Sekiranya anda melakukan perjalanan untuk bekerja atau bersenang-senang, lakukanlah dengan iman. Lengkapkan dompet anda dengan kad kredit yang secara mengejutkan menyediakan insurans sewa yang dikenali sebagai insurans kereta sewa kad kredit yang digunakan untuk mendapatkan bantuan tambahan yang diperlukan semasa anda berada di jalan raya. Kad kredit tertentu memberikan perlindungan utama dan membolehkan anda memotong sepenuhnya insurans standard anda, menghilangkan potongan dan kenaikan premium. Sebilangan kad mempunyai faedah sekunder, yang sekurang-kurangnya meliputi apa sahaja yang tidak dilindungi oleh insurans.

Apa itu insurans kenderaan?

Anda mesti mengetahui apa itu insurans tetapi jika anda tidak tahu apa itu insurans kenderaan, lihat artikel ini yang memberikan setiap perincian ringkas mengenai insurans kenderaan dan terminologi yang berkaitan.

Insurans automatik adalah polisi antara anda dan penyedia insurans yang menghalang anda daripada kerugian kewangan sekiranya berlaku kemalangan atau rompakan. Firma insurans bersetuju untuk membayar kerugian anda seperti yang dijelaskan dalam polisi insurans anda sebagai ganti premium yang anda bayar.

Apa yang dilindungi insurans kenderaan?

Beberapa negeri AS memerlukan insurans kereta peribadi asas tetapi peraturannya berbeza. Perlindungan insurans automatik berharga satu per satu untuk membolehkan anda menyesuaikan jumlah perlindungan agar sesuai dengan keperluan dan anggaran tepat anda.

Secara umum, polisi dikeluarkan untuk kitaran enam bulan atau satu tahun dan boleh diterbalikkan. Apabila tiba masanya untuk mengubah polisi dan membayar premium, firma insurans akan menghantar nota.

Insurans kenderaan menawarkan perlindungan kepada:

Maklumat ringkas mengenai apa yang merangkumi perlindungan insurans automatik diberikan di bawah.

1. Harta

Insurans automatik merangkumi perkara seperti kerosakan atau kecurian kenderaan anda yang termasuk dalam kategori harta tanah…

2. Tanggungan

Tanggungjawab undang-undang anda untuk kerosakan fizikal atau kerosakan harta benda kepada orang lain juga dilindungi oleh insurans kenderaan.

3. Perubatan

Kos rawatan kecederaan, pemulihan dan kadang-kadang kehilangan gaji dan perbelanjaan pengebumian juga ditanggung.

Apakah insurans kereta sewa?

Menelusuri menu pilihan insurans penyewaan kereta di tempat boleh menjadi stres dan mengecewakan ketika anda tiba di bandar baru dan anda akan menyewa kereta. Insurans kereta sewa merangkumi kenderaan yang anda sewa di kenderaan anda sendiri terhadap ancaman atau bahaya yang sama seperti yang anda hadapi. Liputan untuk kenderaan sewa serupa dengan insurans kenderaan tradisional , tetapi mempunyai istilah yang berbeza.

Insurans penyewaan kereta mungkin bermanfaat kerana jika kereta sewa rosak, dirompak atau dirusak, ia akan membayar untuk pembaikan dan kos lain. Anda mungkin dapat menampung perbelanjaan ini tanpa perlindungan. Biasanya, syarikat penyewaan kereta menyediakan rancangan insurans, walaupun beberapa liputan mungkin sudah termasuk melalui insurans kereta persendirian anda, insurans pemilik rumah atau polisi insurans kesihatan , atau melalui syarikat kad kredit anda sebagai bonus.

Ringkasan

Insurans sewa kereta akan membantu melindungi anda dari risiko ekonomi yang berkaitan dengan menyewa kereta. Ia tersedia di kebanyakan syarikat penyewaan kereta, jadi pastikan anda tidak membuang wang untuk insurans berlebihan sehingga anda mendapat perlindungan ini. Untuk melihat apakah anda sudah dilindungi, cari polisi kenderaan peribadi anda, ganjaran kad kredit dan polisi insurans kesihatan anda.

Bagaimana untuk mendapatkan perlindungan insurans kereta sewa?

