Tidak setiap orang adalah pakar di atas kertas. Sekiranya anda bersedia pergi, anda mungkin mempunyai sedikit maklumat mengenai cara mengatur cetak atau menggunakannya.

Walaupun begitu, kami memahami bahawa kitaran dan jumlah pilihan nampaknya sangat besar dan anda pasti tidak akan mengambil risiko dengan cetakan anda, jadi periksa manual kami sedikit demi sedikit untuk ukuran pentadbiran percetakan lanjutan.

Pilih produk anda

Di halaman arahan kami shaheenad.com klik pada tab Produk dan cari item yang anda perlukan. Sekiranya anda tidak dapat segera memperhatikan apa yang anda perlukan, masukkan nama item tersebut ke bar pencarian. Anda akan dibawa ke halaman yang menunjukkan item pilihan anda (atau pilihan yang dapat diakses jika terdapat banyak) dengan dua atau tiga petikan yang menggambarkan item dan keputusan.

Setiap halaman item juga menggabungkan susun atur seni rupa yang boleh dimuat turun dalam reka bentuk InDesign, Illustrator dan PDF. Ini menunjukkan kawasan longkang, kemas dan selamat (lebih lanjut mengenai ini kemudian) supaya anda boleh memuat turun susun atur tertentu untuk kerja anda.

Pilih spesifikasi item anda

Tangkap butang Penawaran Segera / Beli Sekarang di bawah kandungan dan anda akan melihat semua alternatif yang boleh diakses untuk item anda. Bergantung pada item, ini mungkin merangkumi ukuran, arah (pemandangan atau gambar), dan cetakan satu sisi atau dua sisi. Anda mungkin melihat alternatif yang berbeza untuk item yang anda pilih. Mereka jelas akan tersebar, jadi pada dasarnya klik pada keputusan anda dan teruskan yang berikut.

Pada saat anda telah membuat penentuan, klik Teruskan untuk pergi ke halaman berikut. Di sana anda mungkin melihat lebih banyak pilihan, misalnya, jenis kertas, berat dan kemasan. Terdapat juga petua peranti mengenai pilihan yang paling mudah diakses dalam kitaran permintaan, yang muncul dengan simbol 'I' untuk lebih banyak data.

Dengan banyak item, kami akan menjadikan kitaran ini lebih mudah dengan memilih keputusan yang terkenal dan dicadangkan. Sekiranya anda senang mengikuti cadangan kami, klik Teruskan dan anda akan dibawa ke halaman berikut.

Sekiranya anda ingin memilih pilihan anda sendiri, klik Pilih spesifikasi anda sendiri dan buat penentuan anda. Pada saat anda berpuas hati dengan keputusan anda, klik Terus untuk pergi ke skrin pernyataan.

Dapatkan petikan detik anda

Ketikkan jumlah yang anda perlukan di halaman ini. Sekiranya item anda adalah pamflet atau rekod berbilang halaman, anda akan dihubungi untuk memasukkan jumlah halaman. Sekiranya anda memerlukan lebih dari satu penyampaian item yang diingat untuk permintaan yang serupa, klik peti yang ditunjukkan.

Pada saat anda bersedia untuk mendapatkan nilai anda, klik Dapatkan Penawaran . Pada ketika itu masukkan nama pekerjaan atau rujukan di peti yang diberikan sehingga anda dapat meminta atau menyimpan pernyataan anda.

Muat naik karya seni anda - setelah anda memeriksanya dengan teliti

Sangat penting bahawa keahlian anda sesuai untuk dicetak, jadi kami memudahkan anda untuk menjamin bahawa semuanya disimpan dengan berkesan. Sekiranya anda tidak banyak terlibat dengan penyediaan seni rupa yang dicetak, kami sarankan anda mengunjungi halaman bantuan kami.

Ini akan mendedahkan kepada anda bagaimana memastikan ketukangan anda siap mencetak kad nama Dubai. Kami menggesa anda untuk memindahkan dokumen PDF yang telah dicetak. Ada untuk menolong anda. Kami juga boleh mencetak dari laporan Office, misalnya, Word, Publisher atau reka bentuk gambar yang berbeza namun kami mungkin harus menghantar pengesahan PDF untuk disahkan . Permintaan anda perlu menunggu sebentar sehingga mendapat sokongan anda sebelum kami terus mencetak. Kami akan terus menerus meminta penangguhan.

Tidak kira sama ada anda menggunakan susun atur atau karya seni anda sendiri, sangat diperlukan anda memeriksa beberapa perkara sebelum memindahkan:

Adakah anda menambahkan jejak tanaman pada karya seni anda?

Dua kali ganda bahawa ketukangan anda adalah ukuran yang betul dan pastikan anda menambah tanda tanaman. Ini adalah kesan yang kami gunakan untuk menguruskan halaman bercetak anda.

Adakah karya seni anda merangkumi pendarahan?

Drain adalah wilayah di luar pinggir halaman yang diuruskan. Sekiranya anda mempunyai nada, gambar atau ilustrasi tepat ke tepi halaman bercetak anda, anda perlu meluaskannya 3mm melepasi tepi halaman menjadi kawasan yang dikenali sebagai wilayah pembuangan.

Dengan apa-apa kerja, kertas boleh bergerak sedikit di mesin cetak semasa kitaran pencetakan. Pada saat halaman dicetak dan dihiris untuk diukur, saliran anda menjamin tidak ada garis putih halus di tepi halaman anda.

