:books: Bayaran Balik Apl Tunai:

Petunjuk langkah demi langkah untuk mengembalikan ansuran pada Aplikasi Tunai:

Ketik Tab Aktiviti di Aplikasi Tunai . Tajuk penting Aplikasi Tunai, Aplikasi Tunai yang diperjelaskan adalah aplikasi yang mengambil kira ansuran bersama langsung melalui telefon bimbit anda .

:point_right: Ketuk ansuran yang akan dikembalikan.

:point_right: Ketik tiga dab.

:point_right: Ketik "Bayaran Balik".

:point_right: Tekan "OK"

Arahan langkah demi langkah untuk melepaskan ansuran Aplikasi Tunai atau meminta bayaran balik

:black_small_square: Anda mungkin mempunyai pilihan untuk menjatuhkan ansuran Aplikasi Tunai dengan pergi ke profil Aplikasi Tunai dan mencari ansuran yang akan datang.

:black_small_square: Biasanya ansuran pada Aplikasi Tunai adalah tepat dan tidak dapat dijatuhkan, namun sekarang dan lagi mungkin ada alternatif penurunan yang dapat diakses pada resit untuk ansuran yang akan datang.

:black_small_square: Malangnya, sekiranya anda menghantar ansuran kepada beberapa individu yang tidak dapat diterima, tidak ada yang tinggal kecuali menuntut wang tunai dan mempercayai bahawa individu tersebut membuat pilihan terbaik.

:black_small_square: Lawati halaman arahan Business Insider untuk akaun tambahan.

:black_small_square: Ansuran Aplikasi Tunai dihantar dalam beberapa saat kepada benefisiari, namun tidak dapat dibayangkan sepenuhnya sekiranya ansuran dijatuhkan.

:black_small_square: Tujuan di belakang menjatuhkan ansuran pada Aplikasi Tunai boleh berubah dari mengirim tunai kepada beberapa individu yang tidak dapat diterima menjadi meletakkan beberapa ukuran tunai yang tidak dapat diterima menjadi permintaan ansuran.

:black_small_square: Walau apa pun, sekiranya anda ingin menjatuhkan ansuran Aplikasi Tunai, anda mungkin mempunyai pilihan untuk melakukan seperti itu sebelum ansuran diberikan kepada penerima.

:books: Arahan untuk menurunkan ansuran Aplikasi Tunai jika pilihannya dapat diakses

1. Buka iPhone anda, iPad atau Android alat dan penghantaran App Tunai.

2. Pada skrin utama Aplikasi Tunai, cari dan kemudian ketik tab Aktiviti , yang akan membolehkan anda melihat keseluruhan pertukaran Aplikasi Tunai anda.

Ketik tab Aktiviti untuk melihat ansuran yang dihantar dan masuk ke aplikasi.

3. Semasa anda berada di tab Activity, cari ansuran yang anda harapkan untuk dijatuhkan.

4. Apabila anda mengenali ansuran yang ingin anda lepaskan, ketuk ansuran dan menu dengan kehalusan ansuran akan muncul.

** 5. ** aplikasi di terletak di sudut kanan atas skrin .

Ketik titik untuk mendapatkan beberapa alternatif tambahan.

6. Sekiranya ada, pilih "Drop a Payment" dan tekan "Baiklah" untuk menjatuhkan pertukaran.

Pilih “Drop a Payment” untuk melepaskan ansuran Aplikasi Tunai

Sekiranya pilihan untuk menjatuhkan ansuran anda tidak dapat diakses, anda perlu mengemukakan permintaan untuk pengembalian dana ke ansuran anda.

Had Penambahan Aplikasi Tunai

Aplikasi Tunai membolehkan anda menghantar dan mendapatkan sehingga $ 1,000 dalam jangka masa 30 hari.

Anda boleh memperluas titik potongan ini dengan mengesahkan keperibadian anda menggunakan nama lengkap, tarikh lahir, dan 4 digit terakhir SSN anda.

Jika kami tidak dapat memeriksa catatan Anda menggunakan data ini, kami mungkin meminta Anda memberikan data tambahan. Kami tidak dapat memeriksa sesiapa yang berumur 18 tahun ke bawah.

:books: Syarat Perkhidmatan Umum untuk pelanggan

Kami teringat penjelasan untuk kotak gelap di bawah untuk menekankan beberapa bahagian pemberitahuan kami dan membantu mengawal anda semasa anda membacanya. Komen itu bukan sinopsis, jadi jika tidak terlalu banyak masalah, sisihkan usaha untuk memahami semuanya!

Halaman ini menjelaskan syarat kami untuk Aplikasi Tunai. Dengan menggunakan perkhidmatan tersebut, anda bersetuju dengan syarat ini. Jika anda menggunakan perkhidmatan untuk organisasi anda, organisasi anda juga bersetuju.

Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan untuk melaksanakan dalam Bitcoin, anda bersetuju dengan Syarat Perkhidmatan Mata Wang Maya Tambahan (sama sekali dengan Persetujuan E-Sign, Syarat Umum, Syarat Tunai dan Syarat Pembayaran, "Syarat Perkhidmatan").

:books: Kelayakan

Menggunakan Aplikasi Tunai memerlukan anda membuka rekod. Anda semestinya adalah penghuni AS dan pada usia 18 tahun. Sekiranya anda perlu menggunakan keseimbangan rekod anda untuk menghantar wang tunai kepada pelanggan Aplikasi Tunai yang lain, pada ketika itu anda perlu memberi kami lebih banyak data mengenai anda, dan kami semestinya mempunyai pilihan untuk mengesahkan keperibadian anda.

Anda semestinya merupakan penghuni Amerika Syarikat, pada kadar apa pun 18 tahun dan jangka masa yang lebih besar di Negara tempat tinggal anda, dan anda harus meminta catatan ("Rekod" anda) untuk menggunakan Perkhidmatan. Sorotan tertentu Perkhidmatan mungkin boleh diakses untuk digunakan di Amerika Syarikat. Beberapa sorotan, misalnya, keupayaan untuk mengirim wang tunai kepada pelanggan Aplikasi Tunai lain dengan keseimbangan dalam Akaun anda, mungkin dapat diakses sekiranya anda memberi kami data tertentu tentang anda dan kami boleh mengesahkan watak anda.

:books: Akaun dan Komunikasi Apl Tunai

1. Akaun Aplikasi Tunai

Inilah bahagian di mana anda mendedahkan kepada kami bahawa anda memiliki e-mel atau nombor telefon yang anda daftarkan dan bahawa data individu yang anda berikan kepada kami adalah betul. Anda bersetuju untuk membantu kami dengan tujuan agar kami dapat memeriksa keperibadian anda. Kami mungkin memanfaatkan orang luar untuk membantu kami melakukan.

Anda memberi alamat dan menjamin bahawa anda memiliki e-mel atau nombor telefon bimbit yang anda daftarkan dan semua data yang dimasukkan atau dikumpulkan sepanjang membuat Akaun anda dan setiap data yang anda tambah atau kemas kini dari tetapan anda ("Maklumat Akaun") adalah sah dan tepat. Semua Maklumat Akaun bertanggungjawab terhadap Dasar Hak Cipta dan Tanda Dagangan Square.

Untuk mendaftar, membuka, menggunakan, atau merombak Akaun, Square mungkin mengharuskan anda menunjukkan Maklumat Akaun tertentu, termasuk namun tidak terbatas pada nama, alamat e-mel, nombor telefon bimbit yang diperkaya teks, alamat jalan, daerah pos, tarikh lahir, nombor pembantu persaraan persekutuan, dan jenis rasmi bukti pembezaan kepada Square.

2. Penerimaan dan Penyata Akaun

Anda dapat mengetahui resit pertukaran anda dan mencatat penjelasan di akaun Aplikasi Tunai anda.

Anda berhak mendapatkan resit untuk sebahagian pertukaran Aplikasi Tunai anda. Resit pertukaran tersebut boleh didapati di bahagian tindakan Aplikasi Tunai anda dan dengan masuk ke Akaun anda di aplikasi Tunai.

Anda berhak mendapatkan artikulasi Akaun. Anda mungkin melihat penjelasan Akaun anda dengan masuk ke Akaun anda di aplikasi Tunai.

Anda mungkin mendapat data mengenai jumlah wang tunai yang anda tinggal di Akaun anda dan dapat melihat sejarah pertukaran akaun dan tahun anda di www.cash. saya / akaun.

3. Penyelesaian Kesalahan

Hubungi kami sekiranya anda melihat sebarang kesilapan atau masalah dengan rekod anda. Data hubungan kami ada di bawah, bersama gambaran interaksi dan jadual waktu untuk kami menyiasat masalah anda. Kami memerlukan beberapa data asas dari anda untuk memulakan pemeriksaan kami.

Sekiranya terdapat kekeliruan atau pertanyaan mengenai rekod anda, hubungi kami di 1-800-969-1940, harap maklum (1) ini adalah nombor telefon tunggal yang boleh diminta oleh pelanggan untuk mendapatkan sokongan Aplikasi Tunai, dan (2) Aplikasi Tunai perwakilan tidak akan pernah meminta frasa rahsia, PIN, nombor persaraan yang dikendalikan oleh kerajaan atau nombor kad cek penuh. Atau sebaliknya, hubungi kami di Square, Inc., 1455 Market Street, Suite 600, MSC 211 San Francisco, CA 94103 dengan tergesa-gesa sekiranya anda menganggap kesalahan berlaku di Akaun anda. Kami harus membenarkan anda melaporkan kesalahan sehingga 60 hari selepas tarikh anda mengakses Akaun anda secara elektronik, sekiranya kesalahan tersebut dapat dilihat dalam sejarah elektronik anda. Dengan tujuan akhir untuk kami menilai keadaan, anda harus memberi nasihat kepada kami:

o Nama dan nombor Akaun anda;

o Mengapa anda menerima ada kesalahan, dan jumlah dolar termasuk; dan

o Kira-kira ketika kesalahan berlaku.

Sekiranya anda memberi nasihat secara lisan, kami mungkin menghendaki anda mengirimkan bantahan atau pertanyaan anda yang direkodkan sebagai salinan dalam 10 hari bekerja. Kami akan memutuskan sama ada kesalahan berlaku dalam 10 hari bekerja setelah kami mendengar daripada anda dan akan menangani sebarang kesalahan dengan cepat. Sekiranya kita memerlukan masa tambahan, kita mungkin memerlukan masa selama 45 hari untuk mengetahui keluhan atau pertanyaan anda. Sekiranya kami memilih untuk melakukan ini, dan Akaun anda didaftarkan dengan kami, kami akan mengkreditkan Akaun anda dalam 10 hari bekerja untuk jumlah yang anda percayai salah, jadi anda akan mendapat wang tunai selama masa yang diperlukan untuk menyelesaikannya pemeriksaan kami. Sekiranya kami meminta anda membuat protes atau pertanyaan anda sebagai catatan bertulis dan tidak membuatnya dalam 10 hari bekerja, kami mungkin tidak akan memberi kredit kepada Akaun anda.

Untuk motivasi di sebalik pendedahan ini, hari perniagaan kami adalah Isnin hingga Jumaat. Kes dikecualikan.

4. Tanggungjawab Anda untuk Transaksi Tidak Sah

Hubungi kami secepat waktu yang memungkinkan sekiranya anda berpendapat bahawa terdapat pergerakan yang tidak disetujui untuk anda. Bergantung pada syarat, jika berlaku pertukaran yang tidak disetujui, kami mungkin mempunyai pilihan untuk melindungi anda.

Mohon maklumkan kepada kami sama ada anda menerima terdapat Transaksi Tidak Sah di Akaun anda. Anda boleh kehilangan semua wang tunai di Akaun anda.

"Transaksi Tidak Disetujui" berlaku apabila wang tunai dihantar dari Akaun anda yang tidak anda setujui dan yang tidak menguntungkan anda. Sebagai contoh, sekiranya seseorang mengambil kata rahsia anda, menggunakan kata rahsia untuk sampai ke Akaun anda, dan mengirimkan ansuran dari Akaun anda, Transaksi Tidak Sah telah berlaku. Bagaimanapun, yang akan datang tidak dilihat sebagai Transaksi Tidak Sah:

o Sekiranya anda memberi seseorang kemasukan ke Akaun anda (contohnya dengan memberi mereka data log masuk anda) dan mereka menggunakan Akaun anda tanpa pandangan atau persetujuan anda, kecuali jika anda telah memberitahu kami bahawa pergerakan oleh individu tersebut tidak, pada tahap ini disetujui;

o Sekiranya anda, atau orang lain yang anda tunjukkan, bertindak dengan harapan yang menipu; atau

o Anda mengetahui atau membayar balik pertukaran yang dibuat dengan Kad Tunai anda.

5. Tanggungjawab Kami

Kami akan menanggung musibah anda untuk pertukaran asas yang tidak mencukupi atau luar biasa, titik demi titik di sini.

Sekiranya kami tidak menyelesaikan pertukaran ke atau dari Akaun anda mengikut jadual atau jumlah yang tepat seperti yang ditunjukkan oleh Syarat Tunai ini, kami akan bertanggungjawab atas musibah atau kerugian anda. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa pengecualian. Kami tidak akan berisiko, misalnya:

o Sekiranya, tanpa masalah kami sendiri, anda kekurangan aset dalam Akaun anda untuk menyelesaikan pertukaran;

o Sekiranya ATM di mana anda melakukan Transaksi atau menggunakan Kad Tunai anda memerlukan lebih banyak wang tunai;

o Sekiranya Aplikasi Tunai tidak berfungsi seperti yang diharapkan dan anda memikirkan kerosakan ketika anda memulakan pertukaran;

o Sekiranya keadaan di luar kemampuan kita untuk mengawal (seperti kebakaran atau banjir) mencegah pertukaran, terlepas dari langkah pencegahan yang wajar yang telah kita ambil.

6. Sumber Subsidi yang Digunakan untuk Pembayaran yang Dilakukan Melalui Perkhidmatan

Anda boleh menyambungkan Akaun Bank yang Layak ke Aplikasi Tunai anda untuk mensubsidi ansuran yang dibuat melalui Perkhidmatan. Square memelihara semua wewenang untuk menyekat bank mana atau jenis rekod yang merangkumi Akaun Bank yang Layak. Sekiranya anda memutuskan untuk mengaitkan Akaun Bank yang Layak dengan Aplikasi Tunai anda dengan memberikan nama pengguna dan frasa rahsia yang anda gunakan untuk mendapatkan data bank anda di web, anda menyedari data anda sendiri dan kewangan diberikan kepada Plaid Inc., bahawa data anda dan kewangan anda akan dikumpulkan, disiapkan, dipindahkan, atau disimpan seperti dalam Plaid Inc. Dasar Privasi, dan bahawa anda mengenali dan bersetuju dengan Dasar Privasi Plaid Inc.

Pada saat anda memulakan ansuran melalui Aplikasi Tunai, sekiranya anda mempunyai Akaun Terhad, anda tidak akan memulakan ansuran kepada pelanggan Aplikasi Tunai yang lain (menghitung Penjual dengan akaun Tunai untuk Perniagaan) dengan Baki Aplikasi Tunai anda. Sekiranya anda mempunyai Akaun Terhad dan anda ingin membuat ansuran kepada pelanggan Aplikasi Tunai yang lain, anda boleh: (1) menggunakan Akaun Bank yang Layak atau Akaun Kredit yang Layak; atau (2) beralih ke Akaun Tidak Terhad untuk membuat ansuran dengan Baki Aplikasi Tunai anda.

7. Wang Tunai

Anda boleh memilih nama pengguna untuk Aplikasi Tunai, yang akan menjadi "Cashtag" anda. Sekiranya anda memilih Cashtag yang akhirnya membingungkan atau mengelirukan secara berlebihan, kami mungkin mengharapkan anda mengubahnya.

Anda boleh memilih nama alfa-angka yang luar biasa untuk mengenali diri anda di Perkhidmatan ("Cashtag"). Cashtag anda harus tepat dan jujur ​​menangani perniagaan atau keperibadian individu anda. Anda tidak boleh memilih Cashtag yang mengelirukan atau salah mengarahkan orang lain berkenaan dengan keperibadian anda atau membuat bahaya caj balik atau ansuran bercampur. Kami mungkin mengharapkan anda mengubah Cashtag atau kehalusan Maklumat Akaun anda mengikut kehati-hatian kami, dan kami mungkin memulihkan atau membuat Cashtag yang tidak dapat diakses tanpa risiko kepada anda.

8. Berkongsi Maklumat Anda

Kami akan berkongsi Maklumat Akaun dan menukar data, termasuk nama, jumlah, dan gambaran anda, dengan pihak lain dalam pertukaran anda dan sesuai dengan Dasar Privasi kami.

9. Mesej segera

Inilah tempat di mana kami menggambarkan persetujuan anda untuk mendapatkan mesej dari kami dan gambaran anda berkenaan dengan mesej yang kami kirimkan kepada orang lain yang dapat dikenal pasti dengan ansuran anda.

Dengan memberi kami nombor serba boleh, anda bersetuju untuk menerima mesej kandungan (SMS) dari kami. Sekiranya anda memberi kami nombor serba boleh dari beberapa individu atau bahan lain semasa memulakan atau menyebut ansuran melalui Perkhidmatan, anda mengalamatkan dan menjamin kepada kami bahawa individu atau elemen tersebut telah bersetuju untuk mendapatkan mesej segera dari kami yang dikenal pasti dengan ansuran tersebut. Kadar maklumat kandungan standard mungkin berlaku bergantung pada perjanjian anda dengan pengangkut mudah alih anda.

10. Bayaran Aplikasi Tunai

Perbelanjaan untuk menggunakan Aplikasi Tunai terdapat dalam "Pengungkapan Baki Menyimpan" di Bahagian IV.1 dari Syarat ini. Kami memiliki semua wewenang untuk menagih atau mengubah perbelanjaan yang berkaitan dengan penggunaan Aplikasi Tunai setiap kali tunduk pada Syarat Tunai ini. Perbelanjaan mungkin dipaksa oleh Square atau pentadbir ATM untuk penggunaan Kad Tunai di ATM, termasuk untuk permintaan keseimbangan, dan oleh organisasi mana pun yang digunakan untuk menyelesaikan pertukaran ATM.

:books: Baki Aplikasi Tunai

1. Umum

Dengan memulakan pertukaran dari baki kewangan atau kad cek yang berkaitan, anda meluluskan kami untuk mengenakan sumber tersebut. Sekiranya kami membawa kos kerana anda mempunyai aset yang tidak mencukupi dalam rekod anda, anda akan mengurus perbelanjaan tersebut.

a. Kegunaan Keseimbangan anda terdiri daripada subsidi yang anda miliki di Akaun anda yang dapat diakses untuk pertukaran baru dan tidak bergantung pada pertukaran yang akan datang ("Baki Aplikasi Tunai"). Anda bertanggungjawab secara eksklusif untuk semua kewangan yang penting untuk menyelesaikan ansuran yang dimulakan melalui Perkhidmatan. Anda bersetuju untuk membayar Square untuk apa-apa caj, perbelanjaan, atau kos yang disebabkannya kerana kekurangan atau tidak dapat diaksesnya mengenai sebarang ansuran yang anda mulakan melalui Perkhidmatan.

b. Kelulusan. Dengan mendidik kami melalui Aplikasi Tunai untuk menambahkan aset dari Akaun Bank yang Layak atau Deposit Langsung (kedua-duanya dicirikan di bawahnya) atau memeriksa kad ke Baki Aplikasi Tunai anda atau membuat pertukaran lain, anda meluluskan kami untuk mengenakan Akaun Bank atau kad cek yang Layak untuk jumlah yang dilatih, sama ada dalam pertukaran bersendirian atau berulang, yang berkenaan.

c. Had. Square mungkin memaksakan had jumlah yang dapat anda simpan dalam Baki Aplikasi Tunai anda dan menuntut semua pihak berkuasa untuk menukar titik pemotongan ini bila-bila masa. Aset dalam Baki Aplikasi Tunai anda mungkin tidak dapat diakses untuk digunakan dalam pelbagai pertukaran. Sekiranya anda mempunyai Akaun Terhad, anda tidak boleh menggunakan Baki Aplikasi Tunai anda untuk membuat ansuran kepada pelanggan Aplikasi Tunai yang lain (menghitung Tunai untuk Penjual Perniagaan) kecuali jika anda pertama kali naik ke Akaun Tidak Terhad.

2. Membiayai Baki Aplikasi Tunai Anda

Terdapat beberapa cara berbeza untuk menambahkan aset ke baki Aplikasi Tunai anda. Setiap teknik digambarkan di sini.

a. Akaun Bank Berkelayakan. Anda boleh menggunakan aset dari Akaun Bank yang Layak untuk mensubsidi Baki Aplikasi Tunai anda.

b. Deposit terus. Anda boleh menyelaraskan ansuran yang dibuat kepada anda dari bos anda atau dalam mana-mana ke dalam Baki Aplikasi Tunai anda dengan menggunakan steering bank dan nombor rekod yang diberikan kepada anda di bawah program kedai segera yang diberikan oleh rakan sekerja kami ("Deposit Segera"). Deposit Langsung tersebut ditadbir oleh terma dan syarat yang diberikan oleh bank yang berkenaan.

c. Kad Periksa. Anda boleh menyambungkan kad caj untuk mensubsidi Baki Aplikasi Tunai anda. Untuk berbuat demikian, anda harus mempunyai kad cek yang banyak yang diberikan oleh bank AS atau organisasi kewangan yang mempunyai Visa Inc. ("Visa"), MasterCard International Inc. ("MasterCard"), atau DFS Services, LLC ("Discover" ) logo. Sebarang kad caj tersebut, secara keseluruhan dengan Baki Aplikasi Tunai anda (jika anda mempunyai Akaun Tidak Terhad) dan Akaun Bank yang Layak, disebut sebagai "Akaun Transaksi Berkelayakan".

d. Pembayaran P2P Diterima Melalui Aplikasi Tunai. Anda dapat menyimpan kewangan yang diperoleh dari Pembayaran P2P (dicirikan di bawah) yang dibuat kepada anda melalui Aplikasi Tunai di Baki Aplikasi Tunai anda.

3. Memindahkan Dana ke Akaun Bank Anda

Anda boleh memindahkan aset dari baki Aplikasi Tunai ke baki kewangan anda. Pertukaran ini memerlukan selama tiga hari, atau dengan bayaran, dibuat dalam sekejap. Kami mungkin mengehadkan kemampuan anda untuk memindahkan aset ke baki kewangan anda, berdasarkan keadaan. Sebagai contoh, kita mungkin menangguhkan pergerakan semasa kita memeriksa pemerasan atau bahaya. Anda bertanggungjawab untuk semua jumlah hutang yang anda bayar walaupun ia ditutup.

a. Pindah ke Akaun Bank Anda. Anda boleh memindahkan aset secara elektronik dari Baki Aplikasi Tunai ke Akaun Bank yang Layak. Dengan memilih Akaun Bank yang Layak sebagai sumber kedai anda, anda menyebutkan bahawa kami menyelesaikan pertukaran elektronik ke lejar anda. Square akan menyelesaikan pertukaran elektronik ini (melalui Rumah Kliring Automatik ("ACH") NACHA - Persatuan Pembayaran Elektronik ("NACHA")) ke Akaun Bank Anda yang layak dalam jumlah yang anda ajar, dan anda tidak akan melepaskan ACH bergerak. Pertukaran tersebut ke Akaun Bank Layak anda melalui ACH biasanya akan muncul dalam tiga (3) hari bekerja.

b. Deposit Momen. Sekiranya komponen tersebut dapat diakses oleh anda, anda boleh memindahkan aset dari Baki Aplikasi Tunai ke Akaun Bank Layak anda dalam beberapa saat melalui sorotan kedai App Tunai, yang bergantung pada perbelanjaan yang dinyatakan dalam pandangan Deposit Segera.

c. Sekatan. Square boleh mengehadkan jumlah pergerakan yang boleh anda mulakan dari Aplikasi Tunai ke Akaun Bank Layak anda dan ukuran aset yang boleh anda pindahkan dalam pertukaran bersendirian. Kami memiliki semua wewenang untuk menangguhkan atau juga memecahkan pertukaran tersebut semasa kami memeriksa bahaya, atau kami mungkin meminta Anda memberikan data tambahan untuk mengesahkan watak anda. Anda tidak boleh menukar aset dari Baki Aplikasi Tunai ke Akaun Bank yang Layak anda untuk mengelakkan pemeriksaan ansuran.

4. Rawatan Dana

Square tidak akan menggabungkan aset anda dengan aset korporat Square. Kewangan anda akan disimpan dalam buku besar bersama aset pelanggan Aplikasi Tunai yang lain.

Sekiranya anda menyimpan aset dalam Baki Aplikasi Tunai anda, Square akan menyimpan sokongan tersebut terpisah dari aset korporatnya, tidak akan menggunakan aset anda untuk tujuan korporat, dan Square juga tidak akan sengaja menjadikan aset anda mudah diakses oleh pemberi pinjaman sekiranya pembubaran. Square akan menggabungkan aset anda dengan aset pelanggan yang berbeza dan mencari akaun yang dikumpulkan tersebut dalam sekurang-kurangnya satu baki kewangan atas nama Square.

5. Minat

Anda tidak akan mendapat faedah dari subsidi yang anda miliki dalam keseimbangan simpanan anda.

Anda bersetuju bahawa anda tidak akan mendapat faedah atau wang lain yang diperoleh daripada kewangan yang dikendalikan dan ditempatkan oleh Square dalam akaun yang dikumpulkan. Semua perkara yang dipertimbangkan, Square akan mendapat faedah dari cadangan yang disimpan untuk pelanggannya. Dalam memikirkan penggunaan anda oleh Perkhidmatan ini, dan dengan penuh maklumat dan memahami bahawa Square akan mendapat premium ini, anda boleh menukar dan menukar ke Square baik-baik saja yang mungkin anda miliki dalam premium yang mungkin terkumpul pada rizab yang disimpan dalam akaun yang dikumpulkan.

:books: Maklumat sumber yang kami kumpulkan mengenai anda

Kami juga perlu memperhatikan bahawa anda menggunakan pentadbiran kami secara sah, bahawa anda layak untuk pentadbiran yang perlu anda gunakan, dan kami melindungi maklumat dan pentadbiran kami dari penipu yang mungkin membahayakan anda dan wang tunai anda. Untuk melakukan ini, kami mungkin mengumpulkan maklumat mengenai anda dari organisasi yang membantu kami mengesahkan watak anda, melakukan pemeriksaan kredit, memeras ugut atau bahaya tinjauan.

Kami mengumpulkan (atau berpotensi berkumpul dalam apa jua peristiwa dalam jangka waktu sebelum tarikh menarik Notis Privasi ini) mengenai anda dari kelas sumber yang menyertainya:

o Anda secara langsung, ketika anda menyerahkan data kepada kami atau mengizinkan kami untuk mendapatkan data

o Alat anda dan bagaimana anda bergaul dengan Perkhidmatan kami o Organisasi kumpulan atau cabang kami

o Sumber lain, termasuk:

o Pengesahan Identiti. Data dari pentadbiran pemeriksaan orang luar (misalnya, pejabat pengesahan keperibadian dan melalui organisasi yang memberikan pemeriksaan kepada orang luar (lihat "Analisis Orang Luar" di bawahnya)), dan sumber yang dapat diakses secara terbuka. Dalam keadaan tertentu, jika sah, data ini dapat memasukkan nombor bukti pembezaan rasmi anda.

o Kredit, Pematuhan, dan Penipuan. Data tentang anda dari pihak luar untuk sebarang pemeriksaan kredit, kelayakan kredit, keperibadian atau ukuran pengesahan rekod, kitaran pengenalan yang salah, atau metodologi pelbagai, atau mungkin diperlukan oleh undang-undang yang berkenaan. Ini menggabungkan, tanpa sekatan, penerimaan dan perdagangan rekod atau mengakui data yang berkaitan untuk mana-mana organisasi yang mengungkapkan kredit atau pihak berkuasa kredit, jika sah, dan mana-mana individu atau perusahaan yang anda miliki, sekarang, atau mungkin mempunyai hubungan kewangan, termasuk tanpa halangan persekitaran kerja masa lalu, sekarang, dan masa depan, pertubuhan kewangan, dan pejabat pengumuman individu.

:books: Pemindahan Perniagaan dan Perubahan Korporat

o Kepada pemilik seterusnya, pemilik bersama, atau pentadbir sekurang-kurangnya salah satu Perkhidmatan; atau

o Sekiranya kita melakukan atau berupaya melakukan penyatuan korporat, pemadatan, atau pembangunan semula (menghitung semasa kepintaran dan pertukarannya); tawaran sebahagian besar stok dan sumber kami; pembiayaan, perolehan, penjualan, atau perpecahan semua atau segmen perniagaan kami; atau perubahan korporat lain.

Keselamatan dan Pematuhan dengan Undang-undang

o Sekiranya kami menerima bahawa pendedahan itu sangat penting (I) untuk mematuhi undang-undang, panduan, interaksi yang sah atau permintaan perundangan yang berlaku (contohnya, dari bank, pakar caj, pejabat kuasa undang-undang, berdasarkan pemberitahuan mengenai hiasan, tugas, atau hak gadai janji , dan sebagainya); (ii) untuk menubuhkan, mempraktikkan atau melindungi hak-hak kita yang sah; (iii) untuk melaksanakan atau menyetujui Syarat Umum kami atau pengaturan atau strategi lain yang berlaku; (iv) untuk memastikan hak istimewa atau harta benda kami atau pelanggan kami, atau keselamatan atau kepercayaan Perkhidmatan kami; (v) untuk pemeriksaan tingkah laku jenayah yang disyaki atau nyata; atau (vi) untuk memastikan kami, pelanggan Perkhidmatan kami atau penduduk umum dari kerosakan, penyalahgunaan maklumat, atau kemungkinan operasi yang tidak dibenarkan atau jenayah.

Dengan Persetujuan Anda

o Dengan persetujuan anda. Contohnya:

o Pada kursus anda atau seperti yang digambarkan pada masa anda bersetuju untuk berkongsi;

o Apabila anda menyetujui permohonan atau laman web orang luar untuk mendapatkan data anda.

Dengan yang lain

o Dengan organisasi yang berbeza yang menyampaikan pentadbiran demi kita, termasuk melalui penggunaan perlakuan dan inovasi berkomputer yang setanding, dan penyelidikan pihak luar.

Keselamatan

Kami melihat keselamatan yang tidak dapat dibayangkan dengan tepat, namun tidak dapat memastikan bahawa pengacau tidak akan mengakses data anda sendiri. Anda perlu melakukan peranan anda dengan melindungi kata laluan anda, dengan cerdik tentang siapa yang mendekati rekod anda dan alat mana yang boleh anda sampaikan ke pentadbiran kami, dan memberitahu kami tentang apakah anda fikir individu yang tidak diluluskan menggunakan rekod anda.

Sekiranya terdapat perdebatan mengenai siapa yang menuntut rekod anda, kami adalah penentu.

Kami telah melaksanakan anggaran khusus dan hierarki yang bertujuan untuk mendapatkan data anda sendiri dari penghapusan, kemalangan, pengubahsuaian dan dari akses, penggunaan, penyesuaian, atau pendedahan yang tidak disetujui. Bagaimanapun, kami tidak dapat memastikan bahawa orang luar yang tidak disetujui tidak akan pernah mempunyai pilihan untuk menghancurkan tindakan tersebut atau menggunakan data anda sendiri untuk tujuan yang tidak disarankan. Anda memberikan data anda sendiri atas bahaya anda sendiri.

Anda bertanggungjawab secara eksklusif untuk melindungi kata-kata rahsia anda dan untuk mengehadkan kemasukan ke Perkhidmatan dari telefon bimbit dan komputer anda. Anda akan dengan cepat memberitahu kami mengenai penggunaan kata rahsia atau Akaun Persegi anda yang tidak disetujui atau kerosakan keselamatan yang lain. Anda akan segera mencari semua cara yang masuk akal untuk mengurangkan kesan keselamatan yang menembusi dan akan membantu Square dan memberikan semua data yang disebutkan oleh Square untuk memperbaiki jeda. Sebarang pertolongan yang diberikan oleh Square yang berkaitan dengan keamanan menembusi tidak berfungsi sebagai pengakuan atau penegasan bahawa Square berada dalam kapasitas apa pun yang berakal atau berisiko kepada anda atau beberapa perhimpunan lain mengenai rehat tersebut.

Walaupun terdapat Seksyen 20 dan 21, sekiranya terdapat perdebatan antara sekurang-kurangnya dua pertemuan mengenai hak milik, kami akan menjadi satu-satunya pihak yang berwajib dalam persoalan ini. Pilihan kami (yang mungkin merangkumi penamatan atau penangguhan mana-mana Akaun Persegi tertakluk kepada perbahasan) akan muktamad dan menyekat semua perjumpaan.

Perlindungan

Maklumat Peribadi Anda Dengan menggunakan mana-mana Perkhidmatan kami sebagai pelanggan Aplikasi Tunai, Anda mengenali latihan maklumat kami yang berlaku untuk anda, seperti yang dinyatakan dalam Pemberitahuan Privasi Aplikasi Tunai ("Pemberitahuan Keselamatan"). Notis Privasi menjelaskan bagaimana Square mengumpulkan, menggunakan dan mengamankan data individu yang anda berikan kepada kami di mana Square menggunakan maklumat anda sendiri untuk memberi anda Perkhidmatan atau untuk motivasinya sendiri. Anda perlu mengenali Notis Privasi sebelum menggunakan Perkhidmatan.

Maklumat Peribadi Pelanggan Anda Sekiranya anda adalah pelanggan Cash for Business, Square akan menguruskan maklumat pelanggan anda sendiri untuk perniagaan anda sebagai organisasi pakar ("pemproses maklumat"). Dalam keadaan seperti itu, anda bersetuju bahawa anda akan mematuhi undang-undang insurans maklumat yang terpakai kepada anda dan akan memberikan subjek maklumat dengan data mengenai pengendalian data mereka sendiri yang memenuhi keperluan langsung undang-undang keselamatan maklumat tersebut dan yang menjamin bahawa maklumat individu mungkin disiapkan secara munasabah, sah dan secara terus terang. Sekiranya anda atau perniagaan anda berada di California

:books: Lesen Anda

Kami memberi anda permit terhad, tidak terpilih, boleh dicabut, tidak dapat disesuaikan, tidak dapat dilisensikan untuk menggunakan Perkhidmatan Berbayar, dan izin bebas, terhad, tidak elit, boleh dicabut, tidak dapat disesuaikan, tidak boleh dilisensikan untuk menggunakan Perkhidmatan Percuma seperti yang diluluskan dalam Syarat Umum ini. Kami mungkin membuat kemas kini kepada Perkhidmatan yang dapat diakses oleh anda, yang harus anda akui untuk terus menggunakan Perkhidmatan. Sebarang kemas kini seperti itu mungkin bergantung pada syarat tambahan yang menyebarkan berita untuk anda pada masa itu.

:books: Soalan Lazim

1. Adakah anda dapat mengembalikan wang tunai anda di Cashapp?

Aplikasi Tunai ke Tunai Aplikasi ansuran adalah sekejap dan biasanya tidak boleh diturunkan. Waris juga boleh mengembalikan wang ansuran anda.

2. Bagaimana saya mendapat bayaran balik dari aplikasi Tunai?

 • Mendapatkan Bayaran Balik untuk Aplikasi Tunai

 • Buka Aplikasi Tunai di telefon bimbit anda.

 • Ikuti tanda semak di sudut kanan pangkal.

 • Buka pertukaran yang anda perlukan kembali aset anda.

 • Ikuti tiga tetapan di sudut kanan atas.

 • Pilih pilihan Bayaran Balik.

 • Sahkan dengan mengklik OK.

3. Adakah bayaran balik aplikasi Tunai akan diambil tunai?

Adakah Aplikasi Tunai akan Mengembalikan Wang Curi Anda? Tidak kira sama ada seseorang telah mengambil aset anda dari dompet aplikasi Tunai anda atau anda salah mengirim wang tunai, anda boleh menuntut bayaran balik. Di segmen sejarah ansuran, anda sebenarnya ingin mengetahui semua rekod ansuran bila-bila masa.

4. Apa yang anda dapat menggunakan Aplikasi tunai?

Untuk "menguangkan" pada Aplikasi Tunai, anda pada dasarnya perlu memindahkan keseimbangan dalam aplikasi ke lejar yang bersambung. Aplikasi Tunai adalah aplikasi ansuran bersama, sebagai Venmo, yang membolehkan anda menghantar dan mendapatkan wang tunai dengan orang tersayang.

5. Adakah aplikasi Cash memberi anda wang tunai?

Sangat suka dengan Cash Flipping, sekiranya seseorang menjanjikan wang tunai percuma sebagai pertukaran untuk menghantar ansuran kepada mereka, itu adalah muslihat. Selain itu, Aplikasi Tunai tidak akan menuntut aset daripada pelanggan dalam keadaan apa pun. Tidak ada yang semacam "menjamin" ansuran dengan mengirim wang tunai ke Aplikasi Tunai.

6. Adakah anda memerlukan aplikasi lejar untuk wang tunai?

Aplikasi Tunai tidak bergantung pada nombor rekod untuk membezakan anda seperti lejar konvensional. Semua perkara dipertimbangkan, anda dikenali secara eksklusif melalui alamat e-mel atau nombor telefon anda.

7. Apakah halangan Aplikasi tunai?

Kekurangan: Terdapat perbelanjaan untuk menghantar wang tunai melalui Visa. Aplikasi Tunai mengenakan perbelanjaan 3% kepada individu yang menggunakan Visa untuk menghantar wang tunai. Bayaran untuk kedai masa.

8. Apa yang berlaku jika anda tidak mengeluarkan tunai melalui Aplikasi?

Sekiranya kami tidak dapat menghantar aset anda dalam sekejap, aset tersebut akan dapat diakses dalam baki kewangan anda dalam 1-3 hari bekerja dan anda akan mendapat sebarang Bayaran Deposit Segera.

9. Apa yang berlaku sekiranya saya disesatkan melalui aplikasi tunai?

Sekiranya anda mengirim wang tunai kepada beberapa individu yang tidak dapat diterima atau jumlahnya tidak dapat digunakan, semakin cepat anda memahaminya, semakin baik anda akan mempunyai pilihan untuk menjatuhkan ansuran. Sekiranya anda menganggap pertukaran palsu atau jika anda menerima bahawa anda telah ditipu, anda boleh cuba membahaskan tuduhan tersebut dengan meminta bantuan daripada Sokongan Tunai.

10. Adakah Aplikasi Tunai lebih selamat daripada PayPal?

Untuk kegunaan individu, saya akan mengatakan ya Aplikasi Tunai lebih baik, namun untuk akaun perniagaan yang besar, PayPal menawarkan lebih banyak sorotan keselamatan seperti insurans ansuran dan tujuan pertanyaan. Sekiranya saya memilihnya, saya akan menggunakan Cash App tanpa perbelanjaan, ganjaran, dan kegunaan.

11. Bolehkah anda mengeluarkan wang tunai dari aplikasi tunai tanpa kad?

Aplikasi Tunai juga membolehkan anda mengeluarkan tunai Aplikasi tunai tanpa kad. Walaupun menganggap anda mempunyai kad, anda juga dapat menggunakan kad tersebut. … Ketuk tab “Cash out” yang dapat diakses di skrin di bawah baki aplikasi Tunai mutlak anda.

12. Berapa lama wang boleh digunakan dalam aplikasi tunai?

14 hari

Walau apa pun rizab tidak diiktiraf oleh benefisiari dalam 14 hari, aset dikembalikan semula ke sumber aset.

Kesimpulannya

Aplikasi Tunai dilindungi untuk digunakan secara umum, selagi anda mematuhi garis panduan, menyimpan orang lain dari rekod anda dan cuba untuk tidak menyimpan banyak wang tunai dalam keseimbangan anda. Aplikasi Tunai mempunyai kunci keselamatan, termasuk bahagian PIN, ID kenalan dan ID wajah . Aplikasi ini juga menggunakan penyulitan untuk memastikan maklumat, dan menyimpan Bitcoin dalam rangka yang selamat . Anda boleh mendapatkan pengembalian wang tunai dengan mengikuti langkah-langkah:

 • Ketik Tab Aktiviti di Aplikasi Tunai. Sorotan penting Aplikasi Tunai, Aplikasi Tunai yang diperjelaskan adalah aplikasi yang mengambil kira ansuran bersama langsung melalui telefon bimbit anda.

 • Ketuk ansuran yang akan dikembalikan.

 • Ketik tiga dab.

 • Ketik "Bayaran Balik".

 • Tekan "OK."

artikel berkaitan