Mari kita bincangkan mengenai polisi insurans kereta . Insurans kenderaan (juga dikenali sebagai insurans kenderaan, insurans kereta, atau insurans kenderaan) adalah insurans untuk kereta, trak, motosikal dan kenderaan jalan raya yang lain. Kegunaan utamanya adalah untuk memberikan perlindungan kewangan terhadap kerosakan fizikal atau kecederaan diri akibat kemalangan dan tanggungjawab juga dapat timbul dari insiden di dalam kenderaan.

Polisi insurans kereta:

Insurans kenderaan juga dapat menawarkan perlindungan kewangan terhadap pencurian kenderaan dan kerosakan pada kenderaan yang diakibatkan oleh kejadian selain dari perlanggaran lalu lintas, seperti pengendalian, cuaca atau bencana alam dan kerosakan bertabrakan dengan objek pegun. Syarat khusus insurans kenderaan berbeza mengikut undang-undang di setiap wilayah. Di banyak wilayah, adalah wajib untuk memiliki insurans kenderaan sebelum menggunakan atau menyimpan kenderaan bermotor di jalan umum. Sebilangan besar bidang kuasa berkaitan insurans untuk kereta dan pemandu; namun, tahap masing-masing sangat berbeza.

Beberapa bidang kuasa telah bereksperimen dengan rancangan insurans "bayar-seperti-anda-memandu" menggunakan diagnostik peranti penjejakan kenderaan atau kenderaan. Ini akan mengatasi masalah pemandu yang tidak diinsuranskan, memberikan pilihan tambahan dan juga dikenakan biaya berdasarkan kilometer (mil) yang dipandu, yang secara teorinya dapat meningkatkan kecekapan insurans, melalui pengumpulan yang diperkemas.

Amerika Syarikat | Australia | Bangladesh | Kanada | Hong Kong | Hungary | Norway | Romania | Afrika Selatan | Sepanyol | Persekutuan Russia

Amerika Syarikat

Peraturan untuk insurans kenderaan berbeza dengan masing-masing dari 50 Amerika Syarikat dan wilayah lain, setiap negara AS mempunyai syarat sendiri untuk perlindungan minimum wajib. Masing-masing dari 50 negeri AS dan District of Columbia menghendaki pemandu mempunyai perlindungan insurans untuk kecederaan diri dan kerosakan harta benda fizikal, kecuali New Hampshire dan Virginia, tetapi jumlah minimum perlindungan yang diperlukan oleh undang-undang. Ia berbeza mengikut negeri. Sebagai contoh, perlindungan liabiliti minimum untuk kecederaan badan antara 30,000 di Arizona hingga 100,000 di Alaska dan Maine, sementara tanggungjawab minimum untuk ganti rugi antara 5,000 hingga 25,000 kebanyakan negeri.

Australia

Di Australia , setiap negeri mempunyai sistem insurans pihak ketiga wajib (CTP) sendiri. CTP hanya melindungi tanggungjawab untuk kecederaan diri dalam kemalangan kenderaan. Integral dan pihak ketiga sebagai kerosakan harta benda, dengan atau tanpa insurans kebakaran dan kecurian, dijual secara berasingan.

Insurans merangkumi kerosakan harta benda pihak ketiga dan melindungi kenderaan dan harta benda.

Insurans kerosakan harta benda pihak ketiga merangkumi kerosakan harta benda dan kenderaan pihak ketiga, tetapi bukan kenderaan yang diinsuranskan.

Merosakkan harta benda orang lain dengan insurans kebakaran dan kecurian meliputi kebakaran dan kecurian kenderaan yang diinsuranskan, serta harta benda dan kenderaan pihak ketiga.

Bangladesh

Untuk semua jenis polisi insurans kenderaan di Bangladesh , had tanggungjawab telah ditetapkan oleh undang-undang. Pada masa ini, hadnya terlalu rendah untuk memberi ganti rugi kepada mangsa. Mengenai tanggungjawab undang-undang hanya insurans kenderaan bermotor, pampasan untuk kecederaan diri dan kerosakan harta benda kepada pihak ketiga adalah BDT 20,000 untuk kematian, BDT 10,000 kecederaan serius, BDT 5,000 setiap kecederaan, dan BDT 50,000 untuk kerosakan harta benda . Had disemak oleh agensi kerajaan.

Kanada

Beberapa wilayah Kanada (British Columbia, Saskatchewan, Manitoba dan Quebec) menyediakan sistem keselamatan diri yang selamat, sementara di seluruh negara, insurans swasta disediakan [insurans pihak ketiga diswastakan di Quebec dan wajib.

Wilayah ini merangkumi segalanya kecuali kenderaan. Kereta asas tertentu adalah wajib di seluruh Kanada (kecuali jika tidak) dengan pemerintah setiap wilayah untuk menentukan perlindungan faedah minimum insurans minimum apa yang disertakan dan faedah adalah pilihan yang tersedia bagi mereka yang ingin mendapatkan perlindungan tambahan.

Liputan faedah kemalangan adalah wajib di mana sahaja kecuali Newfoundland dan Labrador. Semua wilayah Kanada mempunyai beberapa bentuk insurans tanpa kesalahan untuk mangsa kemalangan. Perbezaan antara wilayah adalah sejauh mana ia ditekankan sebagai kesalahan atau tanpa kesalahan.

Pemandu antarabangsa yang memasuki Kanada dibenarkan untuk memandu mana-mana kenderaan lesennya yang membenarkan tempoh 3 bulan bagi mereka yang diberi kuasa untuk menggunakan lesen antarabangsa anda. Undang-undang antarabangsa memberi pelawat ke negara ini sebuah insurans bon antarabangsa (IIB) sehingga tempoh tiga bulan ini berlalu di mana pemandu antarabangsa mesti diberikan Insurance Canada. IIB diset semula setiap kali pemandu memasuki negara antarabangsa. Kerosakan kenderaan itu sendiri adalah pilihan - pengecualian yang ketara adalah di Saskatchewan , di mana SGI memberikan perlindungan perlanggaran (di bawah $ 1000 yang boleh dikurangkan, seperti kerosakan perlanggaran) sebagai sebahagian daripada insurans asas polisi. Di Saskatchewan, penduduk mempunyai pilihan untuk memiliki insurans kenderaan anda melalui sistem tanggungjawab sivil, tetapi kurang dari 0.5% penduduk telah memilih pilihan ini.

Hong kong

Menurut seksyen 4 Ordinan Insurans Kenderaan Bermotor (Risiko Pihak Ketiga) (Cap 272 Undang-Undang Hong Kong ), semua pengguna sebuah kereta, termasuk penggunanya dibenarkan, anda mesti mempunyai insurans atau jaminan lain mengenai risiko pihak ketiga.

Hungary

Insurans kenderaan pihak ketiga adalah wajib bagi semua kenderaan di Hungary . Tidak mungkin pengecualian wang deposit. Premium tersebut merangkumi semua kerosakan kepada HUF 500M (kira-kira 1.8 juta €) yang tidak boleh ditolak setiap kemalangan. Jangkauan ini meliputi 1,250 juta forints (sekitar 4,5 juta €) sekiranya berlaku kecederaan diri. Polisi insurans kenderaan dari semua negara EU dan beberapa negara EU tidak sah di Hungary berdasarkan perjanjian dua hala atau pelbagai hala. Pengunjung dengan kenderaan insurans yang tidak dilindungi oleh perjanjian ini diminta untuk membeli polisi diperbaharui bulanan di sempadan.

Norway

Di Norway , pemilik kenderaan mesti memberikan insurans liabiliti minimum untuk kenderaannya - dalam bentuk apa pun. Jika tidak, kenderaan itu tidak boleh digunakan. Sekiranya seseorang memandu kenderaan milik orang lain, dan mengalami kemalangan, perlindungan insurans untuk kerosakan. Perhatikan bahawa pemegang polisi boleh memilih untuk membatasi liputan yang digunakan hanya untuk ahli keluarga atau orang yang berusia lebih dari satu tahun.

Romania

Undang-undang Romania mewajibkan Raspundere Auto civila, insurans liabiliti kenderaan bermotor untuk semua pemilik kenderaan untuk melindungi kerosakan kepada pihak ketiga.

Persekutuan Russia

Insurans liabiliti kenderaan adalah wajib bagi semua pemilik kenderaan sesuai dengan undang-undang Rusia . Insurans kenderaan itu sendiri secara sukarela secara teknikal, tetapi mungkin wajib dalam beberapa keadaan, misalnya, kereta sewa.

Afrika Selatan

Afrika Selatan memperuntukkan peratusan wang bahan bakar dalam dana kemalangan, yang akan memberi ganti rugi kepada pihak ketiga dalam kemalangan.

Sepanyol

Setiap kenderaan bermotor di jalan awam mempunyai insurans liabiliti (disebut "Liabiliti").

Polis mempunyai kuasa untuk menyita kenderaan yang tidak mempunyai insurans yang diperlukan sehingga pemilik kenderaan membayar denda dan menandatangani polisi insurans baru. Anda memandu tanpa insurans yang diperlukan untuk kenderaan itu adalah kesalahan yang boleh didakwa oleh polis dan menerima hukuman. Peruntukan yang sama berlaku semasa kenderaan berhenti di jalan.

Polisi insurans hanya merangkumi minimum pihak ketiga (termasuk yang diinsuranskan dan yang ketiga dilakukan dengan kenderaan tetapi bukan pemandu, jika keduanya tidak sepadan). Juga pihak ketiga, kebakaran dan kecurian adalah polisi insurans biasa. Mangsa kemalangan yang disebabkan oleh kenderaan yang tidak diinsuranskan dapat diimbangi oleh dana jaminan, yang dilindungi oleh jumlah tetap setiap premium insurans.

Sejak 2013 adalah mungkin untuk mengambil insurans untuk hari yang mungkin di negara-negara seperti Jerman dan UK

Apakah jenis insurans kereta yang berbeza?

Terdapat tiga jenis insurans kereta untuk dipilih:

 • Ketiga
 • kebakaran dan kecurian pihak ketiga
 • menyeluruh

Setiap jenis polisi menawarkan jenis perumahan yang berbeza. Tahap minimum minimum insurans adalah ketiga, yang memberikan perlindungan yang lebih terhad. Sekiranya anda mahukan jenis insurans yang paling luas, anda perlu melihat semua polisi risiko

Ketiga

Sekiranya anda mempunyai kereta dan ingin memandu di jalan raya awam di UK, insurans kereta pihak ketiga adalah tahap perlindungan minimum yang dikehendaki oleh undang-undang. Walaupun anda tidak memandu kereta setiap hari, ia mesti dipastikan sepanjang tahun kerana undang-undang tersebut berterusan Pematuhan Insurans telah disetujui pada tahun 2011.

Walau bagaimanapun, liputan yang diberikan oleh jenis polisi ini sangat asas. perlindungan pihak ketiga hanya bersetuju membayar ganti rugi yang disebabkan harta benda orang lain, atau pampasan atau perbelanjaan yang berkaitan dengan kerosakan yang dialami dalam kejadian yang diakibatkan oleh kesalahan konduktor yang dilindungi.

Jadi perlindungan pihak ketiga akan membayar sekiranya anda menyebabkan kemalangan atau kecederaan pemandu lain, kenderaan dan penumpangnya.

Pihak ketiga perlindungan pasti mempunyai batasannya kerana tidak menanggung kos pembaikan kenderaan anda. Ia tidak akan melindungi jika kereta anda dicuri atau rosak akibat kebakaran atau, yang bermaksud mereka harus membayar sebarang pembaikan atau penggantian diri.

Insurans kebakaran dan kecurian pihak ketiga

Sekiranya anda mencari lapisan perlindungan tambahan daripada perlindungan yang ditawarkan oleh pihak ketiga sahaja, anda mungkin mempertimbangkan insurans kereta api dan kecurian pihak ketiga.

Jenis polisi ini memberikan tahap liputan yang sama seperti yang ditawarkan oleh pihak ketiga yang hanya bersifat politik, tetapi juga melindungi dari kerugian atau kerosakan sekiranya kereta anda sendiri rosak akibat kebakaran atau pencurian.

Sekiranya anda mempunyai kereta yang lebih murah, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk memilih insurans pihak ketiga terhadap kebakaran dan kecurian - dan bukannya perlindungan penuh - tetapi tidak mungkin jenis insurans yang paling murah.

Lengkap

Sekiranya anda mencari tahap perlindungan polisi insurans kenderaan anda yang paling tinggi, anda harus mempertimbangkan risiko insurans kenderaan. Ini termasuk perlindungan untuk kerosakan kenderaan anda sendiri dan kerosakan yang dialami oleh orang lain dari pelbagai sebab, termasuk kemalangan, kebakaran dan kecurian.

Ini menawarkan tahap perlindungan yang lebih tinggi kepada insurans kereta kebakaran dan kecurian pihak ketiga dan satu-satunya.

Seperti yang telah disebutkan, dasar yang lengkap dan terperinci secara historis merupakan yang paling mahal, tetapi trend baru-baru ini bagi pemandu yang lebih muda untuk membeli perlindungan pihak ketiga sahaja dan kemudian tuntutan telah menaikkan harganya. Setakat ini, kebanyakan masa, premium risiko biasanya lebih murah

Sebilangan besar soalan yang diajukan oleh orang:

Apa yang anda perlukan untuk mendapatkan insurans kereta anda?

Sebagai mengambil insurans kereta, anda perlu melihat secara terperinci mengenai anda dan kereta anda. Berikut adalah beberapa maklumat yang akan diminta untuk diberikan:

 • nombor pendaftaran kereta
 • nombor lesen memandu
 • Alamat dan alamat tempat kerja jika anda menggunakan kereta untuk bekerja
 • Tuntutan tahun tidak dikira
 • Anggaran nilai kereta anda
 • Perincian tuntutan dan / atau kesalahan kesalahan lalu lintas (jika berkenaan)
 • Anggaran jarak tempuh tahunan
 • Maklumat bank (surcaj)

Bolehkah saya memandu kereta dengan insurans saya?

Beberapa dasar yang komprehensif membolehkan pemandu utama memandu kereta orang lain secara pihak ketiga. Walau bagaimanapun, ini berbeza antara penyedia dan mungkin tertakluk pada syarat-syarat tertentu - iaitu, ia mungkin melebihi usia tertentu. Walau apa pun, selalu penting untuk berjumpa dengan syarikat insurans anda.

Di samping itu, penting untuk diperhatikan adalah bahawa hanya pihak ketiga yang akan menutupi kereta, walaupun mempunyai polisi yang komprehensif mengenai kereta anda sendiri. Ini bermaksud bahawa jika anda terlibat dalam kemalangan di kereta lain, anda perlu membayar pembaikan.

Berapa lama anda perlu mendapatkan insurans semasa membeli kereta?

Sekiranya anda menukar polisi pertengahan kereta, anda perlu memaklumkan kepada syarikat insurans anda sebelum mula memandu. Mereka perlu menyesuaikan data mereka dan mungkin mengenakan yuran pentadbiran. Kemungkinannya akan mengubah harga yang anda bayar untuk liputan anda - anda akhirnya boleh membayar lebih atau kurang.

Anda mesti mengamankan dan membebankan kenderaan secara sah sekiranya anda mahu mengusirnya. Cara termudah untuk melakukannya adalah dengan mendapatkan anggaran sebelum anda mengambilnya, maka yang perlu anda lakukan ialah menghubungi syarikat insurans atau lawati laman web mereka untuk mengaktifkan polisi.

Orang ramai juga meminta:

1- insurans kereta Indiana? 2- insurans kereta murah Indiana? 3- polisi insurans kereta untuk pemandu baru? 4- syarikat insurans kereta murah di Ireland? 5- apakah insurans jurang?

6- apa yang merangkumi insurans jurang?

7- apakah jurang insurans auto?

8- apakah jurang insurans kesihatan

Apa itu Insurans Kereta?

Insurans automatik / Insurans kereta adalah perjanjian antara orang tersebut dan syarikat insurans untuk melindungi anda sekiranya berlaku kemalangan pada kereta anda atau sekiranya kereta anda dicuri. Insurans kereta menanggung kerugian kewangan anda sekiranya anda membayar premium secara berkala, maka kerugian anda ditanggung oleh syarikat. Polisi insurans kereta Ini adalah sejenis polisi insurans motor yang merangkumi kemalangan kereta dan memperbaiki kerosakan untuk melindungi kereta anda. Ini semacam kontrak berisiko antara syarikat insurans dan orang yang diinsuranskan. Syarikat membayar sebagai ganti premium yang anda berikan kepada mereka.

Apakah faedah insurans kereta?

Seperti yang kita ketahui, polisi insurans mempunyai faedah besar dan merangkumi anda dalam setiap aspek.

Berikut adalah lima faedah insurans kereta ;

 • Pembaikan dan Penggantian sekiranya berlaku kerosakan atau kerugian seperti kebakaran, ■■■■■■■■■■ dan perlanggaran.

 • Liabiliti pihak Ketiga

 • Meliputi kemalangan diri

 • Tiada bonus tuntutan

 • Rangkaian garaj.

Inilah beberapa faedah polisi insurans kereta kerana ia membuat anda selamat dalam beberapa keadaan.

Apakah jenis insurans kereta?

Terdapat pelbagai jenis insurans kereta untuk menyediakan kemudahan dan perlindungan yang lebih baik dalam setiap kes dan dalam keadaan yang tidak dijangka.

Oleh itu, terdapat terutamanya 5 jenis insurans kereta iaitu;

 • Perlindungan yang tidak diinsuranskan oleh pemandu kenderaan

 • Perlindungan / insurans komprehensif

 • Insurans liabiliti

 • Perlindungan Perlindungan / insurans

 • Perlindungan Kecederaan

Polisi insurans kereta

Adakah lebih baik berlaku perlanggaran atau komprehensif?

Setiap jenis insurans kereta adalah mustahak dan perlu kerana mereka berusaha untuk melindungi anda dari kerugian. Sekiranya anda memiliki kereta berharga atau jika anda menyewa kereta dari bank, maka anda harus memiliki kedua-dua insurans ini.

 1. Polisi insurans perlanggaran meliputi kerosakan kereta akibat kemalangan dan kemalangan.

 2. Insurans komprehensif merangkumi kerugian lain yang disebabkan oleh bencana seperti kerosakan banjir, gempa kemarau.

Bagaimana saya tahu jika saya memerlukan insurans perlanggaran?

Sekiranya anda ingin menentukan bahawa jika insurans perlanggaran sesuai untuk anda atau tidak. Kemudian pertama-tama hitung kos dan liputan tahunan kenderaan anda dan lihat juga dan timbangkan nilai kereta anda untuk menentukan anggaran perlindungan anda. Sekiranya liputan lebih tinggi daripada nilai tunai sebenar kenderaan anda, maka polisi insurans ini tidak sesuai untuk anda.

Bilakah saya harus menghentikan insurans perlanggaran?

Sekiranya kereta anda bernilai $ 3,000 dan anda mendapat potongan $ 500 , kemungkinan pembayaran anda hanya $ 2,500 jika kereta anda dijumlahkan dan anda membuat tuntutan perlanggaran. Menggunakan peraturan sepuluh peratus, jika pertembungan dan premium komprehensif anda berharga $ 250 atau lebih setahun, sudah tiba masanya untuk memikirkan menjatuhkan liputan.

Apakah perbezaan antara kecederaan badan dan kecederaan diri?

Insurans kecederaan badan dan insurans kecederaan peribadi kedua-duanya adalah syarat insurans kereta . Kedua-dua istilah itu kelihatan sama tetapi mereka mempunyai kriteria yang berbeza.

Insurans kecederaan badan merangkumi kos orang yang cedera dengan kereta seseorang. Penderita atau mangsa kemalangan termasuk dalam kategori ini. Sementara di sisi lain, insurans kecederaan peribadi juga disebut sebagai perpanjangan insurans kereta di mana terdapat kerosakan pada minda tubuh, emosi otak dan bahagian tubuh.

Polisi Insurans Kecederaan

Apakah perbezaan antara kecederaan badan dan perbelanjaan perubatan?

Insurans kecederaan badan berlaku untuk kecederaan yang anda atau orang yang diinsuranskan di bawah polisi menjadi bertanggungjawab akibat kemalangan.

Perbelanjaan Perubatan adalah istilah di mana jumlah yang munasabah dibayar kepada anda dan penumpang lain yang mengalami kecederaan dan tidak ada fakta bahawa kesalahannya dalam kemalangan.

Apakah bahagian perubatan premium insurans kenderaan?

Sekiranya anda menuntut kos perubatan dari syarikat, maka mereka akan memberikan jumlah yang mereka perolehi dari premium untuk jaminan perubatan anda. Anda juga boleh memberikan premium untuk keluarga dan penumpang kepada mereka.

Soalan Lazim

Polisi insurans kereta adalah polisi yang paling banyak digunakan, orang bertanya beberapa soalan sebelum membeli polisi ini;

Sekiranya saya mempunyai perlanggaran dan komprehensif pada kereta lama?

Terdapat peraturan mengikut mana insurans digunakan dan digugurkan. Peraturan Piawai adalah jika kereta anda berumur 5 hingga 6 tahun atau mencapai jarak jarak tempuh 100,000 kilometer, maka anda harus menghentikan polisi insurans anda.

Tetapi hari ini, orang tidak mahu menerapkan peraturan ini. Mereka membeli dan meneruskan insurans dengan memperhatikan nilai, harga dan bahagian berharga dari kereta.

Adakah komprehensif sama dengan liputan penuh?

Terdapat dua jenis insurans perlindungan penuh dan ia adalah; 1- Perlanggaran dan 2- Komprehensif. Ringkasnya, insurans komprehensif akan dikenakan semasa anda tidak memandu. Insurans perlanggaran akan dikenakan semasa anda memandu. Itulah dua syarat berbeza dan dua kriteria insurans perlindungan penuh.

Berapa banyak kes kecederaan peribadi yang diselesaikan?

Penyelesaian dan penghargaan mahkamah dalam kes kecederaan diri biasanya berkisar antara $ 3,000 hingga $ 75,000. Tujuh daripada 10 pembaca menerima penyelesaian atau penghargaan atas tuntutan kecederaan peribadinya. Itulah bagaimana tuntutan ini dibuat dan berapa banyak yang mereka dapat setelah memenangi kes.

Kesimpulannya

Polisi insurans kereta seperti insurans lain memberi anda perlindungan dari sebarang kerosakan pada kereta anda dalam kemalangan atau jika kereta anda dicuri, maka syarikat insurans akan memberi anda kos kerosakan dan dicuri kemudian memberi anda kos dan melindungi anda dari segi kewangan. Oleh itu, jika anda mempunyai kereta yang berharga, maka insurans kereta perlu dan bermanfaat bagi anda.

Topik-topik yang berkaitan

Apakah insurans auto liputan penuh yang murah?

Apakah istilah insurans hayat?

Siapa yang mempunyai insurans Kereta termurah?

Berapa banyak insurans yang saya perlukan?

Insurans kereta juga disebut sebagai insurans kenderaan atau insurans kenderaan. Polisi insurans kereta memberikan perlindungan untuk kenderaan, trak, kapal penjelajah, dan kenderaan jalanan lain. Penggunaannya yang mustahak adalah untuk memberikan jaminan anggaran terhadap bahaya fizikal atau kecederaan sebenar yang disebabkan oleh kemalangan kereta dan terhadap kewajiban yang mungkin juga timbul dari kejadian di dalam kenderaan. Perlindungan kereta juga dapat menawarkan insurans kewangan terhadap pencurian kenderaan, dan terhadap bahaya kenderaan terus berlanjutan dari kejadian lain selain daripada kemalangan kereta, misalnya, goresan, iklim atau peristiwa bencana, dan bahaya yang disokong dengan membanting barang tetap. Polisi insurans kereta berfungsi dengan syarat dan peraturan tertentu di setiap kawasan.

Polisi insurans kereta

Faedah polisi insurans kereta

Memberi perlindungan kepada kenderaan anda.

Sekiranya kereta anda cedera kerana kecelakaan, kebakaran, atau kemalangan, anda selamat. Lebih-lebih lagi, jika kenderaan mengalami musibah kerana pencurian atau pencurian, mogok, kegemparan, atau perang psikologi, strategi insurans anda merangkumi ini. Kelebihan lain dari insurans kereta adalah bahawa ia merangkumi musibah atau bahaya semasa dalam perjalanan dengan kereta api, aliran darat, udara, jalan, atau lif.

Meliputi kemalangan diri

Kelebihan besar lain dari polisi insurans kereta ialah ia menawarkan perlindungan kemalangan individu untuk jumlah yang telah ditentukan. Perlindungan Kecelakaan Orang memberikan insurans terhadap kecacatan dan kematian berpanjangan kerana kecelakaan. Selain itu, penyebaran ini dapat dilakukan untuk pelancong yang berbeza dengan premis tanpa nama (terhebat sesuai dengan had tempat duduk kenderaan) berkenaan dengan jumlah yang telah ditentukan di bawah strategi perlindungan kenderaan.

Organisasi garaj yang besar

Insurans Kereta HDFC mengekalkan organisasi garaj yang besar di seluruh negara. Ini menjamin anda mendapat kredit dari organisasi ini dalam rangkaian mereka, sekiranya ada keperluan. Ia menyediakan perkhidmatan pembaikan kereta anda sekiranya berlaku kerosakan atau kemalangan.

Liabiliti orang luar

Sekiranya kereta anda dikaitkan dengan kecelakaan yang mengakibatkan kerosakan atau musibah kepada harta benda orang luar, ia dijamin dengan insurans kereta. Di samping itu, sekiranya anda menghadapi liabiliti yang sah sekiranya berlaku kecederaan atau kematian orang luar, insurans kereta anda akan melindungi anda daripada yang setara.

Tidak menuntut bonus

Salah satu kelebihan utama polisi insurans kereta adalah tiada bonus tuntutan. Pelanggan layak mendapat insurans ini setiap tahun tanpa membayar sebarang tuntutan. Potongan harga premium juga ada yang menjadikan insurans kereta lebih menguntungkan dan berpatutan. Berapa banyak insurans kereta?

Mengapa anda perlu mempunyai insurans kereta?

Polisi insurans kereta

Membeli insurans kereta sangat penting bagi setiap pemandu di negeri ini. Di New, pemandu Hampshire membeli insurans kereta untuk menunjukkan bahawa mereka dapat membayar kos sekiranya berlaku kemalangan. Ada yang menekankan anda untuk membeli insurans kereta .

Bayar Sekarang dan Ganti Nanti

Insurans Kereta dapat membantu melindungi anda dan keluarga anda dari kos besar. Dengan meletakkan kuantiti sederhana sekarang dalam keselamatan anda sendiri, anda dapat membantu menjaga jarak strategik dari biaya yang terlalu tinggi di kemudian hari. Rangkuman, misalnya, perlanggaran, komprehensif, tanggungjawab harta benda dan kewajiban kecederaan yang besar dapat membantu menyebarkan perbelanjaan kes-kes yang mahal sekiranya berlaku kecelakaan.

Pastikan Diri Anda Seperti orang lain

Insurans kereta yang betul dapat membantu melindungi anda, saudara-mara, pengembara anda, dan pemandu yang berbeza. Sekiranya berlaku kecelakaan, anda perlu sedar bahawa anda mempunyai penyertaan yang betul untuk menangani harta benda atau kos kecederaan besar yang mungkin timbul. Dapatkan sebut harga insurans kereta di web atau berbincang dengan pengendali hari ini untuk mengetahui bagaimana anda dapat membantu melindungi diri dan keluarga anda.

Masa Luang dan Mengganggu

Selepas kemalangan boleh membosankan dan membosankan. Dengan liputan yang sesuai, anda dapat menahan diri dari tawar-menawar dengan pemandu dan pemilik tanah yang berlainan yang terlibat dengan kecelakaan dan menangani perbelanjaan memperbaiki atau mengganti kenderaan anda. Liputan kemalangan yang luar biasa dapat membantu mengatasi banyak kesakitan otak ini. Strategi liputan kemalangan yang baik dapat membantu penarik kereta, pembaikan dan penggantian, dan mengurus perbelanjaan kerosakan kepada pemandu yang berbeza. Apabila anda membuat polisi insurans kereta, agensi insurans dapat membantu menangani kitaran dan menyokong anda melaluinya.

Perasaan ketenangan yang tulen

Semua orang melakukan kesalahan. Namun, sekarang-lagi percampuran pemandu lain boleh menjadi perhatian anda. Dengan jenis insurans kereta yang betul, anda boleh yakin bahawa anda terjamin sekiranya pemandu yang tidak diinsuranskan atau kurang berinsurans menimpa anda.

Lengkapkan liputan Perubatan Anda

Insurans kereta mungkin mempunyai pilihan untuk menolong anda membayar kos klinikal yang tidak akan disebarkan oleh perlindungan kesihatan secara berkala. Polisi insurans kereta yang baik dapat menolong kos yang besar , misalnya, kerja pergigian dan ubat-ubatan klinikal yang diperlukan sebagai akibat perlanggaran kereta.

Jenis polisi insurans kereta

Terdapat 6 jenis polisi insurans kereta.

 • Perlindungan liabiliti automatik
 • Perlindungan pemandu yang tidak diinsuranskan dan kurang diinsuranskan
 • Liputan perlanggaran
 • Liputan komprehensif
 • Perlindungan pembayaran perubatan
 • Perlindungan kecederaan diri

Perlindungan liabiliti automatik

Itu wajib di banyak negeri. Pemandu secara sah diperlukan untuk membeli dalam keadaan apa pun ukuran dasar perlindungan insurans auto yang ditetapkan oleh undang-undang negara. Ia mempunyai dua bahagian:

Tanggungjawab kecederaan badan boleh membantu membayar kos yang dikenal pasti dengan luka orang lain sekiranya berlaku kecelakaan.

Tanggungjawab kerosakan harta benda dapat menolong membayar kerugian yang disebabkan oleh harta benda orang lain semasa memandu.

Perlindungan pemandu yang tidak diinsuranskan dan kurang diinsuranskan

Sekiranya anda dilanggar oleh pemandu yang tidak mempunyai perlindungan, kemasukan pemandu yang tidak diinsuranskan dapat membantu mengurus tab klinikal anda atau, dalam keadaan tertentu, perbaikan pada kenderaan anda.

Sekiranya anda dilanggar oleh pemandu yang kurang diinsuranskan, itu menunjukkan bahawa mereka mempunyai insurans kereta namun had tanggungjawab mereka tidak mencukupi untuk menampung perbelanjaan hospital anda yang seterusnya. Itulah tempat penyertaan pemandu yang kurang diinsuranskan dapat membantu.

Kemasukan pemandu yang tidak diinsuranskan dan kurang diinsuranskan diperlukan di negeri-negeri tertentu dan budi bicara di negeri yang berbeza.

Liputan komprehensif

Ini boleh membantu menyebarkan kereta anda dengan bahaya seperti pencurian, kebakaran, hujan es atau kerosakan. Sekiranya kereta anda dicederakan oleh risiko yang dijamin, perlindungan yang komprehensif dapat membantu membayar untuk memperbaiki atau mengganti kenderaan anda (hingga nilai wang asli kenderaan). Penyertaan ini mempunyai potongan , yang merupakan jumlah yang akan anda bayar berdasarkan tunai sebelum penyedia jaring keselamatan anda membayar anda untuk jaminan yang dijamin.

Liputan komprehensif biasanya merupakan penyertaan budi bicara - namun bank anda mungkin memerlukannya sekiranya anda menyewa atau menjaga kenderaan anda.

Perlindungan Perlanggaran

Sekiranya anda dikaitkan dengan kecelakaan dengan kenderaan lain, atau jika anda terlanggar item, misalnya pagar, liputan perlanggaran dapat membantu membayar untuk memperbaiki atau mengganti kenderaan anda (sehingga nilai wang sebenar dan kurang anda boleh ditolak).

Liputan perlanggaran biasanya adalah kebijaksanaan. Meski demikian, ia mungkin diperlukan oleh pemegang pinjaman atau pakar pinjaman kenderaan anda.

Perlindungan pembayaran perubatan

Sekiranya anda, pelancong, atau saudara yang memandu kenderaan yang diinsuranskan cedera dalam kecelakaan, liputan pembayaran perubatan dapat membantu membayar kos yang berkaitan dengan luka tersebut. Ini mengurus perbelanjaan yang mungkin merangkumi lawatan klinik perubatan, prosedur perubatan, sinar-X, dan operasi pembedahan.

Ia diperlukan dalam keadaan tertentu dan mengikut budi bicara di negara lain.

Perlindungan Kecederaan Peribadi

Perlindungan kecederaan peribadi atau PIP hanya dapat diakses di negeri-negeri tertentu. Seperti penyertaan ansuran klinikal, PIP dapat membantu membayar kos klinikal anda setelah berlaku kecelakaan. Begitu juga, PIP juga dapat membantu memenuhi pelbagai kos yang disebabkan oleh luka anda - misalnya, kos penjagaan anak-anak atau kehilangan gaji.

Keselamatan kecederaan individu diperlukan di negeri-negeri tertentu dan budi bicara di negeri yang berbeza di mana ia boleh diakses.

Jenis lain termasuk

Insurans Auto perlindungan penuh

Insurans Auto liputan penuh adalah gabungan perlindungan komprehensif dan perlindungan liabiliti. walaupun sangat mahal tetapi ada banyak syarikat yang menawarkan Insurans Auto liputan penuh murah . Syarikat-syarikat ini termasuk USAA, State Farm, Liberty Mutual, dan lain-lain.

Syarikat insurans kereta murah

Untuk menjimatkan perbelanjaan anda, sangat penting untuk mendapatkan pengetahuan mengenai syarikat insurans kereta murah.

Berikut adalah senarai tujuh harga syarikat Insurans Auto terbesar di Amerika Syarikat.

 • Geico. $ 1,198
 • Ladang Negeri. $ 1,511
 • Progresif. $ 1,766
 • Liberty Mutual. $ 1,778
 • Allstate. $ 1,834
 • Petani. $ 1,865

Syarikat insurans kereta kecil kadangkala dapat memberikan hasil yang lebih baik berbanding dengan syarikat insurans besar dan memberikan sokongan pelanggan yang hebat.

Berikut adalah senarai kadar purata tahunan syarikat insurans kereta kecil

 • Grange. $ 605 / tahun
 • Erie. $ 835 / tahun
 • Secura. $ 872 / tahun
 • Insurans Cincinnati. $ 968 / tahun
 • Kewangan Negara. $ 1,136

Jadual menunjukkan syarikat insurans kereta termurah terbaik

Erie Syarikat keseluruhan paling murah
Ladang Negeri Syarikat paling murah setelah mengalami kemalangan
USAA Syarikat paling murah untuk keluarga tentera
Metromile Syarikat paling murah untuk pemandu jarak tempuh rendah
Insurans Biro Ladang Syarikat paling murah bagi mereka yang mempunyai sejarah kredit yang lemah

Jadi, Insurans murah terbaik secara keseluruhan adalah Erie.

USAA mempunyai beberapa had kelayakan. Sementara itu, Biro Ladang mahal.

Soalan Lazim

Polisi insurans mana yang terbaik untuk kereta?

 • Insurans kereta India Baru
 • Insurans kereta Oriental
 • Insurans kereta HDFC ERGO
 • Insurans kereta Bajaj Allianz
 • Insurans kereta TATA AIG

Bagaimana saya boleh mengetahui sekiranya kereta saya diinsuranskan?

Sekiranya anda ingin mengetahui sama ada kereta anda diinsuranskan atau tidak. Buka pangkalan data syarikat insurans motor (MID) dalam talian. Masukkan nombor pendaftaran kereta. Dan nyatakan bahawa anda adalah pemilik kereta.

Adakah HDFC ERGO baik untuk insurans kereta?

Ia memberikan liputan menyeluruh untuk melindungi kereta anda dari sebarang kerosakan yang tidak disengajakan. Lebih-lebih lagi, ia mengandungi lebih dari 68000 garaj dan memberikan sokongan pelanggan berkualiti tinggi.

Adakah Auto Insurance lebih murah jika anda memiliki kereta?

Memiliki kereta tidak akan mempengaruhi premium Insurans Auto. Namun, ada faktor lain yang boleh mempengaruhi kadar Insurans Auto. Menyimpan rekod memandu yang baik dapat menurunkan premium anda.

Syarikat insurans mana yang mempunyai kepuasan pelanggan tertinggi?

Erie dan Liberty Mutual Insurance memberikan sokongan pelanggan berkualiti tinggi dan memiliki penilaian 5 bintang.

Kesimpulannya

Polisi insurans kereta sangat penting untuk memberi perlindungan kepada kenderaan. Ia membantu memulihkan perbelanjaan kewangan sekiranya berlaku kerosakan pada kenderaan. Ia juga mengembalikan tanggungjawab pihak ketiga. Terdapat enam jenis polisi insurans kereta biasa. Kos purata setiap syarikat insurans kereta juga berbeza. USAA dianggap sebagai syarikat insurans kereta termurah.

Baca lebih lanjut

Apakah polisi insurans kereta?

Syarikat insurans kereta murah

Jenis polisi insurans kereta

Topik-topik yang berkaitan

Polisi insurans kereta untuk pemandu baru

Syarikat insurans murah

Apa itu insurans penuh perlindungan insurans

Syarikat insurans kereta murah di Ireland

Insurans kereta untuk pelajar kolej

Insurans kereta murah di Florida

Polisi Insurans Kereta ,

Apakah Makna Polisi Insurans Kereta?

 1. Anda boleh menentukan Polisi Insurans Kereta sebagai, Dokumentasi insurans kereta anda akan memberikan perincian mengenai syarat polisi. Terdapat tiga jenis polisi insurans kenderaan: tanggungjawab, pencurian dan komprehensif.

Makna literal Polisi Insurans Kereta

Kereta:

Maksud Kereta:
 1. Kenderaan bermotor empat roda dengan enjin yang boleh membawa sedikit orang.

Kalimat Kereta
 1. Dia masuk ke dalam kereta

Sinonim Kereta

kenderaan, mesin, motor

Insurans:

Makna Insurans:
 1. Kaedah atau kontrak yang digunakan oleh syarikat atau agensi kerajaan memberikan jaminan kerosakan, kecederaan, penyakit atau kematian tertentu sebagai balasan pembayaran premium.

 2. Sesuatu untuk melindungi daripada kemungkinan berlaku keadaan darurat.

Hukuman Insurans
 1. Banyak pemberi pinjaman baru membeli pengangguran atau insurans kesihatan

Sinonim Insurans

kekebalan, ganti rugi, langkah keselamatan, ganti rugi, perlindungan kewangan, pencegahan, penyediaan, tempat perlindungan, perlindungan, langkah pencegahan, perlindungan, keselamatan, perlindungan, pertahanan, penjamin

Polisi:

Makna Dasar:
 1. Tata kelakuan atau amalan yang diterima pakai atau dicadangkan oleh mana-mana kerajaan, pihak, syarikat atau individu.

Kalimat Dasar
 1. Pentadbiran dasar ekonomi kontroversial

Sinonim Dasar

sikap, niat, cetak biru, skema, pengertian, kedudukan, rancangan, strategi, strategi, teori, program, tindakan yang diusulkan, kod, jadual, sikap, panduan, sistem, pendekatan, garis