Bolehkah anjing makan ikan?

Untuk menyimpan maklumat terperinci, anjing boleh memakan ikan, dan ikan boleh menjadi rutin makan yang kuat untuk anjing anda, jika ia dimasak sepenuhnya tanpa minyak dan rasa tambahan, tidak mengandung tulang, dan tidak kumpulan haiwan cenderung kepada tahap merkuri yang tidak dapat dinafikan seperti ikan.

:large_blue_diamond: Khasiat Ikan untuk Anjing

Anjing menyukai bau ikan, dan untuk keadaan ini, ada penjelasannya. Ikan adalah sumber protein yang kuat dan sering dikenang sebagai makanan anjing perniagaan sebagai sumber protein pilihan. Ikan kaya akan lemak tak jenuh omega-3 , yang menurut doktor haiwan mungkin mempunyai kelebihan perubatan seperti mengurangkan rasa sakit. Ikan juga merupakan pilihan yang baik untuk anjing dengan hipersensitiviti makanan terhadap tetapan yang lebih normal, sama seperti ayam.

Ikan boleh menjadi rutin makan yang dimasak di rumah, namun sekiranya anda memutuskan untuk menjaga makanan dengan ikan, pastikan untuk menasihati doktor haiwan anda atau pakar pemakanan veterinar yang memastikan bahawa anda memenuhi keseluruhan keperluan makanan anjing anda. Pada kesempatan pertama apabila anda memberi ikan apa pun kepada anjing anda, berikan sebilangan kecil sehingga anda memutuskan sama ada anjing anda dapat menahan ikan tertentu itu tanpa tindak balas hipersensitif atau bom gastro-usus.

Ikan boleh menjadi pengembangan yang baik untuk rutin makan anjing yang wajar. Ia kaya dengan asid amino, seperti protein berasaskan makhluk lain. "Bergantung pada jenisnya, ikan dapat memberikan lemak tak jenuh omega-3 yang dapat berguna untuk kulit dan mantel untuk anjing," jelas Janet Dempsey, Pakar Pemakanan Kanan Purina. Sumber makanan anjing yang berkualiti mempunyai protein seperti ikan sebagai penambah penting. Terus teliti untuk membiasakan mengurus ikan kepada anjing anda.

:large_blue_diamond: Bolehkah anjing makan kepala ikan

Bolehkah Anjing Makan Kepala Ikan? Anjing boleh memakan kepala ikan TETAPI sekiranya mereka sekarang makan ikan secara rutin. Bahagian kepalanya agak sukar dimakan, jadi sangat sesuai untuk memisahkannya menjadi kepingan kecil. Ikan yang sedang berkembang mempunyai tulang keras yang boleh menyakitkan bagi anjing.

:large_blue_diamond: Jenis Ikan Terbaik untuk Anjing

Terdapat banyak ikan di lautan, namun jenis ikan yang paling banyak dikenali yang digunakan dalam makanan anjing perniagaan adalah spesies hidup yang lebih terhad seperti ikan salmon, ikan putih laut, ikan putih tasik, ikan haring, walleye, perjuangan, dan luka bakar Arktik. Spesies ikan yang lebih lama, seperti ikan dan ikan todak sekali lagi, boleh mengandungi logam besar seperti merkuri. Merkuri berkembang dalam jangka panjang dalam kerangka ikan dan dapat menyebabkan bahaya logam yang besar, itulah sebabnya menjaga spesies ikan yang hidup lebih terhad diinginkan daripada ikan atau ikan todak. Dengan begitu banyak ikan untuk dilayari, lebih baik dilindungi daripada meminta maaf.

:large_blue_diamond: Bagaimana cara memancing ikan untuk anjing?

:black_small_square: Membeli ikan

Susunan ikan bermula di kedai. Membeli ikan adalah pendekatan lain untuk menjaga anjing anda. Sekiranya anda boleh, pilih ikan yang sudah dibengkokkan sekarang. Anjing boleh memakan kulit ikan namun tulang ikan sangat mengerikan untuk dimakan oleh anjing. Tulang boleh menyebabkan tersumbat, melukai gusi anjing anda dan bahkan boleh membahayakan organ dalam .

:black_small_square: Memasak ikan

Terdapat banyak pendekatan untuk memasak ikan untuk anjing. Cukup pastikan untuk memasaknya sepenuhnya, tanpa menyediakan. Barbeku atau mengukus adalah pendekatan yang boleh diterima untuk menyiapkan ikan kerana mereka tidak memerlukan minyak atau penyebaran yang dapat menambah kalori dan lemak yang tidak berguna.

