Bolehkah Anjing Memakan Bubur Brussels? Ya, anjing boleh makan tauge Brussel . Tumbuh Brussels penuh dengan serat dan antioksidan . Ia membantu anjing dalam peredaran darah dan mengurangkan keradangan pada tubuh anjing anda. Tumbuhan brussel juga mengandungi vitamin K dan C , sesuai untuk sistem imun dan tulang anjing. Tetapi makan kubis Brussel dalam jumlah besar boleh menyebabkan gas kepada anjing anda.

:eight_pointed_black_star: Bolehkah Anjing Mempunyai Tumbuh Brussels?

Pada masa ini, kita menjalani kehidupan yang sibuk dengan pekerjaan kita dan ingin meningkatkan status tinggi kita setiap hari melalui persaingan yang tidak sihat . Dan kami antisosial. Tetapi haiwan peliharaan dapat menghilangkan kesepian dan kemurungan kita dengan mudah. Haiwan peliharaan dapat meningkatkan peluang untuk bersenam dan bersosial juga. Bermain secara teratur atau menghabiskan waktu bersama mereka dapat menurunkan tekanan darah, kadar kolesterol selain memiliki kebiasaan makan untuk menjaga kesihatan mereka. Sebilangan besar orang menyokong sehari bersama mereka untuk keselamatan rumah mereka. Sepanjang hari, pemilik mempunyai soalan umum: jenis makanan atau sayur-sayuran apa yang berguna untuk diet mereka, atau makanan apa yang buruk untuk anjing mereka.

Adakah pucuk Brussels selamat untuk diet mereka? Berikut adalah beberapa penerangan mengenai pucuk pucuk Brussel

:eight_pointed_black_star: Apa itu pucuk Brussels:

Adakah pucuk brussel baik untuk anjing? Pucuk Brussels adalah sayur-sayuran yang kelihatan seperti kubis mini. Mereka adalah ahli keluarga sayur-sayuran Brassicaceae. Mereka berkait rapat dengan sayur-sayuran lain seperti brokoli, kangkung, dll. Sayuran kecil ini dilengkapi dengan banyak Vitamin . Lebih-lebih lagi, kubis Brussels penuh dengan:

 • Vitamin

 • Serat

 • Mineral

 • Antioksidan

Bolehkah anjing mempunyai tunas brussel? Kami tahu bahawa tauge Brussels adalah sayur-sayuran yang sihat untuk manusia, yang juga bermanfaat untuk anak anjing anda. Sudah tentu, sebelum anda membuang pucuk Brussels ke anjing anda, penting untuk mengetahui petua makan yang betul, yang saya kongsikan di bawah;

:small_red_triangle_down: Vitamin

Lobak Brussel dibungkus dengan Vitamin, termasuk:

 • Vitamin A: Vitamin An memajukan penglihatan khas, sistem deria yang berfungsi dengan baik, dan menjaga jantung, paru-paru , dan organ yang berlainan pada anjing berfungsi dengan berkesan.

 • Vitamin B: Tumbuhan Brussels mengandungi Vitamin B1 dan B6. Keluarga Vitamin B menegakkan perjalanan darah yang sesuai dan kesihatan jantung umum.

 • Vitamin C & K: Kedua-dua Vitamin ini luar biasa untuk sistem imun anjing dan kesihatan tulang.

 • Vitamin E: Vitamin E adalah agen pencegah barah yang melindungi sel dari revolusi bebas bahaya ketika tubuh anjing menukar makanan berbanding tenaga.

:small_red_triangle_down: Mineral

Adakah pucuk brussel berbahaya untuk anjing? Kacang pucuk Brussels mengandungi banyak mineral yang penting untuk rutin makan anjing. Dua mineral yang terdapat di pucuk Brussels:

 • Mangan: Mangan membantu anjing memproses protein dan asid amino.

 • Kalium: Kalium adalah asas untuk keupayaan pepejal otot anjing, pemangkin, dan saraf. Ini juga menjamin anak lelaki anda menjaga keseimbangan cecair yang sesuai.

