Bolehkah anda menggunakan tisu Clorox pada kulit? Tidak, kerana tidak dapat digunakan untuk sesuatu yang meresap dalam keadaannya sekarang. Clorox adalah musuh terbaik untuk kuman dan bakteria kerana ia mengandungi alkohol dan fenol dan sangat baik untuk membersihkan bahan tidak berpori seperti permukaan plastik, tempat duduk tandas, dan banyak lagi. Ia berbahaya untuk membersihkan kulit kerana mengandungi alkohol yang dapat mengeringkan kulit dan boleh merosakkan warnanya.

:arrow_right: Bolehkah anda menggunakan Clorox Wipes pada kulit?

Tisu Clorox melawan kuman dan bakteria kerana mengandungi alkohol, ammonia, dan fenol. Lap Clorox mempunyai formula bebas peluntur dan terdapat dalam pelbagai wangian . Lap Clorox sangat bagus untuk permukaan yang tidak berpori di rumah kerana formulasinya.

Lap pembasmi kuman Clorox boleh digunakan untuk membersihkan pelbagai permukaan , terutama permukaan plastik, tempat duduk tandas, mandi, meja, sink, dan banyak lagi.

Walaupun laman web Clorox tidak mencadangkan penggunaannya secara jelas pada produk kulit, anda harus selalu menguji sebarang larutan pembersih atau pembuangan noda pada tompok kecil kulit atau bahagian permukaan yang tidak anda cuci sebelum menggunakannya di seluruh permukaan permukaan.

Lap Clorox terdiri daripada alkohol isopropil, yang dapat mengeringkan kulit asli dengan menghilangkan minyak dan kelembapan semula jadi yang penting. Untuk kulit palsu, ini biasanya tidak menjadi masalah. Walau bagaimanapun, tisu Clorox boleh digunakan pada objek kulit sebenar dengan teknik dan nasihat yang betul (seperti memperbaiki semula kulit sebaik sahaja diseka).

Ringkasan:

Lap Clorox berbahaya untuk menggunakan kulit kerana mengandungi alkohol dan boleh mengeringkan kulit. Ia sangat sesuai untuk bahan tidak berpori seperti plastik, tempat duduk tandas, dll.

:arrow_right: Kelebihan Lap Clorox:

:dizzy: 1: Hebat untuk membersihkan Kulit Faux:

Terdapat banyak perabot kulit palsu di pasaran sekarang. Ini sering dibuat untuk mereka yang menginginkan kulit tanpa kekejaman, atau untuk orang yang memuja kulit tetapi tidak mampu, atau untuk orang seperti kakak saya yang tidak menikmati aroma kulit asli.

Clorox kain Lap dapur boleh digunakan untuk vinil bersih dan lain-lain kulit sintetik bahan-bahan seperti poliuretana dan gentian poliester, serta lain-lain bahan-bahan kulit sintetik. Akibatnya, kulit palsu atau sintetik tidak berpori, menjadikan tisu Clorox sesuai untuk membersihkannya.

Kelebihan terbesar menggunakan tisu Clorox pada produk kulit tiruan ialah anda boleh menggunakannya di seluruh perabot anda untuk menjaga kebersihannya tanpa perlu risau akan bintik atau kotoran di atasnya kerana tisu ini tidak memerlukan banyak kerja.

:dizzy: 2: Menghilangkan bau dari kulit:

Manfaat utama lain adalah bahawa tisu Clorox dapat menghilangkan bau busuk dari barang kulit anda, yang sangat berguna jika anda mempunyai hidung yang sensitif. Hidrogen peroksida, bahan utama dalam tisu Clorox, mengeluarkan bau dan meninggalkan bau segar yang tersisa setelah membersihkan barang anda.

Ini menjadikan mereka sesuai untuk orang yang mempunyai binatang peliharaan di rumah mereka yang berbau bulu dan kencing, kerana mereka akan menghilangkan bau dari semua bahagian perabot.

Sekiranya anda tidak membersihkannya dengan kerap atau cukup, komponen aktif akan menghilangkan semua jenis kotoran dan bakteria, yang akan menimbulkan bau yang tidak menyenangkan. Ini juga akan memastikan bahawa mikroorganisma terbunuh semasa bersentuhan, yang sangat sesuai untuk orang yang alah kepada habuk atau zarah udara lain.

