Negeri paling murah untuk tinggal ; Kos biasa untuk barang asas di dunia berbeza antara negeri . Kos purata untuk item asas adalah ukuran wang tunai yang diharapkan dapat menyokong cara hidup tertentu. Kos purata untuk barang-barang asas merangkumi penginapan, makanan , bayaran, dan penjagaan kesihatan. Terdapat hubungan yang kukuh antara kos purata negeri untuk barang asas dan per kapita yang hampir dengan pendapatan rumah.

Kos purata untuk item asas berbeza antara negeri bergantung pada sejauh mana dolar bergerak di sana. Ini dapat dijumpai dalam biaya penginapan, terutama. Seperti di 24.7 Wall St., satu dolar yang dibelanjakan untuk pajakan di Arkansas bernilai $ 1.58, sementara satu dolar yang dibelanjakan untuk pajakan di Hawaii bernilai $ 0.61.

Kos purata untuk senarai item asas bergantung kepada AS . normal 100. Sebarang jumlah di bawah 100 menunjukkan bahawa perbelanjaan di bawah negara normal, dan jumlah lebih daripada 100 menunjukkan bahawa perbelanjaannya lebih tinggi daripada biasa negara . Semakin rendah bilangannya, semakin tinggi dolar untuk kos tersebut.

Sebilangan besar negeri dengan kos tipikal yang paling minimum untuk barang-barang asas adalah di Selatan, sementara negara-negara dengan perbelanjaan sara hidup yang paling besar sering memiliki sebahagian daripada kumpulan metropolitan terbesar di negara ini. Sebagai peraturan, negeri dengan segmen penghuni yang lebih sederhana yang tinggal di komuniti bandar melihat dolar melangkah lebih jauh. Negeri paling murah di Amerika Syarikat ialah Mississippi. Kos tipikal Mississippi untuk senarai item asas ialah 84.8 dan mempunyai senarai kos penginapan paling minimum bagi setiap 50 negeri 66.7.

Berikut adalah negeri-negeri dengan kos purata termurah untuk barang asas.

:earth_africa: 1. Mississippi

Purata kos untuk item asas Indeks: 84.8 Indeks Kos runcit: 93.1

Indeks Kos Penginapan: 66.7 Indeks Kos Pengangkutan: 89.9

Kos biasa biasa untuk senarai item asas: 84.10

Pendapatan keluarga rata-rata: $ 45,792

Kos rumah biasa: $ 252,725

Daging lembu: $ 3.77

Susu: $ 1.89

Telur: $ 1.14

Negeri paling murah untuk tinggal di Amerika Syarikat adalah Mississippi . Secara amnya, kos biasa Mississippi untuk barang-barang asas adalah sekitar 15% di bawah kos purata biasa awam untuk barang-barang asas. Pampasan hidup Mississippi hanya $ 48,537 dan mempunyai keperluan individu termurah di mana sahaja di negara ini. Kos penginapan sekitar $ 795 setiap bulan , dan penjagaan kanak-kanak di Mississippi adalah yang termurah di negara ini, berharga sekitar $ 2,869 per tahun. Makanan, rawatan perubatan, dan pelbagai keperluan berbeza adalah yang paling berpatutan di negara ini.

Mississippi adalah sebuah negeri di kawasan Tenggara Amerika Syarikat, yang dibarisi ke utara oleh Tennessee; ke timur oleh Alabama; ke selatan oleh Teluk Mexico; ke barat daya oleh Louisiana; dan ke barat laut oleh Arkansas. Had barat Mississippi secara amnya ditentukan oleh Sungai Mississippi. Mississippi adalah yang ke-32 terbesar dan ke-34 yang sesak dari 50 negeri AS. Jackson adalah ibu negeri dan bandar terbesar di negeri ini . Jackson yang lebih terkenal adalah wilayah metropolitan yang paling ramai di negeri ini, dengan jangkaan penduduk 580,166 pada setiap tahun 2018.

Pada 10 Disember 1817, Mississippi berubah menjadi negara kedua puluh yang diserahkan kepada Union. Menjelang tahun 1860, Mississippi adalah negara penyerahan kapas teratas di negara ini dan budak-budak mewakili 55% penduduk negeri ini. Mississippi mengisytiharkan pengunduran diri dari Kesatuan pada 23 Mac 1861, dan merupakan salah satu daripada tujuh Negara Gabungan yang unik, yang menubuhkan negara -negara pemegangan hamba terbesar di negara ini. Setelah Perang Saudara, ia dikembalikan ke Kesatuan pada 23 Februari 1870.

Sehingga Penghijrahan Besar tahun 1930-an, orang Amerika Afrika adalah sebahagian besar penduduk Mississippi. Mississippi adalah lokasi banyak peristiwa yang tidak dapat dilupakan semasa pembangunan kebebasan sosial, termasuk kumpulan Ole Miss 1962 oleh pelajar kulit putih yang memprotes integrasi, 1963 ■■■■■ Medgar Evers, dan pembunuhan 1964 Freedom Summer tiga aktivis yang berurusan dengan pemeran hak mengundi. Dengan banyaknya bandar-bandar provinsi yang berpusat di luar bandar, Mississippi sering berada di kedudukan rendah di AS dalam jumlah kesejahteraan, latihan, dan peningkatan, dan jumlah kemiskinan yang tinggi. Pada tahun 2010, 37.3% penduduk Mississippi adalah orang Afrika Amerika, tahap yang paling tinggi dari mana-mana negeri.

:earth_africa: 2. Oklahoma

Kos biasa untuk item asas Indeks: 86.8 Indeks Kos runcit: 94.1

Indeks Kos Penginapan: 70.1 Indeks Kos Pengangkutan: 91.3

Kos biasa biasa untuk senarai item asas: 88.09

Pendapatan keluarga rata-rata: $ 54,449

Kos rumah biasa: $ 285,750

Daging lembu: $ 3,99

Susu: $ 2.02

Telur: $ 1.18

Oklahoma mempunyai kos tipikal kedua paling minimum untuk barang asas di Amerika. Seperti Mississippi dan Arkansas, penginapan adalah salah satu yang paling sedikit di negara ini, dengan kos rumah biasa pada $ 124.800, fail 54, dan sewa untuk kondo dua bilik normal $ 879. Oklahoma juga mungkin mempunyai kos gas paling sedikit di AS. Malah, kos utiliti dan makanan asas kurang daripada ideal, dengan catatan 95.8 dan 94.1. Oklahoma City mempunyai kos khas umum untuk barang-barang asas 15.4% di bawah keadaan awam.

