COB Today, COB bermaksud "Close Of Business", dengan penambahan "Today" ini bermaksud menyelesaikan perniagaan apa pun di bawah hari bekerja pada waktu tertentu di zon Waktu Standard Timur.

COB - Apa Yang Diharapkan?

COB, adalah perniagaan jangka pendek singkatan dari, "Close Of Business". Jangka pendek adalah perkara biasa di kalangan lelaki perniagaan. Kata COB sahaja merujuk kepada penutupan urusan perniagaan / perniagaan, Seperti biasanya tidak disebutkan, pukul berapa perniagaan harus ditutup ?.

Ringkasnya, COB digunakan untuk menyelesaikan perniagaan pada akhir jangka masa tertentu. Walau bagaimanapun, COB secara konsisten menunjukkan akhir hari perniagaan di zon Waktu Piawai Timur.

COB HARI INI

Seperti yang anda ketahui mengenai COB yang bermaksud "Tutup perniagaan" tetapi, tidak merujuk pada jangka waktu tertentu. Sebagai contoh, seorang atasan memerintahkan pekerjanya untuk COB pekerjaan itu, tanpa memberitahu, kapan harus menamatkan kerja. Adalah sukar bagi pekerja untuk memahami bahawa ketika bos ingin menyelesaikan kerja.

Itulah sebabnya orang menggunakan hari ini dengan COB untuk menyelesaikan rasa ayat. Oleh itu, COB Today, biasanya bermaksud berakhirnya perniagaan pada akhir waktu bekerja. Di sini hari ini dengan COB tidak bermaksud bahawa perniagaan mesti berakhir pada penghujung hari. Kerana akhir hari adalah tengah malam, dan pada tengah malam tidak ada urusan yang berlaku. Oleh itu, perlu menggunakan perkataan Betul dengan COB untuk memahami apa yang anda maksudkan dengan pekerja anda.

Oleh itu, untuk mengelakkan pemikiran yang tidak perlu, dalam dunia perniagaan orang menggunakan COB Today untuk merujuk pekerja mereka untuk menamatkan perniagaan pada akhir waktu bekerja, tanpa membuang masa.

Akhir kerja rata-rata di mana-mana berakhir pada pukul 5 petang waktu standard AS, yang boleh berbeza dari satu tempat ke tempat dan negara ke negara.

Anda mesti mengetahui akhir waktu bekerja apabila bos anda memerintahkan anda melalui surat ke COB HARI INI.

Dalam keadaan tertentu, COB juga bermaksud "Call Out Business". Biasanya jangka pendek ini juga digunakan untuk mengakhiri perniagaan dalam jangka waktu kecil, atau Dalam waktu tertentu dalam jangka waktu tertentu.

Tetapi, secara khusus kata itu bermaksud memanggil pekerja atau rakan mereka untuk mengadakan perjumpaan perniagaan, yang perlu diadakan dengan segera dalam apa jua keadaan. Setiap kali perniagaan perlu diselesaikan, anda perlu memanggil perniagaan tersebut, agar masalahnya dapat diselesaikan.

Apakah hari perniagaan di COB?

Hari perniagaan adalah aktiviti jangka panjang yang biasa antara hari-hari bukan hujung minggu, iaitu dari hari Isnin hingga Jumaat dari jam 9 pagi hingga 5 petang sambil berbincang dan merujuk jam kerja, organisasi yang menghantar e-mel biasanya menyinggung wilayah waktu mereka sendiri , kecuali jika mereka menggunakan ungkapan "tutup perniagaan". Kerana dalam situasi seperti itu, COB hanya merujuk kepada akhir perniagaan.

Hari perniagaan secara konsisten berlaku pada hari dan jam kerja tradisional. Sebagai contoh, banyak pakar perniagaan tidak memikirkan hari Sabtu sebagai hari perniagaan, tidak kira sama ada perniagaan dibuka pada masa itu.

Pertukaran perniagaan secara rutin menggabungkan singkatan untuk membantu pengirim menyusun bahasa yang digunakan. Perwakilan dan ahli perniagaan lain sekerap mungkin menggunakan istilah tutup perniagaan untuk menyelesaikan perniagaan pada hari kerja biasa.

