Terdapat beberapa jenis lengan baju dalam t-shirt dan kemeja, tetapi adakah anda mengetahui semua itu? Kecuali untuk beberapa reka bentuk dan variasi, tidak ada keraguan bahawa anda juga tidak mengetahui pelbagai corak dan jenis lengan baju.

Oleh itu, kami di sini untuk menambahkan beberapa kata fesyen lengan baju dalam kamus anda. Selepas ini, anda pasti perlu melihat dan mengetahui semua jenis jenis lengan khas yang menjadi trend fesyen.

Anda boleh memakai dan mencuba jenis lengan baju ini untuk gaun, blaus, atasan, gaun, kemeja, dan rok.

 1. Slit Sleeves Lengan gaya slit umumnya mempunyai garis miring menegak panjang, yang biasanya dikenali sebagai celah. Lengan gaya celah terdapat dalam beberapa gaun pendek atau bahagian atas dalam ruang fesyen untuk wanita itu.

 2. Lengan Baju Lengan panjang dengan kemeja dan kemeja lucu , yang mempunyai beberapa slash atau celah, dikenali sebagai lengan kemeja. Reka bentuk lengan berlengan boleh mendatar atau menegak.

 3. Lengan Raglan Anda pasti pernah melihat banyak kemeja-T yang lucu di mana lengan baju biasanya bermula dari kolar dan turun hingga ketiak. Lengan jenis ini biasanya terdapat dalam corak pepenjuru.

 4. Lengan Puff Lengan puff adalah klasik dan vintaj yang tidak perlu diperkenalkan. Lengan jenis ini kelihatan pendek dan berkumpul sedemikian rupa sehingga dapat membuat kembung. Selain itu, lengan puff mempunyai kepelbagaian. Mereka datang dengan pelbagai jenis pakaian fesyen seperti kemeja, t-shirt dan juga gaun pendek atau maxi.

 5. Lengan Victorian Lengan Victoria menjadi hit besar dan popular pada abad ke-19. Walaupun pada zaman ini, setiap wanita lebih suka membeli pakaian dengan lengan baju Victoria. Lebih-lebih lagi, terdapat pelbagai jenis dan reka bentuk di lengan baju Victoria.

 6. Lengan Kelopak Setiap bahagian atas dan blaus yang menakjubkan dan elegan dengan lengan kelopak mesti untuk mana-mana wanita. Pakaian jenis ini menghasilkan penampilan yang mudah dan sempurna. Pada jenis kelopak kelopak, kedua daun berbentuk kelopak saling tumpang tindih seperti kelopak bunga mawar.

 7. Lengan Peasant Lengan petani langsung diambil dan disesuaikan dari budaya boho-chic. Lengan jenis ini dilengkapi dengan slackly yang mempunyai bahu yang bengkak dan pas di pergelangan tangan dengan selamat.

 8. Lengan Bahu Off Sejak kebelakangan ini, lengan baju dari bahu sangat bergaya dan mendapat permintaan tinggi. Dalam jenis lengan bahu ini, terdapat jurang di atas bahu. Lengan biasanya bermula dari lengan atas.

 9. Lengan Kaki Kambing Pada lengan kaki kambing, terdapat persamaan dengan lengan puff. Di sini terdapat bengkak di bahu, namun tidak ada ikatan atau perlumbaan di pergelangan tangan. Lengan jenis ini lebih beransur-ansur dalam reka bentuk.

 10. Lengan Gaya Kimono Lengan gaya kimono adalah lengan panjang, lapang dan longgar. Mereka mempunyai lubang lengan yang dalam. Lengan jenis ini diambil dari budaya Jepun. Kini, mereka boleh didapati dengan pelbagai t-shirt dan gaun lucu bergaya di Printshop by Designhill .

 11. Juliet Sleeves Reka bentuk lengan Juliet yang bengkak ini menjadi trend sekarang, tetapi mereka menjadi fesyen pada zaman pertengahan. Lengan jenis ini bermula di bahagian atas bahu dan kemudian dipasang dengan ketat di pergelangan tangan. Lengan Juliet pasti tiba-tiba bergaya tetapi tidak apa-apa untuk mencuba semuanya.

