Bolehkah saya meletakkan bil elektrik saya pada Nama orang lain . Tidak, ia tidak sah. Adalah sah untuk mempunyai bil utiliti hanya apabila seseorang mestilah orang dewasa yang tinggal di apartmen kerana anda atau bagaimana dia berhubungan dengan sewa rumah atau pemilikan atau pasangan anda .

Bolehkah saya meletakkan bil elektrik saya pada nama orang lain

Bolehkah Ada Yang Menyatakan Nama Saya Pada Bil Utiliti

Itu bergantung jika anda memberi izin kepada seseorang untuk menggunakan nama anda untuk mendapatkan perkhidmatan tersebut. Maka rang undang-undang adalah milik anda dan anda harus membuat jalan untuk mengejar ketinggalan. Sekiranya mereka menggunakan semua maklumat anda tanpa persetujuan atau pengetahuan anda, ia dipanggil pencurian identiti.

Soalan utama ialah adakah anda bersedia melaporkannya atau tidak. Sekiranya anda tidak melaporkan, agensi utiliti atau pengumpulan akan terus berusaha mengumpulkan dari anda. Di bawah ini anda dapat melihat semua maklumat lengkap mengenai apa yang harus dilakukan apabila anda mengalami sebarang Penipuan Identiti.

Cara Menukar Nama Pada Bil Elektrik

 • Anda secara amnya boleh menukar nama penagihan dengan telefon atau Internet anda. Hubungi syarikat elektrik serantau anda untuk melihat berapa banyak pilihan yang tersedia untuk pelanggan. Masih jauh lebih baik untuk mengunjungi pihak berkuasa untuk mengetahui keperluan yang tepat sebelum anda memulakannya.

 • Sekiranya rakan sekerja anda atau anda memutuskan untuk pindah, utiliti itu mesti diubah dengan jelas. Untuk nama orang yang tinggal di harta tanah dan banyak perkara lain. Tidak ada perubahan atau kesinambungan dalam perkhidmatan yang diperlukan hanya untuk pertukaran nama pada bil. Bolehkah saya meletakkan bil elektrik saya pada nama orang lain. Tidak, ia tidak sah . Adalah sah untuk mempunyai bil utiliti hanya apabila seseorang mestilah orang dewasa yang tinggal di apartmen kerana anda atau bagaimana dia berhubung dengan sewa rumah atau pemilikan atau pasangan anda

 • Hubungi syarikat elektrik secepat mungkin. Maklumkan kepada ejen perkhidmatan pelanggan untuk menukar nama pada bil elektrik permintaan anda. Sekiranya perkhidmatan sedang aktif, ini boleh dilakukan tanpa sebarang penghentian.

 • Orang yang namanya tertera pada masa ini boleh meminta pertukaran tarikh apa sahaja yang dia mahukan. Anda mesti meminta perkhidmatan tersebut diletakkan atas nama anda pada tarikh tersebut. Syarikat elektrik akan meminta semua butiran akaun semasa dan pembacaan terkini. Anda akan diberikan nombor akaun baru dengan pengaktifan perkhidmatan baru.

Dokumen yang Diperlukan untuk Menukar Nama dalam Bil Elektrik.

Berikut adalah senarai lengkap semua dokumen yang perlu anda lengkapkan dengan borang permohonan untuk menukar nama anda dalam bil utiliti yang perlu diserahkan kepada pihak berkuasa yang berkenaan.

 1. Nombor Pengenalan Pelanggan juga Nombor Pengguna / Akaun CA / Nombor Nombor dll. Yang harus disebutkan pada bil elektrik lama anda.

 2. Asal dan salinan bil elektrik terakhir diperlukan.

 3. Membuktikan salinan perjanjian sewa / akta penjualan harta tanah untuk membuktikan hak milik.

 4. Salinan resit cukai rumah harta tanah.

 5. Ikatan ganti rugi pada kertas setem sehingga anda dapat memperolehnya dari pejabat notari mana pun.

 6. NOC mesti disediakan oleh pemilik sebelumnya.

 7. Salinan bukti pengenalan dan alamat yang telah disahkan.

 8. Nombor pengenalan individu.

 9. Sebarang dokumen lain yang diminta oleh pihak berwajib yang diperlukan.

Apa yang Perlu Dilakukan Apabila Anda Mengalami Penipuan Identiti?

