan struktur yang berbeza.

 1. Peruncit, pemborong, dan peniaga berfungsi sebagai ejen dan mendapatkan barang dagangan yang dibuat oleh pembuat kepada pelanggan yang dirancang; mereka memperoleh keuntungan dengan menambah kos. Sebilangan besar kedai dan organisasi inventori adalah peniaga atau peruncit.

 2. Perniagaan pengangkutan, misalnya, landasan kereta api, pengangkut, organisasi pengiriman yang menyampaikan produk dan orang untuk keberatan mereka dengan perbelanjaan.

 3. Organisasi sukan dikaitkan dengan membuat, bekerja dengan, memajukan, atau mengkoordinasikan pergerakan, pengalaman, atau usaha perniagaan yang tidak diarahkan pada sukan. Mereka memperoleh keuntungan dengan menjual tenaga kerja dan produk yang berkaitan dengan sukan.

 4. Utiliti menghasilkan pentadbiran awam seperti air, kuasa, mensia-siakan papan atau rawatan kumbahan. Perusahaan ini biasanya bekerja di bawah tanggungjawab kerajaan awam.

 5. Perniagaan pentadbiran menawarkan barang dagangan atau faedah yang sukar difahami dan secara berkala dikenakan untuk kerja atau pentadbiran yang berbeza yang diberikan kepada pemerintah, pembeli, atau perniagaan yang berbeza. Penghias dalaman, pakar kecantikan, jurusolek, pengrajin solekan, salon penyamakan, Pencucian pakaian, pembersih, dan pengatur gangguan adalah perniagaan pentadbiran .

PERNIAGAAN DIBERIKAN SYARIKAT:

Perniagaan disebut organisasi kerana kehendak pekerjanya untuk memberikan penghargaan.

Latar belakang sejarah "untuk membuat" adalah bahasa Latin, yang berasal dari hasil: untuk memimpin ke hadapan, atau hadir. Latar belakang sejarah "organisasi" adalah Old French, yang bermaksud berkempen, atau berteman. Juga, latar belakang sejarah "perniagaan" adalah Bahasa Inggeris Lama, menyatukan pekerjaan dan keahlian. Berdasarkan latar belakang sejarah dari satu budaya ke budaya yang lain, nilai perniagaan tulen organisasi bergantung kepada kerabatnya.

Dalam reka bentuk korporat yang maju di Amerika, mereka yang memiliki SDM dan pendaftaran, biasanya, menilai kemampuan dan watak individu baru yang tertarik dengan organisasi, yang sebahagian besarnya, berminat dengan pekerjaan yang bukan HR atau mendaftar. Pakar aset manusia dan pakar pendaftaran memerlukan bantuan dari pelbagai bahagian untuk mendapatkan kemampuan dan pertandingan watak terbaik. Inovasi yang dapat membina usaha bersama antara HR / memilih dan bahagian yang berkembang, akan menjadikan penggunaan lebih berguna.

Secara berkesan, kebanyakan organisasi memahami bahawa pekerja dari bahagian yang berkaitan harus dimasukkan semasa bekerja. 70% individu yang telah merekrut mengatakan bahawa organisasi mereka menggabungkan tidak kurang dari tiga pakar semasa dalam setiap pilihan pekerjaan. Walaupun begitu, hanya 24% dari mereka yang "tahu di mana keadaannya tetap ada" dengan peningkatan terkini.

Inilah sebabnya Hire Loop adalah inovasi untuk mereformasi bagaimana Amerika menggunakan. Hire Loop adalah degupan jantung berterusan bagi individu baru organisasi anda. Input dan perbincangan mengenai mendekati CV, profil yang mahir, portfolio, mesej pesaing, dan mesyuarat, menjadi salah satu suapan mesra. Ini Gelung Sewa Anda. Log masuk ke Perekrut Pintar, mendaftar pengaturcaraan, dan anda akan mengetahui penilaian rakan anda mengenai siapa yang hendak direkrut, dan mengapa.

