Aplikasi tunai ke proses pindahan tunai PayPal melakukan langkah-langkah berikut:

 • Permulaan Akaun PayPal anda.
 • Pilih pilihan Transfer Wang.
 • Pilih pilihan Tambah Wang ke Baki Anda.
 • Masukkan Amaun yang akan dipindahkan di akaun PayPal anda.
 • Tekan butang Tambah.
 • Selesaikan proses pemindahan dengan beralih ke Tambah $.

Aplikasi tunai ke PayPal - Pemindahan wang:

Proses memindahkan wang dari aplikasi Tunai ke PayPal adalah mudah tetapi bukan proses langsung yang anda perlukan untuk menggunakan akaun bank anda sebagai penghubung antara aplikasi Tunai dan PayPal kerana kedua-dua aplikasi pembayaran dalam talian ini tidak mempunyai warna. Yang anda perlukan untuk memindahkan wang dari aplikasi tunai ke PayPal adalah:

Baca juga:

Baki Aplikasi Tunai Bayaran Balik Aplikasi Tunai

Peranti Android:

Peranti Android adalah perangkat yang mengeksploitasi sistem operasi yang disebut "sistem operasi android" . Peranti yang menghiburkan pelbagai perangkat lunak di antaranya adalah perangkat lunak sistem (digunakan untuk memikat sistem operasi) dan yang lainnya adalah perangkat lunak aplikasi (untuk kemudahan pengguna). Peranti Android pertama kali diperkenalkan oleh Open Handset Alliance dan diketuai oleh Google . Beberapa peranti android yang paling biasa adalah:

 • Telefon pintar
 • Tablet pc
 • Pembaca Ebook

Aplikasi Mudah Alih aplikasi tunai:

Aplikasi mudah alih aplikasi tunai adalah aplikasi pemindahan dana digital yang membolehkan anda memindahkan wang atau membuat pembayaran untuk pembelian anda melalui peranti mudah alih, ia berfungsi sama seperti akaun bank dengan memberi pengguna kad yang disebut "kad tunai" yang membantu pengguna melakukan pembayaran seperti kad debit . Ia diperkenalkan oleh Square Inc. pada Oktober 2013 dan kini hanya terdapat di AS dan UK. Perkhidmatan ini menampung 30 juta pengguna aktif hingga tahun ini.

Dapatkan aplikasi aplikasi tunai untuk IOS dari sini:point_left:

Dapatkan aplikasi untuk Android dari sini:point_left:

Akaun Bank:

Akaun bank adalah akaun ekonomi di mana peralihan berlaku antara bank dan pelanggannya yang diberikan oleh bank.

Jenis Akaun Bank:

Banyak bank menawarkan jenis akaun biasa ini:

 • Menyimpan akaun
 • Memeriksa akaun
 • Akaun pasaran wang
 • Perakuan deposit
 • Akaun persaraan

Menyimpan Akaun:

Menyimpan akaun adalah jenis akaun pertama yang ditawarkan oleh mana-mana bank di mana pelanggan dapat menyimpan sebahagian daripada pendapatan mereka untuk digunakan di masa hadapan. Akaun bank ini juga dibuka oleh anak-anak dengan anak-anak atau remaja mereka untuk menyelamatkan sisa dari gaji mereka. Pelaburan anda selalu mengandungi sedikit faedah.

Memeriksa Akaun:

Akaun cek adalah jenis akaun bank yang sangat asas yang membolehkan anda menyimpan wang anda untuk jangka masa yang pendek dan akaun bank jenis ini juga menawarkan kad debit terpaut yang boleh anda gunakan untuk membuat pembayaran, membuat deposit cek dan membayar utiliti anda. Jenis akaun bank ini menyimpan wang tunai untuk perbelanjaan harian anda. Sebilangan besar bank kini menawarkan perkhidmatan pembayaran bil dalam talian.

Akaun Pasaran Wang:

Akaun pasaran wang menyimpan kedua-dua sifat menyimpan dan memeriksa akaun . Akaun ini sesuai untuk menyimpan wang untuk tujuan kewangan yang panjang. Seperti membeli rumah.

Perakuan deposit:

Sijil deposit (CD) juga merupakan jenis akaun simpanan di mana anda dapat menyimpan jumlah anda untuk masa yang terhad! ya CD mempunyai had masa. Mereka yang mempunyai matlamat kewangan dengan had masa misalnya 3 bulan atau 6 bulan maka anda harus menyimpan wang anda dalam CD dan anda boleh mengeluarkannya dengan tepat pada waktunya. Sekiranya anda ingin menyimpan semua wang anda tetapi mempunyai tujuan yang berbeza dengan tarikh akhir yang berbeza maka anda boleh membuat tangga CD dan mengeluarkan wang anda dari semasa ke semasa.

Akaun Persaraan:

Akaun persaraan adalah akaun di mana anda boleh menyimpan wang anda untuk kegunaan masa depan. Akaun ini membolehkan anda menyimpan sebahagian daripada pendapatan anda untuk digunakan semasa bersara dengan membayar cukai pendapatan tetapi anda perlu membayar cukai biasa semasa pengeluaran. Anda juga boleh melaburkan wang anda di pasaran saham dan mengembangkan baki bank anda.

Nombor Laluan:

Terdapat 3 kumpulan nombor di kiri bawah pada cek anda, kod sembilan digit pertama adalah Nombor Laluan anda, kumpulan lain adalah nombor akaun anda dan kumpulan terakhir adalah nombor cek anda. Nombor laluan menentukan lokasi bank anda di mana akaun anda dibuka. Anda akan mempunyai nombor perutean yang unik dan unik tetapi berdasarkan sepenuhnya keadaan di mana anda telah membuka akaun anda. Nombor laluan berbeza dari satu keadaan ke keadaan yang lain.

Akaun paypal:

PayPal adalah syarikat pemindahan wang dalam talian Amerika yang kini bekerja di banyak negara dan ibu pejabat di California , San Francisco dan Amerika Syarikat . Syarikat ini dimiliki oleh Elon Musk dengan rakan kongsi yang lain. Ia menggantikan gaya perbankan tradisional iaitu cek dan kiriman wang. Ciri unik PayPal adalah bahawa anda tidak perlu memiliki akaun bank untuk menerima wang bermakna anda masih boleh menghantar dan menerima wang atau membuat pembayaran tanpa mempunyai akaun bank melalui akaun PayPal tetapi anda memerlukan akaun bank untuk menarik balik wang. Akaun PayPal adalah dompet digital anda.

Daftarkan diri anda di PayPal dari sini: :point_down:t3:

Pautkan PayPal dengan aplikasi tunai:

Untuk menghubungkan akaun PayPal dengan aplikasi tunai, anda harus mengikuti langkah-langkah berikut:

 • Buka aplikasi PayPal.
 • Pilih skrin utama aplikasi PayPal .
 • Pilih bank dan kad dari pilihan yang dipaparkan. (Kad yang bersambung akan dipaparkan di sini)
 • Tekan + untuk menambah kad baru.
 • Masukkan nombor kad anda dengan memilih pilihan kad debit .
 • Masukkan kata laluan PayPal anda.
 • Masukkan nombor kad debit visa aplikasi tunai anda. Tekan seterusnya
 • Masukkan nombor CVV dan nombor kad kredit debit aplikasi tunai.
 • Masukkan alamat pengebilan. Klik "tab kad pautan" untuk berjaya menghubungkan kad aplikasi PayPal ke tunai.

Pindahkan wang dari aplikasi tunai ke PayPal:

Seperti yang telah kita bincangkan bahawa aplikasi PayPal dan tunai adalah dua aplikasi yang berbeza dan mustahil untuk memindahkan wang dari aplikasi tunai ke PayPal jadi anda perlu menggunakan akaun bank anda sebagai jambatan untuk memindahkan wang. Mula-mula anda perlu memindahkan wang dari aplikasi tunai ke akaun bank anda kemudian dari akaun bank ke PayPal.

Pindahkan wang dari aplikasi tunai ke akaun bank:

Ikuti langkah berikut untuk memindahkan wang dari aplikasi tunai ke akaun bank:

 • Buka aplikasi tunai.
 • Pilih pilihan baki.
 • Masukkan jumlah yang perlu anda pindahkan ke akaun bank anda.
 • Pilih pilihan pemindahan antara segera dan standard.
 • Sahkan pemindahan anda dengan memasukkan pin anda. Wang akan dikreditkan ke akaun bank anda dari aplikasi tunai \ melalui pilihan pemindahan pilihan anda.

Pindahkan wang dari akaun bank ke PayPal:

Untuk memindahkan wang dari akaun bank ke PayPal ikuti langkah berikut:

 • Buka akaun PayPal .
 • Pilih pilihan "tambah wang".
 • Pilih akaun bank di mana anda ingin memindahkan wang. (Sekiranya anda mempunyai banyak akaun bank dalam senarai)
 • Masukkan jumlah yang ingin anda tambahkan ke akaun PayPal anda.
 • Pilih pilihan "hantar". Wang yang dipindahkan dari akaun bank ke akaun PayPal akan ditunjukkan ke akaun PayPal anda dalam 3-4 hari bekerja.

tutorial video pemindahan wang dari aplikasi tunai ke PayPal :

Soalan Lazim:

1. Apakah perbezaan antara pemindahan segera dan pemindahan standard?

Pemindahan segera adalah pemindahan cepat yang mengenakan sebahagian daripada kos dari jumlah anda sementara pemindahan standard memerlukan 2 hingga 3 hari bekerja untuk memindahkan wang dari aplikasi tunai ke akaun bank tanpa mengenakan sebarang bayaran.

2. Bagaimana mengeluarkan wang dari aplikasi tunai tanpa kad?

Untuk mengeluarkan wang tunai dari aplikasi tunai tanpa kad anda memerlukan akaun bank, anda akan memindahkan jumlah anda ke akaun bank dari aplikasi tunai, ikuti langkah-langkah untuk mengeluarkan wang dari aplikasi tunai tanpa kad:

 • Buka aplikasi tunai.
 • Klik pada Tunai Saya.
 • Klik Tunai.
 • Masukkan jumlah yang akan dipindahkan ke akaun bank anda.
 • Semak semula butiran dan ketik tab Cash Out sekali lagi.

3. Bolehkah anda memindahkan wang dari PayPal ke aplikasi tunai?

Anda tidak boleh memindahkan wang dari PayPal ke aplikasi tunai secara langsung kerana tidak ada kerjasama antara dua aplikasi pemindahan dana ini yang anda perlukan hanyalah akaun bank sebagai penghubung antara kedua-dua aplikasi ini untuk memindahkan wang. Pada masa ini tidak boleh dilakukan pemindahan wang dari PayPal ke aplikasi tunai.

4. Adakah had untuk memindahkan wang dari aplikasi tunai ke PayPal?

Akaun yang disahkan tidak mempunyai had untuk memindahkan wang yang anda boleh hantarkan sehingga $ 60k dari aplikasi tunai ke PayPal tetapi anda terhad kepada jumlah transaksi hingga $ 10k pada satu masa.

5. Kebaikan dan keburukan aplikasi tunai?

Kelebihan Keburukan
Mudah melabur dalam bitcoin. Ciri terhad.
Mudah untuk menghantar atau menerima wang. Tiada liputan FDIC.
Transeksi standard percuma. Tidak diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Kesimpulannya

Aplikasi tunai dan PayPal adalah dua aplikasi pemindahan wang yang berbeza dan tidak ada kerjasama antara kedua-dua aplikasi tersebut. Pindahan wang dari aplikasi tunai ke PayPal adalah proses tidak langsung dan akaun bank digunakan sebagai jarak antara kedua-dua aplikasi ini. Mula-mula anda perlu memindahkan wang dari aplikasi tunai ke akaun bank kemudian dari akaun bank ke PayPal. Untuk memindahkan wang tunai dari aplikasi tunai ke PayPal, anda memerlukan akaun bank, nombor perutean, aplikasi aplikasi tunai dan aplikasi PayPal.

Artikel berkaitan:

Cara Menambah Wang Tunai Ke Aplikasi Tunai Nama Bank Aplikasi Tunai Berapa Banyak Bayaran Aplikasi Tunai Had Aplikasi Tunai