Perompak identiti dan penipu boleh memilih mangsa yang mempunyai rekod kredit yang kuat untuk mendapatkan air kabel, televisyen , pengambilan sampah, gas, elektrik atau perkhidmatan telefon. Oleh kerana perkhidmatan ini dibenarkan untuk menyimpan bil mereka yang dibuka selama beberapa bulan setelah tarikh akhir. Penipu boleh mendapatkan perkhidmatan percuma untuk sejumlah besar masa tetapi sebelum dilaporkan ke biro kredit.

Pencurian identiti utiliti telah meminimumkan jumlah bentuk pencurian identiti lain yang dilaporkan kepada FTC yang juga dikenali sebagai Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan sejak tiga tahun kebelakangan. Pada tahun 2010 jumlahnya mencapai 15%, pada tahun 2011 mencapai 13% dan pada tahun 2012 pencurian identiti elektrik menyumbang 9 persen dari semua bentuk yang dilaporkan menjadi pencurian identiti.

Hubungi pembicara dan utiliti ke jabatan penipuan. Tutup semua akaun yang dibuka pencuri itu. Sekiranya anda memerlukan bantuan tambahan atau talian darat, gas asli atau utiliti elektrik yang tidak bermanfaat. Hubungi Suruhanjaya Kemudahan Awam Georgia di (800) 282-5813.

Hubungi Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan untuk mendapatkan bantuan mengenai telefon bimbit atau perkhidmatan telefon. Kemudian hantarkan aduan anda melalui borang aduan dalam talian yang boleh didapati pada bila-bila masa. Hubungi syarikat dan disewa untuk mengambil hutang. Kemudian hubungi ketiga-tiga agensi pelaporan kredit untuk melaporkan penipuan tersebut.

Bolehkah saya meletakkan bil elektrik saya pada Nama orang lain. Tidak, ia tidak sah. Adalah sah untuk mempunyai bil utiliti hanya apabila seseorang mestilah orang dewasa yang tinggal di apartmen kerana anda atau bagaimana dia berhubungan dengan sewa rumah atau pemilikan atau pasangan anda

Adakah Haram Membayar Bil Orang Lain?

Tidak, tidak sah membayar bil orang lain dengan apa jua kos. Oleh itu, jika anda melog masuk ke bank mereka untuk membayar bil mereka, maka saya sangat mengesyorkan anda mendapatkan kebenaran bertulis untuk melakukannya. Dapatkan kuasa peguam bela untuk bertindak bagi pihak mereka. Apabila membayar bil orang lain, cubalah menandatangani nama anda apabila anda membayarnya adalah mustahak untuk mengelakkan masalah besar yang lain.

ARTIKEL BERKAITAN

 1. Bilakah Tenaga Elektrik Dicipta?
 2. Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik

Anda boleh meletakkan bil elektrik anda atas nama orang lain. Hanya jika pihak lain bersetuju. Ia hanya mungkin dilakukan sekiranya anda menghubungi syarikat elektrik anda dan memberikan maklumat lengkap mengenai maklumat akaun anda kepada mereka . Sebilangan syarikat elektrik hanya membenarkan anda menukar bil sekiranya anda betul di awal akhir tempoh penagihan.

Utiliti Selalunya Tanggungjawab Anda Oleh itu, letakkan Mereka atas nama anda

Sehingga atau kecuali pajakan anda akan menyatakan utiliti tersebut termasuk dalam sewa anda, maka anda mesti memasukkannya ke atas nama anda. Sekiranya anda meninggalkan bil atas nama tuan tanah maka anda melanggar kontrak anda. Sekiranya anda meninggalkannya dengan nama penduduk lama maka anda mencuri dari penduduk lama.

Apabila anda sudah benar-benar bersedia untuk keluar maka anda mesti membuat pengaturan agar syarikat utiliti membaca meter dan mematikan perkhidmatan mereka seperti kabel, gas atau elektrik. Jangan sekali-kali mengharapkan tuan tanah melakukannya.