Oklahoma adalah sebuah negeri di daerah Tengah Selatan Amerika Syarikat, dibarisi oleh negara Texas di selatan dan barat, Kansas di utara, Missouri di timur atas, Arkansas di timur, New Mexico di sebelah barat, dan Colorado di barat laut. Sebahagian dari jalan di batas barat Upland South, ia adalah yang kedua puluh umumnya luas dan yang ke-28 umumnya ramai dari 50 Amerika Syarikat. Penghuninya dikenali sebagai Oklahomans (atau santai "Okies"), dan ibu kotanya dan bandar terbesar adalah Oklahoma City.

Nama negara itu diambil dari kata Choctaw okla dan humma, yang menandakan "individu yang dianggap". Terlepas dari kenyataan bahwa "humma" dapat didefinisikan sebagai "merah", Cyrus Byington menekankan bahawa kata itu umumnya diterapkan sebagai kehormatan yang menandakan ketabahan dan ketakutan. Oklahoma juga dikenali secara tidak rasmi dengan julukannya, "The Sooner State", merujuk kepada jemaah bukan Asli yang mempunyai kepentingan khusus di tanah sebelum tarikh rasmi pembukaan tanah di wilayah Oklahoma barat atau sebelum Undang-Undang Peruntukan India tahun 1889 , yang memperluas penempatan Eropah-Amerika di wilayah India timur. Wilayah Oklahoma dan Wilayah India ditukar menjadi Negeri Oklahoma apabila bertukar menjadi negeri ke-46 untuk memasuki persatuan pada 16 November 1907.

Dengan banjaran gunung kuno, padang rumput, dataran tinggi, dan hutan timur, sebahagian besar Oklahoma terletak di Great Plains, Cross Timbers, dan US Inside Highlands, semua kawasan cenderung pada iklim yang serius. Oklahoma berada di pertemuan tiga bidang sosial Amerika yang penting dan secara historis diisi sebagai kursus untuk memandu pemanduan, objektif untuk jemaah haji Selatan, dan wilayah yang dibenarkan oleh pentadbiran untuk Orang Asli Amerika. 25 Dialek asli Amerika dituturkan di Oklahoma.

Pembuat gas, minyak, dan barangan luar bandar yang mudah terbakar, Oklahoma bergantung pada asas kewangan aeronautik, tenaga, telekomunikasi, dan bioteknologi. Oklahoma City dan Tulsa mengisi sebagai sauh kewangan penting Oklahoma, dengan hampir 66% penduduk Oklahoma tinggal di zon fakta metropolitan mereka.

:earth_africa: 3. Kansas

Indeks Kos Sara Hidup: 87.9 Indeks Kos runcit: 92.8 Indeks Kos Perumahan: 71.8 Indeks Kos Pengangkutan: 94.8

Indeks kos sara hidup biasa: 86.67

Pendapatan isi rumah sederhana: $ 62,087

Kos rumah biasa: $ 272,626

Daging tanah: $ 4.11

Susu: $ 1.82

Telur: $ 1.22

Kansas adalah negeri keempat termurah di Amerika. Kos sara hidup di Kansas adalah kira-kira 12.1% bukan negara lain, dan pendapatan isi rumah biasa adalah sekitar $ 41.644. Kondo dua bilik di Kansas berharga sekitar $ 821 setiap bulan, dan anggaran rumah pertengahan adalah sekitar $ 137,700. Kos juga lebih murah di Kansas, dengan setengah galon susu berharga hanya $ 1,39 dan satu paun daging tanah berharga $ 3,79.

Kansas adalah sebuah negeri di Midwestern Amerika Syarikat. Ibu kotanya adalah Topeka dan bandar terbesarnya adalah Wichita. Kansas dibarisi oleh Nebraska di utara; Missouri ke timur; Oklahoma di selatan; dan Colorado di sebelah barat. Kansas dinamai Sungai Kansas, yang dengan demikian dinamai Kansa penduduk asli Amerika yang tinggal di sepanjang tebingnya. Nama klan (asli kką: ze) sering dikatakan menandakan "individu angin (selatan)" walaupun ini paling banyak kemungkinan bukan makna unik istilah itu. Selama beribu-ribu tahun, apa yang sekarang Kansas adalah rumah bagi pelbagai suku asli Amerika yang berbeza dan berbeza. Klan di bahagian timur negeri ini biasanya tinggal di bandar-bandar di sepanjang lembah jalan air. Klan di bahagian barat negeri ini separa berkeliling dan mengejar kerbau yang banyak.

Kansas pertama kali diselesaikan oleh orang Amerika pada tahun 1827 dengan asas Fort Leavenworth. Kepantasan penyelesaian dipercepat pada tahun 1850-an, di tengah konflik politik mengenai perbahasan subjek. Pada saat ia secara resmi dibuka untuk penyelesaian oleh pemerintah AS pada tahun 1854 dengan Undang-Undang Kansas-Nebraska, Penghapus Bebas dari New England dan disukai para jemaah dari Missouri yang bersebelahan bergegas ke wilayah untuk memutuskan apakah Kansas akan menjadi bebas negeri atau negeri hamba. Oleh karena itu, wilayah ini merupakan sarang kekejaman dan kekacauan pada hari-hari awalnya ketika kekuatan ini memberi kesan, dan dikenal sebagai Bleeding Kansas. Ahli pemansuhan menang, dan pada 29 Januari 1861, Kansas memasuki Kesatuan sebagai sebuah negara bebas, dan selanjutnya disebut sebagai "Negara Bebas" yang tidak rasmi.

Menjelang 2015, Kansas mungkin merupakan negeri hortikultur yang paling bermanfaat, menghasilkan pulangan gandum, jagung, sorgum, dan kacang soya yang luar biasa. [20] Kansas, yang memiliki ruang seluas 82,278 batu persegi (213,100 kilometer persegi) adalah negeri kelima belas terbesar mengikut wilayah dan merupakan yang ke-34 yang sesak dari 50 negeri dengan populasi 2,913,314. Penghuni Kansas dipanggil Kansans. Mount Sunflower adalah titik paling terkenal di Kansas dengan ketinggian 4,039 kaki (1,231 meter).

:earth_africa: 4. Missouri

Indeks Kos Sara Hidup: 88.9 Indeks Kos runcit: 97.6 Indeks Kos Perumahan: 71.6 Indeks Kos Pengangkutan: 93.9

Indeks kos sara hidup biasa: 89.75

Pendapatan isi rumah sederhana: $ 57,409

Kos rumah biasa: $ 284,492

Daging tanah: $ 3,97

Susu: $ 2.16

Telur: $ 1.22

Negeri kelima yang paling ekonomi di Missouri. Joplin, Missouri mempunyai kos tanah paling minimum di negara ini, di mana sebuah rumah empat bilik berharga lebih dari $ 200,000. Kos bekalan makanan di Missouri jauh lebih rendah daripada di bahagian yang berlainan di negara ini, dengan dua belas telur berharga hanya $ 1,32 di Joplin. Komuniti bandar, misalnya, Springfield mempunyai kos sara hidup umum yang 14.1% di bawah kebiasaan nasional, sementara Joplin 17.7% di bawah normal nasional.

Missouri adalah sebuah negeri di daerah Barat Daya Amerika Syarikat. [5] Dengan jumlah penduduk lebih dari 6.000.000, ia adalah negara yang paling ramai di 18 negara. Kawasan metropolitan terbesar adalah St. Louis, Kansas City, Springfield dan Columbia; ibu kotanya ialah Jefferson City. Negeri ini adalah wilayah ke-21 yang umumnya luas. Missouri dibarisi oleh lapan negeri (terikat dengan Tennessee): Iowa di utara, Illinois, Kentucky dan Tennessee (melalui Sungai Mississippi) di sebelah timur, Arkansas di selatan dan Oklahoma, Kansas dan Nebraska di sebelah barat . Di selatan adalah Ozarks, dataran tinggi berhutan, yang memberikan kayu, mineral, dan rekreasi. Sungai Missouri, setelah negara itu dinamai, mengalir melalui titik fokus negara ke Sungai Mississippi, yang membentuk sempadan timur Missouri.

Orang-orang telah menduduki tanah yang sekarang dikenali sebagai Missouri selama sekurang-kurangnya 12,000 tahun. Budaya Mississippian mengumpulkan komuniti bandar dan bukit, sebelum merosot pada abad keempat belas. Pada saat perintis Eropah muncul pada abad ke-17, mereka mengalami negara-negara Osage dan Missouria. Orang Perancis menubuhkan Louisiana, sekeping New France, menubuhkan Ste. Genevieve pada tahun 1735 dan St. Louis pada tahun 1764. Setelah sekian lama standard Sepanyol, Amerika Syarikat memperoleh Pembelian Louisiana pada tahun 1803. Orang Amerika dari Upland South, termasuk orang Afrika Afrika yang ditaklukkan, bergegas memasuki Wilayah Missouri yang baru. Missouri diserahkan sebagai negara hamba sebagai ciri Kompromi Missouri. Sebilangan besar dari Virginia, Kentucky dan Tennessee mendapat ruang Boonslick Mid-Missouri dengan selesa. Tidak lama kemudian, imigrasi Jerman yang besar merangkumi Missouri Rhineland.

Missouri mengambil bagian fokus ke arah arah barat Amerika Syarikat, seperti yang diperingati oleh Gateway Arch. The Pony Express, Oregon Trail, Santa Fe Trail dan California Trail semuanya bermula di Missouri. Sebagai negara sempadan, tugas Missouri dalam Perang Saudara Amerika adalah kompleks dan terdapat banyak pertikaian di dalamnya. Selepas konflik, wilayah metropolitan Greater St. Louis dan Kansas City menjadi tumpuan perindustrian dan perniagaan. Hari ini negeri dipisahkan menjadi 114 wilayah dan bandar bebas St. Louis.

Cara hidup Missouri menggabungkan komponen dari Midwestern dan Selatan Amerika Syarikat. Gaya melodi jazz, Kansas City jazz dan St. Louis blues dibuat di Missouri. Panggangan gaya Kansas City yang terkenal dan panggangan gaya St. Louis yang kurang dikenali, boleh didapati di seluruh negeri dan masa lalu. Missouri juga merupakan titik fokus utama pencampuran lager; Anheuser-Busch adalah pembuat terbesar di dunia. Wain Missouri dicipta di Missouri Rhineland dan Ozarks. Undang-undang minuman keras Missouri adalah yang paling ringan di Amerika Syarikat. Di luar komuniti bandar yang terkenal di negeri ini, destinasi pelancongan terkenal merangkumi Lake of the Ozarks, Table Rock Lake dan Branson.

Missourians terkenal merangkumi Chuck Berry, Sheryl Crow, Walt Disney, Edwin Hubble, Nelly, Brad Pitt, Harry S. Truman, dan Mark Twain. Syarikat terbesar mutlak yang terletak di negeri ini merangkumi Cerner, Express Scripts, Monsanto, Emerson Electric, Edward Jones, H&R Block, Wells Fargo Advisors, Centene Corporation, dan O'Reilly Auto Parts. Kolej terkenal di Missouri menggabungkan Universiti Missouri, Universiti Saint Louis, Universiti Washington di St. Louis. Missouri telah dikenal sebagai "Ibu dari Barat" dan "Negara Cavern", namun julukan yang paling terkenal adalah "Show Me State".

:earth_africa: 5. Georgia

Indeks Kos Sara Hidup: 89.4 Indeks Kos Makanan: 99.0

Indeks Kos Perumahan: 71.3 Indeks Kos Utiliti: 91.3

Indeks kos sara hidup biasa: 89.30

Pendapatan isi rumah sederhana: $ 61,980

Kos rumah biasa: $ 264,085

Daging tanah: $ 4.52

Susu: $ 2.02

Telur: $ 1.40

Georgia adalah negeri ke-6 termurah di Amerika Syarikat. Pendapatan isi rumah sederhana Georgia adalah $ 56,183. Anggaran rumah tengah adalah $ 180,679, dan kos sewa tengah lebih murah daripada baki negara selain Atlanta, di mana sewa untuk kondo satu dan dua bilik agak di tengah negara. Kos barang dan gas asas juga berada di bawah pertengahan nasional.

Georgia adalah negara yang terletak di titik persimpangan Eropah Timur dan Asia Barat. Ini adalah sekeping lokasi Kaukasus, dibatasi ke barat oleh Laut Hitam, di utara dan timur oleh Rusia, di selatan oleh Turki dan Armenia, dan di tenggara oleh Azerbaijan. Ia meliputi 69.700 kilometer persegi (26.911 mi persegi), dan mempunyai penduduk sekitar 4.01 juta. Ia adalah republik parlimen yang bersatu, dengan pihak berkuasa awam memilih melalui demokrasi perwakilan. [11] Tbilisi adalah ibu kotanya dan bandar terbesar.

Dalam tempoh tradisional, beberapa wilayah autonomi dibentuk di wilayah Georgia ketika ini, seperti Colchis dan Iberia. Orang Georgia secara rasmi menerima agama Kristian pada pertengahan abad keempat. Gereja Ortodoks Georgia menambah penyatuan dunia dan politik yang lain dari negara-negara Georgia awal. Pada Abad Pertengahan, Kerajaan Georgia yang terikat muncul dan tiba di Zaman Keemasannya semasa pemerintahan Raja Daud Pembangun dan Ratu Tamar Agung pada abad kedua belas dan ketiga belas ketiga belas. Dari situ, dunia merosot dan akhirnya hancur di bawah kekuasaan kekuatan wilayah yang berbeza, termasuk Mongol, Empayar Uthmaniyyah dan tradisi progresif Parsi. Pada tahun 1783, salah satu wilayah Georgia memasuki kesatuan dengan Kerajaan Rusia, yang terus menambah wilayah Georgia pada masa kini dalam reka bentuk sedikit demi sedikit sepanjang abad ke-19.

Selepas Revolusi Rusia pada tahun 1917, Georgia muncul sebagai sebuah republik autonomi di bawah protektorat Jerman. Setelah Perang Dunia I, Georgia diserang dan dimasukkan ke dalam Kesatuan Soviet pada tahun 1922. Menjelang tahun 1980-an, pembangunan kebebasan ditubuhkan dan dikembangkan, yang mendorong pemisahan Georgia dari Kesatuan Soviet pada bulan April 1991. Untuk sebahagian besar dekad berikutnya, Pasca-Soviet Georgia mengalami pertempuran kecemasan, pertempuran biasa dan pemisah di Abkhazia dan Ossetia Selatan. Berikutan Revolusi Mawar tanpa darah pada tahun 2003, Georgia dengan tegas mencari strategi antarabangsa yang menguntungkan; ia memperlihatkan perkembangan perubahan demokratik dan kewangan yang difokuskan pada NATO dan penyatuan ke dalam Kesatuan Eropah. Orientasi Barat negara itu sejak lama mendorong kemerosotan hubungan dengan Rusia, pada satu ketika dalam keadaan apa pun, menimbulkan konflik pendek.

:earth_africa: 6. Alabama

Indeks Kos Sara Hidup: 89.4 Indeks Kos Makanan: 95.1

Indeks Kos Perumahan: 70.2 Indeks Kos Utiliti: 92.3

Indeks kos sara hidup biasa: 88.80

Pendapatan isi rumah pertengahan: $ 51,734

Kos rumah biasa: $ 269,453

Hamburger tanah: $ 4.30

Susu: $ 2.07

Telur: $ 1.35

Alabama menduduki tempat ketujuh dengan kos sara hidup yang paling rendah. Alabama mempunyai perbelanjaan dan utiliti yang tinggi (indeks kos 103.3); dalam keadaan apa pun, ia mengimbangi dengan perumahan. Pajakan tengah untuk loteng dua bilik di Alabama adalah $ 698, dan anggaran rumah pertengahan adalah $ 129,300. Pampasan sara hidup di Alabama adalah $ 50,585, lebih rendah daripada sebahagian negeri berbeza yang berada di atasnya.

Alabama adalah sebuah negeri di daerah Tenggara Amerika Syarikat, dibarisi oleh Tennessee di utara; Georgia di sebelah timur; Florida dan Teluk Mexico di selatan; dan Mississippi di sebelah barat. Alabama adalah yang ke-30 terbesar di wilayah ini dan yang ke-24 pada umumnya penuh sesak di AS. Dengan jumlah sepanjang 1.500 batu (2.400 km) jalan perairan pedalaman, Alabama mempunyai sebahagian besar negeri mana pun.

Alabama dijuluki Negara Yellowhammer, setelah burung negara. Alabama disebut "Heart of Dixie" dan "Cotton State". Pokok negeri adalah pinus daun panjang, dan mekar negara adalah camellia. Ibu kota Alabama adalah Montgomery. Bandar terbesar mengikut populasi adalah Birmingham, yang sejak sekian lama menjadi bandar paling perindustrian; bandar terbesar adalah Huntsville. Bandar tertua adalah Mobile, yang ditubuhkan oleh homesteaders Perancis pada tahun 1702 sebagai ibu kota Louisiana Perancis. Birmingham yang lebih besar adalah ekonomi metropolitan terbesar di Alabama, wilayah metropolitannya yang paling padat, dan pusat kewangannya.

Topografi negeri ini bermacam-macam, dengan utara dikuasai oleh Lembah Tennessee yang bergelombang dan selatan oleh Mobile Bay, sebuah pelabuhan yang bersejarah. Secara strategis, sebagai ciri dari Deep South, Alabama saat ini merupakan negara yang sangat konservatif, dan terkenal dengan budaya Selatan. Hari ini, bola sepak Amerika, terutama di peringkat sekolah di sekolah-sekolah seperti Universiti Alabama, Universiti Auburn, dan Jacksonville State University adalah bahagian penting dari cara hidup negeri ini.

Awalnya rumah bagi banyak klan asli, Alabama sekarang adalah wilayah Sepanyol bermula pada abad keenam belas sehingga Perancis memperolehnya pada pertengahan abad kelapan belas, menubuhkan Mobile pada tahun 1702. British memenangi wilayah tersebut pada tahun 1763 hingga kehilangannya dalam Revolusi Amerika Perang. Sepanyol menggelar Mobile sebagai ciri Florida Barat Sepanyol hingga tahun 1813; Sepanyol menyerahkan Florida Barat ke AS pada tahun 1819. Pada bulan Disember 1819, Alabama dianggap sebagai sebuah negara. Selama periode perang sebelum ini, Alabama adalah pembuat kapas yang signifikan dan umumnya menggunakan budak Afrika-Amerika di perkebunannya. Pada tahun 1861, negara itu menarik diri dari Amerika Syarikat untuk menjadi sebahagian daripada Negara-negara Gabungan Amerika, dengan Montgomery menjadi ibu kota pertamanya, dan bergabung semula dengan Kesatuan pada tahun 1868.

Dari Perang Saudara Amerika hingga Perang Dunia II, Alabama, dengan cara yang sama seperti negara-negara lain di AS selatan, mengalami kesulitan kewangan, yang sebahagiannya diteruskan dengan bergantung pada agribisnis. Seperti negara-negara hamba sebelumnya, para perundangan Alabamia menggunakan undang-undang Jim Crow untuk mengecewakan dan dalam hal apa pun membeza-bezakan orang Afrika Amerika dari akhir Zaman Pembangunan Semula hingga sekurang-kurangnya tahun 1970-an. Walaupun perkembangan perusahaan dan tumpuan metropolitan penting, intrik negara kulit putih menguasai perundangan negara dari tahun 1901 hingga 1960-an. Selama ini, kepentingan metropolitan dan orang Amerika Afrika tidak diberi perhatian secara unik. Contohnya, acara Selma ke Montgomery menjadikan negara sebagai titik penumpuan pembangunan persamaan sosial pada tahun 1950-an dan 1960-an. Setelah Perang Dunia II, Alabama berkembang ketika ekonomi negara berubah dari satu yang pada dasarnya bergantung pada hortikultur menjadi ekonomi dengan kepentingan yang berbeza. Ekonomi negara pada abad ke-21 bergantung pada pentadbiran, automotif, wang, pembuatan, penerbangan, pengambilan mineral, rawatan perubatan, pendidikan, peruncitan, dan inovasi.

:earth_africa: 7. New Mexico

Indeks Kos Sara Hidup: 89.6 Indeks Kos runcit: 99.0 Indeks Kos Perumahan: 80.4

Indeks Kos Pengangkutan: 93.0

New Mexico adalah negeri kelapan termurah di AS Barang hampir sama dengan negara biasa; dalam keadaan apa pun, utiliti dan perumahan sama sekali di bawah tahap kebiasaan nasional. Kos rumah tengah di New Mexico adalah $ 193,200, dan sewa biasa untuk rumah dua bilik adalah $ 762 setiap bulan. Kos sara hidup di bahagian selatan New Mexico sangat menjimatkan, dengan pengangkutan, utiliti, dan perkhidmatan perubatan jauh lebih berpatutan daripada yang tinggal di negara dan negara lain.

New Mexico (selaras); Navajo adalah sebuah negeri di Barat Daya Amerika Syarikat; ibu kotanya adalah Santa Fe, yang didirikan pada tahun 1610 sebagai ibu kota Nuevo México (sendiri ditubuhkan sebagai wilayah New Spain pada tahun 1598), sementara kota terbesarnya adalah Albuquerque dengan wilayah metropolitannya. Ia adalah salah satu Negara Gunung dan menawarkan lokasi Four Corners dengan Utah, Colorado, dan Arizona. New Mexico juga dibarisi oleh negara Texas di timur-tenggara, Oklahoma ke timur atas, dan negeri-negeri Mexico Chihuahua di selatan dan Sonora di barat daya. Dengan anggaran populasi 2,096,829 pada 1 Julai 2019, anggaran Biro Pendaftaran AS, New Mexico adalah negeri ke-36 terbesar berdasarkan populasi. Dengan keluasan 121.590 mi persegi (314.900 km2), ia adalah yang kelima terbesar dan keenam yang paling sedikit penduduknya dari 50 negeri. Kerana lokasi geografis mereka, New Mexico utara dan timur menampilkan iklim salju yang lebih dingin, sementara New Mexico barat dan selatan menunjukkan iklim kering dan panas.

Ekonomi New Mexico tertakluk kepada minyak yang membosankan, pengekstrakan mineral, penanaman lahan kering, penternakan lembu, agribisnis acequia dan darat, pemrosesan kesalahan, pertukaran runcit, makmal eksplorasi logik, perubahan mekanik peristiwa, sama seperti ekspresi manusia, terutama bahan dan ekspresi visual . Mulai tahun 2018, jumlah output nasional (KDNK) adalah $ 101 bilion dengan KDNK untuk setiap kapita $ 45,465. Strategi caj negara menghasilkan cukai yang rendah hingga sederhana bagi pendapatan individu penduduk berbanding dengan kebanyakan negeri AS, dengan pertimbangan luar biasa untuk tenaga kerja ketenteraan, dan memberikan pengurangan dan pengecualian cukai untuk perniagaan ideal. Sejalan dengan itu, dunia hiburannya telah berkembang dan menyumbang $ 1.23 bilion untuk ekonomi amnya. Kerana iklim dan wilayah kewangannya yang besar, New Mexico mempunyai kehadiran tentera AS yang besar diperiksa dengan White Sands Missile Range. Pejabat keselamatan nasional AS yang berbeza mendasarkan pemeriksaan dan ujian senjata di New Mexico, seperti Sandia dan Los Alamos National Laboratories. Semasa tahun 1940-an, Projek Y dari Projek Manhattan membuat dan membina ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ atom atom pertama di negara ini, Trinity.

Diduduki oleh Orang Asli Amerika sejak lama sebelum penjelajahan Eropah, ia dijajah oleh orang Sepanyol pada tahun 1598 sebagai ciri kesetiaan Imperial Sepanyol di Sepanyol Baru. Pada tahun 1563, dinamakan Nuevo México setelah Lembah Aztec Mexico oleh perintis Sepanyol, lebih dari 250 tahun sebelum penubuhan dan penamaan negara Mexico sekarang; oleh itu, negara New Mexico yang ada sekarang tidak dinamai negara yang sekarang dikenali sebagai Mexico. Setelah kebebasan Mexico pada tahun 1821, New Mexico berubah menjadi wilayah Mexico dengan autonomi yang mengagumkan. Walau bagaimanapun, autonomi ini diancam oleh kecenderungan pemerintah Mexico yang memusatkan perhatian dari tahun 1830-an ke depan, dengan tekanan yang meningkat akhirnya mendorong Pemberontakan tahun 1837. Pada masa yang sama, daerah ini menjadi tunduk kepada Amerika Syarikat secara kewangan. Pada akhir Perang Mexico-Amerika pada tahun 1848, Amerika Syarikat menambahkan New Mexico sebagai Wilayah New Mexico. Ia diserahkan kepada Kesatuan sebagai negara ke-47 pada 6 Januari 1912.

Sejarahnya telah memberi New Mexico tahap yang paling tinggi bagi orang-orang Hispanik dan Amerika Latin, dan tahap kedua penduduk asli Amerika yang paling tinggi sebagai penduduk (selepas Alaska). New Mexico adalah rumah bagi sebahagian Navajo Nation, 19 komuniti Pueblo yang dirasakan oleh pemerintah dari kumpulan orang Puebloan, dan tiga puak Apache yang dirasakan secara khas oleh pemerintah. Pada masa prasejarah, wilayah itu adalah rumah bagi Puebloans Leluhur, Mogollon, dan Comanche dan Utes yang masih hidup yang maju menempati negeri ini. Perhimpunan Hispanik dan Latino terbesar yang ditujukan merangkumi Hispanos dari New Mexico, Chicanos, dan Mexico. Sepanduk New Mexico memaparkan penyebab negara Sepanyol dengan warna merah dan emas yang serupa dengan Palang Burgundy Sepanyol, di samping gambar matahari lama dari Zia, suku Puebloan. Kawasan hutan belantara asli, Hispanik, Meksiko, Latin, dan Amerika ini tercermin dalam makanan Mexico baru dan klasifikasi muzik New Mexico.

:earth_africa: 8. Tennessee

Kos biasa untuk barang asas Indeks: 90.2 Indeks Kos runcit: 94.5 Indeks Kos Perumahan: 82.6

Indeks Kos Pengangkutan: 87.7

Purata kos biasa untuk indeks item asas: 89.49

Pendapatan keluarga rata-rata: $ 56,071

Kos rumah purata: $ 307,432

Daging tanah: $ 4.24

Susu: $ 1.95

Telur: $ 1.22

Tennessee adalah negeri termurah kesembilan di Amerika. Upah sara hidup di Tennessee adalah $ 50,152, yang paling tinggi dari jumlah yang rendah sehingga sekarang, digabungkan dengan kos perumahan yang paling tinggi setakat ini $ 810. Malah, walaupun dengan arus ini, indeks perumahan Tennessee hanya 82.6. Cukai di Tennessee sangat rendah, tanpa cukai pendapatan negara, dan kos makanan rendah. Komuniti bandar, misalnya, Morristown mempunyai kos biasa untuk barang-barang asas yang 13% di bawah rata-rata nasional. Kos pengangkutan sekitar 12.3% di bawah purata nasional.

Tennessee secara rasmi State of Tennessee, adalah sebuah negeri di daerah Tenggara Amerika Syarikat. Tennessee adalah kawasan ke-36 terbesar dan kawasan ke-16 yang sesak dari 50 negeri. Ia dibarisi oleh lapan negeri, dengan Kentucky di utara, Virginia di timur laut, North Carolina di timur, Georgia, Alabama, dan Mississippi di selatan, Arkansas di sebelah barat, dan Missouri di barat laut. Tennessee dipisahkan secara geografi, budaya, dan sah menjadi Tennessee Timur, Tengah, dan Barat. Nashville adalah ibu kota dan bandar terbesar di negeri ini, dan menjadi kawasan metropolitan terbesar di negeri ini. Shelby County adalah bahagian pentadbirannya yang paling padat, dan mengandungi bandar terbesar kedua, Memphis. Anggaran penduduk negeri ini pada tahun 2020 adalah sekitar 6.9 juta.

Geografi Tennessee didefinisikan oleh berbagai medan dan bentuk muka bumi, dan dari timur ke barat, berisi gabungan ciri topografi ciri Appalachia, Upland South, dan Deep South. Pergunungan Appalachian mendominasi bahagian timur negeri ini, yang menjelma menjadi tiga subkawasan yang berbeza; Pergunungan Blue Ridge di sepanjang sempadan timur negeri ini, yang mencapai ketinggian di atas 6.000 kaki (1.800 m) di atas permukaan laut, provinsi Ridge-and-Valley, yang dicirikan oleh selari tepi dan lembah di tengahnya, dan Cumberland Plateau, dengan panjang, kawasan yang rata dipisahkan oleh lembah dan gaung yang dalam. Batu kapur batu kapur, dataran berumput, dan lereng curam dan tidak teratur mendefinisikan Highland Rim dan Central Basin di negeri ini, dan bahagian barat negeri ini meliputi sebahagian besar dataran sedimen tingkat dan dataran berenang dari wilayah Mississippi. Negeri ini dua kali dipisahkan oleh Sungai Tennessee, dan Sungai Mississippi membingkai garis baratnya.

Negeri Tennessee ditubuhkan di Watauga Association, sebuah perjanjian boondocks 1772 yang umumnya dianggap sebagai pemerintah perlembagaan utama di sebelah barat Appalachians. Nama negeri ini berasal dari "Tanasi", nama sebuah bandar Cherokee di bahagian timur negeri ini yang wujud sebelum penempatan tetap utama oleh orang Amerika Eropah. Apa yang sekarang Tennessee pada mulanya merupakan sebahagian dari North Carolina, dan kemudian merupakan bahagian dari Wilayah Barat Daya. Tennessee dimasukkan ke Kesatuan sebagai negara ke-16 pada 1 Jun 1796. Ia mendapat nama panggilan "The Volunteer State" semasa Perang 1812, ketika banyak Tennessee masuk untuk membantu dengan usaha perang. Perang, Tennessee berpisah secara politik, dengan bahagian barat dan tengah negeri menyokong Gabungan, dan bahagian timur yang disukai oleh penilaian Union. Oleh itu, Tennessee adalah negara terakhir yang secara resmi bergabung dengan Konfederasi dan yang pertama diterima kembali ke Kesatuan selepas perang. Selepas Pembinaan Semula, pengambilalihan Demokrat dari badan perundangan negara pada akhir tahun 1880-an membawa peralihan undang-undang pelucutan kuasa yang menghindari kebanyakan ■■■■ and many helpless whites from voting, which existed until the Civil Rights Movement of the mid-twentieth century.

During the twentieth century, Tennessee transitioned from a predominantly agrarian economy to a more differentiated one. This was aided in part by massive federal investment in the Tennessee Valley Authority and the city of Oak Ridge, which was established right external Knoxville to house the Manhattan Project's uranium advancement facilities. This facility was utilized to help assemble the world's first atomic ■■■■■, two of which were dropped on Imperial Japan near the finish of World War II. After the war, the Oak Ridge National Laboratory became a critical focal point of logical research. In 2016, the component tennessine was named for the state, largely in acknowledgment of the jobs played by Oak Ridge, Vanderbilt University, and the University of Tennessee in its discovery.[18] The state also played a major part in the advancement of many types of popular music, including nation, blues, rock and move, soul, and gospel.

:earth_africa: 9. Indiana

Typical cost for basic items Index: 90.4 Grocery Cost Index: 92.3 Housing Cost Index: 76.5

Transportation Cost Index: 99.4

Average typical cost for basic items index: 90.57

Median family income: $57,603

Average home cost: $286,833

Ground meat: $4.26

Milk: $1.57

Eggs: $1.13

Rounding out the top ten cheapest US states is Indiana. Indiana's living index cost is 90.4, meaning that the overall typical cost for basic items is 9.6% not exactly the national average. Indiana's housing index is low at 76.5. A two-room apartment is around $750 a month, and the average home value is about $169,156.

Indiana is a US state in the Midwestern United States. It is the 38th-largest by area and the 17th-generally crowded of the 50 United States. Its capital and largest city is Indianapolis. Indiana was admitted to the United States as the 19th state on December 11, 1816. It borders Lake Michigan to the northwest, Michigan to the north, Ohio to the east, the Ohio River and Kentucky to the south and southeast, and the Wabash River and Illinois to the west.

Prior to becoming a territory, various indigenous people groups inhabited Indiana for thousands of years. Since its founding as a territory, settlement patterns in Indiana have reflected regional cultural segmentation present in the Eastern United States; the state's northernmost level was settled primarily by individuals from New England and New York, Central Indiana by migrants from the Mid-Atlantic states and adjacent Ohio, and Southern Indiana by pioneers from the Southern states, particularly Kentucky and Tennessee.

Indiana has a different economy with a gross state result of $377.1 billion in 2019.[7] It has several metropolitan areas with populations greater than 100,000 and various smaller industrial urban communities and towns. Indiana is home to professional games teams, including the NFL's Indianapolis Colts and the NBA's Indiana Pacers, and hosts several notable cutthroat occasions, including the Indianapolis 500.

:earth_africa: 10. Iowa

Average typical cost for basic items: 3,188

Median family income: $60,523

Median home cost: $141,200

Median Rent: $789

Iowa not just has an ease of living; it also houses the third best healthcare framework and fifth best education framework in the United States. Des Monies has been named the fourth best place to live in the United States and is also perhaps the most affordable urban areas in the state. The median home in the city runs just $140,800. That's even not exactly the state median home cost of $141,200. Transportation is also very cheap state-wide. You can hope to pay around 8% less for transportation costs in Iowa than you would somewhere else in the country.

Iowa is a state in the Midwestern area of the United States, lined by the Mississippi River to the east and the Missouri River and Big Sioux River to the west. It is lined by six states: Wisconsin to the northeast, Illinois to the east and southeast, Missouri to the south, Nebraska to the west, South Dakota to the northwest, and Minnesota to the north.

In colonial occasions, Iowa was a part of French Louisiana and Spanish Louisiana; its state flag is patterned after the flag of France. After the Louisiana Purchase, individuals laid the foundation for an agriculture-based economy in the heart of the Corn Belt.

In the latter half of the twentieth century, Iowa's agricultural economy made the transition to a broadened economy of advanced manufacturing, processing, financial administrations, information innovation, biotechnology, and efficient power energy production. Iowa is the 26th generally broad in total area and the 30th generally crowded of the 50 US states. The state's capital, most crowded city, and largest metropolitan area completely located within the state is Des Moines. A segment of the larger Omaha, Nebraska, metropolitan area stretches out into three regions of southwest Iowa.Iowa has been recorded as one of the safest US states to live in.

:earth_africa: 11. Kentucky

Average typical cost for basic items: $3,344

Median family income: $50,589

Median home cost: $146,000

Median Rent: $763

Kentucky is reliably probably the cheapest place to live in the United States, particularly with regards to food. Inhabitants here pay about 9% less for food than anywhere else in the country, and housing and transportation costs are also very low. The median home here costs about $146,000. In the same way as other states, you'll find areas where living expenses are considerably cheaper. Louisville is one example. In case you're looking for work, Kentucky offers open doors in industries like agriculture, energy, and healthcare.

Kentucky officially the Commonwealth of Kentucky, is a state in the Upland South locale of the United States, lined by Illinois, Indiana, and Ohio to the north; West Virginia and Virginia to the east; Tennessee to the south; and Missouri to the west. The bluegrass locale in the central part of the commonwealth contains the commonwealth's capital, Frankfort, as well as its two largest urban areas, Louisville and Lexington. Together they contain over 20% of the commonwealth's population. Kentucky is the 37th generally broad and the 26th generally crowded of the 50 United States.

Kentucky was admitted into the Union as the 15th state on June 1, 1792, splitting from Virginia in the process. It is known as the “Bluegrass State”, a nickname based on Kentucky bluegrass, a types of grass found in many of its pastures, which has upheld the pure blood horse industry in the focal point of the state.[6] It is home to the world's longest cave framework: Mammoth Cave National Park, as well as the greatest length of navigable waterways and streams in the bordering United States and the two largest man-made lakes east of the Mississippi River. The state is also known for horse racing, whiskey, moonshine, coal, “My Old Kentucky Home” historic state park, automobile manufacturing, tobacco, bluegrass music, school basketball, Louisville Slugger baseball bats, Kentucky Fried Chicken, and the Kentucky colonel.

:earth_africa: 12. Ohio

Average typical cost for basic items: $3,673

Median family income: $56,602

Median home cost: $145,700

Median Rent: $1,000

The Buckeye State has the absolute most affordable housing and healthcare anywhere in the United States. This is especially obvious in urban areas like Cincinnati, Columbus, and Cleveland, where you can easily find an apartment for $1,000 or less. In fact, in parts of Cleveland the lease can drop significantly lower. On the off chance that you have an entrepreneurial soul, the state is also notable as an amazing incubator for businesses. The state is notable for employing youthful creatives and technically knowledgeable school grads. The very much regarded Columbus College of Art and Design is partly to thank for the state's booming creative industry.

hio is a state in the Midwestern district of the United States. Of the fifty states, it is the 34th-largest by area, and with a population of nearly 11.7 million, is the seventh-generally crowded and tenth-most thickly populated. The state's capital and largest city is Columbus, with the Columbus metro area, Greater Cincinnati, and Greater Cleveland being the largest metropolitan areas. Ohio is lined by Lake Erie to the north, Pennsylvania to the east, West Virginia to the southeast, Kentucky to the southwest, Indiana to the west, and Michigan to the northwest. Ohio is historically known as the “Buckeye State” after its Ohio buckeye trees, and Ohioans are also known as “Buckeyes”.

The state takes its name from the Ohio River, whose name in divert originated from the Seneca word ohiːyo', meaning “great waterway”, “great stream”, or “large creek”.Ohio arose from the lands west of Appalachia that were challenged from colonial occasions through the Northwest Indian Wars of the late 18th century. It was partitioned from the resulting Northwest Territory, which was the main outskirts of the new United States, and became the 17th state admitted to the Union on March 1, 1803, and the first under the Northwest Ordinance.Ohio was the primary post-colonial free state admitted to the association, and became one of the earliest and most influential industrial forces to be reckoned with in the twentieth century; although it has transitioned to a more information-and administration based economy in the 21st century, Ohio remains an industrial state, ranking seventh in GDP as of 2019, with the third largest manufacturing sector and second largest automobile creation.

:earth_africa: 13. West Virginia

Average typical cost for basic items: $4297

Median family income: $46,711

Median home cost: $96,400

Median Rent: $725

Food and utilities are especially low in West Virginia, with costs about 9% lower than anywhere in the United States. Housing is also gigantically affordable, with the median home value coming in at just $96,400. The economy in West Virginia is one of the fastest growing in the country, and the state is also home to stunning open air spaces that are ideal for hiking, fishing, or rock climbing. Washington, DC is a nearby metropolitan place, which is great information for history buffs or anyone who may want a career in government or public help. In fact, many individuals who work in Washington, DC live in parts of West Virginia and drive to Washington, DC, where the average cost for basic items is significantly higher.

West Virginia is a state in the Appalachian, Mid-Atlantic and Southeastern districts of the United States.[Note 1] It is lined by Pennsylvania to the northeast, Maryland to the east and northeast, Virginia to the southeast, Kentucky to the southwest, and Ohio to the northwest. West Virginia is the 41st-largest state by area and ranks 38th in population, with around 1.792 million inhabitants. The capital and largest city is Charleston.

West Virginia became a state after the Wheeling Conventions of 1861, at the start of the American Civil War. Delegates from northwestern Virginia's Unionist regions chose to break away from Virginia, which also included secessionist regions in the new state. West Virginia was admitted to the Union on June 20, 1863, and was a key line state during the war. It was the solitary state to shape by separating from a Confederate state, the second to separate from a state after Maine separated from Massachusetts, and one of two states (along with Nevada) admitted to the Union during the Civil War. A portion of its inhabitants held slaves, however most were yeoman farmers, and the delegates accommodated the gradual abolition of slavery in the new state constitution. The state legislature abolished slavery in the state, and at the same time ratified the 13th Amendment abolishing slavery nationally on February 3, 1865.

:earth_africa: 14. Texas

Average typical cost for basic items: $4,133

Median family income: $46,711

Median home cost: $130,800

Median Rent: $725

Last yet not least on the rundown is the second greatest state in the country. Texas has a solid economy and an abundance of work openings, and housing and utilities being among probably the cheapest in the country. The median home expense here is about $130,800, and healthcare is also below cost than average. Because the state is so vast, you'll find a few places that are more costly than others, yet even a portion of the larger urban communities are surprisingly affordable. For example, Dallas has housing costs that are well underneath the national average. Perhaps the greatest advantage to Texas is variety. Dallas and Houston have you covered on the off chance that you lean toward a large, urban climate. In the event that beach living is your dream, Corpus Christi is surprisingly affordable. The median home cost here is $195,000. For a more rural way of life, El Paso offers stunningly beautiful outside spaces and a typical cost for basic items well underneath the national average.

Texas is a state in the South Central area of the United States. It is the second largest US state by both area (after Alaska) and population (after California). Texas shares borders with the states of Louisiana to the east, Arkansas to the northeast, Oklahoma to the north, New Mexico to the west, and the Mexican states of Chihuahua, Coahuila, Nuevo León, and Tamaulipas to the south and southwest, and has a coastline with the Gulf of Mexico to the southeast.

Houston is the most crowded city in Texas and the fourth largest in the US, while San Antonio is the second-generally crowded in the state and seventh largest in the US Dallas–Fort Worth and Greater Houston are the fourth and fifth largest metropolitan statistical areas in the nation, individually. Other major urban areas include Austin, the second-most crowded state capital in the US, and El Paso. Texas is nicknamed the “Solitary Star State” for its previous status as an independent republic, and as a reminder of the state's battle for independence from Mexico. The “Solitary Star” can be found on the Texas state flag and on the Texas state seal. The origin of Texas' name is from the word táyshaʼ, which means “companions” in the Caddo language.

:earth_africa: Soalan Lazim

:point_right: 1. What state pays you $10000 to move there?

Truth be told, there are three spots in the United States—Tulsa, Oklahoma; Newton, Iowa; and the Shoals in Alabama—that are presently offering to pay individuals up to $10,000 to move to them. It's ideal for telecommuters hoping to move away or the individuals who need to track down another permanent spot to live!

:point_right: 2. Where would it be advisable for me to live in 2021?

Thinking about typical cost for basic items, variety, lodging, government funded schools and advanced education rate, among different components, Niche tracked down that the five best places to live are: Cotton Creek South in Ridgewood, Texas, in fifth spot; Penn Wynne in Philadelphia coming in at fourth; Ocean Park in Santa Monica, California, gathering up

:point_right: 3. What is the best state to live in 2021?

Best States 2021

 • Washington.

 • Minnesota.

 • Utah.

 • New Hampshire.

 • Idaho.

:point_right: 4. Which state has the most minimal typical cost for basic items 2021?

Mississippi

Mississippi has the most reduced expense out of living of every one of the 50 states. Mississippi's typical cost for basic items list is 84.8. At a lodging file of 66.7, Mississippi has the most minimal lodging costs in the country, with the normal home cost at $128,000 advertisement the normal lease for a two-room condo at $795 each month.

:point_right: 5. Where is the cheapest and most pleasant spot to live?

11 of the Most Affordable Cities in the US

Bison, NEW YORK. Wild ox offers low middle lodging costs without surrendering to a portion of the social hardships regular in “reasonable” urban areas

 • KANSAS CITY, MISSOURI

 • DAYTON, OHIO

 • OMAHA, NEBRASKA

 • BIRMINGHAM, ALABAMA

 • LOUISVILLE, KENTUCKY

 • MEMPHIS, TENNESSEE

 • GREENVILLE, SOUTH CAROLINA.

:point_right: 6. What state is the most joyful?

Hawaii

Hawaii is reliably positioned the most joyful state in the US In 2019, Gallup named Hawaii the top state in its National Health and Well-Being Index for the seventh year straight.

:point_right: 7. What's the most exceedingly terrible state to live in?

With respect to the “most noticeably awful” states:

 • Texas: 154.68

 • California: 109.18.

 • Louisiana: 105.45.

 • Pennsylvania: 98.68.

 • Florida: 95.98.

 • Indiana: 95.20.

 • Ohio: 94.00.

 • Illinois: 93.03.

:point_right: 8. What state is the cheapest to live in?

Mississippi

The cheapest state to live in the United States is Mississippi. Generally speaking, Mississippi's normal typical cost for basic items is about 15% below the public normal average cost for basic items.

:point_right: 9. What is the cheapest state to purchase a house?

#1 Cheapest State: Indiana

Indiana populace: 6,732,219.

Middle family pay: $57,603.

Middle home estimation: $156,000.

:point_right: 10. What is the cheapest and most secure spot to live on the earth?

1. Porto, Portugal. Traveler List positions Porto as one of the top most secure spots for expats and computerized wanderers. This staggering beach front city is found north of Lisbon and is most popular for its port wine creation.

:point_right: 11. What is the most cheapest state to resign in?

For anybody pondering migrating for retirement, reasonableness is a major thought. Blacktower Financial Management information shows the best states for retired folks are Florida, Iowa, and Ohio. Different states incorporate Minnesota, Texas, Wisconsin, Nebraska, and Pennsylvania.

:point_right: 12. What is the cheapest state to live in 2020?

Mississippi. The state's average cost for basic items record is 86.1

Arkansas. In spite of the fact that Mississippi is named the cheapest state to live in generally, Arkansas occupants spend the most un-on lodging, the examination uncovered

Oklahoma. Coming up behind the two states is Arkansas' neighbor, Oklahoma.

:point_right: 13. What is the cheapest city to live on the earth?

Windhoek

1. Windhoek, Namibia — The cheapest city on the planet to live in, Windhoek is Namibia's capital and biggest city. Yet, the populace is still little, remaining at 322,500 in the last check, which may clarify its minimal effort of living.

:earth_africa: kesimpulan

These are the place where you live can make a significant difference. On whether you achieve your long-term financial goals. Cheapest States To Live In

 • Mississippi
 • Oklahoma
 • Arkansas
 • Kansas
 • Missouri
 • Georgia
 • Alabama
 • Mexico baru.
 • And other…

:earth_africa: artikel berkaitan