Artikel ini mencirikan perniagaan dekat dan mendedahkan kapan dan bagaimana menggunakannya dalam korespondensi pakar.

Bilakah perkataan COB Today digunakan?

COB Today digunakan dalam mesej, yang dihantar kepada pegawai / peniaga oleh bos melalui e-mel, teks, yahoo, Hotmail dan platform komunikasi lain.

Dalam dunia perniagaan, komunikasi berbeza daripada komunikasi biasa. Komunikasi sedemikian merangkumi akronim yang berbeza untuk membantu pengirim menaip ayat panjang dalam masa yang singkat.

Penggunaan utama COB hari ini adalah untuk mengurangkan masa, seseorang boleh kehilangan dalam menaip ayat yang panjang.

Kecuali COB Hari ini terdapat beberapa akronim lain yang digunakan dalam ayat yang berbeza, seperti EOD (Akhir hari), COP (Tutup permainan), EOB (akhir perniagaan), dan EOBD (akhir hari bekerja).

Mesej memberi isyarat kepada penerima mengenai tarikh akhir perniagaan yang perlu diselesaikan segera, Dalam waktu bekerja.

Kegunaan COB HARI INI

1. Oleh bos untuk memberi amaran mengenai tarikh akhir

Bos mungkin menggunakan kata untuk memberi tahu anda tentang perniagaan yang sedang anda jalankan. Dia akan menggunakan COB HARI INI dalam kalimat seperti, Tuan / Puan yang dikasihi, projek yang sedang anda jalankan perlu COB HARI INI.

2. Untuk menamatkan tawar-menawar

Sekiranya anda seorang pekedai, anda berurusan dengan pelbagai jenis pelanggan. Setiap pelanggan menawar wang, tetapi pekedai mempertahankan produk di bawah Harga yang menguntungkan. Jadi, untuk menutup perniagaan, pekedai menggunakan Akronim COB.

EOB– apa maksudnya?

EOB menandakan "Akhir Perniagaan". Bentuk ringkas EOB adalah istilah yang digunakan dalam kalangan perniagaan untuk menandakan "Akhir Perniagaan". Biasanya digunakan di tempat kerja yang berhubungan dengan organisasi luar atau pelanggan untuk bermaksud waktu di mana hubungan tersebut berhenti dan pertimbangan masuk ke organisasi dalaman. Ini biasanya pada suatu ketika sebelum selesai hari bekerja.

COP– Apa Artinya?

COP jangka pendek adalah singkatan yang digunakan dalam komunikasi perniagaan untuk menandakan "Close Of Play". Ini membayangkan penamat hari bekerja. Seperti COB, COP juga merujuk kepada akhir perniagaan. Tetapi, perbezaan antara keduanya adalah jangka masa.

Kerana, COP menyiratkan untuk menyelesaikan perniagaan pada akhir hari, dan akhir hari adalah tengah malam. Tetapi, COB tidak.

Dibayangkan bahawa istilah itu bermula dalam kriket atau tenis, yang merupakan dua permainan di mana penamat permainan sehari sebenarnya bukan penamat pertandingan. Sebagai contoh, "Pada COP pada hari kedua ujian ketiga, Pakistan mendahului India dengan 21 larian."

COP juga merupakan kompresi "Copper", yang merupakan slang untuk polis. Terdapat berbagai spekulasi mengenai titik awal ungkapan "COP" atau "Copper" untuk menyinggung polisi, termasuk:

"Tembaga" boleh merujuk pada logam yang digunakan untuk membuat pengenalan diri (AS) atau tangkapan (UK) pakaian pegawai.

"Tembaga" mungkin berasal dari bahasa Latin capere, yang berarti mengambil, yaitu menangkap seseorang atau menangkapnya.

"COP" mungkin merupakan singkatan dari "konstabel yang sedang diperhatikan". Ini adalah satu lagi penggunaan kata polis dengan ideologi yang berbeza. Walaupun, perkataan COP cukup terkenal atau berkaitan dengan pegawai polis.

