Komunikasi,

Definisi Komunikasi:

 1. Bermakna menghantar atau menerima maklumat seperti talian telefon atau komputer.

 2. Semua alat pengangkutan (jalan raya, jalan kereta api, sungai, terusan, udara, laut) di mana orang berinteraksi atau mempunyai hubungan fizikal.

 3. Pertukaran atau pertukaran maklumat melalui ucapan, penulisan atau cara lain.

 4. Kaedah pengangkutan atau alat pengangkutan seperti jalan atau kereta api.

 5. Semua cara komunikasi simbolik atau lisan (surat khabar, surat, e-mel, telefon, televisyen, radio, dll.) Di mana orang dan mesin berkomunikasi dan bertukar maklumat. Lihat juga perbualan.

Sinonim Komunikasi

Cetakan umum, Pelaporan, Penyampaian, Media, Penyampaian, Penghantaran, Penerbitan buku, UPI, Penerbitan majalah, Industri penerbitan, Penyampaian, Pembahasan, Jurnalisme, Penerbitan, teori Komunikasi, Rangkaian komunikasi, harta keempat, Melancarkan, Akhbar umum, Radio, AP , Industri komunikasi, Penyampaian, media Komunikasi, Telekomunikasi, Komunikasi wayar, Radiotelephony, United Press International, Wireless, Services, Radiotelegraph, komunikasi elektronik, Associated Press, Divulgation, Fleet Street, Reuters, Links, Disclosure, teori maklumat, Komunikasi Radio, Sambungan, Relay, Penyerahan, Media cetak, Laluan, Akhbar

Bagaimana menggunakan Komunikasi dalam ayat?

 1. Di sekolah, semasa rakan-rakan saya belajar matematik, saya belajar komunikasi kerana saya mahu lulus dalam bidang ini.
 2. Televisyen adalah alat komunikasi yang berkesan.
 3. Komunikasi satelit
 4. Bandar yang menawarkan komunikasi jalan raya dan kereta api yang sangat baik.
 5. Hari ini, komunikasi digital dan fizikal adalah kekuatan positif dalam masyarakat kita, mempercepat usia maklumat kita dan memungkinkan komunikasi peribadi yang kelihatan mustahil pada masa itu, walaupun kadang-kadang di peringkat individu. Kepuasan juga kelihatan berlebihan.
 6. Komunikasi dengan firma itu bagus, kerana kami telah menjalin hubungan baru dengan ketua jabatan perundangan.

Makna Komunikasi & Definisi Komunikasi