Walaupun ada kaedah lain untuk menghilangkan bau, seperti menggunakan cuka dan baking soda, saya dapati bahawa hanya membersihkan permukaan produk kulit dengan tisu sudah memadai.

:dizzy: 3: Hebat untuk Menghilangkan Lint:

Serat sukar dikeluarkan dari kebanyakan kawasan di rumah, dan jika anda OCD sama dengan saya, anda pasti permukaan barang seharian anda bersih sebersih mungkin sepanjang masa. Tisu Clorox adalah kaedah terbaik untuk menghilangkan benang serabut dari permukaan seperti pakaian atau kulit anda.

Ini dapat dicapai berkat kualiti anti-statik tisu Clorox, yang menjadikannya alat yang sangat baik untuk menghilangkan serat dan menjadikannya kelihatan baik seperti baru tanpa melakukan terlalu banyak usaha.

:dizzy: 4: Pembaikan cepat untuk noda ringan, cap jari, dan Debu dari kulit:

Kelebihan lain menggunakan tisu Clorox pada kulit adalah cara yang sangat cepat untuk menghilangkan noda cahaya, cap jari , atau debu yang terkumpul pada produk kulit anda. Sekiranya saya tidak membersihkan perabot saya beberapa lama dan ia mula mengumpul kotoran, tisu Clorox sangat sesuai untuk membersihkan semuanya.

Saya hanya menggunakan satu lap setiap perabot dan gosokkannya dengan gerakan bulat kecil sehingga bebas noda dan kelihatan seperti baru.

Kelebihan lain ialah saya menjimatkan masa dan wang dengan tidak membeli produk yang mahal untuk menghilangkan tanda-tanda yang menjengkelkan itu. Kesimpulannya , jika anda memerlukan pembaikan cepat yang akan menjadikan rumah anda bersinar tanpa perlu melakukan kerja keras, tisu Clorox adalah jalan yang tepat! Ia murah, senang dijumpai di hampir mana-mana kedai , dan ia akan memberi perabot baru kepada anda.

:arrow_right: Kelemahan Lap Clorox:

:dizzy: 1: Menggunakannya tanpa perapi boleh mengeringkan kulit:

Kulit semula jadi atau asli adalah bahan halus yang memerlukan perhatian khusus untuk menjaga kelancaran, struktur , dan keanggunannya. Memakai tisu Clorox pada kulit tanpa penyaman boleh menyebabkan kulit menjadi kering jika anda tidak mengemasnya setelah anda membersihkannya dengan tisu Clorox.

Ini kerana alkohol isopropil adalah salah satu bahan kimia utama dalam tisu Clorox. Sekiranya anda mengetahui kesan alkohol pada kulit, anda akan tahu bahawa ia tidak terlalu memaafkan, kerana ia dapat menghilangkan kulit minyak dan kelembapannya , menyebabkan kulit menjadi kering dari masa ke masa. Ini adalah berita yang sangat buruk kerana begini kulit pecah. Kulit akan mula retak dan mengelupas.

Melengkapkan kulit anda setelah menggunakan tisu Clorox di permukaan adalah pendekatan terbaik untuk merawatnya. Air suam dan sabun pinggan boleh disapukan pada sikat, kain, atau span, dan kemudian digosok dengan hati-hati ke permukaan dengan gerakan bulat hingga semua kotoran dikeluarkan.

Setelah selesai membersihkan kulit anda dengan air sejuk, gunakan chamois yang dicelupkan ke dalam perapi kulit dan digosokkan ke seluruh permukaan barang kulit dengan gerakan bulat.

:dizzy: 2: Dapat Meringankan Bulu Warna Gelap:

Masalah lain yang menyukarkan penggunaan tisu Clorox pada kulit adalah hasil yang anda inginkan untuk barang kulit anda. Sekiranya anda mahu warnanya tetap gelap atau sama seperti sebelumnya, jangan gunakan tisu Clorox terlalu banyak.

Ini akan meringankan warna item kulit anda, yang mungkin baik atau negatif bergantung pada gaya yang anda cari di almari pakaian atau persekitaran anda . Ini berlaku kerana komponen tisu, seperti alkohol atau peroksida, mungkin berinteraksi dengan kulit.

Semakin anda melakukannya, semakin cepat ia akan menyala, dan jika awalnya lebih ringan, ia akan menyala lebih cepat daripada warna yang lebih dalam.