COP akronim, apabila digunakan untuk pegawai polis tidak hanya menggambarkan keperibadian pegawai, tetapi juga martabat orang itu.

COP dalam ayat

COP yang bermaksud "CLOSE OF PLAY" digunakan dalam ayat di bawah:

  1. Setelah masuk lama, di COP Pakistan memenangi perlawanan vs Afrika selatan, dengan kadar larian 13.1.

  2. Bos saya telah memerintahkannya untuk COP, tetapi dia terlalu malas untuk melakukannya.

  3. Hidup tidak bernilai walaupun sesen pun tanpa wang, sehingga anda tahu bagaimana MENGHASILKAN.

COB dan EOD

EOD menandakan "akhir hari" dan merujuk pada akhir hari perniagaan di wilayah waktu pengirim. Sebagai contoh, jika seorang ketua di Kansas mengirim pesan kepada pekerja yang jauh di Florida meminta penugasan di EOD, janji tersebut akan diharapkan pada akhir hari di wilayah waktu mereka, yaitu jam 5 sore. Waktu Standard Tempatan. Walaupun mereka berdua menyinggung pada akhir hari perniagaan, walaupun COB secara konsisten menunjukkan akhir hari perniagaan di zon Waktu Piawai Timur.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Berikut soalan lazim yang berkaitan dengan akronim COB HARI INI:

Atas sebab apa campany menggunakan Akronim dalam komunikasi?

Organisasi menggunakan kontraksi untuk bercakap dengan mahir dengan pelanggan atau wakil. Sekiranya seorang pengarah secara konsisten memberikan masa pemotongan kepada pekerja,

Singkatan menjadikannya lebih mudah untuk menunjukkan tarikh jatuh tempo dengan cepat. Pelanggan juga menggunakan singkatan untuk memberitahu pekerja mengenai memenuhi tarikh atau kekangan masa teroka untuk menjimatkan masa menyusun keseluruhan ayat.

Apa maksud COB hari ini?

COB bermaksud Tutup perniagaan. Yang bermaksud berakhir atau tutup perniagaan dalam jangka masa tertentu. Tetapi, COB Today adalah singkatan yang digunakan untuk menutup perniagaan pada akhir waktu bekerja, yang rata-rata sama dengan jam 5 petang AS Standard.

Seperti, COB hari ini "bermaksud" pada akhir waktu perniagaan "atau" pada jam 5 petang waktu tempatan AS. " Sebab mengapa orang menggunakan Akronim "COB" lebih daripada EOD adalah kerana fakta bahawa, akhir hari harfiah adalah tengah malam atau 12:00, ketika hampir semua orang pulang ke rumah. Sekiranya bercakap mengenai tarikh akhir, tengah malam terlalu lama, COB tidak.

Singkatan sangat digunakan di kalangan komunikator perniagaan, singkatannya mempunyai beberapa watak penting lain.

Bagaimana anda menggunakan COB hari ini dalam ayat?

COB hari ini digunakan dalam kalimat, yang bermaksud untuk memberi amaran kepada pembaca, mengenai tarikh akhir, memesan sesuatu yang istimewa.

Berikut adalah ayat yang mengandungi COB hari ini dalam ayat:

  1. Bos saya sangat kejam terhadap saya, kerana dia telah memerintahkan saya untuk COB hari ini, tanpa sebab.

  2. Saya telah bekerja keras selama beberapa minggu terakhir, sudah pasti sekarang saya akan melakukan COB hari ini.

  3. COB hari ini akan menjadi mudah, kerana kerja-kerja telah selesai sebelum ini.

Apa maksud COB esok?

COB esok bermaksud, tutup perniagaan esok atau selepas 24 jam. Menjelang Penutupan perniagaan Kita mesti membuat keputusan oleh COB esok, atau setelah 24 jam.

Di sini esok merujuk kepada masa, anda perlu menamatkan perniagaan, jadi anda mesti melaksanakan kerja tepat pada waktunya. Oleh itu, pengurus selalu menuntut kerja sebelum tarikh akhir, itulah sebabnya akronim digunakan untuk mengetahui kapan kerja itu perlu dilakukan.