:black_small_square: Risiko Memakan Ikan kepada Anjing

Ikan itu sendiri tidak selamat untuk anjing, namun cara penyediaannya boleh menyebabkan masalah. Ikan yang dimasak dalam jumlah minyak yang berlebihan dapat menyebabkan kejutan GI pada anjing, atau bahkan menyebabkan penyakit tulen seperti pankreatitis. Perisa juga boleh menyebabkan keadaan perubatan yang tulen untuk anjing, terutamanya jika mereka mengandungi pelekat beracun, serupa dengan bawang putih. Bahaya paling besar merawat ikan kepada anjing, mungkin, adalah tulang.

:black_small_square: Bolehkah anjing memakan tulang ikan?

Tulang ikan sedikit, rapuh, dan berbahaya. Mereka boleh menahan diri dari mulut, tekak, perut, dan saluran pencernaan anjing anda, sekali-sekala, menusuk pembahagi organ. Sebagai tambahan kepada kenyataan bahawa ini sukar, ia boleh membuat lawatan mahal ke doktor haiwan. Walaupun terdapat banyak kisah yang diceritakan mengenai anjing yang memakan tulang ikan tanpa masalah, dalam hal ini, lebih bijak untuk memperhatikan desakan doktor haiwan dan mengelakkan sebarang dan semua risiko.

:black_small_square: Berapa banyak ikan yang boleh dimakan oleh anjing?

Sekiranya ikan yang anda jaga anjing anda tidak terlepas dari jumlah makanannya yang menyeluruh dan disesuaikan, maka pada masa itu ia adalah makanan yang baik. "Rawatan hanya boleh merangkumi 10% kalori anjing anda, sehingga menyiratkan bahagian yang anda beri makan sedikit," kata Dempsey.

:large_blue_diamond: Bolehkah anjing makan ikan mentah?

Ikan mentah berisiko membawa mikroba yang menyakitkan seperti salmonella dan listeria. Ini berbahaya kerana dua sebab. Satu, ia dapat membuat anjing anda musnah, dan dua, seperti yang ditunjukkan oleh FDA, ia juga dapat membuat anda dan individu yang berbeza dari keluarga anda sakit. Ini amat menyusahkan anak-anak kecil, yang mungkin lebih banyak bersentuhan dengan ludah anjing anda daripada orang dewasa, dan bagi individu dengan kerangka tahan yang ditawar. Sekiranya anda memutuskan untuk menjaga rutin makan kasar dengan ikan, pastikan anda mengelakkan risiko yang dicadangkan oleh FDA untuk mengatur makan malam anjing anda, sebagai membersihkan semua permukaan dan mangkuk setelah digunakan, dan mencuci tangan anda .

:black_small_square: Berapa banyak ikan untuk anjing?

Overdosis sesuatu yang sebaliknya baik boleh menjadi masalah. Ikan panggang biasa, masak, kukus, atau api baik untuk dimakan oleh anjing dengan sedikit kekangan. Jumlah ikan yang berlebihan dapat menyebabkan keperitan, jadi nasihatkan kepada doktor haiwan anda mengenai ukuran ikan yang sesuai untuk anjing anda, terutama jika anda bermaksud untuk menjaga ikan sebagai makanan biasa dari makanannya.

Oleh kerana orang dengan jumlah kalori yang berubah-ubah, secara umum kita tidak akan ingat bahawa anjing yang dijaga perniagaan, makanan anjing yang lengkap dan disesuaikan tidak perlu repot dengan makanan tambahan kecuali jika disarankan oleh doktor haiwan. Kepingan meja , termasuk ikan, berlebihan untuk kesejahteraan anjing anda, tetapi ikan boleh membuat makanan sampingan yang baik untuk anjing, selagi pemiliknya menjaga berat anjing mereka. Garis panduan umum keseluruhan yang harus diikuti untuk kawalan partition adalah memastikan rawatan hanya 10% dari diet harian anjing anda.

:large_blue_diamond: Risiko dan kelebihan makan ikan

:point_right: Adakah anda bingung mengenai keseluruhan kandungan merkuri dan logam berat berkaitan dengan menjaga ikan kepada anjing anda?

Dulu saya sering bingung ketika pergi ke kedai ikan atau kedai am. Saya yakin siaran ini akan membantu anda membuat keputusan yang lebih baik.

:point_right: Untuk memperbaikinya, saya membataskannya kepada:

3 ekor ikan untuk dijauhkan dan

3 ikan paling selamat untuk dimakan

:point_right: 3 pemboleh ubah difikirkan:

  1. Pencemaran

  2. Secara umum kelebihan perubatan

  3. Kelolaan - Di luar usaha menyelamatkan planet ini, penangkapan ikan yang berlebihan dapat menjadikan ikan-ikan hebat ini akan musnah dalam 10 tahun berikutnya.