Sekiranya anda keluar tanpa mengeluarkan semua utiliti tuan tanah atau penduduk baru mungkin tidak membiarkan syarikat utiliti untuk memeriksa sama ada meter itu digunakan atau tidak dan akan mematikan kuasa. Maka anda akan terjebak dengan membayar bil orang lain walaupun anda tidak tinggal di sana lagi.

Bilakah Saya Harus Menukar Utiliti

Tukar bil utiliti anda ke nama orang lain sebelum tempoh membaca bil seterusnya bermula. Itu dirujuk kepada perjanjian utiliti anda dan lihat bila satu tempoh penagihan berakhir dan kapan yang berikutnya bermula. Anda perlu menghantar pembayaran melalui cek atau memautkan kad kredit atau debit baru ke akaun atau menghantar pembayaran dengan cek.

Bagaimana pun anda perlu menukar utiliti anda selama lebih dari 2 hingga 3 minggu sebelum anda keluar. Sekiranya anda menukar kediaman anda. Ini akan mengelakkan anda membayar semua bil utiliti untuk kediaman yang anda tidak tinggal lagi. Sudah tentu anda hanya dapat melakukan ini jika anda sudah membeli rumah dan membuat wang pendahuluan atau jika anda menandatangani kontrak.

Bolehkah Anda Mempunyai Dua Bil Utiliti atas Nama Anda

Ya, anda boleh mempunyai dua atau lebih dua bil elektrik kediaman atas nama anda. Tetapi setiap tagihan akan dihubungkan ke alamat yang terpisah dan juga menggunakan caj biasanya akan dikirimkan ke alamat di akun. Untuk membayar banyak bil elektrik sekaligus, anda harus dapat membuat akaun dalam talian yang menghubungkan semua akaun dalam nama anda dengan nama pengguna yang sama dan membuat pembayaran atau pembayaran. Orang ramai menghubungi beberapa syarikat elektrik utama di AS untuk mengumpulkan maklumat lengkap.

Bolehkah Saya Menempatkan Dua Nama pada Bil Utiliti Saya?

Orang meletakkan dua atau lebih nama pada rang undang-undang utiliti apabila kedua-dua pihak seperti rakan perniagaan atau rakan sebilik berkongsi semua tanggungjawab untuk rang undang-undang tersebut atau ketika wakil sah seperti pengasuh atau peguam mengambil alih tanggungjawab itu.

Selain membayar tagihan, orang kedua juga menjadi kontak untuk keadaan darurat dan dapat membuat beberapa perubahan pada akaun yang termasuk pembatalan. Setelah kedua-dua pihak bersetuju untuk berkongsi tanggungjawab mereka maka meletakkan dua nama pada bil utiliti tidak sukar biasanya hanya memerlukan kedua-dua pihak memberitahu syarikat utiliti secara langsung atau melalui telefon.

1. Maklumkan kepada Pembekal Perkhidmatan Anda

Hubungi syarikat elektrik bersama-sama dan pilih bercakap dengan wakil perkhidmatan pelanggan untuk gambaran yang lebih jelas ada pilihan atau pilihan serupa seperti penagihan atau wakil pengurusan akaun. Sekiranya membuka akaun baru, maka pilihlah set akaun untuk pilihan atau pilihan serupa. Bolehkah saya meletakkan bil elektrik saya pada Nama orang lain. Tidak, ia tidak sah. Adalah sah untuk mempunyai bil utiliti hanya apabila seseorang mestilah orang dewasa yang tinggal di apartmen kerana anda atau bagaimana dia berhubung dengan sewa rumah atau pemilikan atau pasangan anda

2. Berikan Semua Maklumat Yang Diperlukan

Jawab wakil perkhidmatan pelanggan berkenaan soalan akaun. Sekiranya berurusan dengan akaun yang ada maka letakkan pemegang akaun di talian sekiranya anda tidak menggunakan panggilan persidangan atau tiga hala. Berikan wakil, alamat, nama di akaun dan nombor akaun atau kata laluan atau kedua-duanya. Sekiranya membuat akaun baru, orang itu boleh memberikan alamatnya.

