GEICO adalah insurans kereta termurah di Michigan walaupun sejauh mana kadar insurans kereta berkenaan Michigan dianggap sebagai negeri kedua termahal di AS. Tetapi kerana ia adalah wajib, ada beberapa syarikat yang mungkin termasuk dalam senarai insurans kereta murah di Michigan.

Insurans kereta perlu ada

Apa itu Insurans Kereta?

Insurans kereta atau insurans kenderaan pada dasarnya merangkumi semua kenderaan jalan raya. Ia dibeli untuk mendapatkan perlindungan dari sebarang kerosakan pada kereta atau kecederaan badan akibat beberapa perlanggaran lalu lintas. Insurans ini juga melindungi anda daripada liabiliti yang mungkin berlaku disebabkan oleh sebarang kejadian auto.

Oleh itu, jika anda tahu bahawa apa itu insurans? maka sangat jelas bahawa insurans kenderaan juga merupakan perjanjian kontrak antara pemilik kenderaan dan penanggung insurans mengenai bagaimana mereka akan melindungi pemegang polisi secara kewangan sebagai ganti premium yang dibayar secara tetap.

Adakah Insurans Kereta Berbaloi?

Memiliki insurans selalu berbaloi. Insurans kereta, misalnya, dapat memberi anda kelebihan berikut yang dapat menyimpulkan layak memiliki insurans ini:

 • Keselamatan nyawa kereta anda dari kemalangan.

 • Perlindungan dari sebarang kecederaan badan yang disebabkan oleh anda atau akibat perlanggaran.

 • Memberi anda perkhidmatan mereka sekiranya tayar rata, atau penghantaran bahan bakar, dll.

 • Berikan penjimatan besar untuk kredit anda.

Oleh itu, selagi premium anda tidak melebihi nilai kereta anda, sebaiknya simpan polisi insurans kereta. Ia pasti bergantung pada roda anda.

Polisi Insurans Kereta

Sebelum mendapatkan insurans untuk aset berharga anda, anda harus mengetahui jenis insurans kereta yang boleh dipilih. Terdapat enam jenis polisi insurans kereta :

 1. Perlindungan Liabiliti: Jenis perlindungan ini bertanggungjawab untuk melindungi kerosakan fizikal yang dilakukan pada kereta seseorang atau badan mereka kerana kesalahan anda, Oleh itu, perlindungan liabiliti adalah untuk menanggung tanggungjawab anda.

 2. Perlindungan Motor yang Tidak Diinsuranskan dan Diinsuranskan: Kadang-kadang, anda tidak salah tetapi pemandu yang menyebabkan kerosakan mungkin kadang-kadang tidak mempunyai jumlah perlindungan yang sesuai untuk menampung kerosakan anda atau mungkin dia tidak akan mempunyai insurans kereta. Pada masa seperti ini jenis perlindungan akan ada untuk menampung semua perbelanjaan anda.

 3. Perlindungan Perlanggaran: Setiap kali anda mengalami kemalangan dengan kenderaan lain atau objek seperti pagar, liputan akan membantu anda membayar kos membaiki atau mengganti kerosakan kereta anda. Jenis ini adalah wajib sekiranya anda menyewa kereta anda.

 4. Liputan Bayaran Perubatan: Liputan ini membantu dalam membayar bil perubatan dan rawatan untuk anda, keluarga atau penumpang anda semasa berlakunya kemalangan. Ini juga merangkumi anda atau keluarga anda ketika anda adalah penumpang di beberapa kereta lain atau berjalan di tepi jalan atau menunggang basikal.

 5. Liputan Komprehensif: Memiliki kereta juga berisiko besar dicuri, atau dirusak. Liputan komprehensif membantu anda membaiki atau mengganti kenderaan anda sekiranya berlaku pelanggaran.

 6. Perlindungan Kecederaan Diri: Ia hampir sama dengan perlindungan pembayaran perubatan. Juga meliputi kecederaan badan pemegang polisi dan penumpang mereka juga. Di beberapa negeri pembayaran perubatan diganti dengan liputan ini.

Jenis perlindungan insurans kereta yang disebutkan di atas terdapat di hampir semua syarikat dan bukan hanya terdapat faedah dan liputan lain yang boleh diakses juga.

Insuranskan aset berharga anda

Manfaat Insurans Kereta

Terdapat tujuh faedah yang ada juga dengan mendapatkan insurans kereta:

 1. Bayaran balik sewa
 2. Liputan jurang
 3. Penggantian kereta
 4. Bantuan tepi jalan
 5. Perkongsian tunggangan
 6. Liputan kereta klasik
 7. Sistem bunyi

Bagaimana Insurans Kereta Berfungsi?

Memiliki kereta bermaksud anda sudah mengetahui hakikat bahawa anda harus mendapatkan insurans kereta. Tetapi sebelum itu anda harus memahami bahawa bagaimana insurans kereta berfungsi?

 • Peraturan pertama adalah mengetahui jenis liputan yang anda mahukan.
 • Seterusnya adalah untuk memahami undang-undang negeri anda tentang apa yang diperlukan dan apa yang tidak. Seperti perlindungan liabiliti diperlukan di 47 negeri AS. Dan juga anda harus tahu mengenai pilihan lain yang mungkin anda ada mengenai polisi tersebut.
 • Ketiga ialah memeriksa aset anda berapa banyak yang anda ada dan berapa banyak yang anda mampu kerugian dalam sebarang kemalangan. Ketahui juga bahawa sama ada kereta anda layak mempunyai insurans berkadar tinggi atau tidak.
 • Harga insurans adalah langkah terpenting kerana bergantung kepada faktor seperti usia anda, sejarah memandu, lokasi rumah anda, jantina, dll.
 • Potongan terakhir yang ada dalam insurans harus diketahui. Ini adalah jumlah yang hanya perlu anda bayar. Katakan jika potongan anda adalah $ 250 dan kemalangan yang anda hadapi bernilai $ 1000, maka anda perlu membayar potongan sementara selebihnya akan dibayar oleh syarikat. Nilai tolak biasa ialah $ 100, $ 250, $ 500, atau $ 1,000.

Syarikat Insurans Kereta

Berikut adalah syarikat insurans kereta teratas di dunia:

 • Ladang Negeri
 • GEICO
 • Progresif
 • Allstate
 • USAA
 • Liberty Mutual
 • Insurans Petani
 • Di seluruh negara

Ini mungkin bukan syarikat insurans kereta murah tetapi mereka adalah yang terbaik untuk dikunjungi.

Ringkasan Memiliki insurans kereta walaupun mahal tetapi selalu bernilai. Kereta adalah antara aset paling berharga yang anda miliki dan melindunginya harus menjadi keutamaan pertama anda.

Baca juga :point_right: ADAKAH INSURANS KERETA MENGELAKKAN CERITA? Polisi Insurans Kereta Tentera Apa yang dimaksudkan dengan insurans auto liputan penuh yang murah

Insurans Kereta Termurah di Michigan

Pemandu di negeri ini diwajibkan memiliki insurans kereta mengikut undang-undang. Michigan juga disebut sebagai 'No-Fault State' kerana mempunyai undang-undang tanpa kesalahan yang diluluskan di negeri ini untuk insurans kereta.

Undang-undang Tanpa Kerosakan: Menurut undang-undang ini, setiap warganegara yang memiliki kereta di Michigan mesti memiliki insurans kereta tanpa kesalahan yang merangkumi tiga liputan asas:

 • Perlindungan Kecederaan Peribadi
 • Kecederaan Harta Tanah Peribadi
 • Perlindungan Liabiliti Sisa termasuk kecederaan badan dan kerosakan harta benda

Terdapat beberapa faktor yang mempengaruhi kos insurans kereta. Membahagikan semuanya kepada dua kategori besar iaitu pemandu Dewasa dan pemandu Muda, anda boleh mendapatkan harga tahunan syarikat berpatutan berikut. Oleh itu, mari kita lihat fakta bahawa Siapa yang mempunyai insurans Auto termurah?

Pemandu Muda

Di sini usia pemandu dianggap sekitar 25 tahun yang rata-rata usia muda. Pemandu muda yang mempunyai liputan minimum harus menghadapi julat kadar berikut dari tiga syarikat murah teratas:

Syarat GEICO Negara Perintis Meemik Auto-Mudah Alih Progresif
Pemandu yang baik dengan kredit yang baik $ 681 $ 782 $ 885 :x::x:
Pemandu yang baik dengan kredit yang buruk $ 1,003 $ 1,053 :x: $ 1,349 :x:
Selepas DUI (Memandu di bawah pengaruh) :x: $ 782 $ 1,825 :x: $ 1,402
Selepas kemalangan $ 978 $ 840 $ 1,169 :x::x:
Dengan tiket pelanggaran kelajuan baru-baru ini $ 831 $ 811 $ 1,275 :x::x:

Selain mempunyai liputan minimum, beberapa pemandu dengan kredit yang baik dan sejarah bersih mereka juga dapat mendapat liputan penuh dengan harga:

 • GEICO: $ 1,220
 • Meemic: $ 1,795
 • Negeri Perintis: $ 1,847

Seorang budak lelaki yang memandu kereta

Pemandu Dewasa

Bagi pemandu dewasa, usia rata-rata yang dipilih untuk analisis adalah 40 tahun. Harga tiga syarikat murah pertama adalah:

Syarat GEICO Negara Perintis Meemik Ketahanan Franken-munth Progresif
Pemandu yang baik dengan kredit yang baik $ 1,206 $ 1,596 $ 1,708 :x::x::x:
Pemandu yang baik dengan kredit yang buruk $ 1,896 $ 2,319 $ 2,863 :x::x::x:
Perlindungan Minimum $ 677 $ 739 :x::x: $ 887 :x:
Selepas DUI (Memandu di bawah pengaruh) :x: $ 1,596 :x: $ 3,101 :x: $ 2,599
Selepas kemalangan di-kesalahan $ 2,345 $ 2,309 $ 1,718 :x::x::x:
Dengan tiket pelanggaran kelajuan baru-baru ini $ 1,786 $ 1,657 $ 2,523 :x::x::x:

Selain usia, ada kumpulan lain yang lebih bergantung pada perkahwinan daripada faktor usia.

Untuk Pasangan dan Keluarga

Harga untuk keluarga yang mempunyai dua atau tiga pemandu jauh berbeza dan mahal daripada harga untuk perseorangan:

Syarat GEICO Meemik Negara Perintis Ketahanan
Pasangan berkahwin $ 2,189 $ 2,453 :x: $ 2,929
Keluarga dengan Remaja $ 3,319 $ 3,976 $ 4,161 :x:

Ringkasan: Oleh itu, untuk mengetahui mengenai insurans kereta yang paling murah adalah kerana semua faktor yang terlibat. Tetapi GEICO yang sangat bijaksana dan tepat dapat dianggap sebagai syarikat insurans termurah di Michigan.

Kadar Insurans Kereta yang Murah untuk Bandar yang berbeza di Michigan

Menurut bandar, kadar insurans juga membezakan. Berikut adalah 10 bandar Michigan paling murah:

Sr.No. Bandar Kadar purata
1 Midland $ 2,166
2 Ann Arbor $ 2,172
3 Meridian $ 2,194
4 Belanda $ 2,209
5 Wyoming $ 2,216
6 Portage $ 2,233
7 Lansing Timur $ 2,240
8 Pittsfield $ 2,245
9 Kenwood $ 2,296
10 Battle Creek $ 2,326

Kadar Insurans Murah untuk Kereta Berbeza di Michigan

Jenis kereta yang anda miliki juga boleh mempengaruhi kadar insurans kerana harga anda mungkin lebih tinggi jika anda memiliki SUV atau mungkin lebih rendah jika anda mempunyai Lori. Harga ini juga berbeza-beza mengikut daerah tempat anda tinggal kerana jumlah penduduk di daerah tersebut. Berikut adalah harga termurah untuk pelbagai jenis kereta di beberapa daerah di Michigan:

Nama Daerah Sedan SUV Coupe Lori Hibrid
Wayne $ 2,332 $ 1,695 $ 2,060 $ 1,671 $ 2,240 :oncoming_automobile:
Oakland $ 2,039 $ 1,496 $ 1,819 $ 1,540 $ 2,095 :oncoming_automobile:
Makombi $ 2,500 $ 1,804 $ 2,198 $ 1,761 $ 2,345 :oncoming_automobile:
Kent $ 1,886 $ 1,385 $ 1,693 $ 1,438 $ 1,926 :oncoming_automobile:
Genese $ 2,087 $ 1,592 $ 1,934 $ 1,483 $ 1,965 :oncoming_automobile:
Washtenaw $ 1,887 $ 1,400 $ 1,678 $ 1,419 $ 1,889 :oncoming_automobile:
Ingham $ 1,794 $ 1,336 $ 1,606 $ 1,372 $ 1,834 :oncoming_automobile:
Kalamazoo $ 1,769 $ 1,312 $ 1,594 $ 1,373 $ 1,864 :oncoming_automobile:
Ottawa $ 1,912 $ 1,413 $ 1,709 $ 1,378 $ 1,838 :oncoming_automobile:
Saginaw $ 2,031 $ 1,495 $ 1,799 $ 1,483 $ 1,965 :oncoming_automobile:

Berapakah insurans kereta di Negeri lain?

Berapa banyak insurans kereta? Ini harus menjadi persoalan pertama yang muncul di fikiran anda semasa membeli kereta. Walaupun jawapan untuk soalan ini tidak dapat dijelaskan dalam satu baris. Kadar insurans kereta berbeza-beza bergantung kepada pelbagai faktor seperti usia pemandu, kedai kredit, sejarah memandu dan juga lokasi.

Di antara lokasi ini adalah faktor yang paling penting . Penanggung insurans akan memeriksa populasi di kawasan anda iaitu berapa banyak penduduk anda, adakah anda mempunyai kadar jenayah yang tinggi di kawasan anda, adakah jalan dijaga dengan baik atau tidak, bagaimana cuaca di sana, dll. Oleh itu, kadar gaji anda mungkin berbeza-beza kerana faktor tunggal ini. Berikut adalah kadar pembayaran untuk masuk ke beberapa negeri di AS:

Di Florida

Mencari insurans kereta murah di Florida ? Anda mungkin ingin melihat syarikat berikut kerana mereka mempunyai kadar tahunan yang lebih murah berbanding syarikat lain:

 • USAA = $ 940
 • GEICO = $ 1,337
 • Ladang Negeri = $ 1,867

Di Indiana

Sangat mudah untuk mendapatkan insurans kereta murah di Indiana kerana harganya bermula dari membayar serendah $ 23 sebulan yang sangat berpatutan dibandingkan dengan harga di negeri lain di AS. Berikut adalah tiga syarikat termurah:

 • Erie: $ 546
 • GEICO: $ 572
 • Progresif: $ 626
 • Ladang Negeri: $ 646

Di California

California adalah negeri paling mahal untuk mendapatkan insurans kereta. Di antara syarikat insurans kenderaan murah California yang lain , tetapi tidak begitu murah, Esurance menduduki tempat sebagai syarikat insurans termurah 1 dengan kadar tahunan $ 1,055. Dan dapat diramalkan bahawa kadarnya hanya akan naik berbanding senarai syarikat.

Di Texas

Texas adalah antara negeri AS yang mahal dari segi kadar insurans. Tetapi berikut adalah beberapa insurans kenderaan murah di Texas dengan kadar tahunan mereka:

 • Petani = $ 821
 • USAA = $ 885
 • Ladang Negeri = $ 924
 • GEICO = $ 952

Di LasVegas

Las Vegas adalah bandar di Nevada yang merupakan sebuah negeri di Amerika Syarikat. Mendapat insurans kereta di sini? Baiklah anda harus tahu mengenai insurans kereta murah di LasVegas :

 • Geico: $ 735
 • Allstate: $ 1,262
 • Safeco: $ 1,277

Baca juga :point_right: syarikat insurans kereta murah di Ireland Insurans kenderaan murah di Baytown, Texas

Selesaikan insurans yang diperlukan

Kelemahan Memiliki Insurans Auto Murah

Selain menarik kerana harga tahunan yang murah, berikut adalah beberapa kelemahan yang mungkin anda alami kerana memiliki insurans kereta yang sangat murah:

 1. Kadang-kadang jumlah perlindungan tidak optimum untuk menanggung kerosakan anda. Pandangan umum para pakar adalah mempunyai perlindungan liabiliti bernilai $ 500,000 agar selamat sedangkan syarikat murah menawarkan perlindungan bernilai $ 10,000 atau $ 30,000 pada satu kemalangan.

 2. Sekiranya anda tersilap dalam kemalangan, maka perlindungan liabiliti hanya akan membayar kerosakan yang disebabkan oleh harta benda orang lain. Bagi kereta yang rosak sendiri, anda perlu membayar sendiri.

 3. Pemandu yang mempunyai insurans yang murah dengan polisi yang tidak dapat memperbaiki kereta mereka yang rosak akan tetap tanpa kenderaan sehingga mereka mampu membaikinya.

 4. Mempunyai premium yang lebih rendah mungkin menarik minat anda tetapi adakah anda telah memeriksa jumlah potongan anda sebelum menandatangani polisi? Sekiranya tidak maka anda menghadapi masalah besar. Kerana inilah yang dilakukan oleh syarikat insurans, mereka membuat anda melihat sisi yang lebih terang dengan menunjukkan kadar yang rendah, sebaliknya kenaikan yang ditolak yang harus anda bayar untuk membuat insurans berfungsi sekiranya berlaku tuntutan.

 5. Bersedia untuk dilayan kurang baik daripada orang yang mempunyai polisi yang mahal. Syarikat insurans akan memberikan sokongan pelanggan yang lebih baik kepada mereka berbanding anda yang hanya mempunyai perlindungan liabiliti.

Soalan Lazim

Mengapa insurans kereta Michigan begitu mahal?

Insurans kereta begitu mahal kerana dua faktor terutamanya iaitu undang-undang tanpa kesalahan negara dan memerlukan perlindungan perlindungan kecederaan diri tanpa had. Oleh itu, pemandu yang mempunyai kredit yang lemah atau tidak mempunyai sejarah memandu yang berpengalaman akan menghadapi masalah kewangan yang teruk di Michigan.

Apakah undang-undang insurans kenderaan baru di Michigan?

Menurut undang-undang insurans kenderaan baru, pemandu Michigan dapat memilih dari empat tahap perbelanjaan yang dibenarkan untuk Perlindungan Cedera Peribadi iaitu:

 • Tanpa had
 • $ 50,000 juta
 • $ 250,000 juta dan
 • $ 500,000 juta.

Siapa yang mempunyai kadar insurans kenderaan terbaik di Michigan?

Menurut kredit yang baik berikutan lima mempunyai kadar insurans kereta terbaik yang tidak begitu murah di Michigan:

 1. Allstate: $ 5,575
 2. Petani: $ 3,648
 3. GEICO: $ 1,286
 4. Di seluruh negara: $ 2,798
 5. Progresif: $ 1,845

Adakah kadar insurans Michigan akan turun?

Oleh kerana Michigan adalah negara yang sangat mahal, telah didengar bahawa harga akan turun 10% kerana pelaksanaan undang-undang insurans kenderaan baru. Priory, diharuskan oleh undang-undang untuk memiliki perlindungan perlindungan diri (PIP) tanpa had yang sangat mahal sedangkan undang-undang baru sekarang memberi anda empat pilihan PIP untuk dipilih, menurut kredit anda.

Bolehkah anda memastikan kereta yang tidak anda miliki di Michigan?

Menurut undang-undang insurans auto No Michigan, pemilik kenderaan mesti menjaga insurans ini tetapi tidak dinyatakan bahawa polisi harus diperibadikan oleh pemiliknya. Sesiapa sahaja boleh membeli polisi yang namanya tidak ada dalam senarai. Jadi, ya anda boleh menginsuranskan kereta walaupun anda tidak memilikinya.

Adakah insurans 7 hari sah di Michigan?

Ya, benar-benar sah untuk mempunyai polisi insurans tujuh hari di Michigan daripada memandu tanpa mempunyai insurans kenderaan. Adalah tidak sah untuk membatalkan polisi jangka pendek ini. Anda seharusnya dapat membayar premium sebelum mendapatkan polisi ini. Dasar tujuh hari berguna untuk menunggu lesen dan plat nombor anda siap oleh Setiausaha Negara Michigan.

Kesimpulannya

Oleh itu, jelas dari perbincangan di atas bahawa insurans kereta termurah di Michigan adalah GEICO. Mungkin tidak murah jika dipertimbangkan semata-mata tetapi apabila dibandingkan dengan syarikat murah lain, anda dapat mengetahui perbezaannya. Selain itu, tidak mendapat insurans kereta bukanlah pilihan dalam keadaan seperti ini yang mempunyai undang-undang tanpa kesalahan.

Baca Topik Berkaitan

Insurans kereta yang berpatutan

Insurans Kereta Sewa Kad Kredit

Polisi insurans kereta untuk pemandu baru

Insurans kereta bersama Liberty

1 Suka