Laser yang jernih dan cemerlang mungkin merupakan rawatan penyembunyian semula laser yang lembut yang disetujui oleh FDA pada tahun 2011. Aplikasi laser Clear dan Brilliant diharapkan dapat meremajakan kulit dengan menangani tanda-tanda awal penuaan wajah, kerusakan akibat sinar matahari, nada, tekstur, dan bahkan dapat meminimumkan ukuran pori Ini membawa kepada kulit yang segar dan kelihatan lebih sihat.

Apa yang Terlibat Rawatan Laser yang Jelas dan Cemerlang?

Rawatan Khas + Cerah:

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Prosesnya:

:small_blue_diamond: Dimulakan dengan berunding dengan profesional penjagaan kesihatan berlesen anda untuk memastikan sama ada Clear and Brilliant benar untuk anda.

:small_blue_diamond: Memerlukan kira-kira setengah jam untuk keseluruhan sesi.

:small_blue_diamond: Mungkin melibatkan penggunaan krim kebas topikal ke wajah anda sebelum rawatan untuk memberi keselesaan tambahan.

:small_blue_diamond: Dihantar oleh profesional penjagaan kulit anda, Dia / Dia akan secara lembut memandu rawatan Jernih dan Cerah di seluruh sasaran dan merawat kulit anda secara aktif selama kira-kira 12-20 minit.

:small_blue_diamond: Menggunakan Sistem Penjejakan Optik Pintar yang dipatenkan untuk memastikan profesional penjagaan kesihatan kulit anda menjaga hubungan yang betul dengan kulit anda dan memberikan aplikasi yang konsisten ke semua atau mana-mana kawasan yang dirawat.

:small_blue_diamond: Dengan rawatan yang jelas dan cemerlang, serum antioksidan topikal dapat atau dapat digunakan pada kulit segera setelah perawatan. Topeng bio-selulosa yang menyegarkan juga dapat digunakan selama 10-15 minit setelah perawatan.

Rawatan yang jelas + cemerlang untuk yang berikut:

 • Garisan halus
 • Melasma
 • Kulit bertekstur
 • Tanda-tanda penuaan awal
 • Titik cahaya matahari
 • Pori yang diperbesar
 • Pigmentasi tidak sekata
 • Kulit kelihatan kusam

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Selepas rawatan:

Clear + Brilliant diambil kira dengan laser ringan dan pesakit harus mengharapkan kemerahan ringan dan "kertas pasir" atau kulit kering selama beberapa hari selepas rawatan.

:grey_question: Selepas rawatan, kebanyakan orang meminta:

1-Bolehkah saya menggunakan vitamin C setelah jelas dan cemerlang?

Pakar estetik anda akan menggunakan Serum vitamin C bersama pelembap. 12-24 jam selepas rawatan. Kulit anda juga boleh menjadi merah, bengkak, & jengkel. agak biasa merasakan panas di kawasan yang dirawat.

2-Adakah saya mengupas dengan jelas dan cemerlang?

Amalan penggunaan pelindung matahari yang rajin anda dapat menurunkan bahaya hiperpigmentasi akibat laser C + B (warna lebih gelap). Setelah rawatan yang jelas dan cemerlang mengelupas dan mengelupas adalah normal semasa proses penyembuhan. Oleh itu, pelembap yang anda gunakan mestilah tidak menjengkelkan dan tidak tersumbat.

3-Bolehkah saya memakai solek selepas jelas dan cemerlang?

Anda boleh memakai solek setelah sebahagian besar kemerahan hilang, biasanya pada hari rawatan. Anda mesti menggunakan pelindung matahari dengan mudah. Pelindung matahari harus menawarkan perlindungan jalur lebar (Ultraviolet A dan Ultraviolet B) dan mempunyai faktor perlindungan cahaya matahari.

4-Berapa lama selepas rawatan laser yang jelas dan cemerlang saya dapat menggunakan retinol?

:small_blue_diamond: Sebilangan besar produk penjagaan kulit sering digunakan sehari selepas rawatan.