Untuk apa tongkol?

COB adalah jangka pendek untuk PENUTUP PERNIAGAAN. Yang digunakan dalam komunikasi perniagaan. Ini adalah singkatan yang digunakan untuk menutup perjanjian sebelum berakhirnya jangka masa tertentu.

Apakah kepentingan COB dalam teks (mel)?

COB menandakan "Close Of Business" atau "Cum On Body" Jadi sekarang Anda tahu - COB menandakan "Close Of Business" atau "Cum On Body". Sebagai, COB adalah kata singkatan, pemeluwapan atau slanga yang diperjelaskan di atas di mana definisi COB diberikan di atas.

Apakah perbankan COB?

Penipuan COB - COB bermaksud alamat "Perubahan pengisian" - adalah muslihat di mana alamat pengecasan pemegang kad diubah oleh penipu yang memanggil atau menghubungi secara elektronik yayasan monetari sehingga barang dagangan atau pentadbiran yang dibeli menggunakan Mastercard yang diambil atau keseimbangan kewangan dapat disampaikan ke hoodlum.

Pukul berapa tongkol?

COB adalah singkatan untuk "penutupan perniagaan", yang merupakan penghujung hari perniagaan. Sebilangan besar organisasi mengasaskan jam COB pada perniagaan konvensional AS yang ditutup pada jam 5 petang Waktu Piawai Timur.

Kesimpulannya

Cob hari ini adalah singkatan dalam dunia perniagaan, yang terdiri dari dua bahagian, Akronim yang disebut COB (Tutup perniagaan) dan hari ini (akhir waktu kerja biasanya merujuk pada 5pm).

Cob bermaksud Tutup perniagaan , yang bermaksud berakhirnya perniagaan pada akhir jangka masa tertentu yang boleh menjadi tahun, hari, jam, bulan atau mungkin waktu tertentu seperti 1 hari, 35 min dan 10 saat.

Terdapat juga akronim lain selain COB yang sangat berguna dalam komunikasi perniagaan, kerana akronim ini membantu seseorang untuk menyusun ayat panjang dalam jangka masa yang kecil.

Akronim lain adalah:

COP - singkatan Close of play, yang menyerupai COB, dengan hanya perbezaan masa yang kecil.

EOD - bermaksud akhir hari, Akronim tersirat dalam kalimat untuk merujuk pekerja untuk menghentikan perniagaan pada akhir hari, iaitu tengah malam.

EOB - singkatan dari End of business, ini juga akronim serupa dengan EOD, kecuali ia tidak memberikan masa di mana perniagaan mesti diselesaikan.

Cob hari ini bermaksud sesuatu tentang cara anda membayar bil dan saya telah bekerja :stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye: menjadi sedikit terlambat tetapi kelainannya ialah dia tidak bersedia untuk anak perempuannya kerana saya telah ditugaskan untuk tahun baru dan saya akan menghubungi ayahnya dan kata-kata yang sama pada masa yang lalu

COB hari ini adalah singkatan dari "penutupan perniagaan", yang merujuk pada kesimpulan hari perniagaan sekarang. Sebilangan besar perniagaan mendasarkan waktu COB pada waktu tutup perniagaan Amerika Syarikat pada jam 5 petang. COB adalah istilah yang digunakan di pasaran saham untuk merujuk kepada saat pasaran kewangan ditutup.

:eight_pointed_black_star: Apakah Penutupan Perniagaan (COB)?

Akronim biasanya digunakan dalam komunikasi perniagaan untuk mempercepat proses menaip jargon yang biasa digunakan. Walaupun hari kerja biasa ditakrifkan sebagai berakhir pada jam 4:00 petang, pekerja dan profesional perniagaan lain sering menggunakan istilah penutupan perniagaan untuk menandakan berakhirnya hari kerja mereka.

Penutupan perniagaan (juga dikenali sebagai 'cutoff') didefinisikan dalam artikel ini sebagai waktu dan cara di mana ia harus digunakan dalam komunikasi profesional. Dalam senario seperti itu, COB digunakan untuk merujuk kepada akhir perniagaan.