 12. Lengan yang Menyentuh Lantai Seperti namanya, lengan yang menyentuh lantai biasanya panjang sehingga sampai ke lantai. Gaya lengan baju yang berangin dan longgar ini menjadikan pakaian kelihatan lebih berkelas dan kemas.

 13. Lengan gaya Flamenco Lengan gaya Flamenco benar-benar merangkul lengan bawah dan pada akhirnya. Biasanya ada disebut fluff ruffles. Lengan ini diilhamkan dan diambil dari budaya Sepanyol. Di Sepanyol, wanita memakai gaun dengan lengan flamenco.

 14. Lengan Bahu Sejuk Ini sangat berbeza dengan bahu. Walaupun berbeza, lengan bahu sejuk sama bergaya dan bergaya. Perbezaan umum adalah bahawa di lengan bahu sejuk terdapat potongan kecil di bahu.

 15. Lengan Cap Lengan jenis ini pendek tetapi bercorak. Lengan topi biasanya hanya menutup bahagian bahu. Terdapat banyak t-shirt, atasan, gaun, dan blaus lucu di mana lengan baju boleh didapati di Printshop by Designhill.

 16. Lengan Kupu-kupu Lengan kupu-kupu hampir serupa dengan lengan cap kerana ia juga menutup bahagian bahu. Namun, terdapat reka bentuk yang menyala ketika menggunakan lengan kupu-kupu.

 17. Bishop Sleeves Lengan Bishop mempunyai gaya lengan panjang yang longgar. Mereka dilengkapi dengan lengan yang bengkak dan biasanya dijepit di pergelangan tangan dengan manset besar.

Jadi, ini adalah 17 reka bentuk dan gaya lengan khas yang mesti anda ketahui bila anda mahu bergaya. Ingatlah jenis dan corak lengan baju ini semasa membeli pakaian barat yang bergaya dan bergaya.

Gaya Lengan yang berbeza

Apakah pelbagai gaya lengan baju ? Ya, lengan baju, bukan gaya kerah - jangan salah faham! Sebelum anda menolaknya sebagai perincian sepele, ambil satu langkah mundur dan dengan mudah melihat (di kepala anda) pakaian terbaik anda, jadi anda akan mengakui bahawa mereka akan menjadi kebalikan dari dangkal. Anda boleh mendapatkan dengan garis leher yang berpenampilan buruk, tetapi lengan baju HARUS layak, atau mereka benar-benar dapat mengubah penampilan pakaian. Perkara yang hebat mengenai corak lengan adalah bahawa mereka semua boleh ditiru untuk skirt dengan saiz apa pun.

Pelbagai Panjang Lengan

Panjang lengan berbeza mengikut jenis, dan juga akan sesuai dengan corak. Terdapat beberapa panjang lengan biasa yang perlu diperhatikan. Anda boleh menyesuaikannya berdasarkan penampilan yang ingin anda capai.

 • Lengan pendek untuk - Agak lebih sempit daripada lengan cap dan sedikit lebih panjang daripada paras siku. Lengan ketinggian standover yang berakhir beberapa inci di atas siku anda adalah pilihan lain.
 • Lengan 3/4 - Lengan lengan 3/4 meregangkan sehingga melewati siku.
 • Lengan Penuh: Seperti namanya, saiznya penuh dan menutupi kepala sepenuhnya.

Nama-nama Pelbagai Jenis Gaya Lengan

1. Raglan Cuffs

Lengan Raglan tersedia dalam pelbagai panjang dan biasa untuk rok dan gaun, atasan yang selesa, dan lain-lain serta kemeja-T. Lengan ini, tidak seperti lengan standard, adalah bahagian bahu anda, termasuk batang tubuh panjang yang memanjang dari lengan anda. T-shirt, skirt, dan gaun berpakaian tinggi berfungsi paling baik.