:small_blue_diamond: Elakkan penggunaan retinoid dan kortikosteroid topikal selama 1 - 2 minggu sebelum dan selepas rawatan.

:small_blue_diamond: Elakkan steroid sistemik (iaitu, prednisone, dexamethasone) sepanjang rawatan Clear dan Brilliant.

:small_blue_diamond: Kesan sampingan yang berpotensi termasuk

 • kemerahan berpanjangan
 • bengkak
 • melepuh
 • parut
 • jangkitan
 • perubahan pigmen (hiperpigmentasi)
 • pengaktifan semula herpes
 • jerawat naik

Berapa kos rawatan laser yang telus dan cemerlang?

Konsultasi: Konsultasi selama 10 minit untuk menjelaskan proses rawatan dan hasil yang diharapkan

Tempoh hasil: Hasil sering dijaga dengan penggunaan pelindung matahari dan perawatan kulit yang ditentukan

Kos: $ 350.00 setiap sesi (termasuk muka dan leher) Decolletage atau tangan sering ditambahkan dengan harga $ 50.00 lagi.

ARAHAN PRA-RAWATAN UNTUK LASER CLEAR DAN BRILLIANT:

:large_blue_circle: 1) -Hentikan penggunaan produk kulit berikut 7 hari sebelum rawatan anda (baca label pada produk penjagaan kulit anda untuk mengelakkan bahan-bahan ini):

 • asid glikolik
 • asid salisilik
 • retinoid (retinol, Retin-A, Tazorac, Differin)
 • ubat jerawat
 • pengelupasan dan sikat pengelupasan
 • agen pemutihan kulit (hidrokuinon)

:large_blue_circle: 2) -Dua minggu sebelum rawatan anda, hentikan penyamakan atau pendedahan cahaya matahari.

:large_blue_circle: 3) -Elakkan prosedur berikutnya selama 2 minggu sebelum rawatan anda:

:large_blue_circle: 4) -Jika anda pernah mengalami sakit sejuk, sila beritahu doktor sebelum rawatan anda.

:large_blue_circle: 5) - Elakkan memakai alat solek mengikut janji temu anda.

:large_blue_circle: 6) -Minum air dan makan sesuatu sebelum temujanji anda.

:large_blue_circle: 7) -Tiba di temujanji anda 15 minit sebelum waktu temu janji yang dijadualkan. kami akan menggunakan titik ini untuk menggunakan ubat bius tempatan agar anda selesa semasa rawatan anda.

ARAHAN POST-RAWATAN UNTUK LASER CLEAR DAN BRILLIANT:

:large_blue_circle: 1) -Untuk beberapa hari selepas rawatan, bersihkan kulit anda dengan menggunakan pembersih lembut. Elakkan

 • Menyental
 • Menggosok
 • Penggunaan pengelupasan

:large_blue_circle: 2) -Menghindari senaman, keringat, berenang, atau memaparkan kulit yang panas dan terik selama dua hari selepas rawatan.

:large_blue_circle: 3) - Elakkan scrub, toner, asid glikolik, dan retinoid sehingga kulit sembuh sepenuhnya dari rawatan anda. Kulit anda akan menjadi sensitif selepas rawatan. Jangan gunakan produk yang akan menyebabkan kegatalan pada masa ini. Sila lihat senarai produk selepas rawatan di bawah.

:large_blue_circle: 4) -Anda boleh kembali ke rejimen perawatan kulit tradisional setelah kulit sembuh sepenuhnya.

:large_blue_circle: 5) -Sangat penting anda menggunakan pelindung matahari untuk menghentikan kerosakan kulit pada kulit. Pelindung matahari yang anda gunakan harus menawarkan perlindungan jalur lebar (UVA dan UVB) dan mempunyai faktor perlindungan matahari (SPF) 30 atau lebih.

Gunakan semula pelindung matahari setiap 2 jam. Sekiranya pendedahan cahaya matahari secara langsung penting, pakai topi dan pakaian yang menutupi kawasan yang dirawat.

