Derma rolling adalah teknik yang digunakan untuk meremajakan kulit, merawat parut jerawat dan mengurangkan tanda-tanda penuaan. Derma rolling atau jarum mikro hanya dilakukan dengan berhati-hati oleh pakar dermatologi. Derma roller adalah alat penjagaan kulit yang digunakan dalam rawatan ini. Derma roller telah mendapat populariti dan dianggap sebagai rawatan yang berkesan dan tidak invasif. Ia juga dilakukan di rumah dengan sedikit latihan.

1. Adakah Derma Rolling benar-benar berfungsi?

Dalam kajian pengguna, peserta menggunakan roller derma Glopro tiga kali seminggu dan mendapatkan hasilnya. Oleh itu, dari hasil ini anda dapat melihat bahawa teknik menggulung derma benar-benar berfungsi. Hasilnya adalah seperti berikut:

• 97 peratus dilaporkan pada kekencangan kulit . • 93 peratus menyaksikan peningkatan warna kulit yang sekata. • Dan juga mendapati hasil 100% merangsang kolagen semula jadi kulit mereka setelah hanya sebulan.

:thread: Mengapa derma rolling tidak baik?

Sekiranya pensterilan derma roller yang betul tidak dilakukan, roller derma dapat menghasilkan banyak kesan berbahaya yang boleh menyebabkan jangkitan pada kulit. Ia boleh memecahkan kulit anda dan boleh mencetuskan jangkitan kulit seperti rosacea, yang menghasilkan kemerahan, luka dan lebam di wajah anda. Ia boleh menghasilkan ekzema dan bintik-bintik keradangan gatal dan melisma, tompok-tompok coklat pada kulit anda.

:thread: Bolehkah derma melancarkan pertumbuhan semula rambut?

Derma rolling atau jarum mikro digunakan untuk rawatan kulit anti-penuaan dan juga untuk rawatan keguguran rambut. Derma rolling adalah teknik khas dan dapat membantu dalam keguguran rambut khas yang disebut '' Alopecia Areata ''. Ia juga dianggap dapat meningkatkan kesihatan folikel rambut. Jadi ia tidak dapat menumbuhkan kembali rambut jika dilakukan dengan cara yang betul dan dari juruteknik terbaik.

:thread: Bagaimana anda menggunakan derma roller untuk menumbuhkan semula rambut?

Anda boleh menggunakan roller derma untuk menumbuhkan kembali rambut dengan cara berikut.

• Keringkan rambut anda dan letakkan derma roll anda di tempat di mana anda ingin tumbuh semula rambut atau di mana anda ingin menipiskan rambut anda. • Gulungkan alat pada rambut anda beberapa kali dan pertama secara mendatar, daripada menegak dan kemudian menyerong.

:thread: Bolehkah derma roller menjadikan rambut gugur lebih teruk?

Rambut gugur boleh menjadi lebih teruk kerana banyak sebab, kerana penumpahan tertumpu di sekitar garis rambut anda, kerana derma roller . Juga sementara waktu peningkatan penumpahan, dapat menyebabkan kemungkinan pertumbuhan rambut normal. Jadi ia boleh menjadi lebih teruk dengan menggunakan derma roller dengan cara yang salah.

2. Bolehkah jarum mikro atau derma bergolek merosakkan kulit anda?

Sekiranya teknik menggulung derma dilakukan dengan cara yang betul dan tepat daripada kulit anda kelihatan lebih licin, lebih sihat dan bertambah tua dari masa ke masa. Tetapi derma bergolek atau jarum mikro juga boleh mengakibatkan cara yang rosak. Sekiranya ia tidak dilakukan dengan cara yang betul dan tidak dapat dilakukan oleh profesional yang mahir dan berwibawa, anda boleh merosakkan kulit anda dan kesan buruknya boleh bertahan selama bertahun-tahun atau selama-lamanya.

:thread: Adakah derma bergolek merosakkan kulit?

