Di pasaran, terdapat produk rambut kerinting yang berbeza mengikut jenis keriting orang tersebut. Produk rambut kerinting biasanya digunakan untuk kawalan kelembapan, gaya rambut kerinting, penghidratan, dan yang paling penting untuk kawalan keriting. Sekiranya anda berusaha keras untuk menggayakan rambut kerinting yang keras kepala maka anda harus memilih produk rambut kerinting bertekstur tebal. Anda pasti telah mencuba banyak kombo seperti pelembap lembap, minyak , dan yang lain untuk merawat rambut kerinting anda. Ini adalah fakta bahawa orang dengan rambut kerinting harus mempunyai banyak produk rambut di bilik ganti mereka. Seorang pencipta Kaedah Keriting Gadis, Lorraine Massey, pengasas CurlyWorld, dan pemilik salon Spiral (XYZ) di NYC mengatakan, " Rambut kerinting kami diatur oleh cuaca di luar,". Krim penentu keriting berfungsi seperti krim wajah anda Ia memberikan kelembapan dan kilauan. Untuk hasil yang lebih baik selalu gunakan produk rambut organik dan semula jadi.

Apakah produk Rambut Kerinting?

Setiap gadis mempunyai warna, tekstur, dan jenis rambut yang berbeza. Sebilangan gadis dikurniakan rambut sutera, licin, dan lurus, sementara ada yang berusaha keras untuk menghilangkan rambutnya yang bergelombang dan kerinting. Dari kategori mana rambut anda berdiri? Adakah mereka kerinting atau lurus? Sekiranya mereka keriting maka anda tidak perlu risau lagi. Kerana sekarang terdapat banyak produk rambut kerinting yang berpatutan terkini di pasaran yang dapat membantu anda menjadikan hari anda istimewa.

Sekiranya mencari produk rambut kerinting terbaik, beri petua bahawa anda berada di tempat yang tepat. Setelah membaca artikel ini, anda akan bangga dengan rambut kerinting anda. Tidak ada yang buruk terhadap keperibadian kita daripada rambut kerinting kering kita. Kita semua berada di mana letih menyikat rambut kerinting kita. Mereka begitu sukar untuk dipastikan. Semasa menguraikan rambut kita akhirnya kehilangan beratus-ratus rambut di sisir kita. Tidak ada yang menyakitkan daripada banyak rambut di sikat rambut kita.

Dia lebih jauh mengatakan, "Zarah-zarah air yang selalu ada di lingkungan mempengaruhi rambut kita seperti keadaan cincin pikiran," yang menyiratkan perubahan liku-liku anda secara berterusan, dengan iklim. Penata rambut Moroccanoil, Bryce Scarlett mengatakan, "Rambut setiap orang akan memerlukan sedikit perkara lain berkaitan dengan barang, jadi menggabungkan beberapa perkara akan membantu anda mengasah apa yang rambut anda perlukan untuk meletakkan diri yang terbaik, "

Anda perlu mendapatkan kombo produk yang sebenarnya untuk keriting anda, yang bermaksud anda perlu ingat ketebalan, keliangan, tekstur, dan corak rambut anda ketika mencari (dan menggunakan) produk rambut kerinting.

Semasa mencari produk rambut kerinting terbaik yang perlu anda lakukan ialah memeriksa jenis rambut anda. Tekstur rambut berguna untuk digayakan, untuk mendapatkan produk yang tepat untuk rambut kerinting yang degil, anda perlu mempertimbangkan lebih dekat tekstur rambut anda. Tippi Shorter Rank, penata rambut selebriti dan Pengarah Artistik Global untuk Mizani L'Oréal. "Produk Rambut tidak khusus untuk jenis keriting rambut," Dia mendakwa lebih lanjut, "Sebenarnya konsistensi rambut yang penting"

Untuk rambut lurus yang halus:

Sekiranya anda dikurniakan rambut halus, sutera dan halus yang terbaik maka anda tidak perlu meletakkan begitu banyak produk rambut. Jangan buat apa-apa. Pastikan ia sederhana. Sekiranya anda akan meletakkan begitu banyak produk rambut maka anda akan merosakkan rambut anda yang cantik. Mereka semakin kurus dan lesu dari hari ke hari.

Massey berkata. Mengenai item legenda anda? "Rambut bergelombang yang halus, secara amnya, akan bereaksi dengan baik pada gel atau mousse kerana mereka ringan dan membantu benar-benar menahan sentuhan," kata Scarlett. Elakkan barang tebal dan tebal yang akan meluruskan kelainan halus.

Rambut Tebal Sederhana:

Pendandan rambut fesyen, Scarlett mendakwa "Rambut sederhana hingga tebal, secara umum, baik dengan minyak dan krim kerana membantu menambahkan dengan mengurangkan keriting dan menambah berat badan," rambut tebal sederhana memerlukan beberapa lapisan sehingga mereka menjadi padat, tebal , tentukan dan timbang untuk alasan yang baik. "Cari item yang benar-benar pelarut air [sehingga] mereka dapat bersatu dan berpasangan," kata Massey.

Rambut kasar atau tebal:

"Rambut kasar atau super tebal bertindak balas dengan baik terhadap topeng rambut diikuti oleh krim dan minyak, perkara-perkara yang benar-benar jenuh," kata Scarlett. "Tidak kira sama ada gelombang, kelainan, atau keriting, atau bahkan lurus," kata Shorter. harus menggunakan produk rambut yang lebih tebal pada rambut kasar yang dapat berkoordinasi dengan ketebalannya agar berjaya. Cari krim yang kaya, tebal, gel penghidrat, dan minyak gooey.

