Budaya korporat,

Definisi budaya korporat:

 1. Istilah alternatif untuk budaya organisasi.

 2. Alphabet (GOOGL), induk Google, terkenal dengan budaya korporatnya yang mesra pekerja. Ia secara eksplisit mendefinisikan dirinya sebagai tidak konvensional dan menawarkan faedah seperti telecommuting, flextime, pembayaran balik tuisyen, makan siang pekerja percuma, dan doktor di tempat. Di ibu pejabat korporatnya di Mountain View, Calif., Syarikat ini menawarkan perkhidmatan di tempat seperti pertukaran minyak, mencuci kereta, urut, kelas kecergasan, dan penata rambut. Budaya korporatnya membantunya memperoleh secara konsisten kedudukan tinggi dalam senarai 100 Syarikat Terbaik untuk Bekerja untuk majalah Fortune.

 3. Budaya korporat merujuk kepada kepercayaan dan tingkah laku yang menentukan bagaimana pekerja dan pengurusan syarikat berinteraksi dan menangani transaksi perniagaan di luar. Selalunya, budaya korporat tersirat, tidak didefinisikan secara jelas, dan berkembang secara organik dari masa ke masa dari sifat kumulatif orang yang disewa syarikat. Budaya syarikat akan tercermin dalam kod pakaiannya, jam kerja, penyediaan pejabat, faedah pekerja, perolehan, keputusan pengambilan pekerja, perlakuan pelanggan, kepuasan pelanggan, dan setiap aspek operasi lainnya.

Bagaimana menggunakan budaya korporat dalam ayat?

 1. Budaya korporat merujuk kepada kepercayaan dan tingkah laku yang menentukan bagaimana pekerja dan pengurusan syarikat berinteraksi.
 2. Sekiranya anda mahu pekerja anda bermotivasi dan gembira, anda harus berusaha mendapatkan budaya korporat yang terbaik di tempat kerja anda.
 3. Budaya korporat juga dipengaruhi oleh budaya dan tradisi nasional, trend ekonomi, perdagangan antarabangsa, saiz syarikat, dan produk.
 4. Saya ingin memastikan Billy sesuai dengan budaya korporat kami kerana kami menawarkan meja berdiri dan keahlian gim percuma.
 5. Budaya korporat, sama ada dibentuk dengan sengaja atau berkembang secara organik, mencapai inti ideologi dan amalan syarikat, dan mempengaruhi setiap aspek perniagaan.
 6. Lelaki itu memutuskan untuk meninggalkan permainan perniagaan kerana dia tidak menyetujui budaya korporat di sana dan menganggapnya beracun.

Makna budaya korporat & budaya korporat Definisi

Budaya Korporat ,

Budaya korporat:

 • Definisi ringkas mengenai Budaya Korporat ialah: Budaya syarikat merujuk kepada kepercayaan dan amalan yang menentukan bagaimana pekerja dan pengurusan syarikat berinteraksi dan menguruskan transaksi perniagaan luaran. Selalunya, budaya syarikat tidak dipengaruhi oleh undang-undang, tidak jelas, dan berkembang secara fizikal dari masa ke masa berdasarkan ciri-ciri keseluruhan orang yang bekerja oleh syarikat. Budaya syarikat tercermin dalam kod pakaian, jam buka, perabot pejabat, keuntungan, tarif, keputusan perkhidmatan, urusan pelanggan, kepuasan pelanggan dan semua aspek operasi lainnya.

  • Budaya syarikat merujuk kepada kepercayaan dan amalan yang menentukan bagaimana pekerja dan pengurusan syarikat berkomunikasi.
  • Budaya syarikat juga dipengaruhi oleh budaya dan tradisi nasional, trend ekonomi, perdagangan antarabangsa, saiz dan produk syarikat.
  • Budaya korporat, sama ada berbentuk sengaja atau dikembangkan secara organik, mencapai pusat ideologi dan metodologi syarikat dan mempengaruhi semua aspek syarikat.

 • Definisi Budaya Korporat adalah: Campuran nilai, kepercayaan, pantang larang, simbol, ritual dan takhayul yang dikembangkan oleh semua syarikat dari masa ke masa.

Makna Literal Budaya Korporat

Korporat:

Makna Korporat:
 1. Syarikat atau kumpulan.

 2. Berkaitan dengan syarikat, terutamanya syarikat atau kumpulan besar.

Kalimat Korporat
 1. Penarafan mengukur risiko purata kegagalan syarikat oleh sebuah negara.

 2. Syarikat penerbangan berkait rapat dengan identiti syarikat mereka

Budaya:

Makna Budaya:
 1. Penyimpanan dalam keadaan (sel tisu, bakteria, dll.) Yang mendorong pertumbuhan.

 2. Seni dan manifestasi pencapaian intelektual manusia yang lain dilihat bersama.

 3. Perbuatan adat, seni, institusi sosial dan bangsa tertentu, individu atau kumpulan sosial.

 4. Budaya bakteria, sel tisu, dan lain-lain dalam medium buatan yang mengandungi nutrien

 5. Tanam

Kalimat Budaya
 1. Sejumlah penyelidik telah berusaha meningkatkan sel pundi hempedu

 2. Budaya popular pada abad ke-20

 3. Budaya Caribbean

 4. Sel membiak dengan mudah dalam kultur

 5. Selada jenis ini terkenal dengan kemudahan penanaman

Sinonim Budaya

masyarakat, pertumbuhan, gaya hidup, peradaban, seni, penanaman, cara hidup, kemanusiaan, pertanian

Budaya Korporat ,

Budaya korporat:

Budaya korporat merujuk kepada kepercayaan dan sikap yang mengatur pekerja dan pengurusan kanan, serta pengurusan transaksi perniagaan luaran. Budaya korporat sering berbohong, tidak diartikulasikan, dan berkembang dari masa ke masa dengan ciri-ciri pekerja syarikat. Budaya korporat tercermin dalam kod pakaian, aktiviti perniagaan, perabot pejabat, keuntungan, penjualan, keputusan pengambilan, nombor pelanggan, kepuasan pelanggan dan setiap aspek pekerjaan yang lain.

 • Budaya korporat merujuk kepada kepercayaan dan sikap yang menentukan interaksi antara pekerja dan pengurusan.
 • Budaya korporat juga dipengaruhi oleh budaya dan tradisi nasional, trend ekonomi, perdagangan antarabangsa dan ukuran syarikat.
 • Budaya korporat, reka bentuk dan global, menjadi inti dari visi dan amalan syarikat dan mempengaruhi setiap aspek perniagaan.

Makna Literal Budaya Korporat

Korporat:

Makna Korporat:
 1. Berkaitan dengan syarikat atau kumpulan besar.

 2. Syarikat atau kumpulan

Kalimat Korporat
 1. Syarikat penerbangan sangat mementingkan identiti syarikat mereka.

Budaya:

Makna Budaya:
 1. Secara kolektif melihat seni dan manifestasi kejayaan intelektual manusia yang lain.

 2. Pemikiran, tabiat dan sikap sosial orang atau masyarakat tertentu.

 3. Budaya bakteria, sel tisu, dan lain-lain Mengandungi nutrien dalam media tiruan.

 4. Menanam tanaman.

 5. (Sel tisu, bakteria, dll.) Dalam keadaan yang mendorong pertumbuhan.

Kalimat Budaya
 1. Budaya Abad ke-20 yang popular

 2. Budaya Afro-Caribbean

 3. Sel tumbuh dengan mudah dalam peradaban.

 4. Selada jenis ini sangat berharga untuk kemudahan penanamannya.

 5. Beberapa penyelidik telah berusaha meningkatkan jumlah sel hempedu.

Sinonim Budaya

muzik, sastera, lukisan, pertanian, agronomi, cara, warisan, kebiasaan, tradisi, penternakan, adat istiadat, kegiatan intelektual, nilai, adat istiadat, pencapaian intelektual, falsafah