:dizzy: 3: Tisu Clorox mungkin mempunyai bau amonia yang berlanjutan setelah digunakan:

Apabila anda melihat bahawa kulit anda menjadi pudar dan retak, inilah masanya untuk memperbaikinya. Salah satu pendekatannya adalah dengan menggunakan tisu Clorox pada permukaan bahan dalam usaha untuk mengembalikan penampilannya yang bersih atau bahkan menghilangkan noda yang tidak diingini. Namun, seperti banyak perkara baik, ada kelemahan untuk menggunakan tisu ini, seperti bau kimia yang mereka tinggalkan.

Ammonia , agen pembersih yang terdapat dalam tisu ini, adalah salah satu kemungkinan bau kimia. Walaupun selepas tisu Clorox disembur ke kulit dan kemudian dikeringkan, bau ammonia mungkin berterusan selama berhari-hari.

Walaupun beberapa tisu Clorox bersifat aromatik , kerana ia direka untuk permukaan yang tidak berpori, wangian dapat bertindak balas dengan serat kulit dan menghasilkan bau yang tidak menyenangkan bagi kebanyakan orang. Bau kulit yang semula jadi atau bersahaja selalu disukai oleh kebanyakan penggemar kulit daripada sebarang aroma kimia .

Ringkasan:

Terdapat banyak kelebihan dan kekurangan tisu Clorox untuk digunakan pada kulit. Pertama sekali, sangat sesuai digunakan pada kulit Faux. Ia membantu menghilangkan bau busuk dari kulit. Kelemahan menggunakannya pada kulit adalah bahawa ia dapat mengeringkan kulit dan juga dapat meringankan kulit warna gelap.

:arrow_right: Beberapa kali anda tidak boleh menggunakan Clorox Wipes:

:dizzy: 1: Lap atau tidak untuk lap:

Kuman ada di mana sahaja anda pergi, sebab itulah produk seperti tisu Clorox sangat berguna. Anda boleh membelinya di pasar raya atau di Amazon dan menyimpannya di bawah sink, di dalam kereta, atau di dalam beg tangan anda untuk memusnahkan 99.9% virus dan kuman di permukaan mana pun. Tetapi sebelum anda mendapatkan penghapusan Clorox, periksa semula bahawa benar-benar selamat digunakan pada kekacauan yang anda hadapi.

:dizzy: 2: Membersihkan kulit anda:

Walaupun anda mungkin sudah mengetahui ini, perlu diulang: Lap Clorox bukan tisu bayi. Bahan kimia tisu ini direka untuk membersihkan lantai konkrit , bukan kulit anda, kulit anak anda, atau bulu haiwan kesayangan anda.

:dizzy: 3: Menghapus Meja Granit:

Lap Clorox sangat bagus untuk membasmi kuman, mengambil serpihan, dan mengatasi noda makanan yang sukar di dapur, tetapi anda mungkin ingin berfikir dua kali untuk menggunakannya di kaunter granit. Granit sering ditutup untuk perlindungan kerana ia adalah bahan berpori. Tisu Clorox boleh terhakis di sealer, sehingga meletakkan granit cantik anda dalam bahaya.

:dizzy: 4: Membasmi Kuman Pinggan:

Anda mungkin terpaksa menggunakan tisu Clorox untuk membersihkan pinggan mangkuk , peralatan makan, atau gelas anda dengan cepat, tetapi jangan! Lap Clorox tidak boleh digunakan untuk membersihkan apa-apa yang boleh bersentuhan dengan mulut anda. Mereka mengandungi bahan yang, jika dimakan, mungkin berbahaya.

:dizzy: 5: Menggilap cermin mata anda:

Sekiranya anda kehabisan tisu lensa, jangan gunakan tisu Clorox sebagai pengganti . Apabila beberapa bahan kimia pada tisu Clorox bersentuhan langsung dengan mata anda, ia boleh menyebabkan kerengsaan kecil dan bahkan memerlukan panggilan yang tidak menyenangkan kepada doktor anda.

:dizzy: 6: Membersihkan sofa anda:

Walaupun tisu Clorox cukup lembut untuk dicuci, tisu tidak boleh digunakan pada permukaan berlapis seperti sofa atau tempat tidur. Lap Clorox mengandungi alkohol, yang boleh mengotorkan atau memudar kain. Anda berisiko menghancurkan perabot yang sangat bagus jika anda meletakkan tisu ini di atasnya.