Hari bekerja adalah jangka waktu dari hari Isnin hingga Jumaat dari jam 9 pagi hingga 5 petang. Walaupun mereka merujuk kepada zon waktu mereka sendiri, organisasi yang menghantar e-mel menggunakan perkataan "tutup perniagaan" ketika menerangkan waktu perniagaan.

Sebilangan besar perniagaan menggunakan hari dan jam perniagaan standard untuk pekerjanya. Cara lain untuk memikirkannya adalah bahawa banyak pakar perniagaan melihat hari Sabtu sebagai hari kerja, tidak kira perniagaan dibuka atau tidak.

Artikel tersebut menjelaskan mengenai berakhirnya perniagaan dan keadaan di mana anda harus memanfaatkannya dalam surat-menyurat pakar.

:white_square_button: Ringkasan

Berkomunikasi dalam perniagaan secara teratur menggabungkan akronim untuk membantu menulis perkataan biasa. Orang dalam perniagaan menggunakan frasa penutupan perniagaan sebanyak mungkin untuk menamatkan perniagaan pada hari kerja tradisional .

:eight_pointed_black_star: Beberapa Akronim COB

COB Makna yang berbeza
COB Tutup Perniagaan (hari)
COB Pengerusi Lembaga Pengarah
COB Council des Opérations de Bourse (pengatur pasaran saham Perancis)
COB Komuniti Orang Beriman (pelbagai organisasi)
COB Dandang Minyak Mentah (pembuatan petrokimia )
COB Urusan Perniagaan
COB Salinan Bil
COB Cavalcade of Bands (badan sanksi)
COB Kos Pinjaman ( pembiayaan pinjaman )

:small_red_triangle_down: Singkatan tambahan yang digunakan di tempat kerja

Terdapat banyak lagi akronim tempat kerja yang digunakan oleh profesional sebagai tambahan atau bukan COB. Selain itu, akronim berikut sering digunakan di tempat kerja:

  • EOB bermaksud "akhir hari perniagaan." Ini adalah gabungan COB dan EOD untuk melambangkan kesimpulan hari kerja pekerja.

  • EOP: Tamat permainan. Selalunya digunakan sebagai pengganti COB, EOP merujuk kepada penutupan pasaran saham .

  • COP: Permainan ini telah berakhir. Istilah ini sinonim dengan COB dan EOP dan merujuk kepada penutupan pasaran kewangan.

:eight_pointed_black_star: Apakah tongkol hari ini?

Kenyataan bahawa kita berada di sini hari ini dengan COB tidak menunjukkan bahawa perniagaan mesti berhenti pada penghujung hari. Kerana kesimpulan hari adalah tengah malam , dan tidak ada urusan yang dijalankan pada tengah malam. Akibatnya, sangat penting untuk menggunakan perkataan yang betul dengan COB untuk memastikan bahawa pekerja anda memahami maksud anda.

Untuk mengelakkan pemikiran tidak rasional seperti itu, orang di sektor perniagaan menggunakan COB Today untuk mengingatkan kakitangan mereka untuk menyelesaikan tugas mereka pada akhir waktu kerja mereka, tanpa membuang masa.

Kerja umumnya berakhir pada pukul 5 petang waktu standard AS , walaupun ini boleh berbeza mengikut lokasi dan wilayah. Apabila penyelia anda mengarahkan anda melalui surat kepada COB HARI INI, anda mesti menyedari berakhirnya waktu bekerja anda.

COB juga dapat merujuk pada "Call Out Business" dalam keadaan tertentu. Biasanya, ungkapan ringkas ini juga digunakan untuk merujuk kepada pemberhentian syarikat dalam jangka masa yang pendek atau pada waktu tertentu dalam jangka waktu yang ditentukan.

:white_square_button: Ringkasan

Walau bagaimanapun, istilah ini digunakan terutama untuk merujuk kepada tindakan memanggil pekerja atau rakan kongsi ke pertemuan perniagaan, yang mesti diadakan dengan segera dalam apa jua keadaan. Setiap kali masalah perniagaan perlu diselesaikan, anda mesti menghubungi perniagaan untuk menyelesaikan masalah tersebut.