Pastikan komponen karya seni anda yang sangat penting berada di dalam kawasan yang selamat

Semua kandungan, data penting, logo atau komponen apa pun yang tidak dimaksudkan untuk merampas halaman harus disimpan pada kadar 5mm dari tepi halaman yang diuruskan. Apa-apa perkara yang terlalu dekat dengan bahaya tepi diuruskan atau dipotong semasa halaman bercetak diuruskan.

Adakah setiap gambar anda mempunyai ukuran dan resolusi yang tepat?

Sekiranya anda mempunyai gambar dalam karya seni anda, pastikan gambar tersebut mempunyai tujuan tinggi dan disimpan dalam mod CMYK pada ukuran yang akan dipaparkan. Pada saat anda menukar gambar dari RGB ke CMYK beberapa nada mungkin muncul secara berbeza jadi pastikan anda menukar gambar sebelum melakukan perubahan bayangan.

Gambar yang kelihatan baik-baik saja di web atau di skrin anda mungkin kelihatan kabur atau piksel di atas kertas jika tujuannya terlalu rendah. Jimat pada 300dpi dan ketahui bahawa semakin banyak anda mengembangkan gambar, semakin ketara penurunan kualitinya di atas kertas, jadi targetkan penggunaan gambar pada ukuran 100%.

Simpan karya seni anda yang siap dicetak

Pastikan karya seni anda ada di CMYK. Sekiranya tidak, kita akan mengubahnya, tetapi beberapa nada mungkin muncul sedikit luar biasa atau dibersihkan. Pastikan kandungan gelap 100% gelap dan tidak terdiri daripada campuran CMYK. Ini akan mengelakkan sebarang masalah pendaftaran yang mungkin berlaku dengan sedikit masalah. Akhirnya, simpan karya seni anda sebagai PDF matlamat tinggi.

Sekiranya rekod anda berbilang halaman jangan simpan sebagai penyebaran yang koheren. Untuk cetakan, ia harus disimpan sebagai halaman tunggal yang berjalan dari Halaman 1 ke halaman terakhir. Sekiranya anda meminta buku, PDF berbilang halaman harus mengingat halaman yang jelas untuk kedudukan yang anda perlukan untuk muncul ketika buku itu dicetak.

Perintahkan tugas anda

Sebelum anda meminta, anda akan melihat agenda terakhir untuk membantu anda memastikan ketukangan anda selesai dan meletakkan sesuatu yang tepat untuk dicetak. Pada ketika anda telah memeriksa keseluruhan dan menambahkan nama pekerjaan atau nombor rujukan di peti yang diberikan, klik butang Pesan Sekarang .

Muat naik atau hantarkan karya seni anda

Untuk memindahkan karya seni anda di web, klik pada butang Upload Artwork .

Anda juga boleh menghantar e - mel karya seni anda atau menghantarnya melalui WeTransfer. Cukup klik baut di sebelah "Alternatif yang berbeza untuk menghantar karya seni anda" dan anda akan melihat alamat e-mel dan sambungan ke WeTransfer (untuk digunakan jika rekod anda melebihi 10MB).

Penting untuk anda menggunakan sambungan di dalam e-mel atau pilihan WeTransfer kerana mereka secara semula jadi akan mengisi semua data yang kami perlukan sehingga kami dapat menyelaraskan karya seni anda dengan permintaan anda.

Pada saat anda telah menyediakan karya seni anda, klik Tambah ke Troli dan selepas itu kecuali jika anda perlu mengatur lebih banyak cetakan, teruskan pembayaran. Bila-bila masa, sebelum menyelesaikan permintaan anda, anda boleh kembali untuk mengubahnya atau menambahkannya.

Pilih pilihan pengangkutan anda

Kami menawarkan skop pilihan pengangkutan dari pengangkutan ekonomi percuma hingga hari berikutnya atau hari Sabtu. Tarikh penyampaian akan ditunjukkan dengan jelas dan pilihan permintaan diikuti membolehkan anda melihat dengan tepat di mana kami berada dengan kedudukan anda kapan saja.

Kualiti, penginapan, kualiti yang tidak tergoyahkan dan insentif untuk wang

Sangat penting bagi kami bahawa anda mempunyai ketenangan yang ketara dari saat anda meminta. Kami menggunakan mesin cetak Indigo maju yang hanya memacu pasaran yang menghasilkan kualiti cetak berkomputer terbaik dan kami memastikan setiap pekerjaan yang kami sediakan dengan DP memastikan.

Laman web pemenang pelbagai hibah kami dibuat untuk memudahkan keseluruhan pelanggan kami menemui barang, mendapatkan sebut harga, memindahkan karya seni, dan meminta dari mana-mana kawasan kerja atau telefon bimbit. Terdapat halaman menegakkan untuk membantu setiap sudut dan untuk menangani sebarang pertanyaan dan kami juga mempunyai paket contoh yang dapat diakses oleh klien untuk membantu anda memilih.

Kesimpulannya

Sekiranya anda belum selamat dengan apa-apa, anda pada dasarnya boleh menghubungi kumpulan sokongan pelanggan kami yang dengan senang hati menawarkan bantuan dan bimbingan. Pelanggan kami sangat kritikal kepada kami seperti kedudukan kami untuk mencetak kehebatan. Oleh itu, untuk mendapatkan cetakan yang ideal dengan ketenangan yang ketara, atau hubungi kumpulan bantuan pelanggan kami pada butang Chat sekarang .

Sekiranya anda tidak pasti tentang apa-apa, anda boleh mendapatkan nasihat di halaman bantuan kami dan kami juga mempunyai paket contoh yang boleh diakses oleh pelanggan untuk membantu anda memilih.