:black_small_square: Pencemaran

Kami telah mendengar banyak kisah menakutkan tentang bagaimana logam berat ini, misalnya, merkuri dan plumbum memasuki bekalan makanan dan ikan kita. Apabila racun ini memasuki badan anjing anda, ia dapat membuang masa yang sangat lama untuk membersihkannya dari kerangka kerja mereka.

Pada ketika anjing anda mempunyai banyak merkuri di dalam badan mereka, ia boleh menyebabkan masalah kebimbangan fokus yang tulen, misalnya, otot yang tidak berkontraksi dengan baik dan sensasi umum kekurangan. Ia memerlukan 12 tahun setengah untuk merkuri keluar dari kerangka kerja mereka. Oleh kerana merkuri tidak beraroma dan tidak dapat dilihat, sukar untuk dibezakan dan tidak dapat dijauhkan dengan menguruskan kulit atau bahagian lain.

Ikan yang mempunyai ukuran tinggi merkuri biasanya adalah ikan kejam yang besar seperti ikan yu, ikan, ikan tenggiri dan ikan pisau. Ikan ini mempunyai jangka hayat yang lebih panjang. Mereka berada di dalam air lebih lama, memikat dan mengembangkan ketebalan logam-logam besar di dalam tisu mereka. Mereka juga memakan ikan yang tinggi merkuri yang memperbesar masalah ini.

Racun berikutnya yang perlu dipertimbangkan adalah racun bahan mekanikal. Ini adalah hasil kilang pembuatan yang mengalir ke aliran kami. Racun ini lebih tebal dan tebal berbanding air dan angin tenggelam ke bahagian bawah laut. Ikan yang biasanya dipengaruhi oleh mereka adalah 'penghuni dasar', yang menyusuri di bahagian bawah laut seperti belut, ikan laut, ikan trout, berkubang dan ikan kod. Lebih disesalkan daripada plumbum dan merkuri, racun moden ini memerlukan 5-8 tahun untuk keluar dari badan.

:black_small_square: TOP 3 IKAN SAYA UNTUK MENGHINDARI

:point_right: 1. Jerung

:point_right: 2. Tilapia

Salah satu ikan paling mengerikan yang boleh anda jaga anjing anda. Ia adalah makanan tambahan yang sangat rendah. Tilapia ditanam sepenuhnya, tidak pernah liar. Mereka biasanya berasal dari negara-negara yang tidak menumpukan pada panduan kualiti. Tilapia yang menjijikkan boleh hidup dari membuang air besar. Jauhkan dari apa pun!

:point_right: 3. Ikan

Sebilangan besar ikan adalah daging yang sangat tebal. Sekiranya anda mesti menjaga ikan, pilihlah ikan yang berwarna kuning. Ia biasanya dijumpai di bahagian dunia yang tidak memiliki banyak logam besar. Untuk ikan dalam tin jauhkan dari tuna (ikan ketulan dalam balang).

:point_right: Ikan lain yang dihancurkan untuk menjauhkan diri dari:

Makarel pembaris, ikan bilah, belut, bass laut, trout, flop dan cod

:large_blue_diamond: jadi ikan apa yang selamat dan boleh dimakan?

:black_small_square: liar mendapat salmon

ikan salmon liar dilindungi

tinggi lemak tak jenuh omega 3 untuk mengurangkan kerengsaan, b12, selenium dan rendah logam tinggi. salmon adalah yang lebih ringan bahan ikan dan pada umumnya boleh lebih rendah toksin atas alasan supaya ia tidak menelan mereka logam berat supaya banyak. pastikan ia sudah liar. salmon yang ditanam mungkin mengandungi sebatian sintetik. salmon beku liar juga dilindungi untuk dijaga.

sekiranya anda belum menyiapkan kemasukan ke salmon liar, salmon dari organisasi Australia salmon tassal adalah alternatif yang baik. ia bukan liar tetapi salmon tassal bukan gmo dan dipenuhi di peternakan laut di mana kesejahteraan dan bantuan kerajaan ikan diperlukan. mereka boleh diakses dalam pelbagai jenis baru dan dalam tin.

:black_small_square: ikan sardin

ikan sardin

rendah logam tinggi dan tinggi omega 3, selenium dan tembaga.