Walaupun selepas satu penggunaan, kita dapat mendengar dari banyak pengguna bahawa derma bergolek boleh menyebabkan kerosakan dan jangkitan pada kulit mereka. Jangkitan adalah seperti berikut setelah derma bergulung:

• Kerosakan dan jangkitan termasuk kemerahan, sakit, parut, radang, kulit bengkak, kulit bergelombang, jerawat , pengeluaran minyak yang melampau, dan kulit yang berkedut setelah derma bergulung. • Ia juga dapat menembusi bahan berteknologi tinggi di sel kulit dan epidermis kulit anda. • Sebab utama merosakkan kulit adalah dermatologi yang dilakukan di rumah kerana jarum tidak begitu besar untuk menembusi liang kulit dan tidak disterilkan. • Sebilangan orang mengelakkan derma bergolek dengan ketat dan inilah yang mengalami eksim, atau gumpalan darah seperti jangkitan.

:thread: Adakah derma bergulir membantu mengendurkan kulit?

Sekumpulan luka tusukan pada kulit telah dihasilkan oleh derma bergolek dan jarum mikro. Sebaliknya, badan bertindak balas dengan menghasilkan kolagen dan elastin dalam badan. Dalam sejarah, ia dinyatakan sebagai derma rolling menghasilkan kolagen dan elastin di perut dan perut, yang membantu dalam menegangkan dan mengencangkan kulit serta rawatan kedutan, kulit kendur , warna tidak rata, tekstur, bekas jerawat dan banyak lagi.

:thread: Adakah derma bergelombang menyebabkan rambut muka?

Derma plane Facial adalah kelebihan teknik derma rolling yang bukan sahaja menghasilkan elastin tetapi juga kolagen. Semakin banyak kolagen yang dihasilkan di kulit, semakin banyak peningkatan pertumbuhan dan ketebalan kulit. Ini bermaksud alat ini mengubah pertumbuhan rambut wajah anda. Lebih baik untuk kelihatan baik.

:thread: Apakah kesan sampingan derma bergolek?

Setiap prosedur kosmetik mempunyai kesan sampingan sehingga derma bergulir bukan tanpa risiko. Kesan sampingan yang paling biasa dari teknik ini adalah bahawa ia menghasilkan sedikit kerengsaan kulit gatal sejurus selepas atau dalam prosedur. Ia juga boleh menyebabkan kemerahan pada kulit selama beberapa hari. • Anda boleh berjumpa doktor sekiranya anda mempunyai kesan sampingan yang serius seperti:

 1. Berdarah.
 2. Lebam.
 3. Jangkitan.
 4. Mengupas.

3. Adakah gatal-gatal derma menyakitkan?

Di rumah roller derma menggunakan jarum pendek, sehingga jarum tidak begitu menusuk di kulit dan tidak begitu menyakitkan. Walau bagaimanapun, jika jarum anda lebih banyak, 1.5mm daripada itu boleh menyakitkan. Oleh itu, pakar dan pakar dermatologi menggunakan krim kebas sebelum satu jam rawatan anda untuk mengelakkan kesakitan. Kulit anda juga mungkin berdarah jika jarum anda terlalu panjang, tetapi tidak perlu risau.

:thread: Apakah roller kulit bersaiz terbaik untuk pertumbuhan rambut?

Roller derma ukuran terbaik untuk pertumbuhan rambut ialah 0.5 hingga 1.5 milimeter. Saiz jarum rolling derma yang terbaik ialah 1.5 mm kerana dapat menembusi jauh ke dalam kulit dan dapat merangsang pertumbuhan rambut. Ia dapat menembusi sel epidermis kulit dan rambut serta penumpukan kulit kepala.

:thread: Mengapa kulit saya kelihatan lebih teruk selepas jarum mikro?

Terdapat beberapa kemungkinan kulit anda lebih teruk selepas jarum mikro. Anda mungkin mengalami peningkatan kesan kedutan setelah derma bergolek atau mikro jarum. Kadang-kadang kerana rawatan perubatan ini boleh kelihatan lebih teruk pada wajah anda setelah jarum mikro. Ia disebabkan oleh kehilangan air trans-epidermis (TEWL).

:thread:Apa yang harus saya elakkan selepas derma bergolek?

