Comic Extra adalah majalah buku komik Amerika yang dikeluarkan sebagai penerbitan ketiga dalam barisan Arah Baru oleh Komik EC pada tahun 1955. Bill Gaines menerbitkan dan menyunting buku komik dua bulanan oleh Johnny Craig. Dibutuhkan sebanyak lima isu , seperti komik Direktorat Baru EC yang lain, sebelum dibatalkan. Catatan pengalaman beberapa wartawan, bergantian sebagai protagonis: Keith Michaels, Steve Rampart, dan Geri Hamilton dikhaskan.

:small_red_triangle_down: Watak Ekstra Komik

Anda boleh memilih dari banyak laman web. Kami mempunyai tempat di mana hanya komik Marvel atau DC dapat diperoleh, tetapi kami tidak mempunyai laman web dalam talian eksklusif penerbit. Anda mungkin juga menerima komik dari syarikat lain seperti Image and Darkhorse dengan cara ini.

Bertelur

Pada tahun 1992, sekumpulan seniman terbaik Marvel, yang kecewa dengan karya mereka dieksploitasi, membentuk Komik Imej, di mana pencipta mengekalkan hak kreatif mereka. Spawn akan menjadi yang paling popular dari beberapa permainan pelancarannya. Dicipta oleh pencipta Spiderman Todd MacFarlane, Spawn adalah pegawai CIA yang dibunuh yang berurusan dengan iblis Malebolgia dan kembali ke Bumi sebagai Hellspawn yang abadi.

Walaupun dia bermula sebagai wira biasa - jika tidak ortodoks - waspada, Spawn menjadi lebih gelap dan lebih anti-wira dengan masa ketika kisah-kisah berat teologi menjadi sesat. Popularitinya semakin berkurang selepas itu, tetapi Spawn masih menjadi pelayaran ikonik untuk watak dan buku komiknya.

Topi yang menawan, separa penting, rantai belakang, mata zamrud yang bersinar, dan kekuatan mistik yang diperoleh dari neraka. Di layar: Pada akhir tahun 1990-an, terdapat siri filem animasi HBO yang memenangi anugerah dan Michael Jai White, siaran langsung yang kurang berjaya -filem aksi.

Kapten Haddock

Di bahagian kesembilan eksploitasi wartawan muda itu, tendangan sampingan paling lama Tintin menjadi semakin penting - akhirnya menjadi watak utama. Kapten Laut Britain yang penuh alkohol , rageaholic, dedikasi-fobia bernasib baik telah memperoleh banyak kekayaan (Harta Karun Merah) dan telah berhenti minum dengan tidak masuk akal di Marlinspike Hall, kadang-kadang mengungkapkan bahasa masin yang luar biasa (biasanya melalui Megaphone).

Whiskey adalah tujuannya yang menentukan - walaupun dalam perjalanan ke Bulan , dia mabuk! Salah satu watak fiksyen yang paling sahih dan berpintal. John Jameson J. (Spider-Man) Sepanjang kariernya, musuh utama Spider-Man bukanlah Dr. Octopus, Green Goblin, Kingpin, atau musuh super konvensional lain, tetapi J.

Jonah Jameson, penerbit New York Daily Bugle - sebuah surat khabar yang berkempen menentang Spiderman (dan beberapa pengawas bertopeng lain) yang sering menjadikan orang ramai menentang pahlawan super. Pada mulanya kecewa dengan fakta bahawa Spider-Man mendapat perhatian lebih daripada putra angkasawannya, yang ingin dinaikkannya sebagai "pahlawan sejati," Jameson telah berkembang menjadi fiksasi yang luar biasa yang telah membahayakan kesihatan dan perniagaan Peter Parker.

Ironinya dia juga adalah majikan Parker yang paling biasa, membeli dari gambar fokus Spider-Man pada halaman pertama jurugambar yang bekerja sendiri kabur dan paling banyak membayar.

Spark Jenny

Sparks dilahirkan pada 1 Januari 1900 dan mati tepat seratus tahun selepas itu, walaupun dia berhenti menua pada awal tahun tiga puluhan, terutamanya kerana elektrik , kekuatan pendorong abad ke-20.

Walaupun dia dipersembahkan kepada pasukan Stormwatch yang cukup tradisional sebagai anggota baru, dia menjadi bahagian penting dari barisan yang lebih bercita-cita tinggi, ambigu, dan, secara umum, yang lebih dingin yang disebut The Authority.