:black_small_square: kupang

Kupang

gram untuk gram mungkin sumber protein yang paling kuat. tinggi omega 3s, selenium, unsur kecil

catatan:

tidak lama dahulu ikan tenggiri adalah ikan untuk ditelan tanpa sedikitpun kesalahan, berguna untuk kita dan berguna untuk planet ini. beberapa jenis ikan tenggiri seperti ikan tenggiri dan raja tenggiri adalah ikan besar yang mempunyai kadar merkuri yang lebih tinggi. bagaimanapun, sepupu mereka yang lebih sederhana, ikan tenggiri atlantik utara adalah ikan laut yang dilindungi untuk dimakan. bagaimanapun, jumlah keseluruhan ikan tenggiri Atlantik semakin menurun dan mereka ditangkap melewati tahap yang dapat dikendalikan yang menjadi sebab saya mengecualikannya dalam kumpulan ikan saya untuk dibakar.

:large_blue_diamond: kelebihan dan bahaya memakan kedalaman lautan untuk anjing

anda berusaha untuk memanfaatkan sushi anda dengan sebaik-baiknya, namun mata anjing anda yang berhujah merosakkan hari raya anda. apakah disarankan bagi Anda untuk memberi mereka makanan yang menggigit, atau apakah ikan berbahaya bagi hewan peliharaan?

lemak tak jenuh omega-3, zat rendah lemak, dan tahap protein tinggi: kita secara keseluruhan mengetahui kelebihan makan ikan. sekali lagi, tahap merkuri yang tidak dapat dinafikan dan racun yang berbeza dalam keadaan kotor menjadikan banyak pakar kesejahteraan mempersoalkan keselamatan ikan secara keseluruhan.

bagaimanapun, apa kepentingannya di sini untuk pasangan berkaki empat kita?

bolehkah anjing makan ikan dan ikan?

sebelum anda mengambil jerat, ketahui apa kelebihan dan bahaya, seperti jenis ikan yang harus anda jaga anjing anda, dan mana yang paling baik diserahkan kepada jerung.

:black_small_square: adakah anda harus memberi makanan laut kepada anjing anda?

tidak kira sama ada tidak ada penghujahan mengenai kelebihan dan kekuatan jenis makanan laut, pertanyaannya tetap ada: adakah anjing boleh makan ikan, udang, atau sejenis ikan lain?

jawapan ringkasnya ialah anjing boleh makan beberapa jenis ikan, namun semuanya bergantung pada spesies, dan teknik untuk kesediaan. jelas, anjing melakukan yang terbaik dengan ikan, sementara moluska, kerang, udang dan makhluk laut lain biasanya menemani banyak nasihat sebelum disajikan.

:point_right: berikut adalah beberapa petunjuk yang luas mengenai apa yang harus dicari dalam ikan sebelum anda memberikannya kepada bayi anda yang bertekstur:

• jangka hayat: selalu mencari jenis ikan hidup yang lebih terhad. pada spesies yang mempunyai jangka hayat yang lebih lama, seperti ikan, ikan tenggiri, atau ikan laut, tahap logam dan racun yang besar dapat dikumpulkan sepanjang hayatnya.

• ukuran: prinsip serupa berlaku untuk mengukur. ikan yang lebih sederhana mempunyai lebih sedikit merkuri, sementara contoh yang lebih besar pada amnya akan mengumpulkannya, kerana mereka memakan sejumlah besar ikan lain.

• tulang: ikan yang sukar dibersihkan dari tulang adalah bahaya bagi anjing. tulang rapuh dapat merobek pembahagi sistem pencernaan anjing anda dan mewakili bahaya yang menyekat.

jelas, walaupun dengan ikan dan ikan yang baik untuk anjing, kawalan sangat penting. sementara anjing anda boleh mendapat untung dengan makan malam yang sekejap-sekejap, makanan seperti ini seharusnya tidak merangkumi sebahagian besar rutin makan mereka.

:black_small_square: faedah memberi makanan laut kepada anjing

dengan mengambil kira berapa banyak pertimbangan yang perlu anda bayar semasa memilih ikan yang selamat untuk anjing, anda mungkin meninggalkan pemikiran itu secara besar-besaran. Walau bagaimanapun, ikan dan ikan harus diingati untuk makan malam anjing anda, bagaimanapun juga, sebagai hasil daripada kelebihan yang ditawarkan oleh varieti makanan ini:

• lemak tak jenuh omega-3

• tahap protein tinggi

• tahap lemak rendah

• pilihan yang sangat baik untuk anjing dengan hipersensitiviti (kepada sumber protein lain)

:black_small_square: risiko memberi makan makanan laut kepada anjing

kadang-kadang, bahaya boleh melebihi kelebihan. tidak semua ikan kaya dengan makanan tambahan yang diperlukan dalam rejimen makan anjing, dan beberapa daripadanya bahkan boleh merosakkan anjing anda.