:dizzy: 7: Menghilangkan kayu yang tidak dirawat:

Semasa mengerjakan projek pembuatan kayu DIY, sebaiknya mulakan dengan permukaan yang bersih dan kering. Sekiranya anda menggunakan kayu yang tidak dirawat, jangan gunakan lap Clorox untuk menghilangkan habuk dan serpihan. Lap pembasmi kuman boleh meninggalkan noda besar pada kayu yang tidak dirawat atau tidak dicat kerana berpori.

:dizzy: 8: Membersihkan Kulit:

Sekiranya anda mempunyai sofa kulit atau tempat duduk kulit di dalam kereta anda, jangan bersihkan dengan kain lap Clorox. Alkohol tisu boleh menyebabkan kulit anda kehilangan minyak semula jadi, menjadikannya kering dan rapuh.

:dizzy: 9: Mengangkat noda pakaian:

Adakah anda mengotorkan blaus putih baru anda dengan jem? Untuk membersihkannya, jangan gunakan lap Clorox. Bahan kimia tisu boleh merengsakan kulit dan berpotensi menyebabkan perubahan warna kain .

:dizzy: 10: Mangkuk peliharaan pembersih:

Mangkuk Fido tidak cukup bersinar dengan kesihatan. Ia berada di peringkat teratas tempat keempat di rumah oleh National Sanitation Foundation . Tisu Clorox mendakwa membunuh 99.9% kuman, tetapi ia merangkumi bahan kimia yang mungkin berbahaya jika tertelan, jadi tidak boleh digunakan di kawasan di mana haiwan kesayangan anda akan makan atau minum.

:dizzy: 11: Jangan gunakannya di beberapa permukaan:

Tisu Clorox adalah salah satu produk pembersih yang paling popular kerana ia mudah digunakan dan dapat digunakan pada berbagai permukaan. Namun, jangan bersihkan beberapa permukaan dengan satu lap - anda boleh menyebarkan lebih banyak kuman daripada yang anda bunuh.

Bagaimana anda menggunakan penghapusan Clorox dengan betul? Sekiranya permukaan anda bersentuhan langsung dengan makanan, gunakan produk yang cukup agar ia kelihatan lembap selama empat minit dan kemudian bilas dengan air.

Ringkasan:

Terdapat banyak kegunaan tisu Clorox untuk digunakan pada kulit. Tetapi ada beberapa perkara di mana anda tidak boleh menggunakan tisu Clorox.

:arrow_right: Fakta mengenai Kulit:

:dizzy: Kulit tulen:

Alkohol membasmi kuman dengan baik, tetapi juga menghilangkan lemak dan kelembapan dari tekstur kulit asli. Apabila minyak dan kelembapan dikeluarkan dari kulit asli, permukaannya menjadi kering, mengakibatkan keretakan dan retakan pada produk kulit anda.

Dengan meletakkan perapi ke permukaan, anda dapat memulihkan kelembapan yang telah hilang. Walau bagaimanapun, menggunakan alkohol pada kulit anda dan kemudian mengkondisinya adalah sesuatu yang harus dilakukan secara berkala.

:dizzy: Kulit sintetik:

Kulit sintetik biasanya terlihat pada pakaian, aksesori , dan mobil seperti kulit palsu, kulit, kulit PU, dan kulit kecil. Kerana pembinaannya, saya dapati bahawa kulit sintetik lebih tahan terhadap alkohol.

Kulit sintetik adalah kain dengan penutup poliuretana, seperti poliester. Tidak seperti kulit asli, lapisan poliuretana tidak telap . Akibatnya, alkohol tidak mempunyai kesan pengeringan yang sama pada kulit sintetik seperti yang berlaku pada kulit asli.

Dalam kebanyakan keadaan , anda boleh mengelap kulit sintetik dengan tisu Clorox atau Lysol dengan sedikit masalah. Selama hampir enam bulan, saya telah membersihkan produk kulit sintetik saya dan tidak melihat pengeringan, retak, atau perubahan warna.

:dizzy: Bagaimana membersihkan tempat duduk kulit di dalam kereta?

