Kad caj adalah seperti kad pembayaran elektronik yang membolehkan pemegang kad melakukan pembelian apabila diperlukan, pemegang kad sepatutnya membayar hutang kepada penerbit kad setiap bulan atau pada tarikh tertentu pemegang kad akan dikenakan bayaran lewat dan akan mendapat sekatan penggunaan kad lebih lanjut.

Kad caj

Apakah kad caj?

Dalam dunia yang cepat, moden, dan berkembang ini, nisbah kad Charge telah ditingkatkan dengan prestasi yang sangat baik dan jarang berlaku walaupun masih dapat disimpan di antara beberapa penerbit , seperti untuk membeli gas American Express adalah penerbit kad caj utama, termasuk kad Hijau, Emas, dan Platinum yang ikonik Dalam apa jua keadaan , apabila kita memerlukan wang mendesak pada bila-bila masa, kita dapat wang dengan bantuan kad caj. Kad caj menjadikan kehidupan kita lebih mudah di zaman moden ini.

Kad caj adalah nama kedua kad pembayaran elektronik. Mereka mempunyai had perbelanjaan yang belum dibungkus dengan perkhidmatan ganjaran yang signifikan bagi pemegang kad, tetapi secara amnya, caj tersebut mempunyai yuran tahunan yang tinggi. Kad caj tidak mempunyai had tertentu atau faedah caj.

Jenis kad caj:

Terdapat dua jenis kad caj utama seperti.

1. Kad debit

Kad debit membolehkan anda mengeluarkan wang dari akaun anda semasa anda membuat pembelian.

2. Kad kredit.

Kad kredit tidak membenarkan anda mengeluarkan wang sebaliknya anda membayar bil dalam sebulan.

Apakah perbezaan antara kad kredit dan kad caj?

Saya membawa baki - iaitu, melangsaikan hutang dari satu bulan ke bulan berikutnya. Sekiranya anda tidak mungkin membawa baki dan anda sanggup membayar yuran tahunan, kad caj perlu dipertimbangkan. Kad kredit tradisional adalah pilihan yang lebih baik jika anda mungkin membawa baki dari semasa ke semasa atau anda lebih berminat dengan kad tanpa bayaran.

Kad caj Kad kredit
1. Bayar sepenuhnya setiap bulan dan digunakan untuk membawa baki. 1. Boleh membayar minimum bulan ke bulan dan digunakan untuk membawa baki.
2. Tiada had yang ditentukan dan perlu dipertimbangkan. 2. Mempunyai had kredit dan juga bagus untuk transaksi dari semasa ke semasa.
3. Boleh dibenarkan untuk jumlah yang besar. 3. Diperbaiki kerana melebihi had
4. Pada masa kini, kad caj digunakan untuk membina kredit. 4. Pada zaman Tradisional, kad kredit digunakan untuk mencipta kredit.
5. Selalunya dengan jumlah yuran tahunan yang banyak. 5. Tidak boleh mempunyai yuran tahunan

Kepentingan Kad Caj:

Pada tahun-tahun ini, kad caj mempunyai Amex yang mulai meluncurkan "Pay Over Time" dan "Pay It Plan". Ini menunjukkan bahawa memberi kita pembayaran lebih cepat, mencukupi, dan fleksibel Bayar Waktu memberi pengguna pilihan untuk minat $ 100 atau lebih banyak untuk menyimpan baki yang tujuannya mereka akan dikenakan ke dalam faedah. Para pengguna mempunyai pilihan untuk mengaktifkan atau mematikan sesuai kebutuhan Rencana Bayarnya memberikan pilihan untuk memutuskan pembelian sekurang-kurangnya $ 100 dalam pembayaran bulanan yang sama dengan mesti memberikan yuran tetap tetapi tidak ada faedah.

Selain itu, kad hanya dapat berfungsi sama seperti kad kredit, namun Amex tidak lagi merujuk kepada mereka dan memenuhi keperluan pengguna mereka. Sebagai contoh, tidak ada kesukaran untuk menggunakan had kredit , kad memberi kita pelbagai penghargaan kerana kecekapan , keberkesanan, dan kebolehpercayaan mereka pada zaman ini tetapi ia telah membayar yuran tahunan yang berat. Pengguna kad caj mesti membayar caj bulanan jika anda tidak membayar tepat pada waktunya dan menghabiskan tarikh akhir penghantaran bermaksud tarikh jatuh tempo sudah berakhir, maka bayaran lewat akan dikenakan dengan penyerahan kad w / c sangat mahal

Bagaimana kad caj boleh berfungsi?

Kad Caj bertindak seperti Kad Kredit. Penggunaan kad caj sangat mudah yang dapat kita simpan di poket, ungu, dan cengkeraman, dll. Anda diminta membayar caj anda dengan bil kad sepenuhnya pada tarikh akhir . kad tanpa bayaran. tidak mempunyai had.

Ini tidak bermaksud anda boleh membelanjakan jumlah yang tidak terhad. Namun, itu tidak bermaksud kad caj mempunyai had perbelanjaan akhir yang belum diterbitkan untuk akaun yang dibuat berdasarkan tabiat perbelanjaan, pendapatan, dan kelayakan kredit anda . Kad caj dapat berfungsi dengan lebih cekap dan mencukupi.

Kad caj memberikan permohonan kredit untuk kebenaran, dan kadangkala diluluskan untuk peminjam berkualiti tinggi dengan prestasi kredit yang sangat baik atau mencukupi.

Berikut adalah video yang menunjukkan apa kad caj? Dan bagaimana kad caj boleh berfungsi?

Ringkasan: :writing_hand: Kad ringkasnya membolehkan membuat pembelian, mudah digunakan, dan dapat disimpan dengan mudah di dalam poket anda. Ia berfungsi seperti kad kredit.

Apakah akaun caj?

Bayaran pada dasarnya adalah akaun di mana pengguna membeli barang, serta perkhidmatan, dan Mei, juga mengenakan bayaran secara kredit.

Jenis akaun caj:

Terdapat terutamanya tiga jenis akaun caj seperti:

1. Akaun Biasa:

Akaun biasa membolehkan anda membelanjakan hingga jumlah tetap. Ini mengelakkan caj faedah dan bayaran terdapat pelbagai perniagaan seperti kedai runcit dan kedai pakaian yang menawarkan akaun biasa yang mempunyai had $ 1,000.

2. Berputar:

Akaun berputar memberi anda faedah membuat pembelian hingga had dolar maksimum. Juga setelah membayar baki, anda boleh menggunakan semula akaun juga pada baki tertunggak yang memerlukan faedah.

3. Belanjawan:

Akaun belanjawan membolehkan anda dengan syarikat utiliti untuk membuat pembelian dengan jumlah tetap setiap bulan dan di sini jika anda menggunakan jumlah lebih daripada yang dianggarkan, maka anda harus membayar penggunaan tambahan pada akhir tahun.

Kad caj

Kelebihan Kad Caj:

 1. Orang perniagaan mesti menggunakan kad caj . Kad caj dibuat dengan sempurna untuk ahli perniagaan yang kadang-kadang perlu melakukan pembelian besar dan di mana had kredit tidak akan berfungsi. Anda boleh diluluskan dalam beberapa minit dengan bantuan kad caj dan terus ke kaunter.

 2. Seseorang yang anda boleh bayar sepenuhnya setiap bulan. Sekiranya anda tidak dapat membayar sepenuhnya setiap bulan, ini bukan pekerjaan anda. Anda mahu cukup untuk dapat meletakkan kad yang anda mampu bayar pada tarikh akhir.

 3. Sekarang ini banyak orang yang mahukan ganjaran yang tinggi. Kad caj sering memberi kami pertolongan yang kaya, seperti ganjaran yang besar untuk perbelanjaan perniagaan .

 4. Kad-kad ini biasanya membayar yuran tahunan yang tinggi.

 5. Kad caj menyediakan banyak kemudahan untuk memenuhi kepuasan pengguna kami.

 6. Apabila anda menggunakan kad caj menjadikan anda berdisiplin dari segi kewangan.

 7. Kad caj dapat membantu anda mendapatkan kadar faedah pinjaman yang lebih rendah. Kerana ia dapat membantu meningkatkan skor kredit anda.

 8. Kad caj tidak mempunyai risiko keselamatan akaun anda.

 9. Anda boleh menarik diri dalam apa jua masa.

 10. Kad caj lebih dipercayai dan lebih senang digunakan daripada kad kredit.

Sekiranya anda mendapat kad caj, anda mesti memperhatikan perkara berikut.

 1. Berpotensi tinggi tetapi masih mahu mendapat ganjaran.
 2. Perlu diingat bahawa beberapa kad kredit ganjaran terbaik tidak memerlukan yuran tahunan.

Kekurangan Kad Caj:

 1. Kad caj dibayar dengan yuran tahunan yang tinggi, sementara banyak kad kredit dan debit tanpa bayaran tersedia.

 2. Kad caj ditawarkan oleh sejumlah penerbit yang terhad berbanding dengan kad kredit.

 3. Walau bagaimanapun, pembayaran lewat boleh membahayakan kredit anda. Anda tidak boleh terlambat untuk membayar yuran kad. Sekiranya anda tidak membayar yuran ini, anda akan mengenakan bayaran lewat beberapa kali bayaran caj lewat mungkin sangat mahal.

 4. Kad caj membolehkan anda membelanjakan wang yang tidak anda miliki.

 5. Mereka tidak layak untuk meminjam dalam jangka masa yang lebih lama daripada sebulan, kerana baki anda mesti dibayar sepenuhnya pada akhir setiap bulan

Ringkasan: :writing_hand: Akaun yang berbeza memberikan faedah yang berbeza, ada yang mempunyai had jumlah tetap jika membeli sementara yang lain mempunyai had jumlah maksimum.

Jenis kad caj terbaik:

Kad caj terbaik sering digunakan di seluruh dunia.

1. Kad Platinum® dari American Express:

Gambaran ringkas:

 • Dapatkan 100,000 Mata Ganjaran Keahlian setelah anda membelanjakan $ 6,000 untuk pembelian Kad yang digunakan pada awal 6 bulan pertama.

 • Dengan Travel American Express ini, hotel prabayar mendapat 5X mata ganjaran keahlian .

 • Apabila anda membayar dengan kad platinum anda, setiap tahun anda akan mendapat kad penyata sebanyak $ 200 di Fine Hotels + Resorts prabayar.

 • Jaringan Centurion diperluas di Amerika sehingga sekarang Kad Platinum dapat memberi anda kemasukan percuma juga.

 • Nikmati perjalanan Uber dan jimat hingga $ 200.

 • Dapatkan keahlian sehingga $ 25 kembali setiap bulan.

 • Dapatkan keahlian CLEAR sehingga $ 179 setiap tahun.

 • Bayaran tahunan kad caj adalah $ 695.

Spesifikasi:

Bonus Selamat Datang 100,000 Ganjaran Keahlian
Yuran tahunan $ 695
APR biasa Bayar APR Sepanjang Masa
Skor Kredit Cemerlang / Baik (700-749)

2. Kad Tunai Berganda Citi®

Gambaran ringkas:

Tawaran APR Citi Double Cash yang tahan lama dan struktur cashback sederhana menjadikannya kegemaran di kalangan mereka yang ingin menetapkannya Apabila anda mendapat cashback, bayar sekurang-kurangnya paling rendah pada masa itu. Pemindahan Baki tidak akan mendapat pulangan tunai sekiranya anda memindahkan baki, faedah akan dikenakan pada pembelian anda. Anda membayar keseluruhan baki anda pada tarikh akhir setiap bulan ditambah dengan tawaran APR pengenalan 0% yang tahan lama.

Kelebihan:

 • Dapatkan 2% untuk setiap pembelian dengan pulangan tunai 1% yang tidak terhingga semasa pembelian di mana pembayaran di akaun dibuat.
 • Tiada yuran tahunan.
 • Tiada had jumlah tunai yang dapat diperoleh serta had tunai balik.

Kekurangan:

Spesifikasi:

Bonus selamat datang Tiada
yuran tahunan $ 0
APR biasa 13.99% -23.99% (Pembolehubah)
Skor Kredit Hebat, Baik (700-749)

3. Beli Kad Sapphire Preferred®

Gambaran ringkas:

Kad Pilihan Chase Sapphire ini menawarkan harga ganjaran yang tinggi kerana kad ini seperti mimpi bagi mereka yang banyak menghabiskan perjalanan dan makan jika dan hanya jika mengenakan yuran tahunan yang sederhana.

Kelebihan:

 • Dapatkan dua kali ganda daripada 2 mata semasa makan & melancong.
 • Pelbagai perlindungan semasa membeli-belah & melancong.
 • Boleh juga memindahkan mata kepada rakan kembara anda pada kadar 1: 1.

Kekurangan:

 • Tiada tawaran APR pengenalan
 • Yuran tahunan

Spesifikasi:

Yuran tahunan $ 95
APR biasa 15.99% -22.99% Pembolehubah
Pulangan Tunai Tawaran pengenalan
Skor kredit Cemerlang / Baik (700-749)

4. Temukan pemindahan baki®

Gambaran ringkas:

Hanya dari Discover, anda akan mendapat Matchback Cash Match tanpa had. Discover secara automatik akan menyesuaikan semua wang tunai yang anda peroleh pada akhir tahun pertama! Ia tidak mempunyai ganjaran perbelanjaan minimum atau maksimum; pada $ 300, anda boleh mendapat pulangan tunai $ 150. Dapatkan pulangan tunai 1% tanpa had untuk semua pembelian lain. Kad ini tidak dikenakan bayaran tahunan.

Tebus pulangan tunai pada bila-bila masa dengan jumlah apa pun. Kad tidak pernah luput. Kad Kredit Paling Dipercayai sesuai digunakan untuk Pelaburan Perniagaan Harian. 99% tempat penemuan diterima di seluruh negara mengikut keperluan anda untuk mengambil kad kredit.

Spesifikasi:

Yuran tahunan $ 0
APR biasa 11,99% - 22,99% APR berubah-ubah
Pengenalan APR 0% APR pengenalan pada pembelian 6 bulan dan 0% APR pengenalan pada Pemindahan Baki selama 18 bulan
Skor kredit Baik / Hebat (690-850)

Kelebihan:

1. Tiada yuran transaksi tahunan dan asing .

2. Pulangan tunai bonus .

Kekurangan:

 1. Kurang penerimaan pedagang di AS untuk ditemui.

 2. Penerimaan AS boleh menjadi masalah di luar.

5.Blue Cash Preferred® Card dari American Express

Gambaran ringkas:

Kad Pilihan Tunai Biru ini memberikan tawaran pulangan tunai 6% di AS. Kad Biru juga memberikan tawaran di pasar raya sehingga $ 6,000 dan jika dibelanjakan setiap tahun maka 1% untuk perkhidmatan streaming AS jika kita bercakap mengenai stesen minyak kemudian 3% kembali semasa transit dan pada semua pembelian lain 1% kembali juga pada pembelian Kad biru ini menawarkan APR pengenalan.

Anda boleh mendapatkan wang tunai dan menerima dalam bentuk Reward Dollar yang dapat dikembalikan serta kredit penyata .

Dapatkan kembali 20% untuk pembelian di Amazon. com dalam masa 6 bulan keahlian kad sehingga $ 200 kembali.

Spesifikasi:

Yuran tahunan $ 0
Kadar Ganjaran 1% -6%
Pulangan Tunai Tawaran pengenalan $ 350
Skor kredit Cemerlang / Baik (690-850)

Kelebihan:

 • Pendaftaran tidak diperlukan juga pengembalian wang secara automatik.
 • Dalam beberapa kategori, ganjaran tunai yang tinggi.

Kekurangan:

 • Pada perbelanjaan tahunan $ 6,000, anda akan mendapat wang tunai 6% kembali di Pasaraya AS.
 • Bayaran pendahuluan tunai sangat tinggi.
 • Bayaran transaksi asing adalah 2.7%

Ringkasan: :writing_hand: Kad caj mempunyai pelbagai jenis dan setiap ragam mempunyai spesifikasi, kelebihan, dan kekurangannya sendiri.

Caj pertikaian kad kredit:

Semuanya melalui proses seperti pengguna dapat mempertikaikan penipuan yang telah membuat caj pada bil mereka sehingga dengan memanggil penerbit. Oleh itu, tiada apa yang perlu dirisaukan kerana penerbit akan membatalkan dan mengeluarkan semula yang baru. Jadi ada pilihan sama ada anda boleh mengembalikan wang atau membayar balik.

Log masuk kad caj Kohl:

Kad Kohl pada dasarnya adalah kad caj runcit yang hanya membolehkan anda membeli barang dagangan kohl dan hanya pembelian yang boleh dilakukan dari kedai kohl dan juga dalam talian jadi untuk log masuk kad caj kohl , pertama sekali, anda mesti log masuk kemudian dengan mengetuk "Bayar Sekarang" yang ada di bahagian bawah layar atau Anda juga dapat pergi ke "Menu" kemudian dengan mengetuk "Lakukan Pembayaran" klik "Masuk yang ada di bahagian atas halaman Anda akan melihat pembukaan tetingkap baru tekan " Log masuk " ke akaun kad Kohl anda.

Bayaran Balik Kad Kredit:

Tindakan yang diambil oleh bank untuk membalikkan pembayaran elektronik anda disebut tolak bayar Sebagai pengguna produk perbankan atau kad kredit anda mempunyai kemampuan untuk mengeluarkan tolak bayar yang merupakan alat yang paling penting untuk menyelesaikan pertikaian penagihan atau ketika anda menghadapi sebarang jenis penipuan. Caj balik hanya dikeluarkan kerana sebab berikut.

 1. Return credit not processed. 2. Fraud or unauthorized use. 3. Goods or services were not as described. 4. Services or Goods not delivered. 5. Incorrect amount. 6.Recurring billing was not stopped.

Bagaimana cara menghantar caj balik kad kredit? :

Sekiranya permintaan tolak bayar tidak dapat online, anda boleh menghubungi melalui nombor telefon yang terdapat di belakang kad kredit anda atau nombor telefon perkhidmatan pelanggan .

Ringkasan: :writing_hand: Dalam artikel ini, menurut pengetahuan dan penyelidikan, kad caj sangat berguna dalam setiap keadaan. Ini memberi kita banyak kemudahan dan juga memenuhi kehendak pengguna. Terdapat juga banyak jenis kad caj yang tersedia dengan spesifikasi yang berbeza ada yang mempunyai kelebihan dan ada yang mempunyai kekurangan.

Soalan Lazim: :question:

Pengguna kad caj akan berasa ingin tahu dan sedikit bingung mengenai beberapa perkara yang mungkin ditinggalkan dalam perbincangan jadi di bawah ini adalah soalan yang akan membantu anda menyelesaikan setiap kekeliruan.

1. Adakah kad caj baik untuk skor kredit?

Oh! Ya tentu saja kad caj tidak mempunyai had berbanding dengan kad kredit. Itu tidak mempengaruhi kebarangkalian penggunaan kredit anda, yang merupakan nisbah jumlah kredit yang anda gunakan. Seperti kebanyakan aplikasi kredit, berkaitan dengan kad caj akan muncul sebagai analisis baru pada dokumen kredit anda, yang dapat menurunkan skor anda sementara beberapa langkah. Kad caj memberi kami pelbagai kemudahan yang anda perlu bayar untuk pembelian sepenuhnya dalam waktu tertentu. Ini sangat berkesan dan mencukupi untuk kad caj.

2. Adakah kad caj baik?

Ya! Sudah tentu, kad caj adalah salah satu kad terbaik daripada kad lain. Walaupun kad kredit memberikan semua perlindungan kepada pengguna, kad kredit kurang berisiko daripada kad debit. Sekiranya penggodam mendapat kad debit anda, ada risiko dia dapat masuk ke akaun semasa anda.

3. Bagaimana boleh menggunakan satu kad caj?

Pada zaman sekarang, populariti kad caj meningkat dari hari ke hari tetapi anda tidak boleh mengenakan hutang satu kad kredit ke kad lain yang mudah anda boleh memindahkan baki. Kad caj memenuhi keperluan pengguna. Apabila pengguna ingin mengeluarkan sejumlah besar wang tanpa had kad caj adalah pilihan terbaik untuk anda.

4. Apakah kad caj yang ada?

Kad caj ada dalam pelbagai jenis sehingga mereka jenis. Beberapa kad American Express dan Diners Club adalah kad caj yang ada, kita mesti menggunakan kad caj sahaja, dan bukannya kad kredit atau debit seperti VISA dan MasterCard . Kad yang paling terkenal adalah "The Coutts Silk Charge Card", dan "the Centurion Card".

5. Adakah kad caj lebih senang diperoleh?

Kad cas berfungsi seperti kad kredit. Kad caj tidak mempunyai batasan, walaupun masalahnya hanyalah had pembelian anda. Kad caj lebih mudah diperoleh, anda boleh melamarnya dan menggunakannya untuk membeli barang dan perkhidmatan dan juga membayar bil, kad caj memerlukan kredit yang sangat baik.

6. Mana kad caj terbaik?

Kad Caj Yuran tahunan Terbaik untuk
Dari American Express The Plum Card® $ 0 INTRO selepas tahun pertama $ 250 Potongan Bayaran Awal
Kad Gas Sunoco Tiada Ganjaran Gas
Kad Korporat Brex untuk Permulaan $ 0 Ganjaran Perniagaan
Kad Centurion® dari American Express $ 5000 VIP

7. Siapa yang menggunakan kad caj?

Orang-orang itu akan menggunakan kad caj yang tersusun dan mungkin memerlukan keselesaan tanpa had dan faedah yang luar biasa. Kad caj memberi kami banyak faedah, dan ganjaran yang kebanyakan orang perniagaan menggunakan kad caj untuk menjaga disiplin mereka.

8. Apakah had kad caj?

Tidak ada had kad caj yang ditentukan dan ini adalah faedah untuk membuat pembelian yang besar. Di AS had mungkin berbeza mengikut umur dan lokasi. jika kita bercakap rata-rata maka orang Amerika mempunyai had $ 22,751 untuk semua kad kredit mereka.

Kesimpulan: :books:

Kad caj sangat berguna dan boleh digunakan di kalangan banyak orang yang memilikinya. Ini adalah sejenis kad pembayaran elektronik yang tidak memerlukan faedah yang perlu anda bayar sepenuhnya pada tarikh akhir.

Artikel berkaitan:

1. Coke Zero vs Diet Coke

2. Cara membuang minyak masak

3. Kening Serbuk