PEMBANGUNAN PERNIAGAAN:

Peningkatan perniagaan melibatkan tugas dan kitaran untuk membuat dan melaksanakan pembukaan pembangunan di dalam dan antara organisasi. Ini adalah sebahagian daripada bidang hipotesis perniagaan, perdagangan dan organisasi. Peningkatan perniagaan adalah penghasilan jangka panjang sebagai insentif bagi organisasi dari pelanggan, pasar, dan hubungan. Kemajuan perniagaan dapat ditafsirkan sebagai makna tindakan apa pun oleh organisasi kecil atau besar, usaha bukan keuntungan atau hasil yang mengembangkan perniagaan dengan berkesan entah bagaimana atau yang lain. Begitu juga, peningkatan perniagaan perlu dilakukan di dalam atau dari jauh oleh pakar kemajuan perniagaan. Peningkatan perniagaan di luar dapat dilakukan melalui Sistem Perancangan, yang ditubuhkan oleh pemerintah untuk membantu usaha swasta. Tambahan pula, pembangunan terkenal juga menunjukkan dapat membantu bekerja dengan kemajuan perniagaan.

PEMBANGUNAN DAN MORAL PERNIAGAAN:

Bekerja dengan kemajuan

Pembangunan Perniagaan dipengaruhi oleh faktor luar. "Sistem Pengaturan" akan dibuat kerangka kerja untuk mengurus perniagaan. Sebagai peraturan, organisasi pentadbir menganggap penting untuk kelangsungan perniagaan. Terdapat segmen Perniagaan yang dikhaskan untuk bekerja dengan peningkatan perniagaan moral di negara-negara pertanian. Pada pertengahan tahun 2000-an, Etika Perniagaan berkomitmen untuk membantu Perniagaan yang memerlukan di negara-negara ini. Walaupun demikian, disebabkan oleh reaksi tegas dari pakar, mereka telah mengubah tumpuan mereka menjadi perniagaan yang akan membantu sebahagian besar usaha mencipta. Strategi ini berjaya memenuhi kepuasan peribadi individu. Walau apa pun, bantuan ini mengubah piawaian dan, dengan itu, merugikan beberapa pertemuan. Untuk mengesahkan pengaturan baru dengan cara moral Etika Perniagaan telah membuat pemeriksaan kelebihan penjimatan wang, memberikan penekanan pada keperluan asas. Kebimbangan ini menjadi sangat luar biasa sehingga Ahli Etika Perniagaan telah membuat pejabat lain yang disebut Etika Pembangunan. Pada masa ini, daripada sekadar membantu mewujudkan perniagaan, jurutera perniagaan global telah mula menjamin bahawa organisasi tersebut mengingat kebebasan bersama yang penting. Ini terutama berlaku untuk negara-negara di mana undang-undang tidak terlalu berat dan menganggap penganiayaan berlaku. Pendekatan kemajuan ini pada masa ini perlu mengikuti langkah-langkah yang dibuat oleh Penz, yang terdiri dari: keselamatan, pengukuhan, hak, nilai, kejujuran, dan kebebasan sosial. memberi individu kebebasan asas untuk bekerja dengan peningkatan perniagaan dapat dilihat melalui peningkatan pesat China sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Strategi yang dilakukan pada tahun-tahun terakhir dan tahun-tahun dengan pergantian peristiwa ini. Selama tahun 1980-an, strategi pemerintah berfungsi dengan peningkatan tahap kecekapan dan latihan. Dekad berikutnya, kemasukan rawatan perubatan berkembang secara mendasar. Peningkatan ini pada awalnya tidak dilihat sebagai modal yang berkaitan dengan wang, namun semua perkara dipertimbangkan, ia dilihat sebagai sumber manusia. Dengan lebih banyak pekerja yang bersedia membawa kemampuan dan usaha yang besar ke persekitaran kerja mereka , organisasi mempunyai pilihan untuk berkembang dengan pesat.

Bangunan terkenal:

Dengan organisasi yang semakin mengetahui amalan moral, dengan hati-hati memerhatikan diri mereka untuk menjauhkan diri dari penyiasatan, kedudukan organisasi menjadi perhatian yang luar biasa. Latihan perniagaan moral disertakan dengan ketenaran yang menjadikannya asas untuk mematuhi peraturan moral sekiranya organisasi berharap dapat membina kedudukan mereka. Sesungguhnya, Perniagaan yang berkembang pesat dan berkesan mempunyai kecenderungan untuk menunjukkan keaslian, keadilan, dan pentadbiran kepada keseluruhan rakan kongsi mereka. Bersama-sama untuk organisasi dianggap "moral", ia harus memenuhi keperluan pelanggan, mengingat kesejahteraan mereka. Ini akan memberi kesan kepada pelanggan untuk membuat pembelian semula dan menghasilkan lebih banyak keuntungan. Bersama-sama untuk sebuah organisasi membuat kedudukan yang kukuh dengan penyedia mereka, sangat penting bagi mereka untuk memanfaatkan kerjasama perniagaan yang tidak diprediksi dan kenalan yang terlibat. Sambungan ini dapat mendorong tawar-menawar perniagaan yang bermanfaat untuk organisasi dan penyedia perkhidmatannya. Dengan pekerja, mereka harus memikirkan kecenderungan mereka dan bekerja dengan kolaborasi dan bukannya persaingan yang menyeluruh. Ini menjamin bahawa organisasi akan menyelamatkan pekerja mereka yang setia dan setia selama mungkin. Pembiayaan untuk peningkatan tambahan dapat meningkat apabila organisasi dapat menjalin hubungan yang erat dengan setiap pasangan secara bebas, dan bermoral. Ini bergantung pada idea tindak balas, yang menyatakan bagaimana bersama-sama untuk perubahan sosial berlaku antara perhimpunan individu, kepercayaan harus dikerjakan di antara mereka melalui aktiviti yang biasanya bermanfaat. Ini dapat ditegakkan melalui konsekuensi dari kajian tinjauan yang ditujukan pada usaha inovasi di GTSM dan TSE. lebih jauh lagi, bersama-sama untuk sebuah organisasi melatih moral perniagaan, dan menjamin kemajuan perniagaan yang kukuh, adalah asas untuk menjaga hubungan positif dengan iklim. Dengan kebimbangan mengenai peluruhan iklim yang semakin meningkat, rakan kongsi semakin dikaitkan dengan usaha menyelamatkan aset dan akibat buruk terhadap iklim dapat merugikan hubungan pasangan .

Soalan Lazim:

1. Adakah idea yang baik bagi saya untuk membentuk organisasi saya sebagai syarikat C, syarikat S, LLC, persatuan atau hak milik tunggal?

Mulakan sebagai organisasi S, kecuali jika anda perlu memberikan stok biasa dan saham pilihan; semua perkara dianggap memulakannya sebagai perkongsian C. Tambahan pula, perkongsian S pasti dapat diubah kemudian menjadi organisasi C. LLC adalah arus perdana, namun boleh menjadi terlalu bingung. Persatuan dan pemilikan tunggal harus dijauhkan kerana kemungkinan risiko dekat dengan rumah bagi pemilik perniagaan.

2. Di manakah disarankan untuk saya menggabungkan perniagaan saya?

Respons standard untuk ini adalah Delaware kerana undang-undang korporatnya yang sangat banyak dibuat. Jawapan saya adalah bahawa ia harus menjadi keadaan di mana perniagaan itu berada, kerana ini akan menjimatkan sedikit perbelanjaan dan selok-belok. Anda biasanya boleh bergabung semula kemudian di Delaware.

3. Berapakah jumlah yang disarankan bagi saya untuk menaja jamin perniagaan saya sejak awal?

Seberapa banyak yang dapat anda uruskan dengan bijak, dan jumlahnya untuk menyampaikan anda selama 6-9 bulan tanpa gaji. Apa yang anda akan dapati adalah bahawa secara amnya anda memerlukan waktu lebih lama untuk mendapatkan pendapatan, dan anda akan menghadapi jumlah kos yang lebih besar daripada yang anda harapkan.

4. Bagaimana mungkin saya mendapat pembiayaan pelaburan?

Sangat mustahil, lengkapkan item, dapatkan pijakan, dapatkan kru pengawas yang layak, dan setelah itu pertimbangkan untuk mendapatkan pembiayaan pengembaraan.

5. Adakah disarankan bagi saya untuk meminta utusan suci yang akan datang atau membiayai penyokong kewangan untuk menyetujui Pengaturan Tanpa Pendedahan (NDA) agar mereka tidak memikirkan saya?

Tidak, jangan habiskan masa anda. Ini akan menjadi kontraproduktif dan menghalang sokongan anda. Tambahan pula, banyak penyokong kewangan akan menolak. Cukup sukar untuk mengadakan perjumpaan dengan penyokong kewangan - jangan meletakkan sekatan lain dengan cara itu. Secara amnya, bukan kemungkinan yang signifikan, ini adalah pelaksanaan pemikiran dan penglihatan perniagaan di belakangnya.