Terlepas dari ketebalan dan tekstur rambut, gadis-gadis dengan rambut kerinting mesti tidur di atas bantal lembut untuk mengawal tahap keriting rambut mereka. Selalu ikat rambut anda sebelum tidur dengan calitan sutera agar gaya rambut anda tetap utuh. Anda juga boleh beralih menukar tuala biasa dengan kemeja atau tuala mikro untuk mengeringkan rambut basah sehingga kering: Permukaannya lebih halus daripada tuala kain terry, yang boleh mengacaukan rambut dan membuat keriting.

Ringkasan :

Melabur dalam produk rambut kerinting semula jadi dan organik yang berkualiti. Produk rambut kerinting penting untuk menjadikan rambut anda licin, berkilat, lebih halus, dan tebal. Selain itu, produk ini mengurangkan kegatalan, kerosakan, kelemumur , rambut bertekstur, dan kekeringan.

Produk Rambut Kerinting untuk Beli:

inilah pecahan barang yang harus anda beli untuk rambut bergelombang dan kerinting. Kami telah mengumpulkan panduan bagaimana menggunakan produk ini juga:

1. Syampu dan Pembersih:

Tidak dinafikan, setiap rutin penjagaan rambut bermula dengan mencuci rambut anda . Bagaimanapun, rambut bergelombang adalah unik dalam kaitannya dengan jenis rambut lain kerana mereka memerlukan lebih banyak kelembapan, dan sekali lagi, kurang membersihkan. Tidak kira jenis pembersih rambut yang anda pilih, anda tidak boleh mencuci dan mencuci rambut secara konsisten. Berikut adalah alternatif anda:

Syampu tradisional:

Anda boleh menggunakan syampu tradisional. Mereka terdiri daripada sulfat. Sulfate adalah pakar pembersih yang membuat busa berbusa semula jadi ketika pembersih anda dan kecenderungan yang terlalu bersih berikutan. Kadang-kadang sulfat boleh menyebabkan kesan negatif pada rambut anda menjadikannya kulit kepala kurang berkilat dan kering tetapi tidak dalam semua keadaan, kata Pengarah Penyelidikan dan Felo Institut di TRI-Princeton, Trefor Evans, Ph.D. Walaupun Evans mengatakan "sulfat boleh menjadi kejam di kulit kepala", dia mengatakan apa-apa kesan yang mereka dapat pada rambut "diabaikan dengan pelbagai perkara yang kita lakukan pada rambut kita seperti ubat sintetik dan kehangatan tinggi." Kata TLDR: Walaupun ada kes, bagaimanapun, tidak ada bukti khusus bahawa tanpa persamaan sulfat lebih lembut, lebih baik, atau lebih baik untuk rambut tetapi orang yang berambut bergelombang tetap lebih memilihnya.

Pembersih Pembersih dan Pencuci Bersama:

Ejen pembersih dan pencuci bersama berfungsi sebagai pembersih dan perapi, dua dalam satu. Ia adalah perapi bebas sulfat yang tidak membahayakan rambut tetapi membantu mereka kekal bebas keriting. Berbeza dengan pembersih / perapi 2-dalam-1 setengah dan separuh masa lalu, The Shorter mengatakan "pencucian bersama berbeza". Semua perapi dengan sedikit pembersih. "Menggunakan pencucian bersama memberi anda hasil yang sempurna yang anda dapat dari pembersih, namun ia mengelakkan anda merasakan anda hanya membersihkan perapi dengan rambut anda." Prosesnya menjadikannya sesuai untuk rambut bergelombang.

Berikut adalah produk rambut kerinting yang baik menurut para pakar:

1. Pembersih Rambut & Kulit Kepala Tanpa Curang CURLY WORLD:

Adakah anda takut menggunakan syampu sulfat pada kulit kepala dan rambut dan mencari beberapa produk bebas sulfat maka anda mesti mencuba Pembersih Rambut & Kulit Kepala Tanpa Cuka CURLY WORLD ini? Ia adalah salah satu produk rambut kerinting di pasaran. Produk organik penting yang terdapat di dalamnya akan memberikan kesan yang baik pada rambut keriting anda. Ia adalah pembersih dan pencuci bersama semua dalam satu. Ini akan membantu memperbaiki kulit kepala dan rambut anda. Ia menanggalkan dan mengatur rambut kerinting. Massey berkata: "Ini adalah item pelembap yang boleh anda gunakan untuk gelung yang paling tidak dapat ditembusi hingga gelombang paling longgar,"

2. Joico Co + Cuci Pembersih Whipped :

Kami mengesyorkan produk yang dicuba dan diuji kepada pelanggan kami sahaja. Joico Co + Wash Whipped Cleansing Conditioner adalah alat pencuci bersama yang terbukti secara klinikal. Menurut ahli kimia makmal kecantikan kami, orang yang telah menggunakan mesin cuci ini merasakan hasil yang baik daripada beberapa produk rambut kerinting yang lain. Ia tidak membebani rambut atau menyebabkannya terasa berminyak, dan paling sukar untuk menghilangkan rambut bergelombang. Salah seorang ahli kimia mengatakan, "Ini menghilangkan minyak dari yayasan saya, mengurangkan kegatalan, jenuh kulit kepala saya, dan menghidrasi rambut saya,". Penganalisis menilai bahagian atasnya untuk aroma, menjadikan rambut kelihatan lebih halus dan tebal, sama seperti ciri kelainan.

3. Corak Perapi Berat

Produk ketiga dalam senarai produk rambut kerinting kami adalah Conditioner Heavy Pattern. Perapi bertekstur tebal ini direka khas "untuk collies", dan diformulasikan dengan baik dengan shea butter untuk menjadikannya sempurna untuk rambut kasar dan tebal. Produk rambut kasar ini adalah produk wangi ringan yang meleleh dengan berkesan melalui simpulan dan memberikan kelembapan dengan penghidratan Produk ini dipenuhi dengan minyak pati seperti bunga matahari dan alpukat untuk menghilangkan dan melembabkan rambut berkerut tinggi. Ciri yang membuatnya menonjol di khalayak ramai ialah produk mempunyai botol perapi yang semestinya lebih besar daripada syampu yang sesuai untuk meningkatkannya penggunaan sebenar.

