Bolehkah Anda Membatalkan Insurans Kesihatan pada bila-bila masa?

Ya, anda boleh menghentikan rancangan insurans perubatan anda dan juga mendapat pembayaran balik.

OK, anda boleh menamatkan bila-bila masa tetapi anda pasti akan mendapat penggantian wang sekiranya anda tidak membuat sebarang kes dalam rancangan sepanjang tahun itu.

Sekiranya anda menghentikan strategi membeli secara bebas, anda boleh menghubungi syarikat insurans perubatan anda secara terus. Nombor hubungan firma insurans anda harus diterbitkan pada rancangan anda, kad insurans perubatan, dan juga perbelanjaan kos anda. Syarikat insurans anda mungkin membenarkan anda menamatkan telefon. Mereka mungkin juga memerlukan anda menghantar faks atau menghantar surat pengesahan kepada mereka.

Sekiranya anda berhasrat untuk menghentikan strategi insurans perubatan yang disediakan oleh majikan, berbincanglah dengan bahagian Sumber Manusia atau individu di perniagaan anda yang menguruskan kelebihan.

Penamatan pandangan bebas - Ini perlu dilakukan dalam masa 15 hari setelah mendapatkan fail rancangan. Anda boleh menghubungi syarikat insurans yang ingin anda hentikan dan mereka pasti akan membayar balik kos anda setelah mengurangkan kos tugas setem serta kos bahaya simetri untuk hari-hari yang anda dilindungi.

Menamatkan bila-bila masa selepas tempoh penampilan yang benar-benar percuma - Di sini juga perniagaan pasti akan membayar sebahagian daripada kos setelah berubah untuk masa yang anda dilindungi. Demikian juga, harap maklum bahawa anda tidak semestinya membuat tuntutan insurans untuk membuat pembayaran balik. Setiap perniagaan pasti akan mempunyai pelbagai grid penggantian. Saya kongsikan di bawah contoh satu firma.

Apa yang anda perlu kenali

Menamatkan rancangan insurans perubatan semudah menelefon penyedia insurans anda dan juga meminta untuk menghentikan perlindungan. Tetapi menamatkan rancangan insurans perubatan tanpa mempunyai rancangan insurans perubatan baru (atau perlindungan insurans yang berbeza seperti Medicare) mungkin membuat anda dikenakan denda. Sekiranya anda berada di luar Pendaftaran Terbuka, anda hanya boleh mendapatkan insurans perubatan sekiranya anda menerima Tempoh Pendaftaran yang Unik. Adalah bijak untuk menyelaraskan pelan insurans perubatan berikut sebelum anda menghentikan rancangan yang ada. Dengan cara ini, anda tidak pernah mempunyai ruang perlindungan.

Sekiranya anda mengakhiri strategi yang anda perolehi di industri insurans perubatan, seperti medical.gov atau pasar negeri, anda boleh menghentikan rancangan dengan masuk terus ke akaun pasaran anda, memilih "Program & Program Saya," dan juga menarik "Tamat (Hentikan) Semua Perlindungan Insurans." Ditubuhkan insurans hari akhir liputan anda dan juga mematuhi arahan terakhir untuk menamatkan pelan anda. Anda juga boleh memanggil kemudahan bantuan industri jika anda memerlukan bantuan atau beralih ke program kesihatan dan kesihatan yang dikendalikan oleh kerajaan.

Memikirkan bahawa anda pasti akan mendapat insurans perubatan dari sumber tambahan pada masa akan datang, berurusan dengan tempat kerja kakitangan syarikat anda (di sebuah syarikat kecil yang mungkin juga merupakan individu yang mengurus gaji) untuk berhenti membayar kos insurans perubatan.

Pastikan rancangan berikut anda berkuat kuasa sebelum anda menamatkan insurans perubatan yang ada. Memiliki insurans perubatan yang sesuai adalah bahagian penting dari keselamatan dan keselamatan ekonomi anda. Anda tidak menginginkan hari yang berlalu tanpa perlindungan insurans perubatan. Masa depan ekonomi anda menjadi berisiko.

Secara amnya, terdapat tempoh pendaftaran terbuka apabila syarikat anda membolehkan anda mengubah kelebihan seperti insurans perubatan. Sekiranya terdapat pengubahsuaian dalam keluarga anda sesudahnya, seperti pasangan baru atau baru atau diambil oleh anak muda, anda boleh menyesuaikan diri apabila kejadian ini berlaku melalui sumber manusia / faedah tempat kerja anda.