Kepenggunaan,

Definisi Kepenggunaan:

 1. Perluasan berterusan keinginan dan keperluan barang dan perkhidmatan.

 2. Dalam penggunaan umum, konsumerisme merujuk pada kecenderungan orang yang hidup dalam ekonomi kapitalis untuk terlibat dalam gaya hidup materialisme berlebihan yang berkisar pada penggunaan berlebihan yang refleksif, boros, atau mencolok. Dalam pengertian ini, kepenggunaan difahami secara meluas untuk menyumbang kepada pemusnahan nilai dan cara hidup tradisional, eksploitasi pengguna oleh perniagaan besar, kemerosotan persekitaran, dan kesan psikologi negatif. Penggunaan awal istilah pada pertengahan abad ke-20 dimaksudkan untuk memiliki konotasi positif, yang akan menekankan manfaat yang ditawarkan oleh kapitalisme kepada pengguna dalam meningkatkan taraf hidup dan dasar ekonomi yang akan mengutamakan kepentingan pengguna, tetapi makna ini tidak lagi digunakan secara umum.

 3. Perlindungan atau promosi kepentingan pengguna.

 4. Usaha tersusun oleh individu, kumpulan, dan pemerintah untuk membantu melindungi pengguna dari dasar dan amalan yang melanggar hak pengguna terhadap amalan perniagaan yang adil.

 5. Keasyikan masyarakat dengan pemerolehan barang pengguna.

 6. Konsumerisme adalah idea bahawa meningkatkan penggunaan barang dan perkhidmatan yang dibeli di pasar selalu menjadi tujuan yang diinginkan dan kesejahteraan dan kebahagiaan seseorang bergantung pada asasnya mendapatkan barang pengguna dan harta benda. Dalam pengertian ekonomi, ini berkaitan dengan idea Keynesian yang dominan bahawa perbelanjaan pengguna adalah pemacu utama ekonomi dan bahawa mendorong pengguna untuk berbelanja adalah matlamat dasar utama. Dari sudut pandangan ini, kepenggunaan adalah fenomena positif yang mendorong pertumbuhan ekonomi.

 7. Doktrin bahawa penggunaan barang dan perkhidmatan yang terus meningkat menjadi asas ekonomi yang kukuh.

Sinonim Kepenggunaan

Membeli, Membeli, Membeli kuasa, Membeli, Membeli katalog, Pengecualian, Kuasa pengguna, Kedaulatan pengguna, Memeluk, Emption, Sewa beli, Pembelian impuls, Pembelian ansuran, Pembelian pesanan mel, Pemasaran, ilusi Wang, Pembelian, Pembelian, Kuasa beli , Membeli Semula, Membeli Balik, Membeli-belah, Membeli-belah, Membeli-belah Tingkap

Bagaimana menggunakan Kepenggunaan dalam ayat?

 1. Konsumerisme adalah teori yang menyatakan bahawa orang yang menggunakan barang dan perkhidmatan dalam jumlah besar akan lebih baik.
 2. Pemilik pusat membeli-belah gembira melihat orang membelanjakan wang dengan bebas dan melegakan kemerosotan ekonomi baru-baru ini tidak mengurangkan pelanggan mereka yang terus meningkat.
 3. Mereka yang hidup sederhana, menyimpan sedikit harta benda, sering kali terkejut dengan apa yang mereka anggap sebagai pengguna yang merajalela.
 4. Namun, kepenggunaan dikritik secara meluas kerana akibat ekonomi, sosial, persekitaran, dan psikologinya.
 5. Telah dikatakan bahawa Amerika Syarikat telah menjadi masyarakat kepenggunaan, yang menginginkan semakin banyak barang yang tidak mereka perlukan.
 6. Pertumbuhan kepenggunaan telah menyebabkan banyak organisasi meningkatkan perkhidmatan mereka kepada pelanggan.
 7. Sebilangan ahli ekonomi percaya bahawa perbelanjaan pengguna menyebabkan peningkatan pengeluaran dan pertumbuhan ekonomi.

Makna Konsumerisme & Definisi Kepenggunaan

Kepenggunaan ,

Apakah Makna Kepenggunaan?

 1. Kepenggunaan Dipercayai bahawa peningkatan penggunaan barang dan perkhidmatan yang dibeli di pasar selalu menjadi tujuan yang diinginkan dan bahawa kesejahteraan dan kebahagiaan seseorang sangat bergantung pada pembelian barang dan perkhidmatan pengguna. Dari sudut ekonomi, ia berkaitan dengan teori Key Kenya yang dominan bahawa perbelanjaan pengguna adalah pemacu utama ekonomi dan bahawa insentif untuk penggunaan adalah tujuan politik utama. Dari perspektif ini, kepenggunaan adalah trend positif yang mendorong pertumbuhan ekonomi.

  • Kepenggunaan adalah idea bahawa orang yang menggunakan sejumlah besar barang dan perkhidmatan bernasib baik.
  • Sebilangan ahli ekonomi percaya bahawa perbelanjaan pengguna membawa kepada produktiviti yang lebih tinggi dan pertumbuhan ekonomi yang lebih besar.
  • Walau bagaimanapun, kepenggunaan dikritik hebat kerana kesan ekonomi, sosial, persekitaran dan psikologinya.