Komunis,

Definisi Komunis:

  1. Seseorang yang mempercayai struktur sosial dan ekonomi yang dikenali sebagai komunisme, yang menumpukan pada pembentukan masyarakat kelas dan tanpa kewarganegaraan. Komunis cuba menyelesaikan masalah ekonomi kapitalis dan percaya bahawa orang harus mempunyai akses yang sama terhadap barang dan perkhidmatan. Komunis umumnya mempunyai ideologi yang sama dengan sosialis dan saling bergantung pada asas yang sama. Beberapa komunis terkenal ialah Karl Marx, Vladimir Lenin dan Mao Zedong.

Sinonim Komunis

Secara umum, Tidak Bersaing, Kolektif, Bersinergi, Bersamaan, Sinergis, Biasa, Komunis, Tidak Bersaing, Gabungan, Umum, Komunalistik, Konsert, Bersama, Bersekutu, Bersama, Bersama, Kolektivis, Felo, Komunis, Komunitarian, Bersama, Kolaboratif, Komunal, Komensal , Umum, Saling, Sosial, Sambungan, Bekerjasama, Koperasi, Pekali, Diharmonis, Sosialis, Popular, Ekumenis, Harmonis, Berbalik, Koaktif, Koperasi, Coadjuvant, Symbiotic, Collective, Coadjutant, Synergetic, Associated, Commutual, Conniving, Social

Bagaimana menggunakan Komunis dalam ayat?

  1. Banyak orang miskin merasa senang menjadi komunis apabila sukar bagi mereka untuk membeli barang makanan asas, seperti bahan makanan atau pakaian.
  2. Joe menyebut rang undang-undang itu sebagai komunis kerana membenarkan semua pekerja menggunakan bilik mandi, dapur dan ruang makan pentadbiran.
  3. Monday Paramedic de Communist nampaknya menjadi pengkhotbah G. Wallace's Monday di Quantum of God, ketika J. Pass Troyes Georges; Tout Lee Gitao.

Makna Definisi Komunis & Komunis