Bolehkah Anda Mendapatkan Insurans Kereta Tanpa Lesen?

Mengapa anda pasti memerlukan perlindungan insurans kereta dan trak jika anda tidak mempunyai izin? Secara sah, anda tidak memerlukan sijil pemandu untuk mendapatkan kenderaan. Anda boleh mendapatkan kereta untuk disediakan sebagai hadiah dan juga ingin menjaminnya sementara menunggu perayaan. Atau anda boleh menyerahkan sijil anda untuk apa-apa jenis di antara pelbagai faktor, namun masih mempunyai kenderaan di bawah nama anda. Mendapatkan perlindungan insurans kenderaan juga apabila anda tidak mempunyai izin melindungi pelaburan kewangan anda jika ia dicederakan atau disapu.

Namun sukar untuk mendapatkan polisi insurans tanpa nombor sijil pemandu kenderaan. Syarikat insurans menggunakan nombor tersebut untuk memeriksa latar belakang memandu anda dan juga menganalisis sama ada anda seorang pemandu yang berisiko. Mereka juga peduli dengan apakah mereka akan terperangkap dalam membayar kos untuk kecelakaan jika anda membuat keputusan untuk memandu tanpa izin. Oleh kerana ini termasuk bahaya, anda mungkin perlu melihat penyedia insurans terkemuka untuk mencari firma insurans bukan standard yang bersedia membawa anda.

Itu Memerlukan Insurans Kereta Tanpa Lesen?

Berikut adalah beberapa contoh yang memerlukan anda mempunyai perlindungan insurans kenderaan, walaupun anda tidak mempunyai sijil pemandu kenderaan.

Anda memerlukan pemandu untuk mengemudi anda: Mungkin anda tidak dapat mengembalikan izin anda kerana masalah kesihatan, namun anda tetap ingin menyimpan nama kenderaan anda sementara pemandu kenderaan membawa anda ke mana anda perlu pergi. Sekiranya anda memperoleh pelan yang ideal, walaupun terdapat pelbagai individu daripada anda yang pasti akan memandu, polisi insurans pasti akan menanggung kecelakaan dan juga kecederaan ketika orang lain memandu kerana hakikat bahawa pelan insurans mematuhi kenderaan itu, bukan pemandu kenderaan.

Membeli Kereta Tanpa Lesen

Adakah anda berfikir untuk membeli perlindungan insurans automatik kerana anda akan membeli kenderaan dengan cepat? Sekiranya anda tidak mempunyai izin hari ini, berikut adalah perkara yang harus anda lakukan sebelum pergi ke peniaga kenderaan:

Tindakan 1: Hubungi bahagian kereta wilayah anda untuk mengesahkan kertas apa yang anda perlukan untuk mendapatkan kenderaan tanpa sijil.

Tindakan 2: Hubungi penyedia insurans kenderaan untuk memastikan anda memperoleh polisi insurans dan juga untuk mengetahui apa yang mereka perlukan.

Tindakan 3: Hubungi pengedar kereta serantau anda dan biarkan mereka menyedari bahawa anda berminat untuk mendapatkan kereta dan trak tanpa izin. Mereka mungkin meminta anda berurusan dengan penyelia penjualan untuk pemerolehan anda.

Garis Bawah Sepanjang Masa

Mendapatkan polisi insurans kenderaan tanpa izin adalah sukar, namun anda mungkin perlu menghubungi beberapa penyedia insurans sebelum mencari yang akan berurusan dengan anda. Sekiranya anda menghadapi masalah dengan firma insurans di seluruh negara, penyedia insurans kecil atau kejiranan yang menumpukan perhatian pada polisi insurans bukan standard mungkin ada tambahan untuk membantu.