Untuk melaksanakan perisian kawalan pelanggan dengan cekap dari GoldMine CRM atau pembawa CRM lain, ingatlah faktor perniagaan dan teknikal sistem. Berikut adalah 5 petua untuk integrasi CRM.

5 Langkah Teratas Pelaksanaan CRM

  1. Tentukan pendekatan. Jabatan mungkin juga mempunyai ulasan yang berbeza mengenai kualiti penyatuan penyelesaian CRM . Jabatan IT mungkin mempunyai satu sikap, walaupun iklan dan pemasaran atau pengurusan juga dapat memperjuangkan keutamaan lain. Dapatkan jawapan yang paling pasti dengan memenuhi keperluan semua bidang yang relevan, sehingga sistem baru akan meningkatkan produktiviti secara memuaskan sepanjang keseluruhan agensi. Pihak pengurusan juga perlu mengkaji semula mesin baru itu, jadi ia akan membantu setiap laporan dan penilaian setiap jabatan dengan berkesan. Wakil CRM yang berkebolehan adalah sumber yang tidak ternilai untuk membantu anda menyesuaikan mesin anda secara maksimum dengan cekap. Wakilnya adalah orang yang tepat yang mesti menjalankan usaha ini.

  2. Sediakan semua spesifikasi teknikal. Dalam pembinaan untuk melaksanakan CRM, memiliki semua spesifikasi sistem yang diperlukan di kawasan dan operasi. Pelayan dan komputer riba serta peranti dengan akses jauh, yang merangkumi telefon bimbit, mesti dapat berinteraksi dengan jayanya dengan perisian yang baru. Peranti baru mesti digabungkan dengan struktur semasa yang lain (iE Accounting, ERP). Ini semestinya selalu menjadi kes lalai.

  3. Mengintegrasikan Data Sedia Ada dengan Berkesan. Semua fakta yang ada harus ditipu dan diperiksa untuk integriti maklumat sebelum memusatkan dan memasukkan ke dalam mesin baru. Ingatlah untuk menguji dan menggabungkan catatan di lokasi yang diabaikan, yang merangkumi spreadsheet excel, Outlook dan MS Word . Jangan sekali-kali mengabaikan tanggungjawab utama ini dengan niat untuk memastikan integriti.

  4. Periksa Sistem Keselamatan. Melaksanakan CRM sekarang tidak perlu berkompromi dengan sistem keselamatan Dynamics 365 Consulting Toronto , maklumat dan bidang. Kaji semua sistem perlindungan terlebih dahulu, dan buat perubahan penting untuk memastikannya tetap beroperasi di dalam peranti baru.

  5. Buat Sokongan Dalaman. Kenal pasti bantuan utama untuk membantu melatih seseorang dan membantu syarikat. Untuk pangkalan orang besar, "mengajar guru" boleh melukis dengan baik. Seorang individu atau kumpulan yang berpengalaman dalam penggunaan mesin baru juga boleh berfungsi sebagai penghubung yang berkesan antara perunding CRM dan syarikat. Pastikan anda mempunyai lokasi pemasangan perisian bantuan pelaksanaan, sekiranya ada penyesuaian yang ingin dibuat setelah rilis.

Kesimpulannya

Dalam kebanyakan kes, integrasi CRM adalah peristiwa utama yang mempengaruhi keseluruhan organisasi . Pemikiran yang betul, panduan teknikal dan wakil yang hebat dapat menjadi kunci pelaksanaan kejayaan.