Bolehkah Kucing Makan Pisang? Ya , kucing boleh makan pisang . Makan pisang terlalu banyak boleh menyebabkan diabetes dan masalah berat badan pada kucing anda kerana gula pisang yang tinggi. Walaupun kucing mempunyai pisang, ada baiknya menawarkan pisang kepada kucing di bawah had atau bahkan menjauhkan diri jika haiwan kesayangan anda mempunyai penyakit tertentu seperti diabetes.

:eight_pointed_black_star: Bagaimana saya boleh memberi makan pisang kepada kucing saya dengan selamat

Mengingat syarat di atas dan keperluan kucing yang sihat , Perkhidmatan Pemakanan Klinikal mengatakan untuk mengikuti cara ini untuk menjaga pisang dengan selamat kepada kucing anda jika dia melolong:

 • Tanya: Bercakap dengan doktor haiwan anda sebelum menawarkan kucing anda apa-apa jenis makanan manusia baru - tidak kira sama ada haiwan itu umumnya selamat untuk haiwan kesayangan . Doktor haiwan anda berada dalam keadaan terbaik untuk memberitahukan apa yang harus dimakan oleh kucing anda.

 • Kira: Untuk menentukan berapa banyak pisang yang dapat dimakan kucing anda dengan selamat, anda perlu melakukan beberapa pengiraan. Perkhidmatan Pemakanan Klinikal mengatakan bahawa rawatan tidak boleh mewakili lebih dari 10% kemasukan kalori kucing anda dari hari ke hari. Contohnya, jika kucing anda makan 250 kalori setiap hari, hanya 25 kalori yang harus diambil dari makanan ringan. Seperti yang ditunjukkan oleh FDA , satu pisang sederhana adalah sekitar 110 kalori. Kucing berubah dalam ukuran makanan yang mereka perlu makan setiap hari untuk mengekalkan berat badan yang ideal. Sekiranya anda tidak mengetahui kalori yang diperlukan kucing anda atau berapa berat badannya yang optimum, lawati doktor haiwan anda untuk membina rancangan makanan khusus untuk kucing anda.

 • Siapkan: Untuk menyediakan pisang untuk dimakan oleh kucing anda, hilangkan jalurnya terlebih dahulu, yang mungkin sukar untuk diproses oleh kucing anda. Potong pisang menjadi potongan kucing yang mudah diawasi oleh haiwan kesayangan anda, mengenai ukuran kucing anda. Atau sekali lagi, lakukan tikaman tungau ke dalam halusan dan taburkan makanannya jika anda bersedia untuk meneliti inovasi masakan anda.

 • Monitor: Perkhidmatan Pemakanan Klinikal mengatakan bahawa walaupun sumber makanan yang dilihat dilindungi, seperti pisang, boleh memberi tindak balas yang mengejutkan, jadi perhatikan haiwan kesayangan anda untuk menunjukkan masalah gastrointestinal seperti keguguran atau kelonggaran usus setelah mencuba makanan lain. Selain itu, ini adalah pemikiran bijak untuk menyajikan hanya satu makanan baru dalam satu masa. Dengan cara itu, jika kucing anda mula memberi petunjuk penyakit, anda dapat menentukan sumber masalah ini dengan lebih berkesan.

Oleh itu, kucing gagah berani anda menantang peluang itu, terjun ke dalam pisang, dan memakannya. (Ini tidak biasa, namun dapat dibayangkan.) Tetapi sebelum anda mula menambahkannya ke dalam diet hariannya, ingatlah bahawa makanan tambahan adalah keutamaan yang lebih tinggi daripada makanan — dan pisang tidak memberikan jenis makanan tambahan yang diperlukan kucing. Oleh itu, sementara kuantiti sederhana dari semasa ke semasa kemungkinan besar tidak akan membahayakan, sebilangan besar pisang boleh menyebabkan buang air besar, tindak balas hipersensitif, dan juga peningkatan glukosa yang boleh menyebabkan diabetes.

Sekiranya anda tidak pasti sama ada kucing anda mendapat makanan tambahan yang dia perlukan dari makanan yang dimakannya setiap hari, tunjukkan minat anda kepada doktor haiwan anda. Mereka bersedia untuk membantu anda menemui pilihan hebat untuk haiwan kesayangan anda. Juga, jangan malu bertanya jenis makanan mana yang dianggap selamat untuk kucing anda terbuka, komunikasi tulen dengan doktor haiwan anda sangat penting untuk menjaga kucing anda dilindungi dan sihat.

