Insurans kereta di California diperlukan secara sah seperti negeri lain tetapi jauh lebih mahal, walaupun California dianggap sebagai negeri termahal ke-5 di AS dengan kadar tahunan purata $ 1,970.

Aspek insurans kereta

Kepentingan Insurans Kereta

Insurans kereta , selain penting dari segi undang-undang, juga diperlukan untuk anda dan keluarga dengan beberapa cara lain seperti berikut:

1. Lindungi orang lain: Memiliki jenis insurans kereta yang betul dapat melindungi anda dan penumpang anda dari tanggungjawab peribadi. Kadang-kadang semasa anda terlibat dalam kemalangan yang tidak betul, anda bertanggungjawab untuk perbelanjaan perubatan sekiranya orang tersebut cedera atau perbelanjaan wang sekiranya orang itu meninggal dunia yang mungkin akan menanggung perbelanjaan anda sekiranya anda seorang keluarga rata-rata.

2. AKSESORI KESIHATAN: Insurans ini juga akan membantu anda untuk membayar kecederaan badan anda yang mungkin tidak dilindungi oleh insurans kesihatan seperti pergigian atau rawatan perubatan lain yang disebabkan oleh kemalangan tersebut. Ia akan sangat membantu dalam kemalangan yang berlaku baik atau tanpa kesalahan yang meliputi anda dan penumpang anda juga.

3. PERDAMAIAN: Dengan memiliki perlindungan pemandu yang tidak diinsuranskan atau kurang diinsuranskan, anda akan mendapat ketenangan semasa keadaan di mana pemandu yang tidak bersalah sama sekali tidak mempunyai insurans. Kerana pada masa itu anda boleh menuntut pemandu jika anda mahu tetapi bagaimana jika kedai kreditnya tidak stabil maka anda akan menjadi satu-satunya yang dapat menangani kerugian anda. Manakala jika anda mempunyai insurans, anda pasti yakin dan berpuas hati.

4. MELINDUNGI KENDERAAN: Kereta adalah aset paling berharga yang boleh dimiliki oleh sesiapa sahaja dan kerosakan pada harganya boleh lebih tinggi daripada yang anda fikirkan. Kenderaan, milik anda atau orang lain, boleh selamat dan terjamin dengan insurans yang membayar kos pembaikan dan penggantian akibat kemalangan.

5. JIMATKAN PERBELANJAAN ANDA: Pada mulanya, insurans mungkin terasa seperti membebankan kerana anda perlu membayar premium bulanan atau tahunan. Tetapi anda akan mengetahui kepentingannya setelah anda terlibat dalam beberapa kemalangan kerana pada masa itu perbelanjaan yang akan anda hadapi akan sangat tinggi dan pembayaran kecil yang telah anda buat sebelum ini akan menyelamatkan anda melalui insurans.

Pastikan keselamatan anda daripada kecurian

Syarikat Insurans Kereta California

Produk insurans jenis ini adalah produk wajib dan banyak dijalankan di California. Terdapat senarai syarikat insurans kereta yang menawarkan liputan unik yang berbeza untuk kemudahan pelanggan mereka. Anda boleh meneroka setiap satu dengan mudah untuk mengetahui yang paling sesuai dengan anda. Berikut adalah syarikat insurans kenderaan terbaik di California :

1. Insurans Kereta Wawanesa

Wawanesa telah dinyatakan sebagai nombor 1 dalam kepuasan pelanggan. Syarikat ini dikatakan terbaik untuk harga dan tuntutan. Berikut adalah beberapa faedah dan liputan lain selain liabiliti biasa dan perlindungan pemandu dan kerana ia dianggap sebagai yang teratas dalam senarai:

 • Syarikat yang paling telus
 • Aplikasi mudah alih yang berfungsi
 • Bayaran perubatan kenderaan
 • Perbelanjaan sewa
 • Bahagian ganti pengeluar kenderaan

2. USAA

Semua orang pasti pernah mendengar mengenai syarikat ini. Sekiranya anda berasal dari keluarga ketenteraan atau berkaitan dengan seseorang yang berada atau berada dalam keluarga tersebut, maka insurans ini adalah yang terbaik untuk anda. USAA boleh menjadi yang pertama dalam ranking tetapi batasannya untuk senarai syarikat insurans kereta keluarga tentera telah menurunkan kedudukannya. Tetapi ia boleh dianggap sebagai nombor 1 untuk insurans kereta tentera . Ia menawarkan harga yang agak berpatutan dan yang paling luar biasa ialah ia akan membayar anda kembali sekiranya keuntungan melebihi had sehingga anda mungkin dibayar dengan menjadi sebahagian daripadanya.