3. Berjumpa dengan mereka secara peribadi di pejabat mereka

Bawa semua dokumen yang diperlukan untuk membuktikan kedua-dua identiti anda. Sekiranya anda melakukan transaksi dalam talian, adalah mustahak anda menggunakan kata laluan yang hanya anda dan orang lain sahaja yang tahu.

Sekiranya ada di antara anda yang membuat perubahan, pastikan anda memberitahu orang lain mengenainya untuk mengelakkan salah faham. Perhatikan bahawa anda berdua bertanggungjawab untuk bil utiliti anda.

Anda harus bersedia menjelaskan mengapa anda mahu menukar nama bil atau mengapa anda perlu membuat akaun baru dengan dua pemegang akaun menjelaskannya.

Adakah terdapat penipuan berkaitan Utiliti lain yang harus diketahui oleh orang lain

Salah satu penipuan yang biasa menggunakan perisian spoofing atau lepas landas untuk memanipulasi maklumat yang muncul di Caller ID untuk membuatnya kelihatan seperti panggilan itu secara semula jadi berasal dari syarikat utiliti. Apabila anda menjawab panggilan tersebut, pemanggil memberitahu anda bahawa akaun anda telah lewat dan ini dan kemudian menawarkan untuk meminta anda menjaganya sekarang dan di sana. Itu semua yang harus anda lakukan adalah memberi mereka maklumat kad kredit atau debit anda. Tidak perlu dinyatakan tetapi jika bil anda benar-benar belum dibayar, ia akan tetap seperti itu.

ARTIKEL BERKAITAN

 1. Pembayaran dan Pembentangan Bil Elektronik (EBPP)

 2. Pembayaran & pembentangan bil elektronik (EBPP)

Ringkasan Bolehkah saya meletakkan bil Elektrik Saya pada nama orang lain. Tidak, ia tidak sah. Adalah sah untuk mempunyai bil utiliti hanya apabila seseorang mestilah orang dewasa yang tinggal di apartmen kerana anda atau bagaimana dia berhubungan dengan sewa rumah atau pemilikan atau pasangan anda. Itu bergantung jika anda memberi izin kepada seseorang untuk menggunakan nama anda untuk mendapatkan perkhidmatan tersebut. Maka rang undang-undang itu adalah milik anda dan anda harus membuat kaedah untuk mengejar ketinggalan. Sekiranya mereka menggunakan semua maklumat anda tanpa persetujuan atau pengetahuan anda maka ia disebut pencurian identiti. Soalan utama ialah adakah anda bersedia melaporkannya atau tidak. Sekiranya anda tidak melaporkan, agensi utiliti atau pengumpulan akan terus berusaha mengumpulkan dari anda.

Soalan Lazim (Soalan Lazim):memo:

Terdapat beberapa soalan yang berkaitan dengan Bolehkah saya meletakkan bil elektrik saya pada orang lain Nama adalah seperti berikut:

1. Bagaimana cara memindahkan utiliti ke nama orang lain?

Anda sekarang boleh meletakkan bil elektrik anda atas nama orang lain. Hanya jika pihak lain bersetuju. Ini hanya mungkin dilakukan jika anda menghubungi syarikat elektrik anda dan memberikan maklumat lengkap mengenai maklumat akaun anda kepada mereka. Sebilangan syarikat elektrik hanya membenarkan anda menukar bil sekiranya anda betul di awal akhir tempoh penagihan.

2. Bagaimana saya menukar nama pada bil utiliti saya?

Anda secara amnya boleh menukar nama penagihan dengan telefon atau Internet anda. Hubungi syarikat elektrik secepat mungkin. Maklumkan kepada ejen perkhidmatan pelanggan untuk menukar nama pada bil elektrik permintaan anda. Sekiranya perkhidmatan sedang aktif, ini boleh dilakukan tanpa sebarang penghentian. Orang yang namanya tertera pada masa ini boleh meminta pertukaran tarikh lama apa yang dia mahukan.

3. Bolehkah saya membayar bil elektrik orang lain?

Tidak, sama sekali tidak haram membayar bil orang lain dengan apa jua kos. Oleh itu, jika anda melog masuk ke bank mereka untuk membayar bil mereka, maka saya sangat mengesyorkan anda mendapatkan kebenaran bertulis untuk melakukannya. Dapatkan kuasa peguam bela untuk bertindak bagi pihak mereka. Apabila membayar bil orang lain, cubalah menandatangani nama anda apabila anda membayarnya adalah mustahak untuk mengelakkan masalah besar yang lain.

4. Bolehkah anda meletakkan bil pada nama anak anda?

Sehingga anak anda berumur 18 tahun, anda tidak boleh memasukkan nama anak anda. Berumur lebih dari 18 tahun di bawah umur dan tidak boleh membuat kontrak secara sah.

5. Bilakah saya harus menukar utiliti?

Tukar bil utiliti anda ke nama orang lain sebelum tempoh membaca bil seterusnya bermula. Itu dirujuk kepada perjanjian utiliti anda dan lihat bila satu tempoh penagihan berakhir dan kapan yang berikutnya bermula. Anda perlu menghantar pembayaran melalui cek atau memautkan kad kredit atau debit baru ke akaun atau menghantar pembayaran dengan cek. Bagaimana pun anda perlu menukar utiliti anda selama lebih dari 2 hingga 3 minggu sebelum anda keluar.

6. Apabila seseorang mati apa yang berlaku pada bil mereka?

Hutang orang itu tidak akan hilang di mana sahaja semasa mereka mati. Hutang tersebut dibayar dan dibayar dari orang yang meninggal harta pusaka. Menurut undang-undang, ahli keluarga biasanya tidak perlu membayar hutang orang yang mati tetapi relatif dari wang mereka sendiri. Sekiranya tidak ada wang yang mencukupi untuk menampung harta tanah maka hutang biasanya tidak dapat dilunasi.

7. Apa hutang yang akan dimaafkan semasa anda mati?

Hutang biasanya menjadi tanggungjawab harta pusaka anda setelah anda mati. Harta pusaka anda adalah milik anda pada masa anda tidak hidup. Proses membayar bil anda dan menyebarkan apa yang tersisa disebut probate. Sekiranya tidak ada cukup wang di ladang untuk menampung maka hutang biasanya tidak dapat dilunasi.

8. Bagaimana saya boleh menghidupkan lampu saya atas nama saya?

ia berubah dengan nama anda yang mungkin hanya mengambil panggilan telefon ke syarikat utiliti. Dan sekiranya anda membayar elektrik di tempat lama anda.

Kesimpulannya

Bolehkah saya meletakkan bil elektrik saya pada Nama orang lain. Tidak, ia tidak sah. Adalah sah untuk mempunyai bil utiliti hanya apabila seseorang mestilah orang dewasa yang tinggal di apartmen kerana anda atau bagaimana dia berhubungan dengan sewa rumah atau pemilikan atau pasangan anda. Itu bergantung jika anda memberi izin kepada seseorang untuk menggunakan nama anda untuk mendapatkan perkhidmatan tersebut.

Anda boleh meletakkan bil elektrik anda atas nama orang lain. Hanya jika pihak lain bersetuju. Ini hanya mungkin dilakukan jika anda menghubungi syarikat elektrik anda dan memberikan maklumat lengkap mengenai maklumat akaun anda kepada mereka. Sebilangan syarikat elektrik hanya membenarkan anda menukar bil sekiranya anda betul di awal akhir tempoh penagihan.

Maka rang undang-undang itu adalah milik anda dan anda harus membuat kaedah untuk mengejar ketinggalan. Sekiranya mereka menggunakan semua maklumat anda tanpa persetujuan atau pengetahuan anda, ia dipanggil pencurian identiti. Soalan utama ialah adakah anda bersedia melaporkannya atau tidak. Sekiranya anda tidak melaporkan, agensi utiliti atau pengumpulan akan terus berusaha mengumpulkan dari anda.