:large_blue_circle: 6) -Jika anda melihat ada lepuh, luka, lebam, kerak / kudis, kawasan kulit mentah, ulser, pendarahan aktif, peningkatan ketidakselesaan atau kesakitan, perubahan pigmen (lebih ringan atau lebih gelap daripada kulit biasa), atau masalah lain, sila hubungi Pejabat Dr. Patel secepat mungkin.

Adakah laser yang jelas dan cemerlang layak?

Memandangkan seberapa berkesan satu rawatan, Clear dan Brilliant bernilai setiap sen. Ia semestinya berbelanja hebat dari $ 499.9- $ 699.9 bergantung kepada pakar dermatologi anda. Tetapi jika anda ingin merawat diri dengan prosedur penjagaan kulit mewah dengan hasilnya, anda pasti akan gembira.

Berapa banyak rawatan laser yang jelas dan cemerlang untuk melihat hasilnya?

Dalam kajian baru-baru ini, pengguna melaporkan peningkatan yang dapat dilihat setelah 4-6 rawatan, walaupun banyak pesakit lebih suka menjalani rawatan rutin sebagai sebahagian daripada keseluruhan perawatan kulit mereka. Pengamal penjagaan kulit anda akan membincangkan rejimen rawatan khusus dengan anda.

Apa laser atau Microneedling yang lebih jelas dan cemerlang?

:small_blue_diamond: Prosedur Clear + Brilliant meremajakan kulit dari dalam menggunakan laser dioksida yang tidak invasif. Dibandingkan dengan jarum mikro, prosedur Clear + Brilliant memerlukan sedikit masa pemulihan dan mempunyai risiko komplikasi yang lebih rendah. kebanyakan orang hanya mengalami dua atau dua hari selepas pembengkakan dan kemerahan pasca prosedur.

:small_blue_diamond: Di tangan doktor yang berpengalaman, rawatan laser sering kali dapat memberikan hasil yang lebih cepat, lebih dramatik, dan tahan lama daripada rawatan jarum mikro. Tetapi dengan itu ganjaran yang lebih besar akan menghasilkan risiko yang lebih besar.

Fraxel atau Microneedling mana yang terbaik?

Kedua-dua rawatan memberikan peningkatan yang ketara pada warna dan tekstur kulit. Namun, kerana jarum mikro tidak menembusi lapisan kulit yang dalam, ia lebih sesuai untuk masalah kulit ringan, dan oleh itu hasilnya biasanya kurang dramatik daripada Fraxel.

Apa yang perlu disusun untuk rawatan laser Clear dan Brilliant?

Anda cenderung menggunakan kaedah rawatan kulit yang disyorkan.

:red_circle: Jangan gunakan:

 • Refissa
 • Retin A
 • Perbezaan
 • Tazorac
 • pengelupasan
 • Atau penjagaan kulit yang mengandungi asid glikolik atau 2-hidroksibenzoik selama 2 hari sebelum atau lima hari selepas rawatan.

Adakah liang mengecil dan terang?

Rawatan laser yang jelas dan cemerlang terbukti secara klinikal dapat mengurangkan penampilan liang yang membesar dengan ketara. kebanyakan pesakit yang menjalani rawatan Clear + Brilliant melaporkan kulit mereka kelihatan lebih muda dan terasa lebih halus.

Bolehkah jelas dan cemerlang menjadikan melasma lebih teruk?

Ya, melasma boleh memburuk buat sementara waktu mengikuti prosedur Clear and Brilliant. Penambahan serum vitamin C selepas rawatan Clear and Brilliant juga bermanfaat. Laser yang jelas dan cemerlang untuk melasma Apa itu melasma?

:small_blue_diamond: Melasma mungkin merupakan sejenis hiperpigmentasi yang lebih sering dilihat pada wanita (terutama pada mereka yang mempunyai warna kulit yang lebih gelap) dan dianggap dipicu oleh pendedahan UV, juga sebagai pengaruh hormon. Yang terakhir adalah yang membezakannya dari hiperpigmentasi tradisional dan menjadikannya lebih sukar untuk dirawat.

:small_blue_diamond: Pengaruh hormon memainkan peranan besar di sini, seperti yang dilihat dari peningkatan prevalensi kehamilan, penggunaan pil, dan terapi hormon lain.

