Saya tidak faham maksudnya menjadi Penduduk Tetap Kanada? Setiap kali anda diberi Visa Imigrasi Kanada untuk tinggal tetap lama, anda mempunyai sebahagian besar hak dan komitmen serupa dengan penduduk Kanada asli.

Jangka waktu

Seperti namanya, anda mungkin memegang status ini dengan tidak pasti, selagi anda mengumpulkan 2 tahun hari tinggal dalam setiap jangka masa panjang. Setelah 3 tahun tinggal di Kanada, anda boleh memohon kewarganegaraan Kanada. Kanada memperoleh kewarganegaraan berganda, jadi anda tidak perlu menyerahkan visa anda sekarang .

Terdapat beberapa perbezaan yang boleh dikatakan antara tempat tinggal yang berkekalan dan kewarganegaraan di Kanada. Yang pertama adalah sebagai penghuni kekal, anda tidak boleh memberikan suara dalam perlumbaan. Yang kedua adalah bahawa walaupun kewarganegaraan adalah kebenaran yang mungkin tidak dapat dihapus, sebagai penghuni yang berkekalan, anda mungkin dikeluarkan jika anda melakukan kesalahan yang sebenarnya.

Terdapat 6 klasifikasi prinsip Imigresen Kanada.

Pengelasannya adalah Pekerja Mahir Persekutuan, Pekerja Mahir Quebec, Program Penama Provinsi, Tajaan Keluarga, Kelas Pengalaman Perniagaan dan Pendatang Kanada. Setiap kelas mewajibkan perhimpunan orang luar yang agak luar biasa dan menyertai pengaturan prasyaratnya sendiri. Anda juga boleh datang ke Kanada berdasarkan klasifikasi Asylum atau Program Pekerja Asing Sementara.

Kesimpulannya

Sebilangan besar masa, geran kerja mengharuskan perniagaan mendapat Pendapat Pasar Buruh dari Sumber Manusia dan Pembangunan Sosial Kanada, yang menegaskan bahawa pekerjaan itu tidak akan mempengaruhi pakar Kanada secara tidak baik. Terdapat beberapa pengecualian untuk standard ini.

Sahabat dan rakan sekerja berdasarkan undang-undang orang yang memegang geran kerja Kanada boleh pergi dengan pemegang lesen kerja ke Kanada. Pada umumnya, pasangan hidup layak untuk memohon lesen kerja terbuka, yang membolehkan pemegangnya bekerja untuk perniagaan di Kanada.