Insurans kereta untuk pelajar kolej lebih murah daripada polisi insurans kereta yang lain kerana pelajar sudah mempunyai banyak beban di bahu mereka dan sebilangan pelajar bergantung kepada ibu bapa mereka, jadi sukar untuk memberikan premium tinggi bulanan untuk kereta. Beberapa syarikat memberikan potongan harga yang baik serta perlindungan insurans kereta yang baik sekiranya berlaku kerosakan dan kecurian. Dua dasar mungkin dianggap baik untuk pelajar, satu adalah menyeluruh dan yang lain adalah perlanggaran.

insurans kereta untuk pelajar kolej

Insurans kereta untuk pelajar kolej

Kita semua tahu bahawa kehidupan di kolej adalah kehidupan yang sibuk. Terdapat banyak perbelanjaan yang harus ditanggung oleh pelajar dan ibu bapa selama ini. Bayaran kolaj, yuran pengajian di kolej, perbelanjaan makanan, perbelanjaan pakaian sewa apartmen ahhhhh ……… pelajar mempunyai banyak beban di bahu mereka. Di antara semua perkara tersebut, beban insurans kereta yang lain menjadikan pelajar lebih risau. Oleh kerana semua tanggungjawab ini bagaimana seorang pelajar cekap dalam pelajaran, dia harus melakukan pekerjaan sambilan dan pekerjaannya tidak memberikan gaji yang cukup untuk menanggung beban ini.

Dengan mewujudkan semua senario ini, syarikat insurans merancang insurans kereta untuk pelajar kolej yang sebenarnya memberikan potongan rancangan perlindungan yang memberikan perlindungan penuh dalam potongan.

Sekiranya seorang pelajar tinggal bersama ibu bapanya dan kolejnya berada 100 batu dari rumah, umurnya hingga 25 tahun maka dia layak mendapat potongan harga. Seiring dengan itu, ada beberapa faktor lain yang sebenarnya penting untuk mendapatkan potongan harga dari polisi insurans.

Faktor-faktor yang mempengaruhi potongan premium polisi insurans

Faktor-faktor yang mempengaruhi potongan premium polisi insurans adalah seperti berikut.

Lokasi

Untuk mendapatkan potongan polisi insurans, mereka perlu tahu di mana anda tinggal, liputan di kawasan luar bandar lebih murah daripada di bandar kerana di kawasan bandar jalan raya penuh dengan lalu lintas dan banyak halangan yang menimbulkan masalah bagi pemandu dan di sana adalah peluang tinggi untuk mendapat kemalangan

Amerika mempunyai kadar insurans yang lebih tinggi, bandar seperti jersi baru dan New York mempunyai kadar insurans kereta pelajar tinggi berbanding Idaho, Iowa, Wisconsin, dan Maine.

Walaupun begitu, ada kelegaan, jika pelajar tinggal 3 batu dari kolej atau pekerjaannya, maka dia akan layak mendapat potongan jarak tempuh.

Lokasi- insurans kereta untuk pelajar kolej

Jenis kereta

Kereta mahal atau berkelajuan tinggi seperti kereta sukan mungkin kelihatan baik di kampus kolej anda tetapi kadar insuransnya sebenarnya boleh merosakkan punggung anda. Sebab kereta ini memerlukan penyelenggaraan yang tinggi. Kereta sport adalah kereta berkelajuan tinggi, jadi jelas bahawa pemandu memandu dengan pantas dan pemanduan pantas meningkatkan kemungkinan kemalangan.

Kereta yang tidak mampu milik mempunyai penyelenggaraan yang murah dan premium dengan kadar rendah yang mampu dimiliki oleh pelajar.

Sejarah kredit

Sejarah kredit mempengaruhi kadar premium polisi insurans. Selain semua faktor lain seperti lokasi, jenis kereta Insurer memeriksa sejarah kredit anda jika sejarah kredit anda baik maka anda mendapat polisi premium yang rendah bermaksud kadar diskaun meningkat atau jika anda tidak mempunyai sejarah kredit yang baik maka premiumnya tinggi bermakna anda mendapat polisi liputan diskaun rendah.

Berapa banyak memandu

Bagi pelajar, Penting untuk mendapat gred yang baik dengan polisi premium rendah. Walaupun, jika anda memandu kurang, anda perlu membayar premium dengan kadar yang rendah. Potongan harga premium bergantung kepada jumlah kenderaan yang anda jalankan. Lebih baik berpegang pada dasar ibu bapa anda daripada mengambil sendiri.