Anda harus mengelakkan produk penjagaan kulit atau kecantikan yang boleh mengandungi produk kimia yang keras. Anda juga harus mengelakkan produk ini yang boleh mengandungi pengelupasan. Elakkan juga bahan kimia ini yang mengandungi asid glikolat dan asid alfa hidroksil. Untuk penjagaan terbaik, anda harus mengelakkan semua produk kecantikan untuk kulit anda sendiri selepas derma bergolek.

:thread: Adakah jarum mikro atau penggulungan derma menjadikan anda bertambah tua?

Dengan menyebabkan trauma pada kulit jarum mikro atau derma bergolek meningkatkan pengeluaran kolagen dan faktor penyembuhan lain. Penuaan dan tanda-tanda kedutan dihasilkan kerana penurunan kolagen pada kulit dan liang kulit. Kulit juga boleh merosakkan kolagen akibat kecederaan dan luka serta parut jerawat. Oleh itu, dengan menghasilkan kolagen pada jarum mikro tidak menjadikan anda bertambah tua tetapi menjadikan kulit dan wajah anda lebih bersinar dan sihat.

4. Adakah jarum mikro atau derma rolling bernilai wang?

Jarum mikro bernilai besar dan ini adalah manfaat terbesar dari derma bergolek atau mikro jarum. Rawatan menggulung derma ini menghasilkan peredaran darah yang sihat , kolagen dan membantu menyihatkan dan menegangkan kulit. Dan derma rolling juga merupakan rawatan yang sesuai untuk merawat hiperpigmentasi, dan parut jerawat dll.

:thread: Mengapa kulit saya lebih gelap selepas derma bergulung?

Derma bergolek juga boleh menyebabkan hiperpigmentasi , oleh itu pelan perawatan yang hebat diperlukan setelah jarum mikro untuk mencegah pigmentasi tersebut. Semasa jarum mikro atau derma menggulung jarum sesuai dengan kedalaman yang berbeza dari setengah milimeter hingga 2.5 milimeter.

:thread: Berapa kerap anda mesti menggunakan derma roll di rumah?

Anda semestinya sering menggunakan teknik menggulung derma di rumah tetapi ia berbeza dengan ukuran jarum.

• Sekiranya anda ingin menggunakan jarum berukuran 0,5 mm dalam gulungan derma daripada yang sepatutnya anda gunakan 1 hingga 3 kali dalam seminggu tetapi mulakan dengan kurang. • Sekiranya anda ingin menggunakan jarum berukuran 1,0 mm dalam gulungan derma daripada yang sepatutnya anda gunakan setiap 10 hingga 14 hari. • Sekiranya anda ingin menggunakan jarum berukuran 1.5 mm dalam gulungan derma daripada anda harus menggunakannya setiap 3 hingga 4 minggu. • Sekiranya anda ingin menggunakan jarum berukuran 2.0 mm dalam gulungan derma daripada anda harus menggunakannya setiap 6 minggu. Tetapi anda juga harus mengelakkan diri anda selama ini di rumah.

:thread: Apakah ukuran jarum mengenai kebimbangan?

Setiap ukuran jarum berkenaan dengan anda mengenai bahagian mana dan masalah yang ingin anda rawat. Ukuran dan masalah jarum adalah seperti berikut:

 1. Parut jerawat cetek menggunakan jarum sekitar 1.0 mm.
 2. Parut jerawat yang mendalam menggunakan jarum kira-kira 1.5 mm.
 3. Pori yang diperbesar menggunakan jarum sekitar 0,25 hingga 0,5 mm.
 4. Post inflamasi dan pigmentasi hiper (cela) menggunakan 0,25 hingga 0,5 mm.
 5. Perubahan warna kulit menggunakan jarum sekitar 0.2 hingga 1.0 mm. Ia boleh bermula dengan yang terkecil.
 6. Kulit yang terkena sinar matahari dan kendur menggunakan jarum sekitar 0.5 hingga 1.5 mm. tetapi gabungan kedua-duanya sangat sesuai.
 7. Tanda regangan menggunakan jarum sekitar 1.5 hingga 2.0 mm. anda harus mengelakkan jarum 2.0 mm di rumah.
 8. Parut pembedahan menggunakan jarum kira-kira 1.5 mm.
 9. Nada atau tekstur kulit yang tidak rata menggunakan jarum kira-kira 0.5mm.
 10. Kedutan menggunakan jarum sekitar 0.5 hingga 1.5 mm.
 11. Oleh itu, jelas bahawa ukuran jarum dalam gulungan derma berbeza mengenai kebimbangan anda.

