Industri Tenusu telah diiktiraf sebagai Industri Makanan kedua terbesar di negara ini. Jumlah keuntungan yang diperolehnya setiap hari sangat besar dan kerana kemajuan yang berlaku dalam Industri Tenusu, ia telah menjadi panduan dan bantuan yang baik untuk Tenusu. Industri Tenusu telah mengalami revolusi hebat sejak beberapa tahun kebelakangan ini dan terus menghasilkan Produk Tenusu yang berkualiti.

UNIT KOLEKSI SUSU AUTOMATIK RANTAI BEKALAN KERETA AUTOMATIK

Industri Tenusu telah berputar dan memberi banyak manfaat kepada Tenusu. Dengan kemajuan dalam Unit Pengambilan Susu Automatik Unit Pengambilan Susu Automatik | Mesin Pengambilan Susu Dalam Talian Mesin India seperti Milk Analyzer, terdapat perubahan dalam aliran kerja Operasi Tenusu.

Potensi Teknologi telah menguntungkan Industri Susu dengan aspek dan faedahnya yang berkembang. Penganalisis Susu diiktiraf sebagai keuntungan utama untuk Proses Rantaian Bekalan dalam Industri Tenusu.

 • Penganalisis Susu memberi tumpuan kepada memberikan analisis masa nyata mengenai parameter Susu
 • Penganalisis Susu adalah Alat Susu yang terkenal yang digunakan untuk menganalisis dan memeriksa komponen susu seperti Lemak, SNF, Air dan komponen lain dalam sampel susu
 • Dengan penemuan Aplikasi Petani, para petani dapat dengan mudah mengakses semua data susu dengan peratusannya yang tepat
 • Aplikasi Petani membolehkan pemeriksaan yang tepat mengenai kemajuan perniagaan susu setiap hari bagi Petani

ANALISIS SUSU - MEMBERIKAN SUSU SIHAT

Milk Analyzers adalah Peralatan Tenusu terkenal yang menawarkan perkhidmatan dan kepakarannya kepada lelaki Tenusu untuk aliran kerja yang lancar dalam Industri Tenusu. Peralatan Tenusu ini menjadikannya lebih mudah untuk menjalankan fungsi dan juga aktiviti mereka.

 1. Penganalisis Susu mesra pengguna

 2. Mereka Mesra Pengguna

 3. Reka bentuk yang padat dan mudah alih

 4. Penggunaan Kuasa yang Lebih Rendah

 5. Penganalisis Susu merangkumi jaminan satu tahun penuh

 6. Mereka memerlukan kuantiti sampel susu yang lebih sedikit

 7. Hasil pengukuran segera

Penganalisis Susu berjaya mendorong peningkatan produktiviti dan kualiti susu. Industri Tenusu telah mendapat keuntungan kerana penggunaan Mesin Pemerah Susu seperti itu yang memungkinkan aliran kerja yang lancar untuk Tenusu, memudahkan mereka menjalankan operasi.

PERNIAGAAN DAIRY YANG TUMBUH - HAIWAN KERING

 • Melabur dalam Perniagaan Tenusu boleh bermanfaat bagi anda, memandangkan pengiktirafannya sebagai Industri Makanan kedua terbesar di negara ini. Sekiranya anda merancang untuk memulakan perjalanan dengan Dairy, utamakan kesihatan Haiwan Tenusu bersama dengan kebersihannya. Ingat! Haiwan tenusu anda adalah aspek terpenting dalam perniagaan tenusu anda, jadi mengetahui cara menjaganya adalah langkah awal anda

 • Menjaga Haiwan Tenusu anda dalam keadaan hangat sangat penting untuk kesihatan mereka.

 • Menawarkan Haiwan Tenusu anda dengan tempat tinggal yang sesuai untuk tinggal adalah penting untuk kesejahteraan mereka. Membiarkan mereka tinggal dalam keadaan yang lebih panas adalah mustahak dalam menyediakan tempat perlindungan yang sewajarnya.

 • Rangsangan pagi untuk Haiwan Tenusu anda akan menjadikannya aktif. Aktiviti fizikal Haiwan Tenusu sangat penting untuk meningkatkan produktiviti dan menjaga kesihatan mereka.

 • Untuk memastikan jangka hayat yang sihat dan penting bagi Haiwan Ternak, seseorang perlu memastikan bahawa anaknya sangat bersih. Jika tidak, ada kemungkinan jangkitan mempengaruhi bekalan susu.

AMALAN SUSU TERBAIK UNTUK DIPERTIMBANGKAN

 • Menjaga Peralatan Susu seperti Penganalisis Susu, Butyrometer bersih dan kebersihan sangat penting untuk mengembangkan Perniagaan Tenusu anda.

 • Kebersihan Haiwan Ternak penting untuk bekalan susu yang berkualiti .

 • Memastikan penggunaan sarung tangan semasa mengendalikan haiwan ternakan.

 • Mengendalikan susu lembu dengan berhati-hati, seperti memerhatikan jika ada cincin ungu atau kerosakan pada hujungnya.

 • Penapisan susu juga penting untuk memeriksa kotoran jika ada.

 • Milk Analyzer Ultrascan Kurien Milk Analyzer Manufacturer & Supplier India perlu dilekatkan dengan betul, dalam bentuk segi empat sama pada puting susu.

 • Menguruskan aliran kerja operasi yang konsisten adalah mustahak

Kesimpulannya

Oleh itu, dapat disaksikan secara positif bahawa Industri Tenusu telah mendapat keuntungan dari kemajuan teknologi. Untuk menjalankan Perniagaan Tenusu yang berjaya, perlu ada penjagaan yang betul terhadap haiwan ternakan untuk memastikan persekitaran kerja yang sihat dan aliran fungsi yang lancar.