:eight_pointed_black_star: Fakta Pemakanan Brussels tumbuh:

Adakah pucuk brussel baik untuk anjing? Sekiranya kita bercakap tentang pucuk dan anjing Brussel, ini sangat bermanfaat untuk anjing dalam jumlah tertentu. Semasa merawat pucuk Brussels ke anjing anda, keseimbangan sangat penting. Jadi, bagaimana dengan kita menyiasat realiti berkhasiat hanya untuk satu orang baru! Seperti yang ditunjukkan oleh Bahagian Pertanian AS , satu anak (sekitar 19 g) mengandung:

Nutrien Kuantiti
Air 16.3 g
Kalori 8.17
Protein 0.642 g
Lemak 0.057 g
Gula 1.7 g
Serat 0.722 g
Gula 0.418 g
Kalsium 7.98 mg
Besi 0.266 mg
Magnesium 4.37 mg
Fosforus 13.1 mg
Potasium 73.9 mg
Natrium 4.75 mg
Kolin 3.63 mg
Folat 11.6 µg
Lutein + zeaxanthin 302 µg
Beta karotena 85.5 µg
Vitamin A 7.22 µg
Vitamin B-6 0,042 - mg
Vitamin C 16.2 mg
Vitamin E 0.167 mg
Vitamin K 33.6 µg

Selain faedah hebat ini, tauge Brussels mengandungi vitamin C dan vitamin A, B, dan B6. Antioksidan dapat mengurangkan keradangan. Ia dapat meningkatkan peredaran darah dengan cepat. Tumbuh Brussels kaya serat makanan yang menyokong pencernaan dan membantu melambatkan proses pencernaan, yang membolehkan tubuh menyerap lebih banyak Vitamin penting. Tumbuhan Brussels kaya dengan multivitamin seperti vitamin A & C, mineral, antioksidan yang menyokong pembinaan sistem imun yang kuat.

Adakah pucuk brussel baik untuk anjing? Seperti sayur-sayuran salib yang lain, tauge Brussels adalah sumber Sulforaphane yang sangat baik yang dapat mencegah barah. Selain itu, sayur-sayuran dibungkus dengan antioksidan yang membantu menghilangkan radikal bebas dari tubuh kita. Kita semua tahu bahawa radikal bebas adalah molekul yang tidak stabil yang boleh merosakkan sel . Sekiranya terdapat terlalu banyak radikal bebas di dalam tubuh kita, ia boleh menyebabkan penyakit kronik, termasuk barah. Selain itu, tauge Brussels mengandungi banyak karotena beta. Hati berubah menjadi vitamin A yang membantu menjaga dan meningkatkan kesihatan mata anjing anda. Manfaat kesihatan mata juga berasal dari karotenoid Lutein + zeaxanthin. Mereka dikatakan melindungi retina anjing - dinding dalaman mata yang sensitif terhadap cahaya - dari kerosakan oksidatif.

:eight_pointed_black_star: Adakah pucuk Brussels membunuh anjing anda?

Adakah pucuk brussel baik untuk anjing? Makanan super ini membantu meningkatkan kesihatan anjing anda. Namun, jika anda memberi makan anak anjing anda dengan pucuk pucuk Brussels, anda boleh mengharapkan banyak gas. Ini kerana kandungan zat isothiocyanate yang sangat tinggi dapat meningkatkan kemampuan otot usus untuk menolak makanan dan sisa melalui saluran gastrousus. Amalan ini membina bakteria berlebihan, yang menjadikan tubuh sebagai gas. Gas biasa pada tahap tertentu, tetapi terlalu banyak gas dapat menimbulkan masalah tambahan pada anjing anda, seperti perut gugup dan cirit - birit . Perlu diingat bahawa walaupun sedikit pucuk Brussels dapat mengganggu perut anjing anda. Walau bagaimanapun, semua yang terdapat di sayuran mereka tidak berbahaya bagi anjing anda kerana tiada racun atau racun. Sekiranya anjing anda mengalami cirit-birit yang teruk, lawati doktor haiwan anda. Sekiranya simptom berlanjutan lebih dari tiga hari, berjumpa lagi dengan doktor haiwan anda.

:eight_pointed_black_star: Bagaimana memberi tauge Brussels kepada anjing anda

Bolehkah anjing mempunyai tunas brussel? Proses memberi makan anjing anda penting untuk kesihatannya. Walau bagaimanapun, jika anda tidak tahu bagaimana memberi tauge Brussels kepada anjing anda, ikuti panduan ini. Cara terbaik untuk menyediakan makanan ini untuk anjing anda ialah dengan mengukus, mendidih atau ketuhar gelombang mikro. Ada yang mendakwa makanan gelombang mikro tidak baik untuk anjing anda, jadi makanan ini bergantung kepada anda. Namun, dengan membakar dan mengukus, anda tidak boleh melakukan sesuatu yang salah. Sekiranya anda memutuskan untuk memasak pucuk Brussels, anda akan mengekalkan jumlah Vitamin yang paling penting. Ada baiknya jika anda mengingatkan bahawa makanan ini kukuh, segar dan hijau. Basuh dan potong sebahagian besar batang sambil membiarkan daunnya utuh. Langkah seterusnya jika anda ingin mengukus atau memanaskan sayur-sayuran, ia tidak boleh bertahan lebih lama daripada 8-10 minit di dalam air . Tetapi jika anda memilih untuk merebus mereka, anda harus tahu bahawa mendidih memerlukan masa lebih lama, lebih dari 10 minit. Mendidih tidak mengekalkan sebarang Vitamin. Kita mungkin menyukai banyak rempah atau rempah khas dengan Brussels ketika kita makan, dan harus diingatkan bahawa kita selalu menghidangkannya secara sederhana.

