Insurans komprehensif,

Definisi insurans Komprehensif:

 1. Insurans komprehensif adalah sejenis insurans kenderaan yang merangkumi kerosakan pada kereta anda dari sebab-sebab selain daripada perlanggaran. Insurans yang komprehensif akan melindungi kenderaan anda sekiranya ia musnah akibat puting beliung, disewakan oleh seekor rusa, dicat dengan semburan oleh perosak, rosak akibat kerosakan atau dihancurkan oleh garaj yang runtuh, antara sebab lain. .

 2. Bentuk perlindungan insurans kenderaan yang paling luas yang (dalam hal perlanggaran, kebakaran, atau kecurian) meliputi (1) pemandu dan kenderaan yang diinsuranskan, (2) pemandu dan kenderaan pihak ketiga, dan (3) harta pihak ketiga. Premium dikira biasanya pada ukuran dan nilai enjin kenderaan, penggunaannya yang dimaksudkan, dan usia dan rekod pemandunya. Juga dipanggil perlindungan komprehensif atau insurans menyeluruh sepenuhnya.

 3. Insurans komprehensif, insurans perlanggaran, dan insurans liabiliti adalah tiga komponen polisi insurans kenderaan. Undang-undang negara menghendaki pemandu membawa insurans liabiliti, tetapi perlanggaran dan insurans komprehensif adalah pilihan jika seseorang memiliki kenderaan secara langsung. Sekiranya seseorang telah membiayai kenderaan tersebut, syarikat pinjaman kereta mungkin memerlukan insurans yang komprehensif. Sekiranya pemilik kereta telah membayar sepenuhnya kenderaan tersebut, dan mereka tidak dapat membayar insurans yang menyeluruh, mereka memiliki sebuah kereta lama yang tidak mempunyai banyak nilai, mereka berpendapat mereka berisiko rendah untuk mengalami kerosakan, atau mereka lebih suka membuat insurans sendiri, pemilik boleh memilih untuk tidak membeli insurans menyeluruh. Sebaliknya, walaupun seseorang memiliki kereta bebas dan jelas, jika mereka tinggal di kawasan luar bandar di mana kejadian bertabrakan dengan haiwan adalah perkara biasa, di kawasan ribut yang sering mendapat hujan es atau di bahagian bandar yang mempunyai jenayah lebih tinggi dan kecurian berlaku secara berkala, mereka mungkin ingin membeli insurans menyeluruh.

Bagaimana menggunakan insurans komprehensif dalam ayat?

 1. Sekiranya syarikat anda ingin dilindungi sepenuhnya, ia harus mendapat insurans komprehensif yang baik yang merangkumi setiap kemungkinan senario.
 2. Billy tinggal di kawasan dengan kadar kemalangan yang tinggi dan akan menjadi kepentingan terbaiknya untuk membawa insurans komprehensif untuk kereta barunya.
 3. Sekiranya anda ingin dilindungi di semua bidang, anda harus berusaha mendapatkan insurans yang komprehensif sehingga anda tidak perlu risau.

Makna Definisi insurans komprehensif & insurans komprehensif

Insurans Komprehensif ,

Insurans Komprehensif bermaksud,

 • Insurans Komprehensif bermaksud, insurans kenderaan bermotor yang memberikan perlindungan sekiranya berlaku kerosakan fizikal (tidak termasuk perlanggaran) atau kecurian kenderaan yang diinsuranskan.

 • Insurans Komprehensif bermaksud: Kerosakan pada kereta anda sendiri kerana alasan lain selain daripada perlanggaran atau penggantian dilindungi sepenuhnya oleh insurans komprehensif. Ancaman terhadap bahaya seperti hujan es, banjir, pencurian, api, kaca pecah, benda jatuh, roket, letupan, gempa bumi, taufan, vandalisme atau rusuhan, rusuhan atau rusuhan dan perlanggaran dengan burung atau haiwan di semua bahagian dasar anda. Puncanya adalah kerosakan.

 • Makna Insurans Komprehensif: Perlindungan insurans untuk anda dan kereta anda serta orang lain dan kereta anda sekiranya anda melakukan kesalahan.

Makna Literal Insurans Komprehensif

Menyeluruh:

Makna Komprehensif:
 1. Sekolah menengah yang menerima anak-anak dari semua peringkat di kawasan tertentu.

 2. Lengkap dengan memasukkan semua atau hampir semua elemen atau aspek objek.

 3. Ini mengenai pemahaman.

Kalimat Komprehensif
 1. Melatih untuk menjadi akauntan setelah meninggalkan syarikat

 2. Senarai penuh sumber

Sinonim Komprehensif

tidak diskriminasi, eklektik, pelbagai, luas, pelbagai, luas, luas

Insurans:

Makna Insurans:
 1. Proses atau pengaturan di mana syarikat atau agensi kerajaan menjamin pampasan untuk beberapa kerugian, kecederaan, penyakit atau kematian sebagai pertukaran untuk pembayaran premium.

 2. Apa sahaja yang memberi perlindungan daripada kemungkinan berlaku keadaan darurat.

Hukuman Insurans
 1. Memenuhi standard tingkah laku peribadi yang tinggi adalah perlindungan terbaik terhadap masalah peribadi.

Sinonim Insurans

langkah berjaga-jaga, perlindungan kewangan, langkah pencegahan, ganti rugi, langkah keselamatan, perlindungan, kekebalan, perlindungan, jaminan, pertahanan, perlindungan, ganti rugi, penyediaan, keselamatan, perlindungan

Insurans Komprehensif ,

Apakah Definisi Insurans Komprehensif?

 • Insurans kenderaan bermotor yang memberikan perlindungan sekiranya berlaku kecederaan badan (kecuali perlanggaran) atau kecurian kenderaan yang diinsuranskan. Contohnya, cermin depan yang rosak atau pecah akan ditutup sepenuhnya.

 • Insurans yang dilindungi sepenuhnya merangkumi kerosakan kenderaan anda disebabkan oleh sebab-sebab selain perlanggaran atau penggantian. Keseluruhan bahagian polisi anda merangkumi kerosakan seperti hujan es, pencurian, pecah kaca, benda jatuh, roket, gempa bumi, taufan, vandalisme atau bencana berbahaya, rusuhan atau rusuhan dan perlanggaran dengan haiwan atau haiwan pelik. Adakah.

 • Perlindungan insurans untuk anda dan kereta anda serta orang lain dan kereta anda sekiranya anda salah.

Makna Literal Insurans Komprehensif

Menyeluruh:

Makna Komprehensif:
 1. Meliputi atau menangani semua atau hampir semua elemen atau aspek objek.

 2. Berkaitan dengan atau mengenal pasti sistem pendidikan menengah di mana kanak-kanak dari semua kebolehan dalam bidang tertentu diajar di sekolah.

 3. Berkaitan dengan pemahaman

Insurans:

Makna Insurans:
 1. Perjanjian di mana syarikat atau negeri menjamin kerosakan, kecederaan, penyakit atau kematian tertentu sebagai ganti premium.

Hukuman Insurans
 1. Banyak peminjam baru membeli insurans pengangguran atau insurans kesihatan.

 2. Jaket tergantung di bahagian belakang kerusi, terlindung dari penyaman udara.

Sinonim Insurans

backstop, jaminan, jaminan, jaminan, (kewangan) perlindungan