2. Lengan kimono

Lengan Kimono dipengaruhi oleh pakaian Kimono Jepun yang formal, yang menyerupai baju tidur anda. Lebar, panjang, dan tidak kemas. Reka bentuk lengan baju ini semakin popular dan merupakan pilihan menarik untuk pakaian barat dan asli. Blaus, skirt, dan seluar sangat sesuai (panjang dan pendek).

3. Lengan Uskup

Perhatikan pakaian dan topi gaya Bishop klasik yang digunakan dalam drama bersejarah? Di sinilah tema itu datang dari mana sahaja. Untuk memenuhi rang undang-undang semasa, ia telah mengambil beberapa bentuk. Lengan Bishop adalah ukuran yang sempurna, dipasang di bahu, dan terbuka ke kedua pergelangan tangan. Dengan kunci, mereka membentuk manset di bahagian atas. Bahagian atas moden dan sehelai sehelai mempunyai prestasi terbaik.

4. Lengan Yang Bahu Di Bahu

Lengan luar bahu bukanlah perkara baru bagi kami dan sudah biasa sejak beberapa lama. Mereka bebas dan telanjang, bermula tepat di belakang tulang bahu. Mereka boleh didapati dalam pelbagai panjang dan ukuran; semuanya bergantung kepada orang itu. Blaus (sarees, lehengas), setiap skirt, atasan, dan pakaian formal paling sesuai.

5. Lengan Kupu-kupu

Mereka mempunyai lengan cap dan lengan bergulung. Mereka adalah bahagian bahu yang kecil yang terletak di atas gaun dengan lembut. Mereka tidak meregang seperti kemeja berlubang — sesuai untuk bahagian atas atau rok leher panjang. Ini untuk Rok, gaun, selendang, dan blaus sangat sesuai.

6. Lengan dengan Puff

Lengan sombong kecil dan berkerumun sedemikian rupa sehingga menyerupai kembung. Mereka kelihatan hebat dengan sarees, skirt pendek, kemeja, dan atasan longgar. Sekiranya anda tidak pasti mengenai senjata tersebut, jauhkan dari senjata tersebut. Pakaian klasik, skirt pendek, tunik, dan kemeja sangat sesuai.

7. Lengan untuk topi

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, lengan topi hanyalah topi yang dipakai di bahu anda. Mereka hampir seperti dahan tulang ekor. Sesuai untuk - Mana-mana pakaian Barat atau Asia.

8. Lengan Malaikat

Fikirkan sayap peri dan bagaimana mereka boleh muncul jika mereka bersambung dengan gaun. Ya, begitulah rupa mereka, dan itu juga asas untuk reka bentuk lengan baju ini. Penampilannya berbeza-beza berdasarkan jangka masa lengan baju. Namun, anda mendapat idea, bukan? Sesuai untuk - Pakaian Asia dan Barat dengan leher tinggi.

9. Lengan Gelang

Ini adalah simbol untuk lengan baju yang berakhir tepat di atas siku anda, oleh itu istilahnya. Oleh kerana lengan penuh mencapai bahagian bawah siku anda, hampir semua kemeja lengan panjang anda akan mempunyai lengan gelang. Best Suiting - Pakaian Asia dan Barat dengan leher tinggi.

10. Sarung lengan

Lengan manset, lengan berlapis, atau lengan jersi - bagaimanapun anda suka menamakannya, adalah lengan dengan gelung dan lipatan dalaman. Apa yang bermula sebagai trend kemeja bergulung menjadi perkara utama dan mengambil alih industri tekstil. Bahagian atas Schott dan Barat sesuai.

Soalan Lazim:

Jenis lengan apa yang biasa sekarang?

Gaya Lengan:

Lengan dengan lengan bawaan. Lengan tetap adalah lengan yang diikat dengan baik sepanjang masa di bahagian atas skirt.