Rekod memandu

Ia adalah faktor yang paling dipengaruhi di antara semua. Rekod pemanduan yang baik bermaksud berapa banyak anda memandu dan bagaimana anda memandu. Rekod memandu merangkumi sebarang kemalangan yang lalu, sebab berlakunya kemalangan itu, seberapa banyak anda memandu kereta anda, dan di mana anda meletakkan kereta anda.

Sekiranya anda meletakkan kereta anda di rumah ibu bapa anda dan kolej anda berada 100 batu dari rumah ibu bapa anda, adalah lebih baik anda mengikuti polisi insurans ibu bapa anda. Sekiranya umur anda hingga 25 dan kolej anda lebih dari 100 batu maka rumah ibu bapa anda semestinya mengikut polisi ibu bapa anda.

Polisi perlindungan insurans kereta dipertimbangkan untuk pelajar

Anak anda sekarang masih muda dan sudah tiba masanya untuk pergi ke kolaj tetapi tunggu perlu memikirkan untuk mengkaji semula polisi insurans kereta anda. Ini adalah masa yang lebih baik untuk melihat insurans kereta anda dan menambah polisi sekiranya diperlukan.

Dua polisi yang dipertimbangkan untuk insurans kereta pelajar

 • Dasar liputan perlanggaran
 • Polisi insurans yang komprehensif

Dasar apa yang harus dipilih bergantung pada bagaimana anak anda menggunakan kereta atau di mana dia meletakkan kenderaan. Sekiranya anak anda memarkir keretanya di luar maka lebih baik mendapatkan polisi liputan yang komprehensif Meletak kereta di luar berisiko lebih tinggi untuk dicuri dan satu pelan insurans yang komprehensif adalah satu-satunya polisi yang dapat membantu memperbaiki atau mengganti alat ganti kenderaan atau kereta sekiranya berlaku kecurian.

Sebaliknya, jika anak anda memandu kereta dengan pantas dan memandu lebih daripada sekadar pergi ke kuliah, maka polisi insurans perlanggaran adalah baik untuknya. Pelan perlindungan perlanggaran membantu melindungi kerosakan akibat kemalangan, sama ada menyerang dengan kereta atau objek.

Kedua-dua polisi itu diwajibkan sekiranya kereta itu membiayai atau menyewa. Selain itu, jika anda melunaskannya, tidak wajib memilikinya.

Ringkasan: polisi insurans kereta pelajar menyediakan pelan perlindungan premium rendah yang dapat dengan berpatutan oleh pelajar. Terdapat pelbagai senario di mana ia layak mendapat potongan harga pada rancangan liputan. Dua pelan yang sesuai untuk insurans kereta pelajar satu adalah gabungan dan yang lain adalah polisi yang komprehensif. Pilih polisi yang betul bergantung pada kehendak pelajar dan penggunaan kereta.

Potongan harga untuk pelajar kolej

Sekarang perkara seterusnya yang harus kita ketahui, mengenai potongan untuk pelajar kolej.

Potongan harga untuk pelajar kolej

Bagi pelajar pemastautin

jika anda menggunakan kereta ibu bapa anda bermaksud kereta itu atas nama ibu bapa anda dan anda meninggalkan kereta anda di rumah ibu bapa anda dan anda tinggal di asrama kolej maka anda layak mendapat diskaun pelajar atau jika kolaj anda berada 100 batu dari rumah anda rumah orang tua maka ibu bapa anda layak mendapat potongan harga bagi polisi perlindungan kerana anda tidak menggunakan kereta keluarga dan tinggal jauh dari rumah.

Untuk pelajar kelas yang baik

Syarikat insurans juga memberikan potongan premium kepada pelajar yang mendapat gred yang baik dalam pelajaran mereka. Dengan mempertimbangkan kerja keras, kesetiaan mereka dan mereka atau ibu bapa mereka layak mendapat potongan harga premium mereka.

Lelaki muda membayar jumlah premium yang tinggi bagi wanita muda. Sebilangan besar polisi insurans memberikan potongan harga yang baik untuk yang belum berkahwin dan bekerja sepenuh masa sehingga 25.

Potongan harga berbilang polisi

Pelajar yang tinggal di pangsapuri sewaan dan mempunyai polisi insurans mereka sendiri layak mendapat potongan potongan berganda. Pelbagai polisi bermaksud mempunyai lebih daripada satu polisi.

