Pinjaman pembinaan,

Definisi pinjaman Pembinaan:

 1. Pinjaman pembinaan (juga dikenali sebagai "pinjaman membina sendiri") adalah pinjaman jangka pendek yang digunakan untuk membiayai pembinaan rumah atau projek harta tanah lain. Pembina atau pembeli rumah mengambil pinjaman pembinaan untuk menampung kos projek itu sebelum mendapat pembiayaan jangka panjang.Kerana pinjaman ini dianggap agak berisiko, pinjaman pembinaan biasanya mempunyai kadar faedah yang lebih tinggi daripada pinjaman gadai janji tradisional.

 2. Pinjaman pembinaan biasanya dikeluarkan oleh pembangun atau pembeli rumah yang membina kediaman mereka sendiri. Mereka adalah pinjaman jangka pendek, biasanya untuk jangka masa hanya satu tahun. Setelah pembinaan rumah selesai, peminjam boleh membiayai semula pinjaman pembinaan menjadi gadai janji tetap atau mendapatkan pinjaman baru untuk melunaskan pinjaman pembinaan (kadang-kadang disebut "pinjaman akhir"). Peminjam mungkin hanya diminta membuat pembayaran faedah atas pinjaman pembinaan semasa projek ini masih dijalankan. Sebilangan pinjaman pembinaan mungkin memerlukan baki dibayar sepenuhnya pada masa projek selesai.

 3. Pembiayaan harta tanah jangka pendek (biasanya 3 tahun) dijamin dengan gadai janji atas harta yang dibiayai. Pinjaman ini dimaksudkan untuk menanggung biaya pengembangan tanah dan pembangunan bangunan, dan dikeluarkan (1) sesuai kebutuhan, (2) setelah setiap tahap selesai, (3) sesuai dengan jadwal yang telah diatur sebelumnya, atau (4) ketika beberapa kondisi bertemu. Pinjaman pembinaan dilunaskan dari hasil pembiayaan tetap (biasanya selama 20 hingga 30 tahun), yang seterusnya dibayar dari aliran tunai yang dihasilkan oleh bangunan yang telah siap, dan disusun sebelum pinjaman pembinaan dikeluarkan. Juga disebut pinjaman bangunan, gadai janji pembinaan, atau pinjaman pembangunan.

Bagaimana menggunakan pinjaman Pembinaan dalam ayat?

 1. Sekiranya anda ingin membina laman web baru untuk perniagaan anda tetapi tidak mempunyai modal, anda mungkin boleh mengambil pinjaman pembinaan.
 2. Untuk membina harta tanah di lokasi tersebut, kami perlu mendapatkan pinjaman pembinaan, jadi semuanya sah.
 3. Pinjaman pembinaan yang dikeluarkan oleh syarikat itu diperlukan kerana keperluan modal cukup besar untuk membiayai projek ini.

Makna Pinjaman Pembinaan & Definisi pinjaman Pembinaan

Pinjaman Pembinaan ,

Apa itu Pinjaman Pembinaan?

 • Pinjaman rumah (juga disebut pinjaman rumah) adalah pinjaman jangka pendek yang digunakan untuk membiayai pembinaan rumah atau projek harta tanah lain. Pembina atau pembeli mendapat pinjaman harta tanah untuk menampung kos projek sebelum menerima pembiayaan jangka panjang. Kerana pinjaman pembinaan dianggap agak berisiko, mereka mempunyai kadar faedah yang lebih tinggi daripada gadai janji tradisional.

Makna Literal Pinjaman Pembinaan

Pembinaan:

Makna Pembinaan:
 1. Pembinaan sesuatu, biasanya strukturnya besar.

Ayat Pembinaan
 1. Ini adalah bangunan pencakar langit yang sedang dibina

Sinonim Pembinaan

peningkatan, pendirian, perakitan, bangunan, penciptaan, pembuatan, pemasangan, pengembangan, pendirian, pembentukan, pembuatan fesyen, fabrikasi, pengaturan, pembuatan

Pinjaman:

Makna Pinjaman:
 1. Hutang (tunai atau aset)

 2. Sebilangan pinjaman, terutamanya wang yang mesti dilunaskan dengan faedah.

 3. Jalan atau jalan yang sempit, terutama jalan yang menuju ke ruang terbuka.

Hukuman Pinjaman
 1. Program pengolah kata diambil dari teater

 2. Peminjam boleh memohon pinjaman bernilai 84,000 dolar

Sinonim Pinjaman

memajukan, membenarkan, memberi pinjaman, memberi kredit, memberi kredit