 • Lengan loceng
 • lengan cap
 • lengan kimono
 • lengan baju raglan
 • lengan uskup
 • lengan rama-rama
 • lengan berkibar

Kesimpulannya

Lengan adalah bahagian kain yang menutupi bahu, seperti baju, blaus, jaket, jumper, atau pakaian lain. Lengan adalah komponen penting dalam reka bentuk fesyen dan pembinaan pakaian yang memenuhi tujuan hiasan dan fungsi. Reka bentuk lengan boleh dibuat dalam kain dan jenis apa pun, dan ini adalah bahagian penting dari keseluruhan penampilan dan reka bentuk gaun.

GAYA FASHION LENGAN YANG BERBEZA UNTUK WANITA

Perkara pertama yang anda lihat dalam pakaian adalah lengan baju. Ini adalah bahagian penting dalam pakaian wanita. Mereka mestilah sesuai dan senang dipakai. Terdapat hampir 40-45 gaya lengan yang berbeza untuk wanita kerana fesyen mereka menyimpang dengan masa. Satu minit seluar tertentu boleh menjadi fesyen tetapi pada minit yang lain, fesyen itu benar-benar tidak sesuai dengan fesyen. Lengan berlengan Di bahagian atas lengan, tepu lebih lanjut diberikan tetapi sebahagian ketiak tetap dilengkapi. Di bahagian atas lengan, lipatan seperti tirai dibuat dengan elastik dan boleh diregangkan dari bahagian atas. Lengan belon Ini adalah jenis lengan yang dijahit agar kelihatan seperti belon. Ini adalah lengan baju yang sangat penuh. Lengan gantung Ini adalah jenis lengan yang terbuka ke arah bawah dan melayang ke arah tangan. Ini adalah jenis lengan di mana terdapat tampalan di sisi wenis. Ini dilakukan untuk mengelakkan pakaian daripada susut nilai. Sleeve slashed Lengan jenis ini mempunyai celah di atasnya yang menunjukkan serat lain di bawah, biasanya dengan warna yang berbeza. Lengan berlengan Ini adalah jenis lengan di mana terdapat lapisan tipis dari fibrin gaya ini, terdapat sempadan di lengan. Lengan yang disesuaikan Dalam jenis ini, lengan dua bahagian dilipat ke arah kedua-dua sisi untuk memberikan bentuknya. ini juga dilakukan di lengan baju. Lengan bahu di bahagian lengan, pemotongan dilakukan sedemikian rupa sehingga lengan tidak berada di bahu tetapi hanya di bahagian siku. Lengan Mahoitres Lengan jenis ini sangat tua kira-kira 100 tahun yang lalu, kuno. Ia dipenuhi dan dilapisi seperti buruk. Lengan biasa Di lengan jenis ini, ada dua cara lengan dilampirkan