• kehadiran racun, logam berat, dan pencemaran yang berbeza

• jenis makanan haiwan peliharaan komersial dengan ikan boleh mengandungi bahan tambahan yang tidak selamat

• risiko dijangkiti mikroorganisma seperti salmonella dan listeria (jika mentah atau tidak dimasak seperti yang diharapkan)

walaupun anjing boleh makan ikan dan ikan, sangat penting untuk menyediakannya dengan cukup dan memilih jenis ikan yang betul. sekiranya anda tidak pasti ikan apa yang akan anda dapat menjaga anjing anda, lihat dua rekod di bawahnya:

:large_blue_diamond: anjing makanan laut boleh makan

:black_small_square: ikan masak

secara keseluruhan, ikan yang telah ditebang, dibersihkan dengan betul, dan dimasak sepenuhnya, baik untuk penggunaan anjing. Walaupun begitu, dengan menjaga ikan anda, dengan sedikit perhatian terhadap bagaimana ia disajikan, ia dapat menyebabkan kekurangan tiamin. kekurangan tiamin boleh mendatangkan kesan serius terhadap kesejahteraan haiwan kesayangan anda dan bahkan boleh menyebabkan kematian dalam kes yang lebih terhad.

:black_small_square: ikan mentah

ikan yang tidak dimasak kaya dengan makanan tambahan dan sering mengundang kepada anjing, namun ia juga boleh mengandungi kemalangan, cacing pita, atau cacing gelang. Selain membersihkannya, anda harus membekukan ikan mentah selama setengah bulan sebelum menjaganya ke kandang anda, untuk membuang sebarang kemungkinan parasit yang mengerikan. pada ketika anda perlu menjayakan pesta furball anda, cukup cairkannya, dan anda sudah bersedia!

:black_small_square: salmon (dimasak)

filet salmon tanpa tulang dipandang sebagai makan malam terkemuka untuk mana-mana kotoran, bagaimanapun jika salmon tidak diusahakan. salmon yang dimasak adalah sumber lemak dan protein tak jenuh asas yang berkualiti, dan anda boleh mengingatnya untuk rutin makan anjing anda tanpa menekankan hasil jangka panjang. hanya perlu memberi perhatian untuk tidak merawatnya lebih daripada beberapa kali seminggu, dan ikuti cadangan pembahagian .

:black_small_square: ikan sardin

ikan-ikan kecil ini sering disebut sebagai ikan terbaik di lautan, kerana mereka hanya memakan ikan kecil dan tidak hidup lama, yang menunjukkan bahawa keterbukaan mereka terhadap logam dan racun yang kuat dapat diabaikan. beri mereka makanan mentah, dimasak, atau kalengan di dalam air. cubalah untuk tidak membiarkan ukuran kecil ikan ini menipu anda: mereka memukul dengan serius mengenai faedah diet, jadi berhati-hatilah dengan bahagian-bahagiannya, terutama dengan anak-anak kecil yang gemuk.

:black_small_square: ikan hering dan ikan bilis

sedikit mungkin, namun jenis ikan ini sangat kaya dengan asid omega-3. ikan hering dan ikan bilis adalah tambahan yang baik untuk rejimen makan anjing, tetapi setiap kali disajikan secara kasar atau dimasak. ikan salai , sembuh, atau asin tidak disarankan, kerana ia mengandungi lekapan yang berbeza yang boleh mencederakan anjing anda.

:black_small_square: minyak krill

segelintir kumpulan cuba untuk tidak menawarkan ikan kepada anjing mereka, tidak kira sama ada sebagai hasil daripada masalah tersebut atau dengan alasan bahawa mereka tidak dapat menemui orang-orang di sekitar sana. bagaimanapun, taring sebenarnya memerlukan lemak tak jenuh, dan pendekatan yang paling mudah untuk membiasakannya dengan rejimen makan mereka adalah meningkatkan makan malam mereka dengan satu sendok makan atau dua minyak kaya omega-3. minyak krill adalah pilihan utama untuk memancing minyak kerana mengandungi setiap suplemen tanpa bahaya racun. ia terbuat dari kerang kecil dan sumber lemak tak jenuh yang baik.

:black_small_square: rumput laut

Begitu juga dengan orang, rumput laut dilihat sebagai makanan super. pelbagai jenis rumput laut terdapat dalam struktur yang berbeza, tetapi pada kebanyakan masa, ia terdapat dalam kepingan kering atau serbuk. taburkan sedikit makanan kaya mineral dan nutrien ini ke dalam mangkuk anjing anda untuk menerima hadiah!