:small_red_triangle_down: Tanpa rempah, tidak ada ramuan.

Sekiranya anjing anda mengalami alahan setelah makan pucuk Brussels, pastikan untuk berjumpa doktor haiwan anda. Kemudian, apabila doktor haiwan menyetujui sayur ini, anda boleh mula memberi makan anjing anda dengan memberi bahagian kecil pada mulanya. Mula memberi makan ½ hingga 1 tunas, bergantung pada sisinya. Sekiranya anda melihat reaksi yang tidak biasa terutamanya muntah, cirit-birit, atau cirit-birit berdarah, segera hubungi doktor haiwan anda. Sekiranya anjing anda unik untuk makan sebilangan kecil sayur-sayuran ini, jangan sekali-kali melayani dia lebih dari tiga biji setiap hidangan. Jangan terlalu banyak memasak sayur kerana akan membakar nutriennya.

:eight_pointed_black_star: Apakah masalah kesihatan yang paling biasa pada anjing?

 • Katarak. Ini adalah yang besar, terutamanya dengan anjing yang semakin tua.

 • Artritis. Artritis terdapat pada anjing yang lebih tua.

 • Jangkitan Telinga. Sebilangan jangkitan telinga meluas pada anjing, terutamanya pada anjing yang menghabiskan banyak masa di luar.

 • Batuk Kennel

 • Cirit-birit

 • Kutu dan kutu

 • Cacing Hati

 • Tulang yang patah

:eight_pointed_black_star: Makanan manusia selamat untuk anjing yang merangkumi:

 1. Lobak. Kongsi di Pinterest Beberapa makanan manusia selamat untuk dimakan oleh anjing.

 2. Epal . Epal menyediakan banyak vitamin penting untuk anjing, termasuk vitamin A dan C.

 3. nasi putih

 4. Produk tenusu

 5. Ikan

 6. Ayam

 7. Mentega kacang

 8. Popcorn biasa

Penting untuk mengetahui makanan apa yang boleh membahayakan anjing anda. Dengan cara yang sama, ada baiknya anda mengetahui makanan manusia mana yang boleh anda kongsi dengan anjing anda dan nikmati bersama.

:eight_pointed_black_star: Kelebihan Brussels Sprouts

Adakah pucuk brussel baik untuk anjing? Pucuk Brussels untuk anjing Membantu Sistem Kekebalan Tubuh yang Kuat - Tumbuh Brussels banyak terdapat dalam Vitamin yang berbeza (seperti An dan C), mineral, dan penguat sel yang membantu sistem imun yang kuat.

 • Tambahan yang Luar Biasa untuk Diet Anti-Kanser: Seperti sayur-sayuran salib yang lain, kubis Brussels adalah sumber Sulforaphane yang hebat, sebatian yang menunjukkan penyelidikan yang berlainan mempunyai musuh penyakit yang kuat. Lebih-lebih lagi, sayuran ini penuh dengan agen pencegah barah, yang membantu memerangi pelampau bebas di dalam badan. Ekstremis bebas adalah zarah goyah yang boleh membahayakan sel. Sekiranya terdapat berlebihan ekstremis bebas di dalam badan, ia boleh menyebabkan jangkitan berterusan. Pakar menghubungkan pelampau bebas dengan pelbagai penyakit, termasuk kecemasan .

 • Menyokong Kesihatan Jantung: Ini disebabkan oleh faedah mengurangkannya! Selain itu, pengambilan serat makanan, kalium, dan magnesium (yang terdapat sepenuhnya di Brussels) juga memberikan kelebihan perubatan jantung .

 • Boleh Menguntungkan Kesihatan Pencernaan: Tumbuhan Brussels kaya serat, menegakkan asimilasi dan melegakan kitaran yang berkaitan dengan perut, yang membolehkan tubuh mengekalkan makanan tambahan yang lebih penting. Bengkak Brussels yang terlalu banyak boleh membawa gas dan perut yang marah.

 • Kesihatan Mata: Beta Carotene dalam makanan super ini (yang dipercayai oleh hati kepada Vitamin A) memandu dalam menjaga dan meningkatkan kesejahteraan mata . Selain itu, kelebihan perubatan mata juga berasal dari karotenoid Lutein + zeaxanthin. Mereka dikatakan memastikan retina anjing - jisim dalaman mata yang ringan - dari bahaya oksidatif.

 • Darah: Tumbuhan Brussels menyediakan ukuran Vitamin K yang baik, yang membantu kekuatan darah secara umum (ia mengambil bahagian dalam penebalan dan masa lalu).

 • Kesihatan Tulang: Vitamin K juga merupakan Vitamin yang membina tulang .

:eight_pointed_black_star: Kelemahan Pucuk Brussels

Brussel Sprouts mungkin penuh dengan Vitamin dan mineral, namun ada beberapa sebab anda tidak boleh menjaga makanan hijau untuk anjing anda. Tumbuh Brussels mengandungi banyak serat, yang dengan beberapa kekangannya hebat kerana serat menjamin pembuangan suara yang standard dan padat.

Tumbuh pucuk Brussels mempunyai ukuran tinggi isothiocyanate, bahan yang membantu otot usus mendapatkan keseluruhan makanan yang diproses di bahagian usus. Walaupun begitu, itulah yang menyebabkan banyaknya gas. Kelebihan bakteria yang berkembang menyebabkan tooting yang keterlaluan.

Sejauh ini, jika amigo berbulu anda makan sebilangan besar Brussels tumbuh atau mempunyai perut yang sensitif, sayur hijau boleh menyebabkan pembengkakan, gas, dan kelonggaran usus , membuat anak anjing anda canggung dan putus asa. Dan perlu diingat bahawa itu bukan masa yang tepat untuk dikendalikan oleh seseorang, biasanya tidak merosakkan atau berbahaya. Sekiranya mereka mengalami masalah perut yang teruk, seperti kelonggaran usus, lebih dari beberapa hari setelah memakan pucuk Brussel, hubungi doktor haiwan anda. Begitu juga, jika anak anjing anda mempunyai masalah sensitiviti atau diet, jangan merawatnya tumbuh-tumbuhan Brussels tanpa bercakap dengan doktor haiwan anda.

Menjaga Petua

Berikut adalah beberapa perkara penting yang perlu diingat semasa merawat pucuk Brussels ke anjing anda:

 1. Cobalah untuk tidak merawat kasar, kerana sukar untuk diproses oleh anjing. Mungkin, anda perlu mendidih atau mengukus terlebih dahulu.

 2. Potonglah menjadi kepingan kecil dan kecil untuk menjauhkan diri dari bahaya tersedak.

 3. Walaupun anda mungkin mencuba untuk menghidangkan pucuk tauge dengan rasa yang berbeza, pastikan anak anjing anda tetap membantu.

Cukup beri makan kubis Brussels dengan sedikit kekangan. Pakar pemakanan anjing mengatakan bahawa sayur-sayuran, serupa dengan Brussels, harus merangkumi di bawah 10% daripada rejimen makan anjing anda. Jadi apa itu 10%? Itu bergantung pada ukuran anjing anda. Dan, beberapa kepingan yang diperkecil halus dan padat!

Pada ketika mula-mula membawa pucuk Brussels ke dalam rejimen makan anak lelaki anda, lakukan secara beransur-ansur . Sekiranya anda mempunyai pertanyaan atau kebimbangan, berbincanglah dengan doktor haiwan anda!

:eight_pointed_black_star: Sayuran Apa Yang Buruk Untuk Anjing?

Adakah pucuk brussel berbahaya untuk anjing? Walaupun tauge Brussels sesuai untuk anjing, terdapat sayur-sayuran yang tidak boleh anda biarkan rakan berbulu anda makan. Sebaliknya, mungkin anda haiwan peliharaan sedang duduk atau berjalan-jalan anjing dan perlu berhati-hati. Anda menyukai anjing anda dan perlu memastikan bahawa anda berurusan dengannya!

:small_red_triangle_down: Bawang

Bawang sangat penting untuk keluarga Allium, yang juga menggabungkan daun bawang dan daun bawang dan berbahaya bagi anjing. Anjing yang memakan bawang boleh mengalami penderitaan perut, sakit perut, buang air besar, dan membuat platelet merah pecah. Anda lebih suka tidak menjaga bawang, tetapi anda juga harus menjauhi bawang putih. Manifestasi keracunan bawang putih tidak dapat dibezakan dengan bawang, jadi menjauhkannya dari semua perbelanjaan.