:eight_pointed_black_star: Tindak balas alahan

Setiap kucing mempunyai alahan jenisnya. Pisang mungkin dilindungi untuk dimakan oleh kucing, namun teman berbulu anda mungkin memupuk tindak balas yang tidak baik terhadap produk semula jadi ini. Tidak ada alergen di dalam pisang yang perlu diperhatikan, namun ada beberapa kucing yang mungkin mendapati perutnya tidak setuju dengan protein di dalam pisang.

Sekiranya ini adalah peluang ideal pertama kucing anda untuk memakan produk organik seperti itu, sangat sesuai untuk menyaringnya terlebih dahulu. Beri sedikit pisang dan lihat bagaimana tubuhnya bertindak balas. Adakah kucing anda memakan potongan itu dan menunjukkan minat? Adakah kucing anda bertindak luar biasa tidak lama kemudian? Perhatikan alahan atau sakit perut yang disebabkan oleh produk semula jadi. Periksa pelbagai jenis kucing anda dan selidik apakah kucing spesifik anda mempunyai kepekaan atau batasan diet yang diketahui. Bercakap dengan doktor haiwan anda juga boleh menjadi pemikiran pintar dengan cara sedemikian, tidak diragukan lagi.

Oleh kerana pisang adalah produk organik yang sihat tidak bermaksud ia boleh dimakan tanpa mengira jumlahnya. Pastikan kucing anda tidak memberi makan pisang secara berlebihan. Ini jelas terbukti jika kucing anda, seperti sekarang, mempunyai berat badan berlebihan. Anda perlu mengukur ukuran pisang yang anda makan kepada haiwan kesayangan anda. Pisang mengandungi gula, dan bahagian gula yang tinggi tidak sihat untuk kucing anda. Keseimbangan adalah kunci. Jumlah gula yang tinggi menyebabkan kenaikan berat badan dan bahaya kegemukan. Walau bagaimanapun, kucing juga boleh mendorong diabetes. Makanan yang tinggi gula boleh merosakkan gigi kucing anda dan menyebabkan banyak masalah gigi. Kucing perlu menyekat kemasukan gula sama dengan pasangannya.

Menariknya, apabila anda merawat pisang untuk kucing anda, jangan berikan produk semula jadi yang lain . Berikan produk semula jadi setiap jenis secara bergantian. Perhatikan perubahan kesihatan yang mungkin dihadapi kucing anda ketika diberi makanan baru. Dengan masing-masing menawarkan produk semula jadi, anda dapat mengukur daya tahan kucing anda terhadap produk semula jadi tertentu. Sekiranya anda menyediakan banyak produk mentah dalam satu hidangan, anda tidak akan mengetahui produk semula jadi yang menyebabkan penyakit.

:eight_pointed_black_star: Mengapa Pisang Tidak Sesuai untuk Kucing

Pisang mengandungi sebahagian vitamin dan mineral yang diperlukan kucing untuk kesihatan yang sangat baik. Namun, mereka dapat memperolehnya melalui diet pemakan daging yang harus mereka makan. Mereka tidak perlu repot dengan bantuan pisang yang baik. Namun, tidak semestinya menggigit sepotong pisang pada dasarnya akan menyakiti kucing anda.

Nasib baik, kucing biasanya tidak makan keseluruhan pisang pada satu masa, jadi mereka, secara umum, akan mengarahkan masuknya. Walau apa pun, jika mereka makan pisang di atas, mereka boleh terhalang dan canggung selama beberapa hari. Kucing tidak terbiasa makan banyak serat! Pisang juga lebih tinggi gula daripada yang biasa digunakan kucing, yang boleh menyebabkan masalah glukosa. Makan pisang secara konsisten malah boleh menyebabkan peningkatan diabetes kucing.

:eight_pointed_black_star: Adakah Pisang Baik untuk Kucing Dimakan

Ini tidak menunjukkan bahawa pisang tidak sihat untuk kucing . Jangan menjaga pisang kucing anda, dengan harapan dapat meningkatkan kesihatannya secara radikal. Penambahannya tidak dapat diabaikan, jadi bergantung pada makanan yang sangat baik dan cara makan yang berpatutan.