Lengan yang disesuaikan Dalam jenis ini, lengan dua bahagian dilipat ke arah kedua-dua sisi untuk memberikan bentuknya. ini juga dilakukan di lengan baju. Lengan bahu di lengan, pemotongan dilakukan sedemikian rupa sehingga lengan tidak berada di bahu tetapi hanya di bahagian siku. Lengan Mahoitres Lengan jenis ini sangat tua kira-kira 100 tahun yang lalu, kuno. Ia dipenuhi dan dilapisi seperti buruk. Lengan biasa Dalam lengan jenis ini, ada dua cara lengan dilampirkan Lengan kemeja Lengan pengikat Untuk membuat lengan baju, cara biasa adalah pemasangan dekat bahagian atas gaun dan kemudian lipatan lateral selesai. Lengan Set-in adalah lengan khas yang mempunyai penutup lengan yang seimbang. Mula-mula pemasangan bahagian atas gaun dibuat dan kemudian lengan dilekatkan. Raglan lengan Ini adalah gaya di mana lengan digabungkan ke bahagian atas gaun dengan lipatan yang datang dari ketiak dari kedua sisi atas dan belakang ke leher. Cap lengan Jenis kanopi lengan ini bahagian atas lengan dan juga disebut lengan pendek. Lengan ini sedemikian rupa sehingga serat bahu sedikit ke atas dan sedikit memanjang ke arah lengan. Lengan cap yang dipanjangkan Pada lengan jenis ini, terdapat pembesaran kecil dari bahu. Lengan gelang Lengan jenis ini mempunyai jarak antara wenis dan carpus. Idea lengan ini hanya bahawa gelang mesti dilihat dan mestilah empat inci dari siku. Lengan lengan Lengan tanglung adalah lengan lebar yang mempunyai dua segmen. Bahagian atas lengan memancar dari bahagian depan lengan ke karus. Bahagian bawah terpancar dari karus ke bahagian atas. Kedua-dua bahagian ini dihubungkan oleh lipatan yang meneruskan bentuknya. Dalam jenis ini panjang dan pendek kedua-dua jenis lengan boleh dibuat. Lengan kemeja lelaki dengan manset Lengan jenis ini mempunyai dua lipatan dalam pakaian di tempat manset yang bersendi dan membuka mata Lengan kaki kambing Lengan jenis ini memberikan bentuk kaki kambing. Ini adalah kepala lengan gabungan yang sesuai dengan karpus. Lengan Juliet Lengan jenis ini sama dengan kaki lengan kambing. Perbezaan antara mereka adalah bahawa ia mempunyai dua bahagian. Bahagian atas kepala lengan penuh dan kemudian digabungkan ke bahagian yang sesuai di bahagian bawah. Lengan Bell Lengan jenis ini memberikan bentuk loceng. Ia mempunyai suar yang memberi mereka bentuk. Terdapat 6 jenis lengan loceng.

 1. Lengan bulat Lengan jenis ini adalah versi lengan bel yang lebih kecil dan selalunya ini lebih pendek daripada wenis. Ini juga disebut lengan capelet.
 2. Lengan frill / sarung seruling Lengan jenis ini sesuai dengan wenis dan dari sana, permulaan frill yang memberikan bentuk payung.
 3. Lengan pagoda Lengan jenis ini sesuai dari bahagian atas lengan dan di bahagian bawah biasanya terdapat tiga kisi-kisi berlekuk yang dilekatkan.
 4. Lengan Bishop Ini adalah jenis lengan di mana terdapat bahagian atas yang dipasang dan bahagian bawah yang terbakar yang berakhir di karpus oleh manset.
 5. Lengan yang menyenangkan Ini adalah jenis lengan yang merupakan gabungan lengan raglan yang disambungkan pada garis leher dan sempadan dengan bantuan tali penarik.
 6. Lengan berlengan persegi Lengan pelindung dibuat tidak bengkok tetapi serong. Dan selalunya bentuknya persegi. Lengan Dolman Dalam jenis ini, lengan dilekatkan pada bahagian atas gaun. Ia juga disebut sehelai lengan. Kedua-dua bahagian atas dan lengan dipotong sebagai satu dan tidak akan ada lipatan di antara mereka. Sarung berlengan empuk Dalam jenis ini, lengan baju mempunyai lubang lengan dan bentuk lengan ini sangat besar. Lengan kelopak / tulip Lengan jenis ini digabungkan pada dua titik yang saling bersilang. Dengan gaya ini, tidak akan ada ketiak di lipatan. Bentuk lengan baju ini sama seperti tulip dan kelopak. Lengan jenis ini selalunya pendek. Daun Marmaluke / virago Lengan jenis ini mempunyai banyak bahagian selalunya 5. Lengan ini penuh dan besar. 5 bahagian bergabung antara satu sama lain dengan silang dan sesuai dengan lengan. Gaya lengan baju ini sangat lama hampir 100 tahun yang lalu. Lengan malaikat / Dalmatian Lengan jenis ini adalah lengan atas yang menyala dan hujungnya diperbesar ke arah kedua sisi pada titik besar. Lengan kupu-kupu Lengan jenis ini telah bertiup kencang di bahagian atas dan longgar di pinggir bawah. Lengan ini memberikan bentuk rama-rama. Sarung beg / tong Lengan jenis ini adalah lengan penuh yang berakhir di karpus dengan pembentukan manset. Lengan Batwing Lengan jenis ini telah memotong satu bahagian lengan yang langsing agar sesuai dengan karpus. Lengan lingkaran / kepak Lengan jenis ini memberikan bentuk seperti bentuk bulatan ketika dipotong. Gaya ini mempunyai banyak hiasan yang memberi mereka bentuk. Wing ruffle sleeve Jenis lengan ini sangat kecil dan digabungkan untuk memberikan bentuk seperti tussle iaitu ruffle. Lengan Kimono Lengan jenis ini hanya digabungkan dengan bahagian atas pakaian iaitu korset dan kemudian mengembang ke arah karpus. Atas lengan Lengan jenis ini mempunyai dua bahagian satu terdapat di bahagian atas lengan dan yang lain terdapat di bawah bahagian atas lengan iaitu kesan lapisan. Lengan lengan Gibson Lengan jenis ini diperbesar pada skapula ke wenis dan kemudian sangat ketat ke arah lengan karpet Poet Pada lengan jenis ini, terdapat pergolakan di tepi lengan dan diperbesar dari skapula.