Topeng, Perapi Dalam, dan Cuti untuk Rambut Kerinting:

Perapi Dalam:

Sama seperti perapi biasa kami, perapi dalam dan topeng rambut, digunakan untuk mencuci rambut kerinting selepas mencuci rambut. Walaupun setelah membilas produk khas ini dari rambut, mereka tetap meninggalkan kesannya pada rambut sehingga mencuci seterusnya. Ia memberikan penghidratan dan kelancaran yang lebih dalam untuk jangka masa yang lebih lama daripada perapi tradisional. Mereka tidak diragukan lagi sesuai untuk rambut kerinting atau kasar. Biasanya, anda boleh menggunakannya satu hingga dua kali setiap minggu untuk bantuan penghidratan, namun, seorang pakar Hari The Starter mengatakan, "Sekiranya rambut anda kering, tidak perlu kering, anda boleh menggunakan perapi setiap kali anda membersihkannya."

Perapi Cuti :

Walau bagaimanapun, conditioner cuti adalah produk yang sempurna untuk setiap rambut kerinting. Seharusnya selalu dalam gaya rambut gadis rambut kerinting. "Rambut kerinting secara keseluruhan mempunyai kesukaran yang berbeza, yang utama hanya kering," kata Shorter.

Persamaan yang menghidratkan adalah "menyiapkan rambut anda, menyiapkannya untuk mengenali [lebih] barang", dan untuk membantu memerangi keriting. Menurut Massey, gadis-gadis dengan jenis rambut yang paling curam harus menggunakan kondisioner cuti tanpa silikon sebagai langkah awal untuk gaya rambut kerinting. Sebelum menggayakan rambut mereka, mereka mesti memerah dan mengikis sedikit demi sedikit agar rambut sihat dan kuat. "Gunakan mereka untuk menyiram rambut basah setelah setiap mencuci atau menyiram, atau pada rambut yang digayakan untuk menyegarkan rambut yang kelihatan kering.

Perapi Cuti dan Perapi Dalam Terbaik :

Berikut adalah perapi cuti dan perapi dalam yang terbaik dan dicuba untuk rambut kerinting:

1. Rawatan Perapi Masker Kelembapan Dalam Kepala & Bahu

Oleh kerana rambut bergelombang pada umumnya lebih kering daripada jenis rambut yang lain, itu boleh menyebabkan kulit kepala dan kelemumur yang jengkel dan janggal. Topeng pelembap ini merawat rambut dan kulit kepala anda dengan seng pyrithione. Pada titik ketika mencuba rambut jadi di Makmal kami, ia mendapat skor tinggi untuk menurunkan kulit kepala dan kekeringan rambut, dengan penganalisis bersumpah bahawa "potongan itu hilang!"

2. Ini adalah Keratin 10 Miracle Deep Conditioner Plus

Kondisioner 10 keajaiban plus keratin ini adalah pemenang ujian topeng rambut penyaman dalam Grand GH. Produk ini adalah kegemaran kami kerana pelembap dan penghidratan super tanpa berminyak dan memperoleh skor terbaik kerana kemampuannya untuk mengeringkan rambut, mencegah keriting dan kerosakan dalam ujian menyikat basah makmal kecantikan kami. Seorang penganalisis mengatakan bahawa rambut yang dicelup terasa "lebih lembut dan lebih masuk akal." Resipi krim terbaik untuk rambut sederhana hingga tebal.

3. L'Oreal Paris Elvive Total Repair 5 Protein Recharge Leave-In Conditioner

L'Oreal Paris Elvive Total Repair 5 adalah pemenang GH Beauty Awards yang lalu. Ia adalah perapi dalam yang paling mesra bajet yang mencegah kerosakan dengan menyembuhkan rambut yang rosak dengan protein dan badam. Jenama ini juga menjamin ia dapat memastikan daripada panas hingga 450º yang mengakibatkan kerosakan hutan. Anda boleh menggunakan krim penghidratan ini pada helai sederhana hingga kasar.

4. Garnier Whole Blends Kelembutan Oat Susu Rambut Lembut Mengurangkan

Penyembur penyejuk dalam yang berkesan ini terbaik untuk rambut bergelombang halus. Dalam satu ujian Lab Kecemerlangan, 90% penganalisis pelanggan bersetuju bahawa rambut itu terasa lembut dan terhidrat tanpa membebankannya. Ini ditegakkan oleh Great Housekeeping Seal, jadi jika tidak memenuhi kes itu, kami akan memberikan potongan penuh kepada anda.

5. Penyembur Cuti Pengambilan Pudina Lavender Pokok Teh:

Tidak seperti semburan penyaman yang lain di pasar yang ringan, tetapi Spray Cuti Penyaman Pohon Teh Lavender Mint ini lebih tebal yang menjadikannya sempurna untuk melembapkan, permukaan lembut, tebal, dan permukaan kasar yang mengejutkan. Terima kasih kepada pengeluar kerana menambahkan penyelesaian pada botol semburan. Percikkannya ke rambut basah untuk kelembutan dan kilauan yang dapat dilihat, atau ratakan ke rambut kering untuk menghidupkan kembali kelainan pada hari kedua atau ketiga. Ganjaran: Baunya seperti rawatan penyembuhan wangi.

10 Kelebihan Produk Rambut Kerinting yang Menakjubkan untuk Rambut Keriting Anda:

Sebilangan besar produk rambut kerinting yang terdapat di pasaran mengaku organik, semula jadi, boleh dipercayai dan selamat digunakan, dan sebagainya. Masih ada sebilangan penjual yang mengetahui bahawa produk tersebut tidak asli dan mereka memberitahu pelanggan mengenai perkara itu. Tetapi terdapat sebilangan penipu yang menjual produk palsu yang mendakwa bahawa produk itu 100% selamat, organik dan semula jadi. Pembeli tidak menyedari bahawa mereka akan menggunakan bahan kimia dan racun berbahaya pada rambut mereka.

Memang, barang-barang penjagaan rambut ini mungkin mempunyai tanda yang menawan dan digabungkan dengan senang hati, namun pakar menunjukkan kepada kami bahawa mereka hanya menghilangkan kelembapan dari kelainan anda. Tanpa kelembapan, rambut bergelombang anda menjadi lebih kering dan sukar dijinakkan. Ini adalah sebab anda mesti selalu membaca tarikh luput dan ramuan produk rambut kerinting sebelum membeli. Oleh kerana terdapat banyak item palsu di luar sana, beberapa kumpulan memilih untuk mengambil tindakan. Walaupun ada yang memilih untuk pergi secara berkala, yang lain mengarahkan diri agar mereka dapat memilih barang yang betul untuk rambut bergelombang mereka. Salah satu daripada banyak item yang mereka dakwa sebagai krim rambut kerinting. Apa yang berlaku di sini?

Kelebihan Produk Rambut Kerinting:

Mengapa anda mesti memilih produk rambut kerinting? Terdapat banyak sebab positif mengapa anda mesti mempunyai produk rambut kerinting di kawasan berpakaian anda. Beberapa sebab dibincangkan di bawah:

1. Ia tidak merosakkan rambut anda:

Produk rambut kerinting sangat berkesan dan bermanfaat dalam menyembuhkan kerosakan pada rambut anda. Walaupun sebilangan daripada mereka tidak mesra poket, 100% semula jadi dan organik. Mereka membantu kulit kepala kering dan tebal rambut. Mereka tidak membahayakan kulit.

2. Produk rambut kerinting dapat membantu meningkatkan kesihatan anda.

Jadual pagi wanita yang normal merangkumi penggunaan lebih dari 200 pemasangan. Sejak anda menceburkan diri di bilik mandi, gunakan pelembap, kosmetik, antiperspirant, aroma, dan barang-barang rambut, anda menyediakan banyak bahan pelekat dan bahan sintetik.

Seperti yang kita ketahui produk rambut kerinting terbuat dari bahan organik semua, yang mengurangkan pendedahan anda terhadap bahan kimia, toksin, dan bahan berbahaya yang boleh menyebabkan barah dan masalah kesihatan yang lain. Inilah sebabnya mengapa produk rambut kerinting menjadikan anda sihat dengan tidak membahayakan badan dan rambut anda.

3. produk rambut kerinting boleh dibuat khas untuk keperluan anda .

Sekiranya sukar bagi anda untuk mempercayai produk rambut kerinting komersial yang dijual di pasaran, anda boleh menyesuaikan produk anda sendiri. Dengan penerokaan dan kegigihan, anda boleh menyediakan barang rambut bergelombang yang sesuai dengan keperluan rambut bergelombang anda. Salah satu bahan organik yang boleh anda gunakan untuk rambut kerinting anda sendiri adalah alpukat. Produk semula jadi ini diketahui memberi gelombang kelembapan dan nutrien yang diperlukan. Sekiranya anda perlu menggosok dan membersihkan kulit kepala anda tanpa membuatnya kering, anda boleh menambah beberapa tetes minyak pati kegemaran anda.

4. Produk ini mesra bajet.

Sekiranya anda masih tidak membeli produk penjagaan rambut dengan ketakutan bahawa ia mahal, dan tertanya-tanya bahawa anda menghabiskan banyak wang semata-mata untuk produk rambut kerinting. Berapakah jumlah lagi sekiranya kita mendaftarkan jumlah yang kita belanjakan untuk item ini dalam setahun? Adalah baik untuk mengetahui bahawa produk rambut kerinting tidak banyak pengalaman dan bertahan dalam beberapa kegunaan. Sedikit sudah berjalan jauh. Juga, jika anda menyesuaikan produk rambut kerinting anda sendiri di rumah, anda pasti menjimatkan banyak wang!

5. Rambut dan kulit kepala anda akan bertambah baik semasa anda menggunakan produk ini .

Pada hari anda akan menyedari bahawa produk rambut kerinting mempunyai gabungan pelekapan ideal yang memberi kelebihan kepada anda, prospeknya tidak akan pernah habis. Tidak secara eksklusif gelombang degil anda menjadi halus dan berkilau, kulit kepala anda akan berubah menjadi kurang gatal.

6. Secara amnya bebas sulfat.

Tanpa barang sulfat untuk rambut bergelombang mempunyai banyak kelebihan. Dengan menggunakannya, anda segera memastikan diri anda menghadapi bahaya kepekaan dan masalah yang berbeza. Lebih-lebih lagi, jika anda menggunakan produk rambut kerinting bebas sulfat, rambut anda akan menjadi lebih berkilau, lebih halus, kurang berminyak, dan lebih lembut. Ia juga akan menjadi lebih tebal.

Sekiranya keriting anda terkena syampu sulfat, ia menjadi lebih rapuh dan tidak tahan terhadap bahaya. Setara berlaku pada kulit kepala. Sekiranya kulit kepala dan rambut anda mempunyai cukup sulfat, anda mungkin menghadapi masalah seperti hujung rambut dan rambut gugur. Walau bagaimanapun, sekiranya anda menggunakan produk rambut kerinting yang baik, organik, dan bebas sulfat semula jadi, anda akan terkejut dengan bagaimana kelainan anda menjadi pekat dan kuat. Rambut anda adalah keagungan anda. Sejauh ini, ia berhak untuk diberi tumpuan. Oleh itu, sekiranya anda menginginkan gelombang dan keriting anda untuk hidup kembali, belilah produk rambut kerinting tanpa sulfat bertaraf tinggi yang dibuat dengan bahan biasa seperti alpukat pekat dan minyak kelapa.

7. Ia memerangi keriting.

Sekiranya anda menggunakan produk rambut kerinting secara berkala, anda boleh mengucapkan selamat tinggal kepada rambut yang tidak bersih, berminyak, keriting, dan hujung yang terpisah. Dengan penggunaan yang betul, keriting anda akan menjadi lembut, jelas, dan cantik. Lebih-lebih lagi, hujung kering tidak berpeluang melawan produk rambut kerinting yang berkesan ini. Ini adalah alasan bahawa mereka dapat dipulihkan dengan penggunaan produk penjagaan rambut yang cekap. Daripada mengeringkan helai, menambah kelembapan di dalamnya, menjadikannya berkilau, baru, dan lebih bercirikan.

8. Ia menjadikan gaya rambut mudah gebu.

Walaupun anda mahu memutar atau mengepal keriting anda, produk rambut kerinting selalu dapat berfungsi dengan baik. Anda tidak perlu menggunakan berpuluh-puluh produk penggayaan rambut untuk mencapai penampilan yang cantik dan cantik. Cukup gunakannya mengikut arahan pada produk dan gaya rambut kerinting anda harus bertahan sepanjang hari.

9. Tidak memerlukan masa untuk memohon .

Untuk menggunakan produk rambut kerinting, anda hanya perlu mengambil tempat dan menggosoknya kembali ke rambut basah. Dan selepas itu, anda boleh mula menggayakan seperti yang anda mahukan. Ini adalah pengertian sebenar yang memerlukan masa kurang dari 10 saat untuk digunakan.

Lebih-lebih lagi, sekiranya anda mempertimbangkan untuk membuat produk penggayaan rambut anda sendiri di rumah, anda juga tidak perlu menghabiskan waktu berjam-jam.

10. Ini pelaburan seumur hidup untuk diri sendiri.

Walau bagaimanapun, produk penjagaan rambut organik dan semula jadi, terutama produk rambut ikal, harganya lebih mahal daripada produk rata-rata di pasaran yang mengandungi bahan kimia dan racun berbahaya, dengan cara ini, anda membayar dengan kualiti yang baik. Item yang diperbuat daripada bahan sintetik berbahaya yang tidak dapat dimaafkan biasanya dibuat secara besar-besaran untuk menurunkan kos. Sebaliknya, barang-barang penjagaan rambut biasa, secara amnya, disampaikan secara moral menggunakan produk yang normal dan selamat. Dengan membayar sedikit lebih banyak untuk produk rambut organik yang tidak berbahaya, anda bukan sahaja dapat mengurangkan pencemaran alam sekitar, tetapi anda juga melakukan pelaburan seumur hidup untuk diri sendiri.

SOALAN YANG BANYAK DITANYA:

Berikut adalah beberapa soalan yang sering ditanya mengenai produk rambut kerinting:

1. Bagaimana cara menggunakan produk rambut kerinting dengan betul?

Ini adalah cara yang tepat untuk menggunakan produk rambut kerinting:

Sapukan secara langsung pada rambut basah: Semasa gaya rambut, sapukan produk rambut kerinting secepat mungkin. Anda akan melihat bahawa gaya rambut tahan lama jika anda menggunakan produk rambut kerinting melalui rambut basah. Setelah produk penjagaan rambut dicampurkan secara merata ke seluruh keriting anda, ia harus disatukan secara semula jadi. Mereka tidak boleh terpisah, Jika tidak, anda harus mendapatkannya lagi dengan menambahkan lebih banyak air sehingga mendapat tekstur dan kelancaran yang diperlukan. Setelah menggunakan produk, keriting anda mestilah halus dan bagus, buang lebihan air dengan mengeluarkan air dari bahagian rambut demi bahagian. • Jangan mengeringkan keriting anda dengan tuala sebelum menggunakan krim.

Petua lain gunakan produk rambut setelah mengeringkan rambut dengan tuala. Sapukan semasa mereka basah. Tanpa air, anda akan membuang krim kerana ia tidak akan menjejaskan rambut anda.

Jangan hanya meletakkannya di sana.

Anda tidak boleh menolak langkah ini kerana ini akan memberi anda pembentukan gelombang bagus yang lembut dan bebas keriting. Ini juga membolehkan anda mencuba pelbagai perkara dengan rambut anda dan meletakkannya di tempat yang anda perlukan. Perlu diingat, angkat barang terlebih dahulu sebelum menggosok air

2. Apakah produk terbaik untuk rambut kerinting secara semula jadi?

Gel penjagaan rambut terbaik untuk semua jenis rambut kerinting: Berikut adalah produk gaya rambut kerinting terbaik di pasaran: • CurlMix Pure Homemade Flex melihat Gel dalam Kekuatan. • Soultanicals Sprung Coil Boosting Gelly • Ouidad Curl Quencher Moisturizing Styling Gel • Design Essentials Almond & Avocado Curl Enhancing Mousse • ​​Jane Carter Solution Curl Defining Cream • Luxju Nourishing Hair Crème • Tree Naturals Honey, Fruit & Flowers Hair Milk • Afro Sheen Crown Defining Curl Cream • SheaMoisture Coconut Hibiscus Curl Enhancing Smoothie • Aveda be curly ™ Curl Enhancer • R + Co Turntable Curl Defining Crème • Moroccanoil Curl Defining Cream • R + Co Twister Curl Primer • SheaMoisture Red Palm Oil & Cocoa Butter Curl Stretch Pudding Styler

3. Adakah gel atau Tetikus baik untuk rambut kerinting?

Perbezaan antara gel dan mousse agak dramatik. Mousse adalah produk penjagaan rambut legap yang terdapat dalam botol semburan. Produk ini digunakan dalam jumlah yang lebih sedikit pada rambut lembap untuk menambahkan kelantangan dan teknik memahat. Walaupun gel adalah produk rambut kerinting yang kelihatan seperti bahan yang jelas, terdapat dalam botol untuk aplikasi yang lebih baik. Sebaiknya rambut tebal mengurangkan jeragat, keriting, dan kekeringan. Gel dan mousse berfungsi dengan baik pada rambut kering, keriting, dan kerinting anda yang kasar.

4. Apakah produk terbaik untuk rambut keriting?

Rambut yang kusut sukar dikendalikan. Dan sukar untuk menggayakannya. Produk berikut 100% berkesan untuk rambut kusut: • Chaos Curl Crème terkawal • DevaCurl Heaven in Hair • Curl Junkie Curls in a Botol • Jessicurl Confident Coils Styling Solution • Curly Hair Solutions Tweek • Darcy's Botanicals Tucuma Butter Moisture Whip • DevaCurl DevaTowel Anti- Menara Microfiber Frizz • Menara Microfiber Anti-Frizz DevaCurl DevaTowel • Gel Panas & Kelembapan Kawalan Iklim Ouidad • Briogeo Jadilah Lembut, Jadilah Jenis Alpukat + Cucian Bersama Quinoa

5. Bahan manakah yang berbahaya untuk rambut kerinting?

Apabila anda keluar membeli produk rambut kerinting, pastikan produk yang anda beli tidak mengandungi bahan kimia ini. Bahan kimia ini jelas boleh membahayakan rambut anda: • Parabens: Banyak produk penjagaan rambut mengandungi bahan kimia ini untuk menjadikan rambut licin. Tetapi menurut penyelidikan, produk ini menyebabkan ruam dan alergi kulit yang membahayakan kesihatan anda juga. • Triethanolamine : Triethanolamine biasanya disinggung sebagai TEA; ia digabungkan dalam item rambut untuk mengubah harga pH mereka. Pada amnya, TEA terdapat di banyak syampu dan perapi yang boleh diakses. Pakar kesejahteraan mendapati bahawa TEA mempengaruhi hati dan pundi kencing; begitu juga, ia boleh menyebabkan rambut menjadi gatal pada kulit kepala dan rambut kering.

Sodium Lauryl Sulfate: Pengilang produk penjagaan rambut selalu memperbodohkan pelanggan dengan menegaskan sodium lauryl sulfate sebagai produk organik yang didorong oleh kelapa. Sebagai peraturan umum, ia adalah sebatian rekayasa yang mempengaruhi tubuh kita secara antagonis. Ia biasanya digunakan dalam pembersih tetapi beberapa pembuat juga memasukkannya ke dalam syampu. Natrium lauril sulfat menghasilkan kepekaan pada mata, ruam pada kulit, dan seterusnya menyebabkan kebotakan.

6. Adakah minyak kelapa baik untuk rambut kerinting?

Minyak kelapa tidak diragukan lagi adalah minyak penentu keajaiban organik yang luar biasa untuk rambut bergelombang. Berbeza dengan kebanyakan minyak, minyak kelapa masuk ke akar, bukannya duduk di tahap dangkal. Pada titik ketika digunakan untuk rambut kering kerinting, minyak kelapa memperbaiki kemerosotan protein, menambah kelembapan, kelembapan dan menjadikan rambut lebih landai dalam jangka masa panjang.

7. Adakah minyak zaitun baik untuk rambut kerinting?

Minyak zaitun adalah minyak pati dan sangat sesuai untuk rambut kerinting. Ia menyerap secara mendalam di kutikula rambut dan akar untuk mengunci kelembapan dan nutrien penting, meninggalkan rambut semula jadi, bergelombang, kasar, nipis, atau kerinting tidak hanya lebih bersinar tetapi lebih halus dan lebih sihat juga.

8. Adakah Madu Baik untuk rambut kerinting?

Madu adalah produk terbaik yang boleh anda gunakan pada rambut kerinting kering untuk menjadikannya lebih halus dan berkilau. Madu membantu menambahkan kelembapan dan penghidratan yang telah hilang selama beberapa tahun. Untuk menjaga rambut anda kuat dan sihat, ia menambah mineral dan nutrien pada rambut.

9. Adakah telur baik untuk rambut kerinting?

Lutein adalah produk yang terdapat secara semula jadi dalam putih telur yang membantu memperbaiki rambut dan kulit anda secara semula jadi. Ia seperti produk penjagaan rambut kerinting yang boleh anda gunakan dengan mudah sebelum setiap mencuci.

10. Sepuluh produk apa yang diperlukan oleh rambut kerinting secara semula jadi?

Dengan begitu banyak produk yang terdapat di pasaran, anda mula menyimpan barang keperluan ini di rumah anda untuk keriting anda:

• Pembersih Organik Keriting Mentah • Seperti Saya Kelapa Pembersih Kelapa • SheaMoisture Jamaica Oil Castor Oil Menguatkan dan Memulihkan Syampu • SheaMoisture Manuka Honey dan Mafura Oil Hydration Intensive Conditioner • TGIN Honey Miracle Hair Mask • Kinky Curly Knot Today • Rizos Curl Refresh and Detangle Spray • Righteous Roots RX • Eden Bodyworks Papaya Castor Scalp Cleanser • Rizos Curl Refresh dan Detangle Spray

KESIMPULAN:

Produk rambut kerinting adalah rejim penjagaan rambut yang penting yang mesti dimiliki setiap hari seperti produk penjagaan kulit anda. Gadis-gadis itu bertarung keras dengan rambut kering, keriting, bertekstur, nipis, bergelombang, dan kerinting mereka mesti melabur dalam beberapa produk penjagaan rambut yang berkualiti. Untuk menjadikan rambut anda sihat secara teratur, gunakan minyak pati sebelum setiap mandi untuk mengunci kelembapan dan nutrien. Sekiranya anda tidak mempunyai wang untuk membeli produk penjagaan rambut yang mahal maka anda boleh membuatnya sendiri di rumah dengan mencampurkan beberapa produk. Lihat resipi dan jadikan hari ini mempunyai hari rambut yang baik.

ARTIKEL BERKAITAN

Jadi ia kiamat. Watak berambut kerinting anda sedang dilarikan. Mereka mengalami pengembaraan dalam dunia fantasi . Ini kisah pelik . Atau abad apa pun dan mereka berada dalam lingkungan yang tidak sesuai dengan jenis rambut kerinting dan berambut halus. Walau apa pun, produk rambut yang dihasilkan jauh dan tidak banyak, atau mereka tidak dibuat untuk rambut afro. Produk Rambut yang terdapat di Alam Sekitar: Pertimbangkan keperluan penting rambut afro: air dan lemak.

 1. Air (atau cecair) penting untuk menyuburkan rambut.
 2. Lemak (minyak rambut, krim, mentega) sangat penting untuk pertumbuhan dan perlindungan. Ramai orang berambut kerinting sudah menggunakan sumber semula jadi dan tumbuh-tumbuhan untuk merawat rambut mereka - alias rawatan rambut DIY. Oleh itu watak-watak yang mengarang produk mereka sendiri tidak boleh menjadi konsep yang aneh. (Saya secara peribadi membeli sebahagian besar produk rambut semula jadi saya, dan membuat topeng rambut, rawatan protein, dan campuran minyak saya sendiri.) Hasil Kesihatan Rambut: Kelapa : Pembantu rambut serba guna dengan pelbagai bentuk, dari minyak hingga krim pekat. Mengeras dalam cuaca sejuk; terbaik untuk tidak digunakan ketika persekitaran mempunyai suhu beku. ** Pisang **: Biasanya dikeluarkan setelah digunakan (topeng rambut, perapi) ** Alpukat **: Digunakan sebagai produk rambut, topeng, dan minyak. Strawberry : Mashed dan disapukan terus ke rambut atau dicampurkan dengan minyak. Protein, Tumbuhan, Lemak Sihat Rambut: Telur - Mengeras apabila kering. Bau yang kuat. Dibuang selepas digunakan. (topeng protein) Madu - Menarik kelembapan dari udara ke rambut - elakkan semasa musim sejuk kering! Kacang Kacang - Dibuat menjadi mentega shea. Penjagaan rambut dan badan serba guna. Flaxseed - Gel yang dibuat dengan merebus & merebus biji rami. Herba dan Flora yang Sihat Rambut: Bunga raya - Sebaceous = kelenjar penghasil minyak. Bunga dihancurkan menjadi pes atau minyak. Pudina - Boleh menyapu minyak dari daun. Selalunya digunakan dalam bentuk minyak pada kulit kepala. Lavender - Sering digunakan sebagai minyak yang langsung disapukan pada kulit kepala, atau diseduh sebagai teh. Rosemary - Selalunya digabungkan dengan minyak zaitun yang digunakan dengan rambut; boleh digunakan sendiri. Lebih Banyak Herba dan Flora yang Sihat Rambut: Aloe Vera - Berair. Boleh mengeluarkan getah terus dari daun dan sapukan seperti gel. Burdock - Mengandungi asid lemak penting dan sebatian fitosterol. Dandelion - Boleh menggunakan akar, batang, daun dan getah untuk rambut dan kulit. Mawar - Penggunaan umum adalah air mawar: mawar curam dalam air mendidih untuk dibuat. Produk Sihat Rambut (jarang atau memerlukan usaha untuk dibuat / dicari): Cuka Apple Cider (ACV) - Diencerkan sebelum digunakan dan sering dicuci selepasnya. Bentonite Clay - Abu gunung berapi berumur. Digabungkan dengan ACV untuk pengaktifan terbaik. Minyak - Komponen utama untuk melembapkan kelembapan. Lihat perbincangan seterusnya. Yogurt - Asas produk rambut DIY seperti topeng dan perapi dalam. Minyak untuk Rambut: Minyak adalah komponen utama untuk penjagaan rambut afro. Ia menyuburkan dan menyegel kelembapan. Let's discuss common hair oils and extraction methods that could, more likely, be done using homemade or historical equipment. Oil Extraction: If oils aren't readily available to purchase, the person would need to find or create tools to either extract the oil via pressing or heat the nuts or seeds. Consider the basic tools that have been around since ancient times. For example, the mortar and pestle. What creative use can be made out of existing tools in the person's environment? Hair Oils and Benefits (by potential ease to extract.: Coconut Oil, Castor Oil, Almond Oil, Olive Oil, Avocado and Grapeseed Oil. FYI: These aren't the only methods or necessarily professional means of extraction. I also left off hair-healthy oils that seemed complicated to extract without high-grade equipment. So, this isn't an all-inclusive list of oil or methods. Natural Hair Product Creation: So what exactly would your character create? Here's some natural hair products and potential main ingredients. May be used alone or combined.
 • Leave-in moisturizers: Plain water, coconut water, rose water
 • Leave-in creams: (protect/style) honey, shea, aloe vera, flaxseed, flora
 • Hair Cleansing Conditioner: plant water, coconut, honey, light oils
 • Hair Rinse/Co-wash: Apple cider vinegar, coconut, brewed tea water
 • Hair Masks: Mashed fruits, yogurt, proteins (eggs), clay, honey. More Sources:
 • 15 DIY Hair Recipes for Almost Every Step in Your Regimen
 • Best DIY Recipes for Naturally Curly Hair Product Storage:
 • Most homemade products last everywhere from a few days - weeks
 • Extend the life of spoil-prone products via the cooling system in the work.
 • Honey does not spoil. Be mindful if it's mixed with spoil-prone ingredients.
 • Oils can usually be kept at room temperature and last a long time. Keeping a small bit of ready made supply may prove time-efficient. If impossible, they may opt to use products that don't require much time and effort, and are worth their time to make in small batches or to potentially dispose of after. Natural Product/Oils Creation: With just the above compounds, I can see creative naturals being able to create styling products and moisturizing leave-ins, shampoos, conditioners and hair masks. Do consider the following:
 • How simple or complex can their regimen be?
 • Would they rely more on protective hair styles in their situation?
 • What is the natural environment: what products are accessible?
 • How will they store products or must they make a new batch each use?
 • Can items be purchased by craftsmen or found in abandoned locations?
 • Can they afford to use edible plants if food is scarce? Food scraps and non-edible plants (like the flora). Natural Hair and Styling: LOC Method as base style: Moisture, sealing in the moisture and protection are the basic needs for natural hair. T he Liquid, Oil, and Cream (LOC) Method, or a variation of the steps, fulfills those basic needs. It can be treated as both a care routine and a style in itself. Personally, if my hair is not in a protective style, I use it every week.
 1. Liquid - Liquid opens hair cuticles to allow moisture to enter hair strands.
 2. Oil - Once cuticles are opened, the oil penetrates hair & seals in moisture.
 3. Cream - Cream further locks in the moisture, and can be used as a styling agent as well to shape and define curls. Protective Hair Styles: Protective hairstyles protect the hair by tucking ends away from the elements. For example, heat, air, hand and fabric manipulation. While not forever solutions (except maybe locs which are a permanent style) there's many benefits to your character's wearing them. Faedah:
 • Hair growth retention
 • Saves time styling hair
 • Helps prevent damage and keep hair healthy
 • Ideal for any natural (the best style itself may depend on hair type)
 • Lessens hair's need and dependence on moisture and hair products
 • Eliminates some hair maintenance activities (such as detangling) Considerations:
 • Hair more difficult to wash and dry thoroughly.
 • Dryness (unable to access all tucked away hair to moisturize)
 • Styles kept in too long accumulates dead skin and product build up.
 • Uninstalling styles can be time consuming, and should be done gently.
 • Style gets frizzy from growth overtime and/or getting soaked in water. Protective Styles Short-term (lasting days to weeks):
 • Afro puff(s) or bun(s)
 • Back Tuck or Roll and Tuck
 • Bantu knots
 • French roll
 • Pompadour
 • Roller set
 • Two-strand twists
 • Wash and go (low manipulation style)
 • Shaved(lower maintenance, but not an overnight decision) Protective Styles Long-term (lasting weeks to months+):
 • Braids (endless styles and patterns. Typically smaller braids last longer)
 • Sudut jagung
 • Dreadlocks/locs (permanent style, research the hair care)
 • Extensions
 • Flat Twists /Twists
 • Head wraps and hats (endless wrapping styles, colors and patterns!)
 • Wigs (unless glued, hair maintained underneath or often put in braids) Protective Hairstyles: Protective styles are an amazing way to protect the character's hair and would very likely be the go-to for any natural in an uncertain or fast-paced environment. Just in everyday life they're highly worn so it would especially be the case! Just remember the character needs to eventually undo whatever protective style they have installed to do some hair maintenance (washing, detangling, etc) and give their strands a rest. Also, even hair in protective styles need some attention. Curly Hair Type and Associated Needs: Determining your hair type is important to knowing its needs. Certain ingredients work best for certain hair types. However everyone is unique and there are more factors to consider than just curl pattern (Also, most curly folks cross into a mix of hair types). There is hair thickness ( width & density ) and how much moisture and product your hair absorbs ( porosity ) to consider as well. Type 3 curly hair: Curly Twirly (3A): Defined loopy “S” pattern. Curls well defined and springy. Big, loose and shiny. Size: Sidewalk chalk size. Best Products: Gels and creams with light moisture and curl definition. Curly Spirally (3B): Well-defined, springy copious curls that range from bouncy ringlets to tight corkscrews. Size: Sharpie size. Best Products: Gels and styling creams with extra moisture and frizz control. Curly Kinky (3C): Voluminous, tight corkscrew curls. Either kinky or very tightly curled, with lots of strands densely packed together. The very tight curls are usually fine in texture. Size: Pencil. Best Products: Styling creams, butters, and oils. Needs gentle care. Type 4 coily hair: Well-defined “S” Pattern. Tight, coily, and the most fragile curls. Size: Crochet Needle or smaller. 4A Best Products & Tips: Styling creams, butters, and oils.
 • Clarify scalp with tea tree or jojoba oil during washes
 • This hair needs extra moisture and tender care
 • Be gentle when handling and detangling hair to avoid stress & breakage
 • Use thick moisturizers like mango and shea butters to maximize styles Coily Crimpy (4B): Well defined Z pattern. Tight, coily fragile curls. Hair bends at sharp angles. 4B Best Products & Tips: Styling creams, butters, and oils.
 • Add moisturizing oils before washing (pre-poo/pre-shampoo) with coconut or castor oil to help retain the natural oils in scalp
 • Do heat-free styles on stretched hair for maximum definition and less frizz
 • Air-dry hair whenever possible, or use soft cloth to gently dry.
 • Terry cloth will strip hair's natural moisture and cause tension on strands Coily Ziggly (4C): Tight, coily, fragile curls. Curl pattern won't clump without styling. Little to no visible definition. 4C Best Products and Tips: Styling creams, butters, and oils.
 • Use a cleansing conditioner with slippery elm or marshmallow root
 • Use a creamy humectant like honey as a leave-in to maximize protection
 • A curl defining custard or gel can stretch the coils safely for styled looks. Hair type and needs: While hair type is just the start of all the intricacies of natural hair needs, it's definitely a good start. There are other important parts to consider for real life naturals, but going off from hair type and the commonly associated needs should be enough for a story. The following information will be nestled under the read more:
 • Hair Routine Samples - One super simple and one complex hair routine
 • Hair Straightening - Not ideal to maintain in survival situations, but also was a means of survival and daily living during some historical contexts