:large_blue_diamond: makanan laut yang harus anda elakkan

:black_small_square: tuna

walaupun pada hakikatnya sangat sedap, ikan baru mengandungi kadar merkuri yang paling ketara. Memudaratkan merkuri boleh membawa hasil yang mematikan, dan secara konsisten merawat ikan pooch anda pasti akan memberi kesan jarak jauh. walaupun demikian, jika anjing anda akhirnya memakan sebilangan kecil ikan, ia tidak akan merosakkannya . cubalah untuk tidak memberi mereka ikan secara konsisten.

:black_small_square: tuna dalam tin

selain daripada bahan tambahan dan bahan tambahan yang boleh merosakkan anjing anda, jenis ikan tertentu yang digunakan untuk membuat kadar ikan kalengan jauh lebih tinggi dalam senarai pengambilan merkuri. ikan dalam tin, pada umumnya, adalah keputusan yang mengerikan untuk pooches, jadi elakkan yang satu ini!

:black_small_square: minyak ikan

setelah sekian lama menjadi keputusan yang paling terkenal untuk suplemen omega-3, minyak ikan berakhir dengan kekurangan gangguan berkhasiat. kenapa? Oleh kerana tahap pencemaran yang ketara di laut kita, minyak ikan dapat mengandungi arsenik, merkuri, kadmium, dan plumbum, yang semuanya dapat mendorong pertumbuhan ganas anjing dan menyebabkan bahaya yang tidak dapat dielakkan pada sistem deria anjing.

:black_small_square: kerang (udang, udang karang, ketam)

ketika dimasak dan dibersihkan sepenuhnya dari cengkerang dan potongan mengerikan, udang, udang galah, dan ketam dapat dimakan oleh anjing. walaupun begitu, hanya daging kerang yang boleh dihidangkan kepada anjing, dan jika ia baru dan dimasak dengan betul (tidak ada tambahan!). beberapa anak ayam tidak akan merosakkan anjing anda, namun menjaganya kerana makan malam tidak digalakkan. udang galah penuh dengan natrium dan tinggi lemak, udang selalu dipenuhi racun yang merosakkan , dan daging ketam sangat tinggi yodium. dan mengejutkan dalam situasi di mana kerang adalah satu kali rawatan, terdapat bahaya tindak balas hipersensitiviti. memandangkan segalanya, lebih baik berhati-hati!

:black_small_square: sushi

potensi anjing anda terkena parasit dari ikan mentah adalah perkara yang paling tidak berbahaya untuk menjaga sushi anjing anda. bergantung pada kitaran perencanaan, sushi dapat mengandungi banyak penyesuaian yang tidak bergantung atau disarankan untuk penggunaan anjing, misalnya, alpukat atau cuka padi. oleh itu, pada masa berikutnya anda meminta pengambilan, simpan semuanya untuk diri anda sendiri! (maaf, fido!)

:black_small_square: moluska bivalve (kerang, kerang, tiram)

sebilangan kecil kerang , kerang atau kerang (dengan andaian ia dimasak) tidak akan membunuh anjing anda. namun, memberi mereka sebagai makan malam boleh menyebabkan masalah yang sukar - dan saya sama sekali tidak, membincangkan tempurung keras yang dapat menimbulkan keributan jenis alternatif. bivalves, misalnya, ini disukai kerana kenyataannya mereka menyalurkan air, namun setiap racun itu berakhir di tisu mereka. sebagai contoh, jika anjing anda memakan bivalve yang memiliki dinoflagellates dalam tisu, ia boleh

:black_small_square: Batang Ikan dan Daging Ketam Tiruan

Kedua-dua makanan ini dibuat dari ikan, atau, lebih tepat lagi, spesies ikan putih dan banyak pati. Mereka tidak berbahaya, dan itu tidak akan mengganggu anjing anda jika mereka memakan 'jari' ikan atau dua, tetapi mereka tidak mempunyai nilai pemakanan. Memberi daging kepiting tiruan anjing atau ikan sebagai sebahagian daripada diet biasa mereka tidak memberi faedah, tetapi bahan-bahan berkualiti rendah dapat menimbulkan kebimbangan dalam jangka panjang.