3. Kelab Auto

Ini adalah kelab yang berafiliasi dengan syarikat insurans AAA. Sebenarnya ia adalah kelab terbesar syarikat ini. Auto club terkenal dengan potongan dan penjimatan yang boleh anda dapatkan setelah anda mendapat keahlian kelab ini. Diskaun berikut boleh didapati:

 • Diskaun keahlian di beberapa tempat
 • Diskaun pelajar yang baik
 • Diskaun memandu selamat
 • Diskaun insurans pelbagai kereta
 • Penggabungan potongan polisi
 • Diskaun jarak tempuh rendah
 • Diskaun kereta baru
 • Potongan kesetiaan

4. Ladang Negeri

Syarikat ini menyediakan perkhidmatan satu demi satu yang merupakan kelebihan bagi pelanggan mereka. Ladang negeri terkenal dengan semua produk insuransnya seperti pemilik rumah, nyawa, kesihatan dan insurans kereta. Ia menawarkan insurans kereta perlindungan penuh murah di seluruh negara. Kelebihan lain ialah terdapat agen di setiap yang bersedia untuk menjawab setiap pertanyaan anda.

5. GEICO

Syarikat Insurans Kakitangan Kerajaan (GEICO) adalah salah satu syarikat insurans kereta yang lebih murah untuk orang Amerika. Ia mempunyai laluan ke seluruh negara yang menawarkan perkhidmatan insurans kereta yang berpatutan kepada orang California juga. Anda dapat semua liputan anda, ada juga pelbagai pilihan untuk penjimatan.

Bagaimana Insurans Kereta Berfungsi di California?

Mengusahakan insurans kereta boleh menjadi agak rumit di California, kerana ini adalah keadaan 'At-Fault'. Sama ada anda memiliki kereta atau tidak, anda harus tahu bagaimana insurans kereta berfungsi di sini.

Menjadi keadaan 'kesalahan' bermaksud semasa kemalangan orang atau pemandu yang bersalah selalu bertanggungjawab atas kerosakan yang berlaku. Kerosakan ini boleh merangkumi bil perubatan mangsa, atau kerosakan harta benda pihak ketiga, dan lain-lain. Inilah sebabnya bahawa perlindungan liabiliti sama ada kecederaan badan atau kerosakan harta benda, adalah wajib di California. Kerosakan boleh dilindungi oleh syarikat insurans yang anda anggotai tetapi hanya boleh berlaku sehingga had tertentu.

Daripada insurans kereta perlindungan penuh , perlindungan minimum yang dapat anda miliki dengan syarikat insurans anda adalah $ 15,000 untuk kecederaan satu orang atau hingga $ 30,000 untuk kecederaan lebih dari satu orang, dan hanya $ 5,000 untuk kerosakan harta benda.

Ini boleh menjadi prosedur mudah yang boleh anda ikuti untuk mengetahui mengenai insurans kereta. Tetapi untuk maklumat lebih lanjut, anda selalu boleh menghubungi mana-mana peguam insurans kereta.

Undang-undang Insurans Auto di California

Terdapat undang-undang untuk setiap yang berlaku di negeri ini, sama seperti insurans kereta. Setiap negeri mempunyai undang-undang insurans kenderaan mereka yang boleh dibezakan secara sah untuk semua pemandu negara. Di California undang-undang tersebut dikatakan sangat mesra pengguna. Berikut adalah syarat yang diperlukan atau tidak diperlukan dalam keadaan ini:

Kriteria Harga Insurans Kereta: Kriteria harga untuk insurans automatik berbeza di sini kerana tidak dibenarkan menetapkan harga bergantung pada perbezaan jantina, atau sejarah kredit atau mereka juga tidak boleh menanggung kos untuk luput liputan. Harga berdasarkan jantina adalah peraturan baru mulai tahun ini sehingga belum dapat diterapkan di setiap syarikat insurans.

