Jalinan merenda telah mengambil kecantikan antarabangsa melalui taufan dalam beberapa tahun terakhir. cara untuk kaedah penggayaan kulit kepala yang mesra ini, kelas mengepang tanpa henti. Rasanya agak aneh untuk membicarakan trend ketika membincangkan gaya rambut kemaluan tetapi setelah empat bulan panjang.

** 30 Gaya Rambut Jalinan terbaik untuk kanak-kanak perempuan

Jalinan kotak mengait **

sekiranya anda perlu menyalurkan anak 90-an di dalam diri anda namun tidak mempunyai keberanian untuk menjalani perjumpaan selama satu jam yang termasuk mengembangkan gaya ini, versi mengait adalah untuk anda. Jalinan bidang merenda boleh dibeli pra-dibuat dan hanya memerlukan waktu dua setengah jam

Jalinan Crochet Keriting

tidak ada yang luar biasa daripada kepala yang penuh dengan ikal yang lezat. hari-hari ini, jalinan crochet keriting hadir dalam penyebaran gaya yang kelihatan herba, dari keriting tepi pantai yang panjang hingga gelombang lembut atau cincin yang ketat.

Oleh itu, sama ada anda menginginkan gelang liar yang liar atau ombak yang bersinar dan berkilau, rambut palsu tidak pernah terlalu rumit atau kelihatan lebih semula jadi. di sini, kami telah mengumpulkan gaya rambut kepang luar biasa yang kami tahu anda akan gemari.

Jalinan Crochet panjang

tanpa mengira tempoh semula jadi rambut anda, dengan cuffet coiffure dan beberapa lanjutan yang lebih panjang, anda dapat memperoleh tujuan rambut anda. sekiranya anda tidak perlu menerima keriting atau seketika, anda boleh mendapatkan tekstur semula jadi yang membolehkan anda mengganti gaya anda semasa anda lulus.

Jalinan Crochet pendek

Untuk penampilan musim panas yang menggembirakan, pilih perkara yang lebih pendek. sama ada piksel keriting, keriting, atau bob yang meragut dagu, kepang crochet pendek biasanya elegan dan sesuai untuk sebarang acara.

Pusing Jalinan Crochet

Twist adalah kaedah berkualiti tinggi untuk menggabungkan fesyen merenda anda. pilih sentuhan yang lebih tebal untuk penampilan dreadlock palsu atau crochet twists yang lebih nipis untuk gaya seharian yang lebih halus.

Jalinan Crotchet Tanpa Simpul

sekiranya anda suka menukar gaya rambut anda dengan kerap, jalinan crochet tanpa simpul / tidak kelihatan mungkin menjadi teman anda. Teknik mengait ini akan menutupi simpul anda di kawasan yang kemungkinan besar dapat dilihat ketika memisahkan rambut atau mencuba corak yang berbeza.

Jalinan Crochet Vixen

Kerumitan corak crochet vixen menjadikan simpul mengait anda hilang begitu sahaja. oleh itu, memulakan pintu untuk peluang gaya yang tidak terbatas. sama ada anda suka roti atau ekor kuda, jalinan crochet vixen akan menjadikannya sesuai.

Rambut Croley Crochet

Rambut marley crochet lebih tebal dan lebih kasar daripada rambut sintetik konvensional dan oleh itu, ia hampir sama dengan rambut herba. Biasanya menggunakan teknik akar tanpa simpul / tidak kelihatan untuk penampilan herba yang lebih hebat dan dipakai secara berkala.

segera Crochet Braids

rambut lurus boleh menjadi pilihan yang sangat baik untuk wanita dengan jalinan mengait. bergantung pada sifat peluasan anda, anda boleh mengeringkannya dengan jelas atau menggunakan pelurus rambut untuk menuai penampilan yang lebih baik.

Jalinan Mikro Crochet

Untuk mencapai kepang mikro crochet yang luar biasa elegan tetapi sukar, cubalah mulakan dengan sampel sarang lebah. Untuk pemasangan yang bersih, ingatlah untuk menyelesaikan tocang mikro anda lebih awal daripada memulakan proses mengait.

Braids lapangan Crochet Jumbo

Jalinan kotak jumbo Crochet membuat penampilan bercita-cita tinggi yang sesuai untuk musim pertandingan yang akan berlangsung. Dengan sambungan pra-jalinan, anda mungkin memperoleh gaya rambut yang sangat sejuk ini dalam masa kurang dari satu jam.

Jalinan Twist Crochet Senegal

Jalinan crochet twist Senegal biasanya menggunakan rambut Kanekalon, yang menghasilkan kemasan yang lebih ketat dan lebih halus. Jalinan lelaki atau wanita berukuran lebih kecil daripada kelainan Marley atau Havana dan akibatnya, mempunyai kecenderungan untuk kelihatan lebih jelas dan menyerupai ketakutan.

Jalinan Ombre Crochet

untuk memberikan gaya rambut anda gaya bersih dan panas, pilihlah braids ombre crochet. Cermin mata hitam yang unik akan memuat naik sentuhan bergaya pada rambut anda pada masa yang sama dengan menambahkan intensiti yang kelihatan lebih besar.

Jalinan Crochet Twist Dalam

Jalinan crochet sentuhan mendalam akan memberi anda kepala penuh keriting yang melamun dan longgar. Fesyen ini mempunyai contoh keriting yang sekata dan jelas, yang memberikan kemasan yang sangat mudah dan cantik untuk penampilan biasa anda.

Jalinan Crochet Havana Twist

Jalinan helai twist Havana berdiameter besar daripada corak Marley dan Senegal. peraturan praktikal semasa mengembangkan penampilan adalah melakukan satu putaran Havana untuk setiap dua hingga 3 kelainan Marley.

Jalinan Crochet melambung Jamaica

Jalinan crochet lompatan Jamaica adalah rantai leher yang sesuai untuk memasukkan kuantiti maksimum dan jangka hayat rambut anda. Penampilannya mempunyai cincin yang ketat namun besar yang membentuk wajah dengan hebat.

Jalinan Bohemian Crochet

Ikatan kepang Bohemian braids jauh lebih ketat daripada braid braid Jamaica namun sama cantiknya. keriting mencari herba yang luar biasa ini boleh menjadi sangat panjang atau pendek.

Jalinan Crochet Gelombang Air

Jalinan crochet gelombang air sama seperti sepupu bohemia mereka. namun, pada masa yang sama kerana ini adalah wajah yang sangat herba, keritingnya hampir tidak lebih besar, diikuti dengan ketumpatan keseluruhan dan definisi yang lebih besar.

Soalan Lazim

Apa itu jalinan mengait?

Jalinan Crochet adalah gaya rambut pelindung dan elegan yang sangat sesuai untuk sementara ingin memberikan rambut anda sedikit masa untuk bernafas.

seperti menenun, rambut harus dimulakan dengan kepang jagung, tetapi, sekarang tidak secantik, yang menjadikan ketegangan pada kulit kepala anda lebih sedikit. sebagai pengganti jahitan, mereka mengikat tali kepang anda dengan jarum mengait dan diikat dengan teknik memutar dan simpul. Jalinan Crochet sangat fleksibel, tidak dinafikan bergaya dan bersih untuk DIY di rumah anda tanpa membakar lubang untuk poket anda.

Berapa lama jalinan crochet yang tinggal?

Berapa lama anda boleh memakai jalinan mengait bergantung kepada banyak elemen, yang terdiri daripada kerumitan sampel jalinan anda, kelebihan sambungan yang disediakan dan kebiasaan perlindungan anda. Secara meluas, koefure crochet anda dapat bertahan dari 4 hingga 8 minggu. tetapi perhatikan bahawa ia tidak lagi disarankan untuk menjaga kepang anda lebih lama daripada berbulan-bulan kerana ia boleh menyebabkan ketegangan yang berlebihan pada rambut herba anda, sehingga menyebabkan keretakan yang tidak diingini

* Cara mencuci jalinan crochet?

walaupun menggunakan gaya rambut crochet, beberapa manusia memutuskan untuk tidak lagi membersihkan rambut mereka dalam hal apa pun. bergantung kepada cara hidup anda, anda mungkin dapat melepaskan diri dari ini.

namun, sekiranya anda merasa seperti kunci anda mahukan kelicinan kulit kepala anda lebih baik daripada rambut anda yang panjang. hanya semburkan sedikit syampu yang dicairkan pada akar anda dan beri kulit kepala anda sedikit gosok sebelum membilas campuran tersebut. Sekiranya anda mahu, anda boleh mencuci (perapi dengan sebaik-baiknya) rambut yang dihantar, namun pastikan untuk mengelakkan akar anda dan gunakan alat perapi yang disiram secara bergantian.

Bagaimana anda menggayakan rambut mengait?

Jagung rambut anda dengan cara yang lebih rendah menggunakan gaya pilihan anda.

Luncurkan jarum mengait di bawah jagung. Sambungkan rambut ke jarum. Tarik rambut melalui cornrow, buat gelung bersaiz sederhana.

Lipat hujung ke atas cornrow dan melalui gelung, namun jangan kencangkan tetapi. Putar gelung bersama-sama dengan telapak tangan anda dan geser hujungnya yang panjang melalui gelung sekali lagi. Ulangi sebaik sahaja.

Sekarang ketatkan gelung untuk mengenakan jalinan . muat naik helai dengan helai menggunakan pendekatan ini sehingga seluruh kepala anda lengkap.

apakah rambut yang hebat untuk mengait?

Alternatif yang memuaskan untuk rambut mengait adalah rambut tiruan, kerana rambutnya lebih tinggi daripada rambut semula jadi. selepas itu, jenis rambut yang anda pilih bergantung pada penampilan yang anda inginkan. anda boleh mendapatkan rambut pra-keriting, pra-gaya, dan pra-warna. cari jenama seperti Freetress, Janet series, Kanekalon, Afri Naptural, dan X-Pression.

Adakah jalinan mengait tumbuh rambut anda?

Seperti corak pelindung yang lain, jalinan crochet dapat menolong meningkatkan rambut herba anda dari bahaya dan kerosakan . Sudah tentu, anda pasti ingin tampil setelah ledakan baru kerana melalui, penggunaan syampu dan perapi kelas pertama untuk memastikan rambut dan kulit kepala lembap dan sihat. terakhir, jangan tinggalkan jalinan anda selama lebih dari berbulan-bulan; jika tidak, ini boleh menyebabkan ketegangan yang berlebihan di kulit kepala dan rambut anda dan akhirnya memberi kesan alternatif.

Rambut apa yang anda gunakan untuk mengepang mengait?

ada gaya rambut yang besar yang boleh anda gunakan untuk jalinan mengait. Apa yang anda pilih bergantung pada penampilan dan warna yang anda perlukan, selain anggaran anda. Rambut boleh menjadi pra-keriting, pra-gaya, dan pra-warna; tetapi, anda biasanya perlu memilih alternatif rambut tiruan untuk kesan yang lebih tinggi. cari jenama seperti Freetress, Janet series, Kanekalon, Afri Naptural, dan X-Pression.

* Adakah jalinan mengait negatif terhadap rambut?

Jalinan Crochet benar-benar gaya rambut pelindung yang menjaga rambut semula jadi bertekstur Afro anda. Ini juga merupakan cara yang sangat baik untuk memberikan kehancuran pada kulit kepala anda, kerana jagung tidak dikepang dengan ketat seperti gaya yang berbeza. namun, seperti beberapa lapisan pelindung, anda ingin kelihatan selepas jalinan crochet anda dengan cucian biasa.