Wang Tunai,

Definisi Wang Tunai:

  1. Wang siap. Untuk tujuan perakaunan, wang tunai merangkumi wang di tangan, wang tunai kecil, baki akaun bank, cek pelanggan, dan sekuriti yang boleh dipasarkan. Ini juga boleh merangkumi bahagian kemudahan cerukan atau kredit yang tidak digunakan.

Sinonim Wang Tunai

COD, Perolehan, Pengambilan, Pengambilan, Pelunasan, Pelunasan, dan pence, Dana yang ada, Baki di tangan, Wang kertas, Bil, Pengikat, Roti, Tunai tunai, Tunai masuk, Tunai di tangan, Penghantaran tunai, Pembayaran tunai, Bekalan tunai, Ubah, Medium beredar, Pelepasan, Duit syiling, Koin bebas, Wang tunai sejuk, Tukar menjadi tunai, Mata Wang, Perkhidmatan hutang, Penggambaran, Penggabungan, Deposit, Pengeluaran, Pelepasan, Penarikan keluar, Dolar, Dough, Down, Bayaran pendahuluan, Earnest, Wang paling banyak, Wang kecemasan, Pertukaran, Untung kotor, Mata wang pecahan, Gelt, Emas, Wang tunai, Mata wang keras, Wang keras, Sewa beli, Pelan sewa beli, Sumber segera, Ansuran, Pelan ansuran, Pembayaran faedah, Jack, tender sah, Aset cair, Likuidasi, Likuidasi, Lolly, Rampasan, Lucre, Mammon, Mata wang terurus, Mazuma, Medium pertukaran, Pencetakan, Wang, Wang turun, Wang di tangan, Pembayaran bulanan, Moolah, Wang keperluan, Tidak pernah pernah, Catatan, Hidup panggilan, Atas permintaan, Bayar COD, Bayar pada pandangan, Bayar tunai, Bayar tunai, P ay terlebih dahulu, Bayar tunai tunai, Bayar-seperti-anda-pergi, Membayar, Melunasi, Membayar, Membayar, Pembayaran, Pembayaran dalam bentuk, Bayaran, Pelf, Mata wang pos, Mata wang pos, Pound, Pra Pembayaran, pembayaran Suku Tahunan, Quittance, Ready, Ready money, Realize, Payment regular, Remittance, Retirement, Satisfaction, Scratch, Scrip, Sell, Settlement, Shekel, Shillings, Silver, Sinking-fund payment, Soft currency, Specie, Spot cash, Sterling, Strictly cash, Dolar Mahakuasa, Siap, Lekapan, Wang, Perbendaharaan, Wampum, Bayaran mingguan

Bagaimana menggunakan Wang Tunai dalam ayat?

  1. Anda mesti dapat memperoleh wang yang mencukupi sekiranya terdapat banyak perkara yang perlu anda ambil.
  2. Pembayaran tunai diperlukan kerana pelanggan membayar secara tunai sehingga mengembalikan wang mereka dalam bentuk pembayaran yang sama.
  3. Saya sangat teruja untuk pergi ke Las Vegas bersama gadis saya kerana kami mempunyai banyak wang dan dapat melakukan apa sahaja yang kami mahukan.

Makna Tunai & Definisi Tunai

Wang Tunai ,

Definisi Tunai:

Termasuk semua dana yang tersedia atas permintaan, termasuk bil dan syiling, pertukaran, banyak cek dan simpanan atau wang tunai dalam akaun debit.

Wang tunai bermaksud: Kaedah pertukaran

Maksud Wang Tunai: ASSET mempunyai kunci kira-kira yang menunjukkan wang kertas dan syiling, wang kertas dan cek boleh ditukar, baki bank dan beberapa pusat kerajaan jangka pendek.

Maksud Wang Tunai

  1. Memberi atau menerima wang kertas atau syiling dengan (cek atau kiriman wang).

  2. Wang dalam bentuk syiling atau wang kertas bukan cek, pesanan wang atau pinjaman.

  3. Duit syiling kecil dari China, India Selatan atau Asia Tenggara.

Sinonim Wang Tunai

banyak, duit syiling, wang tunai siap, dinero, bertukar menjadi wang, sumber daya, pelaburan, kulit, wang, sekuriti, wang kertas, bertukar menjadi wang tunai, barang hijau, mazumah, pengembalian dana, doh, kekayaan, roti, tender sah, wampum