Menusuk buruj adalah sekumpulan tindik tiga atau empat yang membuat reka bentuk indah di Telinga kelihatan seperti bintang di langit.

Apa itu tindikan buruj?

:small_blue_diamond: Menusuk buruj adalah tren menindik terbaru pada lobus, heliks, tragus dan tulang rawan, dengan pejantan dan gelung membuat reka bentuk yang unik. Menusuk buruj menghasilkan penampilan yang bergaya bagi seseorang yang sesuai dengan anatomi telinga. Setiap tindikan bukan untuk semua orang, itu bergantung pada anatomi telinga. Piercer mempunyai pengetahuan yang baik mengenai perkara itu sehingga dia akan memutuskan jenis tindik yang sesuai untuk anda. Elakkan menindik lebih dari tiga pada satu masa dan menindik satu sisi telinga pada satu masa kerana memerlukan masa untuk penyembuhan sama seperti tindikan industri . Tampilan tindik buruj akan berubah dengan perubahan perhiasan.

Idea Menusuk Buruj:

:small_blue_diamond: Piercer memutuskan dan mencadangkan mengenai jenis buruj setelah melihat seluruh telinga. Dia mungkin menambah satu atau dua tindik lagi untuk mencapai penampilan yang glamor. Kadang-kadang penampilan baru dicapai dengan hanya menukar perhiasan.

1. Hoop Medley

Tambahkan anting-anting gelung di mana sahaja pada tindikan buruj tanpa terlalu banyak. Ini adalah trend menusuk buruj. Stud juga kelihatan baik pada penampilan bergaya ini.

2. Jatuhkan Dainty

Dainty Drop kelihatan comel pada buruj yang menusuk seperti bunga kecil, daun atau bulan sabit. Ia adalah penampilan yang sederhana dan sempurna. Kancing hanya diletakkan di cuping telinga yang tidak rata seperti bintang di langit.

3. Rantai Menawan

Rantai menawan menghubungkan tindikan bersama. Ia kelihatan bergaya dan baru dan semua orang mahukan penampilan ini. Stud juga digunakan dengan rantai dalam penampilan ini. Ini adalah rupa telinga yang serba boleh dengan gelung conch. Anda juga boleh memadankan reka bentuk ini dengan pakaian anda.

4. Mutiara, Emas dan Perak

Ini ciptaan bergaya dengan pencampuran anting-anting emas dan perak. Beberapa kancing dan rantai emas berkilat digunakan untuk membuat penampilan ini. Buruj mutiara adalah penampilan yang berkelas dan elegan. Tampilan ini memerlukan 2 tindik pada cuping telinga dan memakainya dengan mutiara bukan gelung dan kancing.

5. Bunga Berkilat

Gaya ini kelihatan sangat comel dengan bunga. Kancing kecil yang digunakan di tengah cuping telinga dengan heliks gelung dan bunga pilihan anda.

Menindik Telinga Buruj Zodiak

Terdapat begitu banyak pilihan menindik telinga seperti heliks, tulang rawan, heliks ke hadapan, conch dan tragus piercing. Jadi ini sangat sukar untuk memilih jenis menindik, jadi mari dapatkan bantuan daripada bintang untuk pemilihan tindik telinga mengikut tanda zodiak anda .

1) Menusuk Buruj Aries

Aries adalah tanda zodiak pertama. Orang dengan tanda zodiak Aries bebas dan mempunyai kualiti terkemuka. Oleh itu, tindik yang selesa adalah tindik yang sempurna untuk tanda zodiak yang berani ini. Ini adalah tindikan lobus atas yang tidak dijangka. Anting-anting di cuping atas menghasilkan rupa yang halus.

2) Pisces menindik buruj

Pisces adalah orang yang sangat hebat dan juga dikenali sebagai tanda zodiak yang paling toleran. Mereka suka percintaan. Helix piercing sangat sesuai untuk mereka.

3) Virgo menindik buruj

Orang yang mempunyai tanda Virgo penuh perhatian sehingga mereka mencapai matlamat hidup mereka. Piercing heliks ke depan sangat sesuai untuk tanda zodiak ini. Simetri digunakan untuk menusuk heliks ke depan yang dipadankan dengan Virgo. Dua hingga tiga tindik berturut-turut dan gunakan berlian atau gelang untuk membuat penampilan glamor ini.

4) Menusuk buruj Leo

Tragus piercing sangat sesuai untuk Leos, mereka menikmati perhatian dan mahu diri mereka berada di pusat perhatian. Penindasan Tragus terletak di kepala sisi dan di hadapan saluran telinga .

5) Menindik buruj Scorpio

Scorpio tajam dan mereka perlu menusuk sebagaimana adanya, jadi tindik daith sesuai untuk mereka. Oleh kerana Scorpio kurang sabar, maka mereka perlu menusuk yang cepat sembuh sehingga menindik daith sangat sesuai untuk kalajengking.

6) Libra menindik buruj

Pustakawan inovatif, pemimpin, santai, menarik dan ceria. Sebagai orang Libra suka mencintai sehingga mereka benci bersendirian sehingga mereka suka pelbagai rawan menusuk dan Tragus dengan anting-anting.

7) Penindasan Kanser

Orang yang mempunyai tanda zodiak Kanser ingin menyembunyikan perasaan dan emosi mereka dan mereka suka terpencil sehingga tindikan kerang sesuai dengan keperibadian mereka.

8) Constari Piercing Aquarius

Aquarians malu dan senyap. Menindik rata diasingkan pada tulang rawan dan bebas, bukan di muka sehingga menindik jenis ini sesuai untuk mereka.

9) Menusuk Buruj Taurus

Menindik Buruj Taurus

Taurus tidak suka perubahan dan risiko, ia selamat dan selamat. Menindik cuping telinga adalah tindikan yang elegan dan menawan dan ia adalah padanan yang sesuai untuk Taurus.

10) Menusuk Buruj Gemini

Gemini berani dan berani, suka meneroka perkara baru. Keperibadian Gemini mempunyai dua sisi sehingga tindikan industri sesuai untuk mereka dan sesuai dengan keperibadian mereka.

11) Penindasan Buruj Sagitarius

Sagittarians suka mencintai, ingin tahu dan mereka suka melancong. Piercing orbital sangat sesuai untuk mereka dan sesuai dengan cinta mereka untuk perjalanan dan keperibadian semangat bebas. Menindik orbital adalah menindik dua kawasan berbeza yang bersambung dengan cincin.

12) Piercing Buruj Capricorn

Capricorns bertanggungjawab, berdisiplin dan mengawal diri. Menusuk batang sangat sesuai untuk mereka dan sesuai dengan keperibadian mereka yang bertanggungjawab.

Proses penyembuhan tindikan buruj

Menusuk buruj adalah sekumpulan tindik berganda sehingga memerlukan lebih banyak masa untuk sembuh. Tunggu dengan sabar. Kemerahan dan pembengkakan adalah normal pada tindik buruj walaupun beberapa bulan selepas tindikan. Bengkak mereda selepas beberapa minggu atau kadang-kadang memerlukan beberapa bulan. Bengkak dengan rasa hangat disebabkan oleh kerengsaan. Kerengsaan disebabkan oleh sikat rambut, topi dan selendang. Jadi kesabaran diperlukan untuk penyembuhan tusukan buruj kadang-kadang memerlukan satu tahun.

Arahan Penjagaan Selepas untuk Menusuk Buruj

Arahan selepas penjagaan untuk menindik buruj sama dengan tindik industri dan tindikan bibir tengah. Ini adalah;

:eight_spoked_asterisk: Bersihkan kawasan menindik dengan larutan sabun dan garam dua hingga tiga kali sehari. Elakkan menyentuh telinga dan anting-anting tanpa membasuhnya. Membersihkan tangan sama pentingnya dengan membersihkan kawasan menindik, :eight_spoked_asterisk: Elakkan memutar anting-anting kerana menyebabkan kegatalan. Ia menyebabkan pembengkakan dan kadang-kadang menyebabkan jangkitan pada kawasan menindik. :eight_spoked_asterisk: Elakkan tidur di sisi buruj. Jangan menembusi kedua-dua belah telinga pada satu masa. :eight_spoked_asterisk: Menusuk buruj memerlukan lebih banyak kesabaran daripada jenis tindikan tunggal. Kadang-kadang ia mungkin dijangkiti atau benjolan menusuk mungkin muncul daripada berjumpa dengan doktor piercer atau profesional. :eight_spoked_asterisk: Pembersihan sprei sama pentingnya dengan kawasan menindik. :eight_spoked_asterisk: Sentiasa gunakan perhiasan Titanium , emas atau keluli tahan karat kerana tidak menyebabkan kerengsaan atau reaksi alergi.

Perhiasan Menusuk Buruj

Perhiasan menusuk buruj

:large_blue_diamond: Pemilihan perhiasan tindik buruj membuat penampilan khusus, ia akan berubah dengan perubahan perhiasan. Sekiranya anda tidak dapat mencari atau memutuskan daripada mencuba stiker pelekat atau perhiasan untuk memeriksa sama ada perhiasan sesuai dengan anda atau tidak. Pada hari-hari awal menindik, anda harus menggunakan perhiasan emas, Titanium dan keluli tahan karat untuk mencegah jangkitan. Apabila bengkak mereda dan menusuk sembuh, hiasi tindik buruj anda dengan perhiasan pilihan anda sendiri.

Ringkasan Menusuk buruj adalah sekumpulan tindik tiga atau empat yang membuat reka bentuk yang indah di Telinga kelihatan seperti bintang di langit. Menusuk buruj adalah trend menindik terbaru pada lobus, heliks, tragus dan tulang rawan, dengan pejantan dan gelung membuat reka bentuk yang unik. . Elakkan menindik lebih dari tiga pada satu masa dan menusuk sebelah telinga pada satu masa kerana memerlukan masa untuk penyembuhan. Tampilan tindik buruj akan berubah dengan perubahan perhiasan.

Soalan Lazim

1. Berapakah kos untuk mendapatkan tindikan buruj?

:ballot_box_with_check: Kos menusuk buruj berbeza dari satu tempat ke tempat yang lain. Bergantung pada jenis perhiasan, emas lebih mahal daripada Titanium atau keluli tahan karat. Kadang-kadang bergantung pada perkhidmatan yang diberikan oleh piercer. Kos perhiasan menusuk adalah dari $ 30 hingga $ 180 dan jika kos satu menindik adalah $ 25 daripada dua kos menindik adalah $ 40.

2. Apakah tindikan yang kelihatan baik bersama-sama?

:high_brightness: Menindik lobus dua kelihatan hebat dengan tindikan heliks ke hadapan kerana saling melengkapi. Heliks ke depan menonjol, dengan lobus ganda kelihatan bersih dan segar. :high_brightness: Pelbagai tindik lobus dengan kerang akan menarik perhatian semua orang. Menusuk lobus lebih sedikit sakit berbanding jenis tindik lain. :high_brightness: Menindas tragus berganda dengan menusuk keong adalah gabungan lain dari menindik yang menarik perhatian semua orang.

3. Tindik yang manakah dapat mengatasi kegelisahan?

:ballot_box_with_check: Orang percaya bahawa menindik daith membantu menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan kemurungan dan kegelisahan kerana ia adalah menindik lipatan telinga dalam. Terdapat banyak titik tekanan di telinga, menurut ahli akupunktur titik tekanan ini menargetkan saraf vagus yang meluas dari otak ke seluruh tubuh. Penindasan Daith memberi tekanan pada saraf vagus dan beberapa masalah kemurungan dan kegelisahan dapat diselesaikan dengan rangsangan saraf vagus ini.

Kesimpulannya

:small_blue_diamond: Menusuk buruj adalah sekumpulan tindik tiga atau empat yang membuat reka bentuk yang indah di Telinga kelihatan seperti bintang di langit. Ini adalah trend menindik terbaru pada lobus, heliks, tragus dan tulang rawan , dengan pejantan dan gelung membuat reka bentuk yang unik.

:small_blue_diamond: Elakkan menindik lebih dari tiga pada satu masa dan menindik satu sisi telinga pada satu masa kerana memerlukan masa untuk penyembuhan. Tampilan tindik buruj akan berubah dengan perubahan perhiasan.

:small_blue_diamond: Kos menusuk buruj berbeza dari satu tempat ke tempat yang lain. Bergantung pada jenis perhiasan, emas lebih mahal daripada Titanium atau keluli tahan karat.

:small_blue_diamond: Ini sangat sukar untuk memilih jenis menindik, pilihannya adalah heliks, tulang rawan, heliks ke depan dan tindik tragus, jadi mari dapatkan bantuan bintang untuk pemilihan tindik telinga mengikut tanda zodiak anda.

:small_blue_diamond: Ia adalah satu set tindik berganda sehingga memerlukan lebih banyak masa untuk sembuh. Tunggu dengan sabar. Kemerahan dan pembengkakan adalah normal pada tindik buruj walaupun beberapa bulan selepas tindikan. Bengkak mereda selepas beberapa minggu atau kadang-kadang memerlukan beberapa bulan.

artikel berkaitan

Perindustrian Menindas Bibir Tengah Menindas Tebal