Bahaya,

Definisi Bahaya:

  1. Insurans: Punca bahaya.

  2. Umum: Pendedahan terhadap kemungkinan yang berbahaya, dapat dihindari dengan berhati-hati, memikirkan sebelumnya, dan / atau tindakan tegas. Lihat juga bahaya dan risiko yang jelas dan ada.

  3. Kemungkinan mengalami kecederaan atau kecederaan.

Sinonim Bahaya

Tanah berbahaya, Desultoriness, Emergency, Exigency, Hazard, In bahaya of, Infirmity, Insecurity, Insolidity, Instability, Insubstantiality, Jeopardy, Menace, Pass, Perilous, Perilousness, Precariousness, Precipice, Risk, Riskiness, Shakiness, Shiftiness, Shiftingness, Slipperiness , Spekulatif, Es Tipis, Ancaman, Keserabutan, Kekhusyukan, Pengkhianatan, Ketidaktentuan, Tidak Berkuasa, Ketidakpercayaan, Ketidakpercayaan, Ketidakpercayaan, Ketidakstabilan, Ketidakseimbangan, Ketidakstabilan, Ketidakstabilan, Ketidakstabilan, Ketidakstabilan, Ketidakstabilan, Ketahanan Ketidakamanan

Bagaimana menggunakan Bahaya dalam ayat?

  1. Saya tidak mahu masuk ke gerbang gelap kerana saya tahu di belakangnya terdapat banyak bahaya dan ketidakpastian.
  2. Bahaya yang wujud dalam proses pembinaan sangat besar sehingga kami harus menyewa dan pakar dengan pengalaman bertahun-tahun.
  3. Hidupnya dalam bahaya.
  4. Mesej teks semasa memandu membuat semua orang di jalan dalam bahaya, kerana pemandu tidak memperhatikan atau berhati-hati.

Makna Bahaya & Definisi Bahaya