:thread: Sekiranya saya mencukur sebelum derma bergolek?

Ia dianggap sebagai idea yang lebih baik jika anda mencukur rambut muka atau kawasan janggut muka anda sebelum derma bergolek atau jarum mikro. Sekiranya anda tidak mencukur rambut janggut, daripada semasa terapi rambut anda menggunakan roller derma dan boleh menyebabkan keradangan di kawasan itu.

:thread: Berapa lama saya perlu menggunakan derma roll?

Sekiranya anda menyeret roller derma ke arah yang baru, ia hanya membahayakan kulit. Anda juga harus memberikan sedikit tekanan di atasnya tetapi jangan berlebihan. Secara keseluruhan, derma roll hanya memerlukan sepuluh hingga lima belas minit pada kulit anda. Anda harus menggulung setiap bahagian wajah sekurang-kurangnya 1 minit. Jadi, ia dianggap sebagai proses yang sangat pendek.

:thread: Bagaimana anda mensterilkan derma roll?

Anda perlu menuangkan alkohol ke dalam gelas bersih. Kemudian anda perlu mencelupkan kepala roll derma ke dalam gelas selama tiga hingga lima minit. Selepas tiga hingga lima minit, angkat gulungan derma steril anda dan biarkan kering selama sepuluh minit. Oleh itu, dengan mengikuti langkah-langkah ini, anda harus mensterilkan derma roll anda.

5. Adakah derma bergolek baik untuk jerawat?

Jarum mikro atau penggulungan derma adalah proses yang dilakukan oleh pakar dermatologi dan juruteknik atau pakar penjagaan kulit dan digunakan untuk merawat parut dan kedutan . Ia juga dapat membantu merawat parut jerawat. Dan kajian klinikal menunjukkan hasil yang baik mengenai perkara ini.

:thread: Adakah penggulungan derma menyebabkan penuaan pramatang?

Ini adalah hasil dari pengguna, bahawa penggulungan derma boleh menyebabkan penuaan pramatang untuk peningkatan yang sementara. Hasil penuaan pramatang Derma bergulung berlangsung selama tiga hingga lima bulan, malah ia bertahan lebih lama. Derma rolling tidak akan merosakkan lapisan kulit dermis .

:thread: Bolehkah saya syampu selepas derma bergolek?

Anda mungkin membuat syampu selepas derma bergolek kerana mungkin tidak merosakkan kulit kepala atau membakar atau merengsakan kulit anda. Derma rolling boleh kadang-kadang menyebabkan kekeringan pada kulit anda. Tetapi, kulit yang terdedah bebas dari kerosakan, kekotoran, keradangan atau kerengsaan.

:thread: Seberapa sukar anda menolak dengan roller derma?

Ambil roller kulit anda dan gulungkannya dengan lembut ke atas kulit anda. Pertama gulungkannya secara menegak, daripada mendatar, daripada menyerong. Anda harus menggulung roller derma anda dua kali di pipi, bibir dahi dan di leher anda. Tidak perlu menekan roller derma pada kulit anda dan membuat anda kesakitan. Tekan tekanan mengikut kulit anda. Sapukan dengan lembut.

:thread: Bolehkah derma bergulir merosakkan folikel rambut?

Derma roller terdiri daripada jarum kecil yang tidak dirancang untuk merosakkan folikel rambut kulit anda. Tetapi anda harus mengawasi roller derma agar tidak merosakkan kulit anda. Biasanya, anda menggunakan roller kulit di kawasan kulit anda yang botak dan pada garis rambut yang mengandungi sedikit rambut. Jadi, tidak ada risiko folikel yang rosak dengan teknik penggulungan derma.

:thread: Adakah derma bergolek atau jarum mikro lebih baik daripada Botox?