Unsur Penjelasan
Kalium klorida Alasan utama untuk makan pisang adalah kandungan kaliumnya yang kaya. Kalium adalah mineral yang bertanggungjawab untuk kesihatan jantung dan buah pinggang, yang penting bagi kucing tua. Walaupun begitu, makanan kucing yang lama malah akan memberikan setiap vitamin dan mineral yang diperlukan kucing anda. Sekiranya tambahan diperlukan, terima panduan daripada doktor haiwan. Kalium seharusnya merangkumi 0.6% dari diet harian kucing. Sekiranya kalium darah kucing anda rendah, ia akan mendorong hipokalemia. Merawat pisang secara rutin dalam bahagian yang sesuai dapat mengatasi masalah ini. Begitu juga, pisang yang terlalu tinggi boleh menyebabkan hiperkalemia.
Vitamin B6 (Pyridoxine) Vitamin B6 adalah asas untuk pameran organ dalam badan seperti kucing. Ia penting untuk kerja buah pinggang. Vitamin ini ditumpahkan dalam kencing selama sehari dan harus diganti. Cuba jangan bergantung hanya pada pisang untuk Vitamin B6. Seekor kucing memerlukan lebih banyak pisang daripada yang dilindungi untuk dimakan untuk mendapatkan jumlah yang diperlukan.
Oksida Mangan Mangan boleh membantu kulit kerana memberi tenaga dalam pengeluaran kolagen. Bagaimanapun, kucing memerlukan sedikit Mangan untuk memenuhi keperluan seharian mereka. Kekurangan oksida mangan sangat jarang berlaku pada kucing.

:eight_pointed_black_star: Kucing Hanya Boleh Menyerap Serat

Walaupun sangat berharga bagi makhluk tertentu untuk memakan pisang, kucing tidak dapat menyimpan sebahagian daripada makanan tambahan dari pisang. Mereka akan mempunyai serat makanan. Walaupun begitu, mereka tidak perlu bersusah payah seperti orang. Beberapa pemilik kucing bersumpah bahawa produk organik beku seperti pisang adalah makanan sihat yang luar biasa untuk kucing peliharaan atau anjing. Mereka juga menjamin bahawa pisang lebih baik daripada makanan kucing segera dari kedai haiwan kesayangan.

:eight_pointed_black_star: Berhati-hati dalam Memberi Pisang

Jalur itu tidak enak dan hanya akan menjadi bahaya. Cuba jangan merawat buahnya yang lain begitu sahaja dan elakkan pisang yang manja yang akan mengganggu perut kucing.

:small_red_triangle_down: Kucing Peka terhadap Makanan Pelik

Kucing mempunyai kerangka kerja yang berkaitan dengan perut . Mereka tidak terbiasa mengubah jenis makanan. Terdapat pelbagai jenis makanan yang mungkin berbahaya bagi kucing. Pisang tidak sukar untuk kucing. Namun, itu bukan sebahagian daripada rejimen makan kucing anda. Merawat kucing dengan pisang boleh menyebabkan sakit perut.

:small_red_triangle_down: Pisang Terlalu Manis untuk Kucing

Pisang manis . Ia mengandungi gula biasa yang biasanya tidak berbahaya bagi orang. Bagaimanapun, kucing tidak perlu banyak gula dalam rejimen makan mereka. Memakan diet tinggi gula dapat menjadikan berat badan dan diabetes kucing anda. Itu adalah keadaan berbahaya yang tidak anda perlukan untuk kucing anda, betul? Sepatutnya, anda harus memerhatikan gula dalam rutin makannya.

:small_red_triangle_down: Kucing Boleh Makan Buah

Kucing boleh memakan beberapa produk organik. Pisang dipandang selamat untuk mereka. Anda boleh memberi mereka produk organik sebagai makanan sejuk beku sekarang dan kemudian. Sebahagian daripada produk semula jadi yang baik untuk kucing adalah strawberi, blueberry dan tembikai tanpa biji. Epal (tanpa pusat) juga boleh diberikan kepada mereka. Cuba jangan berikan pusat atau benih produk organik kepada kucing kerana mungkin mengandungi racun.

:eight_pointed_black_star: Apa Buah Yang Harus Dielakkan dengan Kucing

Memakan makanan berasaskan tumbuhan yang tidak dapat diterima boleh membahayakan kesihatan haiwan kesayangan anda. Produk semula jadi yang disertakan tidak boleh diberikan kepada kucing anda:

:small_red_triangle_down: Ceri:

Lubang ceri mengandungi sianida, yang berbahaya dan boleh membawa maut.