Diskaun peranti anti-kecurian

Sekiranya anda berfikir untuk mendapatkan penduduk di lokasi baru maka lebih baik meneliti statistik kejahatan tempatan. Kami memastikan bahawa anda tinggal di kawasan yang selamat. Sekiranya anda pergi ke kuliah anda yang jauh dari rumah anda dan anda membawa kereta anda, itu adalah masa yang tepat untuk membeli diskaun peranti anti-kecurian . Melakukannya boleh mengurangkan kemungkinan barang anda dicuri dan juga memberi anda potongan untuk insurans kereta anda.

Insurans Kereta Terbaik Untuk Pelajar Kolej

Setelah mengetahui semua faktor mengenai insurans kereta pelajar sekarang saya sudah bersedia untuk membeli pelan insurans kereta terbaik, tetapi tunggu bagaimana saya tahu apakah rancangan terbaik untuk saya, syarikat mana yang memberikan kadar diskaun terbaik.

Kami memberitahu anda apa yang terbaik untuk anda. Di sini menerangkan senarai syarikat yang menyediakan rancangan insurans terbaik untuk pelajar kolej.

SYARIKAT TERBAIK UNTUK
Allstate Secara keseluruhannya terbaik
GEICO Ia adalah insurans kereta murah yang baik untuk pelajar kolej
Statefarm Diskaun terbaik untuk pelajar
Batu metro Terbaik untuk pemandu yang jarang
Pemilik kenderaan Dasar keluarga terbaik
USAA Terbaik untuk anggota tentera

insurans insurans kereta-insurans kereta untuk pelajar kolej Di sini saya menerangkan dua syarikat insurans terbaik.

Allstate

Syarikat insurans Allstate adalah penyedia insurans terbaik. Ia adalah penyedia insurans kenderaan keempat terbesar di negara ini. Tidak syak lagi, bahawa insurans Allstate memberikan perlindungan yang baik dengan potongan harga yang besar.

Walaupun, insurans Allstate adalah insurans terbaik untuk pelajar, ia juga mempunyai beberapa kekurangan. Kebaikan dan keburukan adalah seperti berikut.

Kelebihan

 • Ia memberi liputan dan potongan untuk pelajar kolej.
 • Ia terdapat di semua 50 negeri.
 • Mempunyai aplikasi mudah alih yang hebat.

Keburukan

 • Purata kadar premiumnya lebih tinggi di beberapa negeri
 • Untuk kepuasan tuntutan, penilaian purata berada di bawah.

Liputan

Allstate memberikan liputan yang luas. Allstate menawarkan segala-galanya dari liputan tulang belakang hingga pakej penuh. Ia juga menyediakan pakej bantuan di pinggir jalan di mana liputan penarik, penggantian kereta sewa, dan restart bateri disertakan. Allstate juga menawarkan rancangan liputan untuk pelajar yang memandu kereta untuk orang lain seperti uber atau Lyft. Pelan liputan ini dinamakan insurans berkongsi .

Diskaun

Berikut adalah diskaun terbaik untuk pelajar.

 • Allstate menawarkan kadar diskaun pintar. Diskaun pintar memberikan sehingga 25% kepada pelajar yang mengekalkan purata B.
 • Allstate memberikan potongan kediaman untuk pelajar yang tinggal 100 batu dari kolej mereka dan mereka tidak mempunyai kereta. Diskaun kediaman adalah sehingga 20%.
 • Mereka memberikan diskaun sejauh satu batu yang memberikan potongan pada jumlah batu memandu kereta setiap bulan.

GEICO

Sekiranya anda mencari pelan insurans termurah, maka GEICO menyediakan pelan perlindungan terbaik dan murah. Adalah terkenal untuk memberikan polisi kadar premium rendah dalam industri.

Ia juga mempunyai beberapa kebaikan dan keburukan.

Kelebihan

 • GEICO memberikan harga yang sangat kompetitif.
 • Ini adalah satu-satunya penyedia liputan yang mempunyai tahap kepuasan yang tinggi di kalangan pelanggan mereka.
 • GEICO boleh didapati di semua 50 negeri.

Keburukan

 • Ia mempunyai diskaun pelajar yang biasa-biasa saja.
 • Akses terhad kepada ejen tempatan.

Liputan

GEICO tidak hanya memberikan liputan apa yang diperlukan oleh negara tetapi juga memberikan liputan tambahan termasuk bantuan kecemasan di tepi jalan, perlindungan kerosakan mekanikal , insurans rideshare, dan insurans GAP .