Adakah jelas dan cemerlang baik untuk parut jerawat?

Dengan 2 laser yang berbeza, Clear & Brilliant dapat merawat:

 • perubahan warna kulit

 • bintik pra-barah

 • tanpa titik

 • bintik usia

 • Dan juga membalikkan tanda-tanda lipatan, parut jerawat, garis halus, dan kedutan.

Apa yang diharapkan dari rawatan penjagaan kulit laser

:small_blue_diamond: Selepas sesi anda, anda akan mengalami beberapa kesan sampingan, seperti sedikit bengkak atau kemerahan pada kawasan rawatan. ini sering dijangkakan selepas Clear + Brilliant, dan ini adalah tanda-tanda bahawa rawatannya berfungsi. Proses penyembuhan biasanya berlangsung sekitar tujuh hingga lapan hari setelah kulit sembuh sepenuhnya dari rawatan perawatan kulit laser B + C.

:small_blue_diamond: Walaupun satu sesi cukup untuk beberapa perkara, hasilnya berbeza-beza menyokong keadaan dan tujuan kulit individu anda. Ini menunjukkan bahawa beberapa pesakit memerlukan rawatan setiap 2 - 3 bulan, sementara yang lain memerlukan satu sesi setiap bulan.

Laser Selepas Penjagaan Jelas dan Cemerlang

:small_blue_diamond: Scrub, Toner, Tretinoin dan Glycolic-Acids.

Kulit anda akan menjadi sensitif untuk beberapa hari selepas rawatan. Jangan gunakan produk yang akan menyebabkan kerengsaan ketika ini. jangan gunakan lulur, toner, atau produk yang mengandungi asid glikolat atau RetinA. Penjagaan kulit laser yang jelas dan cemerlang:small_blue_diamond: Pelembap.

Ingat bahawa mengelupas dan mengelupas (jatuh dari permukaan) adalah perkara biasa semasa proses penyembuhan. Oleh itu, anda harus menggunakan krim pelembap untuk kelembapan dan kemerahan Laser yang jelas dan cemerlang selepas penjagaan kulit:small_blue_diamond: Penyembuhan Minggu Pertama.

Jaga kebersihan kawasan yang dirawat; elakkan merokok, pengambilan alkohol berlebihan, senaman berlebihan, berkeringat, berenang, atau mendedahkan kulit kepada panas dan sinar matahari.¨

:small_blue_diamond: Produk Penjagaan Kulit.

Semua produk penjagaan kulit anda mestilah tidak menjengkelkan, tidak alergi dan tidak tersumbat selama dua minggu utama kira-kira selepas rawatan Clear + Brilliant. Laser yang jelas dan cemerlang t:small_blue_diamond: Scrub, Toner, asid glikolik, dan Retin A.

Kulit anda akan sensitif pada minggu pertama kira-kira selepas rawatan. Jangan gunakan produk yang akan menyebabkan kegatalan pada masa ini. Jangan gunakan lulur, toner, atau produk yang mengandungi asid glikolat atau Retin A.

:small_blue_diamond: Regimen Penjagaan Kulit Normal.

Setelah proses meleleh selesai, anda akan menyambung semula produk penjagaan kulit rutin dan produk solekan anda, selagi ia boleh diterima oleh anda.

:small_blue_diamond: Pelindung matahari.

Anda mesti menggunakan pelindung matahari untuk menghentikan kerosakan kulit pada kulit. Pelindung matahari harus menawarkan perlindungan jalur lebar (Ultraviolet A dan Ultraviolet B) dan mempunyai faktor perlindungan cahaya matahari (SPF 15,50 ATAU 100) 30 atau lebih. Setelah slough selesai, gunakan pelindung matahari setiap hari sekurang-kurangnya 3 bulan setelah rawatan terakhir anda. Pelindung matahari laser yang jelas dan cemerlang Sapukan pelindung matahari 20-15 minit sebelum keluar, dan segera sebelum pergi. Gunakan semula pelindung matahari setiap 2 jam. Sekiranya pendedahan cahaya matahari secara langsung penting, pakai topi dan pakaian yang menutupi kawasan yang dirawat.

:small_blue_diamond: Krim Pemutihan.

Hentikan penggunaan krim pemutih anda semasa kulit anda lembut. Hidupkan semula krim pemutihan anda. produk penjagaan kulit selepas penjagaan:small_blue_diamond: Sakit Sejuk

Sekiranya anda mempunyai sejarah luka sejuk, tanyakan kepada doktor mengenai rawatan !. Sambung semula kaedah penjagaan kulit normal anda apabila kulit anda telah sembuh sepenuhnya. Laser yang jelas dan cemerlang selepas penjagaan

Ringkasan::point_down:Untuk beberapa hari utama selepas rawatan, membersihkan kulit anda menggunakan pembersih yang lembut. Elakkan menggosok, menggosok, atau menggunakan pengelupasan. Elakkan senaman, keringat, berenang, atau terkena kulit yang panas dan panas selama dua hari selepas rawatan .

Soalan Lazim

Orang tertanya-tanya mengenai pertanyaan berikut:

1- Pada penyebaran laser rambut bahagian badan manakah yang berfungsi?

Menurut Mayo Clinic, penyingkiran rambut laser sering dilakukan di mana sahaja di badan, kecuali kawasan perhatian. Rawatan ini cenderung paling baik pada orang yang mempunyai warna kulit ringan yang berambut gelap. Penyingkiran rambut laser sebelum dan selepas Adakah Tepezcohuite baik untuk wajah?

2- Adakah Tepezcohuite baik untuk wajah?

Krim Tepezcohuite sangat sesuai untuk kulit yang rosak dan memerlukan pertumbuhan semula yang serius.

Krim penyembuhan kulit semula jadi ini diformulasikan untuk memberikan kelembapan maksimum pada kulit anda dan pada masa yang sama menyembuhkan kerengsaan atau luka bakar. Bagus untuk orang yang mempunyai kulit sensitif dan mereka yang terkena kulit yang berjerawat. sering digunakan sebagai pelembap aftershave untuk menyembuhkan kerengsaan dan sedikit luka dan luka. hasilnya selalu luar biasa.

3- Apa Kelebihan Jessner Peel?

Gunakan Jessner's Pee l untuk perkara berikut:

 1. Mengurangkan jerawat dan liang pori yang tersumbat
 2. Tona kulit yang lebih baik, kulit yang bertekstur , dan kejernihan
 3. Peningkatan pengeluaran kolagen dan elastin
 4. Melicinkan kedutan cetek, garis dahi dan garis halus
 5. Rawatan eksim seborrheic dan Eczema (ruam gatal merah)
 6. Rawatan pemotretan (kerosakan kulit anda dari masa ke masa terhadap sinar UV )
 7. Rawat bintik-bintik tua, hiperpigmentasi, tanda kulit dan jeragat

Kesimpulannya

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Laser yang jernih dan cemerlang adalah prosedur pelapisan semula kulit laser ringan yang menyediakan cara yang selamat, berkesan, dan tidak invasif untuk meningkatkan tekstur dan keanjalan kulit, meminimumkan penampilan pori, membalikkan tanda-tanda penuaan awal, Kulit kelihatan kusam, pigmentasi tidak merata, bintik matahari dan merawat hiperpigmentasi (termasuk melasma).

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Ingat bahawa mengelupas dan mengelupas adalah normal semasa proses penyembuhan setelah rawatan yang jelas dan cemerlang. Oleh itu, pelembap apa pun yang anda gunakan mestilah tidak menjengkelkan, tidak alergi dan tidak tersumbat, jika tidak, anda mungkin mengalami jerawat. Daripada menggunakan 2 produk berasingan, gunakan pelembap yang mengandungi SPF30 +. Sapukan semula setiap kali kulit anda terasa kering.

:point_down: Baca lebih lanjut mengenai beberapa rawatan kecantikan. Rawatan ini telah merevolusikan dunia: Ombre Powder Brows Jaw Fillers Chin Filler Henna Eyebrows