Diskaun,

Definisi Diskaun:

 1. Kurangkan sejumlah dari (harga biasa sesuatu).

 2. Potongan dari kos biasa sesuatu, biasanya diberikan untuk pembayaran segera atau pendahuluan atau kepada kategori pembeli khas.

 3. Potongan dari nilai nominal instrumen kewangan, dibuat sebelum penjualannya. Berlawanan dengan premium.

 4. Potongan dari jumlah muka invois, dibuat sebelum pembayaran. Lihat juga rebat.

 5. Menganggap (kemungkinan, fakta, atau orang) sebagai sesuatu yang tidak wajar dipertimbangkan kerana tidak mempunyai kredibiliti.

 6. (dari kedai atau perniagaan) yang menawarkan barang untuk dijual dengan harga potongan.

Sinonim Diskaun

Potongan, Lepas, Rebate, Abaikan, Jangan perhatikan, Jangan perhatikan, Jangan ambil kira, Lewati, Tinjau, Ketepikan, Abaikan, Sikat, Gloss over, Pengurangan, Potongan, Penurunan Harga, Potongan harga, Potong, Harga lebih rendah, Harga pemotongan, Konsesi, Harga konsesi, Abate, Pengurangan, Abjure, Penyalahgunaan, Akui, Mengecualikan pengecualian, Benarkan, Izinkan, Elaun, Bate, Belittle, Berkedip di, Pinjam, Singkirkan, Brush off, Charge off, Chuck , Chuck out, Concede, Pertimbangkan, Pertimbangkan keadaan, Pertimbangkan sumbernya, Contemn, Contradict, Cut, Decline, Deduct, Deduction, Deny, Depresiate, Derogate, Despise, Susut from, Diminish, Disapprove, Discard, Disclaim, Discount note, Tolak, Ketepikan, Disown, Disparage, Dispraise, Abregard, Draw back, Except, Exclude, Fail, Forget, Forswear, Gloss over, Grant, Ignore, Kick back, Knock off, Lend, Lessen, Lift sementara, Rendah, Buat elaun, Buat peruntukan untuk, Mark down, Minimize, Omit, Overlook, Overpass, Pass by, Pass over, Pass up, Menyediakan, Push asi de, Rebate, Rebuff, Recant, Reduce, Reduction, Refund, Menolak, Menolak pertimbangan, Tolak, Relax, Relax the condition, Renounce, Repel, Repudiate, Repulse, Scout, Sisihkan, Shave, Shove away, Slight, Spurn, Kurangkan, Kurangkan, Ambil, Ambil premium, Ambil kira, Bawa pergi, Ambil kira, Ambil kira, Lepas, Keluarkan, Buang, Buang, Pusing, Tolak, Ketepikan, Hapus kira

Bagaimana menggunakan Diskaun dalam ayat?

 1. Rangkaian kedai ubat diskaun.
 2. Banyak kedai akan memberikan potongan harga untuk pembelian pukal.
 3. Kami dapat potongan harga untuk membeli widget baru. Ini menjadikan ketua pegawai eksekutif kami sangat gembira.
 4. Pengguna semasa layak mendapat harga potongan.
 5. Sekiranya anda mempunyai lebihan produk anda dan perlu mendapatkannya dari rak, anda mungkin harus mula menawarkan potongan harga ,.
 6. Saya mendengar khabar angin, tetapi menolaknya.
 7. Tempat itu memberikan potongan harga untuk barang kering, jadi saya memutuskan untuk pergi ke sana dan melihat sendiri apa yang mereka ada.

Makna Definisi Potongan & Potongan

Diskaun ,

Apa itu Diskaun?

 • Dalam kewangan dan pelaburan, istilah potongan rambut merujuk kepada keadaan di mana bon diperdagangkan pada atau di bawah nilainya. Potongan harga adalah perbezaan antara harga yang dibayar untuk bon dan nilai yuran bon. Bon biasanya bon pendapatan tetap, instrumen hutang, digunakan ketika syarikat mengumpulkan dana untuk projek atau pengembangan. Bon boleh diperdagangkan dengan potongan harga kerana masalah dengan syarikat atau produk yang mendasari, yang menawarkan kadar faedah atau terma yang lebih rendah daripada bon serupa lainnya.

 • Potongan harga untuk sebarang produk atau perkhidmatan dengan harga penuh.

 • Anda boleh menentukan Potongan harga sebagai, Pengurangan premium jika anda atau kenderaan anda memenuhi syarat tertentu yang boleh mengurangkan kerugian atau kos kepada syarikat insurans. Sebagai contoh, diskaun insurans kenderaan bermotor tersedia untuk kereta yang dilengkapi dengan alat anti-kecurian, dan juga untuk pemandu dan penumpang yang memakai tali pinggang keledar.

 • Pengurangan premium sekiranya anda atau kenderaan anda memenuhi syarat tertentu yang boleh mengurangkan kerugian atau kos kepada syarikat insurans. Sebagai contoh, diskaun insurans kenderaan bermotor tersedia untuk kereta yang dilengkapi dengan alat anti-kecurian, dan juga untuk pemandu dan penumpang yang memakai tali pinggang keledar.

 • Penurunan kos atau jumlah HUTANG.

 • Potongan harga boleh didefinisikan sebagai, Jumlah yang melebihi nilai nominal sekuriti pinjaman pada harga terbitan atau penjualan.

 • Definisi Diskaun:

  Pengurangan premium yang ditawarkan oleh penanggung insurans dalam keadaan tertentu, misalnya, potongan pada polisi insurans semasa anda.

Maksud Diskaun

 1. Kurangkan harga (harga normal sesuatu)

 2. Tidak mustahil untuk melihat (mungkin realiti atau orang) kerana kurangnya kredibiliti.

 3. Potongan dari harga umum item, biasanya dibayar tepat pada waktunya atau di muka, atau kepada kelas pembeli tertentu.

 4. (Dari kedai atau syarikat) yang mempunyai produk kos rendah.

Ayat Diskaun

 1. Pelanggan yang ada berhak mendapat potongan harga.

 2. Saya mendengar khabar angin itu tetapi mengetepikannya.

 3. Banyak kedai menawarkan diskaun untuk pembelian pukal.

 4. Farmasi Diskaun China.