Penjenamaan bersama,

Definisi Penjenamaan Bersama:

 1. Dalam perdagangan internet, dua syarikat bekerjasama untuk memasarkan barang atau perkhidmatan. Dalam penjenamaan bersama, laman web dengan pengunjung atau pangkalan pengguna yang signifikan mengiklankan satu atau lebih item yang disediakan oleh firma lain.

 2. Co-branding adalah strategi pemasaran yang menggunakan banyak nama jenama pada barang atau perkhidmatan sebagai sebahagian daripada pakatan strategik. Juga dikenali sebagai perkongsian jenama, co-branding (atau "cobranding") merangkumi beberapa jenis kolaborasi penjenamaan, yang biasanya melibatkan jenama sekurang-kurangnya dua syarikat. Setiap jenama dalam pakatan strategik tersebut menyumbang identiti tersendiri untuk membuat jenama gabungan dengan bantuan logo unik, pengenal jenama, dan skema warna.

 3. Pemasaran produk atau perkhidmatan dengan dua atau lebih jenama.

 4. Inti penjenamaan bersama adalah menggabungkan kekuatan pasaran, kesedaran jenama, pergaulan positif, dan cache dua atau lebih jenama untuk memaksa pengguna membayar premium yang lebih besar untuk mereka. Ia juga dapat menjadikan produk tidak mudah disalin oleh persaingan label peribadi.

Bagaimana menggunakan Penjenamaan Bersama dalam ayat?

 1. Contohnya, kad Citi AAdvantage yang memberi anda American Airline batu apabila anda membelanjakan wang memberi insentif kepada kedua-dua syarikat.
 2. Penjenamaan bersama dapat meningkatkan reputasi dua atau lebih jenama, bergantung pada strategi yang digunakan. Terdapat empat strategi yang berbeza termasuk penembusan pasaran, jenama global, pengukuhan jenama, dan strategi pengembangan jenama.
 3. Co-branding adalah strategi pemasaran yang menggunakan banyak nama jenama pada barang atau perkhidmatan sebagai sebahagian daripada pakatan strategik.
 4. Kadang-kadang anda mungkin ingin mencuba jenama bersama dengan syarikat lain jika anda fikir ia dapat membantu mengembangkan produk anda dengan cepat.
 5. Penjenamaan bersama dapat meningkatkan keunggulan jenama.
 6. Terdapat beberapa penjenamaan bersama yang membuat saya gembira kerana saya suka ketika orang bekerjasama untuk mencapai tujuan bersama.
 7. Sekiranya anda fikir ia dapat membantu mengembangkan perniagaan anda, anda mungkin ingin mencuba penjenamaan bersama dengan syarikat lain yang anda percayai.

Makna Co-branding & Co-branding Definisi