Dalam sejarah sebelumnya sebagai perisik Perang Dunia Kedua, Space Woman pada tahun 1950-an, dan pahlawan super Britain pada tahun 1960-an, pelbagai kilas balik mengisi sejarah Inggeris dengan perselisihan lama mengenai realiti alternatif (Sliding Albion), di mana Inggeris memerintah dunia melalui kerjasama dengan orang asing bangsawan.

Gangsa

Selepas kejayaan fiksyen ilmiah Zaman Perak, Zaman Gangsa adalah apa yang disebut "komik" pada tahun 1970-an dan 1980-an, ketika fantasi membawa kepada tema yang lebih realistik dan, kadang-kadang, lebih gelap. Penggunaan dadah secara haram, dilarang oleh pihak berkuasa kod Komik , secara terang-terangan disorot untuk pertama kalinya dalam komik dalam kisah Marvel Comics "Green Goblin Reborn!" dalam "The Amazing Spider-Man No. 96" (Mei 1971).

Selepas kemas kini kod, DC menawarkan cerita dengan nama "Green Goblin Reborn!". Pada Januari 1976, bekas editor majalah Kanak-kanak Jenette Kahn menggantikan Infantino. Seperti halnya, tugas pertamanya, bahkan sebelum bekerja secara formal, adalah untuk meyakinkan Pengurus Penerbitan Warner Bill Sarnoff untuk mengekalkan DC sebagai sebuah syarikat penerbitan dan bukan sekadar menguruskan pelesenan asetnya.

Oleh itu, DC telah berusaha untuk bersaing dengan Marvel yang sedang melonjak dengan mengembangkan keluarannya secara substansial dan berusaha memenangkan pasaran dengan mengalahkannya. Ini menampilkan debut siri termasuk watak-watak baru seperti Firestorm dan Shade, Changing Man, dan pelbagai tajuk bukan superheroik untuk ditangkap semula selepas hari-hari komedi Wertham.

Lima bulan sebelum filem Superman pertama dilancarkan pada tahun 1978, Kahn secara signifikan meluaskan barisan , meningkatkan jumlah judul dan halaman naratif, dan menaikkan harganya dari 35 sen menjadi 50 sen. Sebilangan besar siri merangkumi potongan sandaran lapan halaman, tetapi ada yang mempunyai kisah 25 halaman penuh.

:large_blue_diamond: Ringkasan

Comic Extra adalah majalah buku komik Amerika yang dirilis sebagai ketiga dalam siri Arah Baru oleh EC Comics pada tahun 1955. Pada bahagian kesembilan eksploitasi wartawan muda itu, tendangan sampingan Tintin yang paling lama menjadi semakin penting - akhirnya menjadi watak utama.

:small_red_triangle_down: Ciri Ekstra Komik

Satu siri terhad mungkin 'luas, tetapi biasanya dapat berkisar antara tiga dan sepuluh masalah. Biasanya, mereka dapat dikenali dari siri semasa dengan mempunyai nombor masalah semasa dan jumlah keseluruhan di sampul dan / atau dalam indeks .

Siri terhad mempunyai satu naratif untuk diceritakan. Ia mengikuti format cerita konvensional bermula, tengah, dan akhir. Biasanya, akhir siri merangkumi semua item plot. Siri terhad telah dibuat dalam gaya antologi, tetapi hanya segelintir yang dapat direalisasikan.

Penerbit Komik EC
Format Antologi
Tarikh penerbitan Mac / April 1955
Dicipta William Gaines
Perwatakan Keith, Steve & Jock MacDuff
Isipadu 13

Siri terhad sering dibuat oleh satu pasukan kreatif, walaupun biasanya penulis terus menerus sepanjang proses sekiranya berlaku perubahan sementara artis dapat berubah. Jumlah masalah umumnya ditentukan oleh gabungan jalan cerita pengarang dan mandat editorial.

:small_red_triangle_down: Sejarah

Pada tahun 1979, semasa pemulihan Implosion DC, penerbit DC Comics bereksperimen dengan format baru dalam "miniseri" di Dunia Krypton. Tanpa risiko dan tugas bulanan yang berkekalan, reka bentuk baru itu membolehkan syarikat itu menceritakan kisah-kisah yang tidak sesuai dalam siri yang sedang berlangsung dan menampilkan ciri-ciri dalam sebuah cerpen.

Pada tahun 1980, DC mengikuti siri tiga bahagian The Untold Legend of the Batman oleh World of Krypton, Len Wein, John Byrne, dan Jim Aparo. DC melancarkan tiga siri terhad pada tahun 1981, termasuk Super Heroes Legion dan Green Lantern Corps , satu lagi siri Krypton.