Perlindungan Minimum: Menurut undang-undang, insurans minimum yang diperlukan oleh setiap pemandu California adalah:

 • $ 15,000 setiap orang atau $ 30,000 setiap kemalangan untuk perlindungan liabiliti kecederaan badan
 • $ 5,000 untuk perlindungan liabiliti kerosakan harta benda
 • $ 15,000 setiap orang atau $ 30,000 setiap kemalangan kerana kecederaan pemandu kenderaan yang tidak diinsuranskan
 • $ 3,500 untuk perlindungan kerosakan harta benda pemandu yang tidak diinsuranskan

Pembaikan Badan Auto: Tuntutan yang anda mahukan untuk memperbaiki bahagian badan kereta anda mungkin merangkumi hak berikut yang boleh anda perolehi:

 • Pilih kedai pembaikan anda sendiri
 • Untuk memberikan senarai barang yang anda mahukan untuk pembaikan dan sama ada ia digunakan, atau baru
 • Sekiranya mempunyai maklumat lengkap mengenai bantuan di tepi jalan dan perkhidmatan kereta sewa semasa kereta anda berada di bengkel

Bantuan tepi jalan melalui aplikasi dalam talian

Purata Kos Insurans Auto di California

Berapa banyak insurans kereta? Menetap di California boleh menjadi keputusan yang sangat sukar dalam hal ini. Oleh itu, anda lebih baik menilai kos purata insurans kereta untuk mendapatkan gambaran yang lebih baik mengenai kehidupan kewangan anda:

 • Untuk perlindungan minimum: $ 570
 • Untuk liputan penuh: $ 1,800
 • Untuk perlindungan liabiliti: $ 570
 • Untuk liputan perlanggaran: $ 450
 • Untuk liputan menyeluruh: $ 100

Tetapi, kadar ini mungkin berbeza-beza bergantung pada keadaan atau keadaan anda seperti usia pemandu, sejarah pemanduan, keluarga, dan lain-lain. Berikut adalah syarikat insurans kereta dengan harga berpatutan mengikut keadaan yang berbeza:

PENUTUP PENUH UNTUK PEMANDU BAIK LAMA 40 TAHUN:

 1. GEICO: $ 1,341
 2. Liberty Mutual: $ 1,466
 3. Wawanesa: $ 1,477
 4. Kemper: $ 1,557

PERLINDUNGAN MINIMUM UNTUK PEMANDU LAMA 40 TAHUN:

 1. GEICO: $ 437
 2. CSAA: $ 469
 3. Kemper: $ 531
 4. Liberty Mutual: $ 580

SELEPAS MEMANDU DI BAWAH PENGARUH (DUI):

 1. Infiniti: $ 2,558
 2. Merkuri: $ 2,574
 3. Kemper: $ 3,364
 4. GEICO: $ 3,372

PENUTUP PENUH UNTUK PEMANDU LAMA 30 TAHUN:

 1. Jaminan: $ 1,316
 2. GEICO: $ 1,499
 3. CIG: $ 1,563
 4. CSAA: $ 1,565

PERLINDUNGAN MINIMUM UNTUK PEMANDU LAMA 30 TAHUN:

 1. CSAA: $ 396
 2. GEICO: $ 406
 3. Grange: $ 485
 4. Progresif: $ 529

SELEPAS TIKET VOILASI SPEED:

 1. CSAA: $ 2,004
 2. Kemper: $ 2,054
 3. GEICO: $ 2,087
 4. Wawanesa: $ 2,095

PENUTUP PENUH UNTUK PEMANDU LAMA 20 TAHUN:

 1. Wawanesa: $ 1,993
 2. Grange: $ 2,111
 3. CIG: $ 2,491
 4. Kemper: $ 2,527

PERLINDUNGAN MINIMUM UNTUK PEMANDU LAMA 20 TAHUN:

 1. Grange: $ 644
 2. CSAA: $ 720
 3. Kemper: $ 817
 4. Wawanesa: $ 829

INSURANS KERETA TERHADAP KOTA: Julat harga mengalir bersama dengan pelbagai bandar di California, memberikan anda pelbagai pilihan untuk tinggal;

Nama Bandar Kadar Tahunan Purata
Paramount $ 2,373
Pantai Huntington $ 2,257
Misi Viejo $ 2,241
Burlingame $ 2,159
San Diego $ 2,084
San Francisco $ 1,783
Los Angeles $ 1,624
Sacramento $ 1,483
Lembah Spring $ 1,351
Fontana $ 1,372
Taman Newbury $ 1,374
Fullerton $ 1,266

Kos insurans kereta

Mengapa Insurans Kereta California Mahal?