:small_red_triangle_down: Cendawan

Anjing boleh mengalami kekeliruan yang tulen atau bahkan dari memakan cendawan liar. Daripada keseluruhan sayur-sayuran, cendawan adalah salah satu yang anda lebih suka tidak bermain. Terdapat beberapa cendawan yang boleh dimakan oleh anjing dengan selamat . Namun, kerana kekurangan makan adalah sangat melampau, pilihan paling bijak anda adalah dengan tidak menjaga cendawan anjing anda dalam apa jua bentuk. Sekiranya anjing anda memakan apa sahaja yang mungkin tidak selamat, segera hubungi doktor haiwan anda.

:eight_pointed_black_star: Brussels Sprouts: 25 Fakta Menyeronokkan dan Mengejutkan

Bundel mereka kecil, namun pucuk Brussels baru menyampaikan rasa besar dan banyak kebaikan. Mereka juga membentangkan mengejutkan beberapa realiti yang menyeronokkan yang setiap darling sayur-sayuran perlu tahu. Inilah ikhtisar 25 perkara kami yang paling disukai mengenai keajaiban bulat dan hijau ini.

 1. Mereka diberi nama setelah Brussels, ibukota Belgia, di mana mereka merupakan tanaman utama abad keenam belas.

 2. Tumbuhan Brussels berkenalan dengan Amerika Utara oleh jemaah Perancis abad ke-18 di Louisiana.

 3. Menjelang pertengahan 1900-an, sayur kecil itu berubah menjadi bidang perniagaan persediaan di California.

 4. AS menghasilkan 70 juta paun tumbuh setiap tahun.

 5. Mereka kelihatan seperti kubis kecil kerana mereka adalah individu dari keluarga sayur-sayuran yang serupa.

 6. Tumbuh Brussels terkecil adalah kepingan bersaiz marmar, sementara pelbagai jenis yang lebih luas sama seperti bola golf .

 7. Tunas ungu yang terang adalah kesan sampingan silang yang dihasilkan dari kubis ungu pada tahun 1940-an.

 8. Sulforaphane yang memberi Brussels menumbuhkan rasa yang luar biasa di samping membantu menurunkan bahaya penyakit.

 9. Pucuk Brussels mengandungi zeaxanthin, agen pencegah barah yang dianggap penting untuk kesejahteraan mata .

 10. Sepotong kecil di bawah satu ons pucuk Brussel memberikan 5 gram serat dan 5 gram protein.

 11. Dengan sukatan hanya 26 kalori untuk setiap cawan, pucuk Brussels adalah keputusan makanan rutin makan yang lazat dan berkhasiat.

 12. Satu hidangan 80 gram sayuran ini menyampaikan nutrien C berkali-kali lebih banyak daripada oren.

 13. Brussels baru memasak wap meningkatkan kekuatan kolesterol mereka.

 14. Laporan lewat menunjukkan bukti logik masa depan bahawa sayuran kecil memberikan peningkatan yang signifikan kepada pemanduan.

 15. Sukan sprouts Brussels terbaik dibungkus dengan kuat daun, nada hijau yang mempesona, dan batang yang tegas.

 16. Kacang Brussels tetap baru dalam pek plastik di dalam kabinet sayur-sayuran yang lebih baik sehingga 10 hari.

 17. Satu cawan berisi lima kubis Brussels yang normal, dan mereka menguap hanya dalam masa enam hingga lapan minit.

 18. Memotong X di bahagian bawah batang sebelum mengukus membantu tumbuh-tumbuhan dengan memasak lebih adil.

 19. Bau seperti belerang adalah tanda pasti bahawa pucuk Brussels telah matang.

 20. Apabila tauge yang dimasak dengan wap sejuk, mereka boleh disimpan dan disimpan di dalam penyejuk selama setahun.

 21. Sayuran serbaguna ini sangat sedap dipanggang, ditumis, atau dimasak, dan saiznya menjadikannya makanan yang enak.

 22. Linus Urbanect membuat makan malam 31 pucuk pucuk Brussels hanya dalam satu saat pada tahun 2008.

 23. Bernard Lavery dari United Kingdom mengembangkan anak yang berharga lebih dari 18 paun.

 24. Sayur-sayuran kecil itu menyediakan kemampuan yang mencukupi untuk menerangi pokok Krismas di Southbank London pada tahun 2013.