Dengan kejayaan format miniseri, DC mengikuti eksperimen di luar dunia superheroik mereka dengan jalan cerita dan tema yang lebih panjang. Camelot 3000 dilancarkan pada tahun 1982 dan merupakan siri terhad pertama yang menangani 12 masalah. Sebagai penerangan promosi, DC mencipta "maxiseries".

Tidak lama sebelum penerbit lain mula menggunakan konsep siri terhad. Marvel Comics melancarkan siri terhad pertamanya, Marvel Super Hero Champions 'Contest pada tahun 1982, yang tidak lama kemudian, diikuti oleh miniseri yang dibintangi oleh X-Wolverines Men's dan kemudian Avengers Vision and the Scarlet Witch.

Pada mulanya, Marvel menggunakan format siri terhad untuk menonjolkan gelaran pasukan terkenal dan memperkenalkannya kepada pengembaraan solo. Peraduan Juara mendorong acara penting yang mempengaruhi Marvel Universe. Sebelum konsep crossover berbilang tajuk pernah dikembangkan, crossover itu dipersembahkan dalam bentuk siri terhad.

Ini dikembangkan lagi dalam kisah Secret Wars 12 kursus tahun 1984 dan kisah Krisis DC 1985-1986 di Infinite Earth. Comic Extra adalah majalah buku komik Amerika berumur pendek yang dikeluarkan sebagai yang ketiga dalam siri New Direction oleh EC Comics di 1955. Ada sedikit "Panjangnya sangat berbeza, tetapi biasanya berlangsung dari 3 hingga 10 pekerjaan.

:large_blue_diamond: Ringkasan

Bill Gaines menerbitkan dan menyunting buku komik dua bulanan oleh Johnny Craig. Ia memerlukan lima masalah, seperti komik Direktorat Baru EC yang lain, sebelum dibatalkan. Masalah semasa dan jumlah masalah liputan keseluruhan dan / atau penunjuk siri semasa biasanya dapat dikesan "Terdapat ralat.

:small_red_triangle_down: Komik DC

DC Comics Inc. adalah Pembangun Komik Amerika dan perniagaan unggulan DC Entertainment, anak syarikat bahagian Warner Bros. World Brands and Experience dari Warner Bros., yang merupakan komponen melalui bahagian Studios & Rangkaiannya di bahagian WarnerMedia AT & T.

DC Comics adalah salah satu perniagaan komik terbesar dan tertua di Amerika dan dilancarkan pada tahun 1937 komik pertamanya dengan nama DC. Buku-bukunya ada di DC Universe rekaan dan merangkumi beberapa ikon budaya heroik , seperti Superman, Batman, dan Wonder Woman.

Ia terkenal untuk beberapa pasukan yang terkenal dan dikenali, termasuk Justice League, American Justice Society, dan Teen Titans. Dunia ini juga mempunyai beberapa superwillen terkenal yang menentang pahlawan super seperti Lex Luthor, the Joker, dan Deathstroke.

Perniagaan ini telah menghasilkan bahan-bahan yang berkaitan dengan Universe bukan DC, termasuk pembuat jam tangan, V untuk Vendetta, Fables, dan banyak penerbitan di tanda ganti Vertigo. Perkhidmatan Penguin Random House Publishing menjual buku DC Comic ke sektor kedai buku , sedangkan Diamond Comic Distributors telah menjual komik terus kepada peruncit.

Menjelang Jun 2020, syarikat pengedar berlian menggantikan Diamond, Lunar Distribution, dan UCS Comic Distributors, yang sebelumnya telah dibekalkan ke pasaran langsung kerana gangguan pengeluaran berlian akibat wabak COVID-19.

DC Comics dan pesaing utamanya yang sudah lama, Marvel Comics (dibeli pada tahun 2009 oleh lawan utama WarnerMedia, The Walt Disney Company), telah bergabung pada tahun 2017, berkongsi sekitar 70% dari Pasar Buku Komik AS, namun statistik ini mungkin menyebabkan penyimpangan kerana grafik novel ditinggalkan.

DC adalah penerbit kedua terbesar dengan semua buku disertakan, selepas Viz Media, sementara Marvel adalah yang ketiga.

:large_blue_diamond: Ringkasan

DC Comics adalah salah satu perniagaan buku komik Amerika yang utama dan tertua, dan buku komik pertama mereka diterbitkan pada tahun 1937 di bawah jenama DC. Buku-bukunya ada di DC Universe rekaan dan merangkumi beberapa ikon budaya heroik, seperti Superman, Batman, dan Perempuan yang hebat.

Soalan Lazim

Orang bertanya banyak soalan mengenai Comic Extra. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

:one: Apa itu komik tambahan?

Katakan anda menyukai karya Disember kami mengenai koleksi buku komik, Harga Super Jonathan Shipley. Sekiranya demikian, dia menulis mengenai permulaan buku komik yang boleh dikumpulkan jika anda menyukai ciri Disember kami.

:two: Di mana saya boleh membaca komik percuma?

1 - Komik Grafit. České Hoopla.

2 - Marvel: Bermula Dengan Isu Percuma.

3 - DC Universe Tidak Terbatas.

4 - Bar & Ebook NOOK Percuma Nobles.

5 - Muzium Komik Digital & Buku Komik Plus.

:three: Apakah buku komik paling jarang?

Menurut pangkalan data CGC, hanya sembilan salinan New Adventure Comics # 26 yang direkodkan, oleh itu, buku komik paling jarang di dunia. Pada hari-hari awal DC Comics, New Adventure Comics # 26 pada mulanya dilancarkan pada tahun 1938.

:four: Adakah komik tidak dapat dikalahkan?

Robert Kirkman menyatakan pada bulan Ogos 2016 bahawa siri ini akan berakhir dengan terbitan # 144 pada tahun 2017, dengan Ryan Ottley "kembali ke buku" untuk kesimpulan 12 bahagian. Terbitan terakhir berukuran dua kali diterbitkan pada 14 Februari 2018.

:five: Bagaimana anda membaca komik?

Anda biasanya harus membaca gelembung ucapan atas ke bawah, tetapi sila baca dari kiri ke kanan jika ketinggiannya hampir sama. Ini hampir selalu merupakan kaedah yang tepat untuk dibaca, tetapi jika ada yang tidak bermakna, anda harus dapat mengatakannya.

:six: Adakah berbaloi dengan penilaian komedi?

CGC kini menjadi alat hebat untuk peruncit dan pengumpul. CGC adalah penimbang tara pihak ketiga yang berkualiti dan bernilai untuk urus niaga buku komik yang melibatkan ribuan dolar . Gpanalysis.com telah melaporkan bahawa sekitar $ 1 bilion komik bertaraf CGC telah diperdagangkan sejak tahun 2002!

:seven: Adakah komik mati?

Komik tidak akan mati. Banyak penerbit menyampaikan amaran "pensil" kepada pencipta dan pada dasarnya menutup jadual penerbitan komik mingguan. Sejak itu, Diamond mengisytiharkan penyebaran semula buku komik pada 20 Mei, tetapi bahaya telah dilakukan.

:eight: Apakah nama komik pertama yang tidak dapat dikalahkan?

Invincible pertama kali diterbitkan dalam Tech Jacket # 1 pada Oktober 2002, diciptakan oleh Robert Kirkman dan ilustrator Cory Walker. Ia mendapat judul debut pada ketika itu barisan superhero baru pada tahun 2003 sebagai siri berjudul sendiri.

:nine: Bagaimana anda suka komik?

Sekiranya anda suka komik, anda mungkin ingin bercakap dengan individu lain yang berfikiran sama tentangnya. Anda boleh menyertai komuniti dalam talian seperti Comic Vine atau Reddit. Ini juga boleh diperluas ke dunia nyata melalui aktiviti di kedai buku komik tempatan anda, seperti Hari Buku Komik Percuma, atau melalui konvensyen.

:keycap_ten:Siapa watak paling popular di Marvel?

Menurut tinjauan baru-baru ini, kejiranan Spider-Man yang mesra anda telah dinobatkan sebagai pahlawan super paling terkenal di dunia.

Mengapa komik begitu murah?

Komik untuk 20 halaman kandungan pada harga $ 3.99. Anda harus membayar pasukan kreatif, peniaga, dan mendapat keuntungan dengan wang itu. Pasaran komik mempunyai margin yang sempit seperti sekarang. Harganya sangat mahal kerana jika harganya lebih murah, mereka tidak dapat membuat komik secara harfiah.

:large_blue_diamond: Kesimpulannya

Comic Extra adalah majalah buku komik Amerika yang dikeluarkan sebagai siri ketiga dalam siri New Direction oleh EC Comics pada tahun 1955. Bill Gaines menerbitkan dan menyunting buku komik dua bulanan oleh Johnny Craig. Ia berlangsung lima isu bersama komik EC New Direction yang lain sebelum ia dihentikan.

Menjelang Jun 2020, syarikat pengedar berlian menggantikan Diamond, Lunar Distribution, dan UCS Comic Distributors, yang sebelumnya telah dibekalkan ke pasaran langsung kerana gangguan pengeluaran berlian akibat wabak COVID-19.

:pencil2: artikel berkaitan