Mulakan dengan membersihkan serpihan permukaan dengan pelekat hos untuk membersihkan tempat duduk kulit kulit. Lap tempat duduk dengan tuala microfiber yang direndam dalam pembersih kulit atau sabun pelana. Semburkan pembersih dengan kuat di tempat duduk untuk serpihan yang sukar dan lap dengan berhati-hati dengan berus yang lembut.

:dizzy: Adakah minyak kelapa baik untuk kulit?

Kunci untuk menjaga perabot dan pakaian kulit dalam keadaan baik adalah dengan mengganti minyak semula jadi yang menahan kelembapan secara berkala. Sekiranya anda tidak mempunyai minyak biji rami, minyak kelapa akan mencukupi; ia selamat dan tidak akan merosakkan kulit. Dengan kain lembut, gosokkan minyak ke dalam.

:dizzy: Bolehkah Kita Menggunakan Cuka Apple Cider untuk membersihkan kulit?

Sekiranya anda mempunyai cendawan di sofa kulit anda, larutan cuka sederhana dapat membantu anda menghilangkan noda. Gunakan cuka sari apel satu bahagian hingga empat bahagian air pada kulit coklat, dan satu bahagian cuka putih hingga empat bahagian air pada kulit yang lebih ringan.

:dizzy: Adakah alkohol boleh merosakkan kulit?

Noda dakwat dapat dihilangkan dengan mudah dengan alkohol gosok. Jamur dan jamur boleh dikeluarkan dari kulit menggunakan isopropil alkohol yang dicairkan dengan air. Bersihkan kawasan yang menderita dengan larutan air alkohol yang disembur ke kain tanpa serat. Kulit boleh melembutkan dan membengkak akibat rawatan ini .

:dizzy: Bagaimana saya boleh mensterilkan kulit?

1: Dengan menggunakan kain bersih, basahi dengan air dan sapukan satu sudu teh sabun pinggan di atasnya.

2: Dengan menggunakan kain bersih, lap kawasan tersebut sehingga kering.

3: Sapukan ubat kumur antiseptik pada kulit dengan cara yang sama seperti cuka .

4: Sapukan sedikit lapisan kondisioner kulit ke permukaan setelah kulit terkena cahaya matahari.

:dizzy: Bolehkah kita menggunakan Windex pada kulit?

Untuk membersihkan kulit , anda mempunyai beberapa pilihan, salah satunya, terutama dengan kulit paten, adalah menggunakan Windex. Untuk mengembalikan keindahan semula jadi barang itu, pembersih kaca dapat menebas kotoran dan kotoran tebal. Contohnya, dompet kulit paten mungkin dibersihkan menggunakan Windex.

:dizzy: Bolehkah kita menggunakan tisu bayi pada kulit?

Gunakan tisu bayi untuk menghilangkan noda, noda, dan sos kecil dari produk kulit anda, terutama kot anda. Mereka sama selamat pada kulit seperti bahagian bawah bayi. Cukup lap dengan gerakan membulat dengan lap bayi.

:dizzy: Mengapa tisu Clorox berbahaya untuk kulit?

Tisu Clorox berkesan membunuh bakteria dan virus, tetapi ia juga boleh menyebabkan reaksi alergi dan menjadi kasar pada kulit. Belum lagi bahawa anda tidak mahu bayi anda menelan bahan kimia yang baru anda gunakan untuk membersihkan mainannya.

:dizzy: Adakah selamat menggunakan tisu Clorox atau Lysol pada kulit?

Lap Clorox atau Lysol dapat digunakan pada kulit asli sebagai peraturan umum, tetapi kulit harus dirawat dengan perapi segera setelah itu untuk mengisi kelembapan yang hilang oleh tisu. Kulit sintetik, sebaliknya, mungkin dibersihkan tanpa rawatan lanjut dengan tisu Clorox atau Lysol.

Terdapat banyak komponen pada tisu Clorox dan Lysol, tetapi ada satu komponen pada tisu yang perlu kita perhatikan ketika berkaitan dengan kulit. Alkohol. Sebilangan besar pembasmi kuman yang kita gunakan mengandungi alkohol. Dua alkohol biasa adalah "alkohol isopropil" dan "alkohol etil."

:arrow_right: Soalan Lazim:

Biasanya orang bertanya banyak soalan mengenai kata kunci ini "Bolehkah anda menggunakan tisu clorox pada kulit". sebahagian daripadanya diberikan di bawah;

:dizzy: 1: Lap apa yang boleh anda gunakan pada kulit?

Gunakan tisu bayi untuk menghilangkan noda , noda, dan sos kecil dari produk kulit anda, terutama kot anda. Mereka sama selamat pada kulit seperti bahagian bawah bayi. Cukup lap dengan gerakan membulat dengan lap bayi.

:dizzy: 2: Bolehkah menggunakan tisu pembasmi kuman pada kulit?

Kami tidak menganjurkan menggunakan tisu pembersih atau semburan pada kulit anda kerana ia boleh merosakkan kemasannya. Jika dibandingkan dengan pembersih berasaskan peluntur atau alkohol, sabun lebih mesra kulit. Setelah membersihkan, gunakan perapi kulit untuk mengatasi kesan pengeringan.

:dizzy: 3: Produk rumah tangga apa yang boleh anda gunakan untuk membersihkan kulit?

Untuk membersihkan kulit anda, gunakan sabun pinggan ringan dan air suam. Dalam mangkuk air suam, larutkan 12 cawan larutan sabun. Campurkan semuanya sehingga bersih dan lap dengan kain gentian mikro. Buang noda , noda, dan tanah dari perabot kulit anda menggunakan kain lembap.

:dizzy: 4: Adakah menggosok alkohol selamat pada kulit?

Jadi, bolehkah alkohol gosok digunakan untuk membersihkan kulit? Gosok alkohol boleh digunakan untuk mencuci kulit dan berkesan menghilangkan hampir semua noda . Sama ada sofa atau jaket motosikal anda, menggosok alkohol sangat mengagumkan pada kulit.

:dizzy: 5: Adakah cuka merosakkan kulit?

Kelemahan adalah bahawa asid dalam cuka ini akan kering kulit, jadi selepas menggunakannya, anda akan mahu untuk memohon cahaya permohonan penghawa kulit seperti Cadillac untuk kulit tersebut.

:dizzy: 6: Apa yang tidak boleh anda gunakan pada kulit?

Bahan kimia pembersih berasaskan minyak tidak boleh digunakan untuk membersihkan kulit kerana boleh merosakkan jahitan. Pembersih kasar (seperti Windex atau peluntur), cat perabot (seperti Pledge), pembersih alkali, tisu bayi, lilin , dan silikon semuanya boleh menyebabkan kulit menjadi melekit.

:dizzy: 7: Adakah tisu Clorox selamat untuk bahagian dalam kereta?

Walaupun kebanyakan racun serangga isi rumah biasa berguna, yang lain, seperti pemutih, hidrogen peroksida, benzena, pengencer, atau pembersih kasar dan kasar, tidak sesuai digunakan pada kereta. Permukaan dan / atau permukaan dalaman kereta anda mungkin rosak oleh agen kimia ini .

:dizzy: 8: Adakah kedai mempunyai tisu Clorox?

Clorox Wipes - atau produk pembersih Clorox lain - biasanya terdapat di peruncit seperti Amazon, Walmart, dan Target. Kami juga mempunyai senarai kedai yang menjual produk pembersih dan pembersih Clorox .

:dizzy: 9: Bolehkah anda membeli tisu Clorox di Australia?

Kami bukan sekadar penjaga beberapa jenama pengguna terkenal di Australia di Clorox Australia. Produk kami boleh didapati di rumah dan perniagaan di seluruh Australia sebagai peneraju pasaran jenama dalam pelbagai kategori pasar raya.

:dizzy: 10: Adakah tisu pembasmi kuman sama dengan tisu Clorox?

Lap disinfektan Clorox dan Lysol pada dasarnya sama dan memusnahkan 99.9% kuman; namun, terdapat beberapa perbezaan yang perlu diberi perhatian. Sebagai permulaan, mereka mempunyai unsur yang berbeza. Bahan-bahan mereka mencapai tujuan yang sama, namun tidak sama.

Kesimpulan:

Lap Clorox adalah bahan pencuci yang sangat berguna untuk bahan yang tidak berpori. Ia membantu menghilangkan kuman dan bakteria dari banyak bahan seperti plastik, tempat duduk tandas, dan banyak lagi. Pada masa yang sama, berbahaya untuk menggunakannya pada kulit kerana mengandungi alkohol dan amonia yang boleh merosakkan kulit. Ia dapat mengeringkan kulit dan juga dapat menghilangkan warna kulit yang lebih gelap.

Artikel berkaitan: