Syarikat insurans kereta liputan penuh murah berbeza-beza mengikut negara seperti AS mempunyai NEGERI TANAH dengan $ 145 sebulan, UK mempunyai LANGSUNG LANGSUNG dengan £ 614, New Zealand mempunyai Insurans Negeri dengan $ 464 sedangkan Australia mempunyai LANGKAH BELANJA dengan harga tahunan $ 684 dan sebagai syarikat termurah mereka.

Lindungi kereta anda dengan insurans kereta

Apakah Insurans Kereta Perlindungan Penuh?

Insurans kereta perlindungan penuh bukanlah polisi insurans itu sendiri, ia adalah gabungan pelbagai jenis perlindungan insurans kereta yang diperlukan oleh anda atau negara. Secara amnya, mempunyai jenis perlindungan ini bermaksud bahawa anda telah merangkumi semua perkara yang anda perlukan mengikut kredit, pendapatan anda dan juga mengikut undang-undang negara yang dikehendaki. Liputan penuh adalah gabungan polisi insurans kereta berikut:

 • Perlindungan Liabiliti: Perlindungan ini adalah untuk liabiliti anda iaitu perlindungan kerosakan yang disebabkan oleh anda ke atas harta benda atau kenderaan pihak ketiga mana pun. Ini juga merangkumi anda sekiranya orang ketiga melaporkan anda kerana kerosakan mereka. Tetapi kerosakan pada kereta anda tidak termasuk dalam ini.

 • Perlindungan Perlanggaran: Perlindungan perlanggaran meliputi kerosakan yang berlaku pada kereta anda walaupun anda salah. Perlanggaran mungkin berlaku pada kenderaan lain atau objek seperti hidran, dan lain-lain. Tetapi ia tidak melindungi kerosakan yang berlaku pada kereta orang lain.

 • Bayaran Perubatan atau Perlindungan Kecederaan Diri: Ini akhirnya untuk perlindungan semua kecederaan badan yang mungkin anda alami atau keluarga anda atau penumpang lain di dalam kereta anda sekiranya berlaku kemalangan. Ini juga merangkumi jika anda dilanggar oleh kenderaan lain semasa berjalan di tepi jalan atau menunggang basikal.

 • Liputan Komprehensif: Ia juga boleh disebut sebagai liputan 'selain daripada perlanggaran'. Ini bermaksud bahawa liputan ini akan melindungi kerosakan yang dialami oleh anda selain daripada kemalangan, kemalangan atau perlanggaran. Ini mungkin termasuk kerosakan kebakaran, pencurian, vandalisme, hujan es, atau serangan haiwan, dan lain-lain. Kemungkinan besar ini berlaku semasa anda tidak memandu seperti pokok atau tiang boleh jatuh ke atas kereta yang sedang berdiri.

Di antara ketiga-tiga perlindungan tanggungjawab ini diperlukan secara sah. Walau bagaimanapun, selain itu terdapat kelebihan lain yang tersedia untuk anda:

 • Jurang insurans atau perlindungan pinjaman / pembayaran sewa membantu anda ketika anda perlu membayar lebih banyak pinjaman daripada nilai kereta anda selepas kemalangan.
 • Bantuan penarik dan jalan raya biasanya ditawarkan untuk tayar rata atau bateri mati.
 • Kereta sewa juga dibenarkan sehingga had tertentu, sekiranya kereta anda tidak dalam keadaan memandu.
 • Liputan kaca juga dilindungi secara automatik kerana terdapat dalam dasar yang komprehensif.

Sepasang suami isteri memerlukan bantuan di tepi jalan

Istilah 'insurans kereta perlindungan penuh' ini tidak digunakan di negara lain kecuali di Amerika Syarikat. Negara-negara seperti, UK, Australia, dan lain-lain menggunakan istilah 'Liputan Lengkap Komprehensif' yang memberikan semua faedah dan polisi yang diberikan oleh liputan penuh. Istilah ini walaupun berbeza dengan liputan komprehensif yang disediakan di Amerika Syarikat.

Apakah Liputan yang Lengkap?

Perlindungan menyeluruh juga boleh dianggap sebagai tahap insurans tertinggi yang anda dapat dengan kenderaan anda. Ini adalah gabungan liputan berikut:

Dasar Pihak Ketiga:

 • Ia merangkumi penumpang atau ahli keluarga anda sekiranya mereka cedera.
 • Juga melindungi kerosakan yang disebabkan oleh harta benda orang lain oleh anda.

Pihak Ketiga, Kebakaran dan Pencurian: Seperti namanya, ia merangkumi semua perkara yang diliputi oleh polisi bahagian ketiga dan di samping itu juga merangkumi:

 • Kos yang diperlukan untuk membaiki atau mengganti kereta anda sekiranya berlaku kebakaran atau kecurian.

Oleh itu, liputan yang menyeluruh merangkumi semua perkara ini memberikan semua yang anda mahukan agar keselamatan diri dan diri anda selamat.

Perbezaan antara Liputan Komprehensif dan Lengkap

Syarat Liputan Komprehensif Liputan Komprehensif Sepenuhnya
Rosak disebabkan oleh kebakaran :white_check_mark::white_check_mark:
Kecurian dan vandalisme :white_check_mark::white_check_mark:
Kerosakan cermin depan :white_check_mark::white_check_mark:
Kerosakan harta benda orang lain :x::white_check_mark:
Kerosakan kereta orang lain :x::white_check_mark:
Kerosakan kerana haiwan :white_check_mark::white_check_mark:
Lindungi diri anda dari kecederaan :x::white_check_mark:
Penumpang di dalam kereta anda :x::white_check_mark:
Ribut, hujan es dan gempa bumi :white_check_mark::white_check_mark:
Objek jatuh atau terbang :white_check_mark::white_check_mark:
Kerosakan kes anda sekiranya berlaku kemalangan / perlanggaran :x::white_check_mark:
Sediakan kereta kesopanan semasa kereta anda diperbaiki :x::white_check_mark:
Tahap perlindungan tertinggi :x::white_check_mark:

Sebuah kereta berdiri terbakar

Ringkasan: Oleh itu, liputan penuh bukanlah polisi insurans, terutamanya gabungan hampir semua polisi insurans yang merangkumi semua faktor risiko untuk anda dan kereta anda. Manakala liputan menyeluruh juga sama tetapi berbeza dengan liputan komprehensif yang ditawarkan oleh hampir semua.

Insurans Kereta Perlindungan Penuh Murah

Apakah insurans auto liputan penuh yang murah? Perlindungan insurans kereta boleh menjadi murah jika anda mahukannya murah iaitu terdapat beberapa perkara atau ciri penting yang benar-benar berada di bawah kawalan anda. Kos perlindungan penuh atau perlindungan insurans kereta lain bergantung pada faktor berikut:

 • Umur: Faktor ini juga sangat penting kerana jika anda mempertimbangkan untuk menambahkan nama remaja anda dalam senarai pemegang polisi maka anda mungkin ingin mengetahui bahawa ia akan meningkatkan kadar insurans anda. Oleh kerana remaja sama sekali tidak mempunyai pengalaman memandu kereta, oleh itu akan ada lebih banyak risiko mengalami kemalangan sama ada dengan kenderaan atau objek. Sebaik sahaja usia meningkat kadarnya menurun kerana pengalaman bertambah seiring dengan bertambahnya usia.

 • Jantina: Mengenai jantina, dipercayai bahawa wanita cenderung mencari kereta yang lebih selamat dan biasanya bersedia untuk memandu singkat. Juga wanita memandu lebih selamat daripada lelaki kerana mereka memandu dengan perlahan dan mencukupi sedangkan lelaki di seberang lebih banyak pemandu laju dan ingin memandu kereta yang lebih besar dan mahal yang akhirnya meningkatkan premium mereka.

 • Buat dan model kereta anda: Faktor ini mungkin tidak memberi kesan yang besar terhadap perlindungan liabiliti kerana dalam liputan ini kerosakan pihak ketiga dilindungi. Tetapi saiz kenderaan anda akan mempengaruhi kos kerana kerosakan yang disebabkan harta benda atau kenderaan orang lain akan menjadi lebih banyak jika anda mempunyai kenderaan yang lebih besar atau gergasi dan bukannya yang kecil kerana kesan kenderaan besar akan lebih banyak. Sebaliknya jika model terbaru anda atau anda mempunyai kereta mahal yang lain, maka kos yang perlu dibayar untuk membaiki atau menggantinya, boleh difahami, akan lebih mahal jika dibandingkan dengan kereta yang tidak bernilai.

 • Sejarah memandu: Rekod memandu adalah salah satu faktor utama untuk kadar insurans kereta. Penanggung insurans sebelum memberi anda kadar tahunan anda akan selalu memeriksa sejarah memandu anda. Kos akan meningkat jika anda baru-baru ini mendapat tiket untuk pelanggaran kelajuan, atau mengalami kemalangan baru-baru ini sedangkan jika sejarah anda bersih maka akan menguntungkan anda semasa proses insurans kereta.

 • Lokasi: Ini juga mempengaruhi kadarnya kerana kawasan yang mempunyai kadar jenayah tinggi atau lebih berisiko mengalami kerosakan semula jadi atau jalan-jalan di kawasan tersebut tidak dijaga dengan baik, boleh menelan belanja lebih tinggi daripada tempat-tempat yang dijaga dengan baik dan dikendalikan dengan baik kejiranan.

Mengikut faktor-faktor ini, kadarnya juga berbeza di negara yang berbeza. Berikut adalah analisis beberapa negara terkenal:

Insurans Kereta Perlindungan Penuh di Amerika Syarikat :us:

Menurut analisis 2020, dengan mendapatkan sebut harga dari hampir 40-50 syarikat insurans kereta, didapati bahawa:

 • State Farm mempunyai kadar insurans kereta termurah untuk perlindungan penuh, berharga $ 145 sebulan atau rata-rata $ 1,728 setahun.
 • USAA hanya mengenakan $ 109 sebulan tetapi ia terhad kepada keluarga tentera sama ada bekas atau sekarang. Oleh itu, boleh dikatakan bahawa USAA hanya menawarkan polisi insurans kereta tentera .
 • Erie juga lebih murah daripada State Farm tetapi ia hanya terdapat di 12 negeri di AS.

Oleh itu, Ladang Negeri adalah yang termurah dan paling banyak dipertimbangkan untuk liputan penuh, selain itu Biro Ladang juga dapat menjadi pilihan kerana tidak ada banyak variasi dalam tingkat rata-rata.

Pangkat Syarikat insurans Kadar Sebulan
1 USAA $ 109
2 Erie $ 127
3 Ladang Negeri $ 145
4 Biro Ladang $ 148
5 Keluarga Amerika $ 170
6 Insurans Pemilik Auto $ 176
7 GEICO $ 188
8 Di seluruh negara $ 191
9 Progresif $ 199
10 MetLife $ 204
11 Pengembara $ 251
12 Seluruh Negeri $ 295
13 Petani $ 357

Terdapat 50 negeri Amerika Syarikat, di antaranya, berikut ini dianggap sebagai negara yang mempunyai harga murah untuk insurans kereta perlindungan penuh:

Sr No. Nama Negeri Liputan Penuh- Kadar Purata
1 Maine $ 831
2 Ohio $ 998
3 Idaho $ 1,055
4 Iowa $ 1,122
5 Vermont $ 1,123
6 Virginia $ 1,136
7 New Hampshire $ 1,137
8 Indiana $ 1,187
9 Utara Dakota $ 1,211
10 Hawaii $ 1,234
11 Tennessee $ 1,281
12 Oregon $ 1,281
13 Utah $ 1,301
14 Washington $ 1,305
15 Nebraska $ 1,329
16 Montana $ 1,365
17 Pennsylvania $ 1,372
18 Mexico baru $ 1,374
19 Carolina Utara $ 1,378
20 Alaska $ 1,388
21 Massachusetts $ 1,399
22 Illinois $ 1,400

Dan dengan melalui analisis di atas, jelas bahawa kadarnya mungkin berbeza-beza dengan kod pos yang ada di kawasan anda.

State Farm State Farm menawarkan keenam-enam jenis perlindungan termasuk tanggungjawab, pemandu kenderaan yang tidak diinsuranskan dan diinsuranskan , perlindungan komprehensif, perlindungan perlanggaran dan pembayaran perubatan. Faedah tambahan dan faedah tambahan termasuk:

 • Kereta sewa dan perbelanjaan perjalanan.
 • Bantuan tepi jalan
 • Liputan perkongsian perjalanan dengan Uber, dll.
 • Perlindungan Kecederaan Peribadi.

Perlindungan Insurans Kereta Lengkap di Australia :australia:

Tinggal di Australia dan merasa seperti menghabiskan banyak wang anda untuk insurans kereta? Sebaiknya anda membuat tinjauan mengenai syarikat insurans kereta murah yang berbeza supaya anda dapat mengikuti perkembangan kewangan anda.

Pangkat Syarikat insurans Kadar Tahunan Purata
1 Bingle $ 682
2 Belanjawan Terus $ 684
3 Wang Dara $ 702
4 RAC $ 842
5 Coles $ 1,048
6 AAMI $ 1,052
7 Insurans Sebenar $ 1.183
8 Suncorp $ 1,191
9 Woolworth $ 1,198
10 Borak $ 1,222
11 GIO $ 1,243
12 Youi $ 1,253
13 RACV $ 1,317
14 CGU $ 1,637
15 NRMA $ 1,743
16 QBE $ 3,015

Dengan membandingkan beberapa syarikat Australia yang berbeza dengan mengambil pelbagai jenis sebut harga untuk liputan menyeluruh sepenuhnya, diandaikan bahawa Budget Direct menawarkan harga tahunan termurah. Ia menawarkan polisi insurans kereta yang berpatutan sambil tetap memberikan perlindungan yang menyeluruh.

Walaupun Bingle berada di tangga teratas dengan harga hanya $ 682 per tahun yang jelas sedikit lebih murah daripada Budget Direct tetapi syarikat ini hanya merangkumi perkara asas yang meninggalkan barang peribadi anda di dalam kereta anda, anda tidak dibenarkan menyewa kereta jika barang anda dicuri dan apa yang tidak anda bahkan tidak dibenarkan memilih pembaiki anda sendiri.

Selain membincangkan syarikat, anda juga harus tahu bahawa negeri mana, di seluruh negara, menawarkan kadar insurans perlindungan penuh yang paling murah sehingga mudah bagi anda untuk memutuskan di negeri mana anda tinggal hanya jika anda ingin berpindah.

Sr.No. Nama Negeri Kadar Tahunan Purata
1 Australia Barat $ 536
2 Queensland $ 560
3 Tasmania $ 568
4 Australia Selatan $ 583
5 Paus Selatan Baru $ 724
6 Victoria $ 891

Didapati bahawa Melbourne adalah bandar paling mahal untuk tinggal di seluruh negara kerana ia memerlukan anda membayar $ 30,99 untuk liputan menyeluruh dalam seminggu !! dan itu BESAR.! Selain itu, Perth mungkin merupakan bandar paling murah dengan bayaran $ 14.09 setiap minggu untuk liputan ini dan merupakan bahagian dari negara Australia Barat.

Budget Direct: Syarikat Budget Direct telah diisytiharkan sebagai 'Insurer of the Year' untuk kali ke-4 kerana ia adalah insurans kereta yang berpatutan . Perlindungan insurans kereta menyeluruh yang ditawarkan oleh syarikat ini merangkumi perkara-perkara berikut:

 • Kos yang diperlukan untuk membaiki atau mengganti kenderaan anda sekiranya berlaku perlanggaran atau kemalangan atau kemalangan, kecurian, vandalisme, dll.
 • Juga mempunyai kerosakan banjir dan ribut.
 • Sekiranya kereta baru anda tidak dinilai dalam had jangka masa, Budget langsung akan menggantikannya dengan yang baru.
 • Sekiranya berlaku kemalangan pada kenderaan atau harta benda orang lain, ini memberi anda perlindungan liabiliti $ 20,000,000 untuk membayar kerosakan pihak ketiga.
 • Beberapa faedah lain termasuk bantuan jalan raya, penggantian kunci kereta, kos kecemasan untuk kereta sewa sekiranya kereta anda sendiri tidak dapat dipandu, barang peribadi di dalam kereta, dll.

Menganggarkan semua perkara utama

Insurans Motor Perlindungan Komprehensif Penuh di United Kingdom:uk:

Sekiranya anda memandu di jalan raya UK, maka anda diharuskan memiliki insurans kereta secara sah. Kos purata untuk insurans kereta yang menyeluruh, setelah beberapa tinjauan dan analisis, didapati sebanyak £ 473 pada masa ini. Tetapi rata-rata biasanya menyesatkan kerana ketika syarikat dianalisis secara individu berikut data diperoleh:

Pangkat Penyedia Insurans Premium Terendah Purata
1 AA £ 610
2 Talian terus £ 614
3 LV £ 667
4 Keistimewaan £ 691
5 QuoteMeHappy.com £ 703
6 Laksamana £ 831
7 Gajah £ 836
8 Berlian £ 843
9 Roda Sheila £ 1006
10 eSure £ 1034
11 Lebih daripada £ 1035
12 Churchill £ 1078

Dalam kes ini AA menawarkan harga premium terendah tetapi tidak berprestasi tinggi seperti garis Langsung yang juga menawarkan harga lebih murah. Oleh itu, adalah lebih baik untuk mencari pilihan yang murah dan terbaik.

Selain syarikat yang anda juga harus tahu mengenai daerah yang memberikan perlindungan insurans kereta termurah sehingga mudah bagi anda untuk menjimatkan wang anda. Berikut adalah beberapa daerah yang menawarkan harga tahunan insurans kereta perlindungan penuh yang berpatutan:

Sr.No. Daerah di UK Kadar Tahunan Purata
1 Caradon £ 469.86
2 Devon Barat £ 471.26
3 Hams Selatan £ 477.60
4 Devon Timur £ 485.53
5 Somerset Barat £ 489.50
6 Devon Utara £ 490.73
7 Norfolk Utara £ 493
8 Teignbridge £ 493.08
9 Sempadan Scotland £ 495.40
10 Keras £ 496.07
11 Barat Daya £ 557.39
12 Scotland £ 581.24
13 Wales £ 637.34
14 Tenggara £ 653.86
15 Timur Laut £ 673.32

Talian Langsung: Syarikat ini dinilai 9.2 daripada 10 dan ada di antara mereka yang percaya bahawa jika anda kurang memandu maka anda juga harus membayar lebih sedikit di sini bahawa anda tidak perlu membayar sepenuhnya. Talian Langsung menawarkan ketersediaan 24/7 dan faedah berikut yang unggul antara lain:

 1. Potongan harga untuk insurans pelbagai kereta
 2. Akan menyewa kereta sekiranya kereta anda tidak dinilai atau diperbaiki oleh pembaikan yang diluluskan oleh anda.
 3. Dapatkan juga teksi sekiranya anda mengalami kemalangan dan tidak dapat memandu kereta anda.
 4. Barang peribadi
 5. Kecederaan badan dan perbelanjaan perubatan
 6. Peralatan untuk kereta anda seperti radio, navigator, dll.
 7. Tiada bayaran tambahan sekiranya anda ingin membuat perubahan dalam polisi anda.

Insurans Kereta Perlindungan Komprehensif Penuh di New Zealand :new_zealand:

Bagi negara ini, dengan anggapan usia rata-rata 50 tahun berikutnya akan menjadi syarikat insurans murah yang menawarkan perlindungan menyeluruh penuh dengan harga yang berpatutan:

Pangkat Nama Syarikat Kadar purata
1 Nyatakan $ 464
2 AMI $ 507
3 AA $ 578
4 Berdagang Saya $ 599
5 Westpac $ 603
6 ASB $ 604
7 BNZ $ 635
8 Menara $ 654
9 Wang Gudang $ 654
10 ANZ $ 912

Insurans Negeri: Insurans ini adalah yang termurah di New Zealand yang menawarkan diskaun 50 dolar untuk membuat tuntutan dalam talian. Insurans paling komprehensif yang disediakan olehnya menawarkan perlindungan yang luas. Termasuk:

 • Pembaikan dari mana-mana pembaiki di seluruh negara.
 • Akan membayar sehingga $ 300 untuk penggantian kunci atau kunci anda.
 • Perlindungan tanggungjawab untuk kerosakan dan kecederaan.
 • Kehilangan atau kerosakan kereta secara tidak sengaja.
 • Kematian mendadak akibat kemalangan itu.

Ringkasan: Dari semua maklumat di atas, dapat disimpulkan bahawa harga termurah dan syarikat untuk liputan penuh adalah: Australia: Anggaran Langsung = $ 684 setahun AS: State Farm = $ 145 sebulan Uk: Talian Langsung = £ 614 setahun New Zealand : Insurans Negeri = $ 464 setahun

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa pertanyaan yang mungkin muncul dalam fikiran anda mengenai topik ini:

Bagaimana saya mendapat insurans perlindungan penuh yang murah?

Liputan penuh kadangkala sangat mahal tetapi ada beberapa cara untuk mendapatkan insurans perlindungan penuh yang lebih murah:

 1. Cuba tambah potongan anda, katakanlah, $ 500 hingga $ 1,000. Mungkin ada sedikit perubahan dalam caj tersebut.
 2. Daripada membayar bulanan, pilih pilihan 'bayar penuh', iaitu anda bersedia membayar setiap tahun dan bukannya bulanan.
 3. Masih menghadapi masalah? Pilih pilihan 'bercakap dengan penasihat' dan lihat penyelesaian apa yang boleh anda lakukan untuk mendapatkan insurans yang lebih murah.

Adakah insurans liabiliti lebih murah daripada perlindungan penuh?

Ya ia lebih murah daripada liputan penuh. Kerana polisi liabiliti hanya merangkumi kerosakan yang dilakukan pada harta benda atau kenderaan pihak ketiga dan tentu saja, ketika anda bersalah. Sebaliknya liputan penuh juga merangkumi kerosakan yang berlaku pada kereta anda sama ada anda salah atau tidak, termasuk juga perlindungan yang ditawarkan oleh polisi liabiliti.

Sekiranya anda mempunyai liputan penuh pada kereta berusia 10 tahun?

Terdapat peraturan matematik yang biasa anda ketahui, bahawa jika anda mempunyai liputan komprehensif dan perlanggaran (liputan penuh) untuk kereta anda dan nilai atau wang yang anda bayar untuknya melebihi 10% atau 15% dari nilai kereta anda, maka ini adalah petanda bahawa anda harus melepaskan perlindungan penuh dan hanya bergantung pada perlindungan tanggungjawab.

Oleh itu, sekiranya dalam 10 tahun anda mengetahui bahawa kereta anda tidak layak mendapat liputan penuh, anda harus membuang polisi tersebut.

Bilakah anda harus menurunkan insurans kereta anda?

Mari kita ambil contoh untuk membersihkan soalan ini; Sekiranya anda memiliki kereta bernilai $ 4000 dan anda memilih potongan $ 500, maka sekiranya berlaku perlanggaran atau kemalangan, anda akan mendapat bayaran $ 3500 dari syarikat insurans. Tetapi, menjelang tahun berlalu, jika anda membayar perlindungan dan perlindungan komprehensif sehingga $ 250 atau lebih setiap tahun daripada saatnya untuk mempertimbangkan semula liputan tersebut kerana ia melebihi had berharga kereta anda.

Sekiranya saya mempunyai potongan 500 atau 1000?

Ini bergantung sepenuhnya pada berapa banyak yang anda boleh bayar setiap bulan, jika kredit anda tidak begitu baik maka anda harus membayar $ 1,000 yang boleh ditolak kerana anda perlu membayar lebih sedikit setiap bulan berbanding dengan jumlah yang anda perlu bayar kerana mempunyai $ 500 yang boleh ditolak.

Kesimpulannya

Oleh itu, tidak kira negeri atau daerah mana anda tinggal, anda harus selalu mencari insurans kereta perlindungan penuh murah yang anda dapat kerana ia adalah yang terbaik di antara semua. Tetapi anda juga harus sedar tentang nilai kereta anda, anda tidak mahu membayar lebih dari nilainya. Oleh itu, meringkas semua, berikut adalah keadaan yang ideal untuk anda tinggal:

 1. Tinggal di Amerika Syarikat, kemungkinan besar di Maine atau Ohio, berusia 35 tahun dengan sejarah pemanduan yang bersih dan mempunyai model kereta bersaiz sederhana yang diinsuranskan oleh State Farm yang membayar kos insurans kenderaan rata-rata 145 dolar sebulan untuk perlindungan penuh.
 2. Bermastautin di Australia mungkin di suatu tempat di Australia Barat atau mengapa tidak di Perth, berumur 30 hingga 35 tahun tanpa kemalangan atau pelanggaran baru-baru ini, dengan memiliki trak hibrid dengan insurans kereta Budget Direct yang berharga $ 684 setahun.
 3. Keadaan lain mungkin berlaku di UK, seorang wanita dewasa yang matang berusia 30 tahun yang tinggal di daerah Caradon yang mempunyai sebuah kereta kecil dengan liputan menyeluruh sepenuhnya dari Direct Line berharga £ 614 setiap tahun.
 4. Semasa di New Zealand, anda boleh memiliki Insurans Negeri dengan kadar tahunan $ 464.

Baca Topik Berkaitan

Berapa banyak insurans kereta

Polisi insurans kereta untuk pemandu baru

CARA MENDAPAT INSURANS KERETA

Insurans Kereta Tanpa Lesen Memandu

Insurans kereta murah untuk pemandu muda