:large_blue_diamond: Makanan Laut yang Tidak Pernah Anda Beri kepada Anjing Anda

Salmon Mentah dan Salmon Salai

Ini mungkin makanan istimewa bagi anda tetapi salmon yang tidak dimasak dengan betul dan dimasak dengan sempurna (tidak merokok) boleh membunuh anjing anda. Salmon mentah boleh mengandungi parasit yang disebut Neorickettsia helminthoeca , yang menyebabkan keracunan salmon pada anjing. Malangnya, anjing adalah satu-satunya haiwan yang terkena maut oleh parasit ini, jadi sebaiknya jangan memberi makan salmon anjing anda yang tidak diproses secara termal.

:black_small_square: Ikan Ternakan

Ikan ternakan harus dihindari secara umum, karena mereka sering diberi makanan berkualitas rendah dan diberi antibiotik, racun perosak, dan hormon dalam jumlah besar. Ikan-ikan miskin ini disimpan di kolam kecil yang kotor dan dilumurkan pada jagung GMO, kedelai, dan, dalam beberapa kes, bahkan sampah. Sudah tentu, tidak semua ikan ternakan disimpan dalam keadaan yang hina ini - jika anda membeli ikan ternakan dengan meterai [Aquaculture Stewardship Council ASC, anda boleh memberikannya kepada anjing anda tanpa perlu risau.

:black_small_square: Tulang ikan

Rapuh, sangat tajam dan sukar dilihat - tulang ikan sangat berbahaya bagi anjing. Walaupun akan selalu ada teman isteri paman anda yang anjingnya memakan tulang ikan dan tidak ada yang terjadi, itu bukan alasan untuk mengambil risiko kecederaan yang menyakitkan atau bahkan membawa maut.

:black_small_square: Ekor Udang dan Kerang Udang

Anjing anda mungkin tergoda untuk menggigit ini, tetapi mereka boleh menjadi bahaya tersedak dan cengkerang dapat berubah menjadi pecah jika anjing anda berjaya memecahkannya. Sebagai kaedah praktik, yang terbaik adalah melupakan apa-apa 'yummies' yang boleh menyebabkan lawatan cepat ke doktor haiwan, dan kerang makanan laut dapat menyebabkan banyak masalah.

:large_blue_diamond: The Takeaway

Anjing mempunyai banyak keuntungan dari makanan laut dan ikan di menu, tetapi beberapa makhluk laut mungkin tidak sepadan dengan risikonya.

Sama ada anda memberi makanan mentah kepada sahabat berkaki empat anda, atau ingin memperlakukannya dengan makanan buatan sendiri, jika berkaitan dengan ikan dan makanan laut, sangat penting untuk menyediakannya dengan cara yang betul. Sentiasa bersih, debone (atau de-shell), dan masak dengan teliti apa sahaja yang anda rancangkan untuk disajikan kepada anjing anda.

Dan jangan lupa: setiap kali anda memperkenalkan sesuatu yang baru untuk diet anjing anda, mulakan dengan bahagian kecil untuk menghilangkan kemungkinan alahan atau kesan sampingan.

:large_blue_diamond: Soalan Lazim

:point_right: 1. Ikan apa yang boleh dimakan oleh anjing secara mentah?

Ramai doktor haiwan akan memberitahu anda untuk tidak pernah memberi makan ikan mentah kepada anjing anda, kerana parasit dan bakteria yang hidup di dalam daging ikan. Tetapi pengumpan mentah menambah ikan sardin mentah, ikan tenggiri , salmon , dan ikan mentah lain untuk makanan anjing mereka sepanjang masa.

:point_right: 2. Adakah ikan yang dimasak akan menyakitkan anjing?

Ikan Masak

Secara umum, ikan yang telah ditebang, dibersihkan dengan betul, dan dimasak dengan sempurna, selamat untuk dimakan anjing. Walau bagaimanapun, memberi makan ikan anda dalam jumlah tinggi, tidak kira bagaimana ia dihidangkan, ia boleh menyebabkan kekurangan tiamin.

:point_right: 3. Apakah jenis ikan yang boleh dimakan oleh anjing?

Jenis ikan yang selamat untuk anjing termasuk:

Ikan Putih .

Pemukul.

Salmon .

Herring.

Ikan Keli.

Kod .

Memancing .

Ikan tuna ringan (dalam tin)

:point_right: 4. Berapa banyak ikan yang boleh dimakan oleh anjing?

Ketika datang ke ikan segar, hanya beri beberapa gigitan sebagai makanan ringan atau dengan makanan biasa anjing anda. Biarkan tidak lebih dari seminggu. Juga sangat penting: hanya sajikan ikan yang dimasak kepada anjing anda. Walaupun dalam banyak keadaan ikan mentah adalah selamat, anda berisiko mendedahkan anjing anda kepada parasit yang ditularkan kepada ikan yang sangat berbahaya.