 25. Ladang berbuah di California menghasilkan lebih banyak pucuk Brussels daripada beberapa negeri lain.

:eight_pointed_black_star: Yang Harus Diet dan Yang Tidak Boleh Dilakukan untuk Haiwan Peliharaan Anda: Cara Menyediakan Diet Seimbang

A menguatkan, diselaraskan makan regimen seperti tiada binatang peliharaan semua perkara yang dianggap kepada individu, namun dengan banyak jenama makanan yang pelbagai untuk melihat ke atas, bagaimana anda akan memilih apa - dan apa jumlah - untuk menjaga haiwan kesayangan anda? "Oleh kerana setiap makhluk adalah individu, saya secara amnya menyarankan untuk mulai berjumpa dengan doktor haiwan anda," kata Laura Eirmann, DVM, dari Oradell Animal Hospital yang membenarkan AAHA di New Jersey.

Doktor haiwan anda akan menjelaskan syarat kesihatan haiwan kesayangan anda bergantung pada usia, keturunan, penyakit, dan tahap pergerakan. Walaupun banyak pembuat makanan anjing dan kucing memasarkan barang-barang yang bergantung pada peringkat kehidupan, seperti anjing tua atau menyusui, kelas umum umumnya tidak sesuai untuk setiap haiwan peliharaan.

Beberapa haiwan peliharaan lebih baik secara fisiologi daripada rakannya (kerana jangkitan) walaupun secara berurutan mereka berumur serupa. Perbezaan fisiologi adalah sebab penting untuk berbincang dengan doktor haiwan anda (sebelum anda memilih makanan).

:eight_pointed_black_star: Makluman mengenai kalori makanan mentah

Namun kalori makanan yang tidak disempurnakan adalah standard bagi pemilik haiwan kesayangan. Pakar dari Pentadbiran Makanan dan Dadah Amerika Syarikat (FDA) mengatakan, "menangani masalah daging kasar membawa kepada kemakmuran manusia dan haiwan yang merupakan asas" memandangkan organisma patogen yang ditanggung oleh makanan.

FDA merujuk kepada laporan yang disebarkan mengenai haiwan peliharaan yang terhapus mengorbit debu setelah memakan daging kasar yang tercemar dan memberi amaran bahawa pemilik haiwan peliharaan mungkin terdedah kepada "pencemaran oleh makhluk patogen dari hubungan langsung dengan rejimen makan itu sendiri" atau dari kontak dengan diet -related mikroorganisma yang lulus dari daging untuk haiwan kesayangan. Mikroba juga boleh didapati semasa membuang air besar.

Lebih-lebih lagi, FDA memberi amaran bahawa diet daging mentah mungkin tidak memberi makanan yang sah kepada haiwan kesayangan anda. Mungkin terdapat terlalu sedikit kalsium dan fosforus, banyak nutrien A (yang mungkin beracun dalam jangka masa panjang), atau langkah-langkah pengambilan makanan tambahan yang tidak betul untuk menjamin rejimen makan secara menyeluruh dan disesuaikan.

:eight_pointed_black_star: Berapakah jumlah makanan yang sesuai untuk anda berikan kepada anjing?

"Sekiranya ada satu perkara yang kita ketahui dalam khasiat, itu adalah had kalori - menjaga haiwan peliharaan ramping selama yang mereka ingat - membantu mereka hidup lebih lama. Sayangnya, Pusat Perubatan Veterinar (CVM) FDA mengukur bahawa 25% anjing dan kucing memasuki kemudahan veterinar adalah berat badan berlebihan dan memberi amaran bahawa “ketegaran dapat menyingkat kehidupan haiwan peliharaan dengan menambahkan masalah jantung dan hati, diabetes, sakit sendi, keganasan pundi kencing, dan masalah kulit, dan meletakkan haiwan peliharaan pada bahaya yang lebih besar ketika menjalani prosedur penenang dan perubatan. "

Gertie tampak ok, diberi nama gemuk oleh pakar Pfizer Animal Health , yang memberikan foto tersebut. Tanyakan kepada pakar veterinar anda untuk mengetahui sama ada haiwan kesayangan anda mempunyai berat badan berlebihan. Oleh itu, adakah keseluruhan ini bermakna anda perlu menghapuskan makanan atau sekeping meja berselang dari rejimen makan haiwan kesayangan anda? "Ada sedikit kendur," kata Eichmann. “Aturan umum adalah melihat kalori yang diperlukan untuk menjaga berat badan yang ideal. Katakan anda tidak melebihi jumlah itu sekitar 10% kalori. Sekiranya demikian, anda mungkin tidak akan mengimbangi rejimen makan secara menyeluruh dan disesuaikan. "