:eight_pointed_black_star: Apa maksud COB dalam e-mel?

COB adalah singkatan untuk penutupan perniagaan dan sering digunakan untuk merujuk pada tarikh akhir atau jangka waktu. Sebagai contoh, rakan sekerja boleh menghantar e-mel yang meminta anda menyelesaikan kerja COB.

Ia sering digoreng dan dimakan di tongkol; apabila di dalam tin, tongkol dikeluarkan. Selama berbulan-bulan, kami hampir sama dengan biji jagung di tongkol. Ia sering digunakan secara bergantian dengan COB, yang merujuk pada kesimpulan hari kerja (17:00 jam).

:small_red_triangle_down: Tarikh akhir adalah COB.

COB adalah singkatan untuk "tutup perniagaan." Ini merujuk pada selesainya hari kerja dan penutupan pasaran kewangan New York City, yang menentukan waktu perniagaan Amerika Syarikat. Ia sering digunakan dalam komunikasi perniagaan untuk menentukan tarikh akhir untuk menyelesaikan tugas pada pukul 17:00 Waktu Timur (EST).

:white_square_button: Ringkasan

Selain itu, seseorang boleh bertanya mengenai perbezaan antara EOD dan tongkol. EOD adalah singkatan untuk "akhir hari." Secara tradisinya, ini menandakan berakhirnya hari perniagaan dan permulaan tidur.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

Orang ramai bertanya banyak soalan mengenai Cob hari ini. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

:one: Dalam perbankan, apa maksud COB?

COB - singkatan dari alamat "Perubahan penagihan" - adalah jenis penipuan di mana pencuri menukar alamat penagihan pemegang kad dengan menghubungi atau menghubungi institusi kewangan secara elektronik untuk membeli barang atau perkhidmatan dengan kad kredit atau akaun bank yang dicuri dihantar kepada pencuri.

:two: Apakah definisi seekor kuda jantan?

Cob A adalah kuda kukuh dengan bingkai tebal yang berdiri sekitar 15 tangan tinggi dan mempunyai yang stabil pelupusan . Mereka menyerupai kuda gergasi tetapi lebih tinggi daripada kuda poni, yang berada di tangan 14.2. Tongkol adalah sejenis kuda, bukan jenis yang berbeza.

:three: Apakah maksud istilah EO dalam perniagaan?

Halaman ini dikhaskan untuk definisi, singkatan, dan akronim EO, serta untuk memberikan maklumat berharga mengenai topik yang berkaitan . EO Merupakan Singkatan Untuk: Pejabat Ekonomi | Penubuhan Operasi | Perintah Eksekutif | Ahli gaib yang terkemuka | Ex Officio

:four: Apakah komposisi tongkol jagung?

Tongkol jagung, atau disebut juga tongkol jagung, adalah inti telinga jagung (juga dikenali sebagai negara berbahasa Sepanyol maizein). Ini adalah bahagian telinga di mana kernel berkembang. Telinga muda, yang sering dikenali sebagai jagung bayi, dapat dimakan mentah, tetapi ketika tanaman matang, tongkol menjadi lebih keras dan biji-bijian menjadi dimakan.

:closed_book: Kesimpulannya

Hari ini, COB adalah singkatan yang digunakan dalam sektor perniagaan. Ia terdiri daripada dua komponen: singkatan COB (Tutup perniagaan), dan hari ini (akhir waktu bekerja biasanya merujuk pada jam 5 petang).

Cob adalah singkatan dari penutupan perniagaan, yang merujuk pada kesimpulan perniagaan pada akhir jangka waktu yang ditentukan, yang boleh menjadi tahun, hari, jam, atau bulan, atau bahkan waktu tertentu, seperti 1 hari, 35 minit, dan 10 saat.

Terdapat akronim lebih jauh daripada COB yang sangat bermanfaat dalam komunikasi perniagaan, kerana ia membolehkan individu menghasilkan pernyataan panjang dalam jangka masa yang singkat.

artikel berkaitan