Potongan harga

GEICO telah menawarkan harga terendah dalam industri ini. GEICO memberikan senarai diskaun tetapi bagi pelajar tersebut, terdapat potongan khusus sebanyak 15% untuk pelajar kelas yang baik. Walaupun pelajar mendapat faedah dari potongan lain.

Skor Ringkas Penarafan Kuasa JD Penarafan Terbaik AM Penilaian BBB Penarafan S&P
ALLSTATE 4.2 5/5 A + N / A AA-
GEICO 4.2 3/5 A ++ N / A AA +

Jadual di atas menunjukkan skor purata syarikat insurans Allstate dan GEICO.

Kadar purata untuk pelajar kolej

tahunan bulanan setiap minggu setiap hari
ALLSTATE $ 2,558 $ 213.16 $ 49.19 $ 7.01
GEICO $ 1,750 $ 145.83 $ 33.65 $ 4.79

Ringkasan: Allstate dan GEICO dianggap sebagai penyedia insurans terbaik untuk pelajar kolej. mereka memberikan potongan harga dengan liputan terbaik. Jadual di atas menunjukkan kadar purata tahunan, bulanan, mingguan, dan harian syarikat insurans Allstate dan GEICO untuk pelajar kolej. Menurutnya, harga GEICO lebih murah daripada Allstate.

Soalan Lazim

Apakah insurans kereta termurah terbaik untuk pelajar kolej?

Berikut adalah senarai syarikat insurans kereta termurah.

SYARIKAT INSURANS KADAR TERENDAH
Jeneral Negara $ 32 / bulan
Dairyland $ 36 / bulan
Pekerja $ 49 / bulan
Merkuri $ 54 / bulan
MetLife $ 55 / bulan

Adakah penyedia insurans memberi potongan kepada pelajar kolej?

Ya, syarikat memberikan potongan harga yang baik untuk pelajar insurans insurans kereta. Tetapi ada beberapa syarat di mana pelajar harus mengisi penuh. Sebilangan besar syarikat memberi potongan kepada budak lelaki dan perempuan muda sehingga berumur 25 tahun.

Bolehkah pelajar kolej tetap mengikut dasar ibu bapa?

Ya, mereka boleh tetapi mereka dianggap bergantung kepada ibu bapa mereka. Pelajar yang tinggal di rumah ibu bapa mereka atau memandu kereta keluarga boleh mengikuti polisi ibu bapa mereka.

Berapa lama anak boleh mendapat insurans kereta ibu bapa?

Tidak ada peraturan yang keras dan pantas untuk anak itu mematuhi polisi ibu bapa mereka kecuali dan sehingga anak-anak tinggal bersama ibu bapa mereka. Dalam insurans kesihatan, had umur anak-anak untuk mengikuti polisi ibu bapa adalah 26.

Bolehkah anda menginsuranskan kereta jika anda tidak memilikinya?

Tidak perlu bagi insurans untuk memiliki kereta. Orang berdaftar yang bukan pemilik juga boleh menginsuranskan kereta.

Adakah lebih murah untuk mendapat insurans ibu bapa?

Ya, dalam beberapa polisi lebih murah jika menggunakan polisi ibu bapa, tetapi dalam insurans hayat, ia boleh menjadi lebih mahal jika anda mendapat polisi ibu bapa.

Bolehkah dua orang menginsuranskan kereta yang sama?

Jangan risau anda boleh memiliki lebih dari satu polisi insurans kereta untuk kenderaan yang sama dan tidak ada yang menghalang anda untuk melakukannya. Dan jika anda menggunakan polisi insurans kereta kedua apabila anda sudah memilikinya, ini tidak bermakna polisi pertama adalah tidak sah.

Kesimpulannya

Pelajar kolej sudah mempunyai banyak beban di bahu mereka dan setelah semua perkara ini premium insurans kereta adalah satu lagi beban. Dengan mempertimbangkannya, syarikat insurans memberikan potongan dengan liputan yang baik kepada pelajar mengenai polisi insurans kereta. Terdapat beberapa senario di mana pelajar mendapat potongan dasar mereka. Apa dasar yang harus mereka pertimbangkan bergantung pada penggunaannya. Kemungkinan besar, rancangan liputan komprehensif dan perlanggaran dianggap terbaik untuk pelajar kolej. Ibu bapa boleh menambahkan Anak mereka pada polisi mereka tetapi menjadi mahal bagi mereka.

Topik-topik yang berkaitan

Insurans kenderaan perlindungan penuh dan murah

APAKAH INSURANS KERETA MELEBIHI GURU

Apa itu Insurans Gadai janji? Panduan Definitif Langkah demi Langkah 2020

Berapa Banyak Insurans Anjing?

Insurans Haiwan Peliharaan

Memegang pelajar tentunya mempunyai faedahnya. Anda mungkin tidak menyedarinya, tetapi anda mungkin layak mendapat potongan harga yang ditawarkan oleh syarikat insurans kereta hanya kerana menjadi pelajar kolej sepenuh masa. Dengan begitu banyak pilihan insurans kereta yang dapat diakses, anda mungkin keliru dengan apa yang anda mahukan atau apa yang akan menawarkan tawaran terbaik untuk wang anda. Memilih polisi insurans automatik yang menawarkan perlindungan yang anda mahukan dengan harga yang berpatutan dapat memberi anda ketenangan fikiran dan keselamatan kewangan.

Apa itu Insurans Kereta?

Insurans kereta juga dikenali sebagai insurans kenderaan. Penggunaan utamanya adalah untuk memberikan jaminan kewangan terhadap kecederaan fizikal atau kecederaan badan akibat perlanggaran lalu lintas dan menghadapi tanggungjawab yang juga boleh berlaku dari insiden di dalam kenderaan. Insurans kereta juga boleh menawarkan keselamatan fiskal terhadap kecurian kenderaan dan kecederaan pada kenderaan yang diakibatkan oleh kejadian selain daripada kesesakan lalu lintas, seperti cuaca buruk atau bencana alam, dan kecederaan yang dialami akibat bertembung dengan objek pegun. Syarat khusus insurans kenderaan berbeza dengan undang-undang undang-undang di setiap wilayah.

Cara Memilih Insurans Kereta Semasa Di Kolej:

Mencari Tawaran Terbaik untuk Pelajar:

 • Cari pemotongan pelajar yang baik.

 • Ulasan untuk diskaun pelajar pemastautin.

 • Soalan mengenai diskaun pemandu sekali-sekala.

 • Pertimbangkan untuk mengikuti polisi ibu bapa anda.

Membandingkan Dasar:

 • Teliti organisasi yang anda pertimbangkan.

 • Bandingkan liputan.

 • Tentukan pembekal.

Menilai Kos untuk Dapatkan Tawaran Terbaik:

 • Bandingkan harga.

 • Tingkatkan potongan anda.

 • Periksa sama ada kereta anda mendapat potongan harga.

 • Dapatkan maklumat mengenai potongan peribadi yang lain.

 • Pertimbangkan untuk meningkatkan kawasan carian anda.

Syarikat Insurans Kereta Terbaik Untuk Pelajar Kolej:

Ini adalah syarikat insurans terbaik. Syarikat insurans kereta termurah di mana sesiapa sahaja boleh menemui insurans murah.

Akaun Terbaik Untuk
Ketahanan Insurans buat sendiri
Metromile Bayaran per batu insurans
Liberty Mutual Potongan harga
Allstate Bantuan secara bersemuka
Amica Saling Bantuan tepi jalan
Petani Pelajar IPK tinggi
Keluarga Amerika Perkhidmatan pelanggan yang baik
USAA Anggota tentera
Ladang Negeri Harga rendah

Insurans Kereta Mampu Milik Untuk Pelajar:

Sekiranya anda menginsuranskan kereta anak anda semasa mereka tiada di sekolah, anda mungkin ingin memberi amaran kepada mereka agar tidak meminjamkan kereta tersebut kepada rakan mereka. Anda boleh bertanggungjawab sekiranya berlaku kemalangan. Rujuk dengan syarikat insurans anda untuk maklumat terperinci.

Lebih daripada 815,000 pemandu di bawah umur 20 tahun memiliki lesen Florida. Dari jumlah itu, 36,216 terlibat dalam kemalangan sebagai pemandu pada tahun 2018. Malah pemandu sekolah menengah dan kolej terbaik tidak cukup lama untuk mengantisipasi segala yang boleh berlaku semasa memandu. Kerana faktor ini, kadar insurans kenderaan mereka biasanya lebih tinggi. Anggaran anggaran diberikan di bawah, tetapi anda boleh meminta sebut harga yang diperibadikan untuk mendapatkan angka yang lebih tepat.

S.No Syarikat Amaun Setahun
1. GEICO $ 2,902
2. Allstate $ 3,840
3. Ladang Negeri $ 4,725
4. Progresif $ 4,761
5. Bersekutu $ 8,685

Kadar purata untuk pelajar kolej:

Insurans kereta nampaknya lebih mahal ketika anda masih muda, mempunyai premium yang tinggi, dan rosak. Tetapi bagi pelajar kolej, banyak syarikat insurans menawarkan potongan harga. Inilah [insurans kereta terbaik untuk pelajar kolej.] ([Insurans kereta fhttps: //npcparty.org/t/car-insurance-for-college-students/27437)

Syarikat Tahunan Bulanan Setiap minggu Setiap hari
Allstate $ 2,558 $ 213.16 $ 49.19 $ 7.01
GEICO $ 1,750 $ 145.83 $ 33.65 $ 4.79
Progresif $ 1,710 $ 142.50 $ 32.88 $ 4.68
Ladang Negeri $ 2,818 $ 234.83 $ 54.19 $ 7.72

Soalan Lazim (Soalan Lazim):

Apakah kereta terbaik untuk pelajar kolej?

Kereta terbaik untuk pelajar kolej adalah seperti berikut:

 • Keselamatan.

 • Mazda3.

 • Toyota Prius.

 • Perbatuan Gas.

 • Hyundai Elantra.

 • Volkswagen Jetta.

 • Honda CR-V.

 • Jeep Wrangler.

Apakah insurans kereta yang paling murah untuk pelajar kolej?

GEICO adalah insurans kereta yang paling murah untuk Pelajar Kolej:

Jika dibandingkan dengan syarikat insurans nasional yang lain, GEICO secara berkala menawarkan insurans kenderaan murah untuk pelajar kolej. Harga rendah dan banyak diskaun GEICO menjadikannya yang kami anggap sebagai insurans kereta berpatutan terbaik untuk pelajar kolej.

Apakah insurans kereta terbaik untuk pelajar kolej?

Syarikat Insurans Kereta Terbaik untuk Pelajar Kolej:

 • Allstate - Ini adalah program anugerah terbaik.

 • Geico - Ini adalah aplikasi mudah alih terbaik.

 • Progresif - Bagus pada harga terbaik.

 • State Farm - Ia memberi kami diskaun terbaik.

Adakah pelajar mendapat diskaun untuk insurans kereta?

Walaupun pelajar mungkin mendapat potongan harga untuk pelbagai perkhidmatan dan kemudahan, ini mungkin tidak berlaku ketika mendapatkan insurans kereta dari syarikat insurans tradisional. Dengan mengesan pemanduan mereka dengan aplikasi mudah alih UbiCar dan mendapatkan perlindungan, pelajar mungkin boleh mendapat potongan insurans untuk pemanduan yang baik.

IPK apa yang diperlukan untuk diskaun insurans?

Kesemua 10 syarikat insurans kenderaan terbesar di AS menawarkan diskaun pelajar yang baik untuk pemandu muda. Anda biasanya mengehadkan jika anda dapat mengekalkan IPK anda pada 3.0 atau lebih tinggi. Potongan harga mungkin tidak dapat dilakukan di setiap negeri, atau julat usia mungkin berbeza mengikut negeri, jadi sentiasa bijak untuk dipantau.

Adakah gred mempengaruhi insurans?

Pemandu muda yang juga mendapat gred yang baik boleh mendapat diskaun menarik untuk insurans mereka. Kajian menunjukkan bahawa pelajar yang menerima As dan Bs lebih cenderung menjadi pemandu yang lebih dipercayai daripada pelajar yang menerima Cs dan Ds. Diskaun ini berbeza-beza mengikut syarikat, dan sebenarnya, bahkan mungkin tidak ditawarkan oleh sesetengah pihak.

Apakah 7 jenis insurans itu?

7 Jenis Insurans adalah; Insurans Hayat atau Insurans Peribadi, Insurans Harta, Insurans Laut, Insurans Kebakaran, Insurans Liabiliti, Insurans Jaminan. Insurans dikategorikan berdasarkan risiko, jenis, dan bahaya.

Apakah jenis insurans utama?

Berikut adalah lapan jenis insurans dan lapan tujuan yang mungkin anda perlukan.

Kesimpulan:

Jumlah semua ini adalah bahawa pelajar kolej mempunyai begitu banyak peluang dan faedah di mana mereka dapat menjimatkan wang mereka dan mengawal anggaran mereka. Sekiranya anda seorang pelajar kolej sudah tentu anda layak mendapat tawaran diskaun. Terdapat beberapa syarikat yang menyediakan insurans murah kepada pelajar kolej dengan rancangan polisi yang berbeza. anda akan keliru tentang yang mana satu yang harus anda pilih.

Baca Topik Berkaitan:

Semua pemandu biasanya memerlukan insurans kereta untuk melindungi diri dari segi risiko dan kerosakan akibat kemalangan. Walaupun insurans kereta untuk pemandu berusia 18 hingga 25 tahun biasanya jauh lebih mahal daripada kumpulan umur yang lain namun pelajar kolej sering menikmati kelebihan tertentu. Sebagai contoh, banyak syarikat insurans memberi diskaun kepada pelajar berdasarkan gred dan pendidikan pemandu mereka. Tetapi persoalannya adalah bagaimana mengetahui insurans kereta mana yang terbaik untuk pelajar kolej? Membuat carian lebih mudah, berikut adalah ulasan yang memberi anda pilihan berdasarkan kemampuan, diskaun khusus pelajar, dan liputan berguna. Berikut adalah pilihan insurans kereta terbaik untuk pelajar kolej.

Membandingkan insurans kereta untuk pelajar kolej

Di AS, kos purata insurans kereta tahunan bagi kumpulan umur remaja dan dewasa muda antara 18 dan 22 adalah $ 3,615. Lima penyedia insurans kereta telah dinilai di sini. Semua penyedia ini tidak sampai tahap tertentu mendekati titik harga ini. Walau bagaimanapun, ini adalah pilihan terbaik untuk pelajar kolej dalam mencari perkhidmatan insurans kereta. Diberikan di bawah adalah beberapa diskaun khusus pelajar dan ciri unik lain yang ditawarkan oleh syarikat-syarikat ini yang mewujudkan standard untuk pesaing.

Syarikat Diskaun khusus pelajar Ciri-ciri unik yang ditawarkan Kadar purata untuk kanak-kanak berumur 18 tahun
Allstate Pelajar pintar, pelajar jauh di sekolah Program pemanduan bijak untuk pemanduan selamat, Program jarak tempuh Mile untuk pemandu yang tidak normal $ 6,521
Ladang Negeri Diskaun pelajar yang baik, pelajar pergi ke sekolah program berpandu yang jelas, aplikasi mudah alih peringkat teratas dan sumber dalam talian $ 5,506
Amica Pelajar yang baik, pelajar yang tiada di sekolah Skor berdasarkan kredit, lebihan polisi, perkhidmatan pengguna yang besar $ 7,872
USAA Pelajar yang baik Pelbagai jenis pengampunan kemalangan, rancangan pembayaran $ 3,516
Geico Pelajar yang baik Aplikasi mudah alih tersedia, diskaun besar, insurans Mexico $ 4,521

Purata kos insurans kereta untuk pelajar kolej

Syarikat insurans kereta mengambil kira beberapa faktor yang dirancang khusus sambil menilai risiko pemandu untuk menentukan berapa kadar insurans kereta mereka. Beberapa faktor ini merangkumi tempat tinggal anda, sejarah pemanduan anda dan jenis kenderaan bermotor yang anda pandu selain yang lain.

Syarikat insurans kereta juga mempertimbangkan jantina anda sambil menilai risiko. Menurut tinjauan yang dilakukan oleh syarikat keselamatan lalu lintas seperti Institut Insurans untuk Keselamatan Jalan Raya (IIHS) dan Institut Data Kehilangan Lebuhraya, lelaki mati lebih banyak daripada wanita dalam kemalangan kenderaan bermotor setiap tahun. Jelas kerana lelaki sering menggunakan amalan memandu yang berisiko jauh lebih banyak daripada wanita. Faktor risiko ini merangkumi kepantasan yang terlalu tinggi, mengatakan tidak memakai tali pinggang keselamatan dan memandu ketika tidak merasa peka setelah menggunakan alkohol. Faktor-faktor ini meningkatkan keperluan insurans kereta untuk memastikan pemandu lelaki menyebabkan syarikat insurans kereta mempunyai kadar insurans kereta yang lebih tinggi.

Premium tahunan berdasarkan jantina

Untuk wanita Untuk Lelaki % perbezaan umur
$ 5,009 $ 5,661 13%
$ 3,725 $ 4,266 15%
$ 3,370 $ 3,814 13%
$ 2,451 $ 2,792 14%

Bagi pelajar kolej, usia dihubungkan dan merupakan faktor tambahan bagi kurangnya pengalaman di belakang stereng yang bermaksud mereka lebih cenderung mengalami kemalangan, menjadikan mereka pemandu yang lebih berisiko untuk diinsuranskan. Oleh itu, premium insurans kereta yang ditawarkan oleh kebanyakan syarikat, mengikut umur diringkaskan di bawah.

Umur pelajar kolej Premium purata yang ditawarkan
18 $ 5,335
19 $ 3,996
20 $ 3,592
21 $ 2,622

Petua untuk pelajar kolej untuk menjimatkan wang dalam insurans kereta

Insurans kereta yang ditawarkan kepada pelajar kolej mungkin mahal kerana alasan bahawa pemandu muda sering ditempatkan dalam kumpulan berisiko tinggi. Selain itu, kadar insurans kereta untuk pelajar kolej boleh dipengaruhi oleh negeri tempat anda tinggal. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kaedah untuk menjimatkan wang untuk insurans kereta anda.

Bagi kebanyakan kes, penjimatan purata untuk diskaun pelajar yang baik adalah antara 8% hingga 9% untuk pelajar kolej. Walaupun begitu, potongan kecil ini tetap dapat membantu. Sebagai contoh dalam kes premium tahunan Allstate untuk usia 18 tahun adalah $ 6,521, itu bermaksud penjimatan tahunan sebanyak $ 521 adalah mungkin.

Penjimatan dengan diskaun pelajar bijak umur

Umur pelajar Penjimatan purata mungkin
18 8%
19 9%
20 9%
21 8%

Tingkatkan gred anda

Sebilangan besar penyedia insurans kereta menawarkan diskaun yang baik untuk pelajar yang mengekalkan nilai yang baik. Kadang kala diskaun ini boleh mencapai 25% atau lebih banyak lagi dengan kebanyakan syarikat tidak memerlukan IPK 4.0 atau straight A's. Sebagai contoh, Semua negeri menganggap anda sebagai pemacu yang baik jika nilai anda hampir B- atau lebih tinggi, mempunyai sekurang-kurangnya 2.7 IPK. Sekiranya nilai anda berada dalam julat C atau di bawah, peningkatan nilai dapat membantu anda menjimatkan sejumlah wang untuk insurans kereta anda.

Cara memanfaatkan potongan jarak tempuh rendah

Sekiranya tempat tinggal anda berada dalam jarak berjalan kaki dari kampus anda, kemungkinan besar anda hanya menggunakan kereta anda pada hujung minggu atau untuk tugas rumah tangga. Sebilangan syarikat insurans kereta menawarkan potongan untuk pemandu kereta yang tidak teratur. Malah anda boleh mendapatkan insurans bayar per batu, yang dikenakan dengan jarak yang anda lalui dalam jangka masa tertentu. Selalunya, jenis insurans ini jauh lebih murah daripada polisi insurans kereta biasa.

Patuhi polisi ibu bapa anda

Dengan membandingkan dengan kos untuk mempunyai polisi anda sendiri dengan mengikuti polisi ibu bapa anda, seseorang dapat melihat apakah lebih murah untuk mengikuti kebijakan mereka sendiri. Walaupun ini tidak selalu merupakan peluang penjimatan yang baik, ia mungkin menjadikannya lebih mudah yang dapat meringankan kos tambahan dengan potongan tambahan. Contohnya, mengikuti kursus pemanduan yang selamat, meningkatkan nilai, dan mendaftar dalam program pemandu yang selamat semuanya boleh membantu menjaga kadar ibu bapa anda rendah sekiranya anda mengikuti polisi insurans mereka.

Meninggalkan kereta anda di rumah

Pilihan terakhir adalah pilihan yang tidak disukai oleh kebanyakan pelajar kolej, tetapi sebenarnya sangat berharga. Dan pilihan ini adalah membiarkan kereta anda di rumah sahaja. Kereta anda pasti akan lebih selamat di sana, dan hampir tidak ada risiko sesuatu menimpanya. Walaupun tidak pernah menjadi idea yang baik untuk menarik balik insurans kereta anda, anda boleh memanfaatkannya sekiranya kolej anda berada lebih dari 100 batu dari rumah anda yang dipanggil sebagai pelajar dengan potongan harga sekolah.

Ringkasan

 • Pelajar kolej yang memiliki kereta untuk sekolah memerlukan polisi insurans kereta.
 • Tidak syak lagi insurans tidak selalu murah untuk orang dewasa muda, ada beberapa cara berguna untuk menjimatkan wang.
 • Seperti kebanyakan syarikat insurans biasanya menawarkan potongan untuk pelajar pintar dan juga mereka yang meninggalkan kereta mereka di rumah.