"Cadangan saya adalah meminta doktor haiwan anda menilai keperluan haiwan kesayangan anda," kata Eichmann. "Langkah-langkah penetapan itu mungkin berbeza mengikut jenama. Doktor haiwan anda dapat menentukan sama ada jumlah (dalam makanan tertentu) sesuai untuk haiwan kesayangan anda. "

:eight_pointed_black_star: Alahan Makanan untuk anjing

Diet boleh menjadi faktor utama kepekaan haiwan kesayangan. Sebilangan besar makhluk tidak dibawa ke dunia dengan kepekaan makanan; kerangka kerja mereka yang kebal mendorong reaksi yang tidak mudah diserang dalam jangka masa panjang terhadap sebahagian rutin makan mereka, yang sering menjadi protein protein . Kepekaan makanan dapat diperkenalkan dengan berbagai cara, termasuk kesemutan, masalah berkaitan perut, dan masalah pernafasan yang sebelumnya disebut. Mereka dapat menjadi ujian tulen untuk mengatasi, seperti yang mungkin. Anda boleh berusaha menyelesaikan apa yang menyebabkan tindak balas haiwan kesayangan anda tidak senang dengan merawatnya dengan pelbagai cara makan; namun, kesan hipersensitif terhadap makanan dapat bertahan dalam jangka masa lebih kurang dua bulan. Anda mungkin perlu menjaga diet berbulu anda dalam diet hypoallergenic (tidak menyebabkan hipersensitiviti) yang luar biasa selama lapan hingga dua belas minggu untuk mengetahui bagaimana dia bertindak balas. Anda mungkin perlu melakukannya beberapa kali dengan beberapa rancangan kawalan berat badan yang unik sebelum anda menemui rancangan yang tidak menimbulkan tindak balas yang tidak baik. Dan ingat bahawa anda menjaga ujian ini memakan lebih sedikit kalori, anda perlu memastikan bahawa haiwan kesayangan anda tidak memakan makanan, nutrien, tambahan atau sampah , atau bahkan tumbuh-tumbuhan di sekitar rumah. Dia perlu makan diet percubaan hanya selama lapan hingga dua belas minggu untuk memutuskan apakah dia mendapat respons yang tidak baik terhadapnya.

:eight_pointed_black_star: Memasak Brussels Sprouts untuk Anjing anda

Bolehkah anjing makan tauge Brussels yang dimasak? Apabila anda menyiapkan kubis Brussel, ini adalah peluang yang sesuai untuk menyediakannya untuk disajikan kepada anjing anda.

Berikut adalah beberapa cara untuk memasak pucuk Brussels untuk anjing anda:

:small_red_triangle_down: Kukus: Masukkan pucuk Brussels dan air ke dalam periuk 3 hingga 4-liter dan tutup. Masak dengan api kecil selama lima minit atau sehingga lembut.

:small_red_triangle_down: Ketuhar gelombang mikro: Tambahkan tauge Brussels dan air ke 1-1 / 2-qt. Hidangan selamat untuk ketuhar gelombang mikro. Tutup pinggan dan ketuhar gelombang mikro pada suhu tinggi selama enam hingga lapan minit. Campurkan secara berkala, dan sahkan sama ada ia cukup halus untuk cinta anda.

:small_red_triangle_down: Rebus: Dalam kuali, tambahkan Brussels Sprouts dan air, tutup, dan turunkan dengan lembut selama 15-20 minit, atau hingga lembut.

Usahakan untuk tidak memasak sayur-sayuran Brussels secara berlebihan kerana mereka akan kehilangan faedah diet mereka.

:large_blue_diamond: artikel berkaitan

1. Bagaimana memasak pucuk Brussels? 2. Bolehkah Anjing Makan Nasi?

:arrow_right: Soalan Lazim - Soalan Lazim

:one:Adakah tangkai tumbuh Brussels mengerikan untuk anjing?

Pucuk pucuk Brussels boleh kelihatan sangat cantik sementara masih melekat pada tangkai panjang; tangkai mentah tidak selamat untuk dimakan oleh anjing . Apabila tidak dilekatkan, tangkainya sangat keras dan berserat dengan selongsong luarnya yang tebal.

:two:Apa yang perlu memberi makan kepada anjing anda?

Jenis makanan dan jumlahnya adalah salah satu soalan paling mencabar dan penting yang pernah ada, terutama bagi pemilik anjing baru-baru ini. Tetapi memang tidak ada jawapan yang sempurna. Tidak setiap makanan sesuai dengan setiap anjing. Harus ada rancangan diet seimbang untuk anjing anda.