:point_right: 5. Bolehkah saya memberi makan ikan anjing saya setiap hari?

Terlalu banyak perkara yang baik boleh menjadi masalah. Ikan biasa, dimasak, kukus, atau panggang baik untuk dimakan oleh anjing secara sederhana. Terlalu banyak ikan boleh menyebabkan kegemukan, jadi berjumpa dengan doktor haiwan anda mengenai ukuran ikan yang sesuai untuk anjing anda, terutamanya jika anda merancang untuk memberi makan ikan sebagai makanan biasa dalam dietnya.

:point_right: 6. Bolehkah anjing makan tuna?

Tuna tidak beracun untuk anjing , dan jumlah yang sedikit tidak akan menyebabkan keracunan merkuri. Sekiranya anda memiliki anjing dan kucing, pastikan anak anjing anda tidak memakan makanan kucing kerana makanan kucing basah sering mengandungi tuna . Kucing juga rentan terhadap keracunan merkuri, jadi pertimbangkan untuk memilih makanan kucing yang dibuat dengan jenis ikan lain.

:point_right: 7. Adakah ikan atau daging lebih baik untuk anjing?

Anjing berkembang dengan diet tinggi daging yang penuh dengan protein berkualiti yang menjadi asas kehidupan. Semua jenis protein daging sangat baik tetapi pada umumnya daging lebih ramping dengan nutrien yang lebih besar seperti kanggaru dan salmon sedikit lebih disukai dan sebilangan kecil daging organ adalah pemakanan yang hebat.

:point_right: 8. Bolehkah anjing makan keju?

Keju itu sendiri tidak beracun atau beracun kepada anjing (kecuali keju biru, lihat di bawah). Tetapi sebilangan keju telah menambahkan bahan yang boleh membahayakan anjing , seperti bawang, bawang putih, ramuan herba atau tambahan lain. … Keju dapat diberikan sebagai makanan sesekali secara sederhana, di samping diet yang sihat.

:point_right: 9. Bolehkah anjing memakan kentang goreng?

Jika anda melakukan memberi makan anjing anda kentang, ia perlu dibakar atau direbus, dengan apa-apa ditambah kepadanya. Kentang yang digoreng dalam minyak, seperti kentang goreng atau kentang kentang, atau kentang dengan mentega atau garam yang ditambahkan ke dalamnya tidak sihat untuk anjing . … Memberi karbohidrat kepada anjing terlalu banyak boleh mengakibatkan kegemukan atau masalah kesihatan yang lain.

:point_right: 10. Bolehkah anjing mempunyai ikan goreng?

Pertama, elakkan makan ikan goreng . Tidak ada nilai pemakanan daripada menambahkan minyak tambahan untuk ikan dengan cara ini. Penumpukan merkuri adalah ancaman yang sangat nyata bagi anjing sama seperti pada manusia. Dan seperti kita, berpegang kepada ikan kekal lama seperti sardin, salmon dan paling ikan putih adalah cara terbaik untuk menjaga tahap merkuri ke bawah.

:point_right: 11. Apakah 5 makanan anjing paling sihat?

Berikut adalah makanan anjing kering terbaik Dog Dog Advisor untuk April 2021.

Makanan Anjing Kering Kesihatan Kesihatan.

Naluri kering tanpa bijirin asli.

Makanan Anjing Kering Logik Alam.

Perlindungan Hidup Kerbau Biru Kering.

Makanan Anjing Kering Murni Tanpa Canidae.

Makanan Anjing Kering Orijen.

Diamond Naturals Kering Kering.

Makanan Anjing Kering Nulo Freestyle.

:point_right: 12. Daging apa yang paling senang dicerna oleh anjing?

Di antara pelbagai daging, daging domba dan ayam menyediakan bentuk protein yang paling mudah dicerna untuk anjing anda, dengan daging lembu masuk setelah itu. Apabila melihat label bahan makanan anjing, makanan anjing berkualiti tinggi akan menyenaraikan sumber protein ini terlebih dahulu - domba , ayam , daging lembu , dan beberapa produk sampingan dari haiwan ini.

:large_blue_diamond: Kesimpulannya

Untuk membuat cerpen, ya, anjing boleh makan ikan, dan ikan boleh menjadi sebahagian daripada makanan yang sihat untuk anjing anda, dengan syarat dimasak sepenuhnya tanpa minyak dan perasa tambahan, tidak mengandungi tulang, dan bukan spesies terdedah kepada tahap merkuri yang tinggi seperti tuna. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai pemakanan anjing atau memberi makan ikan kepada anjing anda, hubungi doktor haiwan anda.

ARTIKEL BERKAITAN: