Baki Aplikasi Tunai boleh diperiksa di papan pemuka Aplikasi Tunai yang dipasang pada peranti anda. Apabila anda membuka Aplikasi Tunai, anda akan melihat jumlah baki anda di papan pemuka dengan tanda Dolar ($) . Apabila anda menghantar atau menerima wang di Aplikasi Tunai, ia memberitahu baki Aplikasi Tunai anda . Selanjutnya, anda boleh menghubungi 1-855-351-2274 dari telefon anda untuk menghubungi kakitangan sokongan .

:eight_pointed_black_star: Periksa Baki Aplikasi Tunai

Bagaimana untuk memeriksa baki kad Aplikasi Tunai? Sekiranya anda mempunyai Kad Tunai atau telah melamarnya untuk membuat ansuran melalui Aplikasi Tunai, anda harus mengetahui cara memeriksa baki rekod anda. Dan ini adalah perkara yang benar-benar akan saya bantu dalam catatan ini. Berita yang menggembirakan adalah, mudah untuk mengetahui baki kad Aplikasi Tunai anda, dan terdapat beberapa cara unik untuk melakukannya. Seperti yang saya rujuk sebelumnya, kad Aplikasi Tunai dikaitkan dengan akaun Aplikasi Tunai anda dan bukan baki kewangan atau kad caj anda yang lain. Oleh itu, baki dalam Aplikasi Tunai anda setara dengan baki pada kad Aplikasi Tunai anda.

Terdapat empat cara berbeza untuk memeriksa baki Kad Aplikasi Tunai anda:

:small_red_triangle_down: Di Aplikasi

Untuk memeriksa baki Kad Tunai anda di aplikasi, anda hanya perlu:

 • Buka Aplikasi Tunai.

 • Log masuk dengan memasukkan nombor e-mel atau telefon anda dan kod log masuk.

 • Perhatikan kawasan keseimbangan yang dapat diakses di papan pemuka yang terbuka.

 • Anda biasanya akan melihat keseimbangan muncul di titik tertinggi di layar sebaik sahaja anda membuka aplikasi.

:small_red_triangle_down: Di Laman Web

Sekiranya anda tidak dapat memeriksa baki kad Aplikasi Tunai di telefon anda dalam keadaan apa pun, jangan tertekan . Anda juga boleh melakukannya dari kawasan kerja atau PC anda dengan melayari laman web ini.

Yang perlu anda buat ialah:

 • Terokai www.cash.app menggunakan program anda.

 • Klik "Log Masuk" dan masukkan e-mel / nombor telefon anda.

 • Pilih "Kod Masuk Solat"

 • Masukkan pin yang anda dapat di alamat e - mel / nombor telefon anda.

 • Ambil jelajah di papan pemuka.

 • Anda akan melihat baki Kad anda di sini.

 • Di laman web ini, anda juga boleh meminta untuk melihat penjelasan rekod anda selama setahun. Ini boleh membantu sekali-sekala .

:small_red_triangle_down: Di ATM

Untuk memeriksa baki Kad Apl Tunai di ATM:

 • Tambahkan Kad Tunai anda ke ruang.

 • Masukkan PIN anda menggunakan pad kekunci .

 • Pilih alternatif "Baki" dari menu.

:small_red_triangle_down: Memanggil Nombor Sokongan

Organisasi ini mempunyai talian bantuan yang boleh dihubungi oleh pelanggan dan mempunyai pertanyaan seperti ini.

 • Anda boleh menghubungi 1-855-351-2274 dan memeriksa baki kad Aplikasi Tunai dengan meneroka menu.

Penting untuk diperhatikan bahawa talian tersebut dimotivasikan . Walaupun anda ingin memeriksa baki wang anda dengan menghubungi nombor tersebut dalam masa kurang dari satu saat, anda tidak akan mempunyai pilihan untuk menghubungi ejen bantuan pelanggan melalui talian ini.

Kaedah terbaik untuk melakukannya adalah dengan menggunakan aplikasi atau laman web.

Walau apa pun, anda boleh menggunakan garis ini untuk menuntut sejarah pertukaran akaun Kad Tunai anda selama setahun. Anda boleh meminta sejarah pertukaran yang mengembalikan had dua tahun dalam struktur tersusun.

:eight_pointed_black_star: Bagaimana Kad Aplikasi Tunai Berfungsi?

Memahami terma dan syarat mungkin merupakan pendekatan yang ideal untuk melihat bagaimana kad berfungsi dan ia adalah kapasiti . Oleh kerana itu memerlukan banyak masa, kami melakukannya untuk anda. Terma dan syarat menyatakan bahawa Kad Tunai adalah pengembangan dari Aplikasi Tunai dan anda boleh menggunakan wang maya di akaun Aplikasi Tunai anda menggunakan kad di kedai fizikal , kafe, dan jenis kedai yang tinggal. Oleh kerana kad itu adalah kad VISA, kad tersebut dikenali di banyak kedai di seluruh dunia kerana anda menyedari bagaimana kad ini berfungsi; berikut adalah bagaimana anda dapat memeriksa baki yang boleh diakses dalam kad Aplikasi Tunai anda.

:small_red_triangle_down: Pemahaman - Baki Kad Apl Tunai

A. Kegunaan .

Baki anda merangkumi aset yang anda miliki di dalam Akaun anda yang boleh diakses untuk pertukaran baru dan tidak bergantung pada perbincangan yang akan datang ("Baki Aplikasi Tunai"). Anda bertanggungjawab secara eksklusif untuk semua sokongan yang penting untuk menamatkan ansuran yang dimulakan melalui Perkhidmatan. Anda bersetuju untuk membayar Square untuk apa-apa yuran, perbelanjaan, atau kos yang ditanggungnya kerana kekurangan atau tidak dapat diaksesnya aset berkenaan dengan ansuran yang anda bayar melalui Perkhidmatan.

B. Kelulusan .

Didik kami melalui Aplikasi Tunai untuk menambahkan aset dari Akaun Bank yang Layak atau Deposit Langsung (kedua-duanya dicirikan di bawahnya) atau kad caj ke Baki Aplikasi Tunai anda atau buat pertukaran lain. Anda bersetuju untuk mengenakan Akaun Bank yang Layak atau kad cek untuk jumlah yang dilatih, sama ada dalam perniagaan bersendirian atau berulang, sebagaimana yang berlaku.

C. Had .

Square mungkin memaksakan had jumlah yang dapat anda simpan dalam Baki Aplikasi Tunai anda dan menuntut semua kawalan untuk menukar titik pemotongan ini bila-bila masa. Aset dalam Baki Aplikasi Tunai anda mungkin tidak dapat diakses untuk digunakan dalam pelbagai pertukaran. Sekiranya anda mempunyai Akaun Terhad , anda mungkin tidak menggunakan Baki Aplikasi Tunai untuk membuat ansuran kepada pelanggan Aplikasi Tunai yang lain (menghitung Tunai untuk Penjual Perniagaan) kecuali jika anda mula-mula beralih ke Akaun Tidak Terhad .

:eight_pointed_black_star: Aplikasi Tunai

Aplikasi Tunai adalah aplikasi ansuran lanjutan yang membolehkan pelanggan menghantar atau mendapatkan wang kepada rakan, keluarga, dan peniaga secara langsung dari akaun Aplikasi Tunai anda. Aplikasi Tunai mempunyai lebih daripada 7 juta pelanggan dinamik yang menggunakan baki Kad Tunai dan Aplikasi Tunai. Enakmen Kad Tunai dibentangkan pada tahun 2017 oleh Square Cash App. Dengan kad Tunai, anda dapat menggunakan baki Aplikasi Tunai di peruncit yang berkelayakan dan mengeluarkan wang dari ATM di seluruh AS.

Sekiranya anda adalah pelanggan Aplikasi Tunai yang berfungsi, anda juga boleh menyusun kad Aplikasi Tunai. Kad Tunai adalah kad percuma yang berfungsi di mana sahaja tempat diiktiraf oleh Visa. Sebarang pembelian yang anda buat pada Kad Tunai anda akan dikeluarkan dari baki Kad Aplikasi Tunai anda. Manfaat utama kad Aplikasi Tunai adalah bahawa ia memberi anda ketenangan kad caj sambil menawarkan kelebihan yang diberikan oleh kredit. Satu-satunya perkara yang perlu anda ingat ialah Aplikasi Tunai dihubungkan dengan baki kewangan standard anda. Anda tidak boleh mendapatkan baki dalam lejar anda melalui Kad Tunai. Caj perkhidmatan Kad Tunai lebih sedikit, dan anda boleh menggunakannya dengan mudah sebagai kad bank biasa. Kad ini disambungkan ke rekod Aplikasi Tunai anda dan caj wang dari akaun Aplikasi Tunai anda.

:small_red_triangle_down: Sejarah Aplikasi Tunai

Square menghantar Square Cash pada 15 Oktober 2013. Pada bulan Mac 2015, Square menyampaikan Square Cash untuk organisasi, yang menggabungkan orang, persatuan, dan pengusaha untuk menggunakan nama pengguna yang unik untuk menghantar dan mendapatkan wang, yang dikenali sebagai $ cashtag. Pada Januari 2018, Aplikasi Tunai diperluas untuk membantu pertukaran bitcoin . Pada bulan November 2020, Square melaporkan memperoleh Credit Karma Tax, Perkhidmatan mendokumentasikan caj DIY percuma, dengan harga $ 50 juta dan menjadikannya sebagai sebahagian daripada unit Aplikasi Tunai.

:eight_pointed_black_star: Perkhidmatan Aplikasi Tunai

Perkhidmatan ini membolehkan pelanggan meminta dan memindahkan wang ke akaun Tunai lain melalui Aplikasi Tunai atau e-melnya. Pelanggan kemudian akan memutuskan untuk mengeluarkan modal dengan kad Visa cajnya, yang disebut Kad Tunai, di ATM atau memindahkannya ke buku besar yang berdekatan. Kad Tunai adalah kad yang gelap dan mudah disesuaikan. Pelanggan mendekati untuk menandatangani nama mereka di aplikasi mudah alih. Pada ketika itu, tanda akan dicetak ke dalam kad dan dihantar kepada pelanggan. Wang tunai persegi juga memberikan nama pengguna unik mereka, yang dikenali sebagai $ cashtag. Ini membolehkan pelanggan bergerak dan menuntut wang dari pelbagai pelanggan dengan memasukkan nama pengguna ini. Pada tahun 2017, kapasiti untuk membeli bitcoin ditambahkan ke aplikasi dan membeli stok (jumlah dolar membeli tawaran pecahan) pada tahun 2020. Pada 7 Mac 2018, Aplikasi Tunai menyokong kedai langsung ACH.

Aplikasi Tunai boleh dimuat turun, dan kapasiti utamanya — membuat ansuran yang diedarkan dan memindahkan aset ke baki kewangan — juga dapat diakses. Aplikasi Tunai membawa wang oleh organisasi pengisian untuk menggunakan aplikasi mereka dan mengenakan perbelanjaan pertukaran pelanggan tunggal untuk mendapatkan perkhidmatan tambahan.

:small_red_triangle_down: Mengecas Perniagaan

Aplikasi Tunai mengenakan bayaran kepada organisasi yang mengakui ansuran Aplikasi Tunai 2.75% setiap pertukaran. Ansuran ini boleh dibuat untuk:

 • Seorang individu membuat ansuran yang diedarkan dalam aplikasi kepada perniagaan .

 • Seorang individu menggunakan Kad Tunai - kad pra-muat Visa yang dapat disusun oleh pelanggan dan dihubungkan dengan baki dalam aplikasi mereka - untuk membayar perniagaan.

:small_red_triangle_down: Pemindahan Bantuan dan Pembayaran Kad Kredit

Untuk perbelanjaan 1.5%, pelanggan tunggal dapat mempercepat pergerakan dari rekod Aplikasi Tunai mereka ke baki kewangan. Pelanggan mempunyai alternatif untuk memindahkan aset mereka ke dalam lejar dengan cepat dan bukannya menunggu masa kedai biasa, iaitu beberapa hari. Begitu juga, orang dapat menggunakan pentas untuk membuat ansuran individu menggunakan Visa, bukan baki Aplikasi Tunai mereka, dengan bayaran pertukaran 3%.

:small_red_triangle_down: Pertukaran Bitcoin

Menjelang akhir tahun 2017, Aplikasi Tunai mula membenarkan pelanggan menggunakan baki mereka untuk membeli dan menjual bitcoin . Walaupun tidak ada perbelanjaan untuk Perkhidmatan ini ketika pertama kali disajikan, pada akhir 2019, Cash App mula mengenakan caj pelanggan sebanyak 1.76% pada pembelian bitcoin. Ini adalah salah satu perkhidmatan Cash App yang paling berkesan. Walau apa pun perbelanjaan perkhidmatan, terdapat perbezaan antara 1% hingga 4% dalam perdagangan bitcoin dan orang membayar bitcoin. Aplikasi Tunai memperhitungkan perbezaan ini ke dalam kos yang ditawarkan kepada pelanggannya, seterusnya menghasilkan pendapatan tambahan pada transaksi yang dilakukannya.

:eight_pointed_black_star: Aplikasi Masa Depan Tunai

Apabila telefon bimbit bersifat universal , dan pembeli akan membayar dengan selesa, individu akan bergantung pada dompet canggih. Permohonan ansuran hingga ansuran sedang berjalan, namun penentangannya luar biasa. Aplikasi Tunai perlu menyaingi PayPal, dengan permodalan pasarannya yang besar $ 114.8 bilion (pada 17 Mac 2020). Aplikasi Tunai juga mempunyai pesaing yang lebih sederhana, termasuk Apple Pay dan Google Pay, yang mula diperkenalkan di iPhone dan telefon Android. Secara keseluruhannya, agar Aplikasi Tunai dapat bertahan, ia perlu terus memberi sorotan baru yang menarik pelanggan baru.

Peningkatan Tunai Aplikasi Tunai dihantar pada bulan Mei 2018; ini merangkumi perkembangan had di kedai kopi dan kedai makan, mirip dengan Chipotle dan Subway. Tawaran tunai semasa ini hanya boleh diakses melalui Kad Tunai Aplikasi Tunai. The Boost termasuk mengharapkan agar pelanggan selalu menggunakan Kad Tunai mereka. "Sokongan" baru dilaporkan melalui media dalam talian dan ditambah secara konsisten apabila Square memperoleh persatuan baru dengan jenama arus perdana. Pada Januari 2019, Square menghantar kad cek percuma perbandingan untuk organisasi yang dipanggil Square Card .

Tiba-tiba pada tahun 2019, Cash App mewakili lebih dari 25% pendapatan Square. Beberapa pakar menjangkakan bahawa pengembangan Aplikasi Tunai dapat mencabar aplikasi Venmo Paypal lebih cepat daripada kemudian. Pangkalan pelanggan Cash App berjumlah 24 juta sehingga diberitahu lebih lanjut, sementara pangkalan pelanggan Venmo sekitar 40 juta.

Ketika Square didirikan pada tahun 2009, ia dimulai dengan item yang memberi kemampuan kepada syarikat swasta untuk mengakui ansuran Mastercard. Sejak itu, organisasi diperluas untuk membuat sistem biologi item inovasi kewangan yang memungkinkan untuk berurusan dengan perniagaan yang menggunakan item Square semata-mata. Dengan Aplikasi Tunai, Square berusaha untuk menjadikan persekitaran inovasi kewangan yang setanding untuk orang. Kemudian, sistem biologi Aplikasi Tunai dapat menukar baki kewangan seseorang.

Pada bulan April 2018, pengiriman Aplikasi Tunai di UK Seolah-olah, kad Aplikasi Tunai tidak dapat diakses di UK Lebih jauh lagi, walaupun pelanggan di AS dan UK menghampiri Aplikasi Tunai dan sorotannya, wang tidak dapat hantar antara mereka. Walaupun item pengaturan perniagaan Square dapat diakses secara universal di negara-negara seperti Kanada , Jepang, dan Australia, organisasi tersebut belum menyatakan kapan pembeli di negara-negara tersebut dapat mengakses Aplikasi Tunai juga.

Pada tahun 2020, Federal Deposit Insurance Corporation ( FDIC ) mengakui persetujuan terhad Square untuk membuka bank. Bank, yang diberi nama Square Financial Services, akan dibuka pada tahun 2021. Bank akan menawarkan kredit usaha peribadi dan menyimpan barang . Bank akan ditempatkan di Salt Lake City, Utah.

:eight_pointed_black_star: Bagaimana Aplikasi Tunai Square Menjana Wang

Cash App adalah perkhidmatan ansuran bersama (P2P) yang dituntut oleh Square Inc. (SQ), seorang inovator dalam industri inovasi kewangan. Cash App adalah satu daripada sumbangan perniagaan Square, yang juga menggabungkan peralatan pengaturcaraan dan lokasi runcit untuk organisasi. Sejak dibuka ke dunia pada bulan November 2015, Square segera berkembang menjadi salah satu organisasi pengendalian ansuran yang paling terkenal di Amerika Syarikat dan telah memperluas rancangan tindakannya melalui ansuran, bersiap untuk memasukkan perencanaan, pentadbiran perwakilan, dan penyelidikan perniagaan.

Square menghantar perkhidmatan Cash App pada tahun 2013 untuk menyaingi perkhidmatan seperti Venmo (dituntut oleh Paypal ), Apple Pay, dan Google Play. Perkhidmatan ansuran yang diedarkan membolehkan pelanggan menggunakan telefon bimbit mereka untuk membayar tenaga kerja dan produk, mengurus bil, dan memindahkan wang kepada orang yang tersayang. Aplikasi Tunai telah memperluaskan kegunaannya melalui perkhidmatan ansuran yang diedarkan; pelanggan juga boleh mendapatkan ansuran kedai segera dan ansuran ACH, sama seperti membeli wang kriptografi bitcoin melalui panggung. Sebilangan akhir, Cash App menunjukkan komponen lain yang disebut Investing. Item ini membolehkan pelanggan menukar stok tanpa komisen di dalam aplikasi .

:eight_pointed_black_star: Faedah Kad Aplikasi Tunai

Kebaikan Penjelasan :small_red_triangle_down:
Anda Boleh Menggunakannya Sebagai Kad Debit Biasa Kad cek sebenar organisasi membolehkan anda masuk ke aset dalam akaun Aplikasi Tunai anda sebagai wang tunai seperti kad caj biasa yang lain. Anda boleh menceburkan diri ke ATM , memasukkan kad anda, dan mengeluarkan jumlah yang anda perlukan.
Ianya percuma Manfaat lain dari kad ini ialah ia boleh digunakan, dan anda tidak perlu membayar caj untuk kad secara bebas. Oleh kerana Kad Aplikasi Tunai adalah kad VISA , kad ini dikenali di hampir semua kedai di seluruh dunia. Juga, kad itu hanya tinggal di baki Aplikasi Tunai anda dan tidak bersambung dengan lejar atau kad caj yang lain. Ini adalah alat yang luar biasa untuk digunakan untuk merancang wang anda. Walau apa pun, kad hanya akan diisi selagi aset tertentu dapat diakses di akaun Aplikasi Tunai anda. Apabila anda menghabiskan aset yang boleh diakses dalam rekod anda, kad tidak akan berfungsi. Oleh itu, adalah penting untuk anda memantau aset rekod Aplikasi Tunai anda dan terus memeriksa jumlahnya sekarang dan kemudian.
Memberi Anda Kelebihan Kad Kredit "Lift" yang ditawarkan oleh organisasi dapat menjimatkan banyak wang dalam jangka masa panjang. Anda mendapat kelebihan dan tawaran seperti "potongan $ 1 di mana-mana kedai kopi ", "potongan 10% di Chick-fil-A," dan semua lagi secara konsisten. Anda boleh menemui cadangan ini di menu asas Aplikasi Tunai. Perkara penting yang perlu anda ingat ialah baki kewangan anda tidak berkaitan dengan Perkhidmatan - jadi anda harus terus memukul kad untuk menggunakannya. Walau apa pun, anda boleh menyambungkan kad Aplikasi Tunai anda ke aplikasi seperti Apple Pay dan Google Pay. Anda menipu dua alam semesta ini - kelebihan menggunakan kad dan kesederhanaan menggunakan aplikasi.

:eight_pointed_black_star: Jauhi Penipu dan Lindungi Diri Anda - Jangan Pernah Memberi Maklumat Sensitif kepada Seseorang.

Penipu selalu berusaha untuk mengambil maklumat pelanggan dan mengakses akaun dengan mendakwa sebagai perwakilan bantuan pelanggan Aplikasi Tunai. Sekiranya seseorang yang mengaku sebagai ejen perkhidmatan Aplikasi Tunai meminta kod atau PIN log masuk anda, menjemput anda untuk menghantar wang kepada mereka, atau meminta data individu, itu penipu .

 • Tidak ada perwakilan perkhidmatan Aplikasi Tunai yang akan meminta kod log masuk anda melalui telefon , melalui media berasaskan web , atau melalui stesen lain. Jangan sekali-kali menawarkan tanda-tanda kod kepada sesiapa pun. Kod unik ini membantu menyimpan rekod anda bebas dari sebarang bahaya daripada penipu dan penipu.

 • Tidak ada perwakilan perkhidmatan Aplikasi Tunai yang akan meminta Anda mengirim ansuran ke mana-mana akaun Aplikasi Tunai. Tidak akan pernah ada motivasi besar untuk mengirim wang ke rekod yang mengaku sebagai Aplikasi Tunai atau sokongan Aplikasi Tunai.

 • Tidak ada perwakilan perkhidmatan Aplikasi Tunai yang akan meminta anda memberikan data peribadi seperti nombor kad cek keseluruhan, data baki kewangan anda, atau Nombor Jaminan Sosial anda. Jangan sekali-kali memberikan data individu point-to-point kepada sesiapa yang menunjukkan bekerja untuk Aplikasi Tunai di mana-mana saluran, termasuk telefon , e-mel, media dalam talian, atau mesej segera.

Sekiranya anda menerima bahawa anda telah melakukan usaha atau muslihat phishing palsu , sila ubah PIN Aplikasi Tunai anda dengan cepat dan kemudian laporkan episod tersebut dengan menghubungi pusat bantuan Aplikasi Tunai.

:small_red_triangle_down: Cara Mengenali dan Menjauhkan Dari Penipuan untuk Menjaga Wang Tunai Anda Selamat

Semasa menggunakan Aplikasi Tunai untuk mengirim wang, kami dengan tegas menyarankan agar anda:

 • Cukup hantarkan ansuran kepada individu yang anda percayai.

 • Sahkan dan dua kali ganda periksa semua data penerima sebelum menghantar sebarang ansuran untuk mengesahkan bahawa anda mengirim wang kepada individu yang tepat

 • Cobalah untuk tidak mengirim wang kepada seseorang yang menjanjikan sesuatu di kemudian hari (misalnya, wang percuma, misalnya).

:eight_pointed_black_star: Jenis Penipuan Biasa Melalui Aplikasi Tunai

Aplikasi Tunai berusaha untuk menjadi tempat perlindungan bagi pelanggan untuk menghantar wang dengan cepat kepada mereka yang mereka kenal dan percayai. Ingatlah prosedur yang ditetapkan ini sebelum anda menghantar ansuran pada Aplikasi Tunai untuk memastikan wang tunai anda bebas dari bahaya.

Sekiranya seseorang menjanjikan sesuatu yang terdengar tidak realistik (misalnya, "hack" atau wang percuma sebagai balasan untuk anda menghantarnya ansuran terlebih dahulu), maka, pada saat itu, kemungkinan besar itu adalah muslihat. Sentiasa berhati-hati dengan orang yang menjanjikan apa sahaja kepada anda. Apa yang dilakukan oleh para seniman, di sekitarnya, adalah menjamin sesuatu, mengambil wang anda, dan selepas itu jangan sekali-kali mengikuti apa yang mereka jamin. Berikut adalah ikhtisar trik asas untuk membantu anda menjauhinya:

:small_red_triangle_down: Penipuan Wang Tunai

Penipu akan mengaku dapat " membalikkan " wang anda, berjanji untuk membina wang tunai anda sekiranya anda pada awalnya menghantar cadangan kepada mereka (beberapa waktu mereka menganggap ini sebagai "pengeluaran kelonggaran" atau "pengesahan rekod"). Penipu ini akan memperakui aset anda dan selepas itu tidak akan menghantar anda apa-apa. Sekiranya seseorang menjanjikan wang percuma kepada anda sebagai pertukaran untuk mengirimkan ansuran kepada mereka, itu adalah penipuan. Tidak ada organisasi tulen yang " membuang wang tunai ." Mereka adalah sebahagian besarnya muslihat.

:small_red_triangle_down: Penipuan Tuntutan Ansuran

Beberapa waktu, penipu akan meminta Anda " menjamin " ansuran yang Anda "pahala" dengan mengirimkan uang kepada mereka. Ansuran ini menjamin usaha secara konsisten adalah muslihat. Jangan sesekali mengirim wang kepada orang lain, dengan jangkaan ansuran yang lebih besar. Sebenarnya, seperti dengan Cash Flipping, jika seseorang menjanjikan wang percuma kepada anda sebagai pertukaran untuk menghantar ansuran kepada mereka, itu adalah muslihat. Selain itu, Aplikasi Tunai tidak akan menuntut aset daripada pelanggan dalam keadaan apa pun. Tidak ada yang semacam "menegaskan" ansuran dengan mengirim wang ke Cash App.

:small_red_triangle_down: Penipuan Deposit Anjing / Haiwan Peliharaan

Penipu akan mengaku mempunyai sampah dan permintaan kedai yang akan datang untuk mendapatkan salah satu anjing atau kucing. Penipu ini biasanya menyiarkan gambar palsu, tidak akan disampaikan melalui telefon, dan akan menawarkan untuk menjual makhluk halus, sangat dicari dengan kos yang sedikit. Oleh kerana Aplikasi Tunai tidak dapat memastikan potongan harga jika anda tidak mendapat apa yang anda bayar, lebih selamat menghantar wang melalui Aplikasi Tunai sebaik sahaja anda bertemu dengan pembeli secara berhadapan dan mendapatkan apa sahaja yang telah dijamin kepada anda. Usahakan untuk tidak mengirim wang kepada seseorang yang tidak mempunyai idea foggiest yang berjanji untuk menyampaikan sesuatu pada masa akan datang. Periksa secara berterusan mereka yang anda kirimkan wang dan bayar setelah anda mendapat apa yang anda beli.

:small_red_triangle_down: Penipuan Deposit Penyewaan Kondo / Rumah

Penipu senantiasa menjamin perkhidmatan atau Perkhidmatan yang baik dan tidak pernah memberikan bukti bahawa ia wujud. Ini merangkumi janji untuk menemui anda loteng sederhana atau menawarkan kondominium dengan harga yang jauh lebih rendah daripada yang biasa, mengharapkan anda menghantar kedai terlebih dahulu (contohnya, sebelum mengunjungi sewaan yang akan berlaku). Jangan sekali-kali menghantar wang kepada seseorang yang anda tidak mempunyai idea foggiest yang berjanji untuk menyampaikan sesuatu pada masa akan datang - seperti sewa loteng. Sekiranya anda tidak dapat memeriksa apakah identiti seseorang atau keaslian penawarannya, kemungkinan besar ia adalah tipu muslihat.

:eight_pointed_black_star: Bagaimana anda boleh melindungi akaun Aplikasi Tunai anda?

Setelah Yahoo Finance mencapai Aplikasi Tunai mengenai apa yang dilalui oleh pelanggan yang dilaluinya, organisasi yang berhubung dengan pelajar Bay Area dan pakar kewangan California menawarkan untuk membantu mereka memulihkan dana yang hilang. Ibu muda di Utah mengatakan Cash App telah mengurus semua wangnya yang hilang. Namun, orang yang kehilangan $ 1.600 dari talian sokongan pelanggan palsu tidak mendapat wang kembali dan mengatakan bahawa Cash App dan bank biasa menganggap perkara itu ditutup.

Daya tarik terbaik pada tahap ini adalah berhenti menggunakan Aplikasi Tunai sehingga memahami isu pemerasannya. Dengan andaian anda perlu menggunakan Aplikasi Tunai, pastikan baki dalam rekod anda rendah sehingga tidak banyak yang perlu diambil.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

:one: Bolehkah anda menghalang atau menghapus rakan atau kenalan di Aplikasi Tunai?

Ya, anda boleh menghalang atau menghapus rakan di Aplikasi Tunai mengikut kehendak anda, dan lakukan ini, ketik simbol profil pelanggan. Ini akan kelihatan seperti tanda dan akan muncul di persembahan rumah. Dari pilihan berikutnya, ketik "keselamatan dan Keselamatan ." Setelah anda berada di layar ini, lihat ke bawah hingga Anda melihat "Mendekati Permintaan." Ini akan membolehkan anda membuang tetapan ini pada atau.

:two: Mengapa aplikasi Tunai menurunkan ansuran saya?

Aplikasi tunai menyaring rekod pelanggan dan, jika ada, menontonnya pelik atau mengejutkan . Tambahan pula, ansuran yang salah dan mungkin menipu berlaku, maka ansuran dijatuhkan dengan aplikasi Tunai untuk mengelakkan anda dikenakan bayaran.

:three: Adakah anda dapat menghantar $ 10000 melalui Aplikasi Tunai?

Setelah memeriksa rekod anda pada had Aplikasi Tunai , anda pasti dapat mengirim wang, dan titik pemecahan untuk mengirim wang anda diperluas. Untuk ini, anda harus memeriksa tarikh lahir, nama lengkap anda, dan empat digit terakhir SSN anda. … Namun, anda tidak boleh membelanjakan $ 10,000 untuk aplikasi Tunai; ia tidak boleh diakses.

:four: Mengapa baki aplikasi Tunai saya negatif?

Apabila anda tidak dapat menerima sesuatu yang bernilai lebih dari yang anda ada dalam baki akaun aplikasi Tunai anda, anda mempunyai sebarang pertanyaan dan potongan harga yang akan datang. Sehingga anda menyelesaikan soalan itu, baki aplikasi Tunai anda akan tetap negatif.

:five: Mengapa kad aplikasi tunai saya mengalami kerosakan?

Kad Aplikasi Tunai anda mungkin telah lemah kerana terdapat ansuran yang meragukan di atasnya. Aplikasi Tunai menyaring setiap pertukaran dan merosakkan rekod atau kad untuk menjauhkan diri dari penipuan .

:six: Apa yang berlaku jika anda tersasar pada Aplikasi Tunai?

Sekiranya anda mengirim wang kepada beberapa individu yang tidak dapat diterima atau jumlahnya tidak tepat, semakin cepat anda merasa selesa dengannya, semakin baik anda, bagaimanapun juga, mempunyai pilihan untuk menjatuhkan ansuran. Sekiranya anda membuat spekulasi pertukaran palsu atau jika anda menerima bahawa anda telah menipu, anda boleh cuba membahaskan caj tersebut dengan meminta bantuan daripada Sokongan Tunai.

:seven: Bolehkah saya membuka akaun Aplikasi tunai yang lain?

Ya, anda juga dapat tunai akaun Apl . Namun, untuk itu, anda perlu memenuhi syarat. Lebih-lebih lagi, keadaannya ialah anda perlu menggunakan nombor mudah alih, alamat e-mel, dan baki kewangan alternatif seperti kita

:eight: Apa yang berlaku jika saya memindahkan wang ke rekod tutup?

Sekiranya pelanggan memindahkan wang ke rekod tertutup, ia akan ditolak secara semula jadi, dan aset kembali ke borang anda. Ini kerana semua permintaan tetap dihantar melalui pengaturan ansuran lebih cepat yang mengenal pasti rekod tutup.

:nine: Adakah diskaun aplikasi Tunai akan mengambil wang?

Setelah diturunkan, aplikasi Tunai memerlukan sehingga 10 hari bekerja untuk mendapatkan diskaun. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan sebelum sepuluh hari berlalu, jika tidak terlalu banyak masalah, hubungkan terus dengan peniaga.

:keycap_ten:Bolehkah Cashapp diikuti?

Di antara banyak pertanyaan, satu adalah - Adakah ansuran Aplikasi Tunai dapat dikenali? Seperti pelanggan aplikasi tunai, anda secara amnya dapat meneroka sejarah ansuran Aplikasi Tunai dan memeriksa tarikh, tarikh, masa, dan status sejarah ansuran lama anda. Oleh itu, anda boleh mengikuti ansuran Aplikasi Tunai anda dengan mudah dari otak .

:closed_book: Kesimpulannya

Cash App adalah perkhidmatan ansuran diedarkan (P2P) yang dituntut oleh Square Inc. Cash App telah memperluaskan kegunaannya melalui perkhidmatan ansuran bersama; pelanggan juga boleh mendapatkan ansuran kedai segera dan ansuran ACH, sama seperti membeli mata wang bitcoin digital dan menukar stok melalui platform. Aplikasi Tunai membawa wang oleh organisasi pengisian untuk menggunakan aplikasi mereka dan mengenakan perbelanjaan pertukaran pelanggan tunggal untuk mendapatkan perkhidmatan tambahan. Coronavirus telah menghasilkan banyak muat turun Aplikasi Tunai berikutan peralihan kerja yang terlalu lama. Mungkin jelas, kerana sambungan aplikasi ke lejar dan kad ansuran anda, ia juga mendorong pendakian dalam audit pelanggan yang membuat penyalahgunaan, tipu muslihat, dan desakan pelbagai laporan mengenai narapidana yang memanfaatkan pergantungan pada aplikasi ini.

artikel berkaitan

1. Perkhidmatan pelanggan aplikasi tunai 2. Cara menghapus akaun aplikasi tunai 3. Had Aplikasi Tunai

1 Suka

Bagaimana untuk memeriksa baki anda pada aplikasi tunai?

Sama ada anda memilih kad tunai atau hanya menggunakan cashapp, memeriksa baki untuk kedua-duanya agak mudah. Di laman utama, ini menunjukkan baki yang ada di akaun cashapp anda dalam dolar. Sekiranya anda pengguna kad Tunai, anda mungkin juga memuat turun aplikasi kad tunai. Bagaimanapun, jika belum, anda mesti memuat turunnya. Di sini juga, anda dapat melihat baki anda di skrin utama di bahagian tengah. Baki yang ada akan sama untuk cashapp dan kad tunai.

jika anda ingin memeriksa baki anda melalui laman web cashapp, ikuti langkah-langkah ini. Pergi ke laman web rasmi aplikasi tunai (pautan yang diberikan di bawah). Kemudian, klik pada log masuk. Isi kelayakan log masuk anda. Setelah log masuk ke akaun anda, anda dapat memeriksa baki dengan mudah di skrin utama.

Bagaimana cara memasukkan wang pada kad aplikasi tunai?

Terdapat beberapa cara untuk menambahkan wang ke kad tunai anda. Syarikat telah mempermudah pengguna untuk memulakan dengan akaun cashapp mereka. Dan perkara utama untuk memulakan akaun aplikasi tunai anda adalah wang. Lebih-lebih lagi, proses menambah wang bukanlah kerja yang sukar. Di sini kami telah menyenaraikan kaedah di mana anda dapat menambahkan wang ke cashapp anda.