Derma rolling atau jarum mikro dan Botox kedua-duanya dianggap sebagai kaedah yang berkesan untuk semua pesakit yang mempunyai jenis kulit. Bergantung pada keadaan pesakit, anda harus mencadangkan jarum mikro dan suntikan Botox. Oleh kerana mikro memerlukan permukaan dan keadaan kulit anda yang lebih dalam dan suntikan Botox mengekalkan dan memperbaiki cahaya kulit untuk jangka masa yang lebih lama.

:thread: Bolehkah jarum mikro mengurangkan saiz liang?

Sekiranya anda ingin mengurangkan saiz liang yang lebih besar pada kulit anda, daripada jarum mikro atau derma bergolek dianggap sebagai kaedah terbaik dan berkesan untuk masalah itu. Kecederaan semasa jarum mikro berkesan untuk menghasilkan kebal kulit sendiri terhadap proses penyembuhan luka. Kulit secara semula jadi menghasilkan kolagen dan elastin yang menghasilkan pori-pori yang lebih kecil dan menegangkan kulit.

:thread: Serum mana yang terbaik selepas derma bergolek?

Terdapat beberapa serum yang digunakan selepas derma roller:

 1. Serum terbaik untuk kulit kering dan sensitif adalah serum penghidratan ultra-perbaikan kecantikan pertolongan cemas.
 2. Serum terbaik untuk kulit kering dan kering ialah mineral dan pelembap kulit harian Vicky mineral 89.
 3. Serum terbaik untuk kulit berminyak adalah Niacin amide 10% dan zink 1%.
 4. Serum terbaik untuk mencerahkan.
 5. Serum terbaik untuk pertumbuhan semula.
 6. Serum retinol terbaik.
 7. Ini adalah serum yang terbaik untuk mengurus dan mengimbangkan kulit anda.

:writing_hand: Ringkasan

Derma rolling adalah teknik yang dilakukan oleh pakar dermatologi atau pakar kulit dan digunakan untuk merawat parut jerawat kulit yang mengangkat kulit dan meremajakan kulit. Ia dapat mengurangkan tanda-tanda penuaan. Ia menggunakan alat rawatan kulit yang disebut derma roll. Ia dianggap sebagai kaedah terbaik dan berkesan untuk mengatasi masalah kulit anda. Ia menggunakan jarum mikro untuk merawat anda. Ia mempunyai beberapa kesan sampingan, tetapi jika derma roll tidak disterilkan dengan betul dan tidak dilakukan oleh pakar dermatologi yang betul.

:crystal_ball: Soalan Lazim

Seperti yang kita ketahui, teknik menggulung derma mengurangkan tanda-tanda usia dengan rawatan kulit. Ia juga merawat jerawat dan jerawat dengan rawatan. Sebilangan orang juga mengemukakan soalan mengenai teknik menggulung derma. Soalan-soalan ini adalah;

:trackball: Roll derma mana yang terbaik?

Terdapat beberapa alat roller derma yang terbaik: • Alat jarum Micro Beauty Bio Glopro Facial adalah yang terbaik secara keseluruhan. • Penjagaan kesihatan 540 derma roller adalah anggaran terbaik. • Alat jarum mikro Penjagaan Kulit Stacked 2.0 terbaik untuk garis halus. • Sdara Skin Care derma roll 0.25 mm terbaik untuk parut jerawat.

:trackball: Siapa pakar dermatologi yang terkenal dan terbaik?

Ahli dermatologi terbaik yang melakukan teknik menggulung derma adalah seperti berikut: • Dr. Harold Lancer adalah pakar dermatologi terbaik dan disukai oleh Victoria Beckham dan Kim Kardashian. • Dr. David Colbert disukai oleh Angelina Jolie dan Rosie dan Huntington -Whitely. • Dr. Dennis Gross disayangi oleh Olivia Palermo. • Jururawat Jamie disayangi oleh Kirsten Dunst. • Dr. Nick Lowe. • Dr. Marko Lens. • Dr. Philip Levy. • Dr. Pauline Hill. • Jadi, ada beberapa doktor dermatologi terbaik.

:trackball: Bagaimana saya harus memilih pakar dermatologi yang baik?

Terdapat beberapa langkah di mana anda dapat mengenali pakar dermatologi terbaik: • Tentukan keperluan anda. • Periksa sama ada anda memerlukan warna kulit. • Cari rancangan pembayaran. • Sahkan kelayakan. • Baca ulasan. • Lakukan pemeriksaan usus selepas temujanji anda. • Pakar estetika Derm V / s.

:trackball: Apa jenis penggelek derma?

Terdapat dua jenis penggelek derma yang digunakan di pasaran:

 1. Roller derma perubatan.
 2. Roller derma penjagaan rumah.

:trackball: Bagaimana saya memilih penggelek derma terbaik?

Anda harus memilih roller derma jarum mikro dengan kira-kira 500 atau lebih jarum untuk mengurangkan bilangan jarum yang melewati kulit. Anda boleh memilih jenis derma roll yang mempunyai kepala yang boleh dilepas dengan jarum berlainan saiz. Dan derma roll ini digunakan untuk merawat pelbagai jenis masalah kulit anda.

:crystal_ball: Berapa lama sebelum anda melihat hasil dari derma bergolek?

Ahli dermatologi terbaik (Kathleen welsh, MD San ​​Francisco) dan pengasas Bay Area Cosmetics Dermatology mengatakan bahawa hasil yang baik dapat dilihat setelah satu hingga empat rawatan. Tetapi hasilnya dilihat setelah sekian lama, sekiranya rawatan dilakukan di rumah. Mereka mungkin menunggu dari kesabaran untuk mendapatkan hasil. Oleh itu, jika anda mahukan hasil yang baik dan lebih awal daripada anda boleh melakukan ini di klinik yang tidak ada di rumah.

:crystal_ball: Bolehkah saya menggunakan roller derma 0.5mm setiap hari?

Tidak , doktor kulit tidak dibenarkan menggunakan roller derma 0.5mm setiap hari. Tetapi anda boleh menggunakannya tiga kali dalam seminggu, jika anda mahukan hasil terbaik. Anda boleh menggunakan roller derma 0.5mm untuk keguguran rambut, dan ia dianggap terbaik untuk menjana dan menjana semula sel. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menggunakan derma roller setiap hari, lebih baik menggunakan roller derma 0.2 hingga 0.25mm .

:crystal_ball: Bolehkah jarum mikro atau gulungan derma membantu leher yang kendur?

Jarum mikro dan penggulungan derma merangkumi kedap udara atau tenaga subkutan dan tenaga frekuensi radio yang lebih tinggi yang berjaya membantu mengurangkan kulit yang lemah dan tisu kendur di sepanjang leher. Teknik menggulung Derma menegangkan kulit dan mengangkat kulit yang kendur dan memberikan kita penampilan yang awet muda.

:crystal_ball: Pada usia berapa anda mesti memulakan jarum mikro atau derma bergolek?

Adalah idea yang baik bahawa anda harus menggunakan derma bergolek pada usia 20-an dan sebelum 30-an. Seperti yang dijelaskan oleh pakar dermatologi terbaik bahawa kulit muda bertindak balas dengan lebih berkesan terhadap rangsangan kolagen melalui jarum . Ini bermakna bahawa ketika seseorang lebih muda, kulit anda mungkin menghasilkan sejumlah besar kolagen dan elastin di dalam badan anda.

:label: Kesimpulannya

Derma rolling adalah teknik yang digunakan untuk meremajakan kulit dan mengurangkan tanda-tanda penuaan. Derma rolling adalah cara yang berkesan untuk merawat parut jerawat, kedutan, dan kulit anda yang kusam. Tetapi jika ia dilakukan dengan cara yang salah, maka boleh menyebabkan jangkitan pada kulit . Ia juga boleh menyebabkan pendarahan kulit, bekas jerawat, gatal-gatal dan radang di kawasan yang dirawat. Oleh itu ia juga mempunyai kelebihan dan kekurangan. Tetapi jika ia dilakukan dengan cara yang betul dan membentuk instrumen khas dan pakar dermatologi maka ia dianggap sebagai kaedah yang berkesan. Ia juga mengangkat kulit kendur anda.

:beginner: artikel berkaitan

Apa yang Mikro perlukan?

Perancangan Derma di Rumah

Derma Plane Facial