:three:Atas sebab apa anjing saya menyukai pucuk Brussels?

Mereka ditumpuk dengan pelbagai nutrien, mineral, dan timbunan serat . Tumbuh pucuk Brussels mengandungi tahap vitamin C dan vitamin K yang tidak dapat dinafikan. Nutrien dan mineral ini mempunyai kelebihan perubatan yang cemerlang untuk anjing anda dan akan menjadikannya pejal, pejal dan ceria!

:four:Bolehkah anjing memakan tauge yang dimasak?

Pastikan anda memasaknya kerana pucuk Brussels tidak berguna untuk kerangka yang berkaitan dengan perut anjing anda. Anjing boleh makan sayur-sayuran Brussels yang dimasak biasa sebagai makanan sementara. Walaupun sumber makanan anjing mengandungi sayur-sayuran, anda boleh memberi mereka tambahan tambahan.

:five:Bolehkah anjing saya makan brokoli?

Memang anjing boleh makan brokoli. anjing boleh memakan brokoli yang dimasak dan mentah selagi tidak ada perisa atau minyak. Walau bagaimanapun, sayur ini harus diberikan secara konsisten dalam jumlah kecil, terutamanya kerana floret mengandungi isothiocyanates, yang boleh menyebabkan gastrik pada anjing.

:six:Apa kelebihan pucuk Brussels?

Tumbuhan Brussels penuh dengan serat, vitamin, mineral , dan penguat sel, menjadikannya pemakanan yang berkhasiat untuk diet anda. Mereka juga boleh menambah kelebihan perubatan , termasuk kemungkinan mengurangkan bahaya penyakit, penurunan kerengsaan , dan meningkatkan kadar glukosa.

:seven:Atas sebab apa tauge Brussels tidak bravo?

Anda juga boleh mencuba terlalu banyak serat jika anda makan sebilangan besar kubis Brussels. Manifestasi banyak serat dalam rutin makan anda merangkumi pembengkakan, gas , sakit perut , sembelit , dan hasil yang berkaitan dengan perut yang menyedihkan.

:eight:Bagaimana saya memasak pucuk Brussels?

Teknik terbaik untuk menyediakan pucuk Brussels: Jika simpul masih ada di ekor, bengkokkan setiap bola ganjil, potong daun bebas , kuning, atau cedera dan basuh , pada ketika itu, potong pangkal. Beberapa kumpulan memotong di bahagian bawah untuk memastikan mereka memasak secara seragam; namun, ia dapat menjadikannya lembut dengan yang lebih sederhana.

:nine:Apakah kaedah terbaik untuk makan tauge Brussels?

Kami mencadangkan agar sihat dan berkhasiat Brussels untuk mendapatkan makanan dan rasa yang paling melampau. Isi bahagian bawah periuk pelapik dengan dua air . Sambil mempercayai bahawa air akan mendidih pendek, potong pucuk Brussels ke dalam bahagian atau pecah menjadi potongan yang lebih sederhana.

:keycap_ten:Bolehkah pucuk Brussel membunuh seekor anjing?

Walau bagaimanapun, ** banyak gas boleh menyebabkan masalah pada anjing anda, ** seperti sakit perut dan kelonggaran usus . Ingatlah bahawa walaupun langkah-langkah terkecil dari pucuk Brussels dapat mengganggu perut anjing anda. Tetapi, sayur ini tidak sukar bagi anjing anda kerana tiada bahan toksik atau racun.

:ledger: Kesimpulannya

Pemakanan anjing adalah perkara yang mustahak dan mustahak jika anda ingin menjaga kesihatan dan kebahagiaan anjing anda. Sebagai pemilik anjing yang baik, anda mesti tahu mana yang boleh membahayakan anjing anda dan meningkatkan kesihatannya. Diet anjing harus mengandungi, setiap hari, 10% sayur-sayuran dan buah-buahan dari keseluruhan diet. Apa-apa yang lebih dari itu boleh membahayakan dan menyebabkan komplikasi kesihatan yang lain. Oleh itu, semasa bertunas di Brussels, selalu masak atau rebus terlebih dahulu, bersihkan, potong dengan betul dan sajikan kepada anjing anda. Menurut penyelidikan, selalu rebus pucuk Brussels ke anjing anda.

:large_blue_diamond: artikel berkaitan

1. Bolehkah anjing melihat warna 2. Insurans kesihatan anjing terbaik 3. Mengapakah Anjing Bergulir pada Haiwan Mati 4. Apa itu Peti Anjing?