California termasuk dalam negeri termahal di AS. Dan juga tidak ada kepastian bahawa insurans kereta California sangat mahal . Berikut adalah sebab-sebab perbelanjaannya:

1. Penduduk padat: California adalah negara yang berpenduduk tinggi dengan lebih daripada 14 juta kenderaan didaftarkan. Dengan banyaknya kenderaan di jalan raya, ada kemungkinan berlakunya kemalangan dan syarikat insurans kereta memanfaatkan keadaan ini dengan menaikkan harga premium

2. Urbanisasi Tinggi: Secara khusus lebih banyak bandar berbanding dengan negeri lain. Oleh kerana itu berlaku kesesakan kerana lalu lintas yang tinggi, lebih banyak mencuri kereta, vandalisme dan juga kemalangan yang lebih teruk. Harga untuk insurans kenderaan pasti akan lebih tinggi kerana peningkatan risiko kecurian kenderaan di negara ini.

3. Bencana Alam: Walaupun cuaca di negeri ini cukup menyenangkan, kadang-kadang menghadapi gempa bumi dan kebakaran liar yang cukup untuk memusnahkan sejumlah besar kenderaan pada masa-masa tertentu. Ini adalah salah satu faktor peningkatan kadar insurans.

4. Pemandu kenderaan yang tidak diinsuranskan: Kira-kira 16% pemandu California memandu tanpa mempunyai insurans kereta. Dan apabila mereka terlibat dalam kemalangan, mereka biasanya tidak dapat membayar akibatnya dan insurans juga harus membayarnya. Mereka kini menaikkan kadar mereka untuk membuat liputan seperti ini juga.

5. High Mileage: Majoriti warga California memandu kereta mereka sendiri, hanya 5% penduduk menggunakan pengangkutan awam. Semakin banyak anda memandu, semakin banyak jarak tempuh yang mengakibatkan kenaikan kos insurans tahunan atau bulanan.

Selain sebab-sebab ini yang khusus untuk orang-orang yang tinggal di California, ada dua lagi alasan yang berlaku di semua negeri AS:

6. Diverge Driving: Orang-orang pada masa kini lebih suka menghantar teks berbanding sebelumnya. Walaupun semasa memandu sukar bagi mereka untuk meninggalkan telefon bimbit mereka. Trend SMS semasa memandu menyebabkan lebih banyak kemalangan dan juga peningkatan premium.

7. Pembaikan Peralatan Mahal: Di dunia moden ini, peralatan yang digunakan di dalam kereta maju seperti sistem stereo, sistem navigasi, dan lain-lain. Kos yang diperlukan untuk pembaikan atau penggantiannya juga meningkat, sehingga meningkatkan harga premium.

Bagaimana Menurunkan Insurans Kereta di California?

Kerana semua ini, anda mungkin tertanya-tanya untuk tidak memiliki insurans kenderaan tetapi itu bukan pilihan. Berikut adalah beberapa perkara yang harus dilakukan oleh setiap pemandu di California untuk mengurangkan risiko bertanya berapa banyak insurans kereta setiap bulan :

1. Kurang Memandu: Anda harus belajar memandu lebih sedikit walaupun seperti gaya hidup untuk memandu di California. Tetapi memandu dengan lebih sedikit akan mengurangkan jarak tempuh tahunan anda sehingga menyebabkan pengurangan premium yang banyak. Ini dapat dilakukan dengan mencuba salah satu kaedah berikut:

 • Gunakan lebih banyak pengangkutan awam
 • Berjalan mungkin juga merupakan pilihan yang baik
 • Berkongsi perjalanan bila-bila masa anda boleh
 • Bekerja dalam talian
 • Berpindah di kawasan tempat kerja anda

2. Pemacu Selamat: Pilihan ini selalu terbaik. Sekiranya anda mempunyai sejarah memandu yang lemah, anda masih boleh meningkatkan kemahiran dan menjadi pemandu yang selamat. Untuk ini, anda harus memastikan penanggung insurans anda bahawa anda adalah pemandu yang selamat dengan melakukan langkah-langkah berikut:

 • Jangan menghantar teks dan memandu
 • Jangan sekali-kali memandu di bawah pengaruh (DUI)
 • Pandu dalam had laju
 • Ikuti kelas memandu defensif
 • Pandu dengan berhati-hati ketika hujan

3. Dapatkan Diskaun: Walaupun dengan kadar insurans kereta yang tinggi, mereka juga menawarkan beberapa diskaun yang berpatutan yang sangat membantu untuk menyesuaikan kadar premium anda:

 • Anda boleh menggabungkan insurans kereta anda dengan keluarga dengan menggunakan diskaun berbilang kereta
 • Sekiranya anda warga emas, anda boleh mendapat potongan harga dengan insurans kereta warga emas
 • Mempunyai remaja dengan nilai yang baik dapat menjadikan anda layak mendapat diskaun pelajar yang baik
 • Sekiranya anda menjimatkan sendiri seperti memasang alat antipencurian di dalam kereta anda, maka anda akan mendapat potongan harga kerana kemungkinan ada kemungkinan berlaku vandalisme
 • Sekiranya anda mengikuti kelas memandu defensif maka anda dapat membuktikan pemanduan anda yang selamat dan dengan itu anda dapat potongan harga

Ringkasan Untuk meringkaskan semua, jelas bahawa insurans kereta di California agak mahal tetapi ada cara untuk menurunkan harga juga. Kos insurans tahunan juga bergantung pada keadaan yang berlainan seperti jika anda ingin memiliki insurans setelah tiket melanggar kelajuan, anda harus menggunakan CSAA yang berharga $ 2,004 setahun, dll.

Seorang lelaki yang gembira di dalam kereta yang diinsuranskan

:question::question: Soalan Lazim

Berapakah purata kos insurans kereta di California?

Insurans kereta jauh lebih mahal di negeri ini, hampir 20% lebih tinggi daripada purata negara. Dan kos purata yang diperlukan untuk insurans ini adalah $ 1,868 setahun, yang kadang-kadang boleh mengelirukan tetapi juga berguna untuk menganggarkan nilai kasarnya.

Apa yang anda buat sekiranya anda tidak mampu membayar insurans kereta?

Ini boleh menjadi sangat sukar kerana di kebanyakan negeri insurans kenderaan diperlukan secara sah. Oleh itu, jika kerana beberapa sebab anda tidak mampu membelinya, anda harus memperoleh semua faktor berikut atau mungkin beberapa daripadanya:

 1. Terokai pilihan insurans lain yang lebih murah
 2. Cuba tambah pendapatan anda
 3. Pindah ke kawasan yang kurang berisiko atau kawasan yang lebih murah
 4. Pergi untuk kereta terpakai dan murah supaya premium insurans juga kurang

Apa yang berlaku sekiranya anda tidak mempunyai insurans kereta?

Bercakap mengenai undang-undang? Adalah mustahak secara sah untuk memiliki insurans kereta semasa memandu. Tidak kira sama ada kereta itu milik anda atau tidak. Sekiranya anda masih tidak mempunyai insurans, anda akan dikenakan denda seperti denda, penggantungan lesen memandu, kehilangan pendaftaran kereta, dll. Dan bukan hanya jika anda terlibat dalam kemalangan tanpa insurans, maka akibatnya akan menjadi lebih buruk.

Bolehkah anda mendaftar kereta tanpa insurans di California?

Ya, anda boleh mendaftarkan kereta tanpa insurans tetapi ada had masa 10 hari dari tarikh membeli kereta itu. Selepas itu anda mesti mempunyai insurans dan anda tidak dibenarkan memandu di California tanpa insurans, dalam keadaan apa pun.

Bolehkah anda menginsuranskan kereta anda di California?

Ya, anda boleh menginsuranskan diri anda dalam keadaan ini. Insurans diri adalah sesuatu di mana seseorang tidak mahu melibatkan syarikat insurans pihak ketiga dan menanggung risiko itu sendiri. Di California ada tiga cara yang dibenarkan oleh undang-undang sebagai alternatif kepada insurans kereta:

 1. Mempunyai sijil Jabatan Kenderaan Bermotor (DMV)
 2. Deposit tunai bernilai $ 35,000 dengan DMV
 3. Bon penjamin 35,000 dolar

Kesimpulannya

Insurans kereta terbaik di California adalah Wawanesa Insurance yang dinilai terbaik untuk kepuasan pelanggan. Walaupun agak sukar, ada jalan keluar untuk setiap masalah, oleh itu anda dapat menggunakan teknik apa pun untuk menurunkan kadar insurans kereta anda daripada melangkau dan melanggar undang-undang.

Baca Topik Berkaitan

Insurans kereta florida

Insurans Kereta Termurah di Michigan

Syarikat insurans kereta murah di Ireland

INSURANS KERETA INDIANA

LasVegas insurans kereta murah

Insurans kereta Teslas