:small_red_triangle_down: Anggur dan kismis:

Sumber makanan ini boleh menyebabkan masalah perut yang sebenarnya pada haiwan kesayangan anda, termasuk kelonggaran usus, muntah, dan kegatalan. Mereka mungkin menyebabkan kekecewaan buah pinggang yang kuat pada kucing, yang memperhatikan Persatuan Amerika untuk Pencegahan Kekejaman terhadap Haiwan, jadi penting untuk menjauhkannya daripada rakan-rakan anda yang kabur .

:small_red_triangle_down: Tomato Hijau:

Tomato siap merah biasanya sihat untuk haiwan peliharaan. Namun, sebilangan tomato hijau mengandungi racun yang dapat membuat binatang peliharaan menjadi lemah, jadi sebaiknya nasihatkan doktor haiwan anda terlebih dahulu. Penting untuk berhati-hati bahawa sebilangan buah - buahan tidak sihat untuk kucing dengan penyakit tertentu, jadi sangat penting untuk memeriksa dengan doktor haiwan anda sebelum membawa sumber makanan baru ke dalam makanan haiwan kesayangan anda.

:eight_pointed_black_star: Sekiranya Kucing Makan Pisang Sebagai Makanan Ringan?

Ya, kucing pasti boleh makan pisang sebagai berita gembira kerana anda mendapat OK dari doktor haiwan anda. Pisang tidak beracun untuk kucing, jadi jika anda melacak kucing nombor satu anda menyentuh pisang anda, seharusnya tidak ada bahaya atau masalah kesihatan yang akan terjadi. Oleh itu, jika anda perlu menilai pisang sebagai makanan ringan untuk kucing anda, keluarkan sekeping kecil terlebih dahulu atau masukkan pisang ke dalam mangkuk dan periksa sama ada mereka menunjukkan minat.

Sekiranya anda mendapati bahawa kucing anda kelihatan seperti memakai pisang, berhati-hatilah. Perlu diingat, sebilangan kecil pisang boleh menjadi baik. Bagaimanapun, kerana kandungan karbohidrat dan gula mereka, pisang tidak boleh berubah menjadi potongan biasa dari rejimen makan kucing anda.

:eight_pointed_black_star: Pisang Akan Menyakitkan Kucing

Pisang tidak akan menyakiti kucing selagi dimakan dalam jumlah terhad. Gula dan pati dalam pisang tidak akan menyakitkan kucing, namun ia boleh menyebabkan masalah khusus pada kerangka perut kucing anda.

Karbohidrat dan gula boleh menyebabkan masalah berkaitan perut seperti berlari. Kucing tidak dapat menangani hal ini secara efektif seperti sumber makanan yang merupakan makanan sihat dalam diet mereka. Lebihan gula juga boleh menyebabkan diabetes dan kenaikan berat badan pada kucing. Pisang memerlukan lebih banyak gula dalam beberapa artikel. Walau bagaimanapun, jika anda memastikan bahagian standard rejimen makan kucing anda, masalah ini dapat timbul. Sekiranya anda berhasrat untuk memberi pisang kucing anda dan sumber makanan bergula yang lain, cuba hadkan jumlah makan kucing anda. Anda tidak memerlukan kucing anda untuk mengatasi masalah berat badan berlebihan atau menghidap diabetes.

:small_red_triangle_down: Roti pisang

Kucing boleh makan roti pisang? Namun, ia tidak disarankan sebagai makanan biasa bagi mereka. Roti pisang hanyalah alternatif yang baik untuk kucing anda kerana roti pisang mempunyai banyak gula. Seperti yang telah kita kaji sebelumnya, pisang mengandung gula di dalamnya. Pisang tanpa bantuan orang lain, semestinya memerlukan lebih banyak gula di dalamnya agar tidak selamat untuk kucing anda.

Apabila anda membuat roti pisang, anda akan menambahkan lebih banyak gula, tepung dan bahan pelekat yang tidak boleh diproses oleh kucing di sekitarnya. Walaupun memberikan rasa roti yang akan anda gemari, ia sebenarnya tidak sah untuk kucing dan harus dijauhkan. Ini adalah tempat di mana roti pisang boleh menjadi lebih tidak selamat untuk kucing anda daripada yang anda fahami. Satu roti roti pisang adalah makanan yang baik untuk kucing anda. Namun, jika anda selalu makan roti pisang, sangat sesuai untuk berehat kucing anda.

:small_red_triangle_down: Puding Pisang

Bolehkah kucing makan puding pisang? Kucing tidak boleh makan puding pisang . Kerana zat dan permukaan gula yang tinggi, mungkin sangat baik jika anda tidak merawat puding pisang kucing anda. Kami sebelum ini memeriksa pisang dan bagaimana mereka mempunyai gula di dalamnya. Anda mungkin juga sedar bahawa puding pisang telah menambah gula di dalamnya, jadi saya percaya bahawa ini adalah titik yang boleh kita lewati buat masa ini.

Selain gula, puding pisang mempunyai susu di dalamnya. Anda mungkin mempunyai gambaran rata-rata kucing memerah susu dari mangkuk, namun susu dan barang tenusu lain tidak sesuai untuk kucing. Susu boleh memberi sakit perut kepada kucing anda. Pasangkan kandungan susu dengan gula dalam puding pisang, dan mungkin kucing anda bergegas ke kotak sampah!

:small_red_triangle_down: Kerepek Pisang

Bolehkah kucing makan kerepek pisang? Memang kucing boleh makan kerepek pisang. Kerepek pisang adalah pendekatan yang sesuai untuk merawat pisang kucing anda tanpa mencuba gula. Kerepek pisang adalah alternatif yang bagus untuk kucing anda sekiranya anda perlu memberikan pisang kucing anda kerana beberapa sebab.

Sebagai permulaan, kerepek pisang menunjukkan bahawa kucing anda akan mempunyai bahagian pisang yang diprogramkan. Kedua, kerepek pisang adalah kaedah yang ideal untuk memberikan kucing pisang kepada anda jika mereka memintanya. Terlepas dari seberapa sering anda memberi kerepek pisang kucing anda, adalah pemikiran yang bijak untuk memecahkan kerepek menjadi kepingan yang lebih sederhana untuk mencegahnya. Kadang-kadang, kucing makan dengan cepat, dan anda perlu menghilangkan kemungkinan bahaya.

:small_red_triangle_down: Kulit Pisang

Bolehkah kucing memakan kulit pisang? Kucing anda mungkin cuba memakan sebatang pisang sekiranya anda memberikannya kepada kucing anda; namun, tidak ada jaminan bahawa kucing anda akan menyukai helai pisang. Sekiranya ada, kucing anda mungkin akan menggunakan jalur pisang sebagai mainan kucing . Jalur pisang cukup ringan, jadi kucing anda mungkin berusaha memanjakan jalur pisang seperti mainan kucing nombor satu. Jalur pisang adalah tali, yang mungkin menarik perhatian kucing anda. Itu mungkin mencukupi untuk memastikan kucing anda sibuk selama beberapa saat.

:small_red_triangle_down: Daun Pisang

Bolehkah kucing makan daun pisang? Daun pisang sesuai untuk kucing, namun kebanyakan kucing mungkin tidak akan bersentuhan dengan daun pisang untuk memakannya. Kucing akan berulang-ulang kali makan makanan hijau seperti rumput atau daun, dan kucing tidak selamat. Oleh kerana kucing anda tidak dapat memproses rumput atau kebun yang berbeza, kucing itu mungkin akan meletus. Kucing kerap membuang ini dengan sengaja untuk membuang jika mereka sakit perut .

Oleh kerana anda tidak menerima pisang dengan daun yang bergabung dengannya, kucing anda mungkin tidak akan kerap menemui daun pisang untuk dikunyah. Sekiranya kucing anda secara kebetulan menemui sebilangan daun pisang dan mengambil makanan ringan, tidak ada yang mengerikan akan berlaku pada kucing anda.

:small_red_triangle_down: Pisang Beku

Bolehkah kucing makan pisang beku> Kucing yang menghargai pisang dapat melihat nilai potongan beku pada akhir musim bunga. Lumurkan pisang dengan air sebelum dihidangkan. Ia menjadikan produk organik agak lebih lembut dan tidak rumit untuk diproses. Ia juga membantu penghidratan , tetapi pisang mengandungi lebih sedikit air daripada banyak produk organik. Pisang beku harus dihidangkan dengan sedikit kekangan. Air tidak akan benar-benar membantah kandungan gula atau serat.

:small_red_triangle_down: Pisang yang diperah

Bolehkah kucing makan pisang labu? Kami telah membincangkan bagaimana pisang tinggi serat, yang boleh menyebabkan buang air besar. Secara konvensional, labu pisang adalah sesuatu yang perlu dijauhkan. Pengecualian untuk standard ini adalah titik di mana kucing tersumbat. Tumbuk dos pisang yang sesuai dan tambahkan air untuk penghidratan. Campurkan ini dengan makanan atau sajikan dalam piring sebagai sedikit perasa. Bersusah payah menangani hasilnya.

:small_red_triangle_down: Susu Pisang

Bolehkah kucing minum susu pisang? Jangan sekali-kali menawarkan susu pisang kucing. Ini adalah untuk penjelasan yang sama bahawa anda tidak boleh memberikan susu kucing. Sebilangan besar kucing tidak bertoleransi laktosa. Kucing akan mengalami gas, perut buncit, dan buang air besar setelah terbakar melalui rawatan berasaskan susu. Susu pisang juga akan mengandungi lebih banyak gula dan lemak daripada susu konvensional. Lebih sukar untuk mengawasi kemasukan cecair daripada pepejal . Ini menunjukkan bahawa kucing anda dapat memanggang dengan banyak dalam jangka masa yang singkat.

:eight_pointed_black_star: Kesan Pisang Untuk Kucing

Seperti yang dirujuk, pisang tidak beracun untuk kucing. Tidak ada cara yang berbeza, walaupun terdapat faedah terhad, mereka bukan makanan super kucing. Pertimbangkan bahaya yang menyertainya sebelum merawat pisang kucing anda:

:small_red_triangle_down: Gula sederhana (Karbohidrat)

Pisang rata-rata mengandungi sekitar 17g gula yang biasa berlaku. Itu lebih banyak gula daripada yang terdapat dalam strawberi . Bahaya yang jelas dari sumber makanan bergula adalah berat badan. Kucing tua, tepatnya, tidak mengikut apa yang pernah mereka lakukan. Ini menunjukkan bahawa pengambilan kalori kucing harus dikawal. Sekiranya kucing membakar kalori kosong, ia akan menambah berat badan.

Ketinggian menyebabkan peningkatan risiko diabetes kucing. The Journal of Nutrition menegaskan bahawa kenaikan berat badan berkaitan dengan diabetes pada kucing. Di samping itu, pisang akan meningkatkan glukosa buat sementara waktu. Tidak kira sama ada kucing anda tidak menghidap diabetes, ia mungkin mengalami kerosakan tenaga.

Kita perlu mempertimbangkan kesan gula pada gigi kucing. Masalah pergigian boleh berisiko untuk kucing tua. Terdapat bahaya yang tersirat dengan pembersihan gigi profesional, jadi yang terbaik adalah menjauhkan diri. Diet rendah gula mengurangkan kemungkinan gigi kucing anda mencipta plak.

:small_red_triangle_down: Tinggi Serat

Serat membantu banyak yang berkaitan dengan perut dengan mengawasi makanan dan menyebarkannya sebagai sisa sihat. Pisang kaya serat dan, pada dasarnya, membuat kucing menggigit yang luar biasa. Seekor kucing dijaga, rutin makan yang disesuaikan akan mendapat semua serat yang diperlukannya. Menambah lebih banyak serat boleh menyebabkan keajaiban yang berkaitan dengan perut, jadi kucing anda mungkin akan berjaya. Ini, dengan itu, kucing akan kering.

Begitu juga, kucing memerlukan usaha untuk menangani serat, jadi kucing anda akan lengkap untuk lebih banyak lagi. Ia tidak akan menyusahkan anda untuk makanan atau makanan. Proses pemalas ini juga boleh menyebabkan kucing berasa mengantuk dan bengkak. Mungkin memberi kucing anda serat tambahan jika dicadangkan oleh doktor haiwan. Sebagai pemakan daging yang berkomitmen, kucing akan memerlukan protein secara konsisten berbanding jenis pemakanan lain.

:small_red_triangle_down: Peningkatan Berat Badan dan Obesiti

Memandangkan tinggi langkah karbohidrat dalam pisang, muatan pisang untuk kucing anda boleh masalah berat badan yang cepat. Walaupun sebilangan kecil pisang dapat menjadi sumber tenaga yang kuat untuk kucing anda, karbohidrat dalam jumlah besar mungkin tidak digunakan, sehingga memperbesar bahaya kegemukan dan diabetes. Karbohidrat juga menjadikan semua perkara dianggap sebagai 2% rutin makan kucing anda.

Kucing memerlukan lebih banyak vitamin dan protein . Prasyarat asas mereka merangkumi banyak lemak, Vitamin An dan C, protein, taurin, dan asid amino lain. Walaupun pisang nampaknya memberi makan kerana strukturnya yang sihat, mereka bukanlah makanan tambahan yang terbaik untuk kucing. Bagi orang, pisang sangat berkhasiat selain manis. Mengenai kucing, terdapat makanan tambahan yang lebih baik. Selain itu, kucing tidak dapat melihat nikmatnya pisang atau makanan manis lain kerana mereka memerlukan reseptor manis di mulut mereka.

Begitu juga pentingnya bagaimana pisang dibuat. Kerepek pisang yang disediakan oleh pisang nyanyian yang mendalam tidak berguna untuk kucing anda. Kelimpahan minyak sudah tentu akan meningkatkan peluang pembengkakan, terutama jika pisang dalam jumlah besar atau disajikan secara rutin.

:small_red_triangle_down: Bahaya sakit perut

Sekiranya kucing anda bernasib baik untuk menelan helai pisang tanpa tersumbat, mereka berisiko mengalami sakit perut. Kucing yang memakan sebilangan besar pisang juga menganggap perut pahit. Susunan kucing yang berkaitan dengan perut tidak bertujuan untuk menyesuaikan diri dengan zat gula tinggi dan ukuran serat yang terdapat pada buah-buahan seperti pisang.

:small_red_triangle_down: Peluang alahan

Pisang tidak dilihat sebagai racun bagi kucing. Anda boleh memberikan kucing anda sekeping pisang yang dilucutkan tanpa tekanan. Walau bagaimanapun, beberapa kucing terlalu sensitif terhadap produk semula jadi. Hipersensitiviti kucing berbeza bergantung pada komponen seperti pelbagai. Oleh itu, adalah wajar untuk meneroka hipersensitiviti yang mempengaruhi kucing anda sebelum mempertimbangkan untuk memberi mereka sumber makanan yang didapati menyebabkan sensitiviti atau tindak balas yang tidak baik.

Sekiranya anda tidak tahu hipersensitiviti mana yang mempengaruhi kucing anda, berbincanglah dengan doktor haiwan anda. Sebaliknya, anda boleh memberi kucing anda sedikit pisang terlebih dahulu dan memerhatikan dengan teliti sebarang tindak balas hipersensitif. Sekiranya kucing anda terlalu sensitif terhadap pisang

:small_red_triangle_down: Risiko tersedak:

Kucing boleh makan pisang; walau bagaimana pun, jalur itu harus dihilangkan. Menghilangkan jalur pisang mungkin kelihatan jelas; walaupun demikian, beberapa pemilik haiwan peliharaan bertanggungjawab menjaga kucing mereka secara keseluruhan. Walaupun kucing yang telah berkembang sepenuhnya ingin menghilangkan helai dan mencapai potongan pisang yang cantik, kucing patut dimakan dengan memakan semua yang mereka tinggalkan. Ini menjadikan mereka tidak dapat menahan diri. Di samping itu, merawat pisang dengan kucing anda juga boleh menyebabkan peluang tersumbat. Untuk menjauhkan diri dari ini, berikan makanan kecil kepada kucing anda. Adalah lebih baik untuk menggunakan pisang dengan air kerana makanan tepu berguna untuk kucing.

:eight_pointed_black_star: Bolehkah Kucing Makan Buah?

Rejimen makan kucing semestinya berasaskan protein secara melampau kerana mereka adalah karnivor. Walaupun begitu, mereka dapat memakan produk semulajadi dalam kuantiti sederhana sebagai makanan istimewa.

Produk organik berikut sesuai untuk kucing:

 • Epal (1-2 keping)

 • Pisang (1-2 kerepek)

 • Blueberry (2-3 buah beri)

 • Cantaloupe (1 keping)

 • Tembikai tanpa biji (1 keping)

 • Pepaya tanpa biji (jumlah 1 sudu besar)

 • Stroberi (setengah strawberi )

Anda tidak boleh menjaga jeruk kucing anda kerana ia mengandungi psoralens yang sangat berbahaya bagi kucing.

Adakah ia berbaloi?

Mari kita menghadapinya; sebenarnya tidak wajar menjaga pisang kucing anda kerana yang negatif melebihi yang positif:

Positif Negatif
Ia memberikan serat kucing anda. Penambahan berat badan
Kucing tidak dapat mencerna pisang dengan betul
Sakit perut dan muntah
Tahap gula darah meningkat

Soalan Lazim - Soalan Lazim

1 - Adakah pisang akan menyakiti kucing?

Walaupun pisang tidak beracun untuk kucing , tidak boleh mengingatnya untuk makanan seharian haiwan kesayangan anda. Pisang tinggi gula yang boleh menyebabkan diabetes dan masalah berat badan.

2 - Berapa banyak pisang yang boleh dimakan kucing?

Perkhidmatan Pemakanan Klinikal mengatakan bahawa rawatan tidak boleh mewakili lebih dari 10% kemasukan kalori kucing anda dari hari ke hari. Contohnya, jika kucing anda makan 250 kalori setiap hari, hanya 25 kalori yang berasal dari makanan ringan. Mengikut FDA, satu pisang sederhana adalah sekitar 110 kalori.

3 - Makanan apa yang terbaik untuk kucing?

Kami mencadangkan untuk mencari makanan kucing dengan "bahan tetap biasa seperti produk organik , sayur - sayuran dan pati terkenal seperti beras, gandum atau kentang."

4 - Bagaimana saya merancang pisang untuk kucing saya?

Jalur pisang, buang helai pisang. Masukkan pisang ke dalam mangkuk. Gunakan garpu atau pengisar tangan untuk menghancurkan pisang — Lapiskan pisang yang ditumbuk dan makanan kucing dalam bentuk makanan.

5 - Mengapa kucing membenci pemotongan rambut bahagian tengah?

Kucing rambut di kawasan tengah dan ekor sangat sukar untuk dihubungi , jadi membelai di sana boleh berlebihan, kata Provoost. " Kucing suka binatang peliharaan dan tergores di kepala, secara eksplisit di bawah struktur wajah dan pipi mereka," di mana mereka mempunyai organ aroma, kata Provoost.

6 - Daging apa yang terbaik untuk kucing?

Kucing adalah pemakan daging, senang. Mereka mesti mempunyai protein dari daging untuk hati yang kuat, penglihatan yang baik, dan kerangka konsep yang sihat. Hamburger yang dimasak, ayam , ayam belanda, dan daging tanpa lemak dalam jumlah sederhana adalah kaedah yang luar biasa. Hati yang kasar atau hancur boleh membuat kucing anda lemah.

7 - Adakah pisang berbahaya untuk kucing?

Walaupun pisang tidak berbahaya bagi kucing hingga batas tertentu, tidak boleh mengingatnya untuk makanan seharian haiwan kesayangan anda . Pisang tinggi gula yang boleh menyebabkan diabetes dan masalah berat badan.

8 - Bolehkah kucing minum goncang pisang?

Tidak , itu terlalu banyak susu dan gula untuk ditangani oleh kerangka kucing (kecuali jika kucing anda adalah singa atau harimau- - pada ketika itu, saya akan membenarkan mereka minum seberapa banyak milkshake yang mereka perlukan). Semua gula sangat buruk bagi kucing itu, dan dia tidak mempunyai sensor rasa untuk menghargai makanan manis.

9 - Bolehkah kucing memakan kerepek pisang?

Memang kucing boleh makan kerepek pisang . Kerepek pisang adalah pendekatan yang sesuai untuk merawat kucing anda dengan pisang tanpa berusaha terlalu keras menggunakan gula.

10 - Bolehkah kucing memakan buah kering?

Produk organik kering menawarkan ciri khas dan sihat untuk haiwan peliharaan ketika dijaga, seperti gigitan atau bahagian makan malam. Walaupun kucing dan anjing boleh memakan aprikot, tidak semua kucing akan menghargai produk semula jadi ini.

:ledger: Kesimpulannya

Pisang tidak memberi manfaat diet asli kepada kucing anda. Walau bagaimanapun, mereka tidak menyakitkan, sejauh anda memberi makan dengan menahan diri. Merawat pisang kepada kucing anda berulang kali boleh menyebabkan masalah kesihatan kerana tahap gula yang sangat baik. Dengan cara ini, anda harus secara konsisten menguruskan sedikit potongan sambil mendapatkan pisang dengan anak kucing anda dan memastikan anda tidak memberikan produk semula jadi atau sayur-sayuran lain secara serentak. Beri makan pisang segar dan segar kepada kucing anda dan buangkan kulitnya terlebih dahulu.

artikel berkaitan

1. Bilakah Kucing Berhenti Berkembang? 2. Berapakah insurans haiwan kesayangan untuk kucing? 3. Kucing Vegan