Perkhidmatan pergigian agak mahal jika anda mempunyai insurans pergigian maka itu adalah baik dan baik tetapi jika anda tidak memilikinya maka jangan risau ada beberapa organisasi amal yang baik yang membantu orang mendapatkan perkhidmatan ini dengan harga yang berpatutan atau di beberapa kes percuma. Organisasi ini menyediakan rawatan pergigian untuk orang dewasa tanpa insurans dan mereka yang kurang upaya, berumur (64 tahun ke atas) rapuh dari segi perubatan. Give smile back adalah sebuah organisasi yang memberikan perkhidmatan pergigian percuma kepada mereka yang terjejas oleh keganasan rumah tangga dan seksual.

Penjagaan Pergigian untuk Orang Dewasa Tanpa Insurans

Penjagaan gigi adalah sebahagian daripada kehidupan. Anda perlu pergi ke doktor gigi untuk pemeriksaan berkala dan rawatan apa pun. Penjagaan gigi adalah prosedur yang mahal, doktor gigi mengenakan bayaran 1000 dolar untuk rawatan yang diperlukan. Tidak semua individu mempunyai insurans kesihatan yang membayar kos pergigian mereka. Menurut penyelidikan, hampir 45 juta orang Amerika tidak mempunyai insurans pergigian dan apabila inflasi meningkat, hari demi hari caj penjagaan gigi lebih tinggi dua kali dalam setahun daripada bagaimana seseorang dapat menanggung perbelanjaan penjagaan gigi?

Berita baiknya ialah penyedia perkhidmatan pergigian mengetahui bagaimana orang menghadapi masalah seperti itu dan kerana itu, mereka mengambil beberapa langkah untuk memudahkan pesakit. Ada beberapa cara di mana pesakit dapat menjimatkan wangnya dalam rawatan biasa atau kerap.

Petua untuk mendapatkan rawatan gigi dengan harga diskaun:

 • Sekolah pergigian

  Sekolah pergigian adalah pilihan yang baik untuk pesakit dewasa yang memerlukan rawatan pergigian dengan harga yang rendah. Sekolah pergigian mempunyai klinik pergigian atau klinik pergigian gabungannya di mana pelajar siswazahnya berlatih dengan merawat pesakit sebenar di bawah pengawasan pakar berlesen. Bayaran mereka jauh lebih rendah daripada doktor gigi berpengalaman yang dewasa.

 • Ikuti percubaan penyelidikan

  Anda boleh mengambil bahagian dalam ujian klinikal. Penyelidikan baru selalu mencari orang yang ingin mengambil bahagian dalam kajian ini. Anda boleh meneliti dan memeriksa percubaan mana yang menargetkan masalah anda dan anda boleh membuat janji temu dengan sewajarnya.

  Percubaan ini kebanyakannya percuma, dengan mengambil bahagian dalam ujian klinikal, anda dapat menghilangkan rasa sakit anda tanpa membayar sesen pun.

 • Klinik pergigian yang dibiayai oleh kerajaan

  Kerajaan mempunyai klinik pergigian yang dibiayai khas oleh kerajaan untuk orang yang tidak mempunyai insurans atau yang tidak mampu membayar kos klinik.

  Di Amerika terdapat banyak klinik yang menyediakan kemudahan ini untuk pesakit mereka. Terdapat jenis struktur pembayaran yang menentukan kepada pesakit seperti mengenakan harga rendah, harga tetap, atau penurunan harga.

  Struktur bayaran gelangsar boleh ditetapkan mengikut pendapatan pesakit. Sekiranya pendapatannya lebih tinggi maka dia akan mengenakan harga yang tinggi dan jika pendapatannya rendah maka dia akan mengenakan harga yang rendah.

 • Klinik pergigian percuma

  Klinik pergigian percuma didirikan di negeri di mana sebilangan besar doktor gigi, pakar bedah mulut, dan pakar kebersihan mulut bekerja sebagai sukarelawan. Doktor ini memberikan perkhidmatan percuma kepada pesakit mereka yang lemah dari segi ekonomi dan tidak mempunyai insurans pergigian, tetapi sumber organisasi amal biasanya terhad.

Berikut adalah beberapa organisasi amal yang mempunyai pendekatan luar biasa untuk bekerja bukan hanya untuk orang dewasa tetapi juga untuk kanak-kanak untuk melindungi kesihatan mulut mereka.

 • Pusat pergigian kanak-kanak (TCDC)

 • Yayasan kesihatan mulut kanak-kanak kebangsaan

 • Projek: penjagaan doktor gigi

 • Hulurkan senyuman

 • Asas pergigian kebangsaan untuk orang kurang upaya

 • Senyum seumur hidup

 • Senyuman Christian

Doktor mengatakan: pencegahan lebih baik daripada menyembuhkan, lebih baik menjaga kebersihan mulut anda sendiri oleh itu, anda tidak boleh menghadapi masalah besar.

 • Hadapi keadaan kewangan anda

  Sebilangan doktor melihat pesakit sampingan ekonomi rendah setiap tahun dan merawatnya walaupun secara percuma. Sekiranya anda telah berjumpa doktor gigi untuk jangka masa yang lebih lama dan anda membincangkan keadaan kewangan anda dan tidak terjangkau terhadap perkhidmatan pergigian, doktor sendiri dan mungkin dia merujuk anda kepada doktor lain yang mempunyai kemudahan ini untuk pesakit mereka.

 • Potongan keahlian

  Kemudahan Keahlian adalah cara lain untuk memudahkan pesakit yang tidak mempunyai insurans pergigian. Ini adalah sejenis insurans tetapi bukan insurans yang anda tidak perlu membayar premium bulanan atau potongan, tiada masa menunggu, atau maksimum tahunan.

  Dengan mendapatkan kad keahlian, pesakit boleh mendapat potongan perkhidmatan pergigian mengikut keperluan mereka.

  Selain itu, jika terdengar bagus untuk anda, anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat dengan mengklik pautan di bawah. https://www.dentaly.org/us/dental-discount-plan-no-insurance

 • Pinjaman untuk perkhidmatan pergigian

  Anda boleh mengambil pinjaman untuk rawatan gigi anda yang mahal. Kemudahan ini dapat membantu anda dengan segera sekiranya berlaku kecemasan. Sebelum mengambil pinjaman, pastikan anda perlu membayar balik dalam jangka masa yang telah ditentukan.

Ringkasan: tanpa perkhidmatan pergigian insurans agak mahal walaupun, ada beberapa cara bagaimana rawatan mahal ini menjadi berpatutan atau dalam beberapa kes, ia adalah percuma.

Topik-topik yang berkaitan

Organisasi rancangan pergigian

Berapa Banyak Insurans Pergigian

Berapa kos implan gigi dengan insurans?

Di mana saya boleh mendapatkan faedah ini?

Setelah mengetahui semua petua yang dapat membantu pesakit yang tidak diinsuranskan untuk mendapatkan perkhidmatan dan rawatan pergigian dengan harga yang berpatutan, sekarang langkah seterusnya adalah ke mana harus pergi untuk mendapatkan semua kemudahan ini. Adakah organisasi yang membantu menyediakan kemudahan ini?

Jawapannya adalah ya, sebilangan organisasi sangat membantu dan memberi panduan mengenai apa yang lebih baik.

Garis hidup gigi (DNL)

Ini adalah organisasi kebajikan nasional untuk orang yang kurang upaya, lebih tua, dan rapuh dari segi perubatan. Misi organisasi ini untuk meningkatkan kesihatan mulut pesakit yang tidak mempunyai cara untuk membantu lagi. Misi DNL adalah untuk menyediakan sumber penting untuk program perkhidmatan langsung, terutamanya penjagaan amal.

Dental lifeline (DNL) menawarkan program yang disebut donate dental service (DDS) yang menyediakan perkhidmatan pergigian percuma.

Sumbang perkhidmatan pergigian (DDS)

Derma perkhidmatan pergigian (DDS) adalah program yang menyediakan kemudahan perkhidmatan percuma kepada individu yang kurang upaya, orang tua, atau rapuh dari segi perubatan. Ini adalah rawatan pergigian yang komprehensif bagi mereka yang tidak mendapat bantuan awam.

Kelayakan DDS

Doktor pergigian menawarkan diri untuk memberikan perkhidmatan kepada masyarakat negeri yang layak. Kriteria kelayakan mereka diberikan di bawah.

 • Orang yang hilang upaya kekal

 • Orang yang berumur 65 tahun ke atas

 • Orang yang tidak mempunyai cukup wang untuk membayar perkhidmatan pergigian.

Kos DDS

 • Percuma untuk mereka yang layak mengikuti program DDS

 • Mereka yang boleh membayar sebahagiannya, mungkin meminta bayaran makmal.

Manfaat DDS

Mereka yang mempunyai insurans pergigian (walaupun Medicaid) boleh menggunakan program ini terlebih dahulu.

Proses permohonan DDS

 • Langkah no 1 adalah mengisi borang permohonan, pastikan tiada bahagian yang kosong. jika anda cacat maka lampirkan bukti kecacatan yang betul seperti surat penghargaan SS.

 • Langkah no 2 adalah setelah menerima borang permohonan anda, syarikat akan memasukkan anda ke dalam senarai menunggu. Dalam tempoh menunggu, mereka memutuskan untuk menerima permohonan anda atau tidak. Penerimaan berdasarkan beberapa faktor seperti kawasan kediaman anda, umur anda, latar belakang pendidikan, latar belakang keluarga, dan lain-lain jika mereka tidak menerima permohonan anda, mereka akan mengemukakan surat penolakan.

 • Langkah no 3 adalah apabila aplikasi anda berada di atas senarai tunggu, syarikat akan menghubungi anda. Sekiranya anda layak maka mereka merujuk anda ke doktor gigi sukarelawan dan memberi anda janji. Keputusan akhir penerimaan program akan bergantung pada lawatan pertama anda ke doktor gigi.

Ringkasan: DDS adalah program yang ditawarkan oleh organisasi penyokong gigi. Ia menyediakan perkhidmatan pergigian percuma kepada orang kurang upaya, orang tua (berumur 65 tahun atau lebih), rapuh dari segi perubatan, dan mereka yang tidak mempunyai polisi insurans atau yang tidak mampu membayar premium insurans. Ia mempunyai kriteria kelayakan dan proses permohonan. Setelah melalui proses ini seseorang boleh memenuhi syarat untuk mengikuti program ini.

Topik-topik yang berkaitan

Adakah Insurans Melindungi Pendakap?

Adakah Insurans Pergigian Melindungi Implan?

Adakah Insurans Pergigian Berbaloi

Yayasan penjagaan doktor gigi Amerika (ADCF)

Ia adalah organisasi nasional yang tidak menguntungkan yang menyokong perkhidmatan rawatan pergigian kepada mereka yang kurang mendapat perkhidmatan. Ia terletak di Wichita Kansas. Yayasan penjagaan doktor gigi Amerika menyokong misi rahmat gigi (MOM). Klinik MOM menyediakan perkhidmatan pergigian secara percuma atau secara perlahan dan ADCF menyokong klinik ini sama ada secara besar-besaran atau kecil.

Sejak tahun 2008, klinik sokongan ADCF dengan menyediakan peralatan pergigian di 31 negeri telah menyediakan 290,000 pesakit dengan lebih daripada $ 200 juta dalam amal rawatan kesihatan mulut.

Kembalikan senyuman (GBS)

AACDF adalah organisasi amal yang merancang program yang dipanggil untuk memberikan senyuman (GBS). Program ini membantu menyembuhkan kecederaan mulut kerana keganasan rumah tangga dan seksual. Mengembalikan senyuman mengembalikan senyuman dengan pemulihan atau masalah gigi.

Sejak tahun 1999, juruteknik makmal pergigian dan profesional pergigian lain dari AACDF memutuskan untuk menawarkan perkhidmatan mereka secara sukarela kepada orang-orang ini, lebih daripada 1800 orang dengan nilai keseluruhan dolar lebih dari $ 17 juta.

Kelayakan untuk memohon GBS

 • Mereka yang berumur 18 tahun ke atas telah mengalami kecederaan gigi di zon senyuman dari:

  • Bekas pasangan atau pasangan intim (suami, isteri, pasangan rumah tangga, teman lelaki atau teman wanita)

  • Ahli keluarga

  • Kekerasan seksual (serangan seksual dan / atau rogol)

  • Pemerdagangan manusia (boleh dipertimbangkan)

 • Kejadian yang menyebabkan kecederaan gigi pada amnya berlaku 1 tahun yang lalu.

  • Sekiranya disakiti oleh pasangan atau pasangan intim: anda harus menjauhkan diri dari semua hubungan kasar selama minimum satu tahun.

  • Sekiranya disakiti oleh ahli keluarga: anda perlu tinggal di rumah yang terpisah dari orang itu sekurang-kurangnya satu tahun.

  • Sekiranya terluka kerana serangan seksual: ia mesti berlaku sekurang-kurangnya satu tahun yang lalu.

 • GABS tidak menangani kecuaian gigi (seperti rongga), penyakit gusi, kecederaan rahang, atau rawatan ortodontik (pendakap gigi, gigi bergeser, dan / atau jarak antara gigi).

Program ini tidak memperbaiki atau menggantikan kerja yang dilakukan oleh doktor gigi sebelumnya pada gigi.

Proses permohonan GABS

 • Anda boleh memuat turun borang permohonan dari laman web mereka atau dengan https://7e966f47-0328-4d14-8e1b-28bd17251542.filesusr.com/ugd/8bd54f_22b2cd4a07014175973302e9d340593c.pdf

 • Sebaik sahaja anda memuat turun borang, langkah seterusnya adalah mengisi dan satu perkara yang perlu diingat, jangan biarkan bahagian mana pun kosong jika tidak, permohonan anda tidak akan diteruskan.

 • Hulurkan senyuman menyemak permohonan anda dan kemudian tentukan sama ada anda layak atau tidak. Sekiranya anda layak, anda mesti menetapkan janji temu dengan doktor gigi

 • Sekiranya mereka menyatakan anda layak maka anda boleh meneruskan janji temu selanjutnya.

 • Satu perkara perlu diingat bahawa jika mereka tidak menemui doktor gigi sukarela dalam jarak 200 batu dari lokasi anda, maka keputusan kelayakan terakhir anda adalah bergantung kepada doktor gigi sukarela.

Ringkasan: give back smile (GBS) adalah program yang direka khas untuk orang-orang yang dipengaruhi oleh keganasan rumah tangga atau seksual. Wanita dan lelaki yang berumur 18 tahun ke atas layak untuk memohon tetapi saya tidak akan menangani sebarang kecuaian pergigian.

Soalan Lazim

Soalan yang sering ditanya mengenai penjagaan gigi adalah seperti berikut:

1. DI MANA TEMPAT MURAH UNTUK MENDAPAT KERJA GIGI?

Costa rica

Costa Rica adalah negara nombor satu di dunia untuk pekerjaan pergigian yang murah. Ia mempunyai banyak amalan pergigian yang selamat dan mutakhir dengan teknologi, rawatan, dan prosedur terkini yang disempurnakan mengikut standard pergigian antarabangsa.

2. Berapakah mencabut gigi tanpa insurans?

Pengekstrakan Gigi

Kos pembuangan gigi rata-rata: $ 75 hingga $ 300 untuk pengekstrakan gigi tanpa pembedahan dan gusi. $ 150 hingga $ 650 untuk pengambilan pembedahan menggunakan anestesia. $ 185 hingga $ 600 untuk pengambilan tisu lembut dan pembedahan yang rumit.

3. Apa yang anda lakukan sekiranya anda tidak mempunyai insurans pergigian?

Sekiranya anda tidak mempunyai pelan pergigian dan tidak mampu membayar keseluruhan bil anda sekaligus, tanyakan kepada doktor gigi anda mengenai rancangan pembayaran. Sekiranya anda tidak dapat mendapatkan rawatan, walaupun dengan rancangan pembayaran, hubungi yang terdekat: Agensi perkhidmatan sosial untuk mengetahui sama ada anda layak mendapat rawatan pergigian yang dibiayai oleh kerajaan.

4. Apakah insurans pergigian yang paling berpatutan?

Insurans Pergigian Mampu Milik Terbaik:

 • Keseluruhan Terbaik: Pergigian Delta.
 • Terbaik untuk Tuntutan: UnitedHealthcare.
 • Paling Mampu: Humana.
 • Terbaik untuk Kanak-kanak: Cigna.
 • Terbaik untuk Orang Dewasa: Aflac.

5. Bagaimana saya mendapatkan insurans gigi dengan pendapatan rendah?

Pilihan penjagaan gigi untuk Albertans berpendapatan rendah

Perkhidmatan pergigian disediakan untuk Albertans berpendapatan rendah melalui program manfaat kesihatan tambahan yang ditaja oleh kerajaan: Alberta Child Health Benefit merangkumi faedah kesihatan untuk kanak-kanak sehingga 18 tahun, atau kanak-kanak yang berumur 18 atau 19 tahun jika mereka tinggal di rumah dan bersekolah menengah.

Kesimpulannya

Penjagaan gigi untuk orang dewasa tanpa insurans agak mahal tetapi beberapa program menawarkan perkhidmatan yang baik dengan sedikit atau percuma. Tiga organisasi besar menyokong klinik amal kecil dan besar yang lain. Memberi kembali senyuman adalah program khas terutama untuk keganasan rumah tangga dan seksual. Sekarang bergantung kepada organisasi penjagaan gigi apa yang anda pilih dan tip mana yang sesuai dengan keperluan anda.

Topik-topik yang berkaitan

Berapa Banyak Insurans Kesihatan

Apakah insurans kesihatan dan perlindungannya?

Bagaimana insurans hayat berjangka berfungsi?

Adakah insurans kesihatan menjadikan hidup lebih bahagia?

Apa itu insurans?