Lebih Semua Perniagaan:

• 25 Idea Perniagaan Berasaskan Rumah Teratas

• 10 laman web di mana anda mesti menyenaraikan profil syarikat anda

• 7 Perkara Yang Akan Saya Lakukan Jika Saya Memulakan Perniagaan Kecil Saya Hari Ini

10 Idea Perniagaan Baru Paling Kreatif Di Luar sana

6. Sejauh mana kelemahan tanggungjawab saham untuk organisasi adalah idea yang baik bagi saya untuk menawarkan penyokong kewangan dalam perniagaan saya?

However much gets you supported. Try not to attempt to over-improve on proprietorship. Get money to develop your business and fulfill your financial backers too.

7. How enormous should an investment opportunity pool for workers be?

15-20%. Standard vesting for alternatives is 4 years, with a one year “bluff vesting” and month to month vesting after that. “Bluff vesting” in this setting implies the worker should be utilized by the organization for at least one year before the representative acquires any of the choices.

8. How might I get a financial speculator to focus on me?

Any of the accompanying:

• Get a huge load of footing in the commercial center

• Have significant developing incomes

• Have a top notch supervisory group

• Have really creative innovation with a major market opportunity

• Get an individual prologue to one of the VC firm accomplices from a regarded associate

9. How might I concoct an extraordinary name for my business?

This is troublesome. First talk with a lot of various names. Then, at that point do a Google search to perceive what is as of now taken, and that will kill 95% of your decisions. Make it simple to spell. Make it intriguing. Try not to pick an unreasonable name where individuals will not have an idea regarding what you do (with all due thought to names like “Google,” “Yippee,” and such). Do a brand name/trade name search on the name. Then, at that point ensure you can get the space name.

10. What are the greatest difficulties to beginning a business?

The appropriate responses are:

• Deficiency of capital and income

• Having a decent business plan

• Thinking of an extraordinary item or administration

• Adhering to it

• Working more than you anticipated

• Traversing the dissatisfactions of being continually dismissed by clients

• Recruiting great workers

• Realizing when to terminate terrible representatives

• Wearing such countless caps

• Dealing with your time

• Keeping up with some sort of work/life balance

KESIMPULAN:

To be fruitful in maintainable business rehearses regularly requires business venture and advancement. This part gives an outline of business venture and development as it identifies with economical business. The conversation is generally pertinent to economical businesses zeroed in on offering new items and administrations in light of cultural concerns. The significance of business and development additionally applies to organizations that change how they produce items and administrations. The last organizations can utilize imaginative practices and business to build up their image name and to be market pioneers in doing things that make shared incentive for society and their organizations and furthermore, over the long haul, add to changes in rehearses in their industry.

ARTIKEL BERKAITAN:

Business ,

What Does Business Mean?

 1. A simple definition of Business is: A company is defined as an organization or business entity that conducts commercial, industrial or professional activities. A business can be a non-profit organization or a non-profit organization whose mission is to serve the public interest or to promote a social cause.

  • A company is defined as an organization or business unit that carries out commercial, industrial or professional activities.
  • A company can be a non-profit company or a non-profit organization.
  • There are different types of business such as limited liability company (LLC), sole proprietorship, corporation and partnership.
  • Companies can range from small companies operating in one sector to large companies operating in many sectors around the world.

 2. Any non-manual work you do on the property.

 3. Describe the key product or service of a particular company.

Meanings of Business

 1. Pemilikan, pekerjaan atau kebiasaan seseorang.

 2. Amalan mencari nafkah dari perniagaan.

 3. Kes atau siri peristiwa yang biasanya memalukan atau tidak sopan.

 4. Lakonan selain dialog oleh pelakon.

Kalimat Perniagaan

 1. Dia banyak ketawa dalam perniagaannya

Sinonim Perniagaan

pursuit , vocation , métier , occupation , dodge , function , game , bag , field , what one is into , work , racket , employment , biz , calling , specialty , livelihood , craft

Business,

Definition of Business:

 1. Proses yang berbeza dari dialog oleh pelakon.

 2. An organization or economic system in which goods and services are exchanged or exchanged for money.

  Every company needs some kind of investment and enough customers, whose products can be sold at a permanent profit.

  Companies can be private, non-profit or state-owned. An example of a corporate business is PepsiCo, while catering company Momandapp is a private company.

 3. Cara mencari nafkah adalah dengan bercakap.

 4. Seseorang yang biasa bekerja, profesion atau perniagaan.

 5. Perkara atau siri peristiwa, biasanya memalukan atau memalukan.

 6. Kritikan lisan yang teruk.

Sinonim Perniagaan

Incident, Stir, Work, Duties and responsibilities, Consortium, Career, Establishment, Gizmo, Homage, Occasions, Portrayal, Respect, Commercial relations, Commerce, Mystery, Career building, Big business, Hammy acting, Vocation, Proposition, Corporate body, Affair, Loyalty, Marketing, Pool, Undertaking, Body corporate, Handicraft, Function, Doing, Traffic, Job, Stock company, Craft, Buffoonery, Occupation, Role, Merchant, Mimicry, Ought, Restraint of trade, Position, Proceedings, Specialty, Fealty, Profession, Business dealings, Political activism, Work, Goings-on, Copartnership, Joint-stock company, Mission, Activeness, Performing, Employment, Situation, Line of work, Event, Line of work, Mercantile business, Palaver, Concern, Affair, Hootenanny, Devotion, Deference, Stage business, Eventuality, Commercial, Imperative, Dealings, Aktiebolag, Job, Militancy, Aktiengesellschaft, Concernment, Trade, Stage presence, Diversified corporation, Specialization, Trade, Hokum, Devoir, Line of duty, Walk of life, Intercourse, Thing, Fair trade, Combine, Free trade, Occasion, Bounden duty, Motion, Set of circumstances, Holding company, Dealing, Commerce, Allegiance, Burden, Practice, Circumstance, Mimesis, Organization, Operating company, Joint-stock association, Trade association, Place, Responsibility, Vocation, Industrial, Commercial affairs, Trading, Must, Deal, Transaction, Partnership, Careerism, Province, Gadget, Small business, Mimicking, Movement, Acting, Call of duty, Metier, Effort, Playacting, Contract, Hoke, Pursuit, Assigned task, Onus, Patter, Retail, Stage directions, Occupation, Characterization, Bargaining, Attempt, Projection, Lifework, Plunderbund, Episode, Walk, Calling, Stunt, Trading, Company, Mummery, The business world, Problem, Marketing, Miming, Chamber of commerce, Matter, Syndicate, Adventure, Taking a role, Phenomenon, Issue, Cartel, Day job, Conglomerate, Trade, Walk of life, Wholesale, Proprietorship, Dealing, Engagement, Profession, Personation, Self-imposed duty, Art, Performance, Duty, Matter, Question, Ethics, Dedication, Buying and selling, Racket, Slapstick, Pursuit, Custom, Program, Plan, Interlude, Career, Reciprocal trade, Merchandising, The marketplace, Traffic, Line of business, Impersonation, Enterprise, Playing, Number, Proceeding, Gag, Obligation, Subject, Overacting, Activism, Area, Dingus, Business establishment, House, Merchantry, Line, Action, Project, Point, Lookout, Line, Compagnie, Consolidating company, Craft, Employment, Charge, Activity, Sphere, Industry, Dofunny, Issue, Public utility, Multilateral trade, Ham, Representation, Interest, Happening, Corporation, Trafficking, Office, Firm, Pantomiming, Doings, Market, Game, Conglomerate corporation, Case, Calling, Topic, Utility, Trust, Venture, Truck, Field, Experience, Jigger, Operation, Occurrence, Outfit, Mercantile, Balance of trade, Commitment, Unilateral trade, Thing, Task, Commercial enterprise, Thingumajig

How to use Business in a sentence?

 1. He has to smile a lot in his business.
 2. Perniagaan.
 3. Fran quit her finance job to start Duncare's business because she thinks she can use her skills to spend more time with her children.
 4. Jewelry trade.
 5. The store that just opened in the city center went bankrupt because it didn't generate enough revenue for itself, so it closed.
 6. The business is growing so fast that it is increasingly attracting new customers to meet incoming orders.

Meaning of Business & Business Definition

npcparty.org If ur new, Read This Group Description.