Sekiranya anda tidak mempunyai polisi insurans Kenderaan peribadi, anda masih mempunyai pilihan sebelum memilih perlindungan mahal agensi penyewaan. Terdapat tiga insurans kereta sewa tambahan. Terlepas dari mana yang anda pilih, anda perlu menolak liputan yang ditawarkan di kaunter sewa.

1. Perlindungan insurans kereta sewa kad kredit

Kad kredit anda akan memberikan jawapan apabila insurans kenderaan peribadi anda tidak melindungi kereta sewa anda sepenuhnya.

Ia boleh dibuat dalam bentuk perlindungan primer atau sekunder kerana kad kredit menyediakan insurans kereta sewa.

Liputan utama

Sekiranya berlaku perlanggaran atau kecurian kereta sewa anda, bahkan sebelum anda perlu mengemukakan tuntutan dengan insurans kereta peribadi anda, perlindungan utama akan dimulakan. Kerugian tersebut akan ditanggung sepenuhnya oleh perlindungan utama.

Liputan sekunder

Liputan primer cenderung untuk menampung kerugian dan kos operasi yang lebih rendah. Setelah anda membuat tuntutan dengan syarikat insurans kenderaan peribadi anda, ini terutama disebabkan oleh perlindungan insurans tambahan, kerana jika anda tidak mempunyai insurans kereta peribadi anda sendiri, perlindungan kad kredit tambahan akan menjadi perlindungan utama anda.

Ini juga berlaku sekiranya anda menyewa kenderaan di negara asing yang tidak dilindungi oleh insurans anda. Tidak kira kad kredit yang anda miliki, anda tetap ingin memeriksa semula jumlah liputan yang anda miliki sebelum menggunakannya untuk menyewa kereta.

2. Perlindungan insurans kereta Sewa pihak ketiga

Terdapat syarikat insurans yang menulis rancangan sewa tersendiri yang mendorong anda untuk membeli perlindungan sebelum anda bercuti. Mereka dikenali sebagai syarikat insurans sewa kereta pihak ketiga. Anda boleh mendapatkan sebut harga dan membeli insurans sewa kereta secara dalam talian. Perlindungan biasanya lebih murah daripada insurans kereta yang dapat anda beli di meja penyewaan, dan inilah yang menjadikannya pilihan yang bermanfaat.

Bagaimana saya boleh mendapatkan insurans kereta sewa bahagian ketiga?

Terdapat banyak insurans kereta sewa pihak ketiga yang terdapat di antaranya seperti yang dinyatakan di bawah bersama dengan rancangan premium mereka.

Perjalanan Allianz

Allianz Travel menawarkan perlindungan insurans kereta sewa standard untuk kenderaan sewaan bernilai hingga $ 40,000 dengan pemandu berusia 32 tahun dengan harga $ 9 sehari.

Insuremyrentalcar

Insuremyrentalcar.com menyediakan insurans kereta sewa bahagian ketiga yang harganya untuk kenderaan premium bernilai sehingga $ 100,000 termasuk perkhidmatan kunci yang hilang kira-kira $ 12 sehari.

3. Menambah penunggang melalui insurans kenderaan anda

Pilihan lain adalah meminta ejen insurans kereta baru untuk menjual penunggang dalam perjalanan anda untuk mengisi jurang perlindungan yang anda dapati. Kos tambahan boleh berharga hanya $ 50 setahun - yang tentunya kurang dari beberapa hari liputan di kaunter sewa.

Jenis Insurans Auto yang ditawarkan oleh Kad Kredit

Sekiranya anda sudah mempunyai insurans kenderaan peribadi, anda mungkin ingin memeriksa bagaimana ia melindungi anda semasa anda menyewa kereta. Walaupun perlanggaran dan pencurian biasanya dilindungi, mereka sering hanya mencapai tahap tertentu. Biasanya, insurans kereta tidak menanggung kos syarikat sewa, yang mungkin berjumlah ratusan dolar.

Sekiranya insurans kereta peribadi anda tidak dilindungi sepenuhnya oleh kereta sewa anda, kad kredit anda akan memberi anda jawapannya.

1. Pengabaian kerosakan perlanggaran utama

Bantuan kerosakan perlanggaran utama boleh digunakan sebagai pertimbangan insurans sendiri atau perlindungan tambahan harga, yang bermaksud bahawa anda boleh menolak sebarang insurans tambahan yang disediakan di kaunter sewa. Liputan ini biasanya merangkumi perlindungan dari bahaya fizikal dan pencurian, kos penarik, kehilangan penggunaan, dan banyak lagi.

2. Pengabaian kerosakan perlanggaran sekunder

Pengabaian kerosakan perlanggaran sekunder merujuk kepada bentuk kerugian yang sama, tetapi hanya dapat digunakan apabila semua rancangan insurans telah habis. Ini menunjukkan bahawa anda mesti mengemukakan tuntutan insurans untuk penyedia insurans anda sendiri sebelum perlindungan ini mesti berlaku.

Pilihan untuk insurans kereta sewa kad kredit

Beberapa insurans kereta sewa kad kredit yang sesuai, mudah didapati dan berpatutan termasuk insurans sewa menggunakan visa, insurans kereta sewa menggunakan kad kredit Mastercard dan insurans kereta sewa menggunakan kad ekspres Amerika. Perincian penting selanjutnya dijelaskan di bawah.

1. Insurans Kereta Sewa Kad Kredit Visa

Kad Premium menyediakan insurans kereta sewa sekunder. Ini bermaksud bahawa ia akan berkuatkuasa selepas perlindungan insurans peribadi anda. Sekiranya anda menyewa di luar negara, liputan Visa anda akan menjadi perlindungan utama anda.

Untuk memanfaatkan insurans kereta sewa Visa, anda perlu mengetepikan insurans syarikat sewaan dan menggunakan kad Visa anda untuk sewaan.

Sekiranya anda tidak pasti apa yang akan dilindungi oleh kad kredit Visa anda, anda boleh menghubungi Kaunselor Manfaat Visa di 1-800-348-8472. Anda juga boleh menghubungi penerbit kad kredit anda. Anda tidak akan terperangkap di kaunter kereta sewa pada perjalanan perniagaan atau percutian keluarga anda yang seterusnya.

Apa yang dilindungi

 • Visa merangkumi sehingga 15 hari berturut-turut dari penyewaan kenderaan automatik di AS .
 • Visa merangkumi penyewaan automatik selama 31 hari berturut-turut di luar AS
 • Sebilangan besar kenderaan penumpang, minivan dan kenderaan sukan dilindungi.

Apa yang tidak dilindungi

 • Visa tidak meliputi sewa di Israel, Jamaica, Republik Ireland atau Ireland Utara.
 • Trak, beberapa kereta mewah dan van tertentu tidak dilindungi.
 • Mana-mana kenderaan yang bernilai melebihi $ 50,000 tidak dilindungi.

2. Insurans Kereta Sewa Kad Kredit Mastercard

Mastercard boleh mengimbangi kerosakan fizikal yang diinsuranskan pada kenderaan anda atau kecurian kenderaan sewa. Anda harus mengetepikan insurans anda sendiri dari syarikat sewaan dan menyenaraikan diri anda sebagai penyewa kereta utama untuk memenuhi syarat untuk mendapat perlindungan ini.

Anda boleh mengemukakan tuntutan atau memeriksa status tuntutan yang ada dalam talian di www.mycardbenefits.com atau dengan menghubungi 1-800-MASTERCARD.

Nota: Tidak semua kad kredit Mastercard memberikan insurans kereta sewa sekunder. Kad yang menawarkan ciri ini ialah Kad Kredit Gold, Platinum, World dan World Elite.

Apa yang diliputi oleh kad kredit Mastercard?

 • Sekiranya anda menggunakan kad Emas atau Platinum, secara amnya, anda boleh bergantung pada liputan kereta sewa Mastercard sehingga 15 hari berturut-turut dengan kereta sewa.
 • Kad kredit Mastercard World dan World Elite menawarkan jangka masa yang lebih lama sehingga 31 hari berturut-turut.
 • Kereta dengan nilai sehingga $ 50,000 dilindungi.

Kad kredit Mastercard apa yang tidak dilindungi?

 • Mastercard tidak meliputi sewa kereta di Israel, Jamaica, Ireland Utara atau Republik Ireland.
 • Sebarang kereta melebihi harga $ 50,000 dianggap mewah dan tidak akan dilindungi.
 • SUV dan van bersaiz penuh tidak dilindungi.

3. Insurans Kereta Sewa Kad Kredit American Express

Kad kredit American Express merangkumi kecederaan, pencurian dan penarikan, penyimpanan dan kehilangan kos penggunaan. Semua kad kredit American Express dilengkapi dengan insurans sewa kenderaan.

Sekiranya anda mempunyai kad AmEx asas, anda akan mendapat liputan sekunder sehingga $ 50,000. Sekiranya anda mempunyai kad kredit Platinum, anda akan mendapat perlindungan sekunder sehingga $ 75,000. Anda harus menolak liputan penuh syarikat penyewaan dan menggunakan kad American Express anda untuk memanfaatkan kad insurans sewa kereta.

Apa yang dilindungi oleh kad kredit American Express

 • Perlindungan kad kredit ekspres Amerika untuk penyewaan yang berlangsung selama 30 hari berturut-turut.
 • Kerosakan, pencurian, kehilangan penggunaan, caj penarik dilindungi.
 • Sebilangan besar kereta penumpang bernilai di bawah $ 50,000 dilindungi.

Perkara yang tidak dilindungi oleh kad kredit American Express

 • Lori, pick-up, van bersaiz penuh atau kargo, minivan komersial, kenderaan off-road, kenderaan utiliti sukan bersaiz penuh, kereta antik, limosin dll tidak dilindungi.
 • Kad kredit ekspres Amerika tidak meliputi penyewaan kereta di Australia, Republik Ireland, Ireland Utara, Israel, Itali, Jamaica, dan New Zealand.
 • Kereta bernilai melebihi $ 50,000 tidak dilindungi.
 • Tanggungjawab, kecederaan, harta benda peribadi, kerosakan kenderaan lain dan lain-lain tidak dilindungi.

Kad Kredit Terbaik untuk Perlindungan Insurans Kereta Sewa

Sekiranya anda ingin menjimatkan kos penyewaan kereta semasa perjalanan anda, berikut adalah beberapa kad kredit teratas untuk insurans kereta sewa yang dijelaskan bersama dengan kategorinya.

Kad Kredit Amex

Sebilangan besar kad kredit American Express dilengkapi dengan liputan CDW sekunder percuma dan membolehkan anda membeli Perlindungan Penyewaan Kereta Premium pilihan. Ini bermaksud kad kredit American Express hampir sebanding dengan liputan CDW.

Hasilnya, masuk akal untuk menggunakan kad American Express yang menawarkan faedah perjalanan premium dan memperoleh mata fleksibel atau insentif hotel sambil menyewa kenderaan. Sebahagian daripadanya diberikan di bawah beserta perinciannya.

1. The Platinum Card® dari American Express

Sukar untuk mendapatkan kad Amex Platinum untuk faedah perjalanan yang mewah. Anda akan mendapat faedah istimewa, potongan harga, dan status elit dengan Hertz, Avis, dan Penyewaan Kereta Nasional. Tiket penerbangan dan hotel menerima 5 Mata Bonus Keahlian berharga setiap dolar yang dibelanjakan dan boleh dihantar kepada rakan kembara.

Gunakan CDW sekunder percuma yang disertakan dengan pas, atau pilih Insurans Penyewaan Kereta Premium untuk perlindungan utama menggunakan kad ini.

2. Hilton Honors American Express Aspire Card

Apabila anda menempah sewaan kereta dengan Kad Hilton Honors Aspire, anda akan mendapat 7 Hilton Honors Points setiap dolar yang dibelanjakan. Anda juga mempunyai pilihan untuk mendaftarkan kad anda dan membeli Insurans Penyewaan Kereta Premium atau menggunakan liputan CDW sekunder percuma yang disertakan bersama kad anda.

Kad ini memberikan faedah perjalanan premium termasuk akses lounge, status elit, kredit resort, kredit syarikat penerbangan, dan malam percuma tahunan.

Mengejar kad kredit

Sebilangan besar Chase unggul atau kad Chase dalam menawarkan liputan penyewaan kereta dengan memberikan liputan CDW utama di seluruh dunia secara percuma untuk kad kreditnya. Sebahagian daripadanya dijelaskan di bawah

1. Kad Chase Sapphire Preferred®

Salah satu kad kredit sewaan kereta keseluruhan terbaik adalah Chase Sapphire Preferred. Anda bukan sahaja dapat menerima 2 Poin Ganjaran Utama setiap dolar yang dibelanjakan untuk sewaan kereta dan semua perjalanan lain, tetapi anda juga akan mempunyai ketenangan untuk mengetahui bahawa anda mempunyai liputan CDW utama di seluruh dunia.

Apa yang disertakan

Anda harus mengharapkan liputan di seluruh dunia berikut dengan kad kredit Chase anda:

 • Bayaran balik untuk kerosakan atau kecurian kereta sewa sehingga jumlah nilai tunai kenderaan.
 • Caj kehilangan penggunaan yang dikenakan oleh syarikat penyewaan kereta
 • Caj pemuatan yang adil
 • Sewaan hendaklah dibayar selama 31 hari atau kurang

Apa yang dikecualikan

 • Kereta mewah, antik dan eksotik tertentu
 • Lori kargo, basikal, kenderaan rekreasi
 • Negara-negara tertentu boleh dikecualikan jika dilarang oleh undang-undang
 • Liputan tanggungjawab

2. Chase Sapphire Reserve®

Chase Sapphire Reserve dilengkapi dengan liputan CDW utama global yang sama dengan Chase Sapphire Preferred, tetapi dengan liputan maksimum $ 75,000 untuk kereta sewa.

Sebab yang paling meyakinkan untuk menggunakan Chase Sapphire Reserve untuk kereta sewa anda adalah kerana anda dapat membayar sewa anda dengan Poin Ganjaran Ultimate dan mendapat nilai 50 peratus lebih banyak untuk mata anda.

Kelebihan

 • Sekiranya anda ingin mengenakan sewa kereta ke Chase Sapphire Reserve, anda akan menerima 3 Poin Ganjaran Utama setiap dolar yang dibelanjakan.

 • Anda juga boleh membayar mata di muka atau menempah dengan kad anda dan menggunakan Chase Sapphire Reserve semasa anda mendaftar masuk di kaunter sewa - anda akan dilindungi untuk perlindungan CDW utama.

 • Dengan kad ini, anda juga mendapat status elit dengan National Car Rental dan Avis, serta diskaun 30% untuk sewa Silvercar.

Petua

Kad kredit Chase adalah pilihan yang baik untuk digunakan semasa menyewa kereta kerana ia menawarkan liputan kereta sewa CDW utama di seluruh dunia untuk sewaan 31 hari atau kurang.

Kad Kredit Perniagaan

Sekiranya anda sering menyewa kereta untuk tujuan perniagaan, masuk akal untuk mendaftar kad kredit perniagaan yang menawarkan liputan sewa mobil.

1. Kad Kredit Ink Business Preferred®

Nikmati liputan penyewaan kereta CDW utama di seluruh dunia dengan Kad Pilihan Perniagaan Tinta sambil menyewa kereta syarikat.

Liputan menjadi sekunder sekiranya anda menyewa kereta untuk kegunaan peribadi di Amerika Syarikat.

2. Kad Kredit Tunai Perniagaan Ink

Kad Tunai Perniagaan Ink tahunan juga merangkumi liputan sewa kereta global utama dan perlindungan sekunder apabila anda menyewa kenderaan untuk kegunaan peribadi di Amerika Syarikat.

Kad penerbangan

Kad syarikat penerbangan terbaik untuk beberapa faedah insurans sewa yang sangat baik disenaraikan di bawah.

1. Kad Penjelajah United℠

Kad Penjelajah Bersatu memudahkan mengumpulkan batu untuk penerbangan United MileagePlus, tetapi anda juga layak mendapat beberapa faedah perjalanan yang sangat baik sebagai pemegang kad. Ini memberikan liputan sewa kereta utama yang layak sehingga nilai tunai sewa anda untuk kebanyakan pajakan AS dan antarabangsa. Sekiranya anda ingin memanfaatkan satu kad untuk penerbangan dan kereta sewa, ini bagus untuk dipertimbangkan.

Kebaikan dan Keburukan Insurans Kereta Sewa Kad Kredit

Sebelum memilih polisi insurans atau rancangan insurans, konsep penting yang perlu diingat adalah kebaikan dan keburukan.

Kelebihan :white_check_mark: Keburukan :negative_squared_cross_mark:
Membolehkan anda melangkau bayaran sewa kereta tambahan Beberapa jenis kenderaan tidak termasuk
Perlindungan biasanya terhad dalam jangka masa
Boleh membiarkan anda mengelakkan mengemukakan tuntutan kepada syarikat insurans anda Perlindungan biasanya terhad dalam dolar
Cakupan terhad

Cara memilih insurans kereta sewa kad kredit terbaik

Walaupun insurans sewa kereta menjadi perhatian utama anda semasa mencari kad kredit, anda juga harus mempertimbangkan ciri dan ciri lain semasa membuat keputusan. Pengabaian kerosakan kereta sewa juga termasuk dalam pelbagai faedah kad yang mungkin anda perlukan atau sukai.

Ada disebutkan beberapa persoalan penting yang harus diingat sebelum memilih insurans kereta sewa kad kredit apa pun.

Adakah kad ini menawarkan liputan sewa kereta utama atau sekunder?

Banyak kad memberikan liputan sekunder, tetapi hanya segelintir yang memberikan liputan utama.

Adakah anda sanggup membayar yuran tahunan?

Semua kad yang kami dapati memberikan caj perlindungan utama dan yuran tahunan .

Apa jenis faedah yang anda harapkan dapat diperoleh?

Adakah anda ingin memperoleh mata tambahan semasa anda menyewa kereta, dan / atau mata yang boleh ditukar dengan kereta sewa?

Adakah anda berminat dengan faedah perjalanan tambahan?

Sebilangan kad yang memberikan liputan sewaan kereta utama sering menawarkan faedah seperti ini, tetapi mereka mempunyai yuran tahunan yang lebih tinggi.

Adakah anda berharap dapat memenangi bonus pendaftaran utama?

Mungkin ada tawaran alu-aluan bernilai ratusan, atau bahkan ribuan dolar. Tetapi sekali lagi, kad yang memberikan faedah ini dapat mengenakan yuran tahunan yang lebih tinggi.

Sekiranya anda telah menjawab soalan-soalan itu, ia membantu membandingkan kad berdasarkan program insentif, yuran mereka, dan nilai liputan sewa kereta yang mereka berikan. Pastikan juga bahawa anda selesa dengan had liputan pada kad yang anda pertimbangkan dalam terma dan syaratnya serta perlindungan yang mereka berikan.

Inilah satu lagi kad yang kami rasa sesuai untuk faedah insurans sewa kereta:

Kad kredit Kategori Yuran tahunan
Kad Pilihan Chase Sapphire Keseluruhan Terbaik $ 95
Kad Pilihan Chase Sapphire Perlindungan Insurans Terbaik $ 95
Kad Penjelajah Bersatu Kad Penerbangan Terbaik $ 0 untuk tahun pertama, kemudian $ 95
Kad Kredit Pilihan Perniagaan Dakwat Terbaik untuk Perniagaan $ 95
Rizab Nilam Chase Terbaik untuk Memperoleh Ganjaran dalam Penyewaan Kereta $ 550
Kad Wells Fargo Propel American Express Terbaik Tanpa Bayaran Tahunan $ 0

Soalan lazim

1. Adakah liputan kereta sewa utama atau sekunder?

Liputan utama lebih besar, tetapi hanya beberapa kad yang menyediakannya. Sekiranya berlaku kemalangan, pampasan utama membayar terlebih dahulu, yang membolehkan anda memintas insurans kereta peribadi anda. Ini memastikan bahawa anda boleh berhenti membayar potongan dan akhirnya melihat premium anda meningkat.

Perlindungan sekunder yang biasanya diberikan oleh kad kredit bermaksud insurans automatik anda merangkumi tuntutan tersebut, tetapi kad tersebut akan menanggung potongan dan sebarang kos lain yang tidak dilindungi oleh polisi peribadi.

2. Bagaimana saya akan memastikan perlindungan berlaku untuk sewaan saya?

Biasanya, anda perlu membayar sewa dengan kad kredit yang memberikan faedahnya, dan anda harus menolak liputan kemalangan perniagaan kereta sewa. Pemandu mesti dimasukkan dalam perjanjian sewa pada masa kemalangan.

3. Perlindungan apa yang termasuk dalam insurans kereta sewa kad kredit?

Kad kredit selalunya memberikan perlindungan kos penarik dan pentadbiran. Banyak kad juga meliputi kehilangan penggunaan, yang memastikan bahawa syarikat sewa akan dibayar untuk masa kenderaan tidak beroperasi semasa kerosakan sedang diperbaiki.

4. Jenis kenderaan apa yang tidak dilindungi dalam insurans kereta sewa kad kredit?

Liputan kad kredit biasanya tidak termasuk jenis kenderaan tertentu, seperti kereta mewah atau eksotik, serta basikal, trak dan van besar. Mastercard, misalnya, merangkumi kereta untuk sembilan atau kurang penumpang. Liputan kad kredit biasanya merangkumi penyewaan dari syarikat penyewaan kereta konvensional, bukan perkhidmatan perkongsian kereta seperti Zip Car dan perkhidmatan sewaan kereta peer-to-peer. Sekiranya anda juga menggunakan kemudahan ini, tanyakan kepada penerbit kad anda bahawa mereka tidak mempunyai perlindungan.

5. Berapa lama sewa akan dilindungi?

Tempoh liputan kad kredit pada amnya terhad. Contohnya, Visa biasanya merangkumi sewa selama 15 hari berturut-turut di negara anda atau 31 hari di luar negara anda. Tetapi jika liputan anda utama, 31 hari adalah normal untuk semua penyewaan.

6. Apakah kaedah pengajuan tuntutan?

Beritahu penerbit kad anda apa dokumen yang perlu anda gunakan. Contohnya termasuk salinan laporan kemalangan syarikat penyewaan, perjanjian sewa, anggaran pembaikan, foto dan laporan polis, jika ada. Sekiranya mengemukakan tuntutan sepertinya menyusahkan, anda boleh membeli pampasan daripada syarikat kereta sewa, yang boleh mengakibatkan lebih sedikit kertas kerja.

7. Kad kredit mana yang terbaik untuk insurans kereta sewa?

Pelbagai kad kredit mempunyai beberapa bentuk liputan penyewaan kereta. Untuk menilai mana yang terbaik untuk anda, pertimbangkan yuran dan insentif setiap kad dan tentukan mana yang terbaik untuk anda. Senarai kad insurans sewa kereta terbaik ini adalah tempat yang baik untuk memulakan yang diberikan di atas dalam artikel ini.

8. Bagaimana Insurans Kereta Sewa pada Kad Kredit Berfungsi

Untuk memanfaatkan insurans sewaan kereta pada kad kredit anda, jangan sampaikan pengecualian kecederaan kecelakaan (CDW) kepada syarikat penyewaan kereta anda. Sekiranya anda merosakkan kereta sewa anda, anda perlu membuat tuntutan kepada penyedia kad kredit anda jika anda mempunyai polisi insurans utama, atau tuntutan untuk insurans kenderaan anda, maka tuntutan kepada syarikat kad kredit anda untuk sebarang perbelanjaan lebihan.

Kesimpulannya

Polisi yang biasanya disediakan di kaunter kereta sewa sebenarnya bukan insurans, walaupun banyak orang menyebutnya seperti itu. Syarikat penyewaan kereta menyediakan insurans kereta. Apa yang mereka tawarkan di kaunter adalah pengabaian yang memastikan syarikat penyewaan dan syarikat insuransnya tidak akan mengejar anda secara kewangan sekiranya kenderaan itu rosak atau dicuri.

Banyak orang boleh memilih untuk tidak menggunakan keselamatan kereta sewa kerana ia menggandakan liputan yang sudah mereka miliki, biasanya kerana polisi insurans kenderaan mereka sendiri berlaku. Bagi kebanyakan orang yang memandu untuk tujuan peribadi, membayar tambahan untuk insurans sewa kereta mungkin membazirkan wang.

Pampasan bahawa kad kredit yang paling menyediakan yang dikenali sebagai kad kredit sewa insurans kereta atau kad kredit sewa insurans auto, biasanya bagi kerosakan atau kecurian kenderaan sewa, tendangan selepas insurans auto peribadi anda telah dibayar. Tetapi liputan sekunder yang disebut mungkin berguna. Dan yang paling penting, anda akan dibayar balik untuk premium insurans kenderaan anda, yang mungkin setinggi $ 1,000.

Beberapa kad juga memberikan perlindungan utama untuk kereta sewa, yang bermaksud anda membayar terlebih dahulu, dan anda tidak perlu melibatkan syarikat insurans sendiri.

Artikel berkaitan yang mungkin menarik minat anda

Sekiranya saya mendapat insurans kereta sewa? Adakah anda memerlukan insurans untuk menyewa kereta? Berapa murahkah insurans auto USAA? Insurans kenderaan murah di Texas Adakah insurans saya merangkumi kereta sewa? Berapakah insurans penyewa setiap bulan?