GAYA FASHION LENGAN YANG BERBEZA UNTUK WANITA

Perkara pertama yang anda lihat dalam pakaian adalah lengan baju. Ini adalah bahagian penting dalam pakaian wanita. Mereka mestilah sesuai dan senang dipakai. Terdapat hampir 40-45 gaya lengan yang berbeza untuk wanita kerana fesyen mereka menyimpang dengan masa. Satu minit seluar tertentu boleh menjadi fesyen tetapi pada minit yang lain, fesyen itu benar-benar tidak sesuai dengan fesyen. Fesyen adalah perkara yang ingin diikuti oleh semua orang. Fesyen adalah sesuatu yang dilakukan orang untuk menenangkan fikiran mereka dengan pakaian, gaya fesyen yang berbeza, gaya kasut yang berbeza dan lain-lain, jadi inilah banyak gaya yang ada dalam fesyen sejak bertahun-tahun yang lalu.

:pencil2: Lengan labuh

Di bahagian atas lengan baju, tepu lebih lanjut diberikan tetapi sebahagian ketiak tetap dilengkapi. Di bahagian atas lengan, lipatan seperti tirai dibuat dengan elastik dan boleh diregangkan dari bahagian atas.

Lengan belon

Ini adalah jenis lengan yang dijahit agar kelihatan seperti belon . Ini adalah lengan baju yang sangat penuh.

Lengan gantung

Ini adalah jenis lengan yang terbuka ke arah bawah dan melayang ke arah tangan. Ini adalah jenis lengan di mana terdapat tampalan di sisi wenis. Ini dilakukan untuk mengelakkan pakaian daripada susut nilai.

Lengan berlengan

Lengan jenis ini mempunyai celah di atasnya yang menunjukkan serat lain di bawah, biasanya dengan warna yang berbeza.

Lengan berlengan

Ini adalah jenis lengan di mana terdapat lapisan tipis fibrin gaya ini, terdapat garis batas di lengan baju.

Lengan yang disesuaikan

Lengan dua helai dilipat ke arah kedua-dua sisi untuk memberikan bentuk seperti ini. ini juga dilakukan di lengan baju.

Lengan bahu

Di lengan baju, pemotongan dilakukan sedemikian rupa sehingga lengan tidak berada di bahu tetapi hanya di bahagian siku .

Lengan Mahoitres

Lengan jenis ini sangat tua kira-kira 100 tahun yang lalu, kuno. Ia dipenuhi dan dilapisi seperti buruk.

Lengan biasa

Dalam lengan jenis ini, ada dua cara lengan dilampirkan Lengan kemeja Lengan pengikat Untuk membuat lengan baju, cara biasa adalah pemasangan dekat bahagian atas gaun dan kemudian lipatan lateral selesai. A Set-dalam lengan saya s biasa lengan yang mempunyai tudung lengan seimbang. Mula-mula pemasangan bahagian atas pakaian dibuat dan kemudian lengan dilekatkan.

Lengan Raglan

Ini adalah gaya di mana lengan digabungkan ke bahagian atas gaun dengan lipatan yang datang dari ketiak dari kedua sisi atas dan belakang ke leher.

Lengan cap

Jenis kanopi lengan ini bahagian atas lengan dan juga disebut lengan pendek. Sarung ini sedemikian rupa sehingga serat bahu sedikit ke atas dan sedikit memanjang ke arah lengan.

Lengan cap yang dipanjangkan

Di lengan jenis ini, terdapat pembesaran kecil dari bahu.

Lengan gelang

Lengan jenis ini mempunyai jarak antara wenis dan carpus. Idea lengan ini hanya bahawa gelang mesti dilihat dan mestilah empat inci dari siku.

Lengan tanglung

Lengan Lantern adalah lengan lebar yang mempunyai dua segmen. Bahagian atas lengan memancar dari bahagian depan lengan ke karus. Bahagian bawah terpancar dari karus ke bahagian atas. Kedua-dua bahagian ini dihubungkan oleh lipatan yang meneruskan bentuknya. Dalam jenis ini panjang dan pendek kedua-dua jenis lengan boleh dibuat.

Lengan kemeja lelaki dengan manset

Lengan jenis ini mempunyai dua lipatan pada pakaian di tempat manset yang berbaju dan membuka mata

Kaki lengan kambing

Lengan jenis ini memberikan bentuk kaki kambing. Ini adalah kepala lengan gabungan yang sesuai dengan karpus.

Lengan Juliet

Lengan jenis ini sama dengan kaki lengan kambing . Perbezaan antara mereka adalah bahawa ia mempunyai dua bahagian. Bahagian atas kepala lengan penuh dan kemudian digabungkan ke bahagian yang sesuai di bahagian bawah.

Lengan loceng

Lengan jenis ini memberikan bentuk loceng. Ia mempunyai suar yang memberi mereka bentuk. Terdapat 6 jenis lengan loceng.

1. Lengan bulat

Lengan jenis ini adalah versi bel lengan yang lebih kecil dan selalunya ini lebih pendek daripada wenis. Ini juga disebut lengan capelet.

2. Sarung lengan / flute lengan

Lengan jenis ini sesuai dengan wenis dan dari sana, permulaan frill yang memberikan bentuk payung.

3. Lengan pagoda

Lengan jenis ini sesuai dari bahagian atas lengan dan di bahagian bawah biasanya terdapat tiga lipatan berlekuk yang dilekatkan.

4. Baju lengan uskup

Ini adalah jenis lengan di mana terdapat bahagian atas yang dipasang dan bahagian bawah yang terbakar yang berakhir di karpus oleh manset.

5. Lengan yang menyenangkan

Ini adalah jenis lengan yang merupakan gabungan lengan raglan yang disambungkan pada garis leher dan sempadan dengan bantuan tali penarik.

6. Lengan lengan berlengan persegi

Lubang lengan dibuat tidak bengkok tetapi serong . Dan selalunya bentuknya persegi.

Lengan Dolman

Dalam jenis ini, lengan dilekatkan pada bahagian atas pakaian. Ia juga disebut sehelai lengan. Kedua-dua bahagian atas dan lengan dipotong sebagai satu dan tidak akan ada lipatan di antara mereka.

Lengan berlengan empuk

Dalam jenis ini, lengan baju mempunyai lubang lengan dan bentuk lengan ini semakin besar.

Lengan kelopak / tulip

Lengan jenis ini digabungkan pada dua titik yang saling bersilang. Dengan gaya ini, tidak akan ada ketiak di lipatan. Bentuk lengan baju ini sama seperti tulip dan kelopak. Lengan jenis ini selalunya pendek.

Daun Marmaluke / virago

Lengan jenis ini mempunyai banyak bahagian selalunya 5. Lengan ini penuh dan besar. 5 bahagian bergabung antara satu sama lain dengan silang dan sesuai dengan lengan. Gaya lengan baju ini sangat lama hampir 100 tahun yang lalu.

Lengan malaikat / Dalmatian

Lengan jenis ini adalah lengan yang terbakar dan hujungnya diperbesar ke arah kedua-dua sisi pada titik besar.

Lengan rama-rama

Lengan jenis ini sangat cantik. Ini mempunyai kepingan pada bahagian atas lengan dan sedikit longgar dari bahagian bawah lengan, ini adalah jenis lengan yang sangat elegan. Lengan ini tidak seperti lengan bengkok biasa.

Lengan beg / tong

Lengan jenis ini adalah lengan penuh yang berakhir di karpus dengan pembentukan manset.

Lengan batwing

Lengan jenis ini telah memotong satu bahagian lengan yang langsing agar sesuai dengan karpus.

Lengan bulatan / flutter

Lengan jenis ini memberikan bentuk seperti bentuk bulatan ketika dipotong. Gaya ini mempunyai banyak hiasan yang memberi mereka bentuk.

Sarung sayap ruffle

Lengan jenis ini sangat kecil dan digabungkan untuk memberikan bentuk seperti kekacauan iaitu ruffle.

Lengan Kimono

Lengan jenis ini hanya digabungkan dengan bahagian atas pakaian iaitu korset dan kemudian mengembang ke arah karpus.

Labuh baju

Lengan jenis ini mempunyai dua bahagian satu terdapat di bahagian atas lengan dan yang lain terdapat di bawah bahagian atas lengan iaitu kesan lapisan.

Lengan gadis Gibson

Lengan jenis ini diperbesar pada skapula ke wenis dan kemudian sangat rapat ke arah karpus.

Lengan penyair

Terdapat pergolakan di tepi lengan pada jenis lengan ini dan diperbesar dari skapula.

:arrow_right: Soalan Lazim

1. apakah dua jenis lengan baju yang utama?

Lengan penuh dan separuh lengan adalah dua jenis yang sangat biasa. Lengan jenis ini penuh dari bahu hingga hujung lengan. sarung ini senang dijahit. Separuh lengan hanya dari bahu ke bahagian wenis dan juga mudah dijahit.

2. apakah lengan rama-rama?

Lengan jenis ini sangat cantik. Ini mempunyai lubang di bahagian atas lengan dan sedikit longgar dari bahagian bawah lengan. ini adalah jenis lengan yang sangat elegan. Lengan ini tidak seperti lengan bengkok biasa.

3. apa yang disebut lengan biasa?

Dalam lengan jenis ini, ada dua cara lengan dilampirkan Lengan kemeja Lengan pengikat Untuk membuat lengan baju, cara biasa adalah pemasangan dekat bahagian atas gaun dan kemudian lipatan lateral selesai. A Set-dalam lengan saya s biasa lengan yang mempunyai tudung lengan seimbang. Mula-mula pemasangan bahagian atas gaun dibuat dan kemudian lengan dilekatkan.

4. Apakah lengan flutter?

Lengan jenis ini memberikan bentuk seperti bentuk bulatan ketika dipotong. Gaya ini mempunyai banyak hiasan yang memberi mereka bentuk.

5. Apakah lengan Dolman?

Dalam jenis ini, lengan dilekatkan pada bahagian atas pakaian. Ia juga disebut sehelai lengan. Kedua-dua bahagian atas dan lengan dipotong sebagai satu dan tidak akan ada lipatan di antara mereka.

Jenis lengan yang berlainan adalah seperti berikut:

1 Lengan biasa 2 Lengan Raglan 3 Lengan topi 4 Lengan Cap berpanjangan 5 Lengan gelang 6 Lengan tanglung 7 Lengan kemeja lelaki dengan manset 8 Kaki lengan